Hade en helt magisk ledig dag i lördags med Aurélien. Jag jobbar ganska mycket under veckorna och passar på att få in de där lugna stunderna och sommarkänslorna när jag väl är ledig. Därför hade vi en lång sovmorgon och frukoststund följt av ett svettigt ryggpass och passade på att gå på fruktmarknad på Möllan. Nu är hela kylen full av massa frukt och grönt. Middagen igår blev maffig sallad med kyckling och matvete och passade på att mixa ner färsk persilija och basilika till en jättegod, krämig och enkel dressing. Dressingen passar nog till det mesta, ska testa laga lax i veckan och ha dressingen till också. Senare på kvällen gick vi på bio och tryckte i oss naturgodis! Verkligen en toppendag.

Recept på dressingen finns längre ner i inlägget!

Örtdressing

1 kruka persilija
ca 10 blad Färsk Basilika
1 msk honung
2 dl kvarg/ turkisk yoghurt
1 dl olivolja
1 dl hackad bladspenat
2 msk citronjuice
Citronskal från 1 citron
1 vitlöksklyfta
Salt
Peppar

Mixa!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Älskar att träna tillsammans med Aurélien, speciellt här! Vissa dagar när kraften eller lusten att träna sviktar peppar vi varandra och tar oss igenom riktigt svettiga pass. Igår hade jag lite ont i halsen och huvudet och fick vila för att göra allt för att stoppa en förkyldning. Idag känns det bättre och det blir vila idag också men sen kör vi på igen innan vi tar vila under alla dagar i Aten.

Att träna här är inte heller samma sak som hemma, värmen gör en lite slapp, men vi tränar på ändå. Ska dock bli skönt att få komma hem och träna i Sverige igen i ett svalt gym. Längtar inte hem för här är helt underbart, men ska bli så roligt ändå att få träffa familjen, vänner och komma tillbaka till rutiner igen. Har massa idéer på nya recept också och det spritter i fingrarna för att få laga allt.

Nu ska vi åka upp en tur i bergen för att se lite mer av ön och sätta oss på någon taverna och äta tzatziki tills det sprutar ur öronen och njuta av de sista dagarna på ön!

Likes

Comments

Har det lite för bra här. Solen skiner varje dag och vi lunkar runt i vårt manana manana flow. Vi äter nyttig och god mat, både som vi lagar själva och äter ute, vi sover, solar, festar, badar, spelar beach tennis och tränar riktigt mycket. Märker hur kroppen tappar lite här, styrkan är kvar men det är så sjukt varmt på gymmet så kraften försvinner lite. Tuffare träningspass får man leta efter, vi droppar svett efteråt x) Huvudsaken här är att underhålla kroppen med bra mat och träning trots att det inte blir som hemma. Längtar inte hem men jag och Aurélien har det lika bra här som hemma tillsammans.

Ikväll väntar fest och imorgon blir det vila under ett parasol hela dagen!

Ta hand om er
Kram!

Likes

Comments

Nu har vi gottat oss en vecka i sovmorgonar, långa frukostar, sol och bad och träning såklart. Vi har världens mysigaste lägenhet och trivs så himla bra här. Även om vi har semester så är det full fokus på att ta hand om oss till max, därför är träningen en viktig del. Att få leva i denna värmen och fina miljöer gör så gott för själen alltså, här återhämtar vi oss efter en hård termin med massa jobb och plugg. Nu ska vi tillbaka till lägenheten för att kunna ta en morgonpromenad längst stranden imorgon innan frukost.

Ska uppdatera med träningspass och något recept här och där också.

Kram

Likes

Comments

Godmorgon!
Detta har varit min absoluta favoritfrukost den senaste tiden. Helt underbart gott och fräscht. Anledningen till varför jag bytte ut gröten mot kvarg var för att mitt proteinpulver tog slut. Jag köpte istället hem massa kvarg, sen bara hängde det kvar.

För någon dag sedan bakade jag och min mamma Macarons hos mig, som en liten mors dagspresent. All den mandel som vi malde gick inte åt till bakningen och jag gjorde en liten blandning med steviaströ och kanel med mandlarna. Såå i skålen är det

200g kvarg
1dl Varma hallon
1/2 banan
1/2 dl mandelströ

Enkelt och gott!

Likes

Comments

Instagram@feliciaadahl