Dagarna rullar på i det vanliga snabba tempot här på andra sidan jorden. Eftersom tidsskillnaden hela tiden är 10 timmar fram här i Sydney så känns det som att tiden går snabbare? Hm.. Svårt att prata med alla där hemma när natten är dag och tvärtom haha.

Börjar nog äntligen få en liten klarhet i vart jag kommer befinna mig och vad jag kommer göra inom dom närmaste månaderna. Den 1 mars flyttar jag in hos min au pair familj som bor i norra Bondi till ett ställe som heter Rose Bay, där kommer jag stanna i 3 månader om allt känns bra. Tills dess jobbar jag extra på ett lager där jag jobbar med en tysk tjej som också jobbar som au pair. Väldigt chill ändå.

Jag trivs otroligt bra här.

Likes

Comments

Skriven av Felicia.

*Handlingen behöver inte vara sann.*

Ställer ifrån oss glasen på det höga bordet intill baren. Skrattar. Housemusiken dånar i högtalarna. När låten övergår till en annan, hörs skriken ännu mer från dansgolvet. Ett gäng killar i 18 års åldern har just inlett en markant dans. Blickar dras dit och ungdomar som sträcker på sig för att se. Dömande fast roade på ett vis. Lever här och nu. Den här natten. Livet ger skrattanfall. Kroppen som känns sådär pirrig. Ser ut genom glasdörren som öppnas på sommarhalvåret. Samlar tankarna en stund och kippar efter luft att fylla lungorna med, utanför ligger snön som en klibbig massa. Hårspray, svett och någons andedräkt. Får mig att rynka en aning på näsan. Den fräna doften påminner mig om den unkna och instängda doften som alltid fanns hos gubben i huset mittemot när jultidningarna skulle delas ut. Lämnar tankarna och återgår till vimlet av människor.

Någon ropar mitt namn. Någonstans.

Med glitter i ögonen ser jag och Beccis på varandra. Magen pirrar, vill bara fortsätta skratta. Den höga musiken ger adrenalinpåslag av tusan. Försöker skrika fram meningar som fångas upp av musiken. I ett försök att höra varandra.

Någon som ropar. Högre.

Ser mig omkring. Beccis som drar i ärmen på min klänning. Möter hennes blick. De mossgröna ögonen som blänker till i discolamporna. Hennes blick anknyter sig till något hårt. Allvarligt ser vi på varandra. Det stråk av glädje som funnits där för någon sekund sedan har försvunnit. Hennes mörkröda hår som hon tonat svart på längderna. Lägger märke till hur fint de vågiga slingorna ramar in hennes smala ansikte. Det rör sig mjukt när hon vänder blicken åt höger. Jag följer den. Hon nickar in mot folkmassan på dansgolvet.

Svårt att urskilja. Allt tycks vara en oklar massa. Kan inte bena ut. Men någon som står helt stilla bland alla rörelser av armar och ben som flaxar ovan mark. Lösa jeans, och tight T-shirt. Känner igen. Fastnar när jag ser ditt ansikte. Musiken märks inte. Inte människorna runtom heller. För ser bara dina mandelformade ögon och din rufsiga lugg som liksom levde sitt eget liv. Faller fram för ena ögat. Känner knappt igen dig, fast ändå gör jag det. Du är liksom sådär annorlunda. Vet inte hur. Men en evighet sen sist. Du står där. Ser på mig. Beskådar, med din allvarliga blick, fast ser ett stråk av glädje i ena kinden, där skrattgropen syns en aning. Känner hur du, försöker få mig att förstå. Men jag kan inte. Slutar säkert andas ett ögonblick för känner hur bristen på syre till sist får mig att flämta i ett par andetag. Känns som flera minuter, timmar. Som du står där, din långa kropp som får alla andra att verka som barn. Tillslut slappnar du av. Sjunker ihop en aning i hållningen. Ögonen ändrar form och blicken blir inte lika intensiv. Kanske ser du. Höjer din hand som en hälsning. Det fina leendet som når ögonen. Nås av en lust att rusa fram, men benen lyder inte. Vet att du förtjänar en kram. Men förlamas av att se dig. Känns som du tänker samma sak;

Att avståndet är för långt mellan oss.

Du viker ner blicken och fångas av dina kompisars uppmärksamhet. Dras med i någons skratt, ler. Sådär fint. Sådär med ögonen. Ser hur du glömt. Fokuserar på annat. Ser hur du försvinner in i folkmassan. Du blir uppslukad. För att till sist försvinna helt. Besvikelsen når mig.

Vaknar morgonen därpå. Huvudet dunkar. Ljuset sticker i ögonen. Vet inte om du stod där. Eller om det var en dröm. Tar fram mobilen, in på messenger. Letar fram ditt namn i sökrutan. Börjar med ett "hej". Fast suddar ut. Vet inte vad jag ska skriva. Försöker igen. "Hej". Ser på ordet. Försöker få fram något. Men orden vill inte. Lägger ifrån mig mobilen på nattduksbordet.

Det kanske inte är meningen.

Likes

Comments

Har nästan varit i Sydney en hel månad nu, vilket det både känns som fast ändå inte. Tiden går snabbt här! Igår fyllde jag 20 (!) vilket jag inte kan förstå att jag är. Men skönt att lämna tonåren bakom sig. Fick jobb igår vilket var en väldigt bra present! På kvällen blev det utgång på populära IVY som är en fyravånings nattklubb här I Sydney.  Kön var hundrameter lång och två av våningarna var avstängda. Men det var kul ändå!

Idag har jag jobbat, från 07.30 till typ 18.00 med raster mellan. Jobbar i butik och hade hand om lite reklam och marknadsföring idag. Dela ut visitkort/reklam på stan. På kvällen gick vi till en restaurang och åt. Efter att iprincip ha levt endast på nudlar och tonfisk i nästan fyra veckor så var det sjukt gott att äntligen få äta sig mätt på en riktig köttbit!

Trivs väldigt bra här, har inte haft riktig hemlängtan ännu, men antar att det kommer så småningom. Känns bra att många pusselbitar börjar falla på plats nu. Har en lite tydligare plan över allt jag vill göra nu under mina månader här i Australien än vad jag hade när jag kom hit.

Hoppas ni har det bra i Sverige! 🗺

Likes

Comments

Inlägget innehåller affiliatelänkar.

1. Garden Of Eden I-Divine Här // 2. Arabian Nights I-Divine Här // 3. Enchanted Forest I-Divine Här // 4. On The Horizon I-Divine Här

Likes

Comments

Kan du berätta lite om dina första dagar i Australien?

Javisst! Nu när det finns wifi haha. Landade för två veckor sedan i Sydney, känns otroligt att det redan gått två (!) veckor. Bodde på hostell vid Bondi Beach första veckan. Där var det mycket vistelse på stranden såklart. Superfint område! Hittade ett joggingspår precis vid kusten mellan Bondi Beach och Tamarama Beach, så härligt ställe, nästan så man trodde att allt hade ett filter! Var så trött under den veckan eftersom man helt plötsligt slungades fram 9 timmar i tiden. Somnade senast 21 dom första fem dagarna haha.

Efter jobbsökande och att försöka hitta lägenhet i Bondi utan framsteg så förflyttade vi oss från Bondi till City. Så vi hamnade på hostell mitt i Sydney. Vårt rum var minimalt med endast två sängar så vi fick klämma ihop oss där. Förflyttade oss idag. Så nu bor vi några kvarter närmare dom "stora" gatorna i Sydney. Har hunnit se Harbour Bridge, Operahuset, sett Royal national park där vi hyrde roddbåt. Går några mil typ varje dag eftersom Sydney är gigantiskt! Pratar med tyskar,  australiensare och mycket annat folk. Börjar dock känna mig lite mer hemstad här med att veta vart saker och ting ligger, fast glad att Google maps finns! Så härligt med folk ute på gatorna. Var någon som frågade om jag gått vilse innan jag visste om det själv typ. Folk är sjukt vänliga här och att någon börjar prata med en vid busshållplatsen börjar kännas mer vanligt än ovanligt!

Var på lägenhetsvisning idag och har anställningsintervju imorgon 8 am. Ska ta bussen till Bondi Beach imorgon igen då det skulle bli runt 38 (!) grader.
Typ så mina dagar ser ut för tillfället. Trivs väldigt bra här trots att det börjar bli jobbigt att typ "bo" i en ryggsäck. Blir bättre när lägenheten är hittad! Hörs snart igen, tills dess får ni ta del av mina tidsinställda inlägg ☉

Hoppas ni har det bra i Sverige!

Likes

Comments