View tracker

Oktober

Hej! Har varit borta härifrån nu ett tag, har ingen ursäkt eller förklarning till vrf men de blev bara så. Jag och Kelly har gått fram mycket sen sist. Vi har startat några pay n jumps osv. Vi har även dressyr tränat väldigt mycket och hon börjar bli väldigt bra. Kommer skriva mer om de i ett annat in lägg. Gör nog en till catch up, hahah har blivt några sånna. Men jag det kommer en sån nån dag! <3 Skönt att var till baka.

På denna bild tycker jag att man ser att hon är en ungponny tydligt <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Augusti

Idag (Torsdag): Fara med Kelly till Linn och sova över där. Rida och bada och hoppa lite terräng hinder. Och klättra i sandtaget.

Fredag: Typ Rida med Linn på morgonen och sen inget speciellt.

Lördag: Vara med lite kompisar i stan och sen hoppträning. Förbereda lite inlägg och ksk måla lite.

Söndag: Chilla hala dagen och skriva lite inlägg.

Vad ska ni göra? Kommentera gärna det!

​Min favorit tjej <3

Likes

Comments

View tracker

Augusti

Hej! Idag har jag och Linn varit på Western farm, skit kul. Vi har ridit turridning, kollat på shower, och klappat massa djur. Är det nån som bor i Norrbotten och inte har varit där så tycker jag att ni verkligen ska göra det. PS: dom har jätte god mat där, hahahah.

Innan vi åkte hem så stannade vi på Hööks och shoppade lite. Jag köpte ett lila jätte snyggt schabrak och stövelhållare eller vad dom nu heter. Och ett par ridhandskar. Älskar Hööks.

Imorgon åker jag med Kelly och sover över hos Linn. Vi ska ha ett litet ridläger.. Vi ska bada med hästarna, klättra i ett sandtag och lite barbacka ridning. <3 Ska bli kul. Kommer dock inte blogg nu förens på Fredag. Men vi hörs, hej då!

​Från turridningen på Farmen.

Likes

Comments

Augusti

Hej. Sist jag skrev var jag jätte positiv och det är ju ännu men har typ pausat från allt ett tag och tänkt på massa saker. Men kom fram till en sak och det är att jag älskar mitt liv, min omgivning. mina vänner, min familj. Men skulle va ganska skönt om man hade haft lite mer pengar för jag behöver en ny mobil, men vi har inte pengarna till de och det beror ju mycket på att vi har hästar och det är väldigt dyrt. Men om det är nån som vet en ganska billig mobil som ändå är snabb och bra tipsa gärna!


Vill ha en iphone 6s men den är ju så dyr så det går bort. Jaja nog om mobiler. Red ut idag men mamma och min kusin. Kelly var väldigt stark och väldigt mycket framåt. De var kul och jag fick henne i form för annars går on typ bara och springer och springer men när man väl får ner henne så är hon jätte fin. Vi mötte en röv och en lös häst men annars var det lugnt.

Håller på att fixa min garderob för den har varit lite upp och ner, hehehe helt fuckt up hahaha. Kläder överalt i mitt rum just nu men orkar inte nå mer nu på kvällen så tar det nån annan ag. Imorgon far jag och Linn till Western Farm i Boden. Skit kul. Vi brukar vara dit varje år och kolla runt o rida turridning och gör allt annat kul. Men vi hörs snart igen hej då!

Likes

Comments

Juli

Det mesta jag skriver om som har hänt kommer att vara hästrelaterat, okej allt är det hahah, men kommer inte ta det i någon ordning. Så vi börjar 👉🏻 😉

1. När jag var 6 eller7 år red jag en shettis på klubben som hette Allu. Han var ganska tjurig ibland och vill inte alltid hoppa. Men iallafall så var vi på en hoppträning och vi kom mot ett hinder längst ner i ridhuset, jag trodde att han skulle hoppa men har viker av åt sidan och jag ramlar av. Nu tänker du "jaha de var väll inte så farligt du ramlade av en shettis och?" Men när jag ramlade av så fastnade jag i stigbygeln och blev släpad en bit tills min ridsko lossnade.

När han sprang och jag satt fast fick han lite panik och började sparka lite mot mig så han sparkade mig i höften. Blev som tur inget annat än ett blåmärke men just då trodde jag typ att jag skulle dö eller nått 😂.

2. Jag har skrivit lite om det här tidigare men inte så detaljerat. Jag och mamma skulle rida ut och allt var som varligt, vi skrittar efter en asfalts väg och kommer mot en väldigt lång och hög backe. När vi har ritis en liten bit upp för den så ser vi högst upp en rullskridsko åkare så kom i full fart.

Mamma vinkade och ropade att han skulle stanna men han hörde inte det förens han nästan var vid oss. Och vad skulle vi göra nu? Diken på båda sidorna och ingenstans att gå in på nån gård. Han började åka slalom och försökte stanna men han skrämmer hästarna så Kelly (som jag rider) Reser sig och vänder, skenar mitt i vägen hemåt. 😨 Milian (som mamma rider) hänger på bakom. Kelly och jag kommer mot en bäck och hon blir rädd för den så hon stannar. Sen rider in på en gård så han åker förbi.

3. Det här var när jag och mamma skulle rida i ridhuset i stan. Vi skulle sitta upp och mamma gjorde det först så hon var redan uppe och skrittade runt. Just när jag sätter mig på Kelly och får i en stigbygel tror jag iaf, vänder hon sig och då står det ju en pall vid hennes bakben så hon välter den och fastnar i den. Hon får såklart panik och börjar bock och springa för att den ska lossna. Jag håller mig kvar ett tag men när jag ramlar av flyger jag först typ en meter över sadeln, landar och flyger åt sidan och in i sargen. Fick ont i sidan och i höften men inget värre. Trodde jag. Efter några minuter få jag jätte ont, asså jätte ont, i svanskotan. men jag sitter upp ingen och skrittar iaf. Efter några dagar åker vi in och röntgar det. Har nu haft lika ont i några dagar och kunde nästan inte sitta ner. :( Men på röntgen visar det inget. Så har iaf inte brutit något.

Det var dom sakerna jag tar upp nu men har hänt mycket mer. Kan ksk ta det i ett annat inlägg om ni vill det! Hej då!

Likes

Comments

Hiss eller diss?

Hej! Idag tänkte jag göra en hiss eller diss om 3 olika häst saker. Vi börjar nuuu..

Freejump soft up: Jag är JÄTTE stort fan av dessa stigbyglar. Har dock inga egna pga priset men har kompisar som har de och jag har ridit i dom några gånger dom är lätta och har bra grepp tycker jag, så det är en stor hiss <3

Tretorn ridstövlar: JAAAAA alltså så sköna och har såååå bra passform tycker jag. Fick mina i födelsedags present och asså jag har typ bott i dom och ridit i dom varje dag. Älskar verkligen dom så även här en stor hiss<3

Transport skydd: Asså det här är ju lite svårt för det beror ju väldigt mycket på om man har en häst som står stilla och är lugn i transporten eller om man har en häst som trampar runt mycket. Själv har vi inga skydd på våra hästar när dom åker då dom båda är hyfsat lugna men jag skulle säga för mina hästar diss. Och sen tycker inte jag att om man har en häst som kan åka utan att man ska sätta på det för hästen blir ofta, inte alltid, men "trampig" av det . Men man får ju välja själv vad man tycker är bästa för ens egna häst.

Det var dom sakerna för denna gång men kommentera gärna vad jag ska göra en hiss eller diss på till nästa gång. Hej då <3

Likes

Comments

Catch up

Heej, de var ju ett tag sen sist. Har hänt en hel del faktiskt, så jag börjar väll.

När jag bloggade sist var det en vecka kvar tills jag och Linn for på ridläger. Sjukt kul och vi lärde oss mycket. Vi borda hade med oss våra egna pollar och vi borda slog höjdrekord, Linn och Amadeus: 1,15m, Jag och Kelly: 1,20. Fantastisk känsla att flyga över det <3 Våra pollar är ju bara bäst <3. Vi red även ut på en skritt tur barbacka. Det var kul och nästan allas hästar var väldigt taggade. Vi var på ridläger i Piteå och där vars vi var fanns det en kamel asså vilka andra ridläger har en kamel? hahah han heter Herman och vi fick borsta honom så han blev fin.

När jag kom hem från ridlägret anmälde vi mig till en lokal tävling i Luleå. Vilket gick åt h-vetet. Asså det är så konstigt för hon gick som en dröm på framridningen, asså verkligen en dröm <3 Vi gjorde 3 starter och blev uteslutna i alla :( Det var som att när vi kom in på banan blev hon helt borta asså jag kunde inte få kontakt me henne. Hon bara gick omkring där och vägrade på alla hinder minst en gång. Vilket typ aldrig händer annars :( jaja får väll ta nya tag och börja om. Ni ser ju hur hon hoppar på det bilden asså det är 80cm och hon hoppar typ 1,10.

Nu har vi börjat och rida henne med graman (stav?) och hon går jätte bra med det. Hon blir men ihop och inte så lång. Vilket är bra! Nu går hon jätte bra och vi måste bara kämpa vidare. <3

Likes

Comments

Maj

​Hej. Jag har ju inte bloggat p ett tag nu och de är för att jag inte har haft någon lust och inte känt att jag har velat så mycket. Så nu ett tag framöver  kommer bloggen inte uppdateras på ett tag och sen om jag känner för de nån gång så kör vi en Catch up 2.0 ksk. Nu ska jag ut och rida. Hej då.

Likes

Comments

Maj

Heej! Nu är de min tur att bli förkyld. BLÄÄÄÄÄÄ!!!! vill inte vara sjuk. Men ska iaf gå till skolan idag. Sen ska jag och mamma rid ut när jag kommer hem, första ute riten efter att vi skenade. Så är lite nervös. Men de går nog bra. Nu ska jag till skolan snart och har engelska glosor men har inte tränat, oppssss!!! Jaja hej då!

Likes

Comments