Mammalivet, Vardagen

God morgon, eller god förmiddag kanske man ska säga. Detta är ett inlägg som jag tvekar till att publicera men jag känner nog ändå att det är något som behövs så det här är ett ärligt inlägg om hur det känns i kvinnokroppen 8 månader efter förlossningen.

Jag kollade på Malou efter tio idag som jag faktiskt aldrig brukar göra annars men just idag fångades jag av ämnet Förlossningsskador. Det är något jag verkligen tycker borde lyftas fram så mycket mer och att vi ska våga prata mer om det, jag menar vi kvinnor är ju skapade för att kunna föda barn och är ju det mest naturliga som finns MEN vi ska inte behöva acceptera vad som helst och leva med smärta. Jag ska erkänna att jag själv tycker det känns lite motigt att prata om det jag själv upplever men vi måste ju som sagt prata om det för att det ska bli någon förändring.

Ellenore blir 8 månader denna veckan och ni som läst min förlossningsberättelse vet att jag drabbades av en "normal" grad 2 bristning. Jag förlorade en del blod och läkaren var tvungen att snabbt sy ihop och that's it. I min journal står det "eventuell skada på inre sfinkern" vilket jag tycker är skit, vadå eventuell? Jag vill väl veta, skada eller inte. Vid efterkontrollen sa dom att allt såg bra ut och att det knappt syntes att jag blivit sydd. Jaha tänkte ju jag, såklart att man vill lita på orden från vården och fortsätter livet som mamma och hoppas att smärtan går över så småningom. Så till det här med samlag efter förlossning. Inget man direkt är sugen på som nybliven mamma så jag ville vänta och det tog säkert tre månader innan vi ens försökte så gällande infektionsrisk och sånt så var det ju ingen fara. Jag hade fortfarande ont och valde att själv boka ännu en undersökning för att se om den där eventuella skadan var en skada.

Jag fick en tid för vaginalt ultraljud och hela besöket tycker jag personligen kändes fruktansvärt stressigt och slarvigt, jag hann knappt prata till punkt och när jag ska förklara något så vill jag ta det i min takt för att inte missa något viktigt. Jag fick höra samma sak igen, att allt såg bra ut och att det knappt syntes att jag blivit sydd. Detta besök gjorde jag ungefär 4 månader efter förlossningen om jag inte minns fel. Så återigen så fortsatte vardagen som vanligt och jag brydde mig inte mycket mer om detta eftersom man hela tiden får höra saker som "det tar tid för kroppen att återhämta sig" och "det är så individuellt hur snabbt man läker" och ja det förstår väl jag med men nu 8 månader senare känner jag fortfarande av smärta vid samlag och tampong kan jag endast använda vid extrema tillfällen under en menstruation då till och med det är smärtsamt. Vid ett besök hos barnmorskan/gyn för att ta blodtryckskontroll efter start med p-piller igen så byttes besökets anledning till just detta ämnet om skadan och smärtan. Vid denna undersökning i augusti så sa denna barnmorska att det är klart att det inte ska behöva göra ont så här lång tid efter men återigen att det är individuellt. Det blev en ny gynundersökning och denna gång kände hon som en hård ring där jag är sydd och där smärtar det, fruktansvärt obehagligt. Kanske att det kan vara någon ärrvävnad? Jag vet faktiskt inte och inte hon heller.

Jag trodde jag skulle få en remiss till vidare undersökning men icke, jag får själv ta tag i att höra av mig till gyn på sjukhuset eller alternativt en privat. Privat känns ju billigt... eller inte... Dessutom så vet jag ju vilken ton man får tillbaka och väntetiderna om jag själv ska ringa för ännu en undersökning istället för en remiss så det blir liksom att man inte tar tag i det själv. Det jag är mest rädd för är väl om man ska behöva göra om något eller behöva ta bort någon ärrvävnad, aj... Jag tror att jag kommer fortsätta att vänta och hoppas att det går över någon jäkla gång för jag är så less på att ringa runt och sitta i telefonkö och betala besök som inte ger något. Är ni fler där ute som sitter i liknande sits? Kommentera gärna och diskutera, det behövs!

Liten plutt, tiden går så fort!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links Inredning, Tips!, Wishlist

Idag har jag Äntligen börjat tapetsera i hallen och jag känner på mig att det kommer bli så himla bra! Det blir så mycket ljusare och fräschare där nu och jag vill bara börja med det roliga piffet 😄 Jag hoppas att min lilla älskling är lika snäll imorgon så jag kan fortsätta.

För övrigt så sitter jag och drömmer mig bort bland inredning och dekorationer (som vanligt varje kväll haha) och snubblade över dessa skönheter, me like! Såna där saker som jag bara känner att jag villhöver i mitt liv 🙈

1. HÄR / 2.HÄR / 3.HÄR / 4.HÄR / 5.HÄR / 6.HÄR / 7.HÄR

Sov gott kära ni ❤️ /F

Likes

Comments

Mammalivet, Vardagen

God morgon på er finisar, hoppas ni sovit gott!

I skrivande stund sitter jag med lillan liggandes på en kudde i i famnen och nynnar på Klättermusens vaggvisa. Jag har verkligen fått den på hjärnan då Axel brukar sjunga på den när han ska natta Ellenore. Lite gulligt ändå om jag får säga det själv. Han är verkligen helt fantastisk som pappa ❤️ Det värmer så i hjärtat då jag själv inte har dom bästa minnena med min egen pappa och ej kontakt med idag så att se hur bra Axel tar hand om oss och speciellt Ellenore, det är helt enkelt underbart!

Nu är årstiden då vi startar våra mornar med levande ljus till frukosten. Just idag tog det emot lite extra att gå upp då det var så kyligt i huset och det blåser nästintill storm ute. Men med dubbla tröjor och strumpor så kom jag också upp ur sängen. Jag planerar för en dag inomhus med risk för att blåsa bort om man går ut, hua vilka starka vindar vi har på Öland idag! Förhoppningsvis hittar jag lite motivation att få något gjort här hemma idag men det är alltid lättare när man har sällskap tycker jag.

Ha en underbar dag!

❤️ /F


Likes

Comments

Huslivet , Vardagen, Trädgård

Det blev inte mycket mer gjort idag är arbete i trädgården, vi har rensat i timmar idag och det är bara ett av husets alla hörn... Det är så mycket rosor att ta hand om så det är inte klokt!

Axel började med grovgöran och jag försökte klippa bort en klätterros som satt vid rännan. Vilket herrans trassel haha. Det var så extremt små krokiga grenar och en himla massa taggar så jag bara fastnade hela tiden och det hade virat runt sig själv och rännan, fy vilken tid det tog. Men nu är den äntligen borta och efter det fortsatte jag med resten vid husväggen. Jag känner spontan att dör dom så dör dom, många av rosorna vill vi ändå inte ha kvar så jag chansade på att klippa ner ganska mycket. Det är däremot en speciell sort jag varit försiktig med som jag verkligen vill ha kvar. En rosbuske med riktigt stora rosor i en mjuk persikofärg, helt ljuvlig är den och sitter precis under fönstret till matsalen.

Imorgon fortsätter vi men först ska vi till tippen med ett lass och sen in till stan för några ärenden.

Ha en fortsatt fin kväll!

❤️ /F

Bild från i somras när vi flyttade in ❤️

Likes

Comments

Huslivet , Vardagen

God morgon fina!

Så tyst det blev här ett tag. Dagarna har bara rullat på och så var det helg igen. Vi har haft lite att göra, bland annat så har vi börjat bygga garderobsdelen i sovrummet (tror det kommer bli kanon bra!) och har jag ju även börjat med hallen som ska tapetsera om. Tapeter är köpta och det är slipat och klart så det är egentligen bara att börja tapetsera. Inte så lätt att göra det själv i veckorna dock med lillan, hon vill ju gärna ha uppmärksamheten haha. Dessutom har vi nu fått ett datum när dom kommer för att installera värmepumpen hos oss så nu i helgen är det prio på att rensa utanför huset där den ska stå och när vi ändå är igång så kör vi nog på att rensa upp lite annat i trädgården.

Alltså det är så jobbigt att ha så många tankar och idéer om hur man vill ha det i hemmet och i trädgården, det kliar i fingrarna och min kreativa själ går på högvarv haha. Detta är verkligen en prövning för någon som bara vill pyssla och dona, man måste ju verkligen ta en sak i taget och jag försöker hejda mig 🙈

Likes

Comments

Vardagen, Evolution Design Smycken, Pyssel & knåp

Hej på er! Hoppas solen skiner hos er också idag.

Det blev inte någon sightseeing för oss igår. Axel jobbade hemifrån igår men det blev ändå sent för att åka någonstans. Innan vi hade fixat middag och ätit så hade klockan hunnit bli nio redan så då kände vi att det var bättre att bara mysa hemma i lugn och ro. Ellenore skulle ju ändå sova och hon sover bäst i sin egen säng.

Tanken är att vi ska ta oss ut en sväng idag iallafall och kolla in skördefesten, väntar bara på att Ellenore ska vakna och äta. Helst vill jag inte gå ut alls idag för det blåser så fruktansvärt men samtidigt vill vi ju passa på att göra någonting ihop denna lediga tid. Hoppas att ni får en underbar lördag!

❤️ /F

Just ja, jag är precis klar med en ny drömfångare. Den kommer läggas in i min webshop inom kort.

Likes

Comments

Contains affiliate links Inredning, Tips!, Wishlist

Vår hall, den sitter jag fortfarande och funderar över hur jag ska inreda. Den är inte så stor men tillräckligt för att göra lite mysig iallafall. Just nu sitter jag och drömmer mig bort, den här soffan är ju ögongodis, tänk den i hallen 😍

Likes

Comments

Contains affiliate links Inredning, New in, Tips!

Den här veckan, mellan 27 september till söndag 1 oktober är det Äntligen dags för en av årets absolut mysigaste stunder, nämligen Ölands Skördefest. För mig är det lika med invigning av hösten, det är sån mysig höststämning med massor av konst, hantverk, närodlat och aktiviteter. Jag har själv varit med några år tidigare med försäljning av smycken och drömfångare men nu när vi har en liten tjej i familjen så känns det som tiden går till henne och jag vill själv väldigt gärna åka runt och besöka olika ställen under den här veckan, några gamla bekanta platser men även några nya om vi hinner. Tror det kan vara spännande för Ellenore också trots att hon är så liten än. Så hösten, du är Varmt välkommen!

Till något annat så fick jag Äntligen tag på dessa urfina insynsskydd från Varuhus1. Dom har varit slut ett tag och när dom stod som nyhet hann jag inte alls beställa någon innan det var tomt på lagret, men nu lyckades jag! Till det helt makalösa priset 99 kr så klickade jag hem två stycken som levererades med en rasande fart, jag är såå himla nöjd! 😍❤️

Den ena pryder just nu min pysselhörna och den andra står i badrumsfönstret

Likes

Comments