Proteinbars
4 msk mandelmjöl
1/2 dl havregryn
2 skopor vaniljprotein
2 msk jordnötssmör
1 msk agave sirap / honung
3 msk kokosflingor
1/4 dl vatten

Topping
70g naturell kvarg
1/2 skopa vaniljprotein
1 nypa vaniljpulver

Knåda ihop allt och tillsätt så lite vatten som möjligt. Proteinpulvret blir lätt klibbigt och man vill ha barsen så fasta som möjligt. Lägg ut smeten på ett bakplåtspapper, vik ihop pappret så att de täcker hela smeten och kavla ut. Vik pappret för att få så raka kanter som möjligt.

Lämna kvar den utkavlade smeten i bakplåtspappret och ställ in i kylen ca 30 min. Blanda ihop toppingen och täck hela "kakan". Skär upp i bitar efter smak och låt stå i kylen minst 30 min till.

Antingen kan man lägga i torkade blåbär i smeten eller lägga hallon på, men en liten smak av bär bara förhöjer dessa barsen!

Likes

Comments

Grönkålssmoothie

1 skopa vaniljprotein
2 dl mjölk
1 stort grönkålsblad
1/2 avocado
Lite citron

Mixa et voilà !

Likes

Comments

Kanske har gröt en negativ klang och många tänker på något smaklöst och tungt som gör en antingen för mätt eller inte mättande alls. Men jag vill lyfta upp gröten och berätta hur jag gör denna goda, nyttiga och energirika frukost!

Jag har oftast fiberhavregryn utblandat med vanliga havregryn för att de vanliga havregrynen blir lite "krämigare" och gör det fluffigare. Just nu har jag detta i min gröt:

1 dl havregryn
Vatten
1 skopa proteinpulver
Linfrö, solrosfrö, pumpafrö

Vattnet får man måtta upp och se så att se täcker havregrynen. Skicka in i mikron eller på spisen i 2 minuter och blanda sen i proteinpulvret. Jag brukar använda choklad eller vanilj som smak på mina pulver. Laktosfria och finns på MMSports. Vanilj är helt klart min favorit och kan kombineras med allt.

Nu har vi basen av rätt mängd kolhydrater och protein och det som fattas är nu vitaminerna och antioxidanterna som finns fullproppat i bär och frukt. Låt fantasin och smaklökarna bestämma - äpple, blåbär, hallon eller jordgubbar innehåller inte lika mycket kolhydrater som en banan och därför är just de bären kanon att slänga på och jag älskar att ha det krispiga från ett halvt äpple som kontrast mot den grötiga gröten! Ibland slänger jag i något russin också men tänk på mängden i och med kolhydraterna.

Sist men inte minst behövs alltid kanel som ökar metabolismen alltså ämnesomsättningen och smakar himmelskt - speciellt till äpplena. Och låt oss inte glömma fettet! Jag varierar mellan mandlar, kokosflingor och jordnötssmör.

Glöm aldrig att äta frukost - det är ju så gott!

Likes

Comments

Hej finisar!

Vilka veckor! Har för en gång skull inte haft någonting att göra. På ett väldigt bra sätt. Inget jobb, inget arbete från skolan ellee något annat rännande. Jag har bara kopplat av och det har varit helt underbart! Har tränat, promenerat, varit brutalt förkyld i evigheter 🙈, ätit massa god mat, läst böcker, träffat vänner, kollat film och serier och bara myst tillsammans med min fina sambo. Nu börjar skola och jobb och jag är så redo! Behövde en liten nollställning som denna för att kunna stanna upp och njuta av allt fint i mitt liv. Nu ska jag slappa vidare innan A möter mig på gymmet ikväll.

Jag tänkte uppdatera bloggen med ett nytt recept varje vecka så att ni kan ta del av idéer, tips och förhoppningsvis inspireras av (och bli lite avis) på allt gott och nyttigt som man kan äta. Jag tänkte att recepten kommer variera med allt från bakning, mellanmål, luncher och middagar. Så får ni ta en del av mina tankar och min syn på nyttig, hälsosam mat.
Tycker ni det är en bra idé så är det bara att fortsätta läsa det jag uppdaterar framöver!

Puss och kram

Likes

Comments

Vilken helg och vad härligt det är att vara ledig! Njuter för fullt och har hunnit greja hemma, kollat film, myst hos familjen, träffat vänner och har massa julmat i magen. Tränat lite kasst och känner mig trött men snart kommer vändpunkten så det är bara att fortsätta kämpa igen de tunga passen. Fick lite lust att baka igår och när man har 1kg jordnötsmör från green choice är det bara att låta fantasin flöda.

Dessa barsen är fullproppade med nötter, nästan lite för mycket, men oj vad goda de blev! Mixa allt och tillsätt lite vatten om det blir för torrt. Kavla ut på bakplåtspapper och lägg i kylen och smält eller hacka chokladen över. Skär upp i bitar och njut !

12 dadlar
1 1/2 dl cashewnötter
3msk jordnötssmör
1/2 dl mandelmjöl
1 tsk salt
1 skopa proteinpulver (choklad)
1/4 dl agavesirap
50g 70% mörk choklad

Likes

Comments

Instagram@feliciaadahl