Hej alla fina!

Jag tänkte bara dela med mig lite av vad jag fått i julklapp utav min fina familj. Jag hade faktiskt inga förväntningar i år på vad som skulle finnas i paketen, och det var kanske därför som jag blev så otroligt nöjd med allt, samt hela julen över lag. Jag hade nog den bästa och mysigaste julen på flera år när jag tänker efter!

Det jag fick, och som ni ser här nedanför, var en DAY birger er Mikkelsen väska, en nättare axelrems väska (handväska), en Calvin Klein parfym (som förövrigt luktar superfräscht!), ett mjukissätt från Madlady, en negligé och lite smycken. Utöver detta som finns på bilderna så fick jag även en efterlängtad högtalare från Champion! Det är en s.k. Multiroom speaker (i XL), vilket innebär att man kan köpa till högtalare i samma modell, och spela i dom från samma enhet. Blev otroligt nöjd och tycker att det är en fantastisk funktion. Ljudet och basen är också förövrigt klockrent och den spelar som hejsan!

Hoppas att ni också hade en suverän jul <3
Kramar!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

God kväll på er!

Idag, två dagar innan självaste julafton, fick jag för första gången någonting som skulle kunna likna julkänslor. Dagen har bestått av att prata inför skolan om vårt arbete och bidrag till musikhjälpen i år, som därefter följdes av filmen "Lion" (som jag verkligen rekommenderar er att se!). Efter denna omtumlande och tankeväckande film väntade mat och därefter ett crossfit pass ihop med min underbara klass och favoritlärare. Detta var otroligt roligt, men känner redan nu hur det värker i delar av kroppen som jag inte ens visste om att man kunde ha ont i.

Jag välkomnades hem av en mamma och syster som förberedde julgodis för fullt, och hällde upp i olika fina burkar och skålar. Huset pryddes även av inslagna paket, tända ljus och en nyfikenhet & spänning låg i luften. Jag passade också på att snygga till mitt eget rum inför julen, som ni ser här nedanför, och tillbringar nu resterande utav kvällen framför en sprakande brasa och den första "Ensam hemma"- filmen.

Hoppas julstämningen har infunnit sig hos er också!
Kram!

Likes

Comments

Hej igen!

Igår avslutade jag sista kapitlet i en bok som jag totalt förälskat mig i; Den frusna trädgården, av Kristin Hannah (Albert Bonniers förlag). Boken utspelar sig huvudsakligen under vinterhalvåret på en stor herrgård, som i inger en dyster och mörk mystik. Hela egendomen omges av ett oerhört vackert landskap, och en sagolik trädgård fylld av stora äppleträd, pelare och andra vackra dekorationer. Allt pryds av ett vitt glittrande lager av frost.

Själva handlingen inleds efter att Meridith och Ninas far går bort. Under stora delar av deras uppväxt har de båda har sett honom som den ende kärleksfulle föräldragestalten, då de alltid haft en reserverad relation till deras slutna moder. Men detta skulle komma till och ändra sig i samband med faderns sista önskan innan hans bortgång; att modern ska slutföra den saga som hon så många gånger påbörjat. Mitt upp i sorgen kastas systrarna in i deras bittra familjehistoria, och sakta men säkert växer det upp en förståelse för moderns kyliga och hjärtlösa person. Hemligheter kommer upp till ytan och ett starkt band mellan de tre viljestarka kvinnorna växer fram.

Det pirrar i hela mig bara av att återberätta kort om handlingen, vilket avslöjar en del om hur starkt jag känner för denna bok. Den var spännande, vacker och oerhört berörande. Det var också kul för min egen del med lite omväxling i mitt personliga läsande. Mestadels av min läsning brukar jag nämligen tillämpa till kärleksfulla romaner proppade med åtrå och pirrande känslor; men i den frusna trädgården så får K. Hannah med en baksida på just kärlek. Vad händer när förälskelsen svalnar, och kärleken därefter börjar blekna? För min egen del så insåg jag även hur många olika former av kärlek det egentligen finns och som man omges av, vilket jag kommer till att bära med mig i framtiden.

Förövrigt så var den också väldigt lätt att leva sig in i, men jag hade nog kanske framför allt rekommenderat den till något äldre personer av den anledning att just huvudkaraktärerna är i medelåldern. Dock så var inte detta något som störde mig i min läsning, och jag tycker inte att man ska avstå från att läsa den bara för det såklart!

Detta är en ytterst stark rekommendation!
Kram.

Likes

Comments

Hej alla fina!

Innan jag sätter igång och provar på det här med att blogga, så ville jag bara introducera mig; mitt namn är Felicia och inleder nu på fredag mitt näst sista jullov - vilket känns jätte hemskt! Jag är faktiskt en av dom som verkligen älskar att gå till skolan, för att berikas med kunskap. Min största passion är att skriva, vilket ni kanske märkte på min förgående fina konstellation av ord: "berikas med kunskap". Sedan jag var nio har mitt största mål i livet varit att skriva en bok, utbilda mig till polis, samt bli ihop med Troy Bolton - åtta år senare kan jag ju då informera er om att jag dessvärre inte lyckats med varken det ena eller andra. Men jag har två katter, så det är lugnt. Något mer? Jag är en rätt lugn och sansad person förövrigt, men som också kan tjöta som få när jag träffar rätt människa. Jag är också en självdiagnostiserad dyslektiker, så jag ber om ursäkt för min stavning på förhand.

Som ni kanske märkt redan nu så har jag en tendens till att se problematik i allt, och ja, jag erkänner, jag är ofta väldigt kritisk och har höga förväntningar både på mig själv &min omgivning. Men det är bara sån jag är helt enkelt. Detta gör dock att jag ibland sätter mig i knepiga situationer, då jag antingen överdramatiserar händelser, eller kommer över klumpiga uttryck. Dock så gör detta vardagen lite roligare och händelserik; vem gillar inte lite drama då & då liksom?

Kram!

Likes

Comments

Subscribe