Tävling, Mina hästar

Hej igen!
Nu är vi på väg mot Baltic Cup i Helsingborg, jag, Minnie och mamma. Allt är packat, tror jag iallafall, och Minnie tvättad.

På plats idag ska vi veterinärbesiktiga Minnie och installera oss. Sover sedan över i min kompis lastbil. 🙌🏼✨

Imorgon hoppar jag en MsvB, på lördag MsvB+ (debut) och på söndag LA. ✨

Jag och Minnie är taggade och vi hoppas på bra resultat! ☺️🙏🏼

Kram Felicia 💕

Likes

Comments

Mina hästar, Skola, Träning

Usch vad jobbigt det var att gå upp kl 06:30 idag! Inte direkt van vid det men det är bara att komma tillbaka till de gamla rutinerna. Nu är det sista terminen i Åk 9, vi har redan fått massor till nästa vecka och snart sätter även de nationella proven igång. 🙄😴 Denna terminen kommer nog gå fort men det nog bli ganska stressigt att hinna med allt och att genomföra NP. Det värsta med NP är att man måste sitta så länge i ett sträck. Jag har det lätt i skolan vilket är skönt men det är mer de andra bitarna att hinna få med allt och kunna fokusera hela den tiden. Men det kommer nog gå bra! 


I slutet av januari/början av februari ska jag göra mitt gymnasieval. Det var ganska lätt att bestämma vilket gymnasium jag skulle välja då jag visste att jag skulle gå naturvetenskapsprogrammet jag ville gå. Det gör det betydligt mycket lättare att välja. Så det stod mellan Kattegattgymnasiet & Sannarpsgymnasiet i Halmstad. Gick på öppet hus på båda och märkte direkt skillnaden. Kattegatt jobbar mer i projekt, alltså i grupper. Det var precis det jag inte ville. Har dåliga erfarenheter av grupparbeten då jag i 90% av fallen bär det stora lasset för att det huvudtaget ska bli klart. Vilket gör att jag måste jobba ihjäl mig eftersom jag samtidigt vill ha bra betyg. Därför gillar jag att sköta mitt eget, då är natur på Sannarp perfekt eftersom de jobbar mest individuellt. Jag vill gå natur för att jag strävar mot att bli veterinär. ☺️🙌🏼

Idag när jag kom hem red jag först Beau ett kort pass i skritt och trav. Efter det åkte vi iväg till ridhus med Joyce och BB. Joyce börjar verkligen bli fin nu, hon går stadigt i form och lydig i skritt och trav och i alla övergångar. Men i galoppen på raksträckorna vill hon dra iväg och busa lite. ☺️ Men vi tränade fattningar från skritt och trav och hon blev mycket fin! BB var oerhört spänd i början och red honom först varm, gjorde övergångar mm. Sedan fick jag sitta ner i traven på en liten 8 tills han slappnade av. När vi väl blev lösgjord så var han en dröm att rida! Han är så himla lydig och reglerbar i galoppen vilket gör varje pass roligt.

Detta var min dag 💕 //Felicia

Foto: Andrea Lind @andreafoto_

Likes

Comments

Tävling

Tävlingsschema
V.1 Helsingborg trettondagspelen
Minnie, söndag: LA & MsvB
V.3 Baltic Cup stora rundan
Minnie
V.4 Åstorp
Joyce, LB & LA
BB, LB, LA
V.5 Borås (om jag inte kommer med till Baltic)
Minnie
V.6 Ängelholms Ryttarförening
Joyce, LB, LA
BB, LB, LA
V.7 Kullabygdens Ryttarförening
Joyce, LB, LA
V.9 Kungsbacka
Minnie, MsvB, MsvB+
Joyce, LA kanske MsvB
V.9 Båstad söndag
Beau, LB
BB, LB,LA
V.10 Ponnyallsvenskan elitserien HFK
Minnie
V.10 söndag Billdal Sveland Ponny Cup
Beau
V.12 Ljungby!!!
Joyce, LA, MsvB
Minnie, MsvB, MsvA
V.14 Halmstad Fältrittklubb elitserien omg 2
Minnie
V.15 eventuellt Spring Camp
Påskhoppet, Helsingborg (om inte Spring Camp)
BB och Beau
V.17 Sundbyholm
Minnie eller Joyce
V.18 Danmark, Fredensborg stora rundan
Minnie och Joyce
V.19 Elitserien omg 3, final, Billdal
Minnie eller Joyce
V.20 Gislaved regional
Beau
V.21 Skogslotten majpokalen/Jump Club/Vetlanda
V.22 Perstorp regional
Beau, BB
V.27 Ale-Jennylund nationell, Folksam ponny Cup
V.30 Ponny SM Sundbyholm
V.32 Grevagården, final Folksam ponny Cup
V.35 Vaggeryd regional
V.38 Ljungby!!! Nationell
V.41 Borås nationell semifinal Prins Carl Philips pris!
V.42 Laholm nationell
V.44 Inomhus SM ponny Billdal
V.46 Flyinge Baltic Cup Stora rundan

Minnie
Joyce
V.49 Christmas Show Åstorp


Detta är det jag planerat just nu år 2017. C-ponnyerna kommer få mest fokus i år. Kommer antagligen bli någon internationell tävling utomlands på hösten men hittade ännu inget i Tdb.

Om ni inte har en aning om vad jag har för hästar, gå in och läs detta inlägget och ta väck Bailey och lägg till Joyce. ☺️ Från juli förra året. http://nouw.com/feliciadamouni/mina-nuvarande-ponnyerhast-26074026?cache=073295722&


Kram Felicia💕

Kommentera gärna vad ni tycker jag ska skriva om. ☺️👇🏼(Förra ryttaren) Joyce, det nya tillskottet! Läs förra inlägget för mer info.

Domino! Även kallad Minnie🌟 Kvalad SM i slutet av förra året. C-ponny.

Bohemian Blue, även kallad BB! 🌟 Startade utomhus SM förra året. D-ponny.

Boasting Beau, även kallad Beau! ✨ Kvalad MsvB, D-ponny.

Likes

Comments

Mina hästar, Tankar

Hej igen! Det var ett tag sedan. Men ni vet ju hur mycket tid det tar med skola och hästarna. Så har helt enkelt inte orkat blogga. Nu är det ett nytt år, nya mål, nya tävlingar, annan satsning, sista terminen i 9:an och sista året internationellt på ponny. Mycket nytt helt enkelt.

Inte hunnit tänka på nyårslöften och jag är inte direkt jättebra på att hålla dem. Har nog sagt i 2 år att jag ska börja träna utöver ridningen regelbundet men det har hänt någon gång bara. 😂 Jag har en tuff idrott så det har hjälpt mig att få en acceptabel styrka och kondis och det måste förbättras! Ska först börja träna lite själv sedan skaffar jag antagligen gymkort. Måste skärpa till mig då man absolut hellre vill lägga sig i sängen när man kommer in från stallet och är klar med plugget. Speciellt nu på vintern så det är så mörkt och kallt. Det får bli en förändring, det måste det! Jag behöver bättre fysik för att nå bättre resultat med speciellt BB! Då jag inte riktigt får den lydnaden jag behöver i de större klasserna även fast jag gör så gott jag kan.

Innan min fysik blir bättre är det fokus på C-ponnyerna! Jag kommer åt dem bra. Med "dem" menar jag Minnie (Domino) och Joyce.

Joyce är det senaste tillskottet och är från Tyskland. Där vi fick börja om helt från början när vi fick henne. Hon var mycket mager och hade inga muskler. Nu börjar hon se ut som en fin ponny och det fattas bara mer muskler och kondition. Hullet är bra nu. Hon är en smecker ponny med dressyrstam men med bra hoppresultat. Detta gör att hon har så fina kvaliteter, fina gångarter och stor försiktighet men på ett bra sätt. Vår första start blir nog i Åstorp v.4. Tagga!

Har en del mål, höga mål men det ska man ha! Jag vet själv att om jag inte lyckats med dem har jag iallafall inte strävat lågt utan högt. Jag vet själv att det kanske var lite för stort men har antagligen lyckats med massa andra istället. Ni kommer få reda på dem i ett annat inlägg längre fram. Tänkte även göra veckoplaneringar på denna bloggen och tävlingsscheman. Tävlingsschemat kommer såklart ändras under årets gång utifrån hur det går. Men det är ett nytt år och man ska sätta planen och målen tidigt och sträva framåt!

Kram Felicia 💕

Likes

Comments

Mina hästar, Tävling

I helgen har jag tävlat i Båstad!

Lördag: Hoppade Minnie och BB varsin nationell LA. Minnie gjorde en klockren runda, nollade och tog en 4:e placering. BB nollade också och tog en 4:e plats!

Söndag: Hoppade båda en nationell MsvB. Minnie var så fin på framhoppningen och sedan gjorde vi vår bästa runda någonsin på banan! Vi nollade och tog en 3:e placering och har ett kval till SM! 🌟😻 BB gick in i avdB och fick ett litet pet på 3a annars felfri! 🌟

Här kommer filmerna från MsvB 👇🏼 //Felicia

Likes

Comments

Tankar

Status har olika betydelser. Både att man är populär och har en hög status eller vad är statusen på mina ponnyer, konditionsmässigt och styrkemässigt. Kan också vara statusen på mig själv, är jag frisk? Är jag tränad fysiskt/psykiskt för detta? Det är något vi borde tänka på.

Är det så viktigt att ha en hög status i sitt liv? Är det viktigt att vara populär inom ridsporten? Räcker det inte bara att vara nöjd med sig själv?

Är min/mina häst/hästar redo för nationella tävlingar? Eller tävlar jag bara det för att jag kan det eller bara för att vara med i eliten och de populära? Är det verkligen viktigt att hoppa en viss höjd bara för att man är kvalad? Eller ska man se över hästens kapacitet/kondition/styrka/form är det rimligt att hoppa den höjden?

När jag får 12 fel så är jag inte redo för den höjden. Antingen behöver vi mer tid på oss eller så är inte hästen i den formen just nu, men kanske ha varit det innan. Just därför skippade jag inomhus SM för varken jag eller BB var i form. Vi hade antagligen klarat att gå vidare till finalen men varför ska man vara med om man bara precis klarar kval 1? Är det inte bättre att spara på hästen tills man är redo för MsvA? Det tycker jag iallafall. 😉

Ryttarens status är också oerhört viktig! Är du redo för att hoppa 120/130 hinder med den konditionen och styrkan du har? Eller behövs det mer? Jag själv är på gränsen vid den linjen. Det bygger på att mina hästar är lydiga då jag är hyfsad liten. Så jag hade behövt mer träning än idrotten som är två gånger i veckan.

Det är något jag verkligen ska försöka att sätta igång med ordentligt, att träna. 

Istället för att du måste rycka och slita i hästen för att den blir för stark, kan du istället ta en rejäl halvhalt om du är tillräcklig tränad! Eller tvärtom att din häst är seg och inte riktigt går fram i det läget du vill ha den. Så blir det betydligt lättare att få fram den om du har tränade och starka ben. Men det viktigaste är nog konditionen. Att orka jobba och göra inverkan genom hela banan. Om du orkar rida så bra som du rider på träningarna. Så hade du antagligen satt detaljerna på tävlingen som du behöver för att nolla. Konditionen och styrkan är viktigt men du får inte heller tappa din finkänslighet! Marginalerna är så små och detaljerna är så viktiga och avgörande!

Psykisk status! Sist men inte mina måste då vara psykiskt redo för din uppgift! Du måste ha full koll på din ridning och inte låta nervositeten ta över innan du ska genomföra din ritt. På så sätt kan du få en blackout om hur du ska rida vilket kan sluta illa på högre höjder! Att du kraschar eller att du förstör ditt och hästens självförtroende! Det är bland det viktigaste om inte viktigast! Du och hästen måste lita på varandra till 100%, det är så du lyckas.

Hoppa aldrig en höjd du inte är bekväm vid, det kan skapa osäkerhet hos både dig och hästen. Se till och va välförberedd för din uppgift och träna på det du ska tävla!

Status
Strunt i alla andra och fokusera på din och dina hästars träning, upplägg, strategier mm! Kör ditt egna race!
🌟 Kom ihåg, vinna är inte viktigast, det är att du uppfyller dina egna mål!

Kram
💕 //Felicia

Likes

Comments

Mina hästar, Träning

Äntligen så kände jag verkligen att hästarna var i form! Hoppade LB+ och LA med Minnie och LA med BB! 🌟

Minnie:
LB+5: 0+0 och en andra plats! 😻💙 Hon snävade själv in på svängarna i grunden och gick i en rytmisk galopp. I omhoppningen taggade hon till och vände och galopperade som bara den. (Inte likt Minnie) Hon brukar vara trött i omhoppningarna. Men det är kallare, hon har bättre kondition, styrka och hon får ett nytt foder som funkar bra på alla!

LA: 0 fel och en 2:a plats där med! 😻💙 Lite tröttare men hade ändå den rytmiska galoppen och hoppade jättebra. Tog alla snäva svängar som ingenting det var bara att hon var inte lika taggad. Men så himla nöjd med hennes prestation! 😻💕

BB:
LA: 4 fel men mycket fin och han gjorde exakt det jag förväntade av honom. Tog alla svängar och var alert hela tiden. 😻✨ Det var jag som tabbade mig på 2:an då jag ville ta ett mindre galoppsprång. Det gick nästan men han räckte inte riktigt över oxern, rev frambomen med bakbenen. 🌟😅

Så otroligt nöjd med denna tävlingsdagen! Då framridningsmöjligheterna inte existerade. Det var is och stenhårt överallt, det enda som fanns var halt gräs. Sedan när man väl kom in på framhoppningen så fick man bara rida i ena varvet! Hur tänkte dem där? 😅 Men red på en volt längst ned och ställde utåt och inåt och bytte sittben när jag ställde utåt. Ett smart trick om man hamnar i denna situationen. 😉

Nästa helg blir det LA på lördag med båda i Båstad och antagligen MsvB på söndagen. 🌟🙌🏼

Kram 💕 //FeliciaLikes

Comments

Mina hästar

Idag tog jag det lugnt till kl 10:00 och sedan var det fullt upp! Städade mitt rum och toaletten riktigt noggrant och sorterade ut för små kläder och torkade av varenda yta. Det tog mellan 1-1,5h sedan åt vi lunch.

Därefter åkte vi till stranden med två hästar och red i det fina vädret. 🌞🌟 BB gick i havet efter att han blivit riktigt svettig! Minnie var en kanonkula och tyckte det var superkul! Men hon ville inte gå nära vattnet. 😅😉

Sedan åkte vi iväg med två hästar till ridhus och red lite kortare men bra pass där.

Vi avslutade sedan lördagen med mys i soffan och lite godis framför "Så Mycket Bättre". ✨🙌🏼

Kram 💕 //Felicia

Likes

Comments

Tankar

I min skola går det nästan inga hästtjejer och ingen i hela min årskurs, 9:an. Av mina erfarenheter så är det ganska svårt att hitta något gemensamt med stadstjejer. De gillar smink, kläder, väskor mm och fikar ofta med varandra. De har mycket tid över och helt andra intressen! Medan jag lägger nästan hela min fritid ute i stallet. Deras tankar är nog:

- Hur kan hon vara ute i ett stall hela dagarna, mocka hästskit, fylla på vatten och rida i alla väder.

De tycker nog att jag är dum i huvudet! 😂🐴

Ingen förstår hur det är att vara hästtjej om man inte själv är det. Det är en passion för oss och det är det vi älskar mer än allt annat. Sitta på hästryggen när första snön kommer, sitta på hästryggen när vitsipporna precis börjat växa, sitta på hästryggen när det är 30 grader varmt och alla andra är på stranden. No one understans us. WE ARE FROM A DIFFERENT PLANET. MAY THE HORSE BE WITH US! Hästar är livet, hästar gör oss lyckliga! Skit i stadsborna, om de inte förstår är de inte meningen att dem ska det! Kör det egna race i skolan, plugga så hårt ni kan och visa vad ni går för, och kör sedan ditt egna race hemma, på tävling med alla dina hästvänner! Försök inte passa in, de ska förstå dig om de äkta vänner, annars är de inte dina vänner. Vi gör något som de aldrig skulle våga, kom ihåg det! 👊🏼

Ibland kan man få förfrågan om att fika med dem på stan, "häng med oss dit" eller "gör det med oss".

Vårt svar är alltid: Jag har tyvärr inte TID, måste hem och rida. 🐴

När mina klasskompisar börja snacka om något nytt mode eller något nytt märke som är inne så är jag uppe bland molnen. Jag har ingen jävla aning om vad de snacka OM! 😂 Utan jag är alltid den som är efter i den där utvecklingen av märken och kläder.  Men jag har viktigare och roligare saker för mig än att hålla koll på mode! 💁🏼 När jag pratar om hästar, tävlingar mm så är de stora frågetecken. It's hard to understand eachother. We can do our best and fake that we are friends but It's not real. 

Jag satsar på min sport och jag ska bli Succsessful! I have a DREAM and I have a GOAL! 🌟🙌🏼 Så om ni inte passar in i skolan så lovar jag att ni är bra precis som ni är och att ni har flera tusen i Sverige som är precis som ni! #WeruntheworldHORSEGIRL 👊🏼💕 Kram/Felicia

Likes

Comments