Sådär ja då är första passet på Dimma avklarat. Red i ridhuset och hon var superduktig. Hon tyckte de var lite lustigt när de var så många andra där inne men gjorde inte mer än att blåsa upp sig. Gick med henne en längre stund för att vänja henne vid situationen. Satte sedan upp och det var inga problem. Gjorde inte speciellt mycket utan kände bara på skritten och traven. Testade att jobba henne lite smått i skritten och det känns väldigt lovande. Hon var väldigt pigg och glad! Hon hade nog gärna sprungit mer än vad vi gjorde. Stor guldstjärna till henne idag i alla fall!

Nu kom jag precis tillbaka till stallet efter en långritt på Pam. Underbart väder och underbar häst! Nu ska jag fixa de sista i stallet innan de är dags att fodra.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Castleside Miss Diamond. Född 2011.

Hur vacker är hon inte? Samtidigt som hon är farligt söt? Tror detta kommer bli en sjukt snygg tävlingsponny, inom dressyr eller hoppning. Rör sig väldigt fint och hoppar likaså. En oslipad diamant, verkligen. Hoppas jag kommer hinna göra det jobb jag föreställer mig i huvudet på en månad. Annars hoppas jag på att man kan få fortsätta lite till eller att hon åker hem på lite vila för att sedan komma tillbaka en vända. Kommer såklart ha galet svårt att släppa denna fruktansvärt söta ponny. Skulle hon varit några dm högre hade jag aldrig lämnat tillbaka henne. Imorgon sitter jag upp och är galet förväntansfull!

Likes

Comments

Högt tempo om dagarna! Mina dagar är verkligen fullspäckade nu för tiden. Men det är skönt för då hinner man inte tänka på all skit man har runt sig. Nu lägger jag bara fokus på hästarna, jobbet och mina närmsta vänner. Allt jag behöver just nu! Allt annat klara jag mig utan. Igår jobbade jag ju som sagt, mycket folk och högre tempo, min första helg på jobbet. Direkt efter gick jag upp till en kompis som bor i stan där jag mötte upp 6 st utav mina tjejkompisar. Vi umgicks en stund där innan vi gick ner till Bispo för att bowla och umgås ännu mer. Bowling har blivit den nya sysselsättningen här i stan, det ända man kan göra. Gick inget bra för min del alls igår. Träffade en massa andra gamla vänner och ovänner. Kom hem väldigt sent så är otroligt sliten idag, inte många timmars sömn men jag har bara mig själv att skylla. Ska pipa iväg till stallet nu för att Dimma ska löshoppas klockan 11:00, ska bli superspännande att se henne röra sig och hur hon hanterar hinder! Får se hur hon beter sig om vi kan lägga upp något högre eller om vi håller oss på en lägre höjd. Ägaren tyckte vi åtminstone kunde lägga upp något på ca 80 cm för att få se henne hoppa. Hon är nämligen ganska nonchalant på mindre hinder, eller inte nonchalant men hon anstränger sig inte så mycket, inte i onödan alltså. Och det tycker jag är klokt hos en unghäst ändå, bättre att de är sparsamma på de små, små hindren än att de ska överhoppa sig så dant.

Kommer i varje fall åka hem direkt efter löshoppningen, alla sysslor och Pamela tar jag i eftermiddag då vi ska ha kalas för min pappa med släkten idag. Så kommer bege mig till stallet runt 15:00-tiden. Då tar jag tag i sysslorna samt rider Pamela en sväng i skogen. Sedan ikväll blir det att ta en sväng ner till jobbet och köra några timmar. Måste även hinna ordna med lite blogginlägg för denna helg har gjort att jag hamnat lite efter med bloggandet vilket har lett till lite halvdana och inte så välskrivna inlägg.

Likes

Comments

Sådär nu har jag landat hemma efter en heldag med häst. Tävling i Linköping till en början. Sedan ut till stallet, alla sysslor skulle göras åt Pam, Harry och Dimma. Sparven skulle ridas medans Pam och Dimma fick en promenad. Känner mig otroligt effektiv som hunnit med så mycket idag. Hade hjälp utav mamma i stallet idag ska jag även tillägga. Nu duschen för att sedan bege mig till jobbet.

Likes

Comments

Felfria i första starten och nu framridning till nästa! Duktiga sååååå.

Likes

Comments

Hmmm, tävlingsdag som hästskötare! Är nog mer nervös än vad Linn och Oprah är. Kommer känna mig som en ponnymamma på läktaren. Vi kom för en liten stund sedan fram till tävlingsplatsen och har nu gått banan. Om jag känner Linn rätt så kommer hon väl hålla mig sysselsatt... Känns underbart att va iväg på tävling även fast man själv inte startar. Vi alla får hålla tummarna för Linn och Oprah!! 

Likes

Comments

Hon är här nu! Var super lugn och tog allt med ro. Stod så snällt i boxen när jag åkte därifrån. Vill bara va i stallet hela tiden nu. Ska bli så kul att sitta upp på henne, men se gör jag inte fören på måndag. Imorgon kommer vi gå en promenad och söndag löshoppning. Hinner verklige inte skriva mer för sitter just nu i denna stund på restaurang med familjen, haha! Pamela och jag var i skogen i varje fall och hon var verkligen superduperpigg idag!! Red på betalat idag också... Knäppa häst! Imorgon blir de tidig morgon för att åka på tävling, som hästskötare och hejarklack!

Likes

Comments

Bild från ägaren.

Här har vi henne, Dimma! 6 årigt connemarasto sto som hade föl, för ett eller två år sedan är osäker. Hon är inriden och löshoppad men inte inhoppad, det är det jag ska göra under denna månad. Självklart mycket annat jobb också men när hon åker här ifrån ska de gå att hoppa henne. Ska bli otroligt spännande och se vad hon är för individ och hur hon kommer vara att jobba med. Har inte träffat henne så ska även bli spännande att se henne. Hur otroligt charmig får man inte se ut att vara då? Tror detta kan bli en grymt snygg tävlingsponny i framtiden!

Nästa helg kommer min kompis Linn komma och fota oss så vi hoppas på fint väder då med.

Likes

Comments

Alltså kolla in den där mulen! Hur mysig?? Bästa pussmulen i världen. Men i alla fall, denna dag kommer bli lång! Ska till stan för att äta med bror, far och faster. Därefter måste jag ut till stallet för att ordna med alla sysslorna till Pamela och Harry, en stallkompis häst, boxen till nya hästen ska ordnas och allt till det. Sedan ska Pamela ridas, beroende på vad klockan hinner bli annars kör vi på longering. Klockan 16:00 ungefär kommer hästen. Blir att stalla in den och byta lite ord med ägarna innan jag måste fara hem för att göra mig redo inför kvällen. Full rulle hela dagen!

Lördag blir ännu högre tempo... Då ska jag med min kompis Linn på tävling i Smedstad. Därefter ska alla sysslorna till tre starta ordnas med. Den nya hästen ska få sig en promenad för att bara kolla läget på det nya stället. Ridning utav Pamela sker ifall det hinns med. Sedan ska jag jobba, vilken tid det blir vet jag inte riktigt ännu men troligen runt 18:00. Full fart som sagt. Men älskar att ha dagarna fulla med massa aktiviteter. Söndag däremot blir en smula lugnare, tror jag. Löshoppning utav den nya står på schemat i varje fall, känns som jag har något mer men minns inte det i så fall... Bäst att kicka igång den här helgen nu!

Likes

Comments