Imorgon är det sista dagen på min praktik. Tiden har gått så fort! Imorgon är det sista gången som jag går upp kl 6.00, sista gången som jag går genom
stan till skolan och sista dagen tillsammans med klassen. Jag har trivts så himla bra och det kommer bli sorgligt att lämna både klassen och vardagslivet i Paris. Men imorgon slutar jag kl 15.00 och sen kl 18.00 ska jag möta Aurélien vid tunnelbanan. Det har nog varit det jobbigaste unden denna tiden, att vara borta från honom i en månad. Nu får vi äntligen spendera några dagar tillsammans här innan vi åker hem tillsammans på måndag. Det ska bli så mysigt att få turista runt lite och pussas i alla mysiga kvarteren här!

Och nu har vi också bestämt oss för att flytta ihop i december! Det ska vi fira och vi ska också fira våra två år tillsammans.

Nu har jag haft en veckas vila från träning och det enda jag har gjort är att promenera ca 1 mil varje dag fram och tillbaka från skolan. Känner hur muskelmassan försvinner... så jag måste erkänna att jag längtar hem till rutinerna. Jag har fått vara i världens vackraste stad och det är jag tacksam för men hemma är ändå hemma !

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hemma äter jag aldrig mackor till frukost och det är av en enda anledning: pålägget och brödet bara fyller magen, men vad får jag egentligen i mig och vad vill jag ha i kroppen på morgonen?

Svar: protein, lite kolhydrater, vitaminer och lite bra fetter.

Nu under helgen har mamma och pappa varit här och vi har fixat supergoda bruncher hos mig med exakt allt! Mackor med goda ostar, salami, frukter, croissants och gott kaffe. I detta är innehållet protein så lite och därför kompletterade jag med 1dl soyayoghurt och 1 skopa proteinpulver. Lite mackor har ingen dött av och det enda man kan tänka på är just vad för protein-, kolhydrat- och fettkälla som finns med eller saknas.

Likes

Comments

Började morgonen med en fantastiskt sovmorgon. Välbehövligt! Jag hade långa dagar i skolan, tidiga morgonar, utflykter på kvällen, kvällsmys med mamma och pappa och sen långa telefonsamtal med Aurélien på kvällarna. Det har varit så underbara dagar med sömnen är lika viktig som äventyren!

Mamma och pappa knackade på och hade köpt världens brunch/ frukost som vi satt och åt i flera timmar. Flera koppar kaffe senare gav vi oss ut på promenad utan någon direkt mål. Att strosa runt i Paris är väldigt härligt för allt är vackert och Paris är det som händer runt varje hörn. Vi gick ner mot Pont Neuf och åt lunch på en bänk i solen. Tog en kaffe vid något fik och senare tog vi en liten aperitif i Saint Germain. Vi tog tunnelbanan hem och jag fick chilla lite i min lägenhet medan mamma och pappa fixade mat till kvällen. Nu har vi precis ätit lite ost och fisken är på stekning. Allt vi gör är så lugnt och harmoniskt och fullt av livsnjutning.

  • Paris, hälsa
  • 108 readers

Likes

Comments

Godmorgon!

Gårdagen var otroligt underbar! Gick från skolan runt 16 efter en fantastisk dag på praktiken. Sen promenerade jag mot Place Concorde för att gå förbi obelisken, genom den vackra Tuileries för att komma till Louvren, som jag gick förbi (trodde man skulle se den där glasspetsen direkt). Att promenera runt här är så bra, jag lär mig staden och ser mycket mer än i tunnelbanan. På Louvren var det vernissage av en utställning från någon samling från Stockholm. Roligt att gå på museum och speciellt trevligt var det att gå där med min handledare. Vi får aldrig slut på samtalsämnen. Efteråt gick vi till Châtelet och åt löksoppa och drack ett glas vin på en mysig fransk bistro.

Åkte hem med tunnelbanan och kollade på stegräknaren... 1.5 mil hade jag gått. Fötterna var trötta och jsg hoppade in i duschen och såg att pappa hade ringt! Nu är mamma och pappa här! Så igår åt vi lite ost och så på deras hotell innan jag promenerade hem och somnade på studs! Ser fram emot våra dagar tillsammans här!

Och så framtiden!

Träningen här i Paris har inte blivit som tänkt och det beror på den konstanta förkylningen jag åkte på under de två första veckorna. Jag har velat fram och tillbaka vad jag vill. Ska jag satsa på en superform och hålla strikt schema och visa mig själv återigen vad jag är kapabel till med ett "slutdatum"? Eller ska jag satsa på att hitta ett lungare och lite mer hållbart schema med styrketräning, lite promenader, yoga och nyttig mat? Jag kan inte bestämma mig. Men en sak är säkert oj vad jag behöver träningen!! Visst är det fantastiskt nice att vara ledig men jag känner mig tröttare, lite värk i kroppen och lite slö. Träningen ger mig en sån psykiskt styrka också, jag känner mig både psykiskt och fysiskt stark när jag tränar, äter och tar hand om min kropp på bästa sätt!

Jag klurar på hur det blir när jag kommer hem med träning och kosten men ett kost- och träningsschema kommer upp oavsett vad jag bestämmer mig för!

Likes

Comments

Nu känner jag mig frisk igen och hoppas verkligen att det håller sig såhär!!

Nu sitter jag och äter proats med äpple, kanel och jordnötssmör och dricker kaffe såklart. En klassiker som aldrig dör ut. Idag har jag en lång dag framför mig med massa roliga händelser!

Efter frukosten promenerar jag till skolan och ska hålla en av mina lektioner, jag har kommit så långt med mitt projekt om broarna i Paris och det är såå roligt. Vid 17.00 ska jag och min handledare till Louvren då hennes syster håller i en utställning där har hon två VIP- biljetter till en vernissage innan utställningen öppnat. Sen ska vi äta något tillsammans och kanske ta en glas vin! Tänk vilken fin handledare jag fått som bjuder med mig på detta. Och idag ska jag passa på att säga tja till Mona-Lisa också (utan alla turister framför).

Sen vid 22.00 kommer mamma och pappa till Paris. Så jag har köpt lite ost, vin och vindruvor som vi ska mumsa på när vi har gått till deras hotell. De kommer stanna fyra dagar och det ska bli så roligt att få spendera dessa dagarna tillsammans med dem. Jag kommer ju ha skola torsdag och fredag, men vi ska i alla fall äta middag på olika restauranger på kvällarna. Sen under helgen har jag en sååå lång lista på alternativ vad vi kan göra.

Bokat hemresa nu också och nu ska jag vara frisk och njuta lite extra av varje stund här i Paris!

  • Paris
  • 167 readers

Likes

Comments

Instagram@feliciaadahl