Barn, Älskade dotter

Go'kväll!
Här har det ekat tomt ett tag och anledningen är ju att vi såklart håller på att lära känna vår dotter som äntligen är här ❤

Söndagen den 19 februari, kl 00.41 föddes hon vår lilla tjej, med en längd på 51cm och en vikt på hela 4185g. Rund och go och med massor av mörkt gosigt hår ❤ Vad det gäller håret så hade ju både jag och Axel mycket och mörkt hår när vi föddes, så hon har att brås på om man säger så.

Just nu kommer det givetvis vara ganska lugnt här på bloggen men jag kommer ändå försöka uppdatera med jämna mellanrum. En förlossningsberättelse kommer i ett senare skede, finns ju en del att gå igenom. Just nu känner jag mig ganska mosig i hjärnan av allt och sömnen som inte direkt är på topp. Vi kämpar också på med amningen som går lite trögt tyvärr. Kanske har någon av er magiska tips som kan hjälpa? Hon har väldigt svårt att greppa tag om bröstet och blir hysterisk stackarn. Som tur är har jag verkligen världens bästa kille vid min sida som ställer upp så otroligt mycket att jag blir rörd av att bara skriva det här, en riktig klippa har han varit sen vi åkte in på förlossningen och är fortfarande ❤ Här nedan får ni se våran guldklimp.

Likes

Comments

Graviditeten

Tänkte lägga in en liten update om läget här hemma. Vår lilla tjej är som sagt sen till sin beräknade födelsedag. Strax efter lunch började jag klocka förvärkarna och i ungefär 3 timmar höll dom igång, vissa starkare än andra och med allt från 5-10 minuters mellanrum. Efter dessa 3 timmar tyckte jag det blev lugnare så då la jag ner klockan ett tag. Sen blev det mer intensivt igen efter ungefär 1,5 timme så då klocnade jag igen och denna gång var det ca 8-10 minuter emellan innan det åter igen lugnade ner sig. I stort sett hela dagen har det varit en tydlig värk i ryggslut, som ordentlig mensvärk och som blir starkare när förvärkarna kommer, samtidigt med ett ordentligt tryck nedåt.

(varning för känsliga, här kommer mer detaljerat)
Utöver dessa förvärkar har jag idag haft så mycket mer flytningar än vanligt. Några gånger när jag rest mig ur soffan har det verkligen känts som jag kissat på mig lite men så var inte fallet. Det var också flytningar, antar jag? men sen blev jag osäker, det var som vatten, tunnt och helt genomskinligt så då gick funderingarna på om det kunde vara fostervatten. Tänkte såklart att det är bättre att ringa en gång för mycket till förlossningsavdelningen än en gång för lite. Där fick jag prata med en stressad kvinna som gav rådet att använda binda och avvakta några timmar för att se om det blev mer och då återkomma.
Kan det kanske hända i helgen iallafall tro?

Så ja, nu sitter jag här igen. Tänkte att jag skulle tagit en dusch men avvaktar lite om det är så att det skulle vara fostervatten. Under tiden kör vi på lite kvällsmat och det blir Tacopaj för lite omväxling, i vanliga fall brukar vi äta klassisk tacos på fredagar.

Lilla hjärtat, vi längtar så!!

Likes

Comments

Graviditeten, Vardagen

Godmorgon på er! Vet ni vad, den där dagen vi gått och väntat på i nio månader är här! Tyvärr ingen bebis än då hon verkar bestämt sig för att stanna där inne i magen ett tag till.

Update om bebis:
Hon är inte lika aktiv som innan, verkar ha fler vilopauser än tidigare men hon rör sig såklart och det känns när hon väl borrar ner huvudet mer och mer. Hicka har hon fortfarande ett par gånger om dagen. Hörru du lillan, inte kan man väl vara sen till sin egen födelsedag? ❤

Update om mig och kroppen:
Tidigare har jag ju haft en hel del sammandragningar, vissa dagar väldigt intensivt. Så där att man fått stanna till innan man kan gå vidare på promenaden. Nu tycker jag det varit väldigt lugnt dom senaste dagarna. Har haft några enstaka förvärkar men ingen som direkt smärtat utan det har mer varit ett obehag. Jag känner fortfarande en del molvärk i ryggslut och även nedtill i magen ibland. Inatt var jag uppe tre gånger pga av molvärk och att jag behövde kissa. Första gången vid 03.30 var jag klarvaken...

Sista gången när jag vaknade så kände jag mig också ganska pigg och fortfarande med ett små bittert humör för att jag inte känner av mer. Jag har ju väntat mig att det ska hända så mycket. Så status just nu - väldigt gasig i magen 🙈 Dom små huggen är tillbaka där nere ni vet, har sammandragningar men mer oregelbundet och fortfarande ganska lugna, vissa kommer med en kraftig värk i ryggslutet. Det sticker lite nedtill i magen emellanåt men som sagt mer ett obehag än smärta.

Kan ju inte direkt påstå att jag känner mig trött utan fortfarande ganska rastlös så jag får väl försöka plocka lite här hemma under dagen eller sätta mig vid pysselbordet en stund för att få tiden att gå.

Likes

Comments

Graviditeten, Vardagen

Alltså herregud, så himla bitter och rastlös jag känner mig! Hela dagen har det verkligen krypit i hela kroppen som små myror och jag kan inte vara still. Sitter jag i soffan vickar jag på fötterna typ hela tiden. Nu under kvällen känner jag mig även så fruktansvärt sur och bitter, less på att vänta och att det är så lugnt, inga speciella nya tecken på att förlossningen ska starta. Har tagit två morötter att knapra på bara för att ha något att göra, vem gör det liksom??

Till något annat, kvällens middag blir kycklingwook med nudlar a la Axel 👌 Inte för att jag direkt är sugen på mat men mat behöver man ju, är mer sugen på sånt där onödigt, smällde i mig tre bullar efter bullbaket. Efter maten får jag nog lägga mig i sängen och surfa runt på inredningsshoppar eller nåt.

Hoppas ni har en fin kväll!

Mina fina små gröna i sovrummet

Likes

Comments

Graviditeten, Vardagen

Jaha, då var dagen före BF här och den har ju snart passerat den med. Blir inte klok på denna väntan, det värsta är att jag tycker det känns så lugnt med sammandragningar/förvärkar nu jämfört med tidigare veckor... Det vore ju en oerhörd lättnad om jag iallafall slipper gå över till torsdag nästa vecka då besök hos MVC är inplanerat klockan två och även en eventuell hinnsvepning som jag verkligen vill slippa vara med om. Håll era tummar och tår på att hon vill komma ut imorgon på självaste BF dagen! ❤

Jag har inte något direkt inplanerat om dagarna då jag gärna vill vara hemma när det sätter igång, så dagens "stora" syssla blev bullbak. Doften i hemmet efter nybakade kanelbullar är bara såå ljuvlig!

Likes

Comments

Graviditeten, Vardagen

Hur mår du nu? Hur känns det? Är allt packat och klart? Det är väl inte så långt kvar nu?

Det är frågor jag fått höra många gånger den senaste veckan. Sätter mig direkt och googlar på "hur du får igång förlossningen" och får massor av träffar. Näe riktigt så funkar det inte, såklart att jag är väl medveten om att bebisen själv bestämmer när hon känner sig redo för att se världen. Men såklart att jag Önskar att man kunde hjälpa till på traven, typ som att dra igång ett fönstertvättarpass, storstädning eller dra ut på en joggingtur.

Hur som helst så kunde man nog tro att det var precis det jag gjorde idag, hjälpa det lite på traven. Jag fick bara helt plötsligt sån energi när jag skulle ställa mig och diska så jag slängde igång Spotify på hög volym i Jamboxen, dansade lite (ni vet såna där höftswing som Elvis gjorde, är väl ungefär vad som går nu) och sjöng högt under tiden jag diskade. Något som är ganska irriterande är ju när den där jättebra låten kommer upp på spellistan och man kan varenda ord och så sänker man vattenstrålen till så lågt tryck för att höra ordentligt, så tar det en evighet att skölja av den där tallriken haha. När det var klart torkade jag av diskbänken i vanlig ordning och av någon anledning ledde det till att jag började skrubba av köksskåpen också.

Nu är det iallafall städat och fint i köket. När det var klart satte jag mig med en kopp kaffe och två kärleksmums i soffan och kände mig som klubbad. Totalt däckad, helt slut, som att kaffet hade helt motsatt effekt. Inte för att det gör något, det är ju tillåtet att vila inför förlossningen men ändå, att gå från 100-0.

För övrigt så känns sammandragningarna/förvärkarna ganska så ordentligt nu. Magen blir verkligen kanonrund, stenhård och ser plötsligt ganska liten ut och trycket nedåt är väldigt tydligt. Rörelserna från mini känner jag men dom är inte så tydliga som innan, kanske inte så konstigt med tanke på att det lär vara väldigt trångt där inne nu. Nu känns det mest vid höger ljumske, blygdben och upp mot vänster revben när hon väl rör på sig. Hoppas hoppas verkligen att den här veckan är den sista!

Likes

Comments