FELICIA LINDELL

Mode & Skönhet

Tjena kompisar! Hur mår ni, på riktigt? Jag mår faktiskt rätt så bra. Idag var jag i Stockholm och gjorde en hårförlängning hos bästa Aisha. Hon använde en metod som kallas för Weaving leave out med 200 gram hår. Såhär står det om metoden på salongens hemsida:

"Hårförlängning weaving med leave out innebär att man flätar bort nästan allt hår. Man lämnar bara lite av det egna håret runtomkring som är till för att täcka kanterna runt förlängning och för att man ska ha en naturlig bena/ hårfäste."

Resultatet? Ett snyggt svall som ser naturligt ut. Jag hade jättetur med färgnyansen. Igår var jag hos en annan salong i Stockholm och färgade håret. Hade ingen tanke på att jag skulle sätta i förlängning idag. Kom på inatt(!) att jag ville göra det. (Så typiskt mig att vara impulsiv. Får jag för mig något så ska det hända nuuu och helst igår.) Bokade en tid, gick dit och höll tummarna att de hade en nyans på håret som passade mig. Och yes, det passade precis.

Själva hårförlängningen tog ca 2 timmar att göra. Det kändes lite då hon gjorde flätorna, men det gjorde inte ont. Det kändes lite ömt bara. Nu känns det ingenting och jag trivs så bra med mitt nya hår.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vardag

Den 27:e maj flyttar jag till Uppsala. Blir utskriven från sjukhuset nästa vecka, och sedan väntar en lärorik och spännande tid i en ny stad. Eller ny och ny, jag har faktiskt bott i Uppsala. Men då var jag bara en liten plutt på några månader så det minns jag inte.
Det känns skönt att flytta. Få en nystart. Nu har jag snart varit inlagd på sjukhuset i fem (!) månader.
Hur länge jag blir kvar i Uppsala vet jag inte riktigt. Jag har kommit in på en skola i Stockholm till hösten som jag gärna vill gå på. Samtidigt vill jag inte rusa iväg. Kanske trivs jag så bra i Uppsala att jag vill stanna? Då stannar jag. Vill jag flytta vidare ner till Stockholm - då flyttar jag. Det får bli som det blir helt enkelt.

Likes

Comments

Vardag

Den 12/4 valde jag att lita på en människa igen. Jag valde att öppna mitt hjärta och älska en gång till. Jag fick varningar, men jag tog det som nonsens. Jag hade känslor för denna människa och ville vara med henne. Vi inledde ett förhållande, och allt kändes underbart. Jag älskade utan svartsjuka, utan det minsta tvivel. Det var vi två, och hon visade sig från sin bästa sida.
Det var på hennes inititativ som vi blev ett par. Allt var på hennes initiativ. Det var hon som sa "Jag älskar dig" först. Det var hon som först sa "Jag vill flytta ihop med dig", osv osv. När det kommer till kärlek och relationer är jag väääldigt blyg och tillbakadragen. Hon är framåt och på, så det föll sig naturligt att det blev så.
Det var i torsdags som vi pratade om att flytta ihop i augusti (om det skulle gå att ordna rent praktiskt). Vi planerade och planerade. Allt kändes bra. Men sen...

Sen kom fredagen. Jag åkte till Uppsala tillsammans med två personer för att titta på ett boende i Uppsala som jag ska flytta till. När jag satt i bilen påväg tillbaka till dalarna kände jag på mig att något var fel. Hon hade inte svarat på mina meddelanden på hela dagen, och hon brukar svara snabbt. Tillslut, när jag var tillbaka på sjukhuset, skrev hon att "R hade rätt om mig". Jag fick en stor klump i magen. Tänkte det värsta. Men höll mig lugn när jag skrev. "Vad har du gjort?", frågade jag. Fick till svar att hon ville sova bort saken. Jag skrev "Är det något mellan oss så vill jag att du skriver det nu." Och jag hade rätt. Det var något mellan oss. Hon sa att hon "Flyger mellan människor". Att hon hade hittat en annan, helt plötsligt, från en dag till en annan. På torsdagen var det vi två. Vi planerade framtiden och hon ville flytta ihop. På fredagen hade hon en annan. Behöver jag säga att jag bröt ihop totalt?

All personal försökte prata med mig, lugna mig. För mig var allt nattsvart. Det är det fortfarande, men jag försöker att hitta en mening i det som hänt. Försöker tänka att det var bra att detta hände nu, och inte sen när vi flyttat ihop. Att det var bra att jag fick se hennes rätta sida så pass snabbt, innan jag hade fått djupare känslor för henne.
Nu försöker jag gå vidare. Gråter ibland, men tar en timme i taget. Jag måste det, för att kunna överleva. Det här är det värsta jag vet. När relationer bryts, att bli lämnad, övergiven. Det är spår från min barndom och en del av min diagnos. Så det är verkligen en utmaning för mig. Men jag ska klara det. Jag måste. Det finns inga alternativ.

Likes

Comments

Åsikter & Tankar

Är du en av alla dessa människor som bagatelliserar psykisk sjukdom/störning/funktionsnedsättning? Är du en av alla dessa som förnekar att ADHD finns på riktigt? Som tycker att bipolär sjukdom är trams då alla svänger i humöret eller som anser att personer med borderline (emotionellt instabil personlighetsstörning/syndrom) bara ska rycka upp sig? Är den en av alla dessa människor som säger "Men det är väl bara att äta" till en person med ätstörning eller "Men tänk lite positivt så går det" till en person med depression? Är du en av alla dessa, läs och tänk efter. Ta till dig av texten nedan.

Jag lever mitt liv med Autism, Borderline och ADD. Jag kämpar varje dag. Ibland mår jag helt okej. Vissa dagar mår jag faktiskt riktigt bra. Men ofta mår jag dåligt. Det händer att jag är nära döden. När den inre smärtan ökar kommer självmordstankarna.
Jag är impulsiv. Det är ett symptom på mina diagnoser. Ibland är det en fördel, men det kan också vara farligt. Jag handlar på känslan innan jag hinner tänka efter. Jag blir ledsen, vill dö, tar tabletter och vips så är jag i ambulansen för att sedan ligga med övervakning på akuten.
Eller så går jag till järnvägen. Går intill rälsen. Tänker "Ska jag dö nu?". Någon ser mig, polisen kommer. Jag blir omhändertagen och körd till psyket. Där blir jag sedan inlagd mot min vilja. Jag får tvångsvård. Ibland i någon dag, ibland i flera månader.
Utan mediciner kan jag inte koncentrera mig på någonting. Jag kan inte läsa en tidning, lyssna på poddar, se på film eller hänga med i lite längre samtal. Intrycken runt omkring blir alldeles för starka. Jag kan inte stå emot. Tankarna far runt i huvudet som en virvelvind och jag släpas motvilligt med.
En tomhetskänsla är ständigt närvarande. Jag känner mig alltid tom. Som om någonting fattas inom mig. 
Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag suttit i baksätet på en polisbil. Inte för att jag har gjort något brottsligt, utan för att jag är en fara för mig själv.
Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har fått höra "Hej Felicia, är du här igen", när jag kommer till akuten.
Och jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har känt skuld och skam över mig själv, mitt jag. Jag passar inte in i samhällets mall. Jag är inte som alla andra, och jag kommer aldrig kunna bli det heller. Jag är Felicia. Jag är inte psykiskt sjuk, men jag har psykisk sjukdom. Jag har flera diagnoser som är allvarliga. Enligt min journal lider jag av en allvarlig psykisk störning. Det är ingenting att bagatellisera.

Så, du som läser den här texten. Är du en av alla dessa människor som tycker att psykisk sjukdom är nonsens? Snälla, tänk till. Det du gör är att spotta på oss som redan ligger ner. Och jag lovar dig att det gör ondare än du kan ana. Psykisk sjukdom är lika verklig som fysisk. Det kan leda till döden. Det är ingen lek, det är blodigt allvar. Och vi är många som lever med det, dag ut och dag in. Vi förtjänar respekt.

Likes

Comments

Vardag

Så var det redan april månad. Herregud vad tiden rinner förbi. Har ni blivit lurade idag? Jag har faktiskt inte blivit det. Har heeelt glömt bort att det är den dagen idag också. Rätt så skönt faktiskt. Man har vuxit ifrån det där med att det är roligt att luras. Gud vad tråkig jag känner mig nu. Men ser inte glädjen i att luras bara för att det är 1 april? Vad är grejen liksom?
För min del kunde årets första månader ha börjat bättre. Men jag väljer att se det positivt. Eftersom jag genomgått ett helvete med sjukhusvistelse så kan det bara bli bättre, och jag har mycket att se fram emot. Många roliga/spännande saker som händer. Berättar med om det senare! Jag har valt att inte blogga om tiden på sjukhuset då jag vill ha en positiv och inspirerande blogg, och inte en "må dåligt blogg." Jag vill lyfta fram det som egentligen är jag och det som jag mår bra av. Mina diagnoser är bara en liten, liten del av mig.

Igår hjälpte familjen mig att flytta alla mina saker från mitt tidigare boende. Jag ska ju flytta, men än vet jag inte vart. Det återstår att se. Men det löser sig, jag blir inte bostadslös i alla fall. Vi hyrde en stor släpvagn och så körde vi alla mina kläder/saker/möbler hem till familjens bergsmansgård i Klenshyttan. Det tog sin lilla tid och fy sjutton vad tungt det var att bära upp soffan till övervåningen. Ett helt träningspass! Ska fortsätta plocka med mina saker imorgon.

Idag är det egentligen sorgens dag. För er som inte vet det är jag väldigt intresserad av hockey och håller då självklart på laget i mitt hjärta, Leksands IF...som tyvärr(!) åkte ur SHL idag. Mora vann. Katastrof för dalahockeyns framtid. Men det är verkligen passion oavsett division. Jag kommer följa Leksand slaviskt i allsvenskan också. Så får vi hoppas att de gör en lika otrolig resa upp till SHL igen som förra gången!


Likes

Comments

Vardag

Hej, hur mår nu? Jag mår helt okej. Har varit en lugn dag/natt. Har mest suttit vid datorn och slösurfat. Kom ut på en ganska lång promenad med hundarna i alla fall och invigde mina nya Nike air max. Sååå himla sköna! Nu har jag precis sett första avsnittet av serien Prison Break. Herregud så bra, är redan fast. Har länge velat börja följa någon ny serie men har inte kunnat bestämma mig för vilken. Men tidigare idag skaffade jag Viaplay och så kikade jag runt lite på utbudet och valet föll tillslut på Prison Break. Andra serier som står på att se listan är The Vampire Diaries, The OC och One Tree Hill. Men först och främst ska jag plöja alla säsonger av serien som jag tittar på nu.

Likes

Comments

Mode & Skönhet, Vardag, Shopping

Idag har jag varit och packat alla mina saker. Nästa vecka blir det flyttstädning. Det känns lite konstigt att flyttstäda när jag inte ens vet vart jag ska flytta. Men men, det   ordnar sig.
Efter packningen kom morfar och hämtade mig. Vi åkte ut en sväng till min gammelmoster och efter det mötte vi upp lillebror. Vi gick ut och åt lite mat tillsammans, trevligt! Fick skjuts av morfar till sjukhuset sen. Så himla snällt.
Har köpt ett par nya produkter sedan sist. Visar dem på bilden nedan. Har dock bara hunnit testat läppglanset från Idun, det var riktigt bra. Har svårt att hitta smink som jag tål men Idun fungerar utmärkt.

Likes

Comments

Mode & Skönhet, Vardag

Ska beställa hem dessa godingar nu. Väntar bara på att mamma ska kolla färdigt på vad hon ska beställa. Har velat ha dessa skor ett bra tag och nu äntligen blir dom mina.
Annars har vi inte gjort något speciellt idag. Jag har färgat håret. Fick bort alla gula toner så det känns skönt och fräscht. Sedan har jag gått promenad med mammas man och hundarna, slösurfat med datorn och tittat på tv. Efter kl sju på kvällen fick jag i mig lite mat. Har ingen aptit av min medicin Elvanse. Om jag inte tvingar i mig mat kan jag lätt gå flera dagar utan. Har haft medicinen i två veckor och har gått ner lite mer än tre kg redan. Men för min del gör det inget ;)

Likes

Comments

Shopping

I torsdags var jag en sväng till Borlänge och shoppade lite. Det blev en vågtång, svart kjol, kavaj, skjorta, hårfärg och puder/highlighter. Skulle egentligen köpa ett par byxor men hittade inga, så det står kvar på inköpslistan.

Är hemma hos familjen på Bergsmansgården under helgen. Skönt att vara här. Älskar att vara med hundarna, så härligt. Vad har ni för er under helgen?

Likes

Comments

Mode & Skönhet

Jag har nu använt dessa två produkter och kan verkligen rekommendera dom. LCC krämen doftar juvligt och jag använder den till hela kroppen, men mest till mina händer. Jag gillar att den går in så snabbt i huden. Man slipper känna sig kladdig. Jag har även testat deodoranten från LCC. Den är också otroligt bra så jag kommer garanterat att testa fler produkter därifrån.

Sedan är det kokosoljan som är en ny favorit. Går att använda till allt. Jag jag använder den till torra läppar, nagelband och till håret. Perfekt!

Likes

Comments