Vardag

Jag har åkt på en sån himla förkylning ska ni veta. Snorig och ont i halsen. Känner mig helt slö i kroppen.. Jag red aldrig igår utan var på hemse och jobbade på Hemse torgdag, idag frågade en tjej i stallet om hon kunde få rida han så det ska hon göra. Imorgon skall jag rida iallafall har skrivit kondition på schemat men får se om min kropp orkar med det. Något annat som har hänt är att jag just nu är hundvakt så istället för en hund springer runt mina ben så är det två stycken. Denna hund var jag hundvakt åt förra året också. Så himla kul tycker jag. Jag har även tatuerat mig, skulle egentligen göra det den 20 oktober men kunde komma in tidigare för en person hade avbokat. Tjiho.
Vi har ju fortfarande stängt på jobbet så mina vardagar spenderas ungefär hela tiden framför tv eller dator men det beror på att jag också är sjuk faktiskt. Imorgon skall jag rida, köra Alexander till en middag och hämta eventuellt. Skall kolla om kusinen vill rida sin häst också. Lördag och Söndag är inget planerat mest spendera tiden hemma med hundarna och Alexander.
Nu ska jag städa lite, plocka i diskmaskinen, plocka lite bland mina grejer. Ja hemmafru ungefär.

Likes

Comments

Guiness

Precis hemkommen ifrån stallet. Planen var att jag skulle klättra med fick ett meddelande av Mia(hon som äger hästarna + stallet) att hovslagaren skulle komma ut idag klockan nio. Guiness blir väldigt öm när han får sina hovar fixade så det var en anledning varför han fick vila idag, det var även att det tog sin lilla tid för "bebis" Rox skulle få skor och hon var inte snäll som ett ljus och stod still utan hon rörde sig runt hela gången.. Så jag fick assistera lite. Idag börjar jag klocka 16:00 så kände att skulle jag komma igång så blir det stressigt och eftersom han bara kan skritta på grusvägarna tills vi kommer till en stig eller "traktorväg" så kände jag att jag skippar det. Imorgon ska han egentligen vila men skall nog se om jag hinner rida han imorgon istället. Min kusin skall rida och jag jobbar på kvällen så, hm jag får se helt enkelt. Hur som helst så fixade jag hela stallet. Mockade alla tre boxar, fixade vatten hinkar och även hö påsar till alla hästar. Vilket resulterade till 15 påsar plus att jag la in en påse i Guiness box och packade två stycken extra påsar jag ställde utanför Lizzan och Rox box.

Skall alldeles straxt göra mig iordning för jobb ikväll, har klippt av 1dm från mitt hår så skall försöka få till någon bra frisyr där haha. Ser så sjukt roligt ut när jag sätter upp det i en toffs så känner att det kan jag inte göra. Skall även försöka slänga i mig något litet att äta också. Hmm.. Nu blir det lite bråttom här haha.

Så här fin var Guiness och Maja förra veckan när vi red ut en sväng på 45 minuter.

Likes

Comments

Guiness, Vardag

Vecka 35 är inte riktigt slut ännu, dock så är min "ridvecka" slut eller vad man vill kalla det. Guiness skall vila imorgon så jag tänkte sammanfatta veckan som har varit. Plus även andra roliga saker jag har hittat på i veckan.

Måndag: Jag var ledig från jobbet så jag var iväg och käkade på Joda med en vän. Så mysigt, eftersom jag har jobbat så mycket i sommar har jag nästan aldrig haft en kväll och hitta på något med kompisar så det var behövligt.

Tisdag: Jag var i stallet och då joggade vi och även hoppade några kryss. Han var lite stel och stark men fick nästan igenom det i slutet av passet. Var helt trött i mina armar och ben haha efter den dagen.. På kvällen jobbade jag från 16:00.

Onsdag: Jag red ut med en annan tjej som rider i samma stall. Vi klättrade först sedan red vi en slinga vi kallar masten. Mycket skritt och kravlöst. Jobbade på kvällen.

Torsdag: Ett konditionspass plus utforskade lite olika vägar. Hittade några grusvägar/traktorvägar som var hyfsat raka så man kunde galoppera på där, det var super kul enligt Guiness. Kvällen spenderades p¨å jobbet.

Fredag: Planen var att fixa mina fransar med min franstjej blev tyvärr sjuk så det blev inställt. Jag gjorde lite ärende på stan istället, köpte en ram till mina gratulationskort jag fick på studentmottagningen. Köpte en ny back som jag skall ha Majas grejer i ute i hallen. Köpte även en present till min moster och sedan köpte jag ett par svarta benskydd till Guiness. På kvällen jobbade jag. Efter jobbet träffade jag en kompis så vi snackade en hel del och jag kom typ hem vid kvart över fem på morgonen haha.

Lördag: Idag så sov jag inte så länge men pallade mig upp för att åka till stallet. På schemat stod det Trim och jag hade en bom på marken som jag travade över som en 8-volt till uppvärmning och sedan hoppade jag kryss på 8-volt även det. Han är väldigt stark i galoppen och blir stel som en pinne men några finna skutt fick vi iallafall. I slutet på passet så fick jag igenom både vänster och höger varv i traven. Han var så mjuk och följsam!
Alldeles straxt skall jag ta och cykla emot stan(för har ingen bil just nu...) för jag skall äta tidig kvällsmat men en vän. Lite thai buffé så gott! Sedan börjar jag jobba vid halv sex så det blir perfekt.

Söndag: Planerna är att kolla på bio med en vän och sedan ut och käka på kvällen men inget som är hugget i sten. Får helt enkelt se vad som händer. Guiness kommer ju vila.
Likes

Comments