View tracker

Mina hästar, Tävling

I helgen har jag tävlat i Båstad!

Lördag: Hoppade Minnie och BB varsin nationell LA. Minnie gjorde en klockren runda, nollade och tog en 4:e placering. BB nollade också och tog en 4:e plats!

Söndag: Hoppade båda en nationell MsvB. Minnie var så fin på framhoppningen och sedan gjorde vi vår bästa runda någonsin på banan! Vi nollade och tog en 3:e placering och har ett kval till SM! 🌟😻 BB gick in i avdB och fick ett litet pet på 3a annars felfri! 🌟

Här kommer filmerna från MsvB 👇🏼 //Felicia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Tankar

Status har olika betydelser. Både att man är populär och har en hög status eller vad är statusen på mina ponnyer, konditionsmässigt och styrkemässigt. Kan också vara statusen på mig själv, är jag frisk? Är jag tränad fysiskt/psykiskt för detta? Det är något vi borde tänka på.

Är det så viktigt att ha en hög status i sitt liv? Är det viktigt att vara populär inom ridsporten? Räcker det inte bara att vara nöjd med sig själv?

Är min/mina häst/hästar redo för nationella tävlingar? Eller tävlar jag bara det för att jag kan det eller bara för att vara med i eliten och de populära? Är det verkligen viktigt att hoppa en viss höjd bara för att man är kvalad? Eller ska man se över hästens kapacitet/kondition/styrka/form är det rimligt att hoppa den höjden?

När jag får 12 fel så är jag inte redo för den höjden. Antingen behöver vi mer tid på oss eller så är inte hästen i den formen just nu, men kanske ha varit det innan. Just därför skippade jag inomhus SM för varken jag eller BB var i form. Vi hade antagligen klarat att gå vidare till finalen men varför ska man vara med om man bara precis klarar kval 1? Är det inte bättre att spara på hästen tills man är redo för MsvA? Det tycker jag iallafall. 😉

Ryttarens status är också oerhört viktig! Är du redo för att hoppa 120/130 hinder med den konditionen och styrkan du har? Eller behövs det mer? Jag själv är på gränsen vid den linjen. Det bygger på att mina hästar är lydiga då jag är hyfsad liten. Så jag hade behövt mer träning än idrotten som är två gånger i veckan.

Det är något jag verkligen ska försöka att sätta igång med ordentligt, att träna. 

Istället för att du måste rycka och slita i hästen för att den blir för stark, kan du istället ta en rejäl halvhalt om du är tillräcklig tränad! Eller tvärtom att din häst är seg och inte riktigt går fram i det läget du vill ha den. Så blir det betydligt lättare att få fram den om du har tränade och starka ben. Men det viktigaste är nog konditionen. Att orka jobba och göra inverkan genom hela banan. Om du orkar rida så bra som du rider på träningarna. Så hade du antagligen satt detaljerna på tävlingen som du behöver för att nolla. Konditionen och styrkan är viktigt men du får inte heller tappa din finkänslighet! Marginalerna är så små och detaljerna är så viktiga och avgörande!

Psykisk status! Sist men inte mina måste då vara psykiskt redo för din uppgift! Du måste ha full koll på din ridning och inte låta nervositeten ta över innan du ska genomföra din ritt. På så sätt kan du få en blackout om hur du ska rida vilket kan sluta illa på högre höjder! Att du kraschar eller att du förstör ditt och hästens självförtroende! Det är bland det viktigaste om inte viktigast! Du och hästen måste lita på varandra till 100%, det är så du lyckas.

Hoppa aldrig en höjd du inte är bekväm vid, det kan skapa osäkerhet hos både dig och hästen. Se till och va välförberedd för din uppgift och träna på det du ska tävla!

Status
Strunt i alla andra och fokusera på din och dina hästars träning, upplägg, strategier mm! Kör ditt egna race!
🌟 Kom ihåg, vinna är inte viktigast, det är att du uppfyller dina egna mål!

Kram
💕 //Felicia

Likes

Comments

View tracker

Mina hästar, Träning

Äntligen så kände jag verkligen att hästarna var i form! Hoppade LB+ och LA med Minnie och LA med BB! 🌟

Minnie:
LB+5: 0+0 och en andra plats! 😻💙 Hon snävade själv in på svängarna i grunden och gick i en rytmisk galopp. I omhoppningen taggade hon till och vände och galopperade som bara den. (Inte likt Minnie) Hon brukar vara trött i omhoppningarna. Men det är kallare, hon har bättre kondition, styrka och hon får ett nytt foder som funkar bra på alla!

LA: 0 fel och en 2:a plats där med! 😻💙 Lite tröttare men hade ändå den rytmiska galoppen och hoppade jättebra. Tog alla snäva svängar som ingenting det var bara att hon var inte lika taggad. Men så himla nöjd med hennes prestation! 😻💕

BB:
LA: 4 fel men mycket fin och han gjorde exakt det jag förväntade av honom. Tog alla svängar och var alert hela tiden. 😻✨ Det var jag som tabbade mig på 2:an då jag ville ta ett mindre galoppsprång. Det gick nästan men han räckte inte riktigt över oxern, rev frambomen med bakbenen. 🌟😅

Så otroligt nöjd med denna tävlingsdagen! Då framridningsmöjligheterna inte existerade. Det var is och stenhårt överallt, det enda som fanns var halt gräs. Sedan när man väl kom in på framhoppningen så fick man bara rida i ena varvet! Hur tänkte dem där? 😅 Men red på en volt längst ned och ställde utåt och inåt och bytte sittben när jag ställde utåt. Ett smart trick om man hamnar i denna situationen. 😉

Nästa helg blir det LA på lördag med båda i Båstad och antagligen MsvB på söndagen. 🌟🙌🏼

Kram 💕 //FeliciaLikes

Comments

Mina hästar

Idag tog jag det lugnt till kl 10:00 och sedan var det fullt upp! Städade mitt rum och toaletten riktigt noggrant och sorterade ut för små kläder och torkade av varenda yta. Det tog mellan 1-1,5h sedan åt vi lunch.

Därefter åkte vi till stranden med två hästar och red i det fina vädret. 🌞🌟 BB gick i havet efter att han blivit riktigt svettig! Minnie var en kanonkula och tyckte det var superkul! Men hon ville inte gå nära vattnet. 😅😉

Sedan åkte vi iväg med två hästar till ridhus och red lite kortare men bra pass där.

Vi avslutade sedan lördagen med mys i soffan och lite godis framför "Så Mycket Bättre". ✨🙌🏼

Kram 💕 //Felicia

Likes

Comments

Tankar

I min skola går det nästan inga hästtjejer och ingen i hela min årskurs, 9:an. Av mina erfarenheter så är det ganska svårt att hitta något gemensamt med stadstjejer. De gillar smink, kläder, väskor mm och fikar ofta med varandra. De har mycket tid över och helt andra intressen! Medan jag lägger nästan hela min fritid ute i stallet. Deras tankar är nog:

- Hur kan hon vara ute i ett stall hela dagarna, mocka hästskit, fylla på vatten och rida i alla väder.

De tycker nog att jag är dum i huvudet! 😂🐴

Ingen förstår hur det är att vara hästtjej om man inte själv är det. Det är en passion för oss och det är det vi älskar mer än allt annat. Sitta på hästryggen när första snön kommer, sitta på hästryggen när vitsipporna precis börjat växa, sitta på hästryggen när det är 30 grader varmt och alla andra är på stranden. No one understans us. WE ARE FROM A DIFFERENT PLANET. MAY THE HORSE BE WITH US! Hästar är livet, hästar gör oss lyckliga! Skit i stadsborna, om de inte förstår är de inte meningen att dem ska det! Kör det egna race i skolan, plugga så hårt ni kan och visa vad ni går för, och kör sedan ditt egna race hemma, på tävling med alla dina hästvänner! Försök inte passa in, de ska förstå dig om de äkta vänner, annars är de inte dina vänner. Vi gör något som de aldrig skulle våga, kom ihåg det! 👊🏼

Ibland kan man få förfrågan om att fika med dem på stan, "häng med oss dit" eller "gör det med oss".

Vårt svar är alltid: Jag har tyvärr inte TID, måste hem och rida. 🐴

När mina klasskompisar börja snacka om något nytt mode eller något nytt märke som är inne så är jag uppe bland molnen. Jag har ingen jävla aning om vad de snacka OM! 😂 Utan jag är alltid den som är efter i den där utvecklingen av märken och kläder.  Men jag har viktigare och roligare saker för mig än att hålla koll på mode! 💁🏼 När jag pratar om hästar, tävlingar mm så är de stora frågetecken. It's hard to understand eachother. We can do our best and fake that we are friends but It's not real. 

Jag satsar på min sport och jag ska bli Succsessful! I have a DREAM and I have a GOAL! 🌟🙌🏼 Så om ni inte passar in i skolan så lovar jag att ni är bra precis som ni är och att ni har flera tusen i Sverige som är precis som ni! #WeruntheworldHORSEGIRL 👊🏼💕 Kram/Felicia

Likes

Comments

Mina hästar, Tävling

Idag åkte mamma med Beau på återbesök och han får nu börja trava! 😻☺️✨ Efter det åkte vi till Möllers ridhus och red. Båda hästarna gick så braaaaa!!🌟 Men BB gick lite extra bra, gud vad fin han är. Tror faktiskt att jag ska börja tävla lite dressyr också. Han har en så himla bra samling och lydighet, han kan lätt gå dressyr också. 🌟💫

Likes

Comments

Mina hästar, Träning

Igår hopptränade jag BB och Minnie för Nisse (Nils Petter Möller) som vanligt. Denna gången var det olika övningar med fokus på kontroll och lydighet. Istället för att hoppa bana.

Först var det studs, sedan ett räcke, därefter en linje, travhopp in och galopp ut, sedan två bockar där du skulle rida som på en 8, sedan studs igen och kombination. 🙌🏼✨ Perfekt ihopsatt övning för att få koll på sin ponny! Här kommer film från hoppträningen:

Likes

Comments

Skola, Träning, Mina hästar

Denna veckan har det inte varit så mycket plugg. Hade en läxa och en inlämning. Nästa vecka dock kommer det bli en del, muntlig övning i svenska, Engelska redovisning framför hela klassen själv, Matteprov och Religion Checkpoint. Tis-tors.

På höstlovet har jag även en stor inlämning i Historia som ska vara inne på onsdagen och vi fick den igår. Kul! Men det är inget överdrivet utan hade mer plugg v.36-38. Så kommer nog klara detta, bara att planera.

Idag har jag hoppträning kl 18:00 och kommer antagligen vara hemma mellan 20:00-21:00.

Ha en fortsatt trevlig vecka! ☺️ kram //Felicia

Bilder som är tagna av @andreafoto_

Likes

Comments

Mina hästar, Tävling

Kommer fram på tävlingsplatsen och får parkera längst bort = långt till allt! Började med att kolla platsen sedan veterinär-besiktigade vi båda hästarna. Gick banan, tittade på 3 B-ponnyer sedan gick vi ner och gjorde i ordning.

Blev klara i perfekt tid och fick lagom mycket framridning. En mkt bra framhoppning men inne på banan frös hon till lite. Hoppade inte ut vilket resulterade i två ner. Red Domino rätt men hon var inte riktigt redo för att gå in i ett tittigt ridhus och hoppa LA+ utan förklass. Så besviken då jag satte ridningen men fick ingen utdelning men förstår nu varför.

Hostade väldigt mycket här emellan hästarna.

Vi gjorde i ordning BB, var ute i god tid, så han fick ledas ett litet tag. Gjorde en noggrann framridning, blev en bra framhoppning och det blev en bra runda på banan. Satsade lagom och fick en felfri runda med en 10:e placering av 44 starter! 🌟 Mkt nöjd!! 😻 BB var högt över och kändes mkt fräsch! Nu taggar vi MsvB imorgon!

Kram ❤️ /.Felicia

Likes

Comments

Mina hästar, Tävling

Igår var det dagen innan tävling så det var de gamla vanliga rutinerna. Red två ponnyer, putsade och packade. Minnie blev klippt och BB klipptes i torsdags. Så nu är vi redo för tävling!

Bara jag som är lite krasslig, tror jag har lunginflammation som börjar försvinna. 😅 Så vi får se hur det går med andningen idag inne på banan. Men jag kommer överleva! Har tagit alvedon och Ipren så det här får gå. Det ska inte bara gå utan det ska även gå braaaaa!!!! 🌟

Kram //Felicia

Likes

Comments