View tracker

Waooow.

Alltså shit. Jag vet att jag är lite sen med detta men idag tog jag mig tiden att kolla på dokumentären "Guldläge". För de som inte vet vad den handlar om är det en dokumentär om Peder Fredriksson och Allan eller H&M All In som han egentligen heter, filmen är en kort sammanfattning om vägen till deras OS-medalj.

Peder är en ryttare jag ser upp till både på sättet han rider men oxå hur han tänker. Allan är bara så overkligt fin och besitter en helt oförklarlig kapacitet. Men utan Peders matchning kanske detta inte ens hade varit i närhetenav möjligt, vem vet?

Känner bara att man vill ge stor sjuk cred till Peder och hans häst. För att inte glömma det även cred till hela hans team. Alla som är involverade är en del av framgångarna.

För er som är intresserade av ridsport och ännu inte sett dokumentären, ta er tiden! Satt och log. Verkligen härligt att se.


Hadeee

Kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vart ska jag börja?
Jag kan ju starta med att säga att denhär dagen är den skönaste på länge.
Inte en lugn stund i början av dagen, speciellt inte inne på ridklubben. Där var det direkt upp på andra hästen när den första var klar. Haha svettigt, jaaaa.

Men för att börja i en annan ända så gick ju starterna högt över förväntan. Misty gick en klockren dubbelnolla i LC. Verkligen skönt att det gick så bra med honom. Laddy även han en fin Dubbelnolla i LB, något seg på enstaka språng men absolut inga stora fel.
Rosa gick 90cm och även hon gick en felfri dubbelnolla. Sjukt!
Däremot kände jag att jag la i bromsen alldeles för mycket på henne, kom inte riktigt till ridning men jag har ju inte haft så lång tid tillsammans med henne så det är ju bara att träna!
Men, resultat?
JOOO, alltså det blev ju verkligen bättre än väntat och jag blev klubbmästare ännu ett år på Misty, 2:a men Laddy och även Rosa blev tvåa bland storhästarna vilket faktiskt var lite extra kul eftersom jag var ganska mycket yngre än alla där 🙂🙃

Laddy gick även sin LA debut idag (utom tävlan) och shit vad han hoppar. Stor guldstjärna till honom som efter mycket jobb börjar ta sig in i den riktiga rollen som tävlingsponny.
Han var även felfri här och det kändes som en boost på självförtroende kontot både för mig och honom.

Dagen avslutas med världens finaste vän som oxå varit groom under hela dagen och slitit ordentligt idag. Bästa bästa Elin❤️

Hadeee
Kram

Likes

Comments

View tracker

Hej på er!

Förlåt att inlägget inte kom tidigare men jag hade glömt av detta..

Men vad för häst är då Rosa?
Jo, Rosa som hon kallas heter egentligen Rosaly. Hon är ett sto född 2009.
Rosa har tävlats av Mia som hjälpt mig med Laddy och de har startat som högst 130cm.
Mia gav som förslag att jag skulle testa rida henne som en lärorik grej på min sida.
Så nu har jag ridit henne några gånger och förhoppnings så kommer jag fortsätta lite.
Att rida storhäst nu är väldigt, både kul men framförallt lärorikt. Jag lär mig att klara olika hästtyper och storlekar.
Planen för nästa år är väll att kanske göra några starter tillsammans med henne.
Najjsss!
Men vi får se, än så länge rider jag ju bara när jag hinner :/

Men morgondagen?
Morgondagen blir tuff. Igång hela tiden. Upp tidigt, packa klart, städa ur lastbilen, fixa stallet, borsta, knoppa, åka in till KM:et, hoppa 3 hästar, hem, åka till Elin...... Osv osv..
Ja som sagt, a lot to do.

Men hadeee

Kram

Såhär fint vare när jag red ut Rosa idag😍
Även ponnysarna reds men trimning i ridhus stod på schemat för dom, vilket dom gjorde exemplariskt!

Likes

Comments

Hej på er!
Veckan har bara runnit iväg och jag har denna veckan haft 3 hästar att rida för det mesta vilket har tagit på tiden det oxå.
Men förra fredagen var det ju som många vet Black Friday. Blev inte så mycket som köptes då men jag hade bestämt innan vad som skulle med mig hem och även så blev det. En "solskärm" till min hjälm och även ett par gråa Calvin Kleins.

Under helgen - fredag, efter shoppingen stod också tjejkväll med girlsen på schemat. Verkligen såååå mysigt. Vi spenderade oxå ca 2,5h i jacuzzi haha. Myyyyys.
Under lördags fm stod ridning av Rosa på schemat. Rosa som egentligen heter Rosaly. Henne har jag inte presenterat här ännu men tänkte slänga in ett inlägg angående henne imorgon :)
Efter det vart det mitt stall på schemat och sedan hem till sägen och sömn.
Även söndagen spenderades en stund hos Rosa. Klippte och friserade henne litegrann.
Sen vart det raka vägen hem, ner till stallet och rida bort till min tränare för träning på Laddy. Vilket gick jättebra!
Sedan fick Misty också röra på sig lite.
För att inflika gjorde jag allt detta i 38 graders feber vilket kanske inte var så smart eftersom jag fick stanna hemma från skolan under måndagen..

Lång uppdatering idag men planerna för helgen är iaf KM på söndag. 3 hästar startas 5 starter rids. Stressigt af.
Ett hoppass har jag hunnit med under veckan för både Laddy och Rosa. Fick hjälp av bästa bästa Mia som är personen som hjälpt mig med Laddy ända från provridningen. Var med oss i ridhus ända till kl 21:30. Kan inget annat än att tacka henne 1000 gånger om.
Båda kändes iaf superfina och jag fick en bra feeling inför helgen.

Hörs imorgon, 3 hästar som ska ridas även där.
Ha'deee

Kram

Hoppar mig ur sadeln min bus haha♡

Även Rosa sköter dig efter våra få träningar tillsammans ♡

Likes

Comments

Alltså shit vilken himmel nu i em. Bara kolla bilderna lixom. Notera oxå att jag inte ens hade något filter :)

Men för att byta samtalsämne hängde Laddy med på träning för Eamon igår vilket gick både bra och riktigt dåligt.
Till en början var han helt och hållet tom och lyssnade inte alls.
När vi travade fram var han jätte tittig på typ allting och när vi sedan började med serien stog han emot sjukt mycket och jag bara kände min frustration komma.
Jag kände bara att det enda jag krävde var bjudning. Det var verkligen det enda jag önskade då.
När vi sedan började med lite linjer kändes han direkt lite finare. Fortfarande lite tittig men betydligt bättre. Sista rundan speciellt var betydligt bättre vilket var skönt att avsluta på ett bra sätt.
Rätt och slätt var det en helt ok träning.
Men nu blickar vi framåt och ska snart sätta upp riktigt kortsiktiga mål att sträva mot nu innan vintervilan.

En sak är iallafall säker vilket är lydnad, lydnad, lydnand ;)
🔜🔙🔛🔝

Hadee
Kram

Likes

Comments

En tisdag i mängden avklarad.
Sadelprovning för Laddy stod på schemat idag efter skolan.
Skönt att ingen sadel behövde bytas utan vi fick bara en padd med "inlägg" i.
Fick även med mig ett pack nya vita lindor ifrån HorseFarm och även ett sjukt snyggt beige schabrak från equiline. Verkligen riktigt fint, så jag tänkte se om jag kunde köpa ett par ridbyxor i samma färg till tävling. Tror jag får önska mig det till julen kanske.

Bilder kommer nedan så hörs vi senare i veckan!
Hadee

Kram

Likes

Comments

Hej på er!

Dressyr KM idag. Hoppryttare på dressyr banan kanske inte är bästa matchen? Eller ?

Efter lite om och men blev det ändå Misty som fick gå programmet idag.
Han var riktigt fin på framridningen. Han var lugn, avspänd och lydig. Precis så jag vill ha honom. Men. Ja, jag kan inte säga så mycket eftersom det är ett helt år sedan han överhuvudtaget såg ett dressyrstaket haha. Därför kan jag väll inte skylla på honom men han blev iallafall väldigt över tygeln och lite hetsig inne på banan.
Sjukt irriterad nu i efterhand eftersom han var så fin på framridningen. Usch. Väldigt arg i stunden om jag ska vara helt ärlig. Jaja, har ju inte tänkt att fortsätta ​tävla dressyr långsiktigt ändå ;) 

Det blev åtminstone vinst för min del med över 6% tror jag. Såklart alltid kul med ett bra resultat, tåkigt att känslan inte satt bara. Bästa tävlingarna är ju när känslan speglar sig i resultatet men dit får man kämpa för att komma.

Hadeee
Kram

Likes

Comments

Alltså shiit vad många stenar som släppte mina axlar idag!

Nu i EM åkte jag och pappa med Laddy till djurkliniken för att ta en liten vetheck på honom.
Eftersom han inte känts som vanligt ville vi vara på säkra sidan och bara kolla igenom honom.
De böjde, kollade i munnen (efter förgående skador som han nu är helt fri från), tog blodprov och longerade på både hårt och mjukt underlag. Hur gick detta då? Jo, detta gick helt perfekt. Veterinären tyckte han var en väldigt fin ponny vilket glädje mig otroligt. Enda anmärkningen var att han var lite stel i högersidan (ryggen). Hon frågade oss om sadeln men vi hade redan bestämt innan besöket att vi ska beställa än tid för att kolla sadeln så de var ju faktiskt kanske bra att hon anmärkte det.

Men för att summera allting känns det sjukt skönt att känna att jag kan rida på igen. Sedan tror jag att en vila kanske är i behov men den får han vänta litegrann med ;)

Hadee
Kram

Likes

Comments

Hej på er!

Ännu en lång dag avklarad och likaså lång morgondag väntar.
Uppe klockan 7 imorse för att åka iväg med ponnysarna till ridhus, för att kunna vara klar med allting gällande vad som behövde göras överlag idag, till kl 14. Ganska stressigt haha ;)

20 nov står KM dressyr på schemat bara som en skoj grej. Misty står start anmäld men i nuläget känns det som om det får bli hästbyte. Har inte hittat knapparna på honom på några dagar och känner därför inte att det är speciellt nödvändigt eller kul att starta då.
Något att fundera över!

Idag var jag faktisk sjukt stolt över mig själv haha. Jag hann putsa några grejer(hästsaker), äta, packa, duscha, sminka mig och plocka undan lite på 1h. Good job! Eller? :)
Haha enligt mig var detta sjukt mycket iaf.

Men spännande och lärorik dag väntar imorgon!
✊🏼

Hadeeee
Kram

Likes

Comments

Hej på er!

Idag är det inte en "dag som dag" för min del utan det är nu ett helt år sedan papperna på Laddy skrevs över på oss. Sjukt.
Tiden går för fort, eller?

Men jag kan helt ärligt knappt beskriva vår resa. Vi skyndar långsamt och har ännu inte kommit dit jag vet att vi kan komma men efter svackan som vi just nu är påväg ur får han ett litet break för mestadels hans huvud tror jag vilket förhoppningsvis kommer göra att vi blir fit for fight igen och bättre än någonsin. Håller alla tummar och tår ✊🏼.
Laddy hade förmodligen på Irland blivit riden väldigt sporadiskt eller kravlöst ingenting som vi vet om men vad vi tror eftersom han var väldigt "grön" .
Hans galopp är otroligt mycket starkare och nu istället för att slängtrava in i galoppen gör han sjukt bra fattningar och lyssnar på mina hjälper!

Mitt mål som jag satt upp i nuläget är att få honom positiv och energisk. Efter vilan är målet att få honom dit han var på tävlingen i Grevagården och sedan utgå därifrån men för att komma dit behövs många timmar i sadeln och rätt hjälp för att ta sig dit vilket jag vet att jag har.

Bilden ovan är från provridningen och nedan bilder under dethär året.

Sick. Kan verkligen inte klaga på hand inställning. Han vill alltid göra rätt för sig även om det blir fel ibland och det får man lära sig att acceptera.

Några bilder till fick de bli ;)

Men kan inget annat än att bocka och buga att jag fick möjligheten att köpa honom och göra dethär. Skulle verkligen säga att det roligaste av allt har varit att kunna kolla tillbaks och se vad jag har gjort. Allt är möjligt. Jag har inga i min närhet som själva har lång erfarenhet av hästar men jag har underbara föräldrar som en lägger stor del av sin dag med mig och hästarna för att jag ska kunna få möjligheten att bli så bra som jag vill. Tacksam.

Hadeeeee

Kram

Likes

Comments