View tracker

God morgon! Är på jobbet just nu och är inte alls specieööt taggad på morgonpass. Hoppas foll inte är så sugna på McDonalds idag. Jobbar till 15:00. Sedan ikväll är det hoppträning som gäller. Igår var vi i ridhuset och jobbade. Hon kändes superpigg och fräsh. Jobbade mycket med byten på raktspår och jäklar vad taggad hon blev utav det jobbet haha. Men satte ett par klockrena efter varandra. Snart kommer hon kunna göra byten i varje fall i var fjärde/tredje. Vi ska jobba på så hon kan i vart annat. Nu köttar vi på med den här dagen!

Likes

Comments

Det blir en till tävling detta år! Fick ledigt från jobbet så kan nu åka på Mantorps julhopp 11/12. Sjukt taggad! Hoppas vi kan avsluta året på topp. Blir 100/110 cm. Känns dumt att gå upp sista tävlingen och sen kanske få med sig en dålig känsla. Bättre att gå in ocj göra det vi gör bäst. Så himla kul!! Hoppas bara att vädret är okej så det inte är snöstorm eller liknande.

Idag är jag i alla fall ledig och ska strax ut till stallet. På grund av det tråkiga vädret ska jag hinna rida en sväng i ridhuset innan lektionerna. Och imorgon är det hoppning på schemat! Funderar på att åka hem till mina föräldrar ikväll för att sno lite internet och göra some kick as inlägg.

Likes

Comments

Utrustning

Jag är så gaaalet sugen på någon av dessa hjälmarna. Jag har haft Charles Owen hjälmar så länge jag kan minnas, älskar dom och kommer alltid ha. Men skulle vara kul att ha något att variera med. Tycker dessa tre är riktigt snygga. Så ska man ju lyckas bestämma vilken av de man skulle vilja ha. Men detta får vänta tills min ekonomi är lite bättre, nu efter flytten och allt mår den inte på topp haha. Inredning är dyrt... Men någon gång nästa år i alla fall ska jag införskaffa mig en ny tävlingshjälm, då blir de någon av dessa skulle jag tippa på. Vilken skulle du välja av dessa tre?

Likes

Comments

Nu behöver jag er hjälp lite. Med två saker.

1. Ge mig tips på saker ni vill läsa, läsa mer om eller veta. Vad som helst, bara bomba med idéer så kommer jag fixa grymma inlägg. Det är alltid bra att veta vad som faktiskt intresserar er. Kanske någonting ni vill veta mer om eller undrar över. Shot!

2. Jag vill ha massa tips på grymma bloggar!! Jag tycker hästbloggvärlden börjar dö ut lite... De flesta bloggarna har mycket mindre besökare än de haft tidigare och tycker inte de finns sådär många asbra längre. Inga liksom "storbloggare". Jag vill i alla fall ha massa tips, spelar ingen roll hur "stor" bloggen är - tycker du det är en bra intressant blogg - tipsa mig. Eller tipsa om din egna! Vill inspirerar och motiveras, vill även peppa andra bloggare så vi kan få vår lilla värld att växa! Om du själv bloggar, berätta gärna varför du bloggar och vad du bloggar om.

Likes

Comments

Sitter just nu hos mina föräldrar. Vi har ätit lite och firat farsdag. Dom är iväg och ska handla lite saker medans jag sutter i soffan och vilar upp mig inför en till jobbkväll. Har jobbat 20:45- 06:00 både fredag och lördag så är rätt slut. Idag börjar jag klockan 20:00 till 01:00, lite färre timmar i varje fall. Passar i varje fall på att sno mina föräldrars dator och internet nu när jag är här så jag kan skriva av mig lite. Ska se om jag hinner förbereda lite andra inlägg åt er också.

Torsdag och fredag har Pamela fått gå i skogen i varje fall, satte ju dit brodd som jag skrev här i torsdags om jag inte minns fel. Igår vart det ett pass i ridhuset då jag sov länge och vi var hos min farmor med släkten så kom ut senare. Jobbade mycket på raktriktningen. Det är svårare än man tror. Jag jobbade med att rida cirka en och en halt meter innanför spåret, där skulle hon hålla sig, vara rak i kroppen och halsen. Det ÄR svårt. Helt sjukt egentligen. Men hästarna drar sig ju automatiskt gärna mot väggen. Pamela har helt klart svårast för höger varvet då hon är lite "sne" eller vad man ska kalla henne, haha. Men jobbade på med detta i alla gångarter i alla fall. Samtidigt som jag jobbade med uppförsbacke och framåtbjudningen. Hon kändes fin men hon blir lätt lite upprörd min lilla tönt, då blir hon lite överkänslig och överdramatiserar saker och ting. Men är nöjd med passet då vi fick ut nått bra av det i slutändan. Det är slutresultatet som är det viktiga. Idag vilar hon, dels för jag ska hinna vara med min familj, vaknade sent och börjar klockan 20:00. Så jag ska åka ut till stallet runt klockan 17:00 för att göra sysslorna samt massagera hennes rygg med arnika och pyssla om henne.

Vad har ni gjort i helgen då? Förhoppningsvis lite roligare saker än att jobba.

Jag måste måste måste verkligen fota någon dag. Måste ha nya bilder, nytt material för att bloggen ska kännas mer levande. Visst att jag har 10 000 ovisade bilder, det är ju roligare med mer aktuella bilder.

Likes

Comments

View tracker

Babes, jag har fortfarande inget internet i lägenheten utan bara de jag har på mobilen. Och ja de tar slut ganska så fort. Det är så jäkla dyyyyrt med internet haha... Har liksom gått och dragit på de för vi snackar alltså 400 kr i månaden. Nä fy det kan jag lägga på roligare saker haha!

Annars då? Fick på brodden igår och red ut en sväng i skogen. Idag jobbar jag natt så ska ligga och dra mig i soffan ett bra tag. Sedan åka till stallet vid tre tiden. För att sedan åka hem och dra mig i soffan, kanske sova en stund innannde är jobbdags... Denna helg och nästa vecka är gaaanska så tuff, jobbmässigt. Så Pam får nog en lugnare vecka. Tror hon kan behöva det då de varit fullfart ett bra tag. Så det skadar nog inte. Men idag blir de en uteritt i alla fall!

Men om ni undrar över bloggandet är de för jag inte har obegränsat med internet, haha!

Likes

Comments

Idag står det brodd på schemat. Ska göra ett tappert försök att få dit broddar i Pamelas gamla dojjer idag. Kan bli spännande att se om de är möjligt. Sedan ska vi försöka ta oss ut i skogen. Har inte varit ute nått ännu så vet inte om det är kramsnö eller om de bara är pudersnö. Men så länge de inte är halt för dom känns de lugnt. Då kan man alltid röra på dom lite i alla fall. Hon behöver få komma ut idag då jag får ont i magen om hon går i ridhuset för många dagar i rad. Så nu har hon varit där två dagar i rad så de räcker, haha. Variation är A och O.

Både Pam och Dino hoppade super igår. Vi höjde några hinder åt lille Dino och de var ju inga problem det inte. Pamela var KLOCKREN. Behöver inte säga mer hon är fantastisk.

Ni kan se filmklipp på min instagram: feliciaorrstenius

Likes

Comments

Alltså kolla in sprången!!! Hon hoppade så sinnessjukt bra idag. Hennes språng har utvecklats så jävla mycket den senaste tiden.

Likes

Comments

Shit pommfrites vad jah saknar dessa väldigt speciella individer. Saknar de så det hugger till lite i hjärtat. Fina fina Tiger och Gucci! Två hästar som verkligen stulit srora delar av mitt hjärta. Önskar dom all lycka i livet.

Likes

Comments

Godmorgon! Först var jag inte säker på om jag skulle träna Pam eller inte. Men vi kör på några träningar till sedan blir de nog lite hoppvila för hennes del. Har en till tävling jag skulle vilja åka på men vet inte hur de blir med jobbet den helgen.. Så det återstår att se. Ska i alla fall hoppa Dino också, som lär vara som en raket då han longerades OCH klipptes igår.... Hehe kul för mig. Blir nog spännande ska ni se. Men ska även fixa till lite med klippningen då han vart så otålig igår.

Hann inte skriva om gårdagens ridpass då jag och min vän åkte och handlade mat direkt och hade en trevlig kväll helt enkelt. Men både Pam och Pajas reds i ridhuset. Finns inte så mycket val när man inte har brodd eller sulor på ännu... Både gick lite lösgörande pass. Mycket öppnor och flytta för skänkeln. Jobb med framåtbjudningen för att låta dom sträcka ut ordentligt i en rund och mjuk form. Båda blir så fina av sånt "enkelt" vardagsjobb. De båda trampar på så jäkla fint bak efter en liten stunds arbete. De ör faktiskt ganska lika att rida bara att Pam kräver lite mer såklart på grund av storleken. Men annars får man ungefär tänka likadant. Fina var de båda i alla fall!

Likes

Comments