Skola, Träning, Mina hästar

Denna veckan har det inte varit så mycket plugg. Hade en läxa och en inlämning. Nästa vecka dock kommer det bli en del, muntlig övning i svenska, Engelska redovisning framför hela klassen själv, Matteprov och Religion Checkpoint. Tis-tors.

På höstlovet har jag även en stor inlämning i Historia som ska vara inne på onsdagen och vi fick den igår. Kul! Men det är inget överdrivet utan hade mer plugg v.36-38. Så kommer nog klara detta, bara att planera.

Idag har jag hoppträning kl 18:00 och kommer antagligen vara hemma mellan 20:00-21:00.

Ha en fortsatt trevlig vecka! ☺️ kram //Felicia

Bilder som är tagna av @andreafoto_

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Mina hästar, Tävling

Kommer fram på tävlingsplatsen och får parkera längst bort = långt till allt! Började med att kolla platsen sedan veterinär-besiktigade vi båda hästarna. Gick banan, tittade på 3 B-ponnyer sedan gick vi ner och gjorde i ordning.

Blev klara i perfekt tid och fick lagom mycket framridning. En mkt bra framhoppning men inne på banan frös hon till lite. Hoppade inte ut vilket resulterade i två ner. Red Domino rätt men hon var inte riktigt redo för att gå in i ett tittigt ridhus och hoppa LA+ utan förklass. Så besviken då jag satte ridningen men fick ingen utdelning men förstår nu varför.

Hostade väldigt mycket här emellan hästarna.

Vi gjorde i ordning BB, var ute i god tid, så han fick ledas ett litet tag. Gjorde en noggrann framridning, blev en bra framhoppning och det blev en bra runda på banan. Satsade lagom och fick en felfri runda med en 10:e placering av 44 starter! 🌟 Mkt nöjd!! 😻 BB var högt över och kändes mkt fräsch! Nu taggar vi MsvB imorgon!

Kram ❤️ /.Felicia

Likes

Comments

Mina hästar, Tävling

Igår var det dagen innan tävling så det var de gamla vanliga rutinerna. Red två ponnyer, putsade och packade. Minnie blev klippt och BB klipptes i torsdags. Så nu är vi redo för tävling!

Bara jag som är lite krasslig, tror jag har lunginflammation som börjar försvinna. 😅 Så vi får se hur det går med andningen idag inne på banan. Men jag kommer överleva! Har tagit alvedon och Ipren så det här får gå. Det ska inte bara gå utan det ska även gå braaaaa!!!! 🌟

Kram //Felicia

Likes

Comments

Skola, Träning, Mina hästar

Idag är det en helt vanlig torsdag! 4 lektioner i skolan, två långa två normala och lunch. Jag slutar kl 14:30 och sedan åker vi hem, jag och min bror får skjuts av mamma. Tror att jag snabbt ska rida och fixa stallet så att vi sedan kan fira mamma. Vet inte om vi hinner klippa hästarna.

Tänkte rida dem i skogen då de behöver lite konditionsträning. Hade helst ridit på stranden men det tar längre tid och vi har inte tid.

Efter det firar vi mamma. Pappa har en speciell present och så ska vi väl antagligen fika mm. Min present kommer i efterhand då jag inte haft möjlighet att köpa den än.

Ha en bra torsdag! Kram //Felicia 🌟

Likes

Comments

Tankar, Träning

Jag har blivit så inspirerad Nikolinas blogg! Hon skriver så väl genomtänkta inlägg och man får alltid en tankeställare av dem. Så jag tänker tipsa er om hennes blogg då hon ger er otroligt bra tips! Här är ett inlägg som hon har lag ut. 🌟😻

Likes

Comments

Mina hästar, Skola

I måndags hopptränare BB och Minnie. Mycket nöjd med båda men extra nöjd med BB! 😻🌟

Igår (tisdag) så tog skolan mycket kraft så jag mådde dåligt när jag kom hem. Så ingen ridning men lite plugg blev det iallafall. Mamma longerade 3 hästar och hämtade mer hö.

Idag (onsdag) hade jag matteprov och Historia redovisning. Det gick jättebra och jag var väl förberedd! Vår redovisning handlade om rymdkapplöpningen på 60-talet mellan USA och Sovjet. Det var faktiskt riktigt intressant och vi skulle redovisa: bakgrund och sammanhang, händelseförlopp, konsekvenser: positiva och negativa och nyckelord. Vår grupp satte det lätt som en plätt tack vare vårt samarbete!

Imorgon (torsdag) är det inget speciellt i skolan. När jag kommer hem behöver Minnie och BB ridas. Sedan behöver de klippas och friseras. Efter det ska vi fira mamma då hon fyller år!!! 🎉🎁

Fredag så har vi en jobbig dag i skolan, tråkiga ämnen och lång dag. Slutar kl 15:20, vem gör det på en fredag?! Sedan köpa godis och åka hem. Rida, putsa och packa står på schemat. Hästarna, Minnie och BB ska även tvättas.

Lördag åker vi till Borås och de hoppar en varsin LA+!

Söndag åker vi Borås och de hoppar en varsin MsvB!

Såhär ser min vecka ut just nu. Kommer antagligen ändras lite grann och då kommer jag uppdatera er om det. ☺️ Kram //Felicia

Likes

Comments

Mina hästar

Idag när jag vaknade började jag direkt städa. Har varit stökigt ett tag så det var dags. Städade mitt rum och sedan hela toaletten. Toaletten ligger bredvid mitt rum så den har typ blivit min egna. Ganska nice faktiskt!🌟Så nä jag städar den, städar jag bara upp min egna röra. 😉 Det tog nog 1 h iallafall.

Efter det ville jag äta en god frukost så jag gjorde en toast som innehöll väldigt mycket ost. Den var så god och mycket mättande. 😋

Idag ska BB och Bailey skrittas och Minnie ska gå ett hårt pass. 🌟🙌🏼

❤️ //Felicia

Likes

Comments

Mina hästar

Idag är tre hästar ridna, vilket är min standard nu på sommarlovet, BB, Minnie och Bailey. 🙌🏼🌟 I förmiddags var vi i väg på ett ärende så blev effektiv ridning på eftermiddagen.

BB gick ett 1 h pass på ängen, mellan hårt markarbetspass där fokuset var på lydnad. Försökte föra allt med sits och position istället för att använda händerna. T.ex i galoppen ökade jag genom att ställa mig och och satte mig ned utan att dra i tygeln så att han mjukt skulle gå tillbaka. Kan säga att jag lyckades ganska bra men det är inte perfekt än. 😉🌟

Efter det red jag Minnie, hon fick få ett kort pass i paddocken pga att jag hade planerat för dåligt så jag hade ont om tid. Blev ett kort markarbetspass på 25 min men bättre än ingenting. 😉😁

Sedan fixade jag till Bailey, han fick en snabb dusch. Därefter var vi på väg mot P&J. Hoppade 90 cm och han var så duktig. 😻 Trodde han skulle titta lite då han är 7 år och ohoppad sedan vi köpte honom. (Har inte hunnit med honom) Men han var så positiv och bara bjöd mot hindren. Så mycket nöjd med honom, han kommer snart med mer träning och regelbundenhet. ✨

Kram❤️ /F

Likes

Comments