Maja

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Guiness, Vardag

Men hallå, tiden går för fort! Tänk att det redan är den 8 augusti(?) vart tog tiden vägen? Sommaren är snart slut och skolan börjar ju nu snart för de flesta människorna. Kommer kännas så konstigt att faktiskt inte gå tillbaka till skolan efter denna sommar. Men det är väl bara att vänja sig!
Jag har jobbat på som vanligt, idag jobbade jag lång vilket innebär att jag började elva sedan slöt jag vid 23 så var hemma lagom till halv tolv. Jag cyklar när jag jobbar lång så totalt har jag cykla femton km, jag är väldigt imponerad av mig själv inte undra på att man är trött! Har faktiskt fått en lite dille på det här med stegräkning haha. Så försöker hela tiden ha på mig min mobil för att se hur många steg det faktiskt blir under en jobbdag. Idag har jag inte haft mobilen på mig hela tiden men enligt den stunden jag har haft mobilen på mig har jag gått 15000 steg och 27 trappor. Haha.

Nog om mina jobbtider och att jag räknar steg hela tiden så skall jag rida idag. Planen är att jag skall klättra med han och jogga lite. Måste fixa med hans "mugg".. Hm det vill inte riktigt ge med sig.. På kvällen jobbar jag, börjar 17:30 så skall hem och duscha och fixa mig iordning innan jag tar bilen in till jobbet haha. Utöver att jag jobbar varje dag så blir det mycket stall, så ska försöka skriva ihop ett inlägg om Guiness vecka på söndag. Lite vad jag gjorde varje dag och hur det gick och så vidare. Tycker det är väldigt spännande att gå tillbaka och kolla lite på.

Likes

Comments

Guiness, Vardag

Gårdagens väder, kan vi prata om det. Från ingenstans började det ösa ner verkligen. Så min planerade ridning blev ju inte av. Åkte ut till stallet och det var moln på himlen men tyckte det såg finare ut längre bort så chansade att det inte skulle regna på någon timme eller så. Men precis när jag och Guiness kom innanför dörren började det ösa ner. Tur i oturen. Så istället för rida så fick jag ta tag i hans ben, han har mugg på bakbenen så vi har rakat han en gång men upptäckte nu att det har spridit sig till inner sidan så rakad bak och på insidan av benet. Försökte få bort de mesta av muggen och sedan smörjade in det med en jätte tjock och mjukgörande salva. Han är så duktig och tålmodig. Jag satt under hans mage en stund och precis bakom hans ben för att nå och har rör inte ens ett öra.
Borstade även igenom han noga, man och svansen blev utborstade och fina. Masserade hans rygg också. Han sov under den mesta tiden, den tiden han inte sov visade han mig att han var jätte rastlös. Smorde även in han träns och förbygel medans jag ändå höll på, det var behövligt.

Köpte även en flugluva till han härromdagen.på granngården för 169kr. Super bra sitter som en smäck på han. Köpte även ultra shield för fästingarna drar sig till han så man måste plocka fem-tio per dag på han. Men jag är förvånad jag plockade en(!) fästing på han igår och då var det på det enda stället jag inte tagit detta på. Kostade 299 men värt varenda öre.

Idag är det jobb från 15:00 till sent. Var ledig igår så det känns som en evighet sen jag jobbade sist. Hmm. Men! är hovmästare idag, ska bli super kul. Dock måste jag ta mig ur sängen och ta en pw med Maja. Hmm ska bara väcka henne först också, hon ligger och snarkar bredvid mig..

Likes

Comments

Guiness

Gooodmorgon. Har legat och dragit mig nu på min såkallade sovmorgon som inte blev en sovmorgon. Sa till mig själv igår att jag skulle verkligen få sova ut idag men klockan tjugo i nio vaknade jag. Haha. Nu är det en ny jobbvecka och en ny ridväcka. Spännande. Men tänkte bara uppatera er om passen förra veckan.

Fredags så hoppade jag och Guiness faktiskt, eller ja hoppa vet jag inte om man kan kalla det. Två räcken, en på 40 och en på 50. Dock hoppade han högt över båda så första gången höll jag faktiskt på att åka av haha. Så jag rullade på det och sedan galoppbommar. Han har väldigt svårt för vänster galoppen så vi kämpade på med den. Fick den några gånger iallafall men denna vecka ska det bli mer träning på vänster galoppen.

Söndags stod det galoppträning på schemat. Det var ganska kvavt väder så det blev fyrtio minuters pass. Dock var han helt slut och svettig efteråt. Han orkar inte riktigt ha uppe sin galopp riktigt.. Han tycker inte om ridspö men tar man en pinne i handen så lyssnar han direkt, så jag tog ett kort ridspö och bra häll i handen och då lyssnar han verkligen bättre. Han körde fina galoppfattningar nu, han börjar kunna göra direkt från traven alltså inte springa in i galoppen som han gjorde förut utan orkar bära upp sig. Han springer lite in i den första galoppen för dagen men sedan tar han den nästa direkt. Tio minuter i slutet av passet skrittade jag runt på banan med låg och fin form. Han kändes jätte fin.

Denna vecka kommer jag rida fyra eller fem dagar har inte riktigt bestämt mig och har inte fått schema för helgen heller så vet inte riktigt när jag börjar då. Denna vecka kommer vi köra hårt på galoppen och kondition. Tänkte köra två pass på banan om vädret tillåter men bommar och något upphöjda bommar. Ett jogging pass alt konditionspass och sedan en lång uteritt i skogen.

Svettigt

Likes

Comments

Guiness

Jag var i stallet igår söndag och red Guiness. Jag blev helt facinerad, kändes som jag satt på en helt annan häst. Vi red på ridbanan vilket vi endast har gjort en gång innan. Jag kände direkt hur mjuk, följsam han var. Långa som korta tyglar reagerade han och följde mina anvisningar fint. var tvungen att nypa mig i armen nästan. Han var fin i både skritten och traven. Jobbade igenom han i galoppen. Han har tendens att bli hård och rak som en pinne i galoppen men efter ett tag fick jag han böjd även i galoppen.
På banan låg det två bommar ute och sedan en studs med tre bommar. Galopperade över alla och det kändes bra. Han har inte hoppat över hinder tidigare så de första gången höll jag på att åka av haha. Dock så satt jag kvar! Det kändes verkligen super kul, tänk vilken häst. Om man jämför han nu och första gången jag red han wow vilken förändring på så kort tid. Önskade verkligen att någon hade filmat eller sett oss haha. Riktigt häftigt faktiskt.


Nu ska jag alldeles straxt göra mig iordning för jobb ikväll. Det är ju vecka 29 vilket betyder Stockholmseckan här på Gotland. Hmm det kommer förhoppningsvis gå fint fint. Det är ju även folkraceveckan så skall försöka åka ut och kolla på mina vänner som kör där. Ojoj nu är det mycket nu.

Ja juste. Färgkombinationen på Guiness just nu är galet kul. Svart sadel plus sadelgjord. Mörkbrunt träns och mörkbrun förbygel. Menmen man skall väl inte vara så kräsen haha.

Likes

Comments