Alla har någon gång i sitt liv haft en finne, vissa mindre problem, andra större. Jag själv hade ganska stora problem när jag var yngre, nu är det lite bättre. Så jag tänkte dela med mig lite av mina tips som har funkat för mig.


1, Bra hudvård
-Detta är såå viktigt! Jag har alltid använt det billigaste, t ex Nivea, Garnier etc och alltid haft problem med finnar. Men efter att jag började jobba, tjäna pengar så kunde jag satsa mer på att köpa bättre hudvårdsprodukter, såsom Lancome och Biotherm. Efter det märkte jag stor skillnad, det är så mycket viktigare än vad man tror, vilket för mig gör det värt att lägga ett par hundra kronor mer, samt att dem produkterna oftast är drygare, dvs dem håller längre. Använd INTE vanlig tvål i ansiktet, huden på ansiktet är mycket skörare och känsligare än huden på kroppen.

2, Bra sminkprodukter
-Samma som jag skrev med hudvårdsprodukterna är samma med smink, billigare smink har ofta mer kemikalier i sig, "billigare" kemikalier, samt mer utflyllnadsprodukter som inte är lika bra för huden. Någonting jag kan rekommendera är att köpa "naturliga" produkter, såsom märket UNE.

3,Tvätta ansiktet
-Var noga med att tvätta ansiktet både morgon och kväll. Även om du inte haft något smink på dig under dagen fastnar det ändå smuts, orenheter och bakterier på huden, vilket är otroligt viktigt att tvätta bort innan du går och lägger dig eftersom att det är då huden andas som mest. Var noga även på morgonen eftersom att det kan finnas smuts och bakterier även på kudden. Båda dessa delar slarvar väldigt många med!

4, Byt sängkläder ofta
-Också någonting som många slarvar med, även om inte smutsen syns ytligt så samlas det så otroligt mycket bakterier, dreggel och svett, speciellt på kudden. Att lägga sig med ett nytvättat ansikte gör inte stor skillnad om man ändå ska lägga sig på en äcklig och smutsig kudde, mitt tips är att byta MINST varannan vecka, helst oftare!

5,Hårprodukter

-Någonting som många inte alltid tänker på är att man ska se till att inte få hårprodukter i ansiktet, såsom hårspray eller torrschampo, det täpper till dina porer ordentligt och gör att man då kan få finnar väldigt lätt. Jag hade en kompis som brukade använda hårspray som något sorts settingspray för några år sedan, gör INTE det!😓

6, Vatten
-En annan viktig faktor är att dricka mycket vatten, då vatten renar kroppen från olika slaggprodukter. Man tänker inte alltid på att rengöra kroppen inifrån, utan bara utifrån då det är där det syns. Men det sägs att man ska dricka 2 liter vatten om dagen, vilket jag förstår och vet kan vara svårt. Men även det lilla gör, så jag brukar dricka 5 stora glas om dagen, har man bara ett mål brukar det fungera ganska bra!

7, Tvätta dina sminkborstar

-Detta är också någonting som jag vet det slarvas väldigt mycket med, men sanningen är att dina sminkborstar är en riktigt bakteriebomb, även om ditt ansikte är rengjort innan du använder dem fäster sig bakterierna i dem ändå. Speciellt foundationborsten och andra "kladdiga" produkter, samt puderborsten och dem du använder på huden.

Likes

Comments

Köpte ny foundation idag, detta är utan tvekan min favorit foundation of all time! Den är lite dyrare då den ligger på 515kr hos kicks. Men det är såå värt! Den täcker bra, men täpper ändå inte igen. Den flyter in i huden så otroligt bra att det ser såå naturligt ut! Och köper man en dyrare produkt är dem oftast mycket drygare än en lite billigare, så man tjänar ofta på det i längden! 😊
Diorskin star nr 012😍

Likes

Comments

Äntligen har jag inskaffat mig en ny mobiltelefon, min förra, ja den mådde inte alls bra, och den hade gett upp vilken dag som helst här haha!
Detta betyder att alltså roligare & bättre bilder 🙈📸

Likes

Comments

Jag är en sådan person som spelar sönder en låt så fort jag hittat en bra hahah, är du likadan? Isåfall kommer mina 15 favoritlåtar jag lyssnar på innan jobb/fest inom party/house just nu som du kan spela sönder! 😜


Likes

Comments

När man skrivit en lång text och den försvinner, då älskar man livet. Bara att börja om nu då.


Jag tänkte skriva lite recensioner om mina borstar från Real Techniques som jag fick hem förra veckan och nu har hunnit testa:

Flat contour brush: Älskar denna borsten, använder den enbart för att contoura(?) kindbenen, men den lägger sig verkligen markerat men inte för mycket, den slätar ut så det inte blir en markerbar kant, samt att det krävs sjuukt lite produkt då den är så "hård" i sig. Jag använder den tillsammans med Makeupstores duo contourpalet, och det räcker att jag duttar borsten en gång så räcker det till den ena sidan!

Setting brush: Denna har jag använt för att lägga puder under ögonen då jag ofta får "panda eyes" när jag sitter på jobbet, då jag 95% av tiden sitter och kollar ner i ett bord. Charmigt med panda eyes på ett så utseendefixerat jobb? Skulle inte tro det. Och jag vet inte om jag skulle säga att den hjälpt så mycket som jag hoppades faktiskt, jag hade kanske lite för höga förväntningar?

Stippling brush: Med denna borsten vet jag inte om jag någonsin kommer att använda en riktig foundationborste igen? Jag hade förväntningar med att man skulle få använda såå mycket mer produkt då den är så spretig och lång, men det är faktiskt tvärtom, jag behöver inte alls använda så mycket som jag förut behövde. Däremot är en nackdel att det verkar inte som att det riktigt lägger sig på näsan med denna borsten? Efter ett par timmar kan jag kolla mig i spegeln och det är liksom helt fläckigt på näsan, ingen annan stans i ansiktet, och då sätter jag ju det även med puder. Det har blivit bättre nu när jag tänker på det och verkligen jobbar in det på näsan mer än någon annan stans. Jag tycker även att min foundation täcker mer med denna borsten, man "drar" ju inte bort all foundation lika mycket med denna borsten då man jobbar mycket mer cirkulära drag och inte bara drar neråt, sen är det väldigt mycket lättare att jobba bort sträck man ofta får i ansiktet. 

Concealer brush: Denna tycker jag är alldeles för klumpig, speciellt att ha på acne eller ärr. Under ögonen funkar det hyffsat bra. Men jag tror ändå att jag hade tyckt om den mer om den var aningen mindre, för jag tycker om kompositionen väldigt bra annars! Har ju tyvärr inte blivit att jag har använt den så mycket.

Likes

Comments

​I torsdags bokade jag och en kompis en resa till LA, hur underbart är inte det?😍
Gud vad jag älskar spontant, vi började prata om det i tisdags, och redan 2 dagar har vi bokat resan?! Den 29 mars åker vi, men vi har inte bokat ett hotell ännu då vi vill hitta ett billigt centralt, behöver inte vara så fint då vi känner att vi ändå inte kommer att vara där mer än att sova! Sedan är det ju med visum och sådant man måste fixa, men det kommer! SÅ TAGGAD, första gången jag åker utomlands med bara en kompis och första gången jag åker till USA, spännande och nervöst på samma gång.😁
Nu är det verkligen till att spara så mycket jag kan så jag kan shoppa loss och hitta på en massa roligt när jag är där!! ​

Någon som varit i LA och kan tipsa om saker man bara MÅSTE göra när man är där?😚

Likes

Comments

Ovan ser ni vad jag hållt på med hela eftermiddagen, min fina Alex är på plats!
Har även börjat plocka i lite saker men långt ifrån allt & har inte riktigt kommit underfund med organiseringen ännu, men det löser väl sig! Bättre och fler bilder kommer så fort jag fått ordning på allt. 😍

Likes

Comments

En liten #throwback till när vi hade nobelmiddag på skolan, jag och Amanda vann arbetspriset haha! 🤗

Likes

Comments