Träning & Hälsa

Jag vill börja leva hälsosamt. Jag vill äta nyttigare och träna mer. Det är ett av mina mål 2017 (som ungefär resten av Sveriges befolkning). Jag vill att min kropp ska må bra. Jag vill ge mig själv bra förutsättningar för att kunna må så bra som det bara går. Nyttig mat och motion är super för kroppen fysiskt men även psykiskt, det vet nästan alla. Det gäller bara att göra det. Det gäller att hoppa över den där kanelbullen ibland, att välja bra mat istället för skit. Det gäller att ta trapporna, springa det där varvet och gå till gymmet. Det ska jag bli bättre på - att bara göra det. Få in det till en vana och komma ihåg målet, ett hälsosamt liv.

Jag kommer inte förbjuda något. För mig leder förbud till extra mycket sug. Jag kommer tillåta mig själv att äta av det onyttiga och goda, men jag kommer att hålla det till en liten mängd max en gång i veckan. Ibland måste man få unna sig.

Rent kroppsligt vill jag se en tightare kropp med muskler. Jag vill ha bort allt överflödigt häng som bara finns till för att göra mina löpsteg tyngre. Men muskler väger mer än fett så om jag går upp eller ner i vikt under denna hälsoresa återstår att se. Huvudsaken är att jag mår bra, fysiskt och psykiskt. Siffrorna på vågen spelar mindre roll. Nu kör vi!


Likes

Comments

Vardag, Studier

Godkväll! I skrivande stund sitter jag och torkar tårarna. Inte för att jag är ledsen, eller jätteglad. Ögonen svider och rinner ändå. Vet inte varför. Det känns precis som om det vore högsäsong för pollen eller något i den stilen. Vilket det inte är. Dessutom är jag inomhus. Någon som varit med om liknande?

Nu tänkte jag snart ta mig en kopp te och plugga lite. Provet som jag skulle ha haft den 14/2 blev inställt pga sjukdom, så jag har fortfarande kvar provet i kursen friskvård och samt ett prov i kursen rätten och samhället som jag ska göra inom kort.

Jag är så tacksam över att komvux finns. Det ger mig och många andra en andra chans. Ibland krockar livet med gymnasiestudierna, och utan behörighet till universitetet stängs många dörrar. Komvux är början på framtiden för mig. Början på mitt stora mål - att jobba som ambulanssjuksköterska. Det är en lång väg kvar, men jag ser det som att vägen dit också är en del av målet.
Just nu läser jag bara lösa kurser på komvux, men planen är att söka till vård- och omsorg och bli undersköterska, samtidigt som jag pluggar till grundläggande behörighet. På så sätt kan jag få in en fot i vården redan innan sjuksköterskeprogrammet. Jag är verkligen peppad! Framtiden är min.

Likes

Comments

Inredning

Jag har fastnat totalt för heltäckningsmattor i sovrum. Så otroligt fint och framförallt mysigt. Vill så gärna ha min framtid nu. Jag vill ha min framtida lägenhet att renovera i min framtida hemstad. Just nu har jag ingen aning om när jag ska flytta och i vilken stad jag ska bo. Men, någon gång i framtiden kommer jag satsa på en heltäckningsmatta, och mitt kommande sovrum får gärna gå i färgskalan som på bilden nedan.

Likes

Comments