Hej fina läsare! Blir alltid lika chockad och glad när jag ser att ni faktiskt läser det jag lägger upp. Riktigt roligt och därför fortsätter jag.

Ännu ett härligt recept men med nya smaker inspirerade av matprogram på TV. Jag har alltid haft en liten svag länk när det gäller asiatisk mat och den svaga länken är jordnötssås. Ni som äter jordnötssmör varje dag tänker säkert att det bara jordnötter passar bäst till frukosten eller mellanmålet men jag lovar er att ni inte kommer bli besvikna av denna kombon. Chili, jordnötter, ingefära, vitlök och persilja.... Såsen har ett väldigt högt fettinnehåll och därför valde jag att göra en LCHF av det hela eller rättare sagt så struntade jag helt i carbsen. Om man vill ha carbs hade både ris, nudlar, svart ris, quinoa och couscous passat bra!

Jag testade också att trixa med kycklingen på ett nytt sätt. Genom att koka kycklingen så att den skulle bli som "pulled pork" i konsistensen och bara falla sönder i trådar när den var färdig. Detta var verkligen en hitt! Kokade upp saltat vatten och la i kycklingen. Stängde av värmen och lät den stå i ca 40 minuter. Och under tiden hackade jag salladen och mixade såsen.

I salladen hade jag det som fanns hemma (trots allt dagarna innan lön)
Grönsallad
Paprika
Tomat
Sesamfrö
Gurka
Rödlök
Morötter

I såsen
3 dl jordnötter
2 dl kokosmjölk
1 vitlöksklyfta
1 msk chiliflakes/ eller 1 färsk chili
Ett knippe persilja
1/2 tsk salt
Peppar

Toppade det hela med lite extra chili och persilja bara för att det blir så gott!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Fick ett infall att testa baka bounty! Dessa är en nyttigare variant med nyttiga fetter som gör gott för både kropp och själ. I dessa godbitarna gömmer sig bara 1/2 skopa protein bara för att inte ta bort kokossmaken för mycket. Så dessa är mer godis är bars egentligen.

Bounty bars

200g riven kokos
2 dl kokosmjölk (mest av det krämiga från burken)
1 msk agavesirap
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 skopa vaniljprotein

150g mörk choklad 70%
1 msk kokosolja
Lite havssalt

Kokos för dekoration

Blanda ingredienserna och forma till små korvar. Låt stå i kylen i en timme. Smält chokladen i vattenbad och rör ner kokosoljan och lite havssalt. Vänd kokosklumparna i chokladen och ställ in i kylen. Och taa daa, så var det färdigt!

De smälter ganska snabbt i handen så tips är att äta med gaffel!

Likes

Comments

Godmorgon ☀️

Startar ännu en dag med cykling och tentaplugg innan frukost. Idag är det sista dagen innan tentan och jag har valt att bara läsa igenom det nu på förmiddagen, för att sen kunna träna, sola och njuta av dagen. Håller tummarna för jag ska känna mig såhär lugn imorgon också.

Igår var ett riktigt bra bevis på vad träningen gör med kropp och knopp. Både jag och aurre vaknade, jag cyklade och han åt frukost, sen somnade vi om och kom aldrig igång med dagen. Tvättid väntade och vi både kände oss lite slöa och trötta. Tillsammans masade vi oss iväg till gymmet och bara efter första lyften ändrades vår inställning, helt plötsligt var vi spralliga och glada och diskuterade hur vi skulle lösa dagens to do's. Nöjda och glada drack vi vår proteinshake efter träningspasset och hann både handla, slänga in tvätt, laga hamburgare (Auréliens ständiga craving för köttfärs), sitta i solen och plugga och fixa med tvätten på kvällen. Jag hann till och med slänga ihop ett nytt recept på Bounty bars! Ooh yes, de blev sååå goda. Recept kommer snart. Men det jag ville få fram är att ibland när man känner sig som tröttast och tänker stt gymmet är den sämsta idéen någonsin så är det 9 av 10 gånger tvärtom. Vi fick en riktigt toppendag tillsammans och kände oss starka och glada när vi somnade igår!

Med det i ryggen hoppar jag upp idag och känner mig så redo för dagens benpass. Jag har trots mitt sänkta kolhydratsintag hållt kvar min styrka och tränar på samma vikter som innan. På ryggpasset igår slog jag dessutom mina personligarekord. Nu laddar vi inför en bra dag med massa sommarkänslor och energi!

Dietvänligt med hamburgare?

I och med att denna picknick slukades efter ett träningspass behövdes lite carbs men en burgare fick räcka för mig. I dessa är det nötfärsbiffar, kryddade med peppar och chili (för den mysiga ämnesomsättningen ska kickas igång lite extra), sallad, tomat, gullök, light dressing, (nästan) sockerfri ketchup och frisco-bröd. Riktigt mumsigt!

Likes

Comments

Fullkornsspaghetti eller inte fullkornsspaghetti! Sanningen är den att A äter såå mycket pasta nu under hans tid att lägga på sig muskelmassa och att trycka i sig 250g fullkornspasta som är så mäcktigt blev lite för mycket, så därför har vi just nu vårt skafferi fyllt med vit, traditionell pasta. Vilket jag också ser balanserar upp allt det andra fullkorniga som finns där också. Lite balans i skafferiet helt enkelt.

Samtidigt har jag har en tendens att må väldigt dåligt av pasta. Jag hade en period där min mage svällde upp och då det ofta vände sig i magen efter en pastarätt eller en bit för mycket bröd. Så då började jag med att bara äta kolhydrater i form av bönpasta, matvete, korngryn, svart ris, fullkornsbulgur m.m. Och just nu äter jag ju väldigt mycket mindre kolhydrater till middagarna också och bara när det är direkt efter träning. I Paris käkade jag baguette för fulla muggar! Det fick svälla upp på magen hur mycket det ville. Kunde aldrig gå förbi ett bageri med den där mysiga baguettedoften utan att köpa med mig hem. Av någon anledning klarade jag det typ bättre, kanske viljan som var för stark!

För någon dag sedan lagade vi denna krämiga kycklinggrytan och jag slängde ihop vad vi hade hemma med den enda intesionen att det skulle bli krämigt! Och det blev det också. Superkrämig och smakrik sås med vilken sorts pasta man känner passar - bönpasta, spaghetti, fullkornspasta - men pasta i någon form gör sig utomordentligt med denna grytan. Ska försöka komma ihåg receptet - finns aldrig några färdiga recept för jag älskar verkligen att stå i köket och bara kasta i vad som känns bra.

Krämig kycklinggryta

900g kycklingfiléer
1 1/2 dl kvarggrädde
10 cocktailtomater
2 vitlökar
200g bladspenat
Ett knippe bladpersilja
Chiliflakes
Peppar
1 hönsbuljong
Oregano
Färsk basilika
Olivolja

Spaghetti - koka den sort du önskar

Stek kycklingfiléerna i småbitar och lägg i de hackad vitlökarna och chili (i önskad mängd). Lägg i buljongtärningen och tomaterna låt steka lite. Häll på kvarggrädden och låt det koka upp, smaka av med peppar och kryddor. Lägg sist i bladspenaten, den ska bara vändas i och mjuka upp. Strö över hackad persilija och färsk basilika och lite extra färsk peppar, någon droppe olivolja skadar aldrig heller.

Enjoy!

Likes

Comments

Godmorgon! Solen skiner och energin är på topp. Har sovit som en bebis inatt och har cyklat 45 minuter nu på morgonen. Och nu sitter jag här med den absolut godaste frukosten, som jag aldrig tröttnar på, framför mig! Chiadryck med smak av jordgubb och granatäpple med en skål vaniljprotein gröt med hallon, kanel och jordnötssmör. När A har vaknat drar vi iväg till gymmet tillsammans och pumpar axlar! 

Idag ska jag antagligen sitta ute i solen och repetera lite inför tentan, sen ska jag till fina Johanna och snacka skit och ikväll får det bli en promenad till. Den varma luften gör ju livet så mycket enklare och en promenad görs så mycket enklare nu är andra halvan av året. Sverige alltså! Blir så glad när både jag och A diskuterar tillsammans hur vi kan flytta utomlands och var vi kan tänka oss bo sen. Värmen gör livet enklare och vi är ju suckers för Frankrike (typ mer jag än A).

Idag ska jag ta vara på sommarkänslorna och den energi det ger mig!
Ha en fin dag!

Likes

Comments

Instagram@feliciaadahl