Det har varit en fantastiskt bra och lärorik helg på Strömsholm. Jag och fina Fonda har varit på spetsträning för Pether Markne.

Dag 1: Vi började att trimma. När vi hade värmt upp hästarna började vi ställa lite frågor. Vi ökade traven och när vi minskade skulle vi kunna göra det för skänken och inte dra hästarna i munnen. Vi travade några steg sakta och sedan lite friskare trav för att se att hästarna var lydiga. Sen gjorde vi samma jobb i galoppen. Sedan jobbade vi med lydnadsövningar över små hinder. Det var ett jätte bra pass. Fonda var lydig och fin ❤️ De här övningarna var lärorika. Jag kommer att göra dom på både Fonda och Trean hemma.

Dag 2: Vi började att värma upp på samma sätt som dagen innan. Sen blev det lite mer banhoppning med flera relaterade avstånd. Viktigt att vi ryttare äger våra två sista galoppsprång innan hinder. Här finns mer att träna på 😜. Super kul tyckte både jag och Fonda 😊

Helena Holm som är ny landslagsledare för ponny och children tillsammans med Thomas Fasteus var med bägge dagarna. Kul att få träffa henne 😊

Nu längtar jag till tävlingssäsongen!

  • 93 readers

Likes

Comments

På väg hem från en intressant träff på Strömsholm för ponny, children & juniorer.

Helgen har varit lärorik och rolig. Pether Markne höll en bra och lärorik clinic. Vi fick frågor vi skulle svara på i grupp och redovisa efteråt. Vår landslagsledare Thomas Fasteus berättade vad som är viktigt om vi vill tävla internationellt och vad som krävs för att fightas för en plats till mästerskapen, NM och EM. Han pratade oxå om hur viktigt det är att sätta upp mål. Ett långsiktigt drömmål, ett mål för året och mål för varje tävling/ start. Vi fick sitta i grupp och dela med oss om våra mål.

Sara Thunholm pratade media med oss. Hur viktigt det är att synas på rätt sätt i sociala medier. Vi fick oxå lite tips att tänka på om vi blir intervjuad.

Vi passade även på att ha mitt personliga samtal med Thomas, så nu är min tävlingsplan godkänd! 😊 Ser verkligen fram emot ett spännande 2017!

Nu är jag peppad att rida mina hästar och i morgon börjar skolan

  • 166 readers

Likes

Comments

Bra start på nya året som inleds med en tredagars hoppkurs för både Fonda och Trean. Dag 1 och dag 2 med fokus på markarbete och dag 3 mer inriktat på hoppning. Bägge hästarna var superfina✨

I dag har det varit hopp KM. Jag och fina Trean vann KM på privathäst😻 Vi gjorde två fina felfria rundor med en snabb omhoppning. Bådar gott för tävlingssäsongen🌟

I morgon ska vi till Strömsholm för en avsutten träff med landslagsledningen. En av punkterna på programmet är en clinic med Pether Markne. Ser verkligen fram emot två inspirerande dagar på Strömsholm.

  • 219 readers

Likes

Comments

Då är det dags att summera 2016, ett mycket händelserikt år.

Jag vill börja med att tacka mina sponsorer och samarbetspartners, mina andelsköpare, mitt team, mina fantastiska tränare Cecilia Hansson och Leif Hall, mina hovslagare, min veterinär, min equifysioterapeut och inte minst mina föräldrar. Mina fantastiska hästar Fonda B och Third Time Lucky! Vill även tack för den tid jag haft tillsammans med Kakan.

Ni har alla gjort min satsning möjlig! Tack för ett fantastiskt 2016!

Mitt stora mål för 2016 var att börja tävla internationellt, att bli uttagen till landslaget och rida Nationshoppning för Sverige. Ett förberedande år för att vara redo att kämpa för en plats till NM 2017 och EM 2017. Att kvala och rida i Falsterbo var ett annat mål samt att rida SM/RM (Riksmästerskap) för children.

Under 2016 har mina mål blivit uppfyllda till 100% och lite till….

✅ Säsongen börjar med flera felfria rundor i 120 med Fonda. Vi debuterade i elitlaget för Gävle Ryttarsällskap.

✅ Jag och Fonda debuterar i 130 i början av säsongen.

✅ Mitt mål att kvala och rida i Falsterbo uppfylldes.

✅ Jag och Fonda blev uttagen till landslagets korta lista och fick åka till Wierden i Holland. Vi red Nationshoppningen och Grand Prixen.

✅ I augusti blev fina Third Time Lucky min ❤️

✅ Jag och Fonda vann senior DM i hoppning.

✅ Jag och mina hästar var med på SM/ Riksmästerskap för children, inomhus i Helsingborg.
- Fonda och jag tog oss vidare till finalen och slutade på en 7:e plats.
- Third Time Lucky och jag blev 2:a i B-finalen. Vi tog oss till finalen men eftersom bara en häst fick vara med i finalen föll valet på Fonda.

✅Tävlingssäsongen avslutades med bägge hästarna på Baltic Cup i Vilhelmsborg, Danmark.
- Jag red Fonda i lagklassen för Sverige, där vårt lag vann.
- Jag och Third Time Lucky slutade på en 4:e plats individuellt i samma klass.
- Third Time Lucky och jag blev placerad i uppvärmningsklassen, det blev en 9:e plats.

✅ Flera vinster och många placeringar i 130 och lägre tillsammans med Fonda B.

✅ I slutet av säsongen debuterade vi 135 jag och Fonda.

✅ Flera placeringar i 120 tillsammans med min nya häst Third Time Lucky.

✅ Börsintroducerad som första hoppryttare i världen.


Nu siktar jag mot 2017, där mitt huvudmål är EM och att debutera 140 på Fonda.

Hoppas att ni alla vill fortsätta den här resan tillsammans med mig och mina fina hästar.

Gott Nytt År!

Felicia, Fonda och Trean

SPONSORER & SAMARBETSPARTNERS

FINA TREAN ❤️

Min TOPP 5 lista för 2016

PLATS 5 - DEBUT I ELITLAGET FÖR GÄVLE RYTTARSÄLLSKAP

Jag och Fonda fick förtroendet att debutera i elitlaget i omgång 2 på vår hemmatävling på GRS, Gävle Horse Festival. Jag som den yngsta ryttaren klubben någonsin haft med i elitlaget. Vi klarade uppgiften bra och fick även rida omgång 3 som gick nästa dag. GRS var vidare till semifinalen på Strömsholm. Det kändes väldigt roligt att få förtroendet att rida i laget. Vi fick även mediaträna den helgen. Mittmedia var på plats och sände från tävlingarna. Jag blev intervjuad flera gånger.

PLATS 4 – KVALAT OCH RIDIT I FALSTERBO

Fonda och jag var ett av fyra ekipage som kvalade till Mountain Horse Childrens Challange på Jump Club. Totalt får 12 ekipage från tre kvalplatser möjlighet att rida i Falsterbo. Kval 1 var inverkansridning, där slutade vi på en 5:e plats av totalt 13 startande. Kval 2 vann vi som enda felfria ekipage i omhoppningen, totalt gick 10 ekipage vidare till omgång 2. Totalt slutade vi på en 2:a plats när resultatet för omgång 1 och 2 räknades ihop. Det var tur att Cissi var med och coachade eftersom Fonda var rätt på den dagen. Falsterbo var en upplevelse, inte alls lika stort som jag trodde att det skulle vara där men en härlig känsla att få komma dit. Dessvärre var inte bommarna på vår sida den helgen, då det blev en bom ner i bägge starterna så vi hamnade utanför placering. Men vi åkte hem med värdefull erfarenhet och kunde bocka av ett av årets mål.

PLATS 3 – VINST I LAGKLASSEN PÅ BALTIC CUP I VILHELMSBOR, DANMARK

Vi avslutade säsongen på ett bra sätt jag och Fonda. Vi fick möjligheten att representera Sverige i laghoppningen. Vårt lag vann!! Det var en härlig känsla att få höra nationalsången. I laget red Beata Hermelin på Titanic VDL, Lucas Arvidsson på Aquador, Ingemar Hammarström på Cascara RN och jag på Fonda B. Trean och jag slutade på en 4:e plats individuellt. Från Baltic Cup fick jag med mig nyttig lagerfarenhet. Bra att ha inför 2017.

Trean fick vara med på prisutdelningen istället för Fonda eftersom han skulle in på den individuella prisutdelningen direkt efter 😊

PLATS 2 – NATIONSHOPPNING OCH GRAND PRIX I WIERDEN, HOLLAND

Vilken lycka att få åka till Wierden och dessutom rida nationshoppning och Grand Prix. Det var mycket nytt som vi var tvungen att ta reda på eftersom det här var vår förstå internationella tävling. Allt från att besikta transporten hos Jordbruksverket till att ta ut distriktsveterinären innan avresa. Vi hade tur att Fonda fick samåka med Torstensson som är rutinerade. Cissi kom ner till oss för att hjälpa till med bangång och framhoppning. Resultatmässigt inte det bästa vi gjort men vi hade fyllt på erfarenhetskontot innan vi åkte hem. Nyttig erfarenhet att ta med sig till 2017 och målet att rida NM och EM.
Vi träffade även Fondas gamla ägare som bor i Belgien. De kom och kollade på mig och Fonda både på fredag och söndag. Jag fick fantastiskt god belgisk choklad av dom 💖

PLATS 1 – VINST I SENIOR DM

På första plats kommer helt klart min och Fondas vinst i senior DM. Vi vann även den öppna klassen. Vi åkte endast upp för att starta senior DM klassen och för att få mer erfarenhet att rida bedömning A1:a. Självklart hoppades jag på att vinna men det var många duktiga som fanns med i startfältet. Jag fick mediaträna eftersom Mittmedia fanns på plats och ville intervjua mig efter vinsten.

  • 301 readers

Likes

Comments

Idag har jag, mamma och Agge varit i Stockholm och shoppat. Vi var först på Mall of Scandinavia men det fanns inget som vi tyckte om så vi åkte istället till Kista gallerian. Och där fanns det mycket finare saker som passade oss. Så vi shoppade lite där, vi fikade även på espresso house. Jag köpte en super fin Gant tröja😻

Likes

Comments

Hoppas att alla har haft en riktigt bra jul,, för det har jag haft🎅🏻🎄

Julaftonen inleddes med stalltjänst. Hästarna fick sin kraft inne som vanligt men fick sitt hö i sina hagar. Pappa började att mocka boxarna när jag red ut på Trean. Mamma fixade kraft och hö så att det skulle gå fort eftersom släkten skulle komma hem till oss och fira jul. På Trean blev det en mysig uteritt ❤️. Sen var det Fondas tur. Även hon fick en mysig uteritt😘. Vi avslutade stalltjänsten med att ge hästarna lunch.

Mina fina brorsor Jonas och Niklas kom hem till oss och firade jul som vanligt. Mormor, morfar, morbror Roger, Gunilla, Albin, farmor, farfar och faster Helena kom oxå ❤️ Vi hade en jätte mysig julafton med julklappspel som blivit en tradition för oss. Alla var taggade som vanligt och ville vinna så många paket som möjligt 💪🏻💪🏻💪🏻 Jag vann två paket! 🌟

I dag har jag varit i ridhuset med bägge hästarna och eftersom det har varit ganska halt och hårt ut behövde dom det verkligen. Fonda tyckte att det var super kul att komma in i ridhuset och få gallopera av sig all energi. Sen gjorde vi ett toppen trimpass och vi avslutade med att skutta över lite låga hinder. Även Trean blev glad att få komma in i ridhuset. Han var superfin på marken och över hinder. ❤️

God Natt! Nu är det dags att sova eftersom jag har stalltjänst i morgon 💤💤💤

  • 354 readers

Likes

Comments

Har sett på sociala medier att några fortfarande tävlar och blir så sugen att tävla jag med 😊

Känns inte som om det var förra vecka jag var på Baltic. Det känns som om det var jätte länge sedan 😁

Längtar till ett spännande 2017. I dag har jag skrivit provet för grönt kort och blev godkänd så nu är jag redo. Jag har oxå fyllt i vaccinationerna för Fonda och Trean i TDB. Nu ska vi bara lösa tävlingslicenser till mig och hästarna sen kan säsongen köra igång 😜

Nej, förresten lite träning först är nog inte helt fel och så ska vi göra tävlingsplanen så fort kriteriedokumenten kommer i morgon 😊 Jag har redan börjat fundera på vilka tävlingar jag ska välja. Kommer bli ett sjukt roligt år får vi hoppas 😜

I dag fick jag ändra min plan med hästarna eftersom det var så halt ute. En mysig uteritt blev en härlig promenad och lite fotografering tillsammans med mina pärlor ❤️

  • 499 readers

Likes

Comments

Då var vi hemma igen....

Fonda och Trean tyckte det var skönt att komma hem igen och få gå ut i sina hagar efter en lång resa hem från Vilhelmsborg i Danmark.

I dag har hästarna tagit det lite lugnt. Både Fonda och Trean reds lite kortare pass i alla gångarter för att röra på sina muskler.

Jag har packat upp alla saker vi hade med oss. Alla träns, martingals och sadelgjordar är putsade och upphängda på sina platser. Känns så skönt att få lite ordning igen 😜

I veckan ska hästarna vet checkas innan de får ta det lite lugnare i några dagar innan de sätts igång igen inför nästa säsong 😊

Längtar redan till nästa säsong som kommer att bli jätte spännande 😊

Mitt mål är att bli uttagen i landslaget för children så att jag får rida NM och EM 😊

  • 539 readers

Likes

Comments

Vilken dag!
En lång väntan eftersom bägge hästarna skulle gå children big tour team competition på kvällen. Fonda och jag hoppade laget tillsammans med Beata Hermelin, Lucas Arvidsson och Ingemar Hammarström 🇸🇪🇸🇪🇸🇪 På Trean hoppade jag individuellt i samma klass. Efter morgonfodringen passade vi på att titta på B-ponnyerna och det kändes jätte länge sen jag hade lilla Vivi. Tänk vad tiden går fort...

Det är ganska bra att kunna gå ut och beta hästarna fast det är Danish Christmas Show 😊

Efter lunch åkte pappa och hämtade Cissi på flygplatsen. Känns så bra att hon kommer ❤️
När Cissi kom trimmade jag Fonda för henne.

Sen var det äntligen dags att göra hästarna klar för dagens tävling.

Klassen reds i bedömning A1:a vilket betyder att man först rider en grund och om man är felfri får man gå in och hoppa en omhoppning.

På Fonda föll en retfull bom i övrigt en fin runda. Jag och Trean gjorde vår bästa runda någonsin. Önskar att jag skulle kunna bjuda på den men eftersom pappa var lite hetsig filmade han rundan med linsen på 😂😂😂 Tur att omhoppningen finns på film i alla fall 😉 Behöver jag säga att det var mamma som filmade den rundan....
Vårt lag vann 🇸🇪🇸🇪🇸🇪💪🏻💪🏻💪🏻 och med Trean fick jag en 4:e placering🌟🌟🌟

  • 688 readers

Likes

Comments

Efter en lång väntan på att vår första klass skulle starta blev det super bråttom eftersom de flyttade fram starten 30 minuter 😅

Trean startade som nummer sex. Han skötte sig exemplariskt och det slutade med en 9:e plats av totalt 25 startande. Han fick en jätte fin rosett. Fonda startade som nummer 18. Hon var superfin men nonchalant på två hinder så vi fick 8 fel 😳. Två jätte fin rundor och en bra känsla på både Fonda och Trean inför i morgon 😊💪🏻🇸🇪.

Thomas Fasteus, vår landslagsledare kallade till ett möte efter dagens sista klass. Han informerade om laghoppningen i morgon och hur han hade tagit ut lagen. Jag och Fonda ska vara med i ett av childrenlagen.
💪🏻💪🏻💪🏻🇸🇪🇸🇪🇸🇪 Det ska bli så kul! 😊

Efter mötet var det välkomstfest. En buffé av snittar, frukter och småplock 😊

Sötnosen Trean med sin fina rosett 😉

  • 794 readers

Likes

Comments