Header

Dessa tre små underbaringar saknar jag så himla mycket. Och är så glad över att ha fått äran att ha hos mig. Överst är Las Tiger, halvblod f. 13 efter Lasandos, som jag hade hos mig på inridning (hoppade även in) och även visade på treårs testet 2016. En helt fantastisk kille som var otroligt enkelt att jobba med. Vart han är idag vet jag faktiskt inte. Skimmeln heter Castleside Miss Diamond, ett sexårigt connemara sto som jag hade på tillridning och inhoppning, samt försäljning. Hon såldes hos mig till två helt underbara systrar som jag fortfarande har kontakt med. Även hon var heelt fantastisk i psyket och så otroligt mysig. En riktig drömponny! Sist men absolut inte minst är Gucci, en häst som alltid kommer ha en stor del av mitt hjärta. Henne hade jag hos mig i över ett halvår men red nästan under två års tid. En så otroligt vacker häst med väldigt mycket kapacitet, både dressyr och hoppning. Henne har jag debuterar både hoppning och dressyr på. Jag verkligen älskar denna häst och önskar att hon fortfarande var hos mig... Hon är idag hos en fodervärd, mycket mer än så vet jag inte. Har varit och hälsat på hos fodervärden tillsammans med ägaren. Fick då rida henne och åh vad jag saknar henne. Vi kom så otroligt långt i hennes utveckling under tiden hon var hos mig. Hon vart så galet fin. Blir nästan tårögd när jag tänker på henne...

Jag kan säga såhär att alla hästar jag haft hos mig har varit så otroligt trevliga individer. Jag har inte haft någon häst som jag inte tyckt om. Jag skulle kunna tänka mig alla. Lika så är det med Dino och Gem. Dino är en så otroligt lik Tiger och Gucci, en riktig blandning mellan dom två. Dino vet ni ligger mig varmt om hjärtat, jag hoppas på några månader till med honom. Men vi får se vart tiden tar oss. Gem är one of a kind, med ett riktigt fint hjärta. Hon kommer blomma ut så otroligt och det är så skönt att veta att vi har tid! Jag älskar mitt jobb. Jag älskar mitt liv. Hoppas på att få hem ännu mer såhär trevliga, fina individer.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det vart inte så mycket tid framför datorn som jag tänkt mig idag... Det har varit full fart från klockan sju, för då började min dag. Släppte ut alla hästarna, gjorde påsarna till mina tre, mockade, bytte vatten och gjorde hinkar. Ordnade sedan med Gems nya box inne i stallet där Dino och Pam står. Hon har innan stått i en utebox men får nu flytta in. Var hemma igen strax efter tio och åt då lunch och umgicks med min kille. Var tillbaka i stallet runt halv ett. Tog då in hästarna. Efter det började jag med Gem, borstade och longerade på en utav våra utebanor. Hon skötte sig jättebra. Pigg och glad som vanligt! Hon verkar trivas väldigt bra i sin nya box. Hon står ju dock bredvid Dino som hon nu till en början tycker är lite jobbig... Haha. Han kan vara ganska påfrestande till en början då han är så nyfiken och vill visa alla så mycket kärlek. Hon kommer snart vänja sig och han kommer märka att hon inte så sugen på att pussas med honom. När hon var klar borstade jag Pamela och gjorde henne redo. Sedan tog jag tag i Dino och fräschade till honom. Klockan slog sedan 15:00 och vi gav hästarna eftermiddags kraften/hinkarna. Sedan slängde jag på Pam sin utrustning och mamma tog henne ner till banan. Sedan slängde jag på Dino hans utrustning och gick ner till andra banan. Jag och Kenneth longerade honom några varv först, sedan hoppade jag upp och vi longerade några varv. Sedan kom mamma och Pam så red vi ut en sväng. Kenneth gick med oss en runda i skogen och herregud vad fantastisk Dino är! Han skötte sig så makalöst bra. Knallade på som om han aldrig gjort något annat. Så nöjd med honom. Hans psyke är helt underbart. När vi sedan var klara med hästarna knallade vi in till min tränare och mötte upp några klubbkompisar där för att äta pizza. Vi firade nämligen lagets prestationer. Jättetrevligt!

Men imorgon vet ni, då jäklar är det dags att löshoppa Dino och Gem. Gem kommer mest bara få känna sig lite för, kommer nog inte bli några direkta hinder. Eftersom hon är så överviktig är vi väldigt försiktiga med hur mycket hon anstränger sig. Hennes små ben får ju ta lite stryk när hon får belasta dem så dant med den stora kroppen. Dino däremot hoppas jag att vi kommer kunna höja några hinder åt. Vill verkligen se hur han hoppar när han får lite mer hinder framför sig. Vi har inte löshoppningar allt för ofta så vill passa på nu. Kommer självklart försöka att filma så mycket som möjligt. Allt detta kommer ske under förmiddagen. Efter insläppet imorgon åker jag hem. Pamela kommer jag rida ut en sväng i skogen under kvällen då jag har fodring vid kl 19:00. Ska bli så otroligt himla kul imorgon! Men imorgon kommer jag nog ha mer tid för att uppdatera och förbereda lite inför veckan.

Likes

Comments

God kväll på er alla! Skulle bara meddela att modemet har kommit och nu lägger vi i nästa växel, eller hur? Ledig hela helgen så ni vet vad jag kommer sysselsätta mig de timmar som inte kommer spenderas i stallet.

Likes

Comments

Idag håller vi alla tummarna på att jag får hem mitt modem. Då har jag äntligen internet och kommer kunna ta bloggen till en ny nivå! Till och med bättre ön vad den tidigare har varit. Nytt domän och ny kontakt mejl, hyfsat nu heder men den ska uppdateras så småningom. Så himla taggad! Vill bara sitta framför datorn hela tiden. Glida runt och få massa inspiration, bygga upp bloggen och jobba på med mitt egna "företag". Men verkligen få mitt "företag" att bli mitt företag. Skriva en massa om hästarna och bli bättre på att visa filmer från träningar, tävlingar och ridpass.Låta er lära känna mig och hästarna ännu mer ingående än tidigare. Visst låter allt jättebra? Vänta och se. www.Feliciaorrstenius.com ska växa.

Annars då? Hopplektionerna i onsdags gick så himla bra. Pamela var wow-wow-woooow! Hon var så otroligt jäkla klockren och jag bara var så lycklig. Theo var också riktigt fin, banan skötte han galant. Han måste bara lära sig att lyssna lite mer då han gärna kör sitt race ibland, men huvudsaken är att han tycker det är kul! I onsdags red vi även underbara Dino på utebanan, vi skrittade och travade själva på hela banan, bytte varv och gjorde övergångar. Sedan gick vi över till vår stooora ridbana. Vi skrittade runt i linan på hela banan ett par varv, longerade sedan på volt i trav några varv och han sköter det så bra. Imorgon ska vi förhoppningsvis rida ut i skogen om jag lyckas övertala mamma att följa med på Pamela (plz mamma om du ser detta) då vi behöver en trygg häst med oss. Gem har jag longerat på utebanan och hon sköter sig strålande, springer på glatt och lyssnar på minsta kommando. Om man bara smackar en gång, börjar hon trava, säger proo lite lugnt så stannar hon direkt, visslar jag så kommer hon in till mig. Så himla lyhörd och lättlärd häst! Hon är försiktig och lite frågande men så himla klok. Det absolut bästa, bästa, bästa med henne är att hon älskar att stå i gången och bli ordentligt ompysslad. Hon står som ett tänt ljus. Vem vill inte ha en sån ponny?

Här har vi en liten Felicia, en foderhäst jag hade för många, många år sedan! Hur vacker var inte hon då?

Likes

Comments

Shopping, Utrustning

Igår fick jag hem tre paket. I det första låg stigbygelskydden. Andra paketet var benskydden med fake-fluff invändigt. Sista paketet låg två blåa schabrak. Sedan shoppade jag två tröjor på Gina Tricot idag. Älskar att rida k dessa tröjor! Snygga som tusan och otroligt sköna! Ångrar nästan att jag inte köpte fler. Endast 100 kr per tröja. Ett schabrak och en tröja samt benskydden ska invigas idag på träningarna! Hoppar båda idag då de blir att jobba heldag imorgon. Ska försök ordna med bilder med utrustningen på.

Likes

Comments

Ni kanske undrar vad jag pratar om när jag snackar om pall-träning. Gem har en otrolig fobi för pallar. Troligen på grund utav en olycka hon var med om för ungefär ett år sedan. Jag lägger därför stor energi på att få henne att känna sig trygg med pallen och med mig på den. De senaste året har de inte gått att sitta upp med hjälp utav en pall utan man har fått kasta sig upp i full fart. Det är ju inte hållbart om denna underbara ponny någon gång ska få en liten unge på ryggen. Tanken är ju att hon ska få ett hem och självklart skulle jag vilja se henne hos en lite  tjej eller kille som hon i framtiden kan tävla med. Då måste hon kunna leva med att man slänger fram en pall vid sidan utav henne och hon ska då stå stilla. Igår skötte hon det riktigt bra. Hon tycker ju det är riktigt obehagligt men hon litar mer och mer på mig så hon gör de för min skull. Igår stod vi en lång stund, väldigt lugna vid pallen. Jag kunde stå och klappa henne på halsen, ryggen och huvudet. Det går framåt! Vi måste ta det i den här takten.

Likes

Comments

Hur söta är dom inte då? Gem och Dino. Dino verkligen älskar alla, han tror att alla äalakr honom också. Måste vara så skönt att alltid vara så glad som han är. Och Gem blir bara bättre och bättre. Hon stå som ett ljus i stallet, vilket stall man än ställer henne i. Där kan man lämna henne och hon står på samma ställe som man lämnade henne på. Hon älskar verkligen att bli ompysslad. Dino börjar tycka om de mer och mer också. Eftersom han är en riktig skitgris så måste han ju gå igenom en lite längre process i gången. Dessa två ger mig bara så mycket kärlek och glädje om dagarna.

Idag är onsdag och Theo ska hopptränas. Har inte bestämt om jag ska hoppa Pam idag eller imorgon. Dino ska ridas och Gem ska longeras. Igår skrittade jag ut Pam ca 40 minuter. Gem fick ha sadel på sig ner till ridhuset. Longerade henne några varv i trav med sadeln på. Tog sedan av den och jobbade henne lite hårdare på linan. Hon var super pigg och busade ordentligt. Men blev trött snabbt. Jobbade ungefär i en kvart. Därefter tränade vi med pall och idag stod hon blixt stilla med pallen vid manken och jag stod på pallen. Där stod hon tills jag gick ner ifrån pallen och klappade om henne. Stor guld stjärna till henne. Dino longerades lite hårdare ute i blåsten och han var lika cool som vanligt. Sprang på bra men hel cool. Gick sedan en promenad i skogen men honom när vi sprungit färdigt. Han hade även beskydd på sig idag världen finaste.

Likes

Comments

Nu ni mina vänner, jag var igår och beställde hem bredband till min lägenhet såhär ett år senare. Nu kommer jag ha så mycket surf hemma i lägenheten så jag kan surfa runt på bloggar dygnet runt! Men jag får inte hem det fören den 20/10, men det är inte allt för långt kvar. Var även och plockade ute en ny mobil och ändrade mitt abonnemang. Jag har haft extremt mycket surf på mobilen innan då jag inte haft internet i lägenheten. Men nu behövs ju inte det. Dock har de i butiken gjort något galet så min surf funkar inte alls i mobilen... Så nu är jag väl så gott som utan surf fram tills den tjugonde. Ska försöka ta mig in till butiken imorgon för att få det åtgärdat.

Snart kommer jag som sagt kunna blogga dygnet runt helt obegränsat. Underbar va? Då blir det ordning på det må jag säga. Känner nu i och med "flytten" att jag fått en lite nytändning gällande allt. Kommer visa mycket ifrån de nya stallet, sadelkammaren och även min utrustning. De förra stallet var så mörkt och tråkigt så de var inget kul att fota bilder på utrustningen men nu är det andra bullar. Ni får hålla ut nu i några dagar bara då det kanske är lite sådär med uppdateringen men sen blir det full fart. Men i alla fall, idag är det jobb fram till 14:00 sedan blir det full fart ut till stallet där Pam och Dino ska ridas. Gem tänkte jag sadla och gå ut och gå med. Få henne att känna sig hundra procent bekväm med sadel. Sedan ska jag även fortsätta plocka med mina grejer i sadelkammaren och få ordning och struktur. Även putsa upp min utrusning.

Och jag MÅSTE ha nya bilder på främst Pam men även fixa ordentliga bilder på de andra två!

Likes

Comments

God morgon! Här kommer jag med en liten uppdatering gällande gårdagens tävling. 0+0 fel i första klassen och en nionde plats bland över 50 starter. Inte så jättenöjd med rundan, fick inte till något ordentligt flow genom banan tyvärr. Mesade även en del i omhoppningen... Red inte riktigt vägarna som jag planerat. Men en felfri runda och det kändes i varje fall skönt. Andra klassen var hon galet kissnödig... Pamela vägrar kissa någon annan stans än i boxen. Sedan gick det inte snabbt direkt, vart ganska lång väntan mellan starterna. Men vi fick 9 fel, ingen dålig start alls. Kom in hårt i kombination med två räcken och fick med en bom. Sedan kom vi mot en oxer som stod snett ifrån långsidan mot läktaren ungefär. Hon tänkte nu hoppar vi och jag tänkte ett steg till. Vi kommunicerade inte direkt. Vart ett halvt hopp in i hindret... Men hon släppt och hoppade riktigt fint de sista hindren. Mer nöjd med känslan i andra klassen än i första. Mycket bättre flyt och lite mer tryck. MEN VI MÅSTE JOBBA MED INOMHUSGALOPPEN! Det är sådan skillnad på galoppen man har utomhus och den man har inomhus, vi behöver jobba hårt på den framöver.

När vi kom hem putsade jag av alla grejer och plockade in. Sedan fick Dino och Gem en omgång med borstarna. Dino fick gå ut en timme i rasthagen. Gem longerade jag och hon var skapligt pigg kan jag lova. Körde mycket lydnadsövningar efteråt. Även övning med pall. Hon har ju en grov fobi för pallar... Men det gick bra idag, vi jobbar på helt enkelt. Man måste ge henne tid, att vilja komma dit själv. Men heller inte vara för mesig heller.

Idag är det måndag, och ingen måndagsångest då jag är ledig. Tar mig en lång sovmorgon en dag som denna. Sedan blir det stallet hela dagen såklart. Pamela ska få komma ut och röra på sig självklart. Dino ska också ridas, hoppas på att vädret kan vara bra så vi kan försöka hålla oss utomhus. Annars blir det inomhus och då blir det att träna på galoppfattningarna. Gem ska självklart få jobba också, kommer jobba med samma som igår.

Likes

Comments

Jag älskar att säga jag älskar dig till honom. Jag älskar att göra alla dessa grejer med honom. Jag älskar allt med honom. Han är min och jag kommer aldrig släppa honom. Hur underbar känsla är det inte att känna så. Jag är så lyckligt lottad. Han är allt jag vill ha och lite till. Och han är min. Han är förstående, omtänksam och kärleksfull. Han får mig att skratta varje dag och får mig att känna mig så speciell. Han gör mina dagar fulländade.

Likes

Comments