Gårdagens 110 på Bamora var väldigt bra, men naturligtvis får vi fyra fel, på första hindret.. vet inte om det finns något värre än att riva första eller sista hindret, man blir så less att man känner som att "nu kan jag ju lika gärna riva hela banan".. Men igår så gjorde jag faktiskt inte det, vi var felfria alla de andra åtta hindren, det var en väldigt lång grund på nio hinder och tio språng med kombinationen så jag tog faktiskt rundan som en nollrunda. Vi kom helt perfekt mot 1an så de blev en liten chock att vi rev den, ren otur bara. Sen fortsatte hon att hoppa väldigt fint, de var hinder nummer tre som låg på en linje med 22 meter och jag hade bestämt mig att rida på fem galoppsprång där men fick lite dålig galopp in på linjen så red ihop henne på sex trånga galoppsprång, vilket jag inte skulle gjort och det visste jag ju så väl, fast bommarna låg kvar .. Så vi kom nära på 3an som var helt mitt fel sen var rundan super! Jag valde även att ha baucherbettet på henne igår, då jag trimmade henne i ridhuset på de i lördags och då var hon väldigt fin. Det funkade ju jättebra, hon var lite sprallig på framhoppningen men hon kändes väldigt glad bara så brydde mig inte jättemycket, hon hoppade super så vad hon gjorde där i mellan brydde jag mig inte i. Inne på banan var hon väldigt lugn och lyssnade bra så det var kul!

Har fått en känsla av att detta år har vart ett oturs år.. Jag och Jack har haft väldigt mycket fyra fels rundor i år, jag och Bamora har haft lite otur med att något bett aldrig riktigt funkat så har liksom inte fått någon superkänsla på tävling, nu i Heby var det första gången som jag kände att hon var riktigt med mig! Tråkigt på sätt och vis att avsluta tävlingsåret då men samtidigt bra att avsluta med känslan på topp med båda hästarna. Sen gick ju Asta bort i september, väldigt tragiskt.. Jag tycker inte alls att turen vart på min sida detta år men jag har samtidigt lärt mig väldigt mycket och ser fram emot tävlingsåret 2018.

Rebecka var även med igår och tog fina bilder, superkul! Höjdpunkten med 2017 måste ju vart att vi köpte Bamora, fina tjejen❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har kommit hem nu efter 14 timmar i stallet, vi åkte ner till stallet 05.00 i morse och kom hem vid 19. Är jättetrött så ska faktiskt gå och lägga mig snart så jag kan ladda om inför morgondagen.

Första klassen idag kan ju verkligen diskuteras.. Jack var så otroligt fin att rida, lyssnade jättebra och hoppade fint på framridningen och framhoppningen.. Sen när de var dags för mig att starta får jag för mig att jag fått startsignal, tyckte jag hörde ett pling så jag red an första hindret och han hoppar det, Jack känns fortfarande väldigt med mig.. Sen hör jag att speakern säger "avbryt du har inte fått startsignal!", vilket betyder att jag blev utesluten. Aldrig blivit så besviken på mig själv, de var så himla onödigt.. Jag var helt inne i att de plingar direkt när den andra går i mål, men inte här.. Värst är att jag inte märkte det, jag som alltid är så noga med att kolla att jag fått startsignal, riktigt klantigt och så frustrerande!! I andra klassen var han lika fin och jag red som jag gjorde innan första klassen, till sista hindret.. Vi var felfria fram till hinder nummer 6 som vi petade, jag vart lite less och slutade rida, glömde helt bort att jättemånga hade kollat på sista hindret som var en kombination så jag la mig på mage och red slarvigt, därför ett stopp på sista men hoppade utan problem sen! Jätteskönt att avsluta året med en sån fin känsla, känns kul inför nästa år!

Rebecka följde med på tävlingen idag, hon tog så mycket fina bilder på Jack!! Hur häftig är han inte på bilden när han står i solen? Älskade ponny.

Vi åkte upp och trimmade Bamora nu efter tävlingen, hon kändes fin i slutet! Ska packa och knoppa henne imorgon, vi ska åka runt 09.30 så det blir inte alls lika tidigt, skönt faktiskt.

Likes

Comments

Hej hej, allt är klart i stallet, putsat alla saker, sadel, stövlar, träns osv. Allt står redo i sadelkammaren för att packas in i bilen och transporten imorgon. Borstade även Jack, gjorde han fin och flätade både svans och man, så det går lite fortare imorgon, rullar bara upp flätorna till knoppar imorgon bitti.


Vi hade bara teori på idrotten idag så vi hann med 15.30 tåget, så skönt! Det betyder ju alltså att jag kom ner en timme tidigare till stallet. Jag började faktiskt med att putsa allt, för att jag skulle rida ut tillsammans med Rebecka och hon skulle brodda Tekla först, var skönt att ha det gjort och rida ut sen. Vi skrittade i ungefär 30 minuter eftersom Bamora hoppade igår och Tekla hade gått markarbete. Mamma red faktiskt Jack tidigare idag, det var väldigt snällt då han är lite mörkrädd, så han är inte jätterolig att rida i mörkret alla gånger, sötisen. Det lät som att han hade vart lite pigg men duktig, han har verkligen alltid hur mycket energi som helst trots att han hoppat dagen innan, man märker aldrig av någon trötthet hos honom. Mamma hade fokuserat på att få honom lång och låg, de är bra efter hoppning, även inför tävling skulle jag tro så de var toppen.


Sen fixade jag med Jack, klippte manen och svansen innan jag började fläta, kände igenom benen och han känns fin. Tycker att han känns fin i hela kroppen just nu faktiskt, har tyckt att han vart lite väl rund innan men nu är han riktigt fin, han blir ju även sååå snygg när man rakar honom! Ser ut som en sportponny, bästa Jackis <3

Likes

Comments

Hej, kom hem från stallet för ett tag sedan och har hunnit äta, duscha osv. Vi åkte till ridhuset idag med båda hästarna för att hoppa som planerat, vilket gick bra, de hoppade väldigt fint.


När jag hoppar själv med mamma så brukar jag ofta hoppa serier, eftersom att jag haft lite sviktande självförtroende är serier något som hjälpt mig mycket, man får ett bra flyt och man behöver inte tänka så mycket! När jag hoppar serier gör jag det ofta för att träna min sits innan, mellan och över hindren, jag tycker själv att jag har en tendens till att bli lite snabb med mitt överliv, försöker alltid träna på att vara så still som möjligt på hästen, för att inte störa när den hoppar. Fokuserar också med att få fram min hand lite mer i spången, det här med att jag blir snabb med överlivet gör ofta att jag lättar med överlivet istället för handen. Detta var mycket värre på Asta men även på henne jobbade jag med detta, kan se lite skillnad men är inte nöjd än. Tog faktiskt något större språng på båda idag, det gick väldigt bra på Jack han hoppade fantastiskt fint idag och han såg så nöjd ut efter, alltid kul att se en positiv häst! Bamora hoppade också fantastiskt som vanligt, jag är inte van med att hoppa större hinder och nu när jag tittar på filmerna i efterhand så ser jag en del jag har att träna på! Tycker jag fick till handen men inte överlivet och benen i språnget, de ser och kändes som att jag hamnar lite bakom, måste fram mer med kroppen i språnget, tror även att jag skulle ge en ännu friare hals i språnget om jag kom fram, det är inte jättelätt när man samtidigt måste tänka på att inte flyga ur sadeln, haha... Det är svårt att förklara vad jag menar, men huvudsaken är att jag själv vet vad det är jag behöver träna och bli bättre på. Men serier är verkligen något jag kan rekommendera, det har som sagt hjälpt mig och min sits väldigt mycket.


Imorgon blir det en lång dag igen, MEN jag ska inte glömma att blogga! Kommer hem klockan 17.30 tror jag, då blir det raka vägen mot stallet för att rida och fixa allt inför tävlingen, allt ska vara klart och packat imorgon kväll, vi ska åka klockan 06.00 på Lördag så för att det ska underlätta då ska allt vara klart .

Har lagt ut filmer från idag på båda hästarna på min Instagram, för de som inte följer mig där och vill titta så heter jag, feliciadilenh där.


Vi hörs imorgon, ha en fin kväll!

Likes

Comments

Eftersom att jag har bloggat lite dåligt på sistone så gör jag ett till inlägg idag. Fick en liten idé om att skriva en önskelista, vad jag vill ha i julklapp osv. Tänkte att det kan vara lite kul att läsa.


Först så önskar jag mig en ridkappa från Uhip, tycker dom är ser så varma och sköna ut! Dom går ju nedanför knäna och så finns det en dragkedja på baksidan som man kan dra upp så kan man även rida i dom så de hade vart perfekt på tävling att rida fram i nu när det blir så kallt. Även att ha och rida i hemma! Dom är också väldigt stilrena enligt mig, super fina!

Jag har också kollat på ett par nya stigbyglar, har haft ett par sprenger stigbyglar i flera år och tycker att dom är jättebra men skulle vilja prova något nytt. Jag har aldrig fastnat för Free jump eller Equiline stigbyglarna riktigt, tycker absolut inget illa om dom men dom är inget jag skulle köpa först för att de är så dyra sen skulle jag inte heller kunna tänka mig att jag å mina hästar hade fått dom att se bra ut. Jag har iallafall kollat på ett par som heter MakeBe, de finns i flera olika färger, rosa, brun, silver,svart,blå röd och vinröd tror jag, inte säkert att de är alla men det är dom jag vet. Jag tycker att alla är sjukt fina, har fastnat mest för de bruna och de svarta men de rosa är ju såå coola!! Dessa är också dyra men bra mycket billigare än Free jump t.ex. Har dock inte så stor koll på säkerheten med dom, men har känt på dom och de är väldigt lätta!

Har också kollat på ett par nya senskydd till hästarna, vill jättegärna ha ett par bruna eQuick skydd med ludd, har läst mycket bra om dom. De har ett blått parti på "baksidan" av skyddet som ska dämpa mot slag, t.ex om hästen river och får slag mot benet ska det dämpa. Sen tycker jag att det är så fint med ludd och tycker de ser så skönt ut med skydd och sadelgjordar med ludd! Att dom dämpar mot slag, samtidigt är mjuka och sköna måste ju vara perfekt för hästarna! Juste, dessa finns även i ljusrosa, tänk stigbyglarna och skydden på Bamora, hade vart så fint!

Sen finns det massa mer saker jag vill ha, t.ex funderat lite på ett till tävlingsschabrak med matchade luva till men jag har inte kollat på något speciellt än. Skulle kunna rabbla upp hur mycket som helst men detta är ändå de jag är mest sugen på just nu! Jag drömmer om en ny sadel också, men de kan jag nog bara drömma vidare om tills jag själv har ett heltidsjobb, hehe. Sadeln jag har nu ligger inte helt 100 på någon av hästarna men funkar på alla tre så de är toppen, de är väl Bamora den ligger "sämst" på, den åker bak så lär alltid ha förbygel när jag rider. Men jag föredrar att rida henne med en förbygel med martingal så de gör ju ingenting egentligen.Jag hoppas att de var ett roligt inlägg, det var iallafall roligt att skriva. Ni får jättegärna skriva vad ni tycker, speciellt om de rosa sakerna!!

Likes

Comments

Hej, har precis kommit hem från skolan, tänkte plugga lite företagsekonomi nu. Vi har fått en uppgift som är ett projekt, vi har en gård som vi ska "göra om" för att kunna tjäna pengar på gården. Alltså ska vi starta ett företag och sen när det är klart ska vi ha en muntlig presentation inför klassen på ca 5-7 minuter om vår gård.

Igår hade jag idrott direkt på morgonen, orientering i sex minusgrader.. Sjukt kallt. Men vår idrottslärare sa att vi kunde gå i grupp och endast ta 2-3 kontroller pga kylan, men vi var ganska snabba så vi hann med 4 kontroller medan vissa endast hann med 1-2. Men snällt av läraren att låta oss gå lite kortare så vi inte riskerar att bli sjuka, eftersom vi inte hade överdrivet mycket kläder på oss heller. Sen hade vi matte i en timme och 15 minuter, matten slutade 11.50 och då slutade vi även för dagen.

När jag kom hem åkte jag och mamma ganska direkt in till Sandviken, kl 17.00 skulle vi på handledarkurs men mamma hade jobb i Sandviken innan som skulle ta ca två timmar, därför åkte vi direkt när jag kom hem, runt 14.00. Mamma hade även fixat stallsysslorna innan jag kom hem, hästarna fick alltså vila igår istället för idag, som de vanligtvis gör. Handledarkursen var iallafall så fruktansvärt tråkig, han som hade kursen drog även över på tiden så vi satt och lyssnade på honom i över fyra timmar.. Sista timmen höll jag nästan på att somna, haha.. Men nu är det iallafall gjort och skönt är väl det!! Vi kom hem runt 22 och jag duschade bara när jag kom hem sen somnade jag, tänkte inte alls att jag inte gjort något inlägg, slarvigt. Missade ju även hoppträningen igår, tråkigt men tanken är att vi ska åka upp till ridhuset och hoppa imorgon istället eftersom dom behöver hoppas innan tävlingen för båda i helgen.

Idag började skoldagen med ett "prov" i historia, de var en text där man skulle svara på frågor och ta in vilket historiebruk det var. Jag svarade på alla frågor och jag tyckte att det var ganska lätt att se vilka historiebruk som fanns med, de andra frågorna var dock lite svårare men hoppas att det gick bra! Sen brukar det ju alltid kännas bättre än vad det är för mig så ska inte ha några förhoppningar, haha.
Sen har det inte vart några fler prov idag men vi har haft grupparbeten osv, men en helt vanlig skoldag egentligen.
Mamma fixar stallet även idag, hon ska även rida hästarna, så snällt!! Jag hade egentligen kunnat rida idag men vi har sån kort tid på oss med detta projekt så jag känner att jag vill plugga idag, har även lite juridik att skriva på. De är ganska mycket i skolan just nu känns de som, mycket muntligt osv. Jag har nästintill omöjligt att hinna allt hela tiden så jag är väldigt glad att jag har mamma!


Men imorgon står det som sagt hoppning på schemat, ingen skola egentligen men jag vill komma ikapp med matten så jag har valt att åka in på pluggstuga mellan 9.00 och 10.00 imorgon. Men sen hem! Ridhuset blir ju upptaget kl 16.00 pga ridlektioner så vi måste hinna upp innan det.

Det var väldigt fint där vi orienterade, vi var vid Främby Udde i Falun! Ligger precis bredvid Falu Ridklubb, där har jag faktiskt vart och tävlat flera gånger. Det vart lite motiverande och mysigt trots att man trodde man skulle frysa ihjäl, fick ju även se lite hästar.

Igår kom ju även årets första snö och jag blev så glad! Jag tycker om vintern väldigt mycket, nästan mer än sommaren då de värsta jag vet är att gå i bikini, är nog den enda som tycker de, hehe.

Likes

Comments

Vilka långa dagar de senaste två dagarna har varit, idag var det en "kortdag" i skolan, precis som vanligt på måndagar. Har även vart och gjort ett syntest för att få börja övningsköra. Det gick bra, jag hade bra syn, vilket jag visste och hoppades på. Sen efter det åt jag och mamma lunch i Falun, sen hem till stallet.


Vi fortsatte att klippa Bamora idag, det gick bättre och hon är nu klar. Kanske inte det snyggaste men inget vi behöver skämmas över iallafall. När vi var klara red jag ut på en tur med henne, men det var ju så himla hårt i backen så det blev ett väldigt lugnt pass för henne idag. Vi travade och galopperade lite, hon kändes lugn och avslappnad trots att hon tyckte att det var så jobbigt med att bli klippt. Sen fick hon gå in med sitt halstäcke och Back on Track skydd på alla fyra ben, såg så mysigt ut. Hon fick en massa godis och mys av mig och mamma efter att hon blev klippt, för hon var mer rädd idag så man kände sig nästan elak. Men hon var som sagt lugn och snäll direkt efter.


Efter att jag hade ridit Bamora åkte vi ner till Torsåker och hämtade en rundbal med hö till hagen då den var slut. Men eftersom att det var så hårt fick även Jack en ofrivilligt lugn tur med bara skritt och trav idag. Jag satt faktiskt på mig täckbyxor idag och de gjorde jag rätt i, var lagomt varm hela dagen i stallet. Har iallafall kommit hem nu och ligger i sängen redan, så skönt! Vi har idrott första lektionen imorgon så vi lär alltså ta 06.10 bussen hemifrån och 07.00 tåget till Falun för att hinna i tid till Idrotten.. Vi har även orientering så det gäller att klä sig smart för att inte frysa så mycket.

Likes

Comments

Hej hej, äntligen hemma efter en lång dag. Vaknade runt 08.30 idag, gick upp och kollade direkt vilken tid SM finalerna skulle börja, Juniorklassen startade kl.11.00 så valde att kolla på den, sen åka till stallet för att rida båda hästarna och raka Bamora..


Alexander och Jack var iallafall jätteduktiga båda två i ridhuset igår. Vi släppte Alexander först så att han skulle springa av sig lite, eftersom att vi inte visste om han skulle bli busig om mamma hoppade upp direkt. Han sprang runt och busade lite i säkert 10-15 min innan mamma hoppade upp. Men alltså, wow det är verkligen som att han vet att man ska vara snäll när man rider, mamma kunde trava runt i båda varven och han var verkligen hur lugn som helst, duktiga bebis. Jack skrittades ganska mycket, jobbade honom och han kändes mjuk och fin. Jag tog även trav och någon kort galopp, han var superfin verkligen!


Idag när jag kom ner till stallet mockade jag åt Bamora och Jack, fixade hö åt dom. Mamma som jobbar dygn började 08.00 imorse så hon släppte ut hästarna och gjorde allt klart åt Alexander men även vatten åt mina två. Sen red jag Jack, gick till en liten volt som vi har ungefär 10 min bort så han fick skritta fram dit. Travade och galopperade lite mer idag än jag gjorde i ridhuset igår, men även idag fin och avslappnad att rida. Skönt! Sen var det dags för Bamora att rakas, började med att tvätta benen på henne, sen ställde jag henne på gången och började borsta henne, noga eftersom att klippmaskinen inte tål för mycket lort. Sen skulle jag börja klippa henne, förväntade mig inget annat än att hon skulle vara lugn och nästan stå och "sova" när jag klippte henne , det var den uppfattningen jag fått om att klippa henne. Men aj vad fel jag hade, hon blev livrädd när jag satt igång maskinen, lugnade ner sig lite så jag började gå närmare. Försökte klappa henne för att hon skulle lugna ner sig samtidigt som jag försökte börja klippa, hon bara gick fram och tillbaka på gången men jag gav inte upp! Visste att detta var någon slags test.. Kan väl säga att det blev oavgjort mellan oss då jag kunde raka nästan hela kroppen förutom halsen och bogen för då blev hon helt galen och försökte hugga mot mig och springa runt igen, så jag la ner det idag, fortsatte istället där hon stod lugnt. Men ibland blev hon plötsligt arg på vissa ställen som t.ex mitt på rumpan.. Det var då jag förstod att hon bara dummar sig. Slutade iallafall klippa när hon stod stilla och var snäll, mamma får hjälpa mig med det som blev kvar imorgon! Tror hon är i en testperiod just nu, men den ska jag vinna och hon ska inte få köra över mig som det känns som att hon gör just nu.

Dom är ju för söta, bästa killarna.

Bamoras hög med hår efter att jag var klar för dagen, tror det var välbehövligt med en rakning för henne. Hoppas bara att det går bättre imorgon! Valde också att inte rida henne idag eftersom att jag fick hålla på med henne i över två timmar.. 

Likes

Comments

Igår var det en ganska lång dag, började 10.00 så jag åkte hemifrån 08.25 och slutade 16.00. kom hem runt 17.20 så jag åkte direkt till stallet och red hästarna. Dom reds samma runda och de båda gjorde det bra. Jag kom hem från stallet runt 21.00, då tvättade jag Bamoras benskydd sen la jag mig i sängen då klockan stod på 05.50 idag. Så därav blev det inget inlägg igår.


Vi bestämde oss iallafall att jag skulle tävla idag, 115 debut på Bamora. Jag trodde att jag hade lite mer tid än vad jag hade på mig så jag fick typ rida fram i 15minuter.. Jag blev stressad och fick till en början inga bra språng men hon kändes sjukt fin i övrigt, sista språnget innan jag gick in på banan vart bra och jag lyckades få med mig en hyfsad känsla in på banan. Men när jag kommer in på banan kändes hon direkt spänd och stod även emot lite. galopperade några varv på en volt innan jag red mot det första hindret som hon hoppade fint, hoppar även fint på 2&3 men kände att hon inte riktigt lyssnade på mig så mot hinder 4 som var en kombination tog jag en liten förhållning för att jag inte ville att hon skulle springa in i kombinationen men då blir hon överlydig helt plötsligt och nästan stannar så fick trycka på henne med spö och ben, vi klarade den men fick ett pet in.. Sen mot hinder nummer 5 så ligger vi bra, men hon lägger plötsligt in ett extra galoppsprång och hoppar genom översta bommen.. Var nära att utgå där men såg en bra distans mot 6:an som låg på en linje och hon hade galoppen kvar så styrde emot det , vilket jag är glad att jag gjorde så jag fick riktigt fina språng på hinder 6,7,8 och 9. Rev tyvärr sista hindret men de var bara ett skitpet. Jag lär ändå säga att jag är nöjd med rundan trots "katastrofen" på hinder 4&5, eftersom jag fick en fin känsla på resten av banan och känslan är det som är viktigast för mig. Det kändes absolut inte högt och inte svårt heller så de känns inte fel att jag valde att starta idag, synd med framridningen bara.. Tror absolut vi fått ett bättre resultat om vi inte hade vart så sen ut.. Men nu har jag lärt mig det till nästa gång och jag tror även att jag vet vad vi behöver träna på för bättre resultat.


Är hemma nu, har ätit mat precis och nu sitter jag och kollar på Junior SM i hoppning. Så inspirerande att kolla på högre klasser, brukar ofta vilja åka och kolla när det finns större tävlingar i närheten för att jag tar med mig så mycket och lär mig. Känns som att man får tips genom att bara kolla. Min dröm är faktiskt att få rida Junior SM och i Scandinavium, i deras klass morgondagens vinnare, hur häftigt hade inte det varit? Jack ska iallafall ridas lite senare så det passar med insläppet, vi har tänkt att vi ska åka till ridhuset med både Alexander och Jack, första gången mamma ska rida Alex där, vi kommer ju inte att rida länge men har iallafall tänkt lite galopp och trav för Jack idag, sen får vi se hur Alexander beter sig.

Likes

Comments

Hej hej, kom hem från stallet för nån timme sedan så har hunnit duscha och ätit middag. Vart skönt att vara hemma idag faktiskt, fick sova ut i morse och tog det väldigt lugnt i stallet. Innan vi åkte till stallet så åkte vi till banken för att fixa några saker men de vart nå krångel så får vänta på mitt nya kontokort tills vi kan göra något.. Så vi får fixa de nästa vecka.


Bamora fick iallafall ett rejält trimpass i ridhuset. Eftersom att hon känts lite sur och jag inte riktigt vetat vad jag gjort för att hon ska bli det, så tror jag att hon tror att hon får göra som hon vill med mig när de blir lite jobbigt.. Så jag jobbade mycket med att hon skulle lyssna direkt när jag bad henne att trava, galoppera eller sakta av osv. Fick hjälp av en tjej och hon tipsade mig om olika övningar och vad jag skulle göra när hon inte lyssnar eller börjar kicka. Jag tycker att Bamora kändes fin och riktigt avslappnad i slutet, bara jag som ska komma ner bättre i sadeln, räta upp mig och bli lite lättare i min hand. Tänker absolut jobba vidare på tipsen jag fick av henne, såg och kände skillnad redan efter detta ridpass så det känns bra.

Skrittade bara Jack igenom byn tillsammans med mamma och Alexander, det gick bra och Alexander var så duktig! Vi mötte flera bilar och han brydde sig inte alls, även massa presenningar som fladdrade på grund av att det blåste så mycket och han gjorde ingenting, så duktig och lugn verkligen!


Verkligen inget bra väder idag, regnat och blåst så mycket.. Vill att de ska bli kallt och snö nu, orkar inte med dessa hemska hagar längre. Tror även att hon på bilden håller med om det...

Likes

Comments