Header

Där var den helgen slut, veckorna går verkligen fort. Detta år har gått så fort. Jätteskumt. Men har en del saker som jag ser fram emot och personer jag saknar så tiden får gärna gå fort för min del! Och vem vill inte ha sommar snart då, mmh sol! I varje fall så har det varit mycket att göra denna helg, Dimma såldes i fredags sedan har jag haft stalljouren lördag och söndag. Många vänder fram och tillbaka. Var och red på Gucci i lördags hos hennes fodervärd. Vi båda kände igen varandra väldigt väl och hon kändes sig lik, i hantering och ridning. En ganska svår häst i ridningen men hennes fodervärd kommer snart hitta knapparna så kommer de bli grymma på tävlingsbanorna! Sedan i lördags kväll drog jag och ett gäng vänner in till Linköping, hade jäkla kul! Dansade fötterna av mig. Träffade många nya människor vilket alltid är trevligt. Igår firade vi min storebror som fyllde 24 år. Grillade med släkten och myste. Avslutade kvällen med en promenad med mina bästa vänner Olivia och Lisa. Btw, våra planer för midsommar kan nog inte bli bättre, längtar!!

Men idag är det måndag, en vecka jag hoppas går fort så jag kan få dansa mer. För i helgen är det Valborg och då gäller det att verkligen dansa loss. Troligen öppnar en ny klubb här i stan annars blir det nog att åka till Norrköping. Men innan dess är det ju andra måsten såklart. Ska jobba lite, stallet ska fixas och Pamela ska ridas, bloggen ska arbetas med, väntar på ett viktigt samtal, en till häst ska jag fortsätta leta efter och sedan är det ponnytävling på vår klubb. Kommer jobba som prisutdelare under tävlingen, hoppas på att kanske träffa några utav er där! Nu ska jag sätta fart på denna dag. Städa är ett måste, känns som man alltid städar när man bor själv... Måste hitta en partner som kan städa istället. Måste även åka och handla lite tråkiga nödvändigheter som sköljmedel, tandkräm, mjölk och kaffefilter till exempel. Men innan jag ska handla så ska räkningar betalas och sedan ska jag ta en promenad med skön musik i lurarna. Allt detta ska hinnas med innan klockan 14:00 då jag tänkte dra mig ut till stallet. Ska även fixa en del blogginlägg innan dess med.

Förresten, gud så kul med så många nya följare, en massa kärlek till alla er och tack för era fina kommentarer, you rock!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Tiger

Fina lilla Tiger som var hos mig förra året. Red in honom samt visade honom på treårstestet. En otroligt trevlig individ som blev inriden på knappa två månader. Såklart en häst som betyder väldigt mycket för mig!

Likes

Comments

"mer mamma, meeeer!! "

Likes

Comments

Hästarna är inne, påsarna gjorda, hagen är mockad, hästen utan täcke och har nu parkerat mig i ridhuset för att kolla på mina vänner som ska rida markarbete med bombar och små hinder. Skulle varit med här med Dimma men hon har ju åkt, haha. Ångrar lite nu att jag inte hoppade in med Pamela. Skulle varit otroligt nyttigt för henne! Blir istället en längre skrittur i skogen! Ikväll blir det födelsedags kalas för min storebror som blir 24 år idag!

Likes

Comments

Inspiration

Vilken sport vi håller på med egentligen. Vad vi utsätter oss själva för varje gång vi sätter oss på en häst. Hur mycket pengar och tid vi lägger ner, på en hobby. Så mycket kärlek, så mycket svett och tårar. Det går inte att jämför någon annan sport med denna, det bara är så. Detta är en livsstil, vi tar inte ett uppehåll bara för det går dåligt en period. Vi biter i det sura äpplet och kämpar tusen gånger hårdare. Hur många gånger vi än flyger, så dammar vi av oss smutsen och hoppar upp igen. Vi är ryttare. Vi är enligt mig lite tuffare än de flesta andra. Vi lär oss tidigt vad ansvar innebär, vi lär oss att vårda något mer än oss själva. Vi får smaka på en kärlek som andra människor inte ens kan föreställa sig. Kärleken till en häst går inte att mäta sig mot någon annan kärlek. Så enkelt är det. Mitt intresse, min hobby, min passion, min livsstil, mitt liv. Vi lever för det vi göra. Vi andas häst, vi tänker häst - större delar utav dygnet. Tid, pengar - det är värt varje minut och varje krona. Tillbaka får vi relationen mellan en själv och en häst, de vackraste djuren som gått på denna planet.

Likes

Comments

Andra hästar

Månaden med Dimma gick otroligt fort. Jag är väldigt nöjd med jobbet vi gjorde under den tiden. Jobbet blir så himla roligt och simpelt när det är en så otroligt trevlig och arbetsvillig individ man har att göra med. Hon gjorde otroliga framsteg på otroligt kort tid. När hon kom till mig så hade hon aldrig hoppat uppsutten, och nu hoppade hon snällt över ett litet hinder med en tjej på 12 år. Hur snäll? Hon är en häst som verkligen vill lära sig. Jag har även alltid en tendens att förälska mig i hästarna jag har, men jag tror även att det är något väldigt bra. Har man känslor för hästen gör man ett riktigt bra jobb enligt mig, man får ett annat band till hästen vilket gör att hästen även får ett helt annat förtroende för än. Självklart blir det jobbigt när hästen sedan ska lämna, men jag är bara tacksam för tiden och nöjd med det jag kunnat göra för båda häst och ägare. Jag har även varit otroligt lyckligt lottad som fått till mig så himla trevliga hästar, hästar som man lätt förälskat sig i.

Men nu måste jag ju ha in något nytt, eller varför inte två? Känner mig otroligt sugen på att ta in två nya hästar. Har ju som sagt troligen en liten 5 åring på gång in, när är ännu inte bestämt. Men är även sugen på något mer, jag känner att jag har tiden och möjligheten. Vill verkligen jobba vidare och utöka "min verksamhet". Vill sprida mitt arbete vidare för att sedan locka nya projekt. Jag gör ju detta som ett nöje nu men hoppas på att kunna starta eget företag i framtiden (inom kort) och kunna ha detta som ett jobb såklart. Men man måste ju börja någonstans. Så är det ju. Jag är som jag sagt tidigare redo att kämpa hårt för det jag vill. Jag känner mig även väldigt nöjd med jobben jag gjort med de hästar jag haft, väldigt nöjda ägare där hästarna visat fina resultat. Tack vare allt detta har jag genomfört inridningar från grunden, inhoppningar, problemlösningar med sadeltvång, tagit ut hästar på tävlingsdebuter, visat på treårstest och nu genomgått en försäljning. Jag älskar det och jag kan faktiskt säga att jag är bra på detta. Får man säga så? Ja, det tycker jag.

Sprid gärna vidare till bekanta, har som sagt plats och möjlighet för att ta emot häst för inridning, tillridning, försäljning, träning och tävling. Allt från c-ponny till storhäst. Kontakta mig kan ni göra här på bloggen, facebook eller feliciaorrstenius@hotmail.com.

Likes

Comments

Något som kommit upp för mig mycket på facebook senaste dagarna är filmklipp på hästar som drar vagn, i andra länder. Där de används för att dra runt på turister som sedan kollapsar mitt på gatan. På grund utav utmattning. Det gör så fruktansvärt ont i hela kroppen att se. Jag har absolut inga problem med häst och vagn, men när de används på dessa sätt, tvingas gå i flera timmar, med stora släp med en massa människor på. Det är inte okej, inte någonstans. Det är djurplågeri. En video där en häst har ramlat ihop mitt på gatan, en kvinna springer fram med en vattenflaska för att försöka få i hästen vatten och den försöker febrilt få i sig de få dropparna. Att hästarna torkar ut, de kollapsar på grund utav törst, utmattning. Jag kan verkligen inte förstå mig på människor som använder hästar som verktyg, för att tjäna pengar. Jag personligen skulle aldrig sätta mig i en vagn, i ett annat land. Menar absolut inte att alla behandlar sina hästar såhär, men jag föredrar verkligen inte att hästar används på detta sätt. Usch. Så mycket ilska i min kropp över detta. Man behandlar inte djur på detta sätt. Finns så många människor i världen som inte borde ha rätt till att ha djur överhuvudtaget. Man borde behöva gå igenom en undersökning innan man får skaffa djur, som med adoption. Vem som helst får inte adoptera och lika så borde det vara med djur. Inte mer än rätt.

Jag förstår mig verkligen inte på djurplågeri, varför har man djur om man ska missköta dom? Äckliga parasiter är dessa människor enligt mig. Djur förtjänar inte detta. Aldrig. Inte i någon form. Inget djur om det nu är häst, gris eller björn. Inget. Jag tycker det borde finnas hårdare lagar och tuffare straff.

Likes

Comments

Gårdagen spenderades nästan 6 timmar i stallet. Började med att packa ihop Dimmas saker för att sedan göra henne lite fin innan ägarna, köparna och veterinär anlände. Som förväntat dansade Dimma igenom besiktningen utan några problem vilket kändes underbart för oss alla. Köparna var så otroligt glada! De skulle få med sig sin fina ponny hem. Vi alla som fått ponny i ung ålder vet ju lyckan, den otroliga lyckan. Det går ju knappt att beskriva med ord känslorna när man åker hem med sin första egna häst. Jag vet att Dimma kommer få det så otroligt bra hos den här familjen, hon kommer få så otroligt mycket kärlek. Jag och hennes nya ägare kommer hålla kontakten och de vill gärna komma tillbaka till mig med Dimma om något halvår för att rida för mig. Ska bli så kul att följa deras resa! Dimma kommer bli en super ponny, det vet jag!

Efter hon åkt hoppade jag upp på Sparvöga för att rida ut tillsammans med Elin. Hon skötte sig väldigt bra trots att hon stod dagen innan och fast att det blåste. Hon börjar verkligen komma in i detta och lägger inte energi på massa luftsprång och allt vad hon nu gör. Kommer fortsätta hjälpa Elin med henne, hon vet vart jag finns. Och jag hjälper ju mer än gärna till. Får ofta frågan om jag aldrig är rädd, när det gäller unghästar eller lite knäppare hästar. Men jag känner verkligen ingen rädsla när det gäller hästar. Vilket påverkar hästarna på ett bra sätt. Jag älskar att arbeta med denna typ utav hästar, älskar utvecklingen. Så nej, känner mig aldrig rädd utan bara målmedveten, att få hästen dit jag vill helt enkelt. Men i varje fall så fick mitt hjärta vila igår, hon fick istället en massa kärlek och ompyssling såklart. Även banan, vilket hon älskar, nästan mer än mig men bara nästan.

Planerna idag, en massa stall och häst såklart. Har stalljour denna helg vilket innebär många vänder fram och tillbaka. Dagen kommer börja med insläpp för att sedan åka och hälsa på älskade Gucci. Ska även få rida henne en vända. Är väl över ett år sedan jag satt på henne sist tror jag. Ska bli underbart att få träffa henne! Hon kommer som sagt alltid betyda obeskrivligt mycket för mig. När vi sedan är klara där är det dags att åka tillbaks för att ta in våra hästar. Kommer sedan rida Pamela en sväng i skogen innan det är dags för att fodra hästarna vid 15:00. Sedan hem en vända för att sedan kvällsfodra runt sju-tiden. Imorgon är det utsläpp och insläpp som gäller, Pam ska ridas självklart! Kommer kännas tomt nu att bara ha en häst, men förhoppningsvis är jag bara med en häst i några veckor innan det kommer en ny. Under den tiden kommer Pam få all min uppmärksamhet. Men hon glöms såklart aldrig bort, oavsett hur många hästar jag har. Hon är ju såklart prio ett always. Så ser min helg ut, min bror fyller även år så söndagkväll innehåller firande utav honom!

Gud vad jag älskar min lilla tjej, helt sinnessjukt!

Likes

Comments

Dimma är nu såld och har åkt till sitt nya hem. Jag är fortfarande i stallet. Skriver mer om dagen senare. Besiktningen dansade hon såklart igenom! Någon kommer vara oerhört saknad men jag kommer troget följa henne och hennes nya ägare!

Likes

Comments

Utrustning

Jag har för tillfället en mörkblå kavaj från Cavalleria Toscana och den skulle jag absolut inte byta ur mot någon i världen. Snyggaste och skönaste kavajen ever! Men, jag skulle däremot vilja ha en till för att kunna byta mellan. Tycker och har alltid tyckt om kavajerna från Kingsland. En röd skulle ju inte sitta fel, har även varit inne lite på den mörkrosa de har men har inte blivit så. Men i varje fall, en Kingsland kavaj ska jag bara ha inom en viss framtid! Någon som har en en kavaj från Kingsland? Vad tycker ni om dem? Passform och kvalité?

Likes

Comments