Att finna balans i vardagen är något som jag tror är svårt för oss företagare att hitta. Eller bara kanske för oss som är nya och som ständigt utvecklas. Om man konstant expanderar är det svårt att liksom komma till ro i sin roll. Det kan vara svårt att hänga med på alla noter och det kan lätt hända att man tappar fotfäste och snubblar. Jag tror absolut att denna tiden är den hårdaste och viktigaste tiden i ett företag. Det gäller att ta rätt beslut och göra rätt val.


'Tappa aldrig fokus' 'Know your rights' och 'Ge aldrig upp' är meningar som jag ständigt påminner mig själv om beroende på situation. Även om det låter töntigt så har dessa har hjälpt mig oerhört mycket genom åren.


Jag slungas ofta mellan att vilja prestera och pusha så hårt att det varken finns tid eller rum för något annat. Det kan tillexempel gå dagar utan att jag gör eller tänker på något annat. Till och med månader. Allt jag ser, hör och gör är mitt företag. Detta kan bli väldigt jobbigt för den som lever med mig, det har jag full förståelse för.


Mitt andra jag vill ha livskvalitet med det som betyder mest, mitt barn och min sambo. Jag vill kunna känna ro, hitta lugnet med att sätta på en serie på kvällen eller bara vara. Att unna mig själv tid.


Istället blir det 90% jobb och 10% familj. 

Även när jag inte jobbar så 'jobbar jag' i huvudet. Jobbet är konstant i tanken och hela tiden utvecklar jag nya idéer. Jag kopplar aldrig bort.

- Jag hade velat landa i någon jämn balans.


Normalt jobbar jag dygnet runt, det är ingen hemlighet att jag får välja bort mycket för att det ska hålla ihop. Mitt mål är att det inte ska behöva gå ut över min familj mer än ett vanligt jobb där man kan stänga av när man lämnar dörren. Jag vill kunna umgås med Kayden utan att avbryta i leken för ett viktigt samtal eller mejl. Det är inte den mamman jag vill vara och jag hoppas att han kommer förstå mig en vacker dag. Jag hoppas och tror att det goda kommer väga upp och att vi kommer hitta en vardag som passar oss. 

- När jag når mina mål så kommer allt bli lättare, det vet jag.


Jag tror att vi alla människor har dåligt samvete i perioder och svårt att finna en balans i vardagen. Man stressar genom plugg, jobb, barn, förhållande och fritid. Man känner inte att man räcker till.


- Vi sätter för hög press på oss själva.

Är du ung kvinna mäter du dig med alla snygga, välformade kvinnor på Instagram. Är du mamma så vill du verka lika glad och se lika fräsh ut som mammabloggarna. Hemmet vill du ha skinande rent och barnen ska alltid vara underbara. Du ska ha den nyaste bilen, största huset etc.

- Eller så kan du välja att se det som inspiration.

Det är skönt att inte bry sig, inte känna stress från hur allt ska vara eller se ut från andras perspektiv. Lägg inte onödig energi på något du inte har intresse i eller som gynnar dig som människa. Var bara dig själv och låt dig istället inspireras och glädjas av andra.


Jag får ont i magen av bara tanken att lägga onödig energi på något som inte gynnar mig i varken framgång eller lycka. All min tid är planerad för att ge något. Om det inte är med vänner och familj. Då är det bara kvalitet och kärlek.


Nu blev det ett väldigt luddigt inlägg men jag hoppas ändå ni förstår. Jag hoppas att ni alla tror på er själva och i det ni gör. Ni ALLA är grymma!
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Två vanligt frågor jag får efter folk frågat vad jag jobbar med;


- Men köper du typ in kläder och säljer dyrare då?


Alltså ja, det är väl därför man har ett företag. Man vill tjäna på det. Men jag kämpar även på olika plan med att sprida mitt varumärke, jag håller i en snabbt fungerande kundtjänst, returhantering, möten, har ansvar över att allt blir bokfört korrekt och att alla avgifter blir betalda. Designar varor, har daglig kontakt med leverantörer, ordnar fotograferingar, planerar för nästkommande kollektioner, förser mina kunder med nyheter i butiken, nyhetsbrev etc. Är det något som går snett så är det mig det hänger på, jag har det största ansvaret med allt. Händer det något nere på kontoret så kan jag inte låtsas att jag inte hör telefonen utan jag måste dit på studs. Listan kan bli väldigt lång om jag skulle behöva skriva ner allt jag gör men ja... Köpa in billigare och sälja dyrare. Det är väl lite mer så man gör när man tillexempel köper in rosetter från aliexpress och säljer på någon kul Facebook sida, typ Köp/sälj för en dyrare peng.


- Men tjänar man bättre än på ett vanligt jobb?


Alltså, det beror ju helt på hur det går och i Sverige har vi väldigt höga skatter och avgifter så det är inte ovanligt att det dröjer år innan du tjänar. Visst kan du tjäna men allt hänger ju på hur det går. Det tog mig 3 år innan jag kunde ta ut en vanlig lön. 3 år slet jag med företaget. I ett år lämnade jag K på dagis varje dag för att kämpa mig upp till en stabilare grund. Jag kunde ha jobbat på ett 'vanligt' jobb och fått en lön under dessa åren men vill man mycket så måste man offra mycket. Jag offrade både mycket tid av tillexempel min 'mammaledighet' och pengar. Jag offrade att kunna ha en stabil inkomst. Jag hoppade mamma-luncher när K var liten för att jag behövde jobba. Jag satt vaken varenda natt och köttade information, Jag packad varor med Kayden i bärselen, sprang med Ikea-kassar och postade hos Ica. Många gånger kände jag att jag var nära gränsen och ville ge upp. Men jag är ingen 'quitter'. Jag fortsatte kämpa, jag gav mig aldrig.


Och vet ni? Det var så jävla värt det.

Likes

Comments

För att kunna utvecklas kommer jag tillslut behöva ta in någon som kan jobba med mig. Någon som fyller upp de funktioner som inte är min starka sida och någon som jag fungerar bra ihop med. Det är absolut inte lätt att hitta. Jag vet redan vilka områden jag är bra på och vilka områden jag hade behövt någon annan att vara bra på,


- Jag kan enkelt skapa en bästsäljare till mina kunder. Jag känner min målgrupp väl och jag vet hur jag ska pusha för att göra något populärt.


- Marknadsföring. Jag älskar marknadsföring, jag har självklart mycket att lära men detta är verkligen något jag brinner för. Jag älskar att pusha på marknadsföringen så mycket det bara gå och hitta nya vägar.


Av någon anledning så känner jag att jag är bra på att prata med folk. Jag känner av olika människor väldigt snabbt och jag kommer överens med de flesta. Jag lärde mig snabbt att läsa av folk som liten och jag tror att det följer med mig än idag.


Jag chansar mycket och ibland är jag lite för ivrig. Där hade jag behövt någon som har lite mer 'hård' i siffror. Även om jag vet att det kommer få vägen så kan alltid saker inträffa. Det är viktigt att kunna se dessa risker men jag väljer ofta att inte se. Ännu har det gått bra men ju mer företaget växer, desto mer måste jag tänka till innan jag agerar.


Någon att kunna bolla tankar och idéer med. Någon som är lika eller nära insatt som jag.


För att starta ett företag från grunden vill jag tro att du behöver mycket vilja och mycket mod. Kunskap får du längst vägen, och lär du dig inte så kommer du heller inte kunna fortsätta. Jag lär mig nya saker varje dag.

Du måste vara öppen för att broar kommer stängas och nya fönster kommer öppnas. Vid utveckling sker ständig förändring.

Jag har nog alltid vart rätt tuff som person, jag vet vad jag vill och innerst inne så lyssnar jag alltid på mig själv. Jag har alltid kört mitt eget race och inte vart rädd. Jag var tvungen att bli stor som liten och jag tror det gav mig någonting. Något som jag utvecklat till något bra och starkt.

Så fort jag kunde började jag resa. Jag tror jag var 16 första gången jag åkte över till Köpenhamn själv. Jag var nyfiken på livet och jag visste att jag inte platsade in i den lilla stad jag kom ifrån. Jag trivdes aldrig där. Jag ville ha mer. Sen dess kan jag inte ens räkna alla ställen och länder jag krossat på egen hand eller med folk jag träffat längst vägen. Det lärde mig mycket. Jag var duktig i skolan men jag hade inte viljan. Jag ville inte sitta i ett klassrum och lyssna på en lärare. Jag ville göra något annat, jag såg det mest som meningslöst att lära mig och även om det är bra att gå i skolan så kan jag inte hålla med om all läroplan och hur det går till. Vi som stack ut fick ofta höra eller uppleva att det var fel även om inget sätt är fel att vara på. Vissa platsar inte i klassrum på samma sätt som olika uppgifter i arbetslivet.

Jag förstår varför jag inte tyckte särskilt mycket om det. Jag lär mig gärna men det ska vara på mitt sätt, och mitt sätt går snabbt.


Jag är trygg i mig själv och kapabel till mycket. Jag litar och lyssnar på mig själv. För mig finns inga hinder, bara utmaningar!

Jag vill tro och känner att det kommer ta mig dit jag vill.


- Sluta aldrig tro på dig själv


Nu ska jag slå mig ner i soffan och svara på mejl. Jag kör en lugn dag idag efter veckans hets. Det behövs ibland!

Likes

Comments

I veckan har jag känt att jag är på väg att dö, hjärtat klappar lite extra fort och det känns som att jag inte kommer kunna andas. Det är läskigt även om det bara är under några sekunder.

- Den senaste veckan har jag har vaknat varje morgon utan att känna mig utvilad, i drömmarna jobbar jag eller så springer jag. Jag springer så fort jag bara kan och målet är fortfarande långt borta. Jag springer tills jag känner blodsmak i munnen och vaknar.

Jag bränner alldeles för mycket onödig energi i sömnen och känner mig aldrig helt utvilad.

- När någon nämnde 'Kayden' i veckan tog det någon sekund innan jag kopplade namnet till min son.

- Flera gånger tidigare så har jag skrivit in fel lösenord till datorn, gång på gång. Lösenordet jag försöker använda är ett lösenord jag hade när jag var 15år.

Jag låter mycket av min stress gå ut över de personer som står mig närmast, och det är något jag verkligen aldrig velat skulle hända. Tyvärr tror jag det är mänskligt och något man inte kan stoppa, men att lära sig kontrollera det. Ta pauser och andas emellan. När uppgångarna är bra, då är dem jäkligt bra. Topparna är det bästa jag vet. När det är mycket, då kommer allt på samma gång och innan man byggt upp en stabil grund att stå på, så kommer det vara mycket.

Vare sig man vill eller inte.

Det är kul att bygga något från grunden men det är tufft, det tar extremt mycket tid. Du måste våga chansa och offra. Det krävs enormt mycket kreativitet och vilja. Du måste finnas på alla plan och i alla lägen. Du får aldrig ge upp eller tappa fokus. En dag så kommer jag se tillbaka på den här tiden och vara stolt att jag tog mig igenom det.

- Det kommer vara värt det


Tänkas att mitt första inlägg inte skulle bli så positivt som jag annars brukar vara, men det är ju verklighet och när jag igår bestämde att starta bloggen så var det så jag kände och så den senaste veckan har sett ut. Idag känns det bättre och jag är peppad inför en ny vecka i morgon! Black Friday slog stort rekord i både försäljning och nya besökare!!! :D Måndagar och Fredagar är absolut de bästa dagarna på veckan.

Måndag ser jag fram emot en ny vecka med nya möjligheter och utmaningar i jobbet. Jag älskar att komma till kontoret på Måndag morgon. Fredag är bäst då familjetid väntar hela helgen.

Likes

Comments