Header

Okej det jag och min bästa vän Matilda har planerat och förberett är en by blogg som vi har startat tillsammans. Den kommer vara liknande den här men har ett ännu bättre upplägg. Namnet på den är @satsanderyttareDär kommer Vi skriva om träningar och tävlingar men även vår vardag. Matilda är främst hoppinriktad och jag är främst dressyrinriktad. Så det blir lite variation. Hoppas att ni kommer gilla den idén och vilja följa oss//Felicia & Matilda

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej nu är jag hemma igen!

Jag kommer inte att uppdatera alls mycket här längre då jag har ett annat projekt på gång ​med min bästa vän Matilda. Än så länge är det hemligt och det kan dröja ett litet tag. Men ha kavar den här bloggen så länge så att ni får reda på när jag offentliggör det. Men så länge säger jag hejdå//Felicia<3

Likes

Comments

Ni vet att jag skrev att jag skulle sluta äta mjölkchoklad och godis som i behåller mjölkprodukter. Det löftet eller vad man ska säga är brutet. Men jag har bestämt mig för att bara äta det på helger. Förut har jag ätit choklad och sånt på vardagar också.
Men jag kommer absolut att minska på det.
Det var en liten update.
Imorn när jag är hemma kommer jag uppdatera som vanligt igen//Felicia<3

Likes

Comments

Vi alla har ju rädslor och jag tänkte dela med mig utav 3 stycken av mina rädslor.

1. Att de jag älskar ska dö i krig eller något liknande. Tänk var fruktansvärt och hemskt att man förlorar en människa på ett sätt som de svikit inte ska dö på.

2. Att jag ska bli kidnappad och vara fast i flera år. Tänk att vara kidnappad i flera år tills man lyckades rymma man kanske till och med skulle kunna dö.

3. Att jag ska skada mig så illa att jag blir förlamad. Jag skulle gå miste om så himla mycket i livet om jag blev det.

Det här var mina tre största rädslor. Har ni liknande rädlsor?//Felicia<3

Likes

Comments

Hur lägger jag upp min ridning under veckan så att det blir variation men att jag samtidigt kan jobba igenom honom ordentligt.
På måndagar brukar jag rida dressyr för olika tränare. De byter varannan vecka och det är väldigt bra träningar där en först mjukar upp hästen riktigt ordentligt och sedan så börjar e jobba. Det är väldigt bra och vi finslipar ofta på skänkelvikning.
Tisdagar är vilodag men jag brukar oftast hinna ta en promenad.
Onsdagar rider jag dressyr självständigt och övar på skänkelvikning och ökad trav och galopp.
Torsdagar är det banhoppning och markarbete varannan vecka. Det här är något som Mirak tycker är lite mindre kul men när han väl kommer igång så brukar det gå bra.
Fredagar brukar också bli antingen ett självständigt dressyrpass eller en lugn uteritt där jag jobbar igenom honom.
Lördag är det nästan alltid uterittsdag på om det inte händer något speciellt som tävling eller träning.
Söndag brukar också vara uterittsdag. Men ibland känner jag att han är lite trött så då får han vila på söndagen också.
Såhär brukar jag oftast planera upp min vecka ibland så tränar jag dressyr för Wilma också.
Hoppas att ni kommer nytta av gurkan lägger upp min och Miraks träning under en vanlig vecka//Felicia<3

Likes

Comments

Ja hur får jag en bra blogg eller hur får du en bra blogg? Jag tänkte skriva lite tips som jag tycker är roligt och som jag har märkt på er att ni också tycker är roligt.

1. Lägg upp mycket bilder på dig själv och din omgivning. Det här är något som jag är dålig på men som jag tycker är kul att se andra bloggare göra.

2. Uppdatera så ofta du kan. Jag älskar att kunna gå in på en blogg varje dag och se att personen har uppdaterat. Men det ska inte bli så att en känner stress över att man måste få fram minst ett inlägg per dag.

3. Ändra designen ganska ofta. Det hör något som jag också är dålig på. Men det är roligt att se en ny fräsch design ibland.

4. Skriv mycket om dig själv. Det behöver inte vara ett inlägg dig men själv men våga verkligen uttrycka dina egna åsikter så länge de inte kränker någon.

5. Kolla mycket på andra bloggare som du blir inspirerad av. Kolla hur de gör och om du tycker att de gör något bra kan du göra något liknande.

Det här var alla tipsen för den här gången. Hoppas att ni kommer ha nytta av de//Felicia<3

Likes

Comments

Jag älskar ju att bara kunna skriva ut mina tankar lite hur som helst här på bloggen. Men jag hinkar också att uppdatera er i min ridning och när jag tävlar och så. Men jag u dra vad vill ni ha mer av?
Är deg något som saknas eller ska jag skriva mer om mina ridpass och hit jag lägger upp de. Jag kommer också YouTube in lite. Vad vill ni ha mer av på YouTube. Vill ni ha hauls, ridvideos, vloggar eller något annat.
Kommentera gärna så att jag får veta bad ni vill. Annars kanske inte ni tycker att det blir bra och jag strävar efter det hela tiden.
Men kommentera gärna det//Felicia<3

Likes

Comments

Man kan ju inte bara åka iväg på en tävling helt spontant. Så jag har har tänkt lite på vilka klasser jag skulle vilja starta det hör året och har bestämt mig för att planera mina tävlingar utifrån det. Jag tänkte att ni skulle får veta mina planer och mål för 2016.

Jag vill starta en Lätt C:1 2015 utanför klubben och få över 60% Jag vill ju också att jag ska få en bra känsla men det här är mitt stora mål inom Lätt C:n De mindre målen jag har för att klara det här stora målet är att jag ska träna mer på min sitts och hållning. Samt träna upp Mirak mer så att han orkar bära upp sig själv ännu mera. Jag vill själv träna mer styrka och kondition så att jag orkar hjälpa Mirak att bära sig själv.
Jag vill starta några Lätt B:1 och försöka få 58% där. Jag har inte ett exakt procent mål jag vill upp å men det viktigaste är ju att få en bra känsla.

Det hör var mina tävlingsåk med Mirak 2016//Felicia<3

Likes

Comments

Nu kommer jag hissa och dissa lite hästsaker som jag tycker är hyfsat vanliga. Kom ihåg att det hör är min åsikt och om har den saken eller vill ha den saken så köp den!

Freejumps!
Jag tycker freejumps är hur bra som helst. Jag tycker att man får bättre grepp i prow än vad man får i lite modellen. Om man har knäproblem som jag är freejumps verkligen att rekommendera!

Lindor
Ska man Linda eller inte. Jag tycker det blir jättesnyggt att Linda dessutom blir det ett bra och jämt stöd om man har gjort rätt. Jag börjar lite längre ner på skenbenet och så lindar jag ner över kotan och lindar vid kotan en stund för det är där stödet ska vara som mest sedan lodar jag uppåt igen och avslutar högst upp som man ska göra men alla gör inte det och då blir det väldigt knöligt och fult.

Rosa på fuxar
Det tycker jag är så fint. Det blir så himla sött och gulligt. Som ni kanske vet brukar jag ha risa benlindor på Mirak.


PS of Sweden pannband
Jag har två av deras pannband. Go indigo och Rainbow deluxe eller något sånt. Det här är en väldigt stor hiss för mig. Så snyggt när man vill ha lite bling bling och det vill jag typ alltid ha. "Diamanterna" håller jättebra så de är helt klart värda priset.


Extentions (vet ej hur det stavas)
Jag dissar extentions i hästarnas svansar ganska stort. Jag tycker att det känns väldigt onaturligt för hästarna att behöva ha det i svansen. Jag tycker bara att man ska ändra på något hos hästen för att hjälpa den.


Glansspray
Den här saken både hissar och dissar jag. Jag hissar för att glansspray reder ut tovor och gör manen och svansen extra len. Ibland tar jag även några sprit påkrympande för att få den lite glansig. Jag dissar eftersom att det finns massor av giftiga ämnen i det.


Det här var alla hissar och dissar för idag. Jag hoppas att ni får en bra dag var i världen ni än är//Felicia<3

Likes

Comments

Vart är vi påväg?!
Alltså jag säger vara vart är världen påväg?
Vad kommer att hända om Donald Trump vinner valet i USA? Eller om IS bombar hela Europa? Eller om diktatorn i Nord Korea släpper lös sina kärnvapen eller om vi kvinnor fortsätter få så låga löner och inte alls samma chanser i samhället som männen gör. Eller de som är homosexuella inte har samma chanser som de som är heterosexuella.
Jag är så otroligt arg och upprörd tänk på hur vår värld ser ut just nu. Vad är det för värld vi lever i? Det är inte en bra värld där folk mår bra.
Sen har vi djuren också som dödas/torteras för att vi människor ska ha något gott att äta på. Eller när då står instängda i djurparker så att vi ska kunna kolla på de.
Jag blir så upprörd!
Vad ska vi göra åt det här då? Jag vet faktiskt inte men jag bidrar till miljön och djuren genom att vara lakto ovo vegetarian. Men så har vi de vuxna som verkar ha blivit helt galna. Typ IS de vill döda människor våldta kvinnor det har ju slagit slint i deras huven! Sen har vi alla rasistiska partier och ledare det har vi även i Sverige. Som vill stänga folk ute från samhället.
Så idag tycker jag att alla ska göra något gott för någon annan. Det behöver inte vara något stort men sprid kärlek. Säg kanske vad fin duvor idag eller vad duktig du var när du red.
#prayfortheworld //Felicia<333333

Likes

Comments