Header

Otroligt trött efter denna helg. Varit uppe klockan sju varje morgon och imorgon var jag inte hemma fören klockan sju på kvällen. Idag frös jag så otroligt så åkte faktiskt hem innan tävlingarna ens var slut. Nu har jag tagit en bad och tinat upp. Mat ska lagas och några Harry Potter filmer ska betas av i soffan med mitt hjärta. Något mer bloggande blir det inte idag, har varit lite sisådär med bloggandet denna helg men det tror jag ni har förståelse för. Imorgon blir det ordning på det igen. Uppstigning klockan nio för att komma ifatt med bloggen och sedan är det jobb klockan 12:00 till 18:15. Efter jobbet ska Otto trimmas och Pamela ska så skritta ut i skogen. Vi hörs imorgon och hoppas ni alla haft en super bra helg!

Är så nöjd med mitt hjärta, hon har verkligen gjort sitt bästa denna helg. Kan inte önska mer utav henne! Ska jag bara lära mig att vara lite snabbare upp efter hennes mega språng, för inte ska man klaga på att hon hoppar med mycket rygg inte!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Tävling

Då var denna tävling över för denna gång. Hur har det då gått för mig och Pam? Jo då... Hon var galet fin, verkligen. Mycket bättre känsla än igår, mycket jämnare och snyggare enligt mig. Men så kommer vi upp på sista distansen i grunden, hinder 7 och 8. Felfria. Distans på 7 steg - normala. Jag känner att Pam överhoppar sig på oxer in, varför vet jag inte. Men Pamela hoppar så otroligt, otroligt mycket med ryggen vilket gör att jag slungas som i en katapult framåt så i landningen ligger jag liksom framme på halsen, självklart hinner jag inte upp i tid för att ta förhållningen i tid och vi kommer då på 6,5 om ens det... Jag känner att Pam tappar lite fokus och vi får ett stopp på SISTA hindret i grunden!! Hon var så klockren och jag ville så hemskt gärna rida omhoppningen. När jag kommer ut ifrån banan kommer en klubbkompis med min boots... Självklart hänger den löst i språnget där hon överhoppade sig och tappar den i språnget. Vilket kan förklara varför hon vart lite störd. Det kände så tydligt att det var något. Så det var bara att kasta den bootsen. Anledningen till att jag haft boots igår och idag är för att det är lite krisläge på hennes skor just nu, hon är väldigt lång i tårna så då blir jag rädd att hon ska trampa sig. Men trots 4 fel + 4 tidsfel var det en grymt bra runda. Hon kändes verkligen toppenfin! Vi tar nya tag helt enkelt och laddar om. Lutar åt att det blir Vreta den 10 september för vår del. Tror inte jag hinner träna någon dressyr och jag vill inte tävla utan att ha tränat något ordentligt.

Kommer komma upp filmer så fort som möjligt. På Theo och Pam!

Likes

Comments

Pamela, Tävling

Idag blir det endast en häst och en klass. Pamela går 110 cm nu under förmiddagen. Sedan kommer jag heja på mina vänner under eftermiddagen som är med i DM och låg DM! Uppdaterar mer under dagen men just nu måste jag sätta fart. Ikväll kommer filmer från starterna upp.

Likes

Comments

Tre hästar ridna varav två tävlade. Är helt slut i kroppen nu men på ett skönt sätt. Älskar känslan efter att man gjort lite nytta. Theo och Pam har tävlat sedan trimmade jag Bosse i ridhuset. Alla 3 skötte sig så bra! Blir längre utvärdering imorgon här kommer resultaten i alla fall. Pam laddar om inför imorgon.

Theo LD - 0 fel

Theo LC - 4 fel

Pamela 100 cm - 0+0 fel 2:a placering

Likes

Comments

Idag är alla varmt välkomna till oss på Nykyrka ridklubb! Tror det blev över 35å starter totalt på båda dagarna. Så himla kul! Dock så regnar det just nu när jag är på väg ut till stallet... Vi alla får hålla tummarna på att det slutar om en stund. Banan lär vara perfekt i varje fall efter lite regn. Lycka till alla som är hos oss och tävlar idag!

Likes

Comments

Blev en ny jacka idag.. Länge kollat på denna och nu var den nedsatt så de klart jag slog till. För övrigt ber jag om ursäkt för sen uppdatering. Blev att fixa allt i stallet samt göra iordning sakerna inför imorgon. När jag kom hem hade mitt hjärta gjort mat! Mysig middag med en bra film. Kvällen kommer fortsätta spenderas i soffan. Sängen relativt tidigt då det är uppstigning tidigt. Önska oss lycka till!

Likes

Comments

Tips, Utrustning

Är oerhört sugen på ett utav dessa schabrak ifrån Equiline! Tyckte inte alls om dem förut men har fått upp ögonen mer och mer för dem. Visserligen är det egentligen ganska simpla och kostar skjortan - men det är väldigt bra kvalité på Equiline schabrak. Har någon av er ett sådant schabrak? Vad tycker ni om det?

HÄR hittar ni schabraken bland annat.

Likes

Comments

Frågor&Svar

1. Om du fick bestämma en ideal höjd på din häst, hur hög skulle den våra?

Jag bryr mig verkligen inte om hur hög en häst är. Kapaciteten hänger inte på storleken. Folk hetsar så dant om stora hästar men jag tro mindre hästar är ett vinnande koncept. Tycker Pamela är perfekt på sina 165-isch cm!

2. Om du fick bygga ett eget stall var som helst i världen, var skulle det vara?

Jag hade nog faktiskt velat ha det i Sverige eller Tyskland. Mittpunkten av ridvärlden!

3. Någon typ av utrustning som du aldrig skulle sätta på din häst?

Gramantyglar skulle jag nog aldrig använda på Pamela. Eller nog, jag skulle aldrig det. Har ridit flertal hästar med det speciellt i Skåne. Men tror inte jag frivilligt skulle välja att sätta på det. Om ägaren vill, visst då gör jag det. Men Pamela skulle aldrig gå med det.


4. Stövlar eller chaps + ridskor?

Förut hade jag svarat stövlar utan att blinka men börjar verkligen trivas med skor och chans. Men det beror lite vad de är för tillfälle så jag kan inte välja.

5. Favorit-, och minst favoritfärg på häst?

Jag har alltid älskat skimmlar, mörka skimmlar. Svarta är ju med väldigt drömmigt! Måste nog säga skäck faktiskt, inget jag skulle vilka ha i alla fall. Dom drar sig väl blicken till sig för att de är udda men har ju hellre en brun häst.

6. Karaktärsdrag som du skulle vilja ge din häst (som den inte redan har)?

Svårt. Pamela är ju perfekt. Haha, nej jag skulle nog vilja att hon inte hade så mycket åsikter om allt. Fast samtidigt är det ju just det som gör henne till den hon är. Så nej jag skulle inte vilka ändra någonting egentligen!

7. Svart eller brunt läder?

Alltid svart! Så mycket mer stilrent och lättare att hitta snygg utrustning. Brunt finns i så många olika nyanser och blir inte snyggt om man inte lyckas hitta samma färg på allt.

8. Din hästs favoritgodis?

Det har faktiskt blivit äpplegodisarna från Jacson. Jag har aldrig tidigare gett henne hästgodis utan började med det för någon månad sedan och hon är totalt galen i dom

9. Sto-, valack-, eller hingstperson?

Alltid varit och kommer alltid vara en hingstperson. Jag ska äga en hingst i framtiden. Älskar! Annars sto, vill kunna föra min hästs gener vidare.

10. Hur många timmar per dag spenderar du i stallet?

Beror ju helt på hur många hästar jag har, kan ju vara allt från 2 timmar till 6 timmar.

11. Färgen på den ultimata tävlingsoutfiten?

Älskar marinblått, alltid! Gärna guld eller silver-bling eller passpoal.

12. Om du bara fick tävla i en "ovanlig" gren, vilken skulle det då vara?

Jag skulle kunna tänka mig prova på distans! Skulle vara ganska häftigt tror jag.

13. Hur lång är din längsta uteritt?

Ingen aning, några timmar.

14. "Big no no" i stallet?

Jag är verkligen inget fan utav att ha musik när jag är i stallet. Varken i hörlurar eller i radio. När jag är i stallet så vill jag vara närvarande. Jag vill bara höra ljudet från hästarna och allt däromkring.

15. Äldsta och yngsta hästen du någonsin ridit?

Yngsta är 2 år och äldsta har jag ingen aning... 18 år kanske?

16. Drömjobb inom hästbranschen?

Det vet redan alla som känner mig och läser min blogg. Eget ställe där jag driver unghästverksamhet, blandat med lite uppfödning och försäljning, tillridning och tävlingsstall såklart.

17. Favorittid på dygnet att rida?

Finns ingen speciell tid, alltid är rätt svar.

18. Något som är extra snyggt på en häst utseendemässigt?

Halsen och nacken, det är se första jag kollar på. Älskar hästar ned välbyggda halsar. Ögonen är viktiga också.

19. Favoritnosgrimma?

Micklem, PS of Sweden och liknande den varianten.

20. Favoritårstid att rida på?

Absolut hösten!

21. Något som du slarvar med/har svårt med när du rider?

Det finns faktiskt en enda sak som jag slarvar med, eller egentligen slarvar jag inte det bara blir så utan att jag tänker på det och egentligen det nog inte så jätte många som tänker på det. Tror det är ett stor problem hos många. När jag rider dressyr har jag blicken väldigt lågt. Jag sitter liksom och kollar på hästen största delen haha... Inte alls så i hoppningen. Men dressyre ... Får skärpa mig!

22. Favoritbett till din häst?

Oj, svårt! Vet faktiskt inte. Jag har inget favvobett utan det viktiga är att Pam har det. Hennes favvo är mitt favvo!

23. Finns det något som skrämmer dig inom ridningen?

Många som frågar mig om jag inte är rädd för något eller någon häst och nej det är jag inte. Men däremot kan ändra människor inom denna sport skrämma mig. Hästmänniskor är de värsta i många fall tycker jag. Inte bara folk som är elaka mot sina hästar, utan att vi inom ridsporten kan vara så fruktansvärt elaka mot varandra. Det skrämmer mig.

24. Favoritmärke på häst-, och ridutrustning

Bra fråga. Tror inte jag har något favoritmärke. Gillar olika märken till olika utrustningar. Kan faktisk skriva ihop ett sånt inlägg!

25. Hur ser din hästframtid ut just nu?

Den ser väldigt ljus ut. Har Pamela som är i mycket god form. Theo som ska börja tävlas mer nu. Kommer få hem några nya hästar inom kort och flertal andra projekt som jag får äran att hjälpa till med. Allt rullar på riktigt bra och jag är så taggad och glad!

Likes

Comments

Redan fredag? Veckorna bara springer förbi... Hänger inte riktigt med. Att det snart är september och sommaren snart är slut. Helt galet. Fast mig gör det inte så mycket just nu att tiden går fort. Jag har mycket roliga saker att se fram emot, inom en snar framtid. Så veckorna får gärna gå fort för min del. Måste bara hinna med allt. Varje dag känns det som jag glömt något, vad vet jag inte men det känns alltid som jag missat något. Men det borde ju märkas förr eller senare. Men idag har jag inte allt för mycket på schemat. Jobb mellan 12-18:15 och därefter stallet. Bara Pamela som ska få lättare motion idag inför helgens tävlingar. Jag ska fixa grejerna inför helgen också såklart så att allt är i sin ordning. Ska försöka vara hemma relativt tidigt så jag hinner njuta av lite god mat tillsammans med min underbara pojkvän. På lördag blir det tidig uppstigning. Ingen sovmorgon denna helg inte. Så ser i varje fall min dag ut, inte mycket mer än så. Lagom tycker jag. Ladda upp för en helg med väldigt, väldigt mycket häst!

Likes

Comments

Hur snygg är inte denna kille? Detta är Otto som jag fått äran att rida idag. Han står i mitt stall och är en friser på 6 år. En otroligt snäll kille. Han och jag spenderade våran tid inne i ridhuset där vi trimmade i nästan 50 minuter. Svettigt i värmen tyckte nog både han och jag. Men han kämpade på riktigt bra. Han behöver lite mer tryck och framåtbjudning annars är han så himla fin! Jätte fin bjudning i handen, ligger inte på och går inte tom utan är otroligt jämn. Jobbar jättefint i högre och lägre form. Gör det man ber honom om. Efter galoppen så fick han mycket bättre bjudning framåt och släppte verkligen till. Sjukt rolig och häftig häst att rida och kommer bli så snygg när hon blir äldre och starkare. Så kul att få följa hans resa! Fina Otto. Men innan Otto fick såklart Pamela komma ut i skogen. Riktigt mysig tur med mitt hjärta. Älskade hästen vad jag tycker om henne. Vi red på bettlöst och bara sträckte på benen i alla gångarterna. Så skönt att komma ut i skogen en dag som denna. Efter att jag var klar med hästarna kollade jag lite på hoppträningarna och hjälpte till på banan.

Pratat med min tränare idag gällande vad som komma skall och allt ser bra ur och kommer kunna bli som jag hoppas. Fortsätt hålla tummarna!

Likes

Comments