Beställde hem ett paket från Shein för ett par veckor sen som jag snart ska hämta ut. Syftet var väl att jag skulle försöka hitta något fint inför jul och nyår men råkade hamna lite mer i varukorgen än så. Det finns massor av fina plagg och riktigt pilliga priser på allt så kolla in om ni ej gjort det förut! Är dock asiatiska storlekar på hemsidan så glöm ej att beställa någon storlek större.
Klicka på bilderna så kommer ni till varorna jag beställt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag hittade denna fotograf via instagram för något år sedan, och jag är TOTALFÖRÄLSKAD i hans verk. Inspiration till tusen, verkligen en favorit. HARISNUKEM på instagram om ni vill se mer utav hans galleri.

Likes

Comments

Torsdag kväll och här startar min helg. Familjen behövde ingen hjälp imorgon vilket resulterade i att jag fick en extra helt ledig dag. Ska eventuellt ta den tiden till att åka förbi skolan om det har öppet för att prata om tyskakurserna jag aldrig kan börja i, då ett brev med ett "godkännande" dröjt i över en månad vilket gjort att jag ännu inte kunnat komma igång. Imorgonkväll planeras det med ett gäng andra au pairtjejer på att gå ut på diverse klubbar och barer. Har ställt in mig på att följa med men ska även på en julfest på lördagen som jag måste orka kliva upp till så får se hur jag gör. Julfesten anordnas här i Stuttgart och det är i princip bara Svenskar som bor här som deltar. Det kommer vara luciatåg, julbord och annat som tillhör traditionellt svenskt julfirande. Jag har även gått med på att hjälpa till att jobba i köket några timmar under kvällen, vilket jag ser framemot och tror kommer bli trevligt!
Ska i helgen även försöka packa ihop lite grejer då jag precis om en vecka åker hemåt till Sverige och hälsar på i ca 2 veckor. Har väldigt mycket planer att se framemot och många saknade personer att träffa.

Likes

Comments

På resande fot även denna helg, blivit utav en vana att åka runt till nya platser över helgerna. Gick på ännu en julmarknad igårkväll, åkte med Nico till en mindre ort som heter Rüdesheim am Rhein. Blev dock inte så mycket tittande på själva marknaden då vi fastnade vid ett glöggstånd och behövde få i oss något varmt då kylan slog emot så hårt. Var väl inte jätteberedd på hur mycket starkare deras gluhwein är till skillnad mot sveriges glögg. Efter en fyra koppar var man inte jättestabil längre, men gott var det!
Idag när jag vaknade upptäckte jag att det hade snöat otroligt mycket under natten, såå fint, jag älskar det! Tror aldrig jag varit så glad som idag över att ha fått skotta snö och känna sig lite som hemma igen, haha.

Likes

Comments

Denna helg gick jag på min första julmarknad i Tyskland, och det var verkligen så mysigt och fint. Jag gick med min vän Mane och kollade runt på allt möjligt de fixat för denna marknad. Jag älskar vilken julstämning man får av detta, och riktigt kul att se saker, mat, och drycker som är speciella för Tyskland att ha nu vid juletider.
Senare på kvällen gick vi ut på några olika barer och klubbar. Träffat massa roligt folk och dansat till tidigt på morgonen. Fått riktigt bra intryck av nattlivet här, och det finns verkligen nya event med elektronisk musik i princip varje dag vilket jag ÄLSKAR. Ingen aning hur jag ska hinna med att uppleva eller ha råd med allt jag vill göra här.

Likes

Comments

Snart är det redan December, vart tog detta år vägen? Jag minns nyår som om det vore förra veckan. Kan inte låta bli att få en viss åldersnojja och prestationsångest när tiden går så snabbt. Vill hinna med så mycket och tiden bara springer iväg. Jag vill göra allt och lite till men min kropp och psyke säger ifrån, tyvärr.
Ännu en vecka är gjord. Kan inte förstå att jag snart redan bott här i 2 månader? Nu i helgen har jag fått kontakt med några andra au pairer från samma stad. Träffade en utav de jag börjat prata med idag över en fika och en tur i centrum. Supertrevlig tjej från italien som jag klickade väldigt bra med. Jättekul när en träffar personer med samma intressen som en själv och fungerar bra ihop med direkt. Ska eventuellt på någon au pair träff framöver som anordnas då och då här i Stuttgart. De har massa aktiviteter och event för att lära känna massa nytt folk som också är här tillfälligt, så ska försöka hinna åka på minst en träff när det passar.

Likes

Comments

Dagarna här nere går så fort, hann blinka och helt plötsligt var det tre veckor sedan jag uppdaterade.
Sedan sist har jag gjort min vanliga vecka som au pair, och även hunnit med vissa förberedelser innan jag kan börja plugga på tyska språkkurser. Väntar på ett brev hem och sedan kan jag äntligen skriva in mig på en skola och starta så fort som möjligt. Tanken är att jag ska gå intensivkurs några veckor för att sedan ta en paus då det både är somsagt intensiva dagar men även rätt dyrt, för att sedan ta minst en intensivkurs till. Förhoppningsvis hinner jag utvecklas mycket, vill verkligen gå all in för detta då mitt mål är att i framtiden tala flytande tyska.
Förra veckan hade barnen här höstlov vilket resulterade i ledighet för min del. Spenderade 10 dagar i Niederheimbach där jag oftast spenderar min tid när jag har en längre ledighet. Träffat både flera gamla vänner men även en hel del nya. Blev en hel del festande också vilket var otroligt roligt. Allt från pubar till hemmafester. På Halloween firade vi dagen på en strand i Spay. Tände en stor eld på kvällen där vi lyssnade på bra musik och festade ett stort gäng. Så trevligt!

Likes

Comments

Idag träffade jag en person som förtillfället också bor i här Stuttgart. Hon jobbar också som au pair sen april och är från Armenien. Spenderade dagen med henne och hon passade på att visa mig runt i centrala Stuttgart då hon har mycket mer koll på stället än vad jag har. Är ju dock söndag idag och i princip alla affärer och annat är stängt, men gjorde det vi kunde utav det. Tog bland annat en tur till en park där man kunde se ut över i princip hela Stuttgart där vi drack tysk öl och åt korv. Gick senare förbi massa platser som kan vara bra att ha koll på, bland annat stadens "volkshochschule" dit jag ska gå imorgon och skriva in mig på en tyskakurs.
Nyligen hemkommen och ska nu fixa iordning middag och sedan försöka vila ut mig inför kommande vecka. Hade feber igår så ska försöka vila ut kroppen tills imorgon.

Likes

Comments

Inne på min tredje vecka som au pair nu. Jag börjar komma in i rutiner och börjar lära mig området bättre och kan för varje dag som går känna mig lite mer som hemma. Ännu känner jag inte så mycket folk i staden jag bor i men det finns au pair träffar och evenemang som anordnas här till och från som jag tänkte gå på såsmåningom och förhoppningsvis lära känna nya personer, både härifrån och från andra delar av världen. Snart ska jag även börja kika på tyskakurser som jag kan starta i, i troligtvis november. Jag hoppas jag kommer kunna utveckla språket så mycket jag bara kan då mitt mål är att någon gång kunna tala det flytande.

I helgen reste jag inom tyskland helt ensam för första gången vilket var en upplevelse. Åkte till några vänner som bor i Niederheimbach, ca 2h härifrån med tåg. Det ligger alldeles i kanten av Rhen och är ett sånt otroligt fint ställe! Jätteroligt att träffa personer igen som jag lärde känna tidigare i somras.

Likes

Comments