Header

Han var faktiskt super sugen, super pigg och super fin! Nu till jobbet sen till stallet igen. Hoppas ni alla får en strålande dag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Mina dagar är lite som pussel just nu. Får liksom försöka pussla ihop alla bitarna för att mina dagar ska gå ihop. Jobben, hästarna, äta, vänner, familj, William och sova. Mycket som måste hinnas med. Men tycker det är så skönt att hålla igång, då sover man gott på natten sen. Idag jobbar jag heldag alltså till 18:15, bara en häst idag vilket är Pamela och vi hoppar lektion klockan 19:00! Kommer fixa lite i stallet efteråt inför ponnyn Thunders ankomst. Han kommer någon gång imorgon eftermiddag vilket blir perfekt då jag tog ett extra pass till 14:00. Men imorgon blir ingen sovmorgon för innan jobbet ska jag hinna rida Bosse. De ska åka iväg på meeting under kvällen och ska ha ridits igenom innan han åker samt få vila dig innan åkturen. Imorgon kväll ska jag även hinna med grillkväll hemma hos killens mamma. Sedan på fredag är jag äntligen ledig efter 13 dagar jobb!! Ska bli så skönt. Sen kör vi på det igen. Nu kommer jag ju utöver båda jobben ha ett tredje jobb med den lilla ponnyn! Hej och hå! Tur jag har en pöjk som kan klappa om mig om kvällarna, dock måste han bli bättre på att ge massage....

Btw, fyller år på tisdag! Önskelistan är gjord och skickad till släkten, bara saker från Granngården såklart!

Likes

Comments

Landat i soffan efter jobb, tre hästar ridna och mat lagad - äten och matlåda inför imorgon. Först red jag en ponny, Theo. Ägaren till denna lilla kille är dotter till hon som äger Torsten alltså jätte smidigt att rida de båda samtidigt. Har inte ridit denna häst tidigare och tanken är att jag ska hoppträna honom ett tag framöver. Idag skulle jag provåka lite. Han har inte varit riktigt igång på ett bra tag då hon haft fång. Är inte i full kondition ännu men på väg. En ponny som hoppar fantastiskt! Super härlig bjudning och språng. Vi tog ett par språng på olika höjder. Kändes väldigt lovande. Nästa vecka kommer han till Nyrk och vi kommer träna för min tränare Ingrid Stark.

Direkt efter så var det Torstens tur. Han var pigg och lite busig idag! Han har aldrig tidigare gjort något men idag försökte lillen bocka men han förstod nog inte riktigt hur man gjorde, haha! Så charmig. Men han skötte sig som vanligt helt otroligt bra. Galoppfattningarna sitter kanon bra. Han är bara för underbar. Är riktigt kär i honom. Dock så får han semester från och med nu några månader framåt. Under tiden kommer hans ägare träna listningen med honom samt att hon kommer få skor så kommer vi börja jobba honom lite hos oss sen! Jag hoppas jag kommer få vara med i hans utveckling ett tag till framöver.

Sist ut var Pumba. Trötta var vi nog båda två! Blev en kortare tur i skogen tillsammans med en stallkompis. Nu är jag helt utslagen i soffan och väntar på att min plutt ska komma till mig. Blir att umgås lite med honom innan det är dags att sova. Tog ett extra pass imorgon så jobb 08:45 till 18:15! På grund utav att jag måste hoppa in och jobba kommer ponnyn på torsdag. Imorgon blir det nog att stå över hoppningen imorgon och ta det på torsdag istället. Kommer ändå spendera hela dagen där. Under torsdag förmiddag ska jag även rida igenom Bosse innan han åker på meeting! Så har en del att sysselsätta mig med. Boxen för den lille har jag i varje fall fixat iordning idag. Så han är välkommen!


Likes

Comments

Ni glömmer väl inte att ni även kan följa mig på andra sociala medier så ni kan hålla koll om de är för tyst här någon dag. På instagram lägger jag ut lite gott och blandat. På snap uppdaterar jag dagligen vad mina dagar innehåller, mycket häst behind the scens och facebook är de mest häst men det är även där ni kan komma i kontakt med mig lättast!

Instagram: Feliciaorrstenius

Snapchat: feliciaorr

Facebook: Felicia Orrstenius

Likes

Comments

- Presentation utav Bosse.

- Presentation utav Torsten och hur vi jobbar med hans inridning.

- Presentation utav den nya hästen.

- Ny häst som ska hopptränas, ska ridas idag.

- Hur Pamela faktiskt är i ridningen.

- Hur Motala är att leva i och folket som bor här.

- Hitta nytt bett!!

- Köpa ny bil!

En del saker som kommer dyka upp på bloggen inom kort, som jag hoppas ni kommer tyckare intressant att läsa om. Har en massa planer måste bara få tiden att fixa med det. Idag kommer jag rida en ny liten ponny och därefter rida Torsten. Det är samma familj som äger den ponnyn och Torsten nämligen. Min bil gick dock sönder igår så har en hel del problem med att lösa mitt liv då jag är otroligt bunden till bilen. Nåväl, idag hjälper min fina pappa och min bror mig! Pamela ska ridas efter jag är klar med småkillarna. Igår var hon ute i skogen och hon var pigg och fräsch! Lite tittig och töntig bara, haha.

Likes

Comments

- Jobba på Granngården så mycket som möjligt, alla pass jag kan få.
- Plocka några kvälls/nattpass på McDonalds några gånger i månaden.
- Få hem en till två hästar för uppstallning.
- Rida/trimma/träna/tävla hästar åt andra.
- Dra igång samarbeten.
- Starta eget "företag".

Har aldrig i hela mitt liv varit såhär arbetsvillig som jag är just nu. Efter att ha levt utan några pengar alls i några månaders tid finns det inget jag hellre vill än att tjäna mina egna pengar. Har nu pengar för att kunna bli av med mina lån/skulder till mina föräldrar och min bror. Så otroligt skön känsla att äntligen kunna ge tillbaka. Samt kunna betala för mig själv igen. Igår var jag och storhandlade x2. Först var jag på Dollarstore och handlade disk, tvätt, köks och duschgrejer - sånt som alltid går åt och sånt som alltid bör finnas hemma. Senare på kvällen åkte jag och William och storhandlade mat på Willys. Nu är kyl, frys och skafferi proppfulla för ett tag fram över. Så himla skönt! Börjar få ordning på mitt liv. Under kvällen lagade vi mat och kollade Gladiator som för övrigt är bland de bästa filmerna som någonsin skapats!

Men i alla fall. Punkterna där uppe är så som jag vill ha det just nu. Kommer jobba så mycket som jag bara kan. Kommer som sagt en häst snart men vill ta hem en till. Eftersom jag har så bra arbetstider på Granngården kommer jag aldrig ha problem med att hinna med. Och eftersom jag kan välja hur mycket och när jag vill jobba på McDonalds så krokar inte det heller. Har ju alltid ridit andras hästar lite till och från, vissa en gång i veckan, vissa har jag ridit till och från. Kommer fortsätta med det, allt från motionsridning när ägaren kanske själv inte hinner, trimma, hoppträna och tävla. Egentligen allt, allt som önskas. Unghästar r ju alltid välkomna då det är min favvosyssla! Sedan har jag fått en del förfrågningar om samarbeten som jag inte riktigt tagit tag i, främst på grund utav att jag behövt komma ifall och komma igång med att jobba igen. Men nu har jag landat i det så det är dags att även ta tag i det.

Känner mig så otroligt motiverad till att slita lite hårdare. Tidiga morgnar och sena kvällar.

Likes

Comments

Såhär ser Pamelas hovar ut just nu... Ni kanske förstår varför jag är lite försiktig med ridningen tills hennes hovslagare har skott om henne. Förhoppningsvis blir det gjort idag. Kommer efter jobbet åka och sola om vädret fortsätter såhär sedan åker jag till stallet när det blivit lite svalare. Går i shorts klockan halv åtta på morgonen, blir nog en varm dag. Men kommer rida ut i skogen idag i alla fall!

Likes

Comments

Har alltid och kommer alltid älska Schockemöhle schabrak! De är så galet stilrena ocj kvalitén är super. Detta har jag suktat efter länge och det har nu kommit till våren butik. Detta är i dressyr. Skulle dock vilja ha de i både dressyr och hopp. För visst är det snyggt?!?!

Ja, jag jobbar även idag! Till klockan två sen åker jag till stallet. Rida ut i skogen med Pam sen ska jag storhandla och laga mat med min W.

Likes

Comments

Efter jobbet shoppade jag med mig kylgel och den här fina, braiga massage/kliborsten. Snacka om att Pamela älskade den! Sidan med piggare var perfekt för att klia henne på halsen, bogarna och skinkorna. Magneterna uppskattade hon väldigt mycket uppe på ländryggen. Där har hon även haft en hel del spänningar så tror det är perfekt att gno lite med den varje dag!

Planen med att rida ut blev inte som planerat. Regnet har piskat ner idag. Bestämde mig då för att knalla ner till ridhuset och trimma lite. Hon kändes riktigt fin! Dansade fram. Red henne i låg och rund form, på så sätt släpper hon till genom hela kroppen och arbetar rätt. Pamela är kanske inte så hög men hon har en stor kropp med mycket massa. Hon behöver få jobba igenom HELA kroppen innan man kan plocka upp henne. Just nu ser mina pass ut som så att hon får jobba på i den formen hon är "skapt" i och bara få igång hela kroppen. När hon sedan är genomriden nöjer jag mig där. Successivt kommer jag efter att hon släppt loss kommer jag kräva mer och mer, allt eftersom. Hon är inte riktigt där hon en gång varit, inte jag heller efter allt. Så vi jobbar oss uppåt steg för steg. Svårt att förklara men ska försöka fixa en film på ett sådant pass någon dag framöver så kommer ni förstå bättre!

Btw, box är löst till den lilla ponnyn så förhoppningsvis kommer han i början av nästa vecka.

Likes

Comments