Då har jag tvingats att ta det svåra beslutet att sälja min älskade tävlingskompis, min bästa vän ❤️ Underbara, fina Fonda är nu till salu.💔

Mitt livs tävlingskompis, mitt hjärta är i tusen bitar 😭

Varför har jag tagit det här beslutet?
Jag behöver lägga mer tid på mina yngre hästar med förhoppning om att de ska utvecklas och kunna gå större klasser på sikt.

Älskade Fonda❤️
Jag kommer fortfarande ihåg vilken lycka det var att provrida dig underbara häst, jag ville bara ropa högt att ”Henne vill jag ha”. Att behöva åka till hotellet och fundera innan jag dagen efter fick rida dig igen kändes som en evighet. Att sen behöva vänta i flera dagar innan du blev besiktigad och vi kunde sätta oss i bilen för att åka ner att hämta dig.

Jag kommer ihåg vår tävlingsdebut, den var i Sundsvall. Vi fick order om att rida två prydliga rundor. Vi fick inte rida för vinst. I vår debut på 1 meter kom vi 2:a och i 110 kom vi 8:a ❤️ Lyckan var total ❤️

Underbara Fonda, du har sen dess tagit oss från 1 meter till EM i Samorin på drygt 2 år. Vi har även hunnit debutera 140 cm med 1 bom ner.

Nu hoppas jag att en ny ryttare ska få chansen att göra samma fantastiska resa tillsammans med dig som jag har fått gjort ❤️

Älskade Fonda❤️❤️❤️

Vår första tävling tillsammans ❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vilket fantastiskt år❣️

Stort tack till mina sponsorer och samarbetspartners, mina andelsköpare, mitt team, mina fantastiska tränare Cecilia Nilsson och Leif Hall, min hovslagare Martin, min veterinär John min equifysioterapeut Jossan, min djupvågsterapeut Mikaela och mina föräldrar. Mina fantastiska hästar Fonda B och Third Time Lucky! Min nya fina lilla pärla Bossa som är sist in i teamet.

Ni har alla gjort min satsning möjlig! Tack för ett fantastiskt 2017!

Mitt stora mål för 2017 var att bli uttagen till landslaget och få rida EM i Samorin. Att kvala och rida Amatörtouren i Falsterbo var ett annat mål samt att kvala och rida Volkswagen Rising Star och Children Challange på Elmia Scandinavian Horse Show.

Under 2017 har jag nått mina mål 🙌🏻


✅ Jag och Fonda blev uttagen till landslagets korta lista och fick åka till Ciekocinko i Polen och till Hagen i Tyskland. Vi red Nationshoppningen med laget och Grand Prixen.

✅ Jag och Fonda blev uttagen till EM i Slovakien. 🇸🇪💛💙

✅ Jag och Fonda blev 3:a i senior DM.

✅ Jag och Trean blev 3:a i junior/young rider DM.

✅ Mitt mål att kvala till och rida Amatörtouren i Falsterbo med fina Trean uppfylldes.

✅ Mitt mål att kvala till Volksvagen Rising Star och children Challange på Elmia Scandinavien Horse Show uppfylldes.

✅ I november blev fina Bossa blev min ❤️

✅ Jag och Fonda debuterar 140 med en bom ner.

✅ Jag och Trean debuterar 135 med en bom ner men det räcker endå till en placering.

✅ Ett antal vinster och placeringar tillsammans med Fonda och Trean ❤️

Nu siktar jag mot 2018, där mitt huvudmål att debutera 140 på Trean och att fortsätta utvecklas tillsammans med mina fina hästar.

Hoppas att ni alla vill fortsätta den här resan tillsammans med mig och mina fina hästar.

Gott Nytt År!

Felicia, Fonda, Trean och Bossa

SPONSORER & SAMARBETSPARTNERS

MIN TOPP 5 LISTA 2017

NR 5 - DM 2017

Efter förra årets vinst i senior DM var jag och Fonda taggade att försvara vår titel. Dessvärre föll den sista bommen men det räckte endå till en 3:e plats både i DM:et och i den öppna klassen. Fonda och jag hade den snabbaste tiden.

Det gick även bra för mig och Trean. Vi blev 3:a på junior/ young rider DM samt placerad i den öppna klassen.

NR 4 - FALSTERBO, AMATÖRTOUREN

Fina Trean och jag slutade på en 8:e plats i Amatörtouren ❤️
Vi knep en 2:a plats i den andra delfinalen.

NR 3 - AMULETT FRÅN PEDER FREDRICSON

20 juniorryttare i hoppning får varsin amulett, tillverkad av tagel från Europamästaren H&M All In. Peder Fredricson vill uppmuntra juniorryttare.
Jag var en av dem 😊

NR 2 - GP HAGEN

Jag och Fonda tog vår första placering i en internationell Grand Prix. En 9:e plats av totalt 60 ekipage. Även Trean och jag tog med oss en rosett hem, en 12:e plats.

NR 1 - EM I SAMORIN 🇸🇪💛💙

Vilken lycka❣️ Att bli uttagen att representera svenska landslaget på EM i Samorin. 🇸🇪💙💛

Vi hade en fantastisk upplevelse på en underbar anläggning och tävlingsplats tillsammans med underbara vänner 😍 Otroligt värdefull erfarenhet.

Jag och Fonda slutade på en 11:e plats i B-finalen av totalt 53 ekipage.

Likes

Comments

I helgen har jag varit i Södertälje på Södertäljehoppet X-mas Edition tillsammans med mina hästar Fonda B och Third Time Lucky. Årets sista tävling innan vi tar ett kort tävlingsuppehåll.

Bägge hästarna har bjudit på fina rundor med varsin placering ❤️

Fredag:
Trean och jag hoppade 125 och var felfri och placerad.
Fonda och jag hoppade 135 med en retfull bom som föll men en fin runda.

Lördag:
Fonda och jag hoppade 130 och knep en andra plats 🥈
Trean och jag hoppade 130 där sista bommen föll 😬 Retfullt men en fin runda. Hade bommen legat kvar hade tiden räckt till en 5:e plats.

Söndag:
Trean och jag hoppade 125 eftersom det kändes viktigt att han fick sluta säsongen med en lätt uppgift 😊 Trean var jätte fin men jag lyckades riva ett hinder med mitt knä 😂
Fonda och jag hoppade 135, ett kval till Morgondagens vinnare. Allt kändes jätte bra på framhoppningen men när vi kom in på banan kände jag att Fonda inte var sig lik, hon var spänd. Fonda gjorde flera fina språng men blev stark och drog så 3 bommar föll. När vi kom tillbaka till stallet fick vi förklaringen. Fonda hade fått ett sår vid kedjan som måste ha gjort ont när vi tävlade. Jag gick och köpte ett ludd till hennes grimma så att hon inte skulle få ont när vi åkte hem.

Summerar jag årets sista tävling är jag mycket nöjd med mina fina hästar 🤩❤️

Likes

Comments

Nu var det länge sen jag skrev sist... och det har hänt jätte mycket❣️

I helgen har jag varit på Elmia Scandinavian Horse Show med bägge mina pärlor, Fonda och Trean ❤️
Fonda var kvalad till Children Challenge och Trean till Volkswagen Rising Star.
Det har varit en riktig lärorik helg även om resultaten inte varit de bästa, några tråkiga nedslag men bägge hästarna gick till dagens final 🙌🏻

Vi kom till Elmia på onsdag kväll. Många ville trimma, både hoppekipage och dressyrekipage. Det var väldigt uppstyrt vilka tider man kunde trimma. Fonda trimmades på framhoppningen i hall B, där hennes starter skulle gå och Trean fick möjlighet att trimmas på tävlingsbanan i hall D. Bägge var väldigt fina 🌟

Torsdag: Tidig morgon, Fonda trimmas kl 06:00.
07:00 vet check Trean
08:00 Första semifinalomgång för Trean i Volkswagen Rising Star. Vi fick ett tråkigt nedslag, 4 fel och slutade på en delad 19:e plats av totalt 55 ekipage. 45 poäng av 65 möjliga.
Vet check Fonda
Vi tittade på många fina hästar både unga och mer rutinerade. Mycket fint på mässan 😍

Fredag: Tidig morgon, Fonda trimmas kl 06:00
14:15 Andra semifinalomgång för Trean i Volkswagen Rising Star. Ett tråkigt nedslag och vi slutar på 21:a plats men vi lyckas komma med till finalen 💪🏻 Alla som gick till final fick ett jätte fint schabrak som vi skulle ha i finalen 😍

Är så lycklig, äntligen är fina Hendrien V, "Bossa" min ❤️ Min nya fina stjärna 5 y, e Boss VDL (Indoctro - Nimmerdorf) - Larino
Tack bästa Sandra Jacobsson för att jag fick förtroendet att köpa henne ❤️

På kvällen tittade vi på Volkswagen clinicen med Peder Fredricson och Henrik von Eckermann. Sen tittade vi på kvalet till Volkswagen Grand Prix. Vi såg många fina hästar och duktiga ryttare.

Lördag: Trimning av bägge hästarna mellan 05:30-06:15
10:00 Alla ponny, children, juniorer och young rider blev personligt inbjuden till en Stjärnfrukost med Rolf-Göran Bengtsson och Evelina Tovek. De berättade om deras resa mot toppen.
12:45 Finalomgång 1 i Children Challenge med Fonda. Inverkansridning. Henrik Ankarcrona och Peder Fredricson var inverkansdommare. Fina omdömen men en tråkig bom som föll, men vidare till finalomgång 2.
På kvällen gick vi på Swedish Select Horse Sales, en auktion. Vilka fina hästar 😍 Dom hästar jag tyckte mest om slutade på 400 000-500 000kr 😬SÅ fina 😍 Sa åt pappa att buda men det ville han inte 😜

Söndag: Tidig morgon igen!
Bägge hästarna är kvalade till finalen och bägge finalerna börjar 08:00. Tack snälla Elmia för att ni hjälpte mig så att jag kunde vara med i bägge finalerna😊
Vilken utmaning! Vara på topp i 2 finaler som börjar samtidigt 😬Fick starta Fonda först och Trean som nummer 15. Jag gick till framhoppningen med Fonda och började rida fram henne. Så fort Treans bana var öppen gick min tränare Cissi dit och gick banan. Sen sprang hon tillbaka, hjälpte mig att hoppa fram på Fonda och gå hennes banan med mig.
Vi gjorde en fin runda men fick ett jätte tråkigt pet på första hindret 😬 Bara att hoppa av henne och springa till nästa bana och hoppa upp på Trean. Pappa fick ta Fonda. Mamma hade gått med Trean så han var framskrittad. Cissi gick igenom banan med mig samtidigt som vi tittade på ett ekipage. Trean var jätte fin de första sprången. Sen blev han lite stark och två tråkiga bommar föll.
Ingen av hästarna till omhoppning men en otroligt lärorik morgon. Känner mig nöjd med att kunna behålla fokus och snabbt lära mig en bana från hästryggen. Hamnar jag i samma situation igen vet jag att jag fixar det 💪🏻😊
Inga placeringar i helgen men massa erfarenheter att ta med mig inför framtiden.
Är jätte stolt över mina hästar att de tog det så bra trots att aldrig tävlat på en sån här typ av tävling/atena förr.
Tror att hästarna har fått tävlat lite för mycket mot klockan den sista tiden. Nu ska vi trimma och skola så att vi är väl förberedda inför nästa tävling 😊
Tack för all hjälp bästa tränare, Cissi Nilsson och Leif Hall ❤️

Välkommen fina "Bossa" Hendrien V
5 y, e Boss VDL (Indoctro - Nimmerdorf) - Larino

Nytt fint schabrak till finalen 😍

Likes

Comments

Vilket inspirerande EM! Så sjukt duktiga ryttare, fina hästar och fantastiska prestationer.

Ett lagsilver för Sverige och ett GULD för Peder och All In 🏆🏆🏆🇸🇪🇸🇪🇸🇪

Nu är jag och hästarna så taggade att få tävla. Känns som en evighet sen vi tävlade sist 😜🙈

Fonda har tagit det lite lugnt efter EM i Samorin 🇸🇰 och Trean har satts igång efter välförtjänt vila när jag och Fonda var i Slovakien.
Tävlingsplanen för hösten är spikad och upplägg för nästa år har vi börjat skissa på.

I går trimmade jag både Fonda och Trean för Cissi sen hoppade jag en "evighets" bana. Bägge hästarna var jätte fina. Sen red jag ner fina Calle till banan åt Cissi. Jag började att jogga fram honom och sen fick jag hoppa lite på honom 😍😍😍 Det var verkligen superkul och väldigt lärorikt ❤️

Nästa vecka åker jag till Jump Club för att försöka kvala Trean till Elmia i höst. Även Fonda kommer att följa med 😊 Vi är så taggade 💪🏻💪🏻💪🏻

Likes

Comments

Nu är vi snart hemma efter en fantastisk upplevelse på EM i Samorin 🇸🇪🇸🇪🇸🇪
Vilken fantastisk anläggning och tävlingsplats 😍
Jag har fått massa nya erfarenheter att ta med mig i framtiden, träffat härliga nya kompisar och deras familjer. Vi har varit ett bra gäng som har hejat på varandra, stöttat varandra och haft otroligt kul. Längtar redan tills vi ses igen 💙💛

Stort tack till alla ledare som varit på plats, Svante Johansson, Helena Holm, Pether Markne och vår veterinär Axel Wallman. Vilket team ni är! 💪🏻💪🏻💪🏻 🇸🇪💙💛🇸🇪

Tråkigt nog blev resultatet inte riktigt vad jag hade hoppats 😬 Mitt mål var att komma till final, ett högt satt mål eftersom det bara är 30 som kommer dit. Det var många duktiga ryttare och sjukt fina hästar på plats.

Första dagen var Fonda alldeles för på och jag minst lika taggad...Vi gjorde en ok runda med två tråkiga nedslag och två tidsfel eftersom tiden var mycket tight 😳

I Nationshoppningen gick jag och Fonda ut som 3:e ryttare i laget. Vi gjorde en jätte fin första runda fram till sista hindret, där det blev ett missförstånd mellan mig och Fonda så vi får med oss hela hindret 😱. Vilken tur att jag lyckades hålla mig kvar 😂😂😂. När hindret är lagat går vi i mål med sex fel, 4 fel på hinder och 2 tidsfel. Sex fel, men en superfin runda fram till sista hindret. Runda nummer två är oxå en fin runda, tråkigt nog faller en planka...
Det var 19 nationer med. Vi, Sverige hade inte turen på vår sida och slutade på en 15:e plats.

Individuellt slutade jag på plats 63 efter dag 1 och dag 2. Nytt i år var att alla tog med sig resultatet från dag 1 till Nationshoppningen.

Fonda och jag avslutade vårt första EM med en placering i B finalen 💪🏻🇸🇪🇸🇮
Vi gör en fin runda och är felfri, 1 av 16 ekipage som går till omhoppning av totalt 53 ekipage. Tråkigt nog får vi med oss lite för mycket fart och får med oss en bom i omhoppningen 😳 Vi slutar på en 11:e plats. Alltid kul att få med sig en fin rosett hem, extra kul från ett EM 😜

Vi har åkt genom många länder. På nedresan åkte vi genom Danmark, Tyskland, Österrike och vidare till Slovakien och på hemvägen genom Tjeckien, Tyskland och Danmark 😊Kul att se nya platser 😊

TACK mamma och pappa som gör det möjligt för mig att göra det jag älskar mest av allt! ❤️

TACK till mina tränare Cecilia Hansson och Leif Hall, utan er skulle jag inte vara där jag är i dag. 💛💙

TACK till mina gudföräldrar Agge och Mats som varit med och delat den här upplevelsen med mig. ❤️

TACK till mina sponsorer & samarbetspartners!
✳️BF kakelservice
✳️BF stambytesentreprenad
✳️AB Nian Hästsport
✳️Bilmetro
✳️Beijer Byggmaterial
✳️Pierre Bygg
✳️Industriprofil
✳️Swedbank
✳️Trade in Sports

Nu är det bara att åka hem och sätta nya mål. Träna, träna, träna för att kunna få förtroendet att representera Sverige igen 🇸🇪🇸🇪🇸🇪

Likes

Comments

Äntligen framme på en helt fantastisk anläggning 😍😍😍 Lyxigt stora boxar fick vi ❤️

Vi har tränat på att visa våra hästar inför besiktningen i morgon. Fonda skötte sig bra❤️Nu är hon trimmad och nattad ❤️

I morgon är det dax för vet check 😊


Likes

Comments

I dag har vi åkt mellan Berlin och Nürnberg
🇩🇪
Innan vi lastade i Berlin gick jag och Ebba med våra hästar. Dom fick oxå beta en stund innan vi lastade. Känns så skönt att Fonda har rest så bra. Hon äter, dricker och kissar som hon ska. ❤️

I dag har jag trimmat Fonda lite lätt. Hon kändes riktigt fin ❤️ Vi är SÅ taggade att komma fram till Samorin och se den fina anläggningen. 🇸🇮

Nu är det nära 💪🏻💪🏻💪🏻🇸🇪🇸🇮

Likes

Comments

Då är vi framme i Berlin. Fonda är installerad och promenerad. Resan hit har gått strålande.

Bil från Onsala till Helsingborg, färja mellan Helsingborg och Helsingör, bilfärd i Danmark, färja mellan Gedser och Rostock. Vidare med bil till Berlin.

Vi har precis ätit pappas goda lasagne 😊Nu är det dax att sova 😴😴😴

Framme i Berlin 🇩🇪

Uppstallning i Dallgow-Döberotz

Likes

Comments

Då har vi påbörjat andra etappen på vår resa mot EM, Onsala-Berlin 🇸🇪🔜🇩🇪

Likes

Comments