Det blev ingen Kangaroo Park idag då vädret var sådär. Men då kör vi det nästa helg istället. En bild med en känguru är ju en punkt på "The Bucketlist". Det vill säga en självklarhet. Gårdagen var riktigt rolig som alltid när jag går till The Sheaf med vännerna här. The Sheaf har blivit vårt standardställe haha, bland oss au pairer i alla fall. Vi kom dit runt 10.30 pm och det är alltid så härlig stämning där. Roligt nog så träffade jag en från Paris så fick lite användning av mina basic franska fraser från gymnasiet. Sen var det många australiensare såklart.

Jag somnade inte förrän drygt vid 05.00 i morse så då var nästan halva dagen förbrukad när jag vaknade runt 11.00. Var så trött när jag kom hem sen, men när solen faktiskt visade sig på en klarblå himmel så tog jag en 30 minuters promenad ner till Bondi Beach i linne och kjol, vilket var ett tag sedan det användes. Hade dock jacka, solglasögon, paraply och bikini i väskan. För man vet aldrig, var dock endast mina solglasögon som behövdes denna gång. Det var så sjukt mycket folk som var på stranden, många som vill passa på när solen visar sig. Tog en promenad med en vän och med en is latte i handen från den södra till norra delen av stranden..

Fick världens lyckorus i kroppen när jag gick nerför backen mot stranden. Tänkte på att det känns så bra. Bor hos en jättetrevlig australiensisk familj i ett stort hus, går jag 30 minuter kommer jag till Bondi beach som är ett måste att besöka i Sydney, jag har utvecklat min engelska något enormt på bara 2 månader och får möjlighet att utveckla den ännu mer hos familjen. Jag har byggt upp en bra tillvaro här på andra sidan jorden på egen hand. Jag har skaffat nya jättefina vänner från olika platser, jag har skaffat ett jättekul och lärorikt jobb och jag mår bra! Jag utvecklas varje dag. Det är jag så otroligt stolt över.

Likes

Comments

Fredag äntligen! I veckan har jag jobbat rätt mycket, i och med att jag behövt sitta barnvakt en del och så. Lite krävande är det och speciellt som det var igår då det tog en kvart att få den lilla att borsta tänderna och mer än en halvtimme att få henne att äta sin mat. Ibland undrar jag vart jag fått mitt tålamod ifrån haha. Ikväll ska jag sitta barnvakt igen, har i princip varit själv med att skjutsa barnen, hämta barnen, städa undan, fixa måltider och så idag. Men när föräldrarna kommer hem ska jag slänga tröjan med köttfärssås på i tvätten, byta om, sminka mig lite och ta mig bort till Bondi. Där ska jag träffa en vän från San Francisco för efterrätt.

Imorgon ska jag förhoppningsvis ta mig in till stan för att träffa lite andra au pairer och sen på kvällen blir det utgång med en av mina bästa vänner som fyller år. På söndag ska vi förhoppningsvis åka till en kängurupark som lite utflykt.

Det var i onsdags som jag hade riktig hemlängtan, alltså riktig hemlängtan. Det var första gången under denna resa som jag kände så. Jag satt och åt frukost och huset var tomt. Det höll i sig nästan hela dagen. Det lustiga var att jag dagen innan känt mig hur glad som helst över att jag faktiskt är i Sydney. Jag satt till och med och planerade lite vad jag vill göra härnäst. Lustigt hur det kan svänga sådär. Idag har jag förövrigt bott i Sydney i 2 månader!

Jaja, nu ska jag hämta barnen, ha det bra så länge!


Likes

Comments

Hur länge har du bott i Australien? Är det dyrt där ?

Jag har bott i Australien (Sydney) i snart 2 månader. Tiden går otroligt fort här borta och jag hoppas på att det blir fler månader i den här fina staden. Det börjar på sätt och vis kännas som ett hem. Prismässigt så är priserna ungefär som i Sverige. Men sen är det klart att vissa saker är dyrare än andra., som t.ex. om man köper frukt. Sen beror det även mycket på vart man befinner sig. Är man vid de specifika turistställena, som bl.a. Bondi och Manly, så blir det såklart dyrare.

Men ska man resa hit så bör man helt klart ha sparat ihop en relativt stor summa pengar. Kravet för att få komma in på ett Work and Holiday visum är runt 5 000 dollar (alltså ca 35 000 kronor), vilket är för att man ska klara sig undan den första tiden i landet utan jobb.

Hoppas du fått svar på din fråga!

Likes

Comments

Skriven av Felicia 1 mars 2017

Juni. Musik. Vibrationen går som en stöt genom kroppen. Hjärtat bultar hårt i bröstkorgen. Havet av människor börjar röra sig framåt. Långsamt. Tar steg för steg. Vill gå fortare. Vill springa. Men blockeras. Vita klänningar. Vita mössor. Är det enda som syns. Vinglar till. Ostadiga ben. Vaderna krampar en aning. Ångrar för en stund att det skulle vara så viktigt med klackar. Fast väljer att inte bry mig. För dagen är här. Ett kapitel avslutas. Imorgon börjar ett nytt.

September. Sitter med datorn i knät. Sensommarsolen dröjer ännu bakom trädtopparna som vajar en aning i takt med vinden. Kylan tränger genom, gör armarna knottriga. Drar koftan tätare kring. kroppen. Scrollar genom sökträffarna på Google. Klickar mig in på en; fast klickar ut igen. Letar. Gör ett test. Ett test som ska visa vad man ska bli. Vad man ska utbilda sig till. Vilket yrke som lär passa en bäst. Kan det vara så enkelt? Ser. Resultatet visar en animerad kvinna, som ska föreställa en läkare, klädd i grönt skynke..Läser rubriken. Läser igen. Får rysningar. En stöt som for från benen upp till huvudet. Gör armarna knottriga. Varför ska det vara svårt? Klickar ut från sidan. Klickar i Googles sökfält. Skriver någonting. Bara för att. Skingra tankarna. Inget seriöst, men ändå. Ser. Ser bilder. Vita sandstränder. Blått hav. Värme. Palmer. Googlar mer. Bara för att. För att bilderna pryder datorskärmen så bra.

Oktober. Kommer hem sent efter ett jobbpass. Längtar efter sängen fast landar i soffan. Fastnar med mobilen. Scrollar genom Instagrams flöde. Världen. Ser. Så mycket att se. Vänder blicken mot fönstret. Ser min egen spegelbild. Utanför pryder löven gräsmattan i olika färger. Tänker. Tveksamt väger vågen fram och tillbaka. I takt med tankarna. Vad vill jag? Resa? Plugga? Lägga pengar på upplevelser? Eller jobba ihop en stadig ekonomi jämsides med studier? Tankarna mals ner till små små fiberkorn för att analyseras. Sitter där länge. Försöker komma fram till någonting. Men fastnar. Låter det vara.

November. Bestämt. Ska dit. Nu eller aldrig. Träden kastar skuggor över gräsmattan. Ser kusligt ut. Känner tröttheten ta vid. Tvekar en aning. Fast väljer att stänga av tankarna för en stund.

Klickar på den gröna rutan; "Boka".

Februari. En månad som gått. Dagarna som okontrollerat rusar fram. Solen som gjort armarna alldeles gyllenbruna, gjort håret ljust. Värmen som ligger som ett lock. Varje dag. Vissa dagar som kantas av jobb. Vissa dagar som en vit sandstrand tar vid. Gråter ibland, för hemlängtan är stor, fast skrattar mer. Stolt på ett vis. Att chansen ändå togs. Att planet ändå bokades. Att minnet i mobilen nästan är fullt. Att bilderna redan blivit för många. Att engelskan fått en annan accent. Känner lättnaden i bröstet. För att det hittills gått bra.
För bor en kvart från vita sandstränder, fryser sällan, sett mer än på länge, ibland bubblar lyckoruset i magen, ibland växer stoltheten i bröstet, vissa gånger tränger tårarna bakom ögonlocken.

Vinden leker med håret. En hårslinga som skymmer sikten. Ögon som kisar trots solglasögonen. Ser. Blått hav. Blå himmel. Små saltvattenstänk kyler behagligt ner kroppen en aning. Idag. Just nu. Känns det bra. Bra att chansen togs. Att modet gjorde det möjligt.

Att en dröm blev verklighet.

Likes

Comments

Klockan är 8.30 pm här. Fredagskväll som det för en gångs skull känns som. Annars går dagarna nästan i varandra. Skönt att ha nära till jobbet men att bo på sin arbetsplats när man är ledig och inte har några speciella planer kan kännas lite stressande haha. Ikväll får jag se vad som händer, det lutar nog ändå åt en hemmakväll, se någon film eller se på youtube. Här i Sydney har jag nog blivit en partypingla, det finns så mycket klubbar och människor att lära känna! Det är så lätt på så sätt. Så nu känns det nästan frustrerande att inte ha någonting att göra. Men i helgen ska jag;

Åka till Manly beach på lördag med en vän. Har varit där en gång tidigare, då låg vi endast på stranden som är jättefin! Men vill gärna se lite runt omkring, så imorgon vill jag gå runt lite, till något café eller restaurang, kolla i lite affärer, fota lite o.s.v. På kvällen ska jag träffa en vän som bor runt 10 minuter ifrån, ska till hotellet på Watson Bay som både har en restaurang och bar.

På söndag ska jag troligtvis till Bondi eller Bronte beach. Det har varit så dåligt väder här de senaste veckorna men nu börjar vädret äntligen ta sig. Det ska bli runt 26 på söndag så ska ta tillvara på vädret och försöka få tillbaka lite av brännan man hade när det var som varmast och soligast här. På kvällen blir det middag med en vän.

Jag älskar att ha nära till centrum, ha nära till stranden och bo såhär. Att bo i Sydney. Ja, att faktiskt kunna säga att jag bor i Sydney!

Det är rätt coolt.

Likes

Comments

Gick the coastal walk idag med en vän. Började i Bondi och avslutade i Coogee med lite lunch. Har faktiskt inte varit bort till Coogee beach innan så det var spännande att faktiskt få se ännu en ny strand. Vi ska gå dit igen när det är mer sol ute. Trots moln och 30 i solkräm så fick ansiktet och armarna lite färg. Solen tar hårdare än vad man tror här. Börjar slarva med solkrämen mer och mer, vilket inte alls är bra. Så ska börja ta med mig den i väskan vart jag än går från och med nu.

Likes

Comments

När jag bokade min flygbiljett hit till Sydney i November så trodde jag att mitt jobb skulle vara på ett café eller restaurang. Jag skulle dela lägenhet med dem svenska tjejerna jag flög hit tillsammans med. Jag skulle resa Östkusten runt April/Maj för att sedan vara hemma till den svenska sommaren för att börja plugga till hösten.

Istället blev det att vi delade på oss, jag fick jobb i en blombutik och en online shop i några veckor. Jag bor inte alls i en lägenhet med tre svenska tjejer, utan numera bor jag i ett lyxigt stort hus i ett av Sydneys finare områden med en australiensk familj. Jag jobbar som au pair och ska stanna här i några månader åtminstone. Jag har träffat hur mycket människor som helst och velar varje dag fram och tillbaka med vad jag vill göra härnäst. Kanske åka hem, kanske resa, kanske göra farmwork för att få mitt andra års visum. Jag har ingen aning och det är väldigt skönt att inte veta. För varje dag tas tillvara på. Varje nytt val blir ett minne och en ny erfarenhet. Allt är så spännande jämt. Ha hand om sig själv. Vara sitt eget ansvar, ha koll på sin egen ekonomi, se till att man kommer hem om nätterna för att där inte finns någon förälder som undrar. Prata engelska, prata med främlingar, lära känna nya människor, se nya platser, gå vilse, vara själv, ta hand om sina egna känslor. Men framför allt att få perspektiv på saker och ting.

Jag är så glad över att jag med andan i halsen faktiskt bokade den där enkelbiljetten till Sydney. Det var en mörk november kväll och jag satt och kikade på studier och olika universitet men kom som vanligt inte fram till någonting. Jag var trött på mitt jobb, trött på mörkret och kylan, trött på alla rutiner som inte längre var några pusselbitar som skulle pusslas ihop. Utan en hel bild som lagt sig själv. Likadan varje dag. Modigt nog så gav jag mig iväg. Med ett hostel bokat för en vecka. Resten fick lösa sig på plats. För har alltid vetat att allting löser sig. Vilket det också har gjort hittills. Jag skulle nog säga att jag gav mig ut på djupt vatten. Men det skrämde mig inte, för tanken har alltid funnits att det bara är att boka flygbiljetten hem om det skulle vara så.

Om jag hade valt att plugga vidare direkt efter gymnasiet så hade jag valt fel. Jag hade förmodligen varit helt fokuserad på att prestera, komma någon vart, flytta hemifrån och vara duktig. Som alltid. Som blivit så invant. Nu valde jag att istället kliva utanför den så kallade boxen och se vad som skulle hända. Visst många säger att det är svårt att sätta sig in i plugg rutiner igen en paus, men att plugga funkar faktiskt inte utan motivation. För egentligen så spelar det ingen roll om man väljer att börja plugga när man är 20 eller 25. Det kan däremot vara skönt att veta att man faktiskt gav sig iväg, gjorde den där resan, såg dom där platserna och skapade minnen som man kommer kunna leva länge på. Som man med stolthet kommer kunna se tillbaka på som en av de största erfarenheterna i livet.

Det är så värt att ge sig ut på djupt vatten.

Likes

Comments

Godmorgon,

Kväll här och såg precis ett avsnitt av The Big Bang Theory på tv. Dagarna går fort här. Jag har snart bott hos familjen i en vecka redan.. Familjen är hur trevlig som helst. Au Pair livet är kul. Väldigt annorlunda mot vad jag är van vid. Eftersom det är en stor omställning att bo hos en australiensk familj. Visserligen så har jag mitt eget rum och så men det blir ändå att man bor på sin arbetsplats eftersom barnen gärna sitter med framför tv:n, man äter frukost tillsammans osv. Många andra au pairer jag träffat har däremot sagt att det var likadant för dom. En stor omställning alltså. Btw fick pausa efter förra meningen för att Gemma rusade in i mitt rum och behövde hjälp med att hitta ett papper till skolan. Så även fast jag nu är ledig så är jag inte riktigt det ändå, och även fast jag jobbar så känns det inte riktigt som det på ett sätt.

Helgen spenderades tillsammans med en svensk au pair i city där vi åt lunch vid stationen. Efter det tog vi en promenad bort till Operahuset som jag nu även sett i ett regnigt väder. På kvällen träffades vi på ett ställe som heter The Sheaf och tog ett par drinkar. Folk är så vänliga här. Han inte ens kliva in på klubben förrän vi hakat på några andra som också skulle dit. Söndagen spenderades med en vän från Österrike på Bondi Junction där vi var ett par timmar innan jag sedan tog en joggingrunda runt Rose Bay.

Tråkigt nog så har vädret varit riktigt dåligt här i Sydney den senaste veckan. Det har regnat en del, och när det regnar här så är det skyfall. Det ska dock bli bättre till helgen så då är planen att åka till Manly beach med en vän. Det märks att hösten börjar komma mer och mer eftersom temperaturen mer är 23-27 grader än 30-37 grader som det var under januari och februari.

Ska lägga mig tidigt ikväll då jag endast sov 4 h i lördags efter utekvällen, imorgon ringer klockan 06.45 till följd av en jobbdag med start kl. 07.00.

Likes

Comments