• Snapchat
  • Bloglovin
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Klokken var 01:45 da jeg innså at jeg var altfor full til å være ute sammen med resten av venninnegjengen. Jeg løp fra utestedet for å rekke nattbussen hjemover, og slang meg ned på den bakerste setet. Jeg satt der og planla for meg selv hvordan jeg skulle spille edru foran foreldrene mine da jeg kom hjem. Etter noen minutter kom to høye menn i min retning. Før jeg rakk å reise meg for å sette meg lenger frem i bussen, hadde begge rukket å slå seg ned ved siden av meg. Jeg skjønte med en gang at dette ikke var bra. Og den magefølelsen har ofte rett.

«Hvor skal du?» sa den ene mannen. Jeg svarte lavt at jeg skulle hjem. «Er det plass til meg der hjemme?» sa han og lente seg inn mot meg. Jeg ble livredd. Hjertet dunket og håndflatene mine ble iskalde. Jeg klarte ikke å svare. Og så kjente jeg hånden hans stryke over låret mitt. Sakte, men sikkert gikk hånden oppover mot skjørtekanten min. Jeg dyttet bort hånden hans. Da lente han seg inn mot meg igjen, mørkere i øynene. «Liker du ikke å bli tatt på fitta, eller?» Kompisen hans gjorde ikke noe annet enn å le. Jeg var 19 år gammel.

Jeg kom meg av bussen og løp hjem så fort jeg kunne. Jeg gjemte meg under dyna og prøvde å forstå hvorfor dette nettopp skjedde. Jeg ville gråte, men det kom ingen tårer ut. Jeg prøvde å komme med forskjellige forklaringer for meg selv på hvorfor denne fyren gjorde dette mot meg. «Kanskje han var full?» «Kanskje han forvekslet meg med en annen jente?» Ingen av unnskyldningene stemte med hendelsen, og jeg kjente anger og frustrasjon og fortvilelse. Hvorfor sa jeg ingenting?

Både du og jeg har opplevd ulike former for seksuell trakassering. Man blir stort sett ikke noe annet enn paff når man blir omtalt som en hore. Mange av oss har blitt antastet på bussen, trikken, et utested, i en garderobe eller på kjøpesenteret. Vi sitter med venninne våre og gjenforteller disse historiene for hverandre, og vi har så mange av dem. «Husker du den gangen han fyren kom etter meg på utestedet og dyttet meg opp mot veggen og ba meg kjenne at han var hard?» «Husker du den gangen vi var på konsert og jeg fikk en hånd under skjørtet og jeg dyttet feil fyr overende?» Herregud, dere. Normaliseringen av seksuell trakassering er så innlært at vi snart ikke reagerer når det skjer.

Flere ganger har jeg fått høre at jeg trenger mer pikk, slik at jeg kan slutte å være så jævlig sur. Men det er faktisk ganske mye å være sur for, når du er jente og kjenner at du blir redd når du går alene hjem og du vet at du ikke kan forsvare deg selv hvis det skjer noe. Jeg har kommet til et punkt der jeg begynner å innbille meg at jeg kommer til å bli utsatt for trakassering eller overgrep hver gang en mann går i nærheten av meg på kvelden eller natten. Jeg går rundt og er redd for at karen jeg avviste i baren skal stå å vente på meg utenfor utestedet for å vite hvorfor jeg ikke ville ta imot den ene ølen. Og dypt inni meg tenker jeg dette: Dersom jeg skulle blitt utsatt for noe, klarer jeg ikke å forsvare meg. Jeg har i hvert fall ikke klart det til nå.

Likes

Comments

// sponset av Poppa

Behind the scenes

TJOHEI!

Herregud - FOR en morsom dag! Det er lenge siden jeg har ledd, svettet og beveget meg så mye som jeg har gjort i dag. Hvem skulle trodd at innspillingen av Poppa egentlig ble en egen treningsøkt? I hvert fall ikke meg! Det ble tonnevis av latter, stillige dansemoves og mange fete shots som jeg gleder meg til å vise dere! Ain't no party like a Poppa party!

Likes

Comments

Absolutely sickning

Det var endelig på tide å få "Ukens låter"-serien på video! I denne episoden tar jeg for meg musikk som føles fantastisk å høre på når man er syk. Har du noen strålende låter som er et absolutt must å høre på når energien er ekstra lav? Legg gjerne forslagene i kommentarfeltet.


Apropos sykdom: Nå skal jeg krype meg tilbake i sengen og synes ekstra synd på meg selv. Omgangssyken er noe dritt.


Kos deg med videoen!

Likes

Comments

Thoughts

«Hva skal du i helgen, da?»

Sove lenge. Veldig lenge. Jeg skal sove så forbanna lenge slik at kroppen min kan bli ordentlig uthvilt. Så skal jeg mekke meg en god frokost. En sjukt god en. Deretter skal det ryddes, vaskes, brettes, jobbes og slaskes i sengen med god samvittighet. På kvelden skal jeg drikke meg full på Sangria, synge på Store P med verdens mest fantastiske venninner og prate om alt mellom himmel og jord. Kanskje jeg drar ut på byen? Kanskje jeg velger å kjøpe en kebab, se på How To Get Away With Murder under dyna? Søndag kommer jeg til å bli irritert av at jeg drakk så mye. Jeg kommer til å pleie meg selv med serier, usunn mat med god samvittighet. Jeg gleder meg til å oppleve alt dette.

Jeg gleder meg til å ha ordentlig helg. Jeg gleder meg til å roe ned. Jeg bare gleder meg til å få den indre roen som jeg har søkt etter siden forrige helg, hehe. Årgh - det blir fantastisk.

Ha en knallfin fredag! <3

Likes

Comments

Crazy dog lady in the making

Har du noensinne tenkt over hvor stor sannsynligheten er for å møte en eller annen særing eller en gærning over datingappen Tinder? Jeg føler at sannsynligheten er ganske stor. Erfaringene mine derfra er ganske mange, men denne lille historien er en av veldig mange få som kan klassifiseres som topp tre jævligste dater jeg noensinne har sagt ja til.

Følg meg gjerne på Youtube for flere morsomme historier som denne!

Kos deg med videoen!

Likes

Comments

Botanicals 

LÅRD, for en dag! Om jeg skulle oppsummert dagen min med tre ord, så hadde disse fått første prioritet: Stress, svetting og masse energi. Vi snakker bøttevis av energi. Jeg driver å spekulerer om energien stammer av all kaffen jeg har slukt i meg, om jeg har truffet på folk som bare utstråler god energi eller om det er bare jeg som er innstilt på å få en fin dag i dag. Jeg holder fast ved de to siste alternativene.

Dagen har vært svært innholdsrik med bl.a. flott pressefrokost med folkene bak L'oreal og Botancals. Her snakker vi masse planter, deilig duft i lokalet på Skippergata og mye bra informasjon og fantastiske produkter som burde prøves.
I morgen blir det deilig å få jobbet fra senga, og få unnagjort en god del ting før helgen kommer.

Likes

Comments

«Beat to the Gods»

Jeg er ikke så veldig glad i valentinesdagen, men det hindrer meg ikke i å lage en flott sminke-tutorial som kan benyttes til denne spesielle dagen eller til alle kjærlighets-relaterte dager. Om daten din ikke blir imponert av denne flotte teknikken, foreslår jeg at du ditcher han eller henne. Neida, hehe. Åh, forresten; Lov meg at du ser videoen helt ut! Du kommer til å få tidenes sjokk, haha. Forhåpentligvis får du også ledd litt. Nå stikker jeg til Rockefeller i Oslo, og synger meg hes til Post Malone!

Kos deg masse med videoen!

Likes

Comments

THE SHADE OF HOLOGRAMS

Heisveis!

Jeg håper at mandagen har vært fin og god.

Ah - hologram-negler. Jeg har alltid hatt sansen for dem, men har ikke turt å skaffe meg dem før nå. På fredag kom jeg meg til neglesalongen og tenkte: «Nå skal jeg fader meg ha et fresht sett med hologram-negler». Det valget er jeg ganske fornøyd med! Jeg elsker at jeg kan se alle mulige farger i lyset, og blir ekstremt gira hver eneste gang neglene treffer riktig lys. Dette blir nok ikke siste gang jeg rocker hologram-negler.

Denne uken blir ekstremt innholdsrikt og lærerikt. I morgen er det Post Malone, pressefrokost med Mildh Press og et ekstremt spennende møte sammen med de andre fra Det Nye-kontoret. Jeg kommer til å bli fullstendig kokt i løpet av dagen, men - jeg elsker det!

Likes

Comments

Three is a company

Hellois there!

Ah - bofelleskap. Å bo i et kollektiv kan være en svært fin opplevelse, ellers kan det ende opp som et personlig helvete. Jeg snakker av erfaring, haha! I denne videoen prater jeg åpent om hva som gjør til at mitt eget bokollektiv ikke er så perfekt som jeg ønsker det, tre hendelser som har gjort at jeg misliker bofelleskap enda mer og tre ting som definerer som et perfekt bofelleskap.

Kos deg med videoen!

Likes

Comments

Heisveis!

Vet du hva jeg skal på Valentinesdagen? SItte under dyna, kaste i meg en burrito og hate alt som har med kjærlighet å gjøre! Neida. Jeg skal faktisk se amerikanske Post Malone sammen med mine nærmeste venninner, drikke meg møkkings og hate ALT som har med kjærlighet å gjøre. For det er faen meg helt greit.

Det er ikke alle som skal bruke verdens mest oppskrytte dag på å være kulturell. Så, jeg bringer kulturen til deg. Disse tre låtene beskriver akkurat hvordan humøret mitt blir på Valentinesdagen.

Lord Siva x Blind

Jeg og Lord Siva har en ting til felles: Begge er gode til å benekte ulike settinger. Selv om jeg nekter å falle cheesy romantikk på Valentinesdagen, så kan det ikke måles med Lord Siva. Han kan virkelig ikke tro at hans snille, gode kjæreste har vært utro med han. Denne låten er desidert et av de flotteste låtene Lord Siva noensinne har skrevet og produsert. Sårbarheten og smerten er det som løfter en slik låt.

Bonustips: Om du bor i Oslo og omegn, har du sjansen på å få han med deg under årets By:larm.

DMX x Party Up

Etter DMX sin dramatiske fall, er det godt å vite at flere av de klassiske låtene hans fortsatt skaper god stemning rundt omkring i verden. En av låtene som beskriver veldig godt hvordan jeg føler om kjærlighetensdag, er denne. «Ya'll gon' make me lose my mind, up in here» er ganske dekkende.

Post Malone x Go Flex

Det eneste jeg ser frem til på tirsdag, er å se denne fyren her sammen med mine bestevenner. Du vet hva de sier: Bros over hoes! Post Malone skulle jo egentlig bli en countryartist, men gikk over til hiphop. Likevel har han beholdt mye av countrymusikkens elementer i musikken hans, akkurat som man hører på denne låten «Go Flex». Her synger han at han heller vil være sammen med vennene sine enn å ta stilling til kjæresten sin.

Likes

Comments