Helgens första middag blev den här härligt gula fiskgrytan som jag serverade jasminris till. Riktigt riktigt gott! Jag gjorde extra mycket för att ha som lunch även imorgon men det blir nog inte mycket kvar tills dess haha. Receptet hittar ni nedan och räcker till 4 portioner.


Ingredienser:
1 purjolök
1 gul lök
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1,5 tsk salt
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
0,5 dl citronsaft
1 fiskbuljongtärning
3 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
0,5 g saffran
2 dl vatten
300 g alaskan pollock
200 g laxfilé
250 g rå scampi

Gör såhär:
1. Skölj och hacka gul lök och purjolök fint.

2. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull eller stekpanna och fräs löken och purjolöken i det tills de den blivit mjuk.

3. Pressa ner en vitlöksklyfta och tillsätt tomatpuré. salt, basilika och timjan. Rör om medan de fräser en liten stund.

4. Ha sedan i citronsaft och smula ner buljongtärningen och låt koka några minuter innan du rör ner crème fraîche, matlagningsgrädde, vatten och saffran. Låt detta sjuda med locket på medelvärme medan du skär fisken i bitar och skalar scampin.

5. Lägg i fisken och scampin, rör om. Låt de tillagas i bara ca 5 minuter och stäng sedan av spisen men låt grytan stå kvar på eftervärme fram till servering för en perfekt tillagas fisk och scampi i grytan.

Likes

Comments