Header
View tracker

Skriven av Felicia 30 november 2016

Datorn segar igen. Suset påminner om propellern på en helikopter. Väntar. Startas upp. Klickar på internetikonen och väntar. Youtube segar sig långsamt upp på skärmen. Letar fram ett filmklipp. Det får bli samma som i förgår. Men det spelar ingen roll. Det har blivit en rutin. En sak som måste göras varje dag. Överdrivet men sant.

Visualisera. Se det på film. Se det som snart kommer bli verklighet. Snart kunna se det med egna ögon utan datorns skärm mellan. Det blir overkligt. Pirret i magen gör sig påmint. Bara 6 veckor kvar, men ändå en evighet. Ha tusen saker kvar att fixa men samtidigt bara en enda. Att resa. Filmen som visar den unika miljön, dem vackra byggnaderna, det korallblå havet och dom kilometerlånga sandstränderna, Ett tag flyter film och verklighet ihop, utan skärmen mellan. Men vågar inte drömma för mycket. Det blir inte lika spännande. Kanske förstör upplevelsen, den verkliga upplevelsen.

Musiken tystnar och snön yr utanför fönstret. Mörkret har lagt sig, alldeles kolsvart för det är så det är i november. Kolsvart. 6 veckor kvar...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vinnaren av veckans blogg hittar ni här!

Grattis till dig!


Om det inte var du som vann den här gången så finns chansen att delta igen!

För att delta:

1. Följ mig här på Nouw, om du redan följer mig här så följ mig på Instagram (felicialindvall).

2. Kommentera i det här inlägget att du är med och deltar!

Vinnaren dras på Måndag.

Lycka till!


Likes

Comments

View tracker

Skriven av Felicia 24 november 2016

En text om att lämna tankar på ett papper.

När det blir svårt att se klart för att tankarna gör det suddigt. Det är då som orden betyder mest. Som det är som mest behövligt att fylla ett blankt papper med ord som tillsammans bildar en helhet. Som inte betyder något egentligen. Men som blir nerklottrat på ett papper istället för att bearbetas i tankarna. I tankarna kan så mycket förstöras. Då är det bättre att få det ur sig, när det ändå snurrar runt.

Det kan nog alla behöva. Bli av med tankar som äter upp en inifrån, som tömmer en på energi, tankar som bara dyker upp med ett fingerknäpp. Om något hänt. En händelse som sätter stora spår i känslorna. Det är inte värt att ätas upp inifrån. Bli ett tomt mörker som trycks ner hårt av dåtid. Mina nerklottrade ord som tillsammans bildar en helhet och som i vissa fall hamnar här som ett öppet fönster, kanske kan hjälpa någon annan. Hjälpa att förstå era känslor, så någon slipper känna sig ensam.

Även om glädjen lämnar lyckorus i bröstet så kan det ibland, vara skönt att skriva av sig. Sätta ord på känslorna som annars slår kullerbyttor i tankarna. Svårt att hantera men lätt att göra sig av med. Lättare blir det sedan att känna riktig glädje.

Det är därför jag älskar att skriva.

Likes

Comments

Skriven av Felicia 29 november 2016

Solen dröjer ännu bakom trädkronan, som ett eldklot som diskret även lämnar denna dag. Luften som svalnar i takt med att solen lämnar, vinden som påminner om att hösten inte är långt ifrån. Men sommaren som ännu inte riktigt släppt taget på dagarna. Huttrar till i den marinblå klänningen som visade sig bli sommarens mest använda plagg, det får bli en sista gång. Dom solbrända benen som får visa sin skönhet även denna kväll. På väg. För att även detta dygn vara som mest aktiv på natten. Umgås med personer som lägger färg i livet, som gör det svårt att lämna för att orka kliva upp innan klockan 9 morgonen därpå. Men som fyller nätterna med glädje. Som blir till minnen värda att komma ihåg. Där tiden flyger iväg. Men det spelar ingen roll vad tid har för betydelse. För just i det tillfället finns det ingen glädje som saknas. Just i det tillfället är livet en dans på rosor.

Likes

Comments

Skriven av Felicia 29 november 2016

Alarmet som ringt för länge sen. Ändå finns det ingenting som lockar en att gå upp. Ingen kraft som styr benen, som ser till att lampan tänds, som ser till att man kommer igång för att man ska. För att natten passerat. För att samhället vill att man kommer på fötter. Men lampan tänds aldrig. Persiennerna låter mörkret omringa rummet.

Drömmarna för en bort. Till en värld på fluffiga moln. Till ett varmt land, på en sandstrand med ett hav alldeles intill. Havet som glittrar av solens strålar som precis är på väg att lämna. Sanden som är ljummen mot tårna, i takt med vågornas sval hörs en låg melodi av sin favoritlåt. Platsen där allt är bra. Där precis vad som helst kan hända. I drömmen är man modig och lycklig. Där ser hela världen att det finns en vilja inom en. En styrka som gör att vad som helst kan klaras av. Genom sitt filter till drömmen ser man precis hur det ska vara. Hur det borde vara. Allt man borde göra. För där är inget omöjligt, där finns det inget mörker, där finns det bara ljus som lockar med sin glädje. Något som säger att det är så det borde vara. Som säger att det är så det ska vara.

Ljuset fäster ett minne när alarmet ännu en gång ringer. Drömmen som övergår till verklighet. Solen som lyckats tränga genom persiennerna. Det mörka rummet som nu blivit upplyst av solens strålar. Det finns något som lockar ändå. Orken som gör att lampan tänds och fötterna som möter det svala trägolvet. Något som säger att det är så det kommer bli.

Likes

Comments

Frånvaron ekar på bloggen, har inte känt motivationen den här veckan. Glädjer mig att ni stannar kvar under lite svackor som inträffar ibland. Kom på mig själv förut att jag vill lägga upp bloggen på ett annat sätt.

Fått mycket positiva kommentarer om att jag har fina bilder och "känslor i ord" texterna lyfts även upp en del. Det är främst dom delarna som är roligast. Alltså försöker jag nu endast fokusera på mina texter och bilder och lite mindre på t.ex. allmänna inlägg om vad som händer i min vardag. Vill att ni ska inspireras när ni klickar er in här. Tror det kan bli rätt så bra. Roligare att ha ett specifikt fokus också. Blir lätt hänt lite för rörigt annars. Kvalitet framför kvantitet. Vad tror ni om det? Bra eller dåligt upplägg?

Likes

Comments

Hur mår ni? Har haft mycket funderingar på sistone, saker börjar förhoppningsvis falla på plats. Funderar på Australien, boende för den första veckan är i alla fall fixat. Skönt att ta det därifrån sen, eftersom jag tidigare sagt att allt inte behöver vara planerat. Ska bli skönt att komma iväg och få perspektiv på saker och ting! Har utsett veckans blogg av er som var med! Här kan ni ta del av hennes fina och välskrivna blogg. Grattis till dig!

Om det inte var du som vann den här gången så finns chansen att delta igen!

För att delta:

1. Följ mig här på Nouw, om du redan följer mig här så följ mig på Instagram (felicialindvall).

2. Kommentera i det här inlägget att du är med och deltar!

Vinnaren dras på Måndag.

Lycka till!

Likes

Comments