Header

Denna dagen åkte vi tjejer till ett gigantiskt shoppingcenter! Det var underbart.... Men det var jobbigt att gå så länge som vi gjorde (från typ 12 till 9 på kvällen) och vi var minst sagt trötta... Vilket är varför vi skippade vår hike dagen efter hehe...

Detta är Fuzz... Hon har blivit såhär tjock på EN månad... Hur? Ingen vet!

Och detta är Shelbi... Hon är min värdsyster!

​Här är en bild på vad jag köpte! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Den första (hela) dagen här var ganska lugn. Jag sov till ungefär sex på morgonen och då gick jag upp och tog det lugnt med familjen. Min ena värdsyster skulle till skolan eftersom att hennes skola redan börjat till skillnad från min.

Såhär såg det ut strax innan solen kommit helt upp på bergen.

De som känner mig vet att jag ÄLSKAR djur... Denna familj är alltså PERFEKT för mig ;)

Senare på dagen åkte vi till Target för att skaffa lite grejer åt mig (t ex shampoo och balsam etc). Vi hittade en hel del grejer faktiskt!

Jag visste att Target var stort, men blev ändå förvånad över att det var SÅÅÅ stort! De hade verkligen ALLT man kan tänka sig! Sjukt coolt.


På eftermiddagen kom min värdbror, Seth, förbi. Han bor inte hemma längre så det var trevligt att träffa honom. Han är väldigt rolig, verkligen en typisk bror som skojar och bråkar.

På kvällen hade vi denna utsikten!

Detta var på väg till Walmart för att handla grejer så vi kunde göra chocolate chip cookies!

​De var mycket goda!

Likes

Comments

Tiden i NYC gick otroligt snabbt förbi, och snart nog var det dags att åka vidare till COLORADO! Spänd och förväntansfull började vi på rummet (försöka) packa ner allt, hoppandes att det inte skulle bli övervikt...


Dagen i sig började med att säga hejdå till alla då de flesta åkte i grupper efter min. De flesta skulle till Michigan och det fanns till och med en grupp med 40 pers som skulle åka iväg till flygplatsen samtidigt. Min grupp bestod dock bara av 5 pers, och vi skildes åt snabbt så på första flyget blev det bara jag och hon.

Vi blev båda förvånade över hur snabbt allt gick vid security då det tog mindre än 5 min. Man behövde inte packa ut vätskor eller elektroniska saker så allt går väldigt snabbt tack vare det. Därför hade vi väldigt lång tid kvar tills flyget och tog då (obviously) Starbucks! Jag beställde en av mina favoritdrickor där; Cotton Candy Frap! Hur man ber om den är såhär; Be om en vanilla bean frappucino med rasbarry syrup. ÄLSKAR det! Dock har jag försökt få det i Sverige, och de har för det mesta ingen sirap... Något mycket konstigt här var att jag såg en kvinna som var väldigt väldigt lik Nicole Richie... Det kan ha varit hon, men hon hade både keps och glasögon på sig så det var svårt att se.

När det blev dags att sitta och vänta på planet kom det sedan fram en amerikansk kvinna till oss och frågade vart vi var ifrån osv. Hon sade också att den finska tjejen jag reste med liknade Amy Schumer... Det stämmer väl ungefär?

Som ni säkert ser här på bilderna, var det första flyget till Washington DC väldigt litet... Aningen obehagligt faktiskt... men det gick ju bra! Kanske berodde på det "magiska vattnet" en av ledarna (Dennis) stänkte på oss för att göra så att allt gick bra HAHAHAH

När vi landade begav jag och finnen oss mot olika gater för våra näsa plan... Mitt till Denver, Colorado! I och med att jag hade ett paraply med små svenska flaggor i handen (en present till min ena värdsyster) hade jag följande konversation med en pilot på flygplatsen;

Han; "Do you think it's gonna rain?"

Jag; "Eh, i have no idea?"

Han; "Oh I thought you might know something I don't since you're carrying an umbrella."

Jag; "Haha no. But I'm an exchange student so it's a present for my host sister.

Ganska roligt hur nyfikna de är här hehe.​Min fina värdfamilj när jag kom fram <3<3<3<3

Likes

Comments

Dag fyra i NYC började med att vi alla handlade på Whole Foods för att sedan ha en picknick i Central Park. Det visade sig vara EXTREMT dyrt att handla där... Men gott var det!

​Efter detta åkte vi och shoppade – vilket är varför jag inte har fler bilder från denna dagen hehe... Mer posts kommer snart!

Likes

Comments

Ja jag vet… Uppdateringen suger… Till mitt försvar har jag knappt haft tio minuter över för att skriva! Pga att New York nu var ett tag sedan, tänker jag bara snabbt förklara resan fram tills nu, genom bilder eller små förklaringar.


Denna dag såg vi alltså Lower Manhattan! Det började med lunch på Grand Central Terminal igen, denna gången på en liten restaurang som heter Juniors. Jag säger er detta vänner; ta reda på hur mycket ”tips” man ska ge innan ni ger det…

Efter att vi ätit gick vi vidare på vår tour till ”The National September 11 Memorial”. Här fick vi se vart de originella torn var och även se de nya de byggt upp.

Här såg vi också själva det som var ett memorial; ni ser på bilden. Namnen på sidan är de namn på alla som dog på platsen.

Detta träd var det enda som överlevde när byggnaderna föll. Byggarbetarna hittade det i ruinerna och upptäckte att det växte små blad på det fortfarande. Så de tog trädet till en plats där det togs om hand om i tio år innan de planterade det här igen.

Efteråt begav vi oss sedan till Wall Street…

… Och till platsen där USAs första president, George Washington, blev utsedd till sin position.

Efter detta begav vi oss för att se Brooklyn och the Brooklyn Bridge Park. Här kunde man se bron, New York och Statue of liberty, så vi hade en häftig utsikt!

Jag och Linn bestämde oss för att köpa glass! Först tog jag denna bilden…

…. Och tre minuter senare tog jag denna…


Efter vår lilla glass-paus, begav sig bussen till Chinatown och Little Italy. Det var även omkring denna platsen som vi sedan fick fritid. Egentligen ville jag och Linn åka ut med färjan till Staten Island för att se frihetsgudinnan, men man skulle tvungen vara minst tre personer från gruppen… Vi hittade vår tredje medlem lite för sent, och hann därför inte med den turen… Istället begav vi oss till Broadway och sedan tillbaka till Chinatown och Little Italy innan vi shoppade en stund. Denna dag var inte helt lika fantastisk som den andra(första dagen I new york) måste jag säga, men den andra dagen kom även att bli min favorit på hela campet.

Likes

Comments

Tidigt på morgonen i lördags vaknade jag, extremt spänd, nervös och förväntansfull. Det var äntligen dags att ge sig iväg till Explorius soft landing camp i New York och jag var överlycklig! Eftersom att jag bor nära Kastrup flög jag därifrån, tillsammans med två andra svenska tjejer och en massa danska utbytesstudenter. De var alla supertrevliga och det var jättekul att få höra om deras värdfamiljer och om vart de skulle (de flesta skulle till Michigan) och alla var lika taggade som jag själv var. På flyget fick jag en plats bredvid en dansk tjej som heter Josefine, som nu också bor i rummet bredvid mig här på hotellet. Första dagen var vi alla så trötta för när vi landade klockan 15:00 här var klockan redan 21:00 hemma... Sedan gällde det att hålla sig vaken till åtminstone 21:00 lokal tid... Det vill säga klockan 03:00 i Sverige för er som inte orkar räkna 6 timmar framåt. Dag ett (ankomstdagen) bestod därför mest av att äta, göra sig bekväm i rummen vi blivit tilldelade och ett möte om vilka regler som gäller på campet och lite om vad vi skulle göra de kommande dagarna. Jag hamnade i rum med två norska tjejer; Julie och Erika – mycket trevliga men lite svåra att förstå från gång till gång haha!

Dag två vaknade vi alla upp rätt tidigt (omkring klockan 6 på morgonen eller tidigare) pga jetlaggen, gick och åt frukost på hotellet (ALLT i frukostbuffén hade ca 30 gånger mer socker i sig än frukosten i Sverige...) för att sedan göra oss klara för ett möte. Vi delades in i grupp 1 och 2 (vi är omkring 90 pers totalt – från hela norden) och hade då två olika möten; grupp 1 hade "Adapting to America" och grupp 2 hade "American Culture", och idag (dag 3) ska vi då ha mötet vi inte hade igår.

Senare på dagen begav vi oss in till New York City med världens bästa guide, och fick då se hela Upper Manhattan. Det var SJUKT coolt! Nu tänker jag fortsätta beskriva lite mer under bilderna så kan ni följa med mig runt i NYC!

Sista bilden utanför mitt hus i Sverige innan vi begav oss till Kastrup.

Filippa kom och sade hejdå på morgonen

När det var dags för hejdån tvingade jag familjen att le

Jag och Josefine väldigt förväntansfulla på flyget

Utsikten från planet var inget att klaga på

Dag 2 började vi med lunch på Grand Central Terminal (guiden var MYCKET tydlig med att det faktiskt heter TERMINAL och inte STATION). Här åt vi på alla food courts som fanns under själva "hallen" – jag åt på Shake Schack vilket smakade väldigt gott. Älskar deras lemonad!

Central park var nästa stoppet! Vi önskade nog alla att det hade varit LIIITE kallare tror jag... 32 grader varmt och otroligt fuktigt var inte det bästa vädret måste jag medge. Men vi älskade det ändå!

Här är lite random bilder från turen i och med att vi gick omkring/åkte omkring i bussen en hel del under dagen.

Cupcake breaks är ett måste!!! BTW; om du är i NYC och verkligen vill leva som en äkta New Yorker ska du ge dig på ett lokalt coffee shop och INTE Starbucks!!! Guiden förklarade att Starbucks var som "kaffens McDonalds; Inte gott." Förutom att lära oss detta, fick vi också veta hur man köper en hot dog från en av de tusentals food trucks som finns överallt. Man säger inte "Please", men säger inte "Hot dog" utan "Gimme a dog" för annars lär du få betala det dubbla priset om de förstår att du inte är en New Yorker. Det riktiga priset skulle vara omkring 2 dollar – inte 30 dollar som en man en gång betalde (idiot).

Självklart hälsade vi på Chuck Bass i hans hotell!

Efter att själva touren var klar, fick vi alla fri-tid så jag och Linn gick först till Times Square. Sedan fortsatte vi in till olika amerikanska affärer hela vägen tillbaka till bussen igen. Det slutade med att jag handlade på ett apotek och på Victorias Secret (herregud vad stor VS butiken var!). 


Så, nu måste jag gå och äta frukost innan det är dags för mötet och sedan för mer av NYC! denna gånger LOWER Manhattan!

Likes

Comments

Hittade ett inlägg på en annan utbytesblogg om några roliga lagar i hennes stat, så jag letade upp lite roliga lagar som gäller i Colorado. Konstiga, men faktiskt riktiga lagar! Amerikanare kan allt vara bra roliga ibland.​


Throwing missles at cars is illegal.

Catapults may not be fired at buildings.

It is legal to challenge a police officer, but only until he or she asks you to stop.

It is illegal to permit ones llama to graze on city property.

It is illegal to bring your horse or pack mule above the ground floor of any building.

It is illegal to mistreat rats in Denver, Colorado.

It is unlawful to lend your vacuum cleaner to your next-door neighbor.

You may not drive a black car on Sundays.

It is illegal to have weeds in your yard.

Residents may not own chickens, but may own up to three turkeys.

It is illegal to let a dandelion grow within the city limits.

Cats may not run loose without having been fit with a taillight.

It is illegal to crash into obstacles on a ski slope.

Likes

Comments

I lördags var det dags... Dags att säga hejdå till mina närmaste vänner (även om jag planerar att träffa dem någon gång innan jag åker också), att äta massor av onyttiga saker, och att verkligen låta det sjunka in att jag faktiskt åker! Idag är det ELVA dagar kvar i Sverige! Det är ju ingenting! Jag är både förväntansfull och nervös inför att åka men jag vet att det kommer att bli ett suveränt år. Som sagt; Jag har velat detta hemskt länge nu.


Här kommer lite bilder från festen:

Dessa cupcakes tog väldigt lång tid att göra, men var väldigt uppskattade haha!

Började med välkomstdrinkar (De kallas för San Francisco vilket kändes passande hehe)

Äntligen hittade jag våra speciella koppar Ellen!

Sedan blev det dags att säga hejdå... Tanken är att jag ska ha lite bilder från alla i mitt rum i USA! :)

Och så var det dags för tårtan! Fortfarande sjukt imponerad över min mamma som fixade den!

Stort tack till alla som kom och sade hejdå! Ni kommer definitivt vara saknade!

Likes

Comments

Då var det dags... Igår kväll träffades jag med en av mina livslånga kompisar (vi har varit kompisar sedan hon var omkring ett halvår gammal) för att säga hejdå... Det är nämligen så att Vanessa åker till San Francisco den 12.e Augusti, och på grund av att jag åker med familjen till sommarstugan hinner vi inte träffas innan dess. Den 29.e Augusti åker sedan jag själv till Colorado. Så igår var mitt "First Goodbye", vilket verkligen fått mig att tänka på hur många fler jag kommer behöva säga hejdå till. Det är ganska sjukt att tänka sig att jag ska lämna hela mitt liv och alla underbara människor här hemma, och sedan inte träffa dem PÅ NÄSTAN ETT ÅR! Jag vet att det kommer vara svårt, och jag kommer säkert ha stunder då jag längtar hem till alla och bara vill skita i allt. Men trots hur galet detta låter, ångrar jag inte att jag ska åka. Detta är något jag velat göra så länge jag kan minnas, och jag vet att jag kommer få se alla igen när jag kommit hem! Så egentligen är det mer av ett "Vi ses!" än ett "Hejdå!" :)

Likes

Comments

Nu har jag gått och funderat ett par dagar på hur jag ska göra med denna bloggen under året. Jag vet ju att jag vill skriva om alla roliga saker som händer mig, men de negativa då? Hur gör jag med de mer nervösa, osäkra känslorna som uppstår nu när allt verkligen känns PÅ RIKTIGT? Jag har kommit fram till att det skulle vara dumt och ohälsosamt att bara förmedla de bra sidorna av utbytesåret, för det finns nervositet inför en hel del under året. Att bara visa den fantastiska sidan av allt (som definitivt finns där och är äkta trots den negativare delen) skulle kännas fel och lite falskt.


Så, vad är jag så nervös för? Just nu så är det mycket angående skolan jag ska gå på. Jag kommer att gå på Ridgeview Classical Schools i Fort Collins, CO. Denna skola är en toppskola som verkligen pressar sina elever mer än många andra skolor. Den är också framstående på planen inom litteratur och teater (vilket egentligen borde passa mig väldigt bra). Dock har jag fått uppfattningen av att de inte direkt är en vanlig, klassisk high school. Det första som får mig att tänka så, är deras skolsystem. Det är rätt likt det svenska på många plan – här går barnen nämligen på samma skola från dagis (ja, det står kindergarden på hemsidan) till och med det sista året på High School (12:th grade). Totalt är det också en väldigt liten skola, med 800 elever varav 200 är utspridda som Freshman, Sophmores, Juniors och Seniors. Förutom detta är skolan tydligen ganska strikt också. Eleverna är duktiga och jobbar hårt (vilket är en bra sak såklart) – mycket på grund utav skolans regler och ordning. Skolan har heller inga sporter. Det vill säga att vi inte har ett skollag som man går och hejar på, utan man får istället gå och vara supporter för en anna skolas lag. Om man vill delta i sporter själv, får man gå till en skola kommunen utser åt dig (om jag förstått detta rätt) och göra en try-out för det laget. Detta är ännu en sak som gör mig fundersam. Betyder detta inte då att den berömda "School Spirit" inte finns där? Vad ska man heja på när ens skola inte ens har ett lag? Så kommer skolan verkligen att erbjuda den där klassiska "High School- känslan" som jag längtat så mycket efter?

Jag hör själv hur dumt det låter att klaga såhär, men detta är något jag längtat efter så länge och även betalat mycket pengar för. Att skolan påminner mig om den jag går på här hemma känns inte alltför bra... Kanske har jag helt fel angående den och älskar den ändå! Det är självklart vad jag hoppas på. Men för just nu är det mest oro och tveksamhet jag känner inför Ridgeview. Förhoppningsvis ändrar jag åsikt när jag väl kommer dit.

Det är detta jag vill ha... Någon ropar "What team?!" och jag kan svara min skolas lags namn med ett gigantiskt leende och stolthet i hjärtat.

Likes

Comments