God kväll igen hörreni. Hur mås det? Idag började den nya och förbättrade veckan. Tyvärr låg jag klarvaken igår i flera timmar fylld av stress. Detta resulterade i att jag kom fem minuter försent imorse. Och även att jag hade väldigt svårt att koncentrera mig. Sömn är något som jag måste prioritera! Annars spelar det liksom igen roll att jag går på lektionerna, för jag minns ingenting. Måndag är iallafall en av mina favoritdagar logistikmässigt. Först matte på morgonen, vilket är helt okej, sen psykologi och det är jätteroligt. En kort lunchrast och sedan samhäll, vilken kan vara roligt ibland. Och till sist engelska, som jag älskar! Idag åkte jag och handlade efter skolan och när jag kom hem så gjorde jag i ordning matlådor och städade mitt rum. Sen ringde jag mitt lilla frö, Mimmi, som varit hemma idag på grund utav att hon är sjuk. Hon mådde dock mycket bättre nu!

Efter det somnade jag och vaknade inte förrän det var middag. Jag hade svårt att äta för jag kände mig yr och nu ska jag sova igen😴

Jag har inkluderat en bild ovan som jag målat. Det ska föreställa mig och är en skiss till mitt och Liams lilla projekt. Visst blev den fin?❤️

God natt😊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej och god kväll. Idag har jag gjort jättemycket fast nästan ingenting. Jag har inte hunnit göra allt det där som jag brukar göra på söndagar. Ni vet, tvätta, städa, handla mat och vecko-planera, så det får jag göra imorgon. Idag har jag bara skrivit på min historieuppsatts- om amerikansk historia. Kul va? Ja, helt okej. Blev lite stressigt mot slutet. Men då kom Sally upp med pizza och avokado, hon tänkte att jag kunde äta medan jag jobbade väldigt snällt. Annars har jag bara pratat med Liam idag och kollat lite på film. Liam och jag jobbar på ett litet projekt som jag börjar bli väldigt exalterad över❤️ Hoppas att allt kommer gå bra😊

Hoppas att ni också fått en någorlunda produktiv dag. Kram så ses vi imorgon😊

Likes

Comments

Ibland funderar jag på hur fort livet kan vända. Det är ju helt sjukt, håller du med? Jag menar att just den här veckan har det svängt fram och tillbaka likt pendeln på en klocka. Och vet du vad? Jag gillar det! Dagen idag har varit så himla bra. Och självklart hade den ju varit bra också om hela veckan varit bra. Men jag tror att kontrasten efter allt det eländiga gjorde den här dagen ännu bättre.

Dagen började, precis som alla andra dagar, på morgonen. Jag hade ställt tre alarm, klockan åtta, nio och tio. Gissa vilken jag vaknade av..? Juste, den sista. Då ringde jag upp Liam eftersom han beställt väckning vid tio. Det var ett snabbt samtal och direkt efter ringde jag till min mamma. Det visade sig att hon var barnvakt åt tre av mina busiga små kusiner. Vi skypade en kort stund men var tvungna att lägga på då det blev att stå i för Ebba. Folke hade nämligen helt plötsligt blivit allergisk mot spagetti och köttfärssås.

Efter detta gjorde jag ännu ett telefonsamtal, denna gång till min goaste lillasyster. Hon var sur, väldigt sur och frustade irriterat när jag ringde. "Varför är du arg?" Fråga jag. Hon förklarade att hon inte alls var arg utan bara irriterad på de faktum att hon snart skulle dö av tristess. Jag frågade om hon ville ha hjälp med att komma på något att göra och genast vände hennes humör. Hon ropade lyckligt "ja" till mig i telefonen och vi började brainstorma. "Kan du inte baka?" Frågade jag. "Nej jag har bakförbud för sist när jag och Tindra bakade så var vi tvungna att gå innan vi städade". Jaha. Kanske kan du komma på en egen dans? Nej, det har jag redan gjort. Kolla på film och äta popcorn då? Nej, om livet ändå vore så enkelt... men jag har skadat foten. Jaha.... kan du inte tejpa ihop några papper till ett stort och sedan måla hela våran familj? Jo, det var ju en bra idé så medan Mimmi sprang och hämtade papper så gick jag och duschade. 15 minuter senare ringdes vi igen, denna gången på Skype. Då hade hon redan börjat med att tejpa ihop papper. 6 A4 papper i varje kant, som en stor ram runt ett foto. Det var ju inte riktigt så stort jag hade tänkt mig att hon skulle göra... men vem är jag att stoppa hennes kreativitet? Mimmi fortsatte att tejpa medan jag målade mitt ansikte och vi pratade om allt möjligt, speciellt om vad vi ska göra när jag kommer hem till jul.

En halvtimma senare lämnade jag mitt lilla frö att fortsätt sitt konstverk medan jag gav mig ut i regnet. Jag tog bussen till stationen vilket jag först tyckte var ett misstag eftersom trafiken var värre än någonsin och jag lätt hade kunnat ta en promenad i regnet med mitt paraply. Dock träffade jag en gammal tant på bussen som var rolig att prata med. Hon kom först fram till mig för att fråga något. Det tog en stund för mig att klura ut vad hon sa eftersom hennes dialekt var svår men jag förstod så småningom om att hon undrade om det skulle regna hela dagen. Jag sa att jag inte visste så hon bad mig kolla på min telefon. Och jovisst, det skulle regna hela dagen och det var ju så synd sa hon eftersom hon hade tänkt shoppa. Sedan frågade hon om bussen skulle stanna utanför en affär hon ville gå till och det visste jag ju inte heller. Hon försvann för att fråga busschauffören och kom sedan tillbaka för att berätta att jag hade fin hy. Hon frågade vart jag kom ifrån och när jag berättade att det var Sverige så såg hon liksom... upplyst ut? Som om något klickade i hennes huvud och hon utbrast att jag nog hade fin hy för att vi äter så mycket fisk i Sverige. Jo då, kanske det.

Sen skildes vi åt och jag tog tåget till Victoria Station. Dör väntade jag på Liam vid ett litet klocktorn. Miljontals fåglar samlades bredvid mig då en man i någon slags eldriven rullstol matade dem med säckar fulla av fågelfrön. Denna man... vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om. När Liam kom så följande han liksom efter oss bort till busshållplatsen och spelade någon slags trudelutt på en whalkie-talkie som han sjöng till och varje gång han körde förbi en duva så hälsade han vänligt, som om de vore gamla vänner. Bör en duva sedan flög förbi så sträckta han ut handen efter den och stirrade koncentrerat... som om han trodde att han styrde den? Sedan fortsatte han iväg bort med sina duvvänner och jag och Liam stod kvar, mållösa.

Vi tog bussen till Sainsburys - dåligt, jag vet men vi behövde frukost. Jag åt en baguett och Liam åt en pizza slice som de konstigt nog sålde varma. Sen gick vi till The British Museum. Jag var där tidigare i år med både Liam och Mamma men vi missade den egyptiska avdelningen så vi gick dit bara för att kolla på den. Det var intressant. Jag tycker att mumier är så himla läskiga. Liksom döda kroppar som blivit inpackade i tyg och dyrkats och fått vackra kistor. Det är spännande och får mitt hjärta att slå fortare.

Sen gick vi en 14 minuters promenad till den väldigt populära resturangvagnen "Wagamama". Detta är ett ställe som Liam tycker väldigt mycket om och vi har därför sett fram emot att gå dit. Men jag var faktiskt inte det bästa jag har ätit. Definitivt en fantastisk resturang som jag verkligen kan rekommendera! Men just nudelsoppa är bara inte min grej. Jag tycker inte jättemycket om mat som ligger i vatten - det smakar mindre då, det blir liksom bara starkt. Men det var ju såklart ändå trevlig😊
Sen vandrade vi tillbaka mot stationen och det var så himla kallt. Regnet hade avtagit men vinden bröt sig igenom höghusen. Jag frös och frös även fast jag hade min varmaste jacka och ett varmt hårband. Som tur var Liam där. Liam är som en sol. Han är alltid varm, alltid. Det är bara att luta sig mot honom och så försvinner kylan helt, isen smäller bort från mina fingrar när jag får vara nära honom. Bokstavligen alltså! Han får alltid hålla i mina händer så att jag inte ska få frostskador.

Från stationen åkte Liam hem till sig och jag tillbaka till Richmond. Vi pratade i telefon hela resan hem och i flera timmar in på kvällen. Det var så länge sedan vi gjorde det och vi konstaterade att vi borde prata i telefon oftare - eftersom det är så mysigt. Nu är klockan efter tolv. Liam ska sova och jag ligger och tänker på allt möjligt. Inte minst på hur det gick för Mimmi med den där tavlan... blev hon färdig? Jag får väl ringa henne imorgon och fråga.

Man kan iallafall säga att idag var en fantastisk och välbehövd dag, tack och lov att livet går lite upp och ner ibland så att man uppskattar vad man har.

Avslutningsvis vill jag bara tacka för allt snällt som sagts och kommenterats om mitt inlägg igår. Jag blev väldigt glad av all värme❤️

Kram och god natt!

Likes

Comments

Hur ärlig ska man vara när man bloggar? Jag tror att många vill visa upp en perfekt fasad av sitt liv och berättar bara de bra delarna? Såklart inte alla, men många. Speciellt i min ålder. Så ska jag göra det också? Det gör jag nog ibland automatiskt. Men jag tänkte vara helt ärlig nu. Idag har varit en fruktansvärd dag precis som alla andra denna helvetes vecka. Och visst får man ha sånna veckor ibland? När allt känns fel och förfärligt.

Idag vaknade jag iallafall som tur var i tid. Börjar vanligtvis klockan 10:35 på Fredagar men idag hade vi en föreläsning av Sveriges kriminalvårdschef klockan nio. Jag skulle inte beskriva föreläsningen som rolig direkt men definitivt intressant och informativ. Han pratade mycket om statistik och om hur kriminalvården ser ut i Sverige och varför. Han pratade om vad vi i Sverige gör bra - fria anstalter, och vad vi gör mindre bra - häktnings anstalter.

Sen hade jag historia. Jag skriver ett arbete om hur upplysningsidéerna påverkade det amerikanska frihetskriget. Om någon vara expert på detta så kan ni ju slå mig en signal. Gärna innan söndag, då ska jag vara klar.

Efter historielektionen hade jag svenska. Vi pratar forfarande om litteraturhistoria. Idag gick vi igenom medeltiden. Den var betydligt mycket tråkigare än antiken, som vi pratade om sist.

Efter det var det dags för geografi och där försvann all min energi. Jag hade, dumt nog, inte ätit på hela dagen och mådde väldigt psykiskt dåligt. Som tur var så hade så få pluggat till bergarter-testet att det blev uppskjutet till nästa vecka. Istället gick vi igenom klimat. Om jag ska vara helt ärligt så är informationen därifrån lite luddig i mitt huvud just nu. Tappade koncentrationen efter en timma av hungrigt antecknande.

När vi äntligen slutade, klockan fyra, så skyndade jag mig hem. Jag kastade i mig nudlar så fort jag hann och städade lite i mitt rum samt laddade telefonen. Några timmar senare hoppade jag in i duschen och gjorde mig iordning. Min relation med Liam har inte varit bra den här veckan. Detta är dock på grund utav att allt annat gått dåligt och inte tvärt om. Vi gjorde slut vilket har gjort dagen idag så himla svår. Både för honom och för mig. Han jobbade idag till klockan nio och kunde därför inte träffa mig... men vi beslöt oss för att träffas efteråt iallafall, eftersom vi behövde.

Klockan 21:20 var jag på Victoria Station och klockan 22:10 kom Liam dit. Vi gick till McDonalds eftersom det var det ända stället som hade öppet. Jag gav Liam en mini-chokladask och en lapp.
Liam hade köpt ett förkläde till mig eftersom han vet att jag älskar att laga mat. Vilket var väldigt gulligt😶❤️

Efter att allt hade löst sig så följde Liam mig till Stationen och jag tog tåget hem.

Klockan 00:20 var jag innanför dörren hemma i Richmond. Då ringde jag upp Liam för att säga god natt:) Efter en sån här lång och knepig vecka så är jag verkligen glad att det är helg❤️ Behöver lite lugn och ro och lite kärlek, men nu ser jag ljuset på andra sidan tunneln😊 God natt, hoppas att ni alla får en fantastisk helg!

Likes

Comments

Hej där. Idag har varit en solig torsdag. Alltså, inte solig som en metafor för bra utan bokstavligt talat fint väder. Dagen i sig var i själva verket ganska medelmåttig. Jag försov mig, igen. Förstår inte varför detta fortsätter att hända den här veckan. Är i och försäg ganska stressad men trodde att detta skulle bidra till sömnbrist snarare och inte tvärt om. Missade alltså min första lektion som var historia, inte bra, men fick av underliga själ ändå närvaro på den lektionen. Hann till skolan i tid för spanska och sedan samhällsprov. Sen drog jag direkt hem för att plugga till ett läxförhör om stenar som jag ska ha imorgon. Roligt va?
Till middag blev det "fishcakes" med potatis och gröna bönor. Sally var ute med en vän så jag fick äta i min ensamhet. Har funderat lite på julklappar nu under kvällen, är det kanske för tidigt? Jag har redan börjat handla dem och skickade några hem till Sverige med mamma förra veckan. Har lite fler saker som jag ska införskaffa dock. Själv hade jag bara tänkt önska mig pengar i år. Jag vet att detta är en otroligt tråkig julklapp men det är liksom bara det jag behöver. Det finns ett program som jag vill ha på min dator som jag samlar pengar till samt till en liten resa som jag förhoppningsvis ska göra i början av nästa år. Dessutom skulle jag vilja köpa ett par speciella örhängen till min födelsedag som jag också behöver pengar till. Men men, det är ju inte jul ännu. Själv har jag köpt lite "typiskt brittiska" saker som jag tänkt ge bort, för det vore väl lite roligt? Nu ska jag iallafall försöka sova och verkligen vakna i tid imorgon... men vi får väl se. Inte mycket att göra åt saken när man sover igenom 7 alarm?

Hah, god natt💕

Likes

Comments

Hellooooooooo.

Hur mår du idag? Själv mår jag superbra. Idag har varit en Tipptopp dag. Sovmorgon, gick igenom stress hantering på idrotten, engelska (min favorit lektion) och sen hem för att äta jordgubbar och plugga. Gud va kul. Prov imorgon. Jätteroligt. Är så trött den här veckan, på måndag ska jag vara bättre. Jag har fått lite roliga idéer idag som kommer att komma fram om ungefär en månad. Kanske lite mer. Vi får se.

Kram och godnatt❤️❤️

Likes

Comments

Nu hände det igen. Nästan så att jag glömde då jag somnade lite. Är så himla körd den här veckan och så himla trött. Det är så mycket att göra just nu i skolan. Idag försov jag mig MYCKET. Vaknade klockan 20 över nio när lektionen började åtta. Förberedde mig inför nästa lektion som började klockan 12. Fick panikattack och grät så att allt förstördes och kom inte iväg till skolan. Klockan 13:40 började nästa lektion. Den hann jag som tur var till. Det var Svenska och vi började gå igenom litteratur historia. Det var roligare än vad jag trodde att det skulle vara. Sen hade jag spanska vilket också var ganska trevligt. Efter det mötte Liam mig utanför skolan med choklad och jordgubbar. Vi tog en liten promenad och pratade lite, det var väldigt skönt att bli stöttad och omhändertagen av honom. Sen tog jag bussen hem. Sally lagade lax, potatis, gröna bönor och äppelpaj. Sen duschade jag och gick och la mig. En fruktansvärt dålig dag men så är det ibland. Nu ska jag fortsätta sova och förhoppningsvis vakna i tid imorgon. Hoppas verkligen allt går bra, jag är lite nervös eftersom det gick så dåligt förra veckan. Behöver lite kramar just nu så skicka om ni kan...

God natt💕💕

Likes

Comments

Nu låg jag här i min säng med tunga ögonlock. Täcket omfamnade mig som marsipan på en tårta och spred värme och kärlek till hela mig. Jag tog ett djupt sista andetag för att äntligen få somna och då insåg jag det... jag spärrade upp ögonen i skräck och all värme som jag tidigare upplevt försvann och ersattes av en isande kall känsla. "Jag har ju glömt skriva ett blogginlägg"😮

Nja, inte riktigt, kanske är jag lite dramatisk. Men jag är alldeles för trött för att berätta om dagen så jag återkommer. Jag ska iallafall somna nu, äntligen. Mer om London-livet imorgon kära läsare.

Kram och god natt.

Likes

Comments

Jo det där med att jag skulle vakna i tid idag... nja, inte riktigt. Jag vaknade inte förrän klockan 12. Inte jätte bra schema-mässigt men definitivt bra för min lilla själ. Jag kände mig utvilad på gott humör och bär jag kom ut så sken solen som om det vore vår och luften kändes vinter-frisk. Jag åkte till stationen för att köpa äppelcidervinäger men vet ni vad? Det fanns inte någon stans... löjligt va? Nåja, jag köpte iallafall mjölk och lite annat till veckan.

När jag kom hem så tvättade jag en tvätt, städade lite, åt lunch samt varm vit choklad med marshmallows och började plugga till mitt psykologiprov imorgon. Och det har jag fortsatt göra nu fram till klockan 22. Men jag är inte klar ännu så det blir att plugga ett tag till. Önska mig lycka till!

Kram och god natt😊😊

Likes

Comments

God kväll!! Eller god natt? Klockan är ju trots allt 01:00.
Idag har varit en jättefin dag. Jättefin verkligen. Den började som vanligt vid åtta på morgonen då jag vaknade och gick upp. Jag duschade och klädde på mig och sminkade mig. Englandsväder - regn i luften, gick till bussen med paraply och halsduk. Sen tog jag tåget in till Victoria Station, som jag gör alla lördagar. Där träffade jag Liam, såklart, och vi tog tåget till Oxford Street.

I början var vi båda lite tjuriga men det blev bättre när vi satt oss ner för lite "afternoon tea". Klockan var ungefär 1 på dagen och vi åt på bageriet Patisserie Valerie som ligger lite överallt i London. Om jag ska vara helt ärligt så var det inte jättebra. Läget var trevligt och det var gott te och goda scones... men resten av maten var inte direkt imponerande. Mackorna var inte jättegoda, även om det fanns en god brockolipaj, men jag tänkte att det var för att de var ett bageri som främst gör tårtor. Men kak-delen var inte jättebra den heller. Morotskakan var god men resten smakade liksom ingenting. Dock kostade det bara 300 kronor för både mig och Liam så man kanske inte kan förvänta sig mer än så. Stället som jag gick till med min mamma och lotsas-pappa är mycket bättre! Det är visserligen dubbelt så dyrt, men klart värt!

Efter lunchen så gick vi till Primark för att handla. Det är ganska fint ute på gatorna just nu när alla lampor är tända. Det är en sån mysig och julig känsla när man går omkring. Vi vandrade längs med Oxford Street ner mot Bond Street Station. Där passade vi på att kolla in på Forever 21 och H&M innan det var dags för middag.

Klockan 18:00 satte jag och Liam oss på en resturang som hette Safra. Den låg inne på en liten mini-gata fylld med restauranger och julbelysning. Liam beställde en hamburgare och jag år Pasta Bolognese. Det var jättegott! Speciellt brödet man fick tillsammans med humus. Klockan 19:09 behövde Liam åka hem och jag skulle vidare för att träffa en kompis. Dock tog restaurangen EVIGHETER på sig innan vi fick betala. Jag tror att vi bad om notan minst tre gånger innan det hände något. Men sen kom de. Jag betalade middagen eftersom Liam betalat vårt afternoon tea.

Vi skillnader pt och jag tog ett nytt tåg till Baker Street dör jag mötte upp Sophie. Hon visade mig till ett trevligt litet område med ett flertal restauranger och något slags upplyst fontän/damm-aktigt.
Vi satte oss på en resturang som heter Pizza Express. Det verkar vara ett populärt ställe då det finns flera stycken restauranger överallt. Stället påminner inte alls om en svensk pizzeria få atmosfären är väldigt annorlunda. Stället vi var på var riktigt mysigt med massa fina lampor.

Sophie åt en pizza till middag och jag, som redan ätit, beställde in något som jag trodde var typ pommes. Men då var det inte. Det var några jättekonstiga stav-grejer som jag senare fick reda på bestod av typ mjöl? Jag vet inte riktigt, konstigt var det iallafall.
Sen åt vi brownies och glass. Det var mycket godare.
Jag gillar Sofie för hon är väldigt glad och öppen och lätt att prata med! Vi satt där till ungefär halv elva, då kände vi att det var dags att gå. Innan vi skulle gå skrämdes vi halvt till döds då någon utanför restaurangen smällde av ett fyrverkeri som sprängdes på marken precis utanför. Dock förstod vi att det var fyrverkerier då himlen lös upp i lila. Nåja.

Sophie var gullig och följde mig till närmaste underground station och förklarade hur jag skulle ta mig hem. Och jag måste bara säga att systemet de har här i England med transport ån så länge har varit fantastiskt! Lätt att förstå, hjälpsamma anställda, relativt billigt och väldigt utbrett.

Jag var hemma ungefär klockan 00:00 vilket är väldigt sent för att vara jag! Sedan dess har jag kollat lite på youtube, packat upp min väska och gjort mig i ordning för att sova. Idag har jag bland annat köpt:

En rosa filt som är tänkt att matcha mitt rum i Sverige
Ett grått hårband som är som en mössa
Svarta vantar med små rosetter
Ansiktsmask till Liam
9 billiga men välbehövda nagellack
Söta fake-glasögon
Godis i en mugg

Trevligt va? Imorgon planerar jag att ha en riktigt bra dag. Hoppas bara jag vaknar i tid.

Nu ska jag snart sova, god natt💕

Likes

Comments