Header

Hade spikade bra mål inför 2016 med hästarna. Har tyvärr fått endra flera utav målen efter att det hänt lite.

Målen med Timmy var att starta våra första Lb +5 men efter en omkull ridning på ett framhoppnings hinder (han fick bommen mellan frambenen) så tvekar han jättemycket på Lb så vi bakar bandet och hoppar bara Lc (90 cm)

Målen med Wega var att hoppa stadiga 110 till sommaren men vi väntar lite och hoppar mycket 100 - 105 så vi blir mer säkra tillsammans. Nästan samma mål som vi hade tänkt oss vi går bara lite långsammare fram

Cash mål blir att gå stadigt i Lc (80 cm)och sen hoppa lite Lb (90 cm)

Det stora drömmen hade ju varit att vinna Sm vi lägger upp all Timmys träning runt Sm är ju redan kvalade så nu taggar vi bra. Sm kommer ju vara i Örebro så är en bit att åka men vi tar det som en semester.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har pratats mycket nu om fyrverkerier, har själv aldrig haft någon rädd häst för men in katt som blir väldigt stressad. Vi har som tur är inge närliggande grannar som skjuter raketer men det syns och framför allt hörs det mycket runt om kring. Vi skjuter inte för vi vill inte utsätta alla djuren för det. Var och kollade till Wega lite hon stog och kollade på raketerna men var rätt så lugn som tur är. Ska försöka sova lite nu.

Gott Nytt år

Likes

Comments

Klockan 00:01. har kollat på Fast and Furious och ätit gott. Firar in det nya året med familjen. 2015 har varit ett helt okej år mycket up och ner. Så taggad inför 2016 har 3 bra hästar i stallet alla väldigt olika men vi ska jobba sten hårt för att få lika bra resultat detta året som föra

Likes

Comments

Har fått det stora förtroendet att få rida denna fina lilla häst Cash är en 7 årig knabstrupp valack han är importerad från Danmark. Som 3 åring blev han godkänd hingst i Danmark han gick som bästa hingst. Han kom till Sverige någon gång vi 4 års ålder och blev även här godkänd för avel. Han har några avkommor i Sverige vet inte om han har några i Danmark. Som 5 åring kastrerades han och skulle säljas som tävlings ponny. Någon gång här så kom han till några lite yngre tjejer som inte klarade honom så han lärde säg att kasta av dom så slapp han jobba. Han har efter det bara ridits lite tills han kom till mig för ca en månad sen. Cash är en fantastiskt rolig ponny han är inte jätte pigg men inte trög han är känslig men har inget i mot att bjuda sin ryttare på en åktur i baken är man bara konsikvent i ridningen så är han jätte rolig

Likes

Comments

Som rubriken lyder så har jag skolfoto imorgon tycker verkligen inte om det blir kanske roligare nu på gymnasiet men från 1 till 9 så hatade jag det man ska alltid stå och försöka se så glad ut och sen när man ser korten så ser man för jävlig ut. Men skit i idag har jag ridit båda hästarna. Wega var sååå fin hon brukar gå lite på tårna och vara väldig rädd för typ allt men hon gick jättefin idag. Timmy gick också bra dom första 5 min sen började han bråka och försöka resa sig han brukar vara den snälla och lungna mellan honom och Wega men han vara så pigg och sog inte still en sekund lite kul att dom nästan byt att roll helt.

Ska skriva lite på svenskan nu


Likes

Comments

Är sjukt dålig på att komma på en rubrik men ni får tyvärr leva med det.

Ska hoppa med Timmy idag, ska se så om någon kan följa med ner och filma eller ta lite kort så ni får se lite. Ska ut nu och släppa ut hästarna

kram

Likes

Comments

Wegatouri eller Wega som vi kallar henne är en storhäst på 165 cm 7 år och hon är riden i ca 2 år. Vi har haft Wega i en vecka nu vi har henne på prov för senare köp. Wega är en pigg men väldigt snäll häst hon är lite knasig saker som sopbilen som till och med trygga Timmy tycker är läskig tycker hon inte är farlig alls men alla verkligen alla postlådor är farliga. Hagen hon går i ligger så hon måste gå förbi våran postlåda och den är fortfarande farlig. Jag tror att detta är en riktig toppen häst

Likes

Comments

Lovade ju en fakta text om Lolita så nu kommer det.

Lolita även kallad Lollan är född 1996 och är E, Sörbys Lotus RNF 120 U, Cindy VIII 1661. Jag har ägt Lollan i ca 6 år

som 4 åring så löshoppade Lollan 10-10 för er som inte vet så är det max poäng. Lollan blev bästa hopp ponny i Sverige av 4 åringar. Hon älskar att hoppa i skogen men har tyvärr tröttnat på att vara på banan.

Lollan har en avkomma Keimos Tanja. Hon är inkörd och har körts vid invigningen till Svenska new forest mästerskapen i Varberg 2007. Nu rids Lollan av min lilla syster och går som sällskap till våran 3 åriga fjord valack Björkhems Enzo och hon tränas och tävlas lite i bruksridning.

Det blev lite kortfattat om Keimos Lolita hoppas ni gillade det

kram

En bild som mamma tog för ca 3 veckor sen när min lilla syster Alice tävlar bruksridning

Likes

Comments

Lastning
Timmy är sååå lätt att lasta när vi hämtade hem honom för ca 1 år sen så hade han inte åkt transport på 5/6 år! Men det tog Max 5 min att lasta, nu hinner man knappt med in i transporten.

På tävling
Han utgör ett väldigt lugn tills det att man går in på banan då vaknar han till ordentligt och blir väldigt stark men uppför sig ändå om man säger till honom.

Ridning

Han kan ridas av nästan vem som helst om det är någon som inte kan så mycket så är han så snäll och uppför sig helt enligt regelboken. Men om man börjar ställa lite krav så kan han verkligen jobba och gå riktigt fintBilden uppe till vänster är när han hade ståt hos oss några veckor och bilden till höger är tagen för ca en månad sen många kilo lättare men samma fantastiska inställning till allt

Likes

Comments

Ja vi var ju och tävlade på hemma plan och vi har tävlat väldigt mycket nu dom senaste veckorna så jag hade inga jätte krav på honom bra helst fel fria runder. I Lc så föl det en bom men han rörde den knappt men lite trist. I Lb så behöver vi 2 felfria runder till för att Timmy ska få en presentations medalj guld från svenska fjordhäst föreningen. Med 3 toppen fina hästar att tävla mot i denna klassen så trodde jag inte att det skulle bli någon placering vi startade sist ingen hade gått fel fritt. Det föll en bom för oss med men med en tid som var nästan 5 sekunder snabbare en tvåan så blev det en vinst.

Nu så blir det inga tävlingar innan den 26/27 då vi ska på meeting i Borås så nu kommer jag kanske ha lite mer tid till bloggen.


Likes

Comments