Hej!

Detta är nog det bästa med att vakna upp i London. Ingen stress, man fixar sig lite och sen letar man upp något mysigt café. Den här morgonen blev det Peggy Porschen som är väldigt omtalat och många har nog sett bilder ifrån det på Instagram. London är ju en guldgruva när det kommer till fotovänliga ställen!

I alla fall min ända hela dag spenderades med att jul handla och strosa runt i den centrala delen. Bodde i Notting Hill den här gången hos två kompisar från Italien. Det är definitivt ingen hög standard men något jag älskar att göra. Att bo hos kompisar utomlands ger mer känslan av att leva som "the locals" och är helt klart värt om man hellre spenderar pengarna på andra saker, för hur ofta spenderar du tid på ditt hotellrum? Absolut, det kanske är skönt att komma hem till men du ska ju ändå bara sova där ;)


• • •


Hello!

This must be my favorite thing about waking up in London. There's no hurry, you get ready and then you look up a nice café somewhere. This morning we ended up at the famous Peggy Porschen which you've probably have seen on Instagram,. London is the perfect place when it comes to photo friendly places!

Anyways, I spent my only full day doing some Christmas shopping and walking around the central part. This time I stayed at my Italian friends house in Notting Hill. It's definitely not an high standard thing to do but something I love to do because it feels more like being a local and it's perfect if you rather spend your money on something else, I mean how much time do you actually spend in a hotel room? Sure, it's nice to come back to after a long day but in the end you're only going to sleep there ;)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!

Nu är det inte många timmar kvar och fasiken vad skönt det ska bli! Även om det bara var ett halvår sen senaste Englands visiten så behöver jag verkligen strosa runt på mina gator med en festive drink och hitta årets julklappar. Inget slår London på vintern!

Idag har jag tagit det lugnt. Gick upp hyfsat tidigt för att inte sova bort dagen och sen tog jag och mamma en sväng förbi den lokala julmarknaden. Har även hämtat ut mina nya Vans som kommer komma till väl användning i vår.

Nu väntar tacos med familjen innan kvällens filmer rullar igång sen får vi se hur mycket sömn jag får om jag ska upp halv fyra imorgon bitti haha.• • •


Hello!

Not that many hours to go now and god I can't wait! Even if it's only been half a year since last time I visited UK I'm in need of walking around with a festive drink in my hand doing some Christmas gift shopping. Nothing beats London during this time a year.

Today I woke up quite early to not sleep the day away and then around lunch time me and my mum went to our local Christmas Market. Also I picked up my new Vans that I'm sure will be well used next spring.

Now it's time for dinner with the family before tonights movies starts. We'll see how much sleep I'll get tonight since I need to put the alarm on 3.30AM tomorrow haha.Likes

Comments

Varje dag använder majoriteten och då menar jag verkligen majoriteten av världens befolkning sociala medier och appar både på mobilen och datorn. Bara dom senaste tjugo åren har allting utvecklats något extremt och för bara så lite som 10 år sen så fanns knappt iPhonen på marknaden. Nu kommer ni se massa text men jag tycker verkligen ni ska ta er tiden att läsa detta. Ge er själv en tankeställare.

Lika mycket som sociala medier ger en bra effekt om man skulle behöva nå ut med en större räckvidd till fler människor på kort tid t.ex. om något hänt i världen eller om det så bara är någon i din omgivning som behöver få tag i dig snabbt så kommer det konsekvenser med att vi är så beroende utav en skärm. Vi tar inspiration, jobbar, handlar och betalar räkningar, ja vi gör i stort sätt allt online via appar och hemsidor idag. Allting ska skötas online. Missta mig inte jag lever online själv och har gjort det i många många år och delvis älskar det men har nu på sista tiden börjat backa lite och kanske lagt ifrån mig telefonen ett tag när jag är hemma och sysselsatt mig med annat.

Okej men ta det här med att vi delar större delen utav våra liv, framför allt vi unga vuxna och tonåringar. Vi gillar att dela med oss av vår vardag mer eller mindre på olika sätt. Vissa satsar på att bli något och vissa gör det bara privat för att alla andra i ens umgänge också gör det och "alla" har ju t.ex. Facebook och Instagram då är det ju en självklarhet för mig också. Sen har vi de offentliga personerna. Dom som jobbar med att synas i olika sammanhang online och har människor som stöttar dom i allt dom gör. Här finns det ett stort problem värt att nämna. Det är ofta här människor väljer att uttrycka sig och kalla det åsikter som andra kan ta illa vid sig utav.

Folk tänker inte på att även om du har rätten att tycka vad du vill så måste man ändå kunna veta gränsen när man ska hålla sina åsikter och tankar för sig själv.

Jag tror verkligen inte många tänker på detta när dom skriver saker online då dom sitter dold bakom en skärm i sin bubbla och tänker att dessa människor känner ju inte mig och jag kommer aldrig träffa dom under min livstid men vad ger det en mer rätt att fortfarande göra något så fel? Näthat är väldigt stort just nu och mobbning överhuvudtaget sker varje dag både bland unga och vuxna. Vi får inte glömma att även vuxen mobbning existerar allt för ofta idag på arbetsplatser och på krogen. Samhället är ganska ytligt och genomskinligt om jag får säga det själv. Jag tror att vi påverkats väldigt mycket i sättet att agera och i vårt ovårdade språk mot varandra i verkligheten pga social medier och dess enkla/ fria väg att få styra och bestämma kanske lite för mycket själv.

Jag vill gå in lite mer på det här med offentliga personer, detta är ett intressant ämne jag kan prata i timmar om. Det finns så sjukt många duktiga, inspirerande och drivna människor som får så många människor världen över att må bra och vill bidra till samhället i deras projekt. Notera alla som jobbar online och med sociala medier har valt detta yrke själv. Jag kan förstå att det kan vara påfrestande att ha en dålig dag för det har vi alla och man kanske inte orkar ta en bild eller träffa folk på gatan men i många fall kanske den offentliga i frågan måste ställa upp i alla fall då det är större chans att du förstår ett "fan" som vill ha en autograf än att "fanet" kommer förstå dig som bara vill sätta i hörlurarna, dra över luvan och åka hem. Fansen är ofta yngre och menar väl men förstår inte alla gånger när det finns en gräns. Ditt privatliv blir inte alltid så privat pga ditt yrke. Detta är dock något man kanske får räkna med.

Många offentliga lär sig även dom att stöta bort allt det dåliga som skrivs online och många kallar det kritik men tro mig det är lika mycket hat mot dom som det kan vara mot Emma 14 som kanske inte håller med JugheadsBae1337 om vem som anklagades i senaste avsnittet av Riverdale. Alla har fått höra något dom inte velat höra nån gång i livet. Vi alla är inget annat än mänskliga även om vissa inte alltid har det i tanken.

Sen kan vi vända på det lite och sätta fanet i fokus. Här har du som offentlig en väldigt stor roll. Du kanske betyder massor för en person och personen inspireras och vill antagligen vara precis som du. Gör du något vill hen också göra det och därför är det så extremt viktigt i det här yrket att man kan tänka en gång extra innan man publicerar eller uttrycker sig. Många människor kommer se det du gör och du kommer påverka en dels beteende. Jag önskar verkligen fler kunde vara som vissa av guldklimparna till förebilder det finns där ute men vissa klarar inte av det och nu finns det inget återvändo till en vanlig vardag. Tyvärr kan uppmärksamheten gå rakt upp i huvudet på vissa och detta ger dom så mycket luft att dom tillslut tror att dom är mer värda än andra människor och att dom har lite färre regler än "vanligt folk" som ger dom "rätten" att göra lite vad dom vill. Behandla folk som dom vill. Detta kan jag prata om utav egen erfarenhet och det har påverkat mig något extremt som person. Jag gick ifrån att tycka det var okej till idag ställa mig själv frågan : Hur i helvete kan tusentals människor blunda för dessa offentligheter som tror att dom skulle vara mer värda än du och jag? Att det skulle vara okej att ranka sig själv högre än någon annan? Det gör så ont att se folk acceptera detta! Det är också en typ av mobbning men en mer diskret en. Det värsta är att det antagligen är vi som lett till att dessa människor fått sådan hybris tack vare uppmärksamheten. Behandlar vi en människa som om hen vore mer värd finns det nog en chans att hen tillslut börjar tro på det själv. MEN du precis som jag även om vi inte känner varann, har helt olika bakgrunder och kanske inte delar åsikter är fortfarande lika mycket värda. Bara för att ens yrke gör en igenkänd och ger en förmåner innebär inte det att man blir någon slags härskare. När arbetsdagen är över slår jag vad om att ditt privatliv är lika intressant som mitt. Jag vet känslan att tycka om någon "kändis" och vilja få uppmärksamhet från personen men tro mig vi alla vore bli mindre närvarande online pga detta. Vad hände med att kunna föra en konversation i verkliga livet? Hitta på saker ute, göra aktiviteter? Jag vet att folk fortfarande gör dessa saker men ni måste ju hålla med om att vi styrs av det som sker online idag.

Jag kommer inte sluta med sociala medier för jag finner fortfarande ett intresse i att dela med mig utav mina resor, tankar osv. Men jag vill verkligen försöka ge vissa därute en tankeställare och kanske ett litet wake up call som jag fick för några år sen att kunna skilja på det bra och dåliga med sociala medier och verkligheten. Du är du och jag är jag och alla val vi gör påverkar inte alltid bara oss själva utan även andra och har vi tid att sitta timmar framför en skärm ja då har vi tid att tänka en gång extra.


Likes

Comments

Hej!

Många som kommer läsa detta vet säkert vem jag är sen innan men jag hoppas på några nya också! Felicia J. Luther heter jag och har bloggat till och från i cirka åtta år på olika portaler. Har hållit på med marknadsföring online i cirka fem år både för mig själv och andra. Just nu bygger jag upp mig själv och skapar mina medier, är framför allt aktiv på min Instagram som ni finner här på sidan. Där har jag giveaways, samarbeten, event och mina resor samlade.

Bor och är uppvuxen i Stockholm men har ett stort intresse för att resa vilket har varit min hobby och det jag bränt alla mina pengar och min tid på de senaste åren. Jag började resa utan föräldrar/ vuxna när jag var sexton.

Händer i mitt liv för tillfället:

- Flyttade hemifrån för cirka två månader sen till världens mysigaste lilla etta i utkanten av Stockholm.

- Drar en sväng till London på måndag för lite shopping och julstämning.

- Har fler samarbeten på gång!


Jag kände verkligen att nu när året snart är slut behöver jag något nytt till 2018 och då får även bloggen en ny start. Hoppas ni ser fram emot detta lika mycket som jag!

Fotograf: Emy Kindstrand

Likes

Comments