Som ni läste i rubriken så är jag anmäld till Skånska Mästerskapen 2017 individuellt. Det ska bli så kul, och det är även mitt första mästerskap som jag kommer att delta i någonsin!
Klasserna i Skånska mästerskapen är LB (1m) och LA (1,10 m) , i alla fall individuellt för det är det jag ska tävla. Sen kan man tävla i lag för den klubben man rider för.
Hade först velat tävla i lag för att prova på att känna pressen och lagandan, som är mitt mål i framtiden är att tävla i det Svenska Landslaget i hoppning.

Vet inte riktigt även vad jag ska bestämma mig för, om jag ska fortsätta att tävla som individuellt som jag är anmäld till eller om jag vill anmäla mig till lag. Jag lär få bestämma mig fort för det är många som vill tävla i lag kan jag tänka mig.

Men i vilket fall som helst så är jag glad att få tis mitt första mästerskap!
___________________________________________________________

Nu ska jag till stallet och vara där i ett par timmar, fixa stallet och sedan longera Buzz för sen ikväll så ska vi till våra kusiner och ha en mysig kväll tillsammans och äta pizza.

Ni får jättegärna titta in min youtube kanal, prenumerera, gilla och kommentera för fler videos och vloggar!

Ni får ha det så bra!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

15 oktober 2016 en vanlig dag för mig, åka till stallet osv men den dagen skulle vi ut och hoppa en Pay and Cross i Össjö. Eftersom det var en Pay and Cross så värmde man upp själv, tog några få språng på några mini stockar.
Efter det så kom det någon och berättade vilken bana eller vilka vägar vi skulle ta för att ta oss fram på Össjö terrängbana.
Sillen som jag hade då hade nog aldrig hoppat så fantastiskt bra och hon trivdes verkligen där ute! Hon var absolut inte tittig på något hinder utan hoppade allt med lätthet. Jag var kanske start nummer 6 för vi var typ bara 10 st som hade anmält sig. Vi hoppade kulvertar, "gropar", stora stockar och en bank.
Vattengraven där allt gick, ursäkta uttrycket "sett åt helvete" var det näst sista hindret på banan sen kommer en liten stock längre bort. Det var som en liten sluttning ner till vattnet och simmiga minns det så tror jag det gick lite för fort och när vi typ har kommit 1-2 meter i vattnet så tänkte jag att "varför inte ta en annan väg upp på en liten stock på typ 40 cm. Vilket jag tänkte redan innan. Så jag ändrade "kurs" till den lilla stocken men precis då snubblade hon till och gick ner på knäna och jag flög av och landade med hela huvet under vattnet. Ja allt det är gick ju på ett par sekunder ) men som sagt jag flög av och olyckligt vis så landade jag på en vass sten med mitt vänstra knä som gjorde att jag skar upp en stor del av mitt knä.
När jag landat och tagit upp mitt huvud i ren panik från det äckliga vattnet så kunde jag inte stå upp, mina ben var som förlamade. Min första tanker var att "kommer jag någonsin kunna stå upp igen" eller måste jag amputera. Lyckligtvis så var det inte så illa som jag skådade.
Medan någon hade fått tag på ponnyn så hade jag blivit uppburen på just den stocken som jag hade tänkt att hoppa över.
När jag satt där på stenen så visste jag knappt ens själv vad som hade hänt, hur och vad var det som hade hänt? Det blödde självklart en massa och medan min panikslagna och rädda mamma ringde ambulansen så knöt någon person sin strumpa runt mitt knä som jag fortfarande inte visste hur det såg ut eller hur illa det var.
Det dröjde nog typ 15-20 min innan ambulansen kom och när den väl gjorde det så sköljde de rent mitt sår och typ tvättade rent med antibiotika ( ja minnena är lite sluddriga eftersom jag var halvt panikslagen ). Jag mina att jag var fruktansvärt arg och bekymrad över vad det var som hade häng och när ambulanspersonalen frågans mig om de fick klippa i sönder mina nya ridbyxor så svarade jag nej ( har ingen aning varför men jag hade nog fått en smäll i huvudet eller något ) men de gjorde dom och jag fattade nog inte där heller varför. Ambulanspersonalen tyckte att jag inte behövde åka ambulans, vilket jag är väldigt glad över att jag inte gjorde.
Så en panikslagen och rädd mamma som precis sätt ens eget barn blivit skadad och man visste inte hur allvarligt det var körde hem både en skadad ryttare och ponny till stallet och som tur var, var det snälla stallkompisar som skötte om henne. Sen åkte vi fort till akuten där vi väntade ett par timmar sen fick vi hjälp. Jag berättade för sjukhuspersonalen om vad jag hade varit med om och sen fick vi ett rum där jag och mamma fick vara. Jag fick oxå ett par nya torra kläder eftersom mina var dyngsura. Eftersom jag är LIVRÄDD för att bli sydd på grät jag väldigt mycket över det och jag hatar också sprutor. Men jag hade inget val och sen efter drygt en timme så började de sy mot min vilja men så är det.
Jag fick 6 stygn i mitt knä och det var riktigt djup kan jag säga. Men efter en typ sådär 2 timmar på sjukhuset fick jag åka hem.

Ja det var min lilla historia om olyckan jag har varit med om.
Godnatt!

Likes

Comments

Wow! Idag hopptränade jag hemma eftersom det är tävling på torsdag, fredag och ev söndag! Buzz var så fin och han har nog aldrig känts så hör fin och avslappnad! Vi är men än 100% taggade till tävlingen i Dagstorp!

Likes

Comments

God kväll!

På söndag är det finalen av Svelandcup och jag & Buzz är jättetaggade. Jag har lagt upp ett schema för hur veckan ska se ut, hur jag ska förbereda mig framförallt hur jag ska rida innan tävlingen. Den kommande veckan ser ut såhär:

Måndag: ( Idag ) Longering

Tisdag: Trimma han på banan lite lätt

Onsdag: Hoppträning

Torsdag: Vila

Fredag: Dressyr på banan

Lördag: Rida ut, rida liten på banan + hoppa några språng

Söndag: Tävling: finalen LB+ 105 cm, debutera LA 110 cm.


Antingen idag eller imorgon kommer det upp en vlogg på min youtube!

Likes

Comments

Förra helgen var jag och Buzz i Åstorp och tävlade bi hoppade en LB och debuterade LB+. I LB var det en helt ok runda för jag kände att jag slarvade lite men Buzz räddade mig i de lägena. Annars var det en fin runda och jag kom även tvåa i LBn vilket var en bonus!
När vi skulle debutera LB+ så var han lite mer framme på framhoppningen och han hoppade sååå fint där inne. Jag var lite nervös innan starten men när jag kom in på banan så släppte all nervositeten.
En riktigt bra debut, tyvärr en ryttarmiss vilket ledde till ett litet pet som var helt och hållet mitt fel. Men jag är så nöjd med honom förra helgen och han hoppade så fint hela tiden. Älskar min ponny!

Försökte vlogga under hela tävlingen men allt gick så fort mellan starterna så jag tror att jag inte har tillräckligt mycket material för att redigera en vlogg men jag ska försöka.

Ha en fortsatt fin dag, hejdå!

Likes

Comments

Vi kan börja med en lite ponny som hette Filur han stod på en ridskola som jag red på när jag var liten. Filur var den busigaste ponnyn i hela stallet och helt galen men jag gillade honom ändå! Jag slutade rida där när jag var sju och då hade jag ridit där sen 3 år tbx tror jag.

Sen började jag rida på Helsingborgs ridskola och där hittade jag en lite c-ponny som hette Dessiré hon kallades för Dessi. Dessi var en liten gul ponny som var rätt för allt och alla men världen godaste ponny. Hon såldes efter ca ett halvår när jag hade börjat rida där.

Nästa ponny som jag red väldigt mycket var en ponny en liten vit köttbulle som hette Take Me High han kallades Totte. Totte var en liten vit B-ponny som var var bokstavligt talat förälskad i. Han var magisk, ja en vit sagoponny helg enkelt. Jag red han i 3 år utan att rida en annan häst på lektionerna, Totte var mitt allt. Jag tävlade han också och det var även min första tävling med honom, för utom klubbtävling som jag gjort innan. Sen en dag såldes Totte och då gick mitt hjärta i kras, jag grät floder i säkert veckor. För det var den ponnyn som jag älskade mest i hela världen. Men han kom till ett riktigt bra hem.

4:de ponnyn som jag red mycket var en c-ponny som också stod på Helsingborgs ridskola. Hon hette Vicky en brun skäck. Jag började rida henna tack vare att Totte såldes. Det var min tränare som sade att jag skulle rida och kanske tävla henne. Första starten jag gjorde med henne var en LD ( 70 cm ) på Påskhoppet i Helsingborg. Klassen var en stilbedömning och vi vann vår första start tillsammans! Otroligt kul var det!

Under den tiden när jag red på ridskola så hade jag en medryttare som hette Maggi utanför Helsingborg, vid Allerum. Maggi var också en c-ponny som var 11 år när jag red henne. Jag var medryttare på Maggi i ett år och det var verkligen otroligt lärorikt. Hon var absolut inte lätt att rida för hon hoppade med jättemycket rygg. Lilla jag som nog också var 11 år hade en jävla attityd. När hon var brunstig var det 10 gg värre då hon bara kunde stanna mitt i ridbanan och stå där utan att lyfta ett ögonbryn när man drev på henne så mycket som man orkade och hon bara stod.. Men tack vare henne har jag lärt mig rida hästar som henne.
Vi han bara starta en P&J tillsammans för sen kom en annan ponny in i bilden, min alldeles egna ponny "Sillen".

Min första ponny, den ponny som jag har lagt ner mest tid och energi på. Vi köpte denna lilla gråa d-ponnyn sommaren 2015 den 11 juli då var hon 6 år. Jag var så glad att vi köpte henne minns jag, det var ju min första egna ponny. Men den ponnyn var inte lätt för att på provridningen var hon hur fiiin som helst men när vi kom hem var det bara kaos. Hon kunde knappt gå på ett rakt spår utan att vingla, hon sprang in i galoppen och travade som en giraff. Vi ville lämna tillbaka henne men det gick inte jag var helt kär i den ponnyn. Men det var inte bara ledsna miner med henne hon gav mig allt, hon var min bästa vän. Jag tror att hon nog var den snällaste och tålmodigaste ponnyn jag någonsin kan föreställa mig. Vi gjorde en heldel starter tillsammans men det gav inte något speciellt goda resultat. Min tränare sa många gånger att vi kanske ska sälja henne me jag vägrade. För hon var ju trotts allt min bästa vän och det går ju inte att sälja sin bästa vän heller.
Sillen älskade att vara ute i naturen och hoppa över trädstockar, hon var absolut inte tittig. Vi startade en Pay&Cross för vi tänkte att hon skulle tänka på något annat än tävling och bara få komma ut i naturen och ha det roligt. Allt gick super för utom när vi kom till vattengraven så det skedde ett missförstånd och hon snubblade till. Jag flög inte av jättefort men det räckte för att jag skulle göra mig tillräckligt illa. Då jag träffade knäet med en vass sten och skar upp mitt knä. Jag hade ju ramlat i vattnet, hela jag var blöt av det vattnet för jag hade hamnat under hela vattenytan. Min mamma och någon annan som jag är otroligt tacksam för som hjälpte mig upp ur vattnet för jag kunde inte röra mig när jag var i det vattnet. Mina ben var helt förlamade kändes det som. Jag blev satt på en stubbe och sen ringde mamma till ambulansen. ( Mer än så tänkte jag inte berätta, för jag tänkte ta det i ett annat inlägg). Sillen skadade sig inge lika mycket som jag, han hade bara ett skrapsår på varje knä. Det var inget märkvärdigt med det.
Hon vad iallafall den ponnyn som har gett mig mest rutin. Efter ett och ett halvt år tillsammans med blod svett och tårar så tog vi det tunga beslutet att lägga ut vår fina ponny till försäljning. :(

Jag är så glad att just de personerna som köpte Sillen gjorde det för vi har kommit varandra så nära som jag aldrig trodde att jag skulle göra med några på såhär kort tid!
Tack Elley och Annie<3

Tillsist har vi den ponnyn som är min DRÖMPONNY Buzz som vi äger just nu. Han har gett mig så mycket kärlek och nya kunskaper under dessa 4,5 månaderna jag haft honom. Buzz är en valack som är född 05. Tänkte inte skriva mer om honom eftersom jag har gjort det i ett annat inlägg:)


Tack!

Ha en fortsatt bra kväll!

Sillen och Buzz<3

Likes

Comments

5 saker som jag gillar:
•Min familj
•Vänner
•Choklad
•Vatten
•Personer som tycker om mig:)

5 saker som jag ogillar:
•Kryp ( myggor ) - De gillar mig
•Potatismos
•Långsamma människor
•Ärtsoppa
•Folk som ljuger


Jag är en 13 årig tjej ( 14 i juni ), allmänt korkad. Älskar människor som vågar vara sig själv och säga vad de tycker:).

Tänkte vlogga idag och imorgon eftersom det är tävling i Åstorp imorgon, vi hoppar LB sen debuterar vi LB+.

Min youtube kanal heter "Felicia Persson" in och kolla, tumma gärna upp klippen och prenumerera. ;)Här är några fina bilder när vi var i rapsfältet<3

Hejdå! Ha en bra lördag :)

Likes

Comments

Jag och min kompis hade i slutet av vecka 19 funderat på om vi kanske skulle rida ut någon dag och vi kom på en massa förslag på vart vi kanske skulle kunna åka någon stans. Vi ville först åka till stranden med eftersom vattnet var så kallt så tänkte vi att det kanske blir bättre om vi åker till Svedberga kulle eller bruseskog, men vi valde att åka till Svedberga kulle istället. Vi åkte dit ungefär vid kl 5 halv 6 och började rida i skogen och runt i hela området. Svedberga kulle är som en jättestor kulle som det finns små stigar på och b ranta backar som är perfekta att klättra i, det finns även en JÄTTELÅNG galloppstig som är typ 3 km lång, som vi tränade konditionen på. När man hade ridit lite runt om kullen så kom vi till en en lite lagom lång stig där det fanns hinder som vi hoppade över i slutet.

Solen sken hela kvällen och det var riktigt varmt även fast klockan var typ 8 på kvällen. När vi var klara red vi tillbaka till parkeringen och där sadlade vi av och Buzz fick sin betfor som vi hade lagt i blöt innan, och jag tror aldrig han har varigt så törstig som han var då. Medan hästarna åt son mash så satt vi oss vid ett bord ( i alla fall jag ) och åt lite fika. När vi var klara så lastade vi och åkte hem.


Godnatt!

Likes

Comments

Sorry för sent inlägg!
I måndags var det tävling i Åsbo ryttarförening och då hoppade vi bara en LB för att få lite rutin på det hela. Själva framridningen och framhoppningen var kaos det blåste otroligt mycket och underlaget släppte hela tiden på framhoppningen. + att framhoppningen var jätteliten. När vi väll kom in på banan var han jättepigg och väldigt taggad. Men efter vi hade hoppat ett par hinder så lugnade han ned sig.
Vi kom till omhoppning och eftersom underlaget var så pass "dåligt" eller att det släppte hela tiden så satsade jag inte alls. Men det räckte till en sjundeplats, precis utanför planering, bästa ponnyn!👍🏼

Likes

Comments

Något jag har funderat över är hur jag bara struntade i eller bara lossades att det inte hände, ( att jag blev bort vald på något sätt ).

Nu i efterhand så tänker jag : varför jag inte stod upp för mig själv och varför jag inte sade ifrån typ. För jag tycker det är rätt konstigt, visst jag var superblyg men varför lixom. För jag vågade prata och så men jag vet inte riktigt.
Idag har jag väldigt svårt för att säga nej till folk och det kanske jag hade svårt för då också och de kan ha varit det som gjorde att jag inte "vågade" säga ifrån.

Denna perioden höll på från 2:an - 5:an, vilket är ganska länge och jag mådde inte så speciellt bra då under den tiden. Det var tur jag hade hästarna som jag kunde vara hos och trösta mig. Visst dem sade inget med det kändes ändå som det blev bättre. Jag samlade styrka efter varje gång jag ridit eller i alla fall varit hos dem.

Det sjukaste var nog att en person hade bestämda dagar då h*n skulle vara med olika kompisar & när h*n då sade det till mig när jag frågade om vi kunde va så sade hon nej det är ex, tisdag och då ska jag vara med... Då blev jag väldig upprörd för att jag kände mig krängt. + när den andra personen inte kunde va DÅ frågade h*n mig om jag ville va. Förstår ni hur detta blev så jobbigt?!

Slutet av 5:an började det avta och vissa av mina kompisar frågade mig oftare om jag ville vara med dem eftersom jag hade berättat vad jag kände och hur det låg till.

Den 10 juli 2015 köpte vi ponnyn, ponnyn som bara var helt otrolig. Sillen ( Morepark Sonnet ).
Hon tröstade mig och jag fick gråta ut allt jag hade inombords, jag hatar att gråta men det var ändå en lättnad som jag fick.

Det var tur att vi köpte just henne för jag samlade styrka och "mod" & det var det som var min räddning. För i början av 6:an var jag självsäker och var vågade så på mig för den jag är som person.


Stå upp för er själva!

Ha en fortsatt bra dag!

Sillen👇🏼👇🏼

Likes

Comments