Postad i: Välkommen till min vardag, En bebis påväg, en mapp full med kärlek

Godmorgon på er!

Här hemma ligger vi för tillfället och myser i sängen fortfarande. Leonore har inte riktigt velat sova efter 4 imorse utan har mest bara legat och tittat runt omkring sig så lite trött är man idag. Dock skämmer hon bort oss annars med att vara så lugn under natten med 2 -3 matpauser så man ska inte klaga.

Idag står det mycket på schemat som bla

• Tvätta 12-17
• Emils mormor och sten kommer på besök
• Skriva på faderskap
• Hämta ut paket, köpa salva, städa.
• Ringa BVC och MVC.

Annars ska vi bara ta det lugnt hemma. Idag regnar det ute så vill nog helst hålla mig inne så mycket som möjligt.
Ska strax passa på och ta en dusch nu när hon sover, möjligtvis duka fram frukost och väcka Emil sen. Eftersom eftermiddagen är fullspäckad med saker som måste göras.

Men hoppas ni får en toppentorsdag! Kram ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: En bebis påväg, Välkommen till min vardag

Allt startade vid 18-19 på torsdagskvällen, kunde känna små små värkar komma smygandes. Men då dem inte var regelbundna och svaga så brydde jag mig inte speciellt mycket om dem.

Vid 20 började dem ändra karaktär, dem blev starkare och kom med 7 min mellanrum och höll i sig ca 50 sekunder. Vid 2 kom dem med 5 min mellanrum. Då hade jag nog testat allt man kan göra hemma.. jag testade duscha varmt men det höll i sig, alvedon tog inte heller bort smärtan och varken gunga fram och tillbaka eller ligga still funkade heller.

Valde då att ringa förlossningen och rådfråga, hon ansåg att jag skulle komma in om jag inte klarade mer men att jag skulle försöka stanna hemma Sålänge som möjligt då detta ändå "skulle ta tid"

Vid 5 kom värkarna med 3 minuters mellanrum, valde då att väcka Emil, packa BB väskan och åka in. Tanken var då inte att vi skulle bli kvar utan enda jag ville ha var smärtlindring så jag kunde få sova.

Väl på förlossningen blir jag först uppkopplad på CTG, jag blir sedan efter ett tag undersökt och då visade det sig att jag var öppen 1 cm men nästan helt utplånad tapp.
Jag blir erbjuden att stanna kvar och testa ett varmt bad för att se om värkarna avtar då mina vid det tillfället var korta men intensiva.

Jag blir visad ett rum, vi fyller upp ett bad med varmvatten och jag lägger mig där i. Och av vad jag hört andra säga ska detta vara det bästa/skönaste när man har värkar, men för mig var det lika hemskt att sitta där i som om jag bara legat i en säng. Testade alla möjliga olika ställningar i badet men gav upp efter ca 1,5h.

Bytte då om till en vit rock, och ett par grymt fula med fruktansvärt bekväma nättrosor. Vi gick sedan in till rum nummer 7. Här är det lite diffust pga smärta men har för mig att en barnmorska och undersköterska kom in och presenterade sig, kopplade upp mig igen och kollade hur öppen jag var då. 4 cm hade jag öppnat mig så blev kvar på förlossningen. Min enda tanke just då var, är det idag jag äntligen ska få föda barn? Få se vilket mirakel som gömmer sig därinne.

Vid 12 hade jag så fruktansvärt ont att jag blev erbjuden lustgas, efter mycket om och men tackade jag ja till både det och värmedynor på magen och ryggen. Och lustgasen var nog min bästa vän just då. Även om jag nu inte riktigt minns helt allt jag sa då osv så blev jag tydligen en aning hög då jag mitt i allt tydligen tagit kort på mig själv.

Men runt 13:45 funkade inte lustgasen längre, jag fick då EDA (ryggmärgsbedövning) och Gud det var drömmen, jag kände absolut ingenting och det var rena drömmen. Inte långt efter kom barnmorskan och tog hål på hinnan så vattnet gick.. och känslan där var en häftig upplevelse även om det ändå var fruktansvärt obehagligt.
Jag fick därefter ställa mig upp då dem ville att jag skulle röra på mig. Slutade bara med yrsel och att jag spydde ut min blåbärssoppa och piggelin jag just fått i mig.

Vid 14:30 fick jag värkstimulerande dropp då värkarna avtagit och jag bara var öppen 5 cm. Och jävlar ni nu gick det fort. Klockan 15 kom krystvärkarna med en smäll. Det tryckte på nå så sjukt men var en liten flärp kvar så fick inte börja krysta hur mycket jag och kroppen än bad om och få krysta.. 15 min kämpade jag emot värkarna innan jag inte klarade mer och kroppen tröck på av sig själv.

Så lite efter 15 började jag krysta, bara några minuter innan hade mina barnmorskor precis bytt skift. Haha så jag hade bara ren tur där. Jag fick iallafall börja med att ligga på rygg. Sen testade jag att ligga på sidan med benet upp, sen fick jag stå lutad mot ryggstödet på sängen för att sedan ligga på sidan igen och slutligen på rygg.
Här har jag knappt nå minne förutom hur fruktansvärt skönt det var att få krysta.

Men enligt barnmorskorna låg jag där, med lustgasen intryckt så hårt i ansiktet, svamlandes om saker jag absolut inte minns, men tydligen bad jag om ursäkt varje gång jag rapade och sa att det inte var med meningen, nämnde flera gånger om att inte bajsa på sig och ja jag var konstigt nog trevlig mot personalen. Enda jag minns är hur jag bad om vatten mellan varje krystvärk så Emil fick stå och hälla i mig.

Jag hade dock oturen att värkarna dog ut precis när jag skulle trycka på en "sista gång" vilket resulterade till att jag krystade ändå.

Men slutligen vid 16:15 kom äntligen en 4550 gram och 54 cm lång perfektion ut. Lilla Leonore.
Både jag och Emil fick lyckotårar när hon lades upp på bröstet och vi försvann typ in i vår lilla värld.

Därefter fick Emil klippa navelsträngen. Jag fick krysta ut moderkakan och hon kollade igenom den. Sen tvättade hon rent mig och kollade om jag spruckit i underlivet och nått jag inte glömmer är minen när hon kollar upp helt förvånad och säger att jag varken spruckit eller fått någon bristning. Lika förvånad blev jag då det inte var en liten tjej jag nyss klämt ut. Haha men därefter fick vi mysa inne på rummet. Fick även den berömda förlossningsbrickan och efter ett bra tag fick vi äntligen komma upp till BB. Där stannade vi till måndagen pga hennes gulsot. Men nu är vi hemma och myser för fullt. Min lilla familj ❤️

Jag upplevde min förlossning som en dröm förlossning jämfört med andras historier. Visst gjorde det ont och visst har jag bra ont nu 4 dagar senare men det kunde blivit så mycket värre. Men utan Emil hade jag aldrig klarat detta, hans stöttning och hur han tog hand om mig och pushade mig igenom värkarna hjälpte verkligen till 100.
Ursäkta långt inlägg! Nu ska jag gosa ner mig i sängen bredvid det finaste 2 människor kan skapa ❤️

Likes

Comments

Postad i: En bebis påväg

Gud vilken bebisbubbla vi hamnat i. Här är det konstant mys så man glömmer lätt bort omvärlden.
Men lilla Leonore har än så länge åkt sin första tur i barnvagnen och fått träffat en del av släkten.
Annars ligger vi för det mesta bara i sängen.

Såfort jag orkar kommer jag återkomma här. Funderar på att även dela med mig av min förlossningsberättelse, om det skulle vara av intresse.

Nu ska jag fortsätta mysa med min lilla familj och bara komma till ro. Hoppas ni haft en toppendag. Kram ❤️

Likes

Comments

Postad i: En bebis påväg

I fredags den 17/11 klockan 16:15 valde det finaste jag sett att komma till världen. En liten Leonore på hela 4550 gram och 54 cm lång kom äntligen ut 2 dagar efter bf.
Så nu njuter vi av vår fina lilla tjej här på BB i hopp om att snart få komma hem och påbörja vår nya resa 🙈👶🏻

Likes

Comments

Postad i: Välkommen till min vardag

Godmorgon på er!
Klockan är strax 7 och jag ligger nedbäddad i sängen och äter frukost. Är ovanligt pigg för att inte ha sovit så mycket inatt men dålig sömn kan jag lika väl vänja mig vid nu ;)

Gårdagen spenderades med att betala mina räkningar, lunch med Emil och hans mamma och storhandling på kvällen. Efter det lagade vi tacos och fortsatte att kolla på sagan om ringen.

Dagens planer är att
- slå in julklappar och beställa dem sista
- slänga skräp
- leta fram min julstjärna 😏
- dammsuga och packa

Annars ska jag bara ta det lugnt, någon bebis verkar det inte bli så ingen idé att anpassa sig efter det. Men nu är planen att äta upp frukosten, kanske sova någon timme och sen få saker gjort.

Hoppas ni får en toppendag! Kram ❤️

Likes

Comments

Postad i: Välkommen till min vardag, En bebis påväg

Klockan är strax efter 4 på morgonen. Idag är de det beräknade datumet men ingen bebis har valt att kika ut än då länge.. utan istället får jag nöja mig med 1000 kisspauser och dålig sömn.. hade hellre blivit väckt 100 ggr om natten än att ha såhär.

Under dessa 2 dagar som vart har jag verkligen fått mycket gjort.
I måndags storstädade jag hela lägenheten, då menar jag totalstädning.. det var skinande rent när jag la mig på kvällen. Jag hade även tvättid till 17 så 4 maskiner blev körda under städtiden. När Emil kom hem lagade jag mat och lyckades självklart bränna toppen på pekfingret så pass att det blev en ful blåsa.

I tisdags låg jag i sängen fram till 11, sen fixade jag lunch till Emil som han kom och hämtade. Därefter plockade jag bort lite småsaker vi dragit fram under gårdagen/morgonen, tog en promenad i snövädret, handlade, diskade, bakade bröd och lagade mat när Emil kom hem. Därefter mös vi ner oss i sängen, åt gottis och kollade på sagan om ringen. Somnade runt 11 och ja nu ligger jag här och kan inte somna om.

Idag ska jag verkligen vila för det behövs, märks i kroppen att jag gjort en del, ska även storhandla idag utifall hon väljer att kika ut inom kort. Måste fixa massor av maträtter att ha i frysen och även packa ned mat i BB väskan. Men annars blir det en lugn dag! Hoppas ni får en toppen onsdag! Kram ❤️

Likes

Comments

Postad i: Välkommen till min vardag

Godmorgon!

Blev ett litet uppbehåll i några dagar. Har passat på och umgåtts med vänner, försökt sova ut, tagit hand om hemmet, haft besök och bara myst med min fina sambo.

Så lördagen var vi till färna med Anna, Kw och Tomas. Kikade på deras julmarknad och frös ihjäl pga det blaskiga snövädret. På kvällen spelade vi med andra ord och hade en lång diskussion om allt mellan himmel och jord 😅

I söndags spenderade vi typ hela förmiddagen i sängen. När vi väl kom upp lagades det mat. Jag började småplocka i lägenheten, dammade, rensade och diskade. Vill få ut all skräp och onödigheter innan flytten.
På kvällen handlade vi, lagade middag, bakade chokladbollar, mös och fick besök av Emils farmor och farfar.

Idag står städ, rensning och tvättning på schemat. Vaknade upp med halsont så ligger just nu nerbäddad i sängen med en kopp te och några chokladbollar och planerar veckan så gott som det går. Har 2 dagar kvar till beräknad födsel men har räknat med övertid så kan lika väl planera utifall hon stannar längre.

Nu ska jag bädda ner mig en stund till innan jag drar igång med allt. Hoppas ni får en toppendag! Kram ❤️

Likes

Comments

Postad i: En bebis påväg

Det är pårikigt 6 dagar kvar !? Jag är såååå färdig med denna graviditet nu men usch denna rädsla över att föda är sjuk.. är inte ens rädd för smärtan utan är mer rädd att behöva ligga i en sjukhussäng på förlossningen.
Är alltså mer rädd för ett rum än att min fiffi ska töjas ut i smärta 😅
Tror den rädslan har med gamla sjukhus vistelser jag upplevt under åren som inte alltid vart så jätte bra. Och med tanke på att jag ska lämna kontrollen till andra är också skrämmande.

Men hur mår jag?
Jag mår prima. Enda smärtan jag upplever nu bortsett från foglossningen är att mina ljumskar värker satan och även en stark mensvärks smärta håller i sig nästintill hela tiden. Annars är allt lugnt, det jag tror var slemproppen gick för ca en vecka sen men det har ingen riktig betydelse med när allt startar men det är ju ett tecken på nått.

Men nu är det 6 dagar kvar till beräknat datum, börjar dock mer och mer tro att jag går över tiden så har ställt in mig på det. Men får åtminstone hoppas att jag mår bra fram tills hon väljer att komma ut 👶🏻❤️

Likes

Comments

Postad i: Välkommen till min vardag

Godmorgon på er!

Vaknade strax efter 3 inatt och kunde självklart inte somna om, efter att jag pussat Emil hejdå lyckades jag somna om till 8.

Nu är klockan halv 10, vid 11 idag kommer det först någon och kikar på lägenheten och sedan vid 15 igen. Så kan hoppas vi blir av med den tidigare.

Har ju inte berättat för er, vet inte om jag får för Emil heller men dem flesta har ju redan fattat att vi ska flytta igen 😇
Den 1 januari flyttar vi in i ett radhus som ligger vid ett mysigt villa område. Nyrenoverat och jätte fint så jag längtar 🙈
Kommer bli jobbigt och flytta med liten bebis och dessutom mitt i vintern men kommer garanterat va värt det efteråt.

Och tiden bara springer iväg så nu ska jag ta en snabbdusch, klä på mig och plocka undan så lägenheten ser någorlunda bra ut. Räcker med att det ser lite roligt ut att vi flyttat in köksbordet och storarums tvn till sovrummet.

Dock ett av dem bästa valen vi gjort just nu då jag ändå är sängliggandes och bebis kommer när som 😇

Men nu har jag inte tid med detta, hoppas ni får en toppendag! Kram ❤️

Likes

Comments

Postad i: Välkommen till min vardag

Godmorgon!
Eller ja jag har vart vaken sen 2 inatt så en god morgon kan jag inte påstå att jag haft.
Klockan är nu halv 6 och jag har precis ätit frukost och kollat lite youtube klipp.
Dagens planer är väll att inte göra nått annat än att vila, vika gårdagens tvätt och hoppas på att bebis vill komma idag men hon verkar inte ett dugg intresserad av det tyvärr. Så får väll vandra runt med mina värkar och nöja mig med det.

Helgen som var va rätt händelserik. Fredagen åt vi thai med Anna, kw, Tomas och Sara. Lördagen firade vi hjalle och på söndagen kom min familj på besök, åt middag, kikade på radhuset och umgicks.

Igår så storstädade jag lägenheten, vill gärna ha den så ren som möjligt tills bebis föds. På kvällen tvättade jag äntligen efter 14 dagar så det var välbehövligt. Sen lagade vi enchiladas till middag.

Mer än så har vi inte gjort, försöker anpassa dagarna utifrån mig nu då det är 8 dagar kvar. Nervös? Svar ja men nu är jag såååååå färdig med graviditeten och vill bara få förlossningen överstökad så vi kan få komma till ro och bli en familj.

Hoppas iallafall att ni får en toppentisdag. Kram ❤️

Likes

Comments