• Snapchat
  • Bloglovin
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

«Åh – du er veldig eksotisk», sa en fyr til meg mens jeg drakk GT på et stappfullt utested i Oslo. Jeg har aldri vært typen til å skjule ansiktsuttrykkene mine, og denne gangen var intet unntak. Tidenes grimase bredte seg over hele fjeset mitt etterfulgt av: «Virkelig? Av alle ting du kan si, så sier du at jeg er eksotisk?» Fyren så vettskremt ut og prøvde å redde seg selv ved å si: «Nei. Det var ikke sånt ment. Jeg mente egentlig bare ...» Han klarte ikke å fullføre setningen. Jeg rullet med øyene og snudde meg mot Marie og Bahare.

Dette er min realitet. Mens du får høre at du er en flott jente på Tinder, får jeg høre at jeg er den «vakreste svarte jenta noensinne». Mens gutta prøver å imponere deg med de kleineste sjekketriksene, begynner de fleste med å komplimentere meg over hvor «eksotisk» jeg er. På dates har de fleste «aldri vært med en mørk jente før» og det blir ansett som spennende og unikt. Nesten ingen har hørt en afrikaner med ren stavangerdialekt før. Blant fremmende, er de fleste mest imponert over at jeg prater så «bra norsk» og spør om jeg er «født i Norge». Sett deg selv i disse situasjonene og tenkt deg hvor utmattende det er å høre dette, minst en gang om dagen.

Tenk hvor utmattende det er å høre alt dette resten av ditt liv.

Dette er min hverdag. Hverdagsrasisme eller mikroaggresjon er noe som er blitt en plagsom del av min identitet. Ord som du kanskje ser som fullstendig uskyldig, er noe som er pakket inn i underliggende rasisme. Helt siden jeg var liten har jeg fått en konstant påminnelse som hvor lite verdifull jeg er på grunn av hudfargen min og fordi jeg er en kvinne.

Som 11-åring ble jeg fortalt av læreren min at sannsynligheten for at jeg kom til å få meg jobb var ganske liten. Grunnen var at jeg var av afrikansk opprinnelse og hadde et navn som var uvanlig. Som 13-åring gikk jeg med lue en uke i strekk sånn at jentene i klassen slapp å kommentere over hvor «afrikanske» hårfrisyrene mine var. Som 15-åring ble jeg fortalt at ingen gutter likte mørkhudede, og at de var lavest på rangstigen. Som 22-åring ødela jeg et vors etter å ha blitt kalt «neger» i en hel time mens min daværende venn satt og så på. Som 24-åring satte jeg min daværende svigermor på plass da hun forsøkte å overbevise meg om at ordet «negresse» var et vakkert ord. I årene som kommer vil jeg oppleve flere slike hendelser.

Hvorfor i all verden skjer dette fortsatt i 2016? Hvorfor tror noen fortsatt at det er greit å slenge kommentarer som vil få de fleste til å heve bryna sine? Hvorfor tror noen at det er greit å ta meg på håret fordi det ser «spennende, annerledes eller fascinerende?» Er jeg en fetisj? Er jeg noe som en kan skryte over til kompisene dine? «Ja, jeg knullet en svart jente og det var helt sykt. Det må absolutt prøves ut!» En fetisj. En som kan prøves ut som et objekt. Er det slik at alle svarte jenter er ville og vil prøve alt i senga?

Jeg blir sint. Jeg blir jævlig forbanna når jeg tenker over alt dette.

Se for deg å oppleve hverdagsrasisme så ofte at du blir immun ovenfor det. Slik har det vært i årevis, inntil jeg plutselig fikk nok. «Slik skal det ikke være!» tenkte jeg. Etter 25 år tør jeg endelig å si ifra. Jeg tør å lage grimaser når jeg for hundrede gang får spørsmål om jeg er født i Norge. Jeg tør å bli streng i det øyeblikket du vil ta på mitt «fascinerende» hår. JEG TØR Å VÆRE KOMPROMISSLØSE MEG! Jeg tør endelig å være ærlig mot meg selv og innse at dette ikke skal være normalt.

Neste gang du spør meg om hvor jeg EGENTLIG kommer fra, tipper jeg at du ikke kommer til å like svaret jeg kommer med.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

/ sponset av EOS

To kroppsdeler som får gjennomgå vinterkulden er 1) mine tørre ben og 2) leppene mine. Ingenting er mer grusomt enn å ha lepper som sprekker opp ut av det blå. Vent - det er faktisk helt krise når leppene mine begynner å flasse av. Au, sier jeg bare!

Heldigvis har jeg med leppepomader hvor enn jeg går. Min absolutt favoritt er EOS. Jeg har vært avhengig av EOS i flere år, og kan ikke se for meg å bruke noe annet enn det. Eller - jeg kan ikke se for meg et LIV uten den. Bortsett fra den lekre forpakningen og den friske fargen, holder EOS leppene mine silkemyke og fuktige.

Sliter du med tørre lepper? Disse triksene gjør jeg for at leppene mine skal overleve vinterkulden.

Du trenger en myk tannbørste, en varm klut og god leppepomade. Jeg har valgt min elskede EOS!

STEG 1:

Eksfolier leppene dine. Gjør dette minst to ganger i uken. Dette vil fjerne tørr hud og døde hudceller.

STEG 2:

Tørk av leppene med den varme kluten.

STEG 3:

Ta din EOS og påfør den på leppene dine. EOS inneholder naturlige og organiske ingrendienser som gjør leppene dine myke samt at den beskytter godt mot vinterkulden.

STEG 4:

Voila! Supermyke og flotte lepper!

NÅ har du også sjansen til å få en EOS til deg selv og en venn - helt gratis! Meld deg på via denne linken og finn ut hvordan du kan få verdens beste leppeomade for freeeeee! Hurraaaaaaaa!

Likes

Comments

Hei, hå, snart er det jul igjen! Du skal være hjemme i ti dager med kos, familie og masse mat. Selv om alt er en fryd, kan disse dagene være en påminnelse om hvorfor du måtte flytte hjemmefra. Slik er det i hvert fall med meg når jeg drar hjem. Jeg elsker dere mamma og pappa, men kan dere bare la meg puste LIIIIIITT når jeg kommer hjem til Stavanger?

Som regel overlever jeg hjemturen i tre dager før jeg innser at jeg teller ned til hjemreise. Jeg har funnet ut at disse tipsene er GULL når jeg kommer til oljebyen.

Skaff deg et sosialt liv

Det beste min mor vet, er å henge med meg. Jo da, det er sykt kos den første timen. Men så blir det litt mye etter konstant mas om hvorfor jeg ikke kan bare finne meg en søt og snill kjæreste. BU! Ring opp gamle venner, ta et par øl eller ti og prat om gamle dager. Om det er slik at ingen gamle venner er tilgjengelige, er det bare å henge seg på søsken. Eller hva med å gå på en juledate? Mulighetene er utallige!

Planlegg hele uken

Noe jeg er dårlig på, er å planlegge de ti dagene hjemme. Jeg har som regel mange ideer om ting som skal utføres, men ender opp med å se ti dokumentarer på rad. Mekk deg en liten liste over hva som skal gjøres, hvem som skal treffes og hva man bør unngå rundt juletiden.

Sett grenser sammen med foreldrene dine

Foreldrene mine kan være «litt å håndtere», spesielt når jeg kommer hjem. Jeg er jo hjemme rundt to ganger i året, og de blir ALTFOR GIRA hver eneste gang jeg er der. De vil helst være sammen med meg så mye som mulig, og synes jeg er litt introvert når jeg ikke vil se enda en episode av «Say Yes to The Dress» med dem. Det er her jeg ruller med øyene og puster tungt ut. Så, gjør det klart for foreldrene dine at det er ok å være litt alene innimellom.

Vær turist i din egen by

Jo da, Stavanger kan være et forbanna høl som jeg aldri kommer tilbake til. Men det må jo være en grunn til at hjembyen din også er så flott og fantastisk!

Ha det hyggelig

Årsaken til at julen er så magisk for meg, er at jeg er omgitt av mennesker som gjør meg fullstendig gæren. Jeg setter så stor pris på varmen og kjærligheten jeg får i løpet av den korte tiden jeg er der. Kanskje det blir den lille påminnelsen som vil få deg til å dra hjemom på flere kortere besøk?

Likes

Comments

«Shit, jeg trenger noen kule jeans» sa jeg til meg selv her om dagen. Jeg benyttet anledningen og fant noen fete (og noen billige) jeans under Black Friday. Jeg lette høyt og lavt, men fant ikke buksene som jeg har tenkt på i evigheter: FRYNSE-JEANS! Til slutt fant jeg dem på Zara, men kom frem til at jeg ikke skulle bruke 400 kr på bukser som jeg kunne lage selv.

Etter å ha lett på Pinterest etter den perfekte DIY og øvd meg på diverse jeans, har jeg endelig funnet oppskriften som funker knallbra for meg.

STEG 1:
Her er det å finne frem saksen og et par gamle jeans. Jeg har valgt å ta mine elskede jeans fra Weekday.

STEG 2:
Legg buksebena sammen og finn ut hvor mye du vil å klippe av. Om du er veldig opptatt av å få buksebena rette, er det greit å bruke en linjal. Marker med kritt hvor du skal klippe og klipp etter markeringen.

STEG 3:
Klipp av buksebena etter ønsket lengde. Jeg bruker en sprettekniv for å rive opp sømmen på begge sidene av buksebena. Du må ta stilling til hvor langt opp du vil rive opp.

STEG 4:
Nå er alle sømmene borte og jeg er klar for å lage kule frynser. HURRA! Jeg bruker en pinsett for å ta bort de hvite trådene. Fordi trådene er lagt både horisontalt og vertikalt, kan det være litt vanskelig å fjerne dem. Bruk gjerne sprettekniv eller pinsett og dra ut trådene som går horisontalt.

STEG 5:
Fortsett å dra ut tråder som går horisontalt helt til du får de frynsene du ønsker deg.

STEG 6:
Gi deg selv en «high five!» Du har laget tidenes feteste bukser!

Likes

Comments

JAKKE / Only
GENSER / Gestuz
BUKSE / Junkyard
SKO / Doc Martens

Wæ! Jeg gleder meg masse til å filme en ny episode av Syklubben sammen med Marie og Bahare. Jeg har en følelse om at vi kommer til å lage enda en knallbra video fylt med masse latter og mye kos! Med hånden på hjertet kan jeg si at dette er alltid dagens høydepunkt!

Likes

Comments

Ah – dusjen. Stedet der jeg kan løse alle verdens problemer og rengjøre meg selv samtidig. Stedet der jeg planlegger alle målene mine for 2017 og irriterer meg over hvorfor jeg fortsatt får inngrodd hår hver eneste gang jeg barberer meg. Stedet der jeg også later som jeg er like stor som Beyonce. Ingenting er mer befriende enn å synge i dusjen.

Da jeg og eks-kjæresten min bodde sammen satt jeg på den mest cheesy låten som fantes på Spotify og sang «COME ALONG, COME ALONG WITH ME» med full hals. Selv om jeg fikk klager om at jeg hørtes ut som en døende kattunge, brydde jeg meg ikke. Jeg VAR Norges svar på Whitney Houston i dusjen. Nå som jeg har flyttet inn i et kollektiv vil jeg ikke skremme bort dem bort med «guilty-pleasurene» mine. Eller stemmen min.

Disse låtene får meg alltid til å føle meg som en Grammy-vinner.

For deg som vil utfordre sangevnene: Electric Light Orchestra x Strange Magic

Helt siden «Ella Enchanted» har låten Strange Magic stått mitt hjerte nær. Sekundet jeg hørte den, tenkte jeg: «HVEM ER DET SOM HAR LÅTEN? I MUST FIND IT!» Jeg lette i evigheter før jeg fant ut at det var en fæl coverlåt fra Darren Hayes. Bu! Den som venter, derimot, venter ikke forgjeves. Jeg fant endelig originalen via Shazam og lykken var enorm. Den progressive rockelåten kan være litt utfordrende for deg som vil teste ut dine vokale evner. Og slipper du deg helt løs kan du plutselig tro at du er Mariah Carey. Man kan jo være hvem som helst når man synger i dusjen

Til deg som vil være Stevie Nicks i tre minutter: Fleetwood Mac x Everywhere

Først og fremst: Jeg elsker Fleetwood Mac. ELSKER DEM. Dette er et band som lagde verdens beste «breakup-plate», Rumours. Dette er også bandet som har en av de råeste kvinnelige vokalistene noensinne. Everywhere kom ut i 1987 og har et spesielt 80-tallspreg som gjør låten ubeskrivelig nostalgisk. Refrenget er så fengende, at det er umulig å ikke synge med. Hallo, hvor tilfredsstillende er det ikke å synge: «OOOOOH AAAAAAAH?! I WANNA BE WITH YOU EVERYWHERE!!!» og ikke tenke behøve å tenke at «Shit, jeg synger nesten like bra som Stevie Nicks!»

Til deg som trenger melankoli: Jorja Smith x Blue Lights

Søndagsmorgen slepte jeg meg ut av sengen, skrudde på Blue Lights av Jorja Smith, kom meg i dusjen og sang på årets vakreste låt. En emosjonell Jorja synger om hvor urettferdig det er å få skylden for noe man ikke har gjort. Tankene vandrer alltid til Trayvon Martin eller Mike Brown som ble beskyldt og drept for noe de ikke hadde gjort. Tankene vandrer til hvor fort ting kan snu dersom man er på galt sted til feil tid. Jeg lar være å synge høyt «RUN, WHEN YOU HEAR THE SIRENS COMING» og får gåsehud over hvor sår denne setningen blir når frykten preger Jorjas stemme. Selv om Jorja kan minne om Lauryn Hills Miseducation fra 1997, må jeg bare godta at jeg ikke høres slik ut. Pluss at jeg ikke vil at samboerne mine skal tro at jeg er gæren når jeg synger.

Til deg som vil være Norges neste rapstjerne: Missy Elliot x Get Ur Freak On

I en alder av 15 var det to ting jeg var besatt over: 1) Klær jeg kunne drukne kroppen min i og 2) Missy Elliot. Jeg var så besatt av låtene hennes at jeg kunne lete opp teksten til f.eks. «Gossip Folks» og pugge den utenat. Nå er jeg snart 25 og all den puggingen har FORTSATT ikke kommet til nytte. Eller ... i en spesiell sammenheng, da. Når jeg drar ut på byen og jeg hører introen til «Get Ur Freak On», tenker jeg bare: «Flytt deg Nicki Minaj, NÅ skal jeg vise deg hvordan man rapper!» I hodet mitt, er jeg Norges beste kvinnelige rapper.

Jeg er dritflink. I dusjen, selvfølgelig.

Likes

Comments

When one door closes, another opens. Er det ikke slik det uttrykket er? Nå er i alle fall nomadelivet over, og jeg har endelig et sted som jeg kan kalle for hjemme. Endelig kan jeg slappe helt av når jeg legger meg for kvelden, og jeg behøver ikke lenger tenke på hvor jeg skal bo de neste ukene. Det kjennes så deilig. Nesten befriende. Samtidig føles det trist at jeg har avsluttet et kapittel i livet mitt. Jeg må lære meg å gi slipp på sånne plagsomme tanker, men det tar tid. Noen ganger kjenner jeg at tålmodigheten min ikke strekker til, og andre ganger aksepterer jeg at ting tar tid. Årgh – skulle ønske at tiden gikk fortere.

Jeg bor i et kollektiv, og så langt har jeg det hyggelig. Ideen var egentlig å bo alene, men det lot seg bare ikke gjøre. Jeg sa at jeg aldri skulle bo i et kollektiv igjen, men det fantes ikke noe alternativ. Kollektivet jeg bor i nå består av meg, en serber (med sin brasilianske kjæreste) og en svenske. Hvor fargerikt og internasjonalt er ikke det? Det er jo rene reklamen for Children Of Benetton. Haha, det er litt morsomt!

Jeg tror dette blir godt for meg. Magefølelsen min sier at dette er steget videre jeg trenger for å finne meg selv i alt kaoset. Jeg kommer til å komme meg gjennom dette, sier jeg til meg selv.

Likes

Comments

Tusen takk til alle dere som kom i går! Jeg kan trygt si at gårsdagens event var svært vellykket, haha. Jeg håper at vi får sjansen til å holde slike events fremover. Kroppen min har gjennomgått litt etter gårsdagens rabalder og jeg kjenner at det blir deilig å få slappet av i hele helgen.

Takk og lov for at det er helg!

Likes

Comments

Jeg skulle egentlig lagt meg for lenge siden, men jeg har endt opp i en verden av nostalgi. Når jeg kjenner meg nedfor hjelper det å se på bilder av mine to favoritt-mennesker i livet mitt; Pamela og Michelle (aka. verdens beste søstre). Jeg er så heldig som har disse to fantastiske menneskene i mitt liv. Enda heldigere er jeg som kan kalle mine søstre for mine beste venner. Jeg kjenner at jeg lengter etter å komme hjem til dem og bare være sammen med dem hele tiden. Jeg gleder meg SÅ mye til det!

Likes

Comments

Til deg som nekter å bli sjefet rundt: Marina and The Diamonds x I'm Not A Robot

Jeg liker ikke å feile. Det er noe av det verste jeg vet. Denne følelsen forsterkes enda mer når jeg setter på I Am Not A Robot. Jeg vet ikke helt om Marina and The Diamonds tenker det samme som meg, men hun er ganske klar på budskapet bak låten: Slutt å være så forbanna streng mot deg selv. Man kan ikke la frykten for å feile holde deg tilbake. Hver eneste gang hun skriker GUESS WHAT?! I AM NOT A ROBOT i låten, treffes ordene inn i hjertet. Hun har rett. Man må tørre å gå på trynet et par ganger for å lykkes.

Til deg som sier JA til likestilling: Lily Allen x Hard Out Here

Herregud som skrek da Lily Allen lagde tidenes låt om kroppspress, mannssjåvinisme og slut-shaming. Herregud, som jeg jublet! Vi må ha flere tøffe jenter som tør å sette ned foten og si: «JA til likestilling!» Mer av disse jentene! Mer av jenter som tør å stå opp for seg selv og gi fingeren til ødeleggende idealer!

Til deg som er litt gæren: Bebe Rexha x I'm Gonna Show You Crazy

Med hånden på hjertet kan jeg si at jeg er litt gæren. Jeg kan være hun som hyler og skriker under en krangel, men jeg er helt klart dama som tar imot all dritt og EKSPLODERER når jeg først har fått nok. Når det punktet er nådd, er det bare å be om nåde. Denne låten er min ultimate PMS-låt fordi den beskriver akkurat hvor gal jeg kan bli i løpet av de fem dagene der underlivet mitt pumper ut blod og smerten skyller over meg hvert femte minutt. «HERREGUD, jeg har så lyst til å tenne på alt!» tenker jeg hører på denne låten.

Til deg som hater fuckboys: Peaches x Dick In The Air

Hvorfor skal jenter alltid riste på det moren deres ga dem? Kan ikke gutta riste på det fedrene ga dem? Peaches (og jeg) er drittlei av å bli bedt om å riste på rævva hele tiden, og vil gjerne at gutta skal svinge på det de har. Er det så mye å be om? Akkurat som med Lily Allens Hard Out Here, er det mye fokus rundt misogyni i dagens samfunn og i underholdningsbransjen.

Til deg som har humørsvingninger fra helvete: Rihanna x Bitch Better Have My Money

Ah – det beste jeg vet er å skru opp denne låten på sitt aller høyeste, mean-mugge absolutt alle på T-banen og late som jeg er den tøffeste dama i gata. Hvor beinhard blir man ikke av minimalistisk trap og en illsint Rihanna som truer med å putte dama di i bagasjerommet? Ikke er den bare en låt man twerker til ute på klubben, men også når smerten er verst. Får du ikke lyst til å bare stjele en bil og kjøre av gårde?


Likes

Comments