Mitt påsklov har bestått av hästar, hästar och lite plugg på påskdagen. Ett riktigt hästlov som alla lov.

Har tävlat båda helgerna och jag kan ju summera allt som helt magiska tävlingshelger! 😻

Första helgen på lördagen var det elitomgång 2 (LA+) med laget på hemmaplan, Halmstad Fältrittklubb. Vi alla i laget satsade lite försiktigt på vinst men hade ändå respekt för banan och de andra lagen. 3 lag vidare till omhoppning på resultatet 4 fel. Jag fick ett riktigt skitpet på 7:an där vi egentligen kom bra. Om vi verkligen ska analysera så var 7:an ett hinder in i en trång distans på 4 galoppsprång. Minnie har en väldigt stor galopp så jag kan ha stört henne undermedvetet i språnget för att vara beredd på att hålla. Men men laget tog sig till omhoppning och där nollade jag och Minnie. Tillsammans tog vi en vinst med 3 nollor och snabbast tid! 😻

Dagen efter tävlade jag en LB i Åstorp med BB och vann! Vi fick leka runt lite och det var en lagom höjd att börja på i år! ✨

Helgen efter på långfredagen var det tävling i Helsingborg. BB och Joyce fick följa med. BB tävlade en reg LA bed A:0, felfri och 5:e placerad av 36 starter! 🌟💫 Joyce också felfri i LA och 3:e placerad av 39 starter! 😻 Sedan hoppade Joyce en MsvB bed A:0 och Inverkan. Gick in och satte en nolla och en riktigt bra runda, min bästa MsvB runda med henne! 💫 Vi blev 4:a på tiden och 3:a i inverkan med 24,5 poäng. 🙌🏼

Min kritik var att "Försök vara mer stilla, tänk på överlivet" alltså inte rida så mycket med sätet. Jag lättar i varje sväng och rider med sätet innan hindren och på distanserna. Tycker inte att det är negativt då hästen får bra stöd och vet vad jag vill. Men inverkansdomaren tyckte väl att det inte var så snyggt. Men då undrar jag, varför heter då klassen Inverkan när bara domarna dömer hur snyggt det ser ut? Då borde klassen heta MsvB stilbedömning i så fall. Jag skriver inte detta för att jag är missnöjd, utan jag bara undrar och reflekterar kring varför det heter inverkan när de bedömer hur snyggt det ser ut? Satt även och tittade på D-ponnyerna och såg verkligen vilka som gjorde inverkan och kom rätt på hindren och hade bra rytm men som fick ganska låga poäng. Då tycker jag att bedömningen har gått åt fel håll.

Hur mycket hjälper detta pappret ryttaren egentligen?

(Fick ingen film på BB utan detta är Joyces LA oc MsvB)

Eftersom långfredagens starter gick så bra och ridningen satt så efteranmälde jag Joyce till MsvA. Vi har hoppat 5 MsvB med 3 nollor men jag tänkte att vi testar en MsvA. Har aldrig hoppat det i hela mitt liv men vi ville testa nu. Det var inte många starter utan bara två C-ponnyer och 4 D-ponnyer.

Gick in som första start och satte galoppen och bara körde. Ett tips till när du debutera en klass, tänk på galoppen, ha hästen framme, inte rusa i galoppen men större och längre galoppsprång. Visste att distanserna skulle vara lite tajta då hon är storgalopperad så där satt jag tillbaka och tog någon halvhalt. Men annars red jag på känsla och jag visste vart jag hade henne. ✨🙌🏼 På hinder nr 7, det jag rev, kom jag lite snabbt och vände upp för sent. Fick aldrig henne rak så då blev det ett pet, på denna höjden måste allt sitta, det kände jag. Slutade på 4 fel och självklart otroligt nöjd på denna maxade MsvA. Vann i min kategori men hade även bäst resultat i klassen. Grym helg och en väldigt lycklig ryttare! 🌟💫☺️

Jag har haft ett grymt lov och nu börjar skolan imorgon. Framför mig har jag nationella prov v.17, 18 och 19. Yeah! NOT! Kommer nog gå bra, sov och ät så fixar det sig! 😉 //Felicia

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår var det måndag och det är min favorit dag i skolan då vi slutar tidigt, 14:10. Kommer hem i tid, fodrar hästarna, äter mellanmål och går ut igen. Hinner rida 2 hästar i ljus vilket är skönt! Igår red jag då 2 hästar, två markarbetspass. Efter det chillade jag och kl 21:00 tittade vi på Bonusfamiljen.

Idag blir det en hektisk dag. Tisdagar är den tråkigaste skoldagen och vi slutar 15:10 men blir hämtade 15:30. Hemma hyfsat sent. Ska fodra, försöka hinna äta ett snabbt mellanmål sedan möta hovslagare kl 16:45. Efter det blir det hoppträning inför Ljungby för Minnie och Joyce, 18:30. Hoppträningen kommer ta lång tid så vi är hemma 21:00-21:30. Sedan blir det mat och sömn. ✨💫😅

Ha en bra dag! 💕 Felicia

Foto: @andreafoto_ & @hastfotografer1

Likes

Comments

Igår red jag 4 hästar i skogen och idag 2 hästar i skogen och en i paddocken. Skogen = det effektivaste för fysisk förbättring!

Skogen är det bästa stället att rida på tycker jag även fast du måste lägga mer tid. Tid är pengar. Men vi försöker minst rida en gång i skogen med varje häst/vecka. När du rider i skogen konditionstränar och styrketränar du hästen men du kan ändå samtidigt rida markarbete genom sidvärtsrörelser. Skogen är väldigt användbar! I skogen galopperar du länge och upp för backar istället för att galoppera runt i paddocken på plant underlag. Skogen ger din häst ett effektivare sätt att öka sin fysik och din häst tycker samtidigt att det är hur kul som helst!

Om du bara rider på ridbanan sliter det på hästens senor och leder eftersom du bara rider på ett underlag, din häst får ingen variation. Fiberunderlaget ska du undvika att hoppa på hela tiden då de inte glider när du landar efter hindret. Speciellt om arrangörerna misssköter fibrer och det blir för löst eller om de övervattnar och det blir svampigt. 

Förra året på Åby travbana, sista omg av eliten vattnade de alldeles för mycket och för ofta. Så när vi gick bana så sög underlaget i varje steg jag tog. Vi hoppade ändå för att det var lag annars hade vi strukit. Efter den maxade MsvB sista omg av eliten blev en häst senskadad. Så himla onödigt och så tråkigt! 

Håll koll på underlaget för att rädda din häst från skador och VARIERA DINA RIDPASS MED OLIKA UNDERLAG för att få din häst att hålla längre. 


Innan jag anmäler till tävling brukar jag kolla:

1. Vad det är för underlag, kolla upp om det är bra eller dåligt, mjukt eller hårt. Vanligt med olyckor osv.

2. Vem är banbyggare? Bygger banbyggaren svårt, tekniskt, högt, orimliga distanser, många distanser, korrekt, eller bara allmänt dåligt. Vill jag ha utmaning, välj en banbyggare som bygger tekniskt och svårt men ändå korrekt. Eller tvärt om om du vill att det ska vara lätt, kanske första tävlingen på länge.

3. Tävlingsplatsen. Är det en bra tävlingsplats med bra ordning, service, bra framridningsmöjligheter mm.

Dessa tre punkterna tycker jag är viktigast men det finns såklart många fler saker man önskar hur en tävling ska vara.

Detta inlägget blev kanske lite rörigt men skrev hur jag brukar rida och vad jag tänker på när vi anmäler till tävling. Lite tips blev det iallafall!
Kram Felicia💕

Likes

Comments

Likes

Comments

Frågan ovan kommer ni få svar på efter denna texten.
8:an var den jobbigaste årskursen tyckte jag för att det var mest jobb hemma. Jag var tvungen att lägga mycket plugg på fritiden för att hinna med i tempot. Det beror såklart på vilket betyg du strävar mot men jag satsade & satsar på de höga betygen.

Det är svårt att då samtidigt hinna med hästarna men jag har alltid kunnat fixa det hyfsat bra. Dock har jag haft mycket hjälp av min mamma som servar mycket för att jag ska hinna rida och plugga. Hon hjälper mig att få en bra framtid!

Skolan är alltid viktigast och de borde den vara för alla. Det är den som ger dig en utbildning och sedan ett jobb. Bättre betyg = fler jobbmöjligheter. Det är klart att alla som satsar på ridsporten nu vill kunna bli världsryttare och kunna försörja sig på sporten. Nackdelen med det är att många personers drömmar kommer krossas. Alla kan inte bli proffs, det finns bara några platser. Du måste ha kontakter, bra sponsring och rida bra såklart om det ska gå vägen. Som alla vet så är ridsporten otroligt dyrt så därför är det bra att ha en bra utbildning att falla tillbaka på.

Nu går jag i 9:an och jag känner att jag ligger i fas. Hittat knapparna i skolan, vet vad lärarna förväntar sig och allt känns mycket lättare. Visserligen har vi NP som nyss satt igång. Vi hade svenska NP denna veckan och om jag får säga detta så ligger vår skola mycket bra till i utbildning. Jag vet inte resultaten än men det kändes bra och faktiskt ganska lätt. Jag går på Internationella Engelska Skolan i Halmstad och denna skolan skulle jag rekommendera alla dagar i veckan! Jag har lärt mig oändligt mycket och deras struktur, akademiskt och i regler är super! Vi har INGA MOBILER PÅ SKOLAN! Detta är nog den största nyckeln till en lyckad utbildning! Jag säger bara det!

Till hösten börjar jag gymnasiet och strukturen jag är van vid kommer försvinna. Det tror jag kommer bli det svåraste, att komma in i en slappare struktur och ändå försöka behålla den gamla. Stenhård planering kommer behövas för min satsning i ridsporten och min satsning i skolan. Det jag vet är att det kommer bli tufft men spännande!

Till alla som lägger den mesta tiden på hästarna, GLÖM INTE SKOLAN även fast den kan vara hur tråkig och jobbig som helst. Och kom ihåg, jag är inget geni, jag PLUGGAR! Så går det att ha bra betyg i skolan och ändå tävla på elitnivå inom ridsporten? svar JA. Jag klarar av det och det kan ni också! För jag jobbar inte ihjäl mig precis.

Kram Felicia! 🌟

Jag är stolt så därför lägger jag ut denna. Inget skryt utan vill bara visa att det är möjligt. 🌟

Likes

Comments

Idag hade jag studiedag och började med en lugn morgon. 11:00 åt jag frukost och lite innan 12:00 gick jag ut och mockade, fixade stallet. Släppte ut kaninerna i uteburarna och under tiden jag gjorde det rymde BB. När jag kom mot hans hage så stod han mellan hans och Joyce. Självklart när jag ska ta honom så springer han iväg. Fick hämta kraftfoder i hink och tog sedan cykeln. Han sprang några varv på en äng sedan kunde jag fånga honom.

Efter det red jag honom. Skrittade först en runda sedan red jag honom i paddocken. Först sidvärtsrörelser i skritt därefter övergångar till trav. Han var förvånansvärt fin! Inte trött utan mer explosiv. Perfekta övergångar i form, fattning från halt med en smackning! Guldstjärna till busen blev det ändå! 🌟

Sedan red jag Beau och han fick gå ett lite kortare lugnare pass i paddocken. Fokuserade mest på övergångar i alla gångarter så passet blev runt 25 minuter långt. Men fin var han! ✨

När allt var klart i stallet och hästarna fått lunch gick jag in och åt. Sedan fick jag ett ryck och gick ut och sprang 2,5 km. Jag har inte sprungit sedan i somras men vi har en bra idrott med en tuff idrottslärare. På så sätt har jag ändå en bra kondition då 2,5 km kändes lätt idag. Körde även lite styrka efteråt. Gick in och duschade och nu ligger jag här i soffan. Hoppträning runt 18:30 med Minnie och Joyce! 💫

Intensiv dag!
Kram Felicia 💕🏃🏼‍♀️

Likes

Comments

Mycket ridning nu! Försöker rida så mycket jag hinner och orkar då 9:an är ganska intensiv och viktig. Men just nu har vi inte så himla mycket utan vi har lite läxor och gör det mesta i skolan.

Idag hade vi dock nationella prov i svenska, del B. Vi fick ett häfte med massa texter såsom, novell, insändare, resonerandetext, faktatext, krönika, dikt osv. Vi fick först en timme att läsa igenom alla texter vilket var gott om tid. Sedan en liten rast och därefter 2 h och 20 min till att svara på frågorna. Detta var alltså läsförståelse. Tog mig ca 30-40 min och det kändes bra. Man kan ju alltid få något fel men det kändes inte svårt iallafall. 🙌🏼

På fredag blir det Del C och då är det skrivdelen! Men imorgon, torsdag, så har vi studiedag!! Woop Woop!! 🎉🎉

Idag när jag kom hem fodrade jag hästarna och flyttade även kaninerna (2st) från stallet ut till uteburarna. Tog in de några timmar senare. 🐰

Red Beau i skogen och mamma promenerade med Minnie. Efter det red jag Minnie i 25 min i paddocken, lösgörande. Gjorde mycket fattningar och andra övergångar för det är just det som hon behöver. Hon behöver sluta hänga i handen, börja jobba och även bli starkare. Då är övergångar och fattningar perfekt, sidvärtsrörelse har också bra effekt! Hon blev mycket fin i slutet.

Sedan var det Joyces tur och hon gick i paddocken idag efter en skogstur igår. 🙌🏼 Samma slags pass som Minnie men lite mer flyttningar, raka spår, halter. Joyce fick gå längre och lite hårdare eller ah mer intensivt iallafall. Hon har redan börjar bli en riktig dressyrponny! 😻✨🙌🏼

Det var allt jag gjorde idag! Ha det bra och tipsa gärna om vad jag kan skriva om! 💫 kram Felicia💕

Fotograf: @hastfotografer1

Likes

Comments