Längesen jag skrev nu men har inte riktigt orkat pågrund av allt dehär med Bond. Så jag har helt enkelt prioriterat han framför allt annat.

Iallafall den 2 augusti så hade jag haft Bond i ett år vilket känns superkul! Men det har verkligen nt vart vårat år. Inte mycket framgångar utan mest motgångar.

Vi har haft ute vetrinär och kiropraktor på Bond och lagt ner stora summor på honom utan något resultat. Eftersom vi inte märkte någon skillnad alls så bestämde vi oss att vi skulle ställa av han helt i några veckor vilket resulterade i en väldigt stel häst.

Vi började promenera och så småningom så satt ja upp på han och började skritta. Det gjorde en stor förändring och han blev mycket mycket mjukare. Promenader och ridning har vi hållt på med i ca 1månad och innan de så stod han i ca 1 månad med bara korta promenader då och då. På dom två månaderna kollade vi honom aldrig i trav utan bara skritt. Nu här om dagen så ville vi se hur han rörde sig och om han var mindre halt en innan. Jag var nästan helt säker på att han fof va halt men hoppades såklart på mindre hälta. Varför jag inte hade några förhoppningar beror nog mest på att jag inte vill bli ledsen och besviken sen om han fof skulle vart halt när jag hade förväntat mig att han inte va de. Ah ja hoppas iaf att ni förstår.

Så både jag och mamma sprang med honom så att båda skulle kunna kolla på honom sen så filmade vi också för att kunna kolla i efterhand. Han visade INGEN HÄLTA ALLS! Är så himla glad och hoppas verkligen att jag kommer kunna börja rida på honom igen. Vi kommer ändå åka med honom till vetrinär och kiropraktor för att vi vill vara helt säkra på att han inte har ont någonstans.Blev ett kort och väldigt flummigt inlägg men jag kände att jag behövde uppdatera 💁🏼

Fina fina häst. Till och med lilla Alma kan leda honom utan problem!❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Fy va otur vi har.. Idag så skulle ju hovslagaren komma och ta av skorna och det gjorde han. Sen så fick han för sig att sätta på skorna igen vilket jag inte hade sagt åt honom att göra. Sen så sa vi ju åt honom att han inte skulle ha skor och då blev han sur och drog. Dålig stil!

Tur var det att det var två andra hovslagare i stallet. Anette frågade om dom kunde kolla på Bond och det kunde dom vilket var super!! Direkt när dom lyfte upp hoven så blev hon chockad över hur det såg ut. Hovslagaren har nämligen satt sömmarna heelt fel så det var inte konstigt att Bond hade ont. Sen så kollade dom på andra framhoven vilket var såå mycket värre, Bond blödde igen hoven och de tyckte det såg ut som en början på en hovböld. Sån tur så sa de att de kund e fixa det så dom la ett bandage runt båda hovarna med jodopax förband. Är såå tacksam och glad att de kunde kolla på honom annars kunde de ju gått riktigt illa. Bond fick dock boxvila i 4 dagar så ja kommer ju ha en heeeelt galen häst när han får börja promenera igen :/

Ska göra allt jag kan för att han ska bli bra igen❤️

Likes

Comments


För 4 veckorsedan så fick vi ju reda på att han hade inflammation i båda bakknäna och lite andra problem.
Han vilade i 3 veckors tid för att vi sedan skulle longera och se om han blivit något bättre. Jag longerade och tyckte inte det såg bra ut. Vi bestämde oss då för att ta ut en vetrinär som kunde kolla på han och idag så kom han.

Han började först med att känna på hovarna där han ganska fort märkte att det inte såg så bra ut. Bond har en insida på höger hov som är mycket smalare än utsidan vilket gör att skon blir alldeles för trång på innersidan av hoven och har därför skapat smärta som då har gjort att han är halt.

Vi longerade efter han kollat på hovarna. Bond ser inte bra ut i något av varven men han tycker att han markerar mest på höger fram. Vi går upp till stallet och bedövar ifrån kotan och neråt på höger fram. Vi går ner igen för att longera Bond visar inte alls lika mycket hälta på höger fram. Dock e han fof halt så vet fortsätter med att titta tills han hittar va felet sitter.

HAN HITTAR punkter vid bogen där Bond har riktigt ont på båda sidorna. Det visar sig vara inflammation
så just nu står jag här med en häst med inflammation i båda bak och båda fram. Vetrinären tyckte dock att bakbenen nästan var helt bra vilket känns så skönt. Bond kommer få metacam nu i 10dagar plus sina andra medel för bla lederna. Han blir också behandlad med biolight där inflammationerna sitter + att hovis kommer imorgon och ska ta av skorna och kolla så att det inte kan vara en hovböld. SÅ NU HOPPAS JAG VERKLIGEN ATT VI INTE SKA HA NÅGON MER OTUR OCH ATT MIN HÄST ÄNTLIGEN SKA BLI BRA


Han står nu i en hage som är som ca 3 boxar då han inte får springa :(

Likes

Comments

Ja nu undrar säkert alla vad jag menar med denna rubriken..

Jo då är det såhär att jag har ett litet samarbete med
rittforsridsport. Ni som följer mig här, på instagram eller på någon annan av mina sociala medier kan alltså få fri frakt genom att ange Feliciag på webbshoppen för att få fri frakt!! Visst är det bra?

På rittfors hittar ni allt möjligt från schabrak till foder så in och kolla nuuuuu! GLÖM INTE ATT ANVÄNDA DIG AV KODEN
FELICIAGJ FÖR ATT FÅ HELT FRI FRAKT!!
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
http://rittforsridsport.se
👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻

  • 275 Readers

Likes

Comments

Zorba va jobbig idag och ville inte alls lyssna därav mina händer och min sits på vissa bilder.😁

Likes

Comments

Japp som ni ser e Bond skadad igen vilket suger. Vi märkte att han halta lite av och till nu förra veckan så då ringde vi vet direkt och de sa att vi skulle vänta i en vecka och se om det blev bättre.

Eftersom att han inte haltade konstant så tyckte jag inte att det hade blivit någon direkt bättring på de hela. Iallafall vi planerade att åka in till Ale men sen så var de en i stallet som tyckte vi skulle åka till en kiropraktor istället, så då ringde vi och bestämde tid och datum.

Så idag så skulle vi åka till Trollhättan med Bond för att möta upp kiropraktorn på ett stall där. Jag tog upp han och skulle precis sätta på transportskydden å då ringer han och säger att de vill inte ta in en häst som de inte visste något om så då fick han helt enkelt komma hit istället.

Bond var jättestressad då han inte kan stå själv i stallet men men ja vill iaf försöka. Han var stressad och ville inte lyssna på mig. Till slut så blev han lugnare när han fick mat och insåg att det inte blir bättre för att han stressar upp sig.

När han kom så började han känna över Bond och redan då sa han att det inte såg så bra ut. Han hittade jättemycket gamla skador och även några han dratt på sig nu. Lite av de han hittade var bl.a

Många inflammationen

Överbelastning höger fram (efter blödningen på vänster fram)

Dåligt med ledvätska höger fram.

Låsning i nacke och rygg.

Inflammation på båda bak.

Bogen satt fel.

J
a som ni ser så var de en del, mycket mer var det också men jag orkar inte rabbla upp allt.

Han kunde fixa vissa saker på plats vilket var super! Det vi skulle ha för att han skulle bli bra var anti inflammatorisk, ledmedel och ngt för att bibehålla muskelatur. Så självklart köpte vi det också så nu har vi ett schema vi ska följa för att det förhoppningsvis ska bli bra. Vi ska också åka till Örebro för att träffa han och hela hans team om ett tag för att bl.a behandla båda bakknäna.

Vila ska han göra i 3 veckor med bara promenader efter det ska vi testa longera och se hur han ser ut och sen ska vi kontakta Mikael igen. Då hoppas jag verkligen att han blir bra.

Fina häst, dig älskar ja
❤️❤️❤️
Likes

Comments

Bond var såååå fin idag och jag är verkligen nöjd med den utveckling vi har gjort sedan i somras då han inte gick något i form alls. Nu går han klockrent i skritten och det börjar ta sig i traven också. Gud va jag älskar han❤️❤️❤️

Likes

Comments

Igår när jag red bord så var han hur pigg som helst och ville trava hela tiden. Jag tog ett varv runt gräskärr, ridstigen och travbanan. Han var fin i traven dock väldigt pigg och stark då jag red på ett hackamore.

Efter det så red jag ut på Zorba. Jag och Anette red gräskärr och sedan ett varv på ridstigen. Zorba var jätte pigg så när vi skulle galoppera upp för backen så sparkade hon och bockade men ja höll mig kvar. När vi sedan skulle skritta så hållde jag lite i henne för att hon inte skulle gå förbi Preston och då blev hon sur och kasta sig rätt upp i luften
😅 Men men det gick iaf bra. Jag avslutade dagen med ett såå bra pass i paddocken där hon gick i fom i både skritt, trav och galopp! Så roligt

Idag så red jag bara Zorba och lät Bond gå lite extra i hagen!

Zorba red jag i ridhuset och hon var sååå fin idag också. Hon var hur mjuk som helst, vi gick på mycket volter och serpentiner och ställde åt både höger och vänster. I galoppen så jobbade jag henne i form och vi övade på att byta galopp och att sakta av till skritt och fatta galopp direkt utan att springa i trav innan, jag tyckte faktiskt det gick riktigt bra och vi fick till några riktigt bra fattningar. Vi skrittade av länge och det tyckte hon var härligt!

Likes

Comments

Idag åkte jag till stallet vid 14.00, jag började med att mocka bådas boxar innan jag tog in Zorba. Idag så skulle jag gå mycket på volter osv och det gjorde jag! Jag började med att skritta fram i en åtta på fyrkanten på långa tyglar och gick sedan in på volten vid C för att börja jobba henne, lite stel oså i början men sedan blev hon mjuk och fin. Jag började med att trava på halvlånga tyglar på ena volten och kortade sedan upp tyglarna och fortsatte ut på spåret. Efter ett tag så gick jag tillbaka in på volten vid C och gick i en åtta inne i volten. Övningen går ut på att man ska kunna ställa om hästen då man hela tiden byter varv. När jag hade travar ett tag galopperade vi ute på fyrkanten. Längde på långsidor och kortade på kortsidor, efter några varv så gick jag in på volten och galopperade jag i samlad galopp. Avslutade med ett lugnt varv på travbanan.

Direkt efter så började jag göra iordning Bond då han självklart också skulle ridas. Jag red ut med Anette och Sara vilket var jättetrevligt! Vi red ett halvt varv på travbanan och sedan runt gräskärr Bond var otroligt pigg och ville inte riktigt lyssna på mig. När jag släppte på tyglarna var han plötsligt tio meter framför de andra. Vi tog också två varv runt ridstigen och travade upp för en backe i båda varven det gick bra och Bond känns verkligen så fin! När jag ridit klart så linimentade jag benen och lindade så han kan stå med det under natten då han inte riktig är van att gå så mycket eftersom han vilat så länge. Han fick stå utan täcke inatt och lufta sig lite.

Likes

Comments

Som ni kanske ser på rubriken så har jag testat ett nytt bett på Bond då han blir så jävla stark när jag rider han!

Vi testade först ett rakt pelham med gummi men det gillade han inte alls utan försökte bara spotta ut det. Sedan testade vi också ett tredelat babypelham vilket funkade super! Jag kände att jag hade mycket bättre kontroll på han.

Bond får travas men dock bara korta sträckor, för tillfället så travar vi en långsida på travbanan och skrittar resten och travar på samma långsida en gång till, det är viktigt att han värms upp ordentligt innan jag börjar trava så han inte sträcker sig. Detta kommer jag nog hålla på med ett tag då jag sätter igång honom långsamt och försiktigt.

Idag, ja idag så red jag ett varv runt travbanan och travade en kortsida efter det så gick jag in i ridhuset och försökte jobba igenom honom lite i skritt. Jag fick även hjälp av en duktig uppe i stallet som visade mig en övning som jag kunde göra. Jag tyckte det gick ganska bra och han löd riktigt bra i slutet, vi behöver bättra hans form och få han att vilja söka sig nedåt själv. Bond är väldigt svår och man får absolut inte vara hård i handen. När man blir för hård i handen så låser han munnen tar tag i bettet och fläcker upp huvudet.

Vilka bett rider ni på? Just nu rider jag på babypelham, vanligt tredelat och ett hackamore dock funkar bara babypelhamet för tillfället då han är så fruktansvärt pigg!

Likes

Comments