Wow, unbelievable how much that has happened since I posted something the last time. I live here again, even if it's just for a few months.

I (exceptionally) finished my first year at uni. Me and Isak broke up and I spent more time single than I have since I was 13. I had the best summer of my life. I spent countless days and nights with the girls of my life. I saw Coldplay and Håkan Hellström. I went to the most beautiful wedding. My little sister got her own apartment - she moved in with her boyfriend. I've seen my little brother grow so much - he is no longer a child, but a young adult. I danced until my feet hurt (until they bled, literally) and hugged my besties harder and longer than ever. This summer really has been fantastic.
I cried and laughed and drank wine and danced and had the greatest time of my life.

And here I am today, two weeks into my internship at Saab. A big project lies in front of me, and maybe the start of a future career.

Wow, how good it feels to be standing again. In fact, I think I stand taller than I did before.

Likes

Comments

From this Friday

Hi guys! Finally, the exam week is over. The following week is actually a week off for us, as if you pass all exams from last block, your reward is a week off! Well, actually the resits are scheduled during that week, that's why we have no classes.
We celebrated this Friday: first we had dinner, me and the girls, later on we joined this celebration party a few of our classmates hosted. Also, it was one of the hostesses birthday.

Coming up this week: A trip to Belgium with a dear friend. There is actually a beer pipeline where we are going, so cool! The plan is to visit both Bruges and Gent. Will be awesome.

Hugs

Likes

Comments

From a calm morning with some fresh mint tea. Boil water, add fresh mint and honey. Done. Enjoy!

Hi guys. Hope everything is fine. This week has been chaotic so far, we are in the middle of this block's exam week. We finished our second exam today (writing a business letter) and tomorrow is all about logistics. On Friday our last exam is scheduled and after that we have a week off. Really looking forward to that.
Hopefully, me and a couple of friends will go somewhere for a few days. We've been discussing whether to go to Belgium or somewhere a bit further away. You can actually find really cheap flight tickets from here, to London, Paris, Prague etc. Have a great week!

Hugs!!

Likes

Comments

Hallå där! Jag förstår att sommaren stannade kvar i Sverige i ett par extra veckor, så även här. Vi har haft runt 30 grader de senaste veckorna och honestly, jag är riktigt trött på värmen nu, haha. Idag är det svalare i alla fall, runt 20 grader. Skönt! Om en stund åker jag till skolan för att på gå föreläsning och i eftermiddag bär det av mot IKEA! Ha en fantastisk fredag!

Igår verkade vara sista riktiga sommardagen, om värmen inte beslutar sig för att återvända vill säga. Jag och tre tjejer stannade kvar på campus efter skolan och drack öl och vin. Testade även ett typiskt holländskt snack - Bitterballen. Väldigt intressant. Friterade små bollar fyllda med köttstuvning, oväntat gott.

På bilderna är Asta och Mariettes Roséöl. Mycket godare än vanlig öl om ni frågar mig. Och så ett gäng Bitterballen såklart!

Likes

Comments

Hej på er! Äntligen är vi ordentligt på plats här nere. Skolan har börjat för både mig och Isak, och med det, en massa plugg. Allt är klart i lägenheten och vi trivs så bra än så länge. Tänkte dela med mig av lite bilder från lägenheten. Vi bor i en lägenhet i ett äldre hus, från 30-talet om jag inte minns fel. Högt i tak, stuckatur, stora fönster - och lägenheten lutar lite grann. Bara charmigt!

Såhär ser vardagsrummet ut i stort. Vi hyr lägenheten möblerad, skulle vi valt själva tror jag inte att jag hade föredragit en gul soffa, men den fyller sitt syfte. Jag börjat faktiskt tycka att den passar in här. Alla dekorationer är dock våra, nästan allt från IKEA. Vi var på där i början och köpte på oss vad vi behövde.

Notera även att stolarna har hjul - inte optimalt i en lutande lägenhet, haha!

Här har vi fått sitta (till och med för en vecka sedan) för att kunna använda internet. Nu använder vi en av laptopsen som Hotspot för att ha Wi-fi.

Isaks mest uppskattade del av lägenheten - kaffemaskinen. Vi köpte den bara någon dag efter att vi kom hit.

Och så högtalaren, som vi faktiskt använder jättemycket. Bra investering!

Så, ett smakprov på lägenheten. Sovrum får ni se en annan dag!
Kramis.

Likes

Comments

​Hej på er, länge sedan jag skrev sist. Det har minst sagt vart en hektisk (men så fantastisk) sommar. Sist jag skrev vågade jag väl inte berätta om höstens äventyr, det var inte helt säkrat då nämligen. Hur som helst, efter ett år i Singapore och en sommar i Sverige drar vi vidare, jag och min Isak. Nästa destination blir Rotterdam, Nederländerna. Vi ska börja plugga båda två och flyttar redan nästa onsdag (17/8). Jag ska göra mitt allra yttersta för att hålla dokumentationen uppe bättre nu i höst. Verkligen. Hoppas ni vill fortsätta att läsa om vårt äventyr! Kramis.  

Likes

Comments

Hallå där! Jag har ju inte uppdaterat på ett tag, detta på grund av att jag har varit ute och rest med min pojkvän. Under tre veckor hann vi ta oss från södra till norra Vietnam, från Vietnam till Hong Kong och därifrån till Taipei, Taiwan. Och vilken resa det har varit! Vårt livs resa, än så länge i alla fall. Nu tänkte jag berätta lite om vad vi upplevt. Jag börjar med Ho Chi Minh City, vårt första stopp på resan.

Första nätterna på resan bodde vi på hotel, Blue River Hotel mer exakt. Det låg i distrikt 1, även kallat Backpacker's district. Perfekt för oss!

Den mysiga gatan vi bodde på! Det var som en liten bakgata, vi hade lite problem med att hitta dit i början, då det låg så väl gömt, men värt var det!

I övrigt såg stora delar av staden ut såhär. Väldigt likt städerna i Thailand tyckte jag.

Vi åkte inte tillsammans till Ho Chi Minh, utan möttes där. Isak kom från Kambodja och jag flög in från Singapore. Vi hade inte setts på ungefär en månad så det var ju såklart jättemysigt att återförenas!

En av alla luncher. Nudlar med oxkött, grönsaker och jordnötter! En mangosmoothie också, mums! Det vietnamesiska köket kom inte att bli mitt favoritkök trots att vi åt mycket god mat. Jag tror att det var lite för lätt kryddat för min smak.

Utflyktsdags! Då vi bara hade två veckor på oss att ta oss hela vägen från södra till norra Vietnam hade vi inte särskilt många dagar i varje stad. Vi valde i alla fall att åka till Cu Chi-tunnlarna lite utanför staden. På vägen stannade vi på en fabrik där de anställda tillverkade tavlor för hand. Fabriken var speciellt startad för de som fortfarande har men kvar sedan vietnamkriget. Vad jag förstod så fick de drabbade efter kriget möjlighet att arbeta där, men de skänkte även pengar till en förening som kämpar för handikappades rätt.

Väl framme vid tunnlarna fick vi se exempel på fällor man använde under kriget, denna till exempel.

Vi fick se en väldigt liten ingång till tunnlarna. Man fick prova att hoppa ner där i hålet, men det kändes lite obehagligt! Guiden vi hade var väldigt duktig och berättade väldigt mycket intressant, till exempel att tunnelsystemet var uppbyggt i tre våningar. Första våningen ca. 2m ner i marken, andra ca. 6m ner och sista ca. 10m ner i marken.

Man fick även (av okänd anledning) testa på att skjuta på en riktig skjutbana om man ville. Personligen är jag inte särkilt glad för vapen så jag testade inte det heller.

En kväll var vi bjudna på middag hemma hos ett par familjekompisar till Isak. Där träffade vi ett gäng backpackers som vi hängde med ut! En rooftop-bar hann vi med innan vi gick tillbaka till hotellet sådär vid 4-tiden.

Vi stannade i Ho Chi Minh City i två nätter och åkte därefter vidare mot Mui Ne! Mer om det i nästa inlägg.

XX.

Likes

Comments