En kall, lat dag efter jobb finns det inget bättre. Nudelsoppa framför Netflix är fan det bästa jag vet 😍

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag är jag stolt över mig själv. Mycket dåligt florerar runt min situation just nu men av någon konstig anledning är jag mer positiv än någonsin. Hur? Två anledningar.

1. Jag orkar inte bry mig längre.
Sen jag var ca 4-5 år gammal har jag stött på motgång efter motgång. Så mycket psykiska nedbrytningar, panikattacker och så mycket skit jag utsatt min egna kropp och själ för. Jag orkar helt enkelt inte bry mig mer när saker inte går snett. Jag orkar inte spendera tid och energi på att må dåligt när detta inte kommer spela någon roll om 2 år. Så fort situationen är löst så kommer det inte spela någon roll. Visst, det suger just nu  och det är verkligen inte mitt fel. Men det är mitt fel om jag väljer att gå ner mig själv för det. Folk säger att man inte kan hjälpa att man mår dåligt, men då säger jag att dom har fel.

Missta mig inte, man måste må dåligt ibland. Jag har mina 2-3 dagar av mörker när shit har gått för långt, för att sen medvetet kunna göra något åt saken.

2. Allt löser sig tillslut, så ta det launa.
Vissa saker kan man inte göra något åt, men det är väldigt få saker. Hela världen går inte under om du förlorar en vän. Du har flera! Är din boendesituation kaos? Ja men hitta ett nytt eller bo hos någon tills du hittar. Mår du dåligt över dig själv? Ah men skaffa självdistans och fixa det som du inte trivs med. Mycket saker löser sig med tiden, men om jag inte har gjort allt jag kan för att underlätta för mig själv - då är det faktiskt inte synd om mig.

Jag tror världen har en menad plats för mig och varje händelse är bara en hjälp att komma dit. Go with the flow och var lycklig på vägen!!

#dagenstuffasanning

Likes

Comments

Dagens låt till hundra procent. Kevin Lyttle delen får mig att skina lika starkt som min highlighter 😍☄

Idag är det jobb som gäller. All day, err day! Motivationen just nu är att kunna köpa fina julklappar och självklart LA! Taggaaaa!

Dagens tacksamhet går till bra musik. Även att jag har så fina vänner som bryr sig om mig. Guld det där!

Likes

Comments

Fick ett och ett annat dåligt besked idag och jag reagerade verkligen helt annorlunda än vad jag trodde. Istället för att få panik som vanligt bara tog jag emot det lugnt och gjorde vad jag kunde för att lösa det. Det är ännu inte fixat, men jag har kommit en bit på vägen.

Hur sjukt är det inte att mitt veckohoroskop sa att jag skulle få ett svårt besked på torsdag, och se vad som hände!! Det stod också att beskedet var till min fördel även om det verkade tungt just idag och vet ni? Det har rätt.

Min inställning till livet är så fruktansvärt skön just nu. Även om saker är jobbigt så kan det rinna av mig och jag kan fortsätta le. Jag bara vet att allting löser sig tillslut och att jag har en mening på denna jord. Varje sak som händer är bara ett steg närmare. En ny dal i min historia. Topparna kommer, det vet jag. Så varför gråta i motgång när jag kan vara glad för framtidens skull?

"Det är inte så jävla lätt" säger du. Jo!! säger jag. Det sitter bara i huvudet!

Likes

Comments

Jag har ju blivit en redig horoskop-torsk. Jag har nog 4 appar nedladdade och går in på 3 ytterligare sidor och kollar dem varje dag. Jag skulle inte påstå att jag blint tror på det, men jag äääälskar det. Det är kul att se om det stämmer, speciellt när jag kollar flera olika!

I alla fall, mitt tecken (leo) har hela veckan krävt att jag ska äta bättre och ta hand om den mer. I couldn't agree more 😂 Så jag har försökt skippa socker och vete så mycket jag kunnat. Dagens frukost är ett praktexempel!!

Plane äggröra med salt och peppar.
Mörk bulle (surdeg såklart) med älskade avokado.
Vatten vatten vatten. Livet blir alltid bättre med vatten!!

Är dundermätt och redo för vad dagen har att erbjuda. Nu ska jag göra mig i ordning och sen jobb 🙌

Likes

Comments

Idag tog jag dansklass!! 😍

Det gick så fruktansvärt bra och jag kände verkligen att jag gjorde ett bra jobb. Först och främst var låten galen, läraren (Maja Andersson från L.A.C, ta hennes klaaass!!) var sjuk och mitt mindset var hundra procent inställt på att bara njuta. Hur bra gick inte det??

På mina senaste klasser har jag alltid stressat upp mig själv och blivit arg om jag inte satte koreografin, vilket ledde till att jag absolut inte satte den då jag överöste mig själv med negativ energi. I slutet av klassen orkade min hjärna inte ta in mer koreografi och min kropp ville inte röra sig mer.

Men idag, med en avslappnad approach kunde jag ha kul och kötta. Istället för att känna panik över varje steg, kände jag glädje över hur grymt steget var. Istället för att tänka på vilka steg jag skulle utföra, kunde jag tänka på HUR jag ville utföra dem för att kunna känna det som mest i kroppen. Och gissa vad, Jag slaya 🙆

Jag hoppas bara att det håller i sig på nästa klass, och nästa och nästa och nästa. Det är bara upp till mig, det vet jag, men ibland dyker den motsatta rösten upp i huvudet och då blir det kaos!

Äsch inga mer om och men. Jag kommer leva på denna dansklassen hela veckan, för oj vad kul jag hade och vilken energi jag fick ut av det! Jag storstädade, tvättade OCH lagade mat på 1h när jag kom hem. Sånt moment, energy without Redbull!! åh vad jag älskar att dansa ❤❤❤

  • Dans

Likes

Comments

Till brunch slängde jag ihop vad min kyl hade att erbjuda. Oj, Jag är mätt 😋

Idag är jag ledig, Tack och lov, Men inte kan jag ta det lugnt för det. Min nya roomie flyttar in på söndag så jag måste rensa, göra plats, städa, fixa och dona. Egentligen vill jag bara ligga i soffan och kolla Once Upon A Time, men vuxenlivet you know..

Det finns så många grejer jag uppskattar med att vara vuxen. Man får skapa sitt egna liv, välja precis vad man vill och man är sin egna människa. Men som vi alla vet, Men frihet kommer ansvar.

Jag är trött på att behöva jobba röven av mig dag ut och dag in. Leva varje dag som en slav för samhället. Tack och lov att jag har en vision att se fram emot. En motivation för vad jag vill lägga mina pengar på. LA, soon I'll be back ❤

  • vardag

Likes

Comments

Jag och Fannie diskuterade vikten av tacksamhet en kväll förra veckan. Vi båda konstaterade att man mest troligt skulle må mycket bättre om man skrev ner en sak varje dag som man är tacksam för, för let's be honest. Hur dålig din dag än har varit, vad som än hänt så finns det alltid, alltid, något att vara tacksam över.

Du har tak över huvudet, du har mat på bordet. Du har rent dricksvatten i kranen, Du kan andas. Du kan gå. Du har säkert någon som bryr sig om dig. Detta är basic saker man bör vara tacksam över varje dag. Hur klyshigt det än låter - tänk så många som inte ens har det "lilla"?

Så vi sa till varandra att vi skulle börja skriva ner en sak varje dag. Men ni vet hur man alltid säger att man ska göra en sak och sedan försvinner löftet till sig själv iväg lika snabbt som man sa det. Men jag har hittat en lösning för den lata och jag tror det funkar!!

Jag skrev till en vän såhär: "I've been in such a great mood lately, and I don't know why!" Lite eftertanke senare och jag förstod att det måste vara det jag gjort på senaste som hjälpt mitt mindset, mående och självkänsla.

Ibland kan jag fånga mig själv tänka negativa tankar. Ofta om mig själv, Ibland om hur tråkig situationen runt mig är just nu och ibland (illa nog) om andra människor. Mest händer detta på jobbet eller på tunnelbanan då det är då jag besitter min betänketid. Jag började med att försöka radera negativa taknar och insåg att jag bara skadar mig själv genom att sätta gråa meningar i mitt huvud. Men då tänkte jag konstigt nog: "Jaha, vad ska man då tänka på?" TACKSAMHET.

Jag ersatte mina grå tankar till tacksamhet istället. Jag stod legit och tänkte: "Jag är tacksam över..., Jag är tacksam över... Jag är tacksam över...." Helt ärligt, jag märkte skillnad på 3 dagar. På ynka 3 dagar mådde jag bättre inom mig vilket speglade sig av på mitt yttre. Det blev lättare att vara mig själv, min energi blev ren igen.

Så simpelt, så enkelt. Så underskattat. Låt mig veta!! Testa 1 vecka och berätta om det gav effekt på dig!

Idag är jag tacksam för mina genuina kollegor. Ni vet de där som bara är härliga och gör arbetsdagen bättre.

Jag är tacksam för att jag har möjlighet att ta roliga dansklasser för grymma lärare.

Jag är tacksam för att min kropp är hyfsat okay, så att jag kan dansa igen.

Jag är tacksam för att jag fick träffa på vänner som jag inte träffat på länge idag.

Jag är tacksam över att jag är ledig imorgon!!!!!!!!!!!🙌🙌🙌

Likes

Comments

Musik i all ära, men senaste har jag blivit en riktig torskpodcasts! Finns inget härligare än att slänga lite prat i hörlurarna, speciellt när man sitter på tunnelbanan en tidig morgon eller är ensam hemma mitt under städning eller dylikt.


Tänkte bjuda på mina 3 favoritpoddar just nu! Det sjuka är att jag vill vara en sådan som lyssnar på smarta podcasts för att lära mig nya saker, men har märkt att jag gillar när folk bara snackar skit om allt eller inget. Så varför inte? Här kommer min top 3!


#1

1. Sanningens Mammor


Denna podcast är av fantastiska Zara Larsson och Olivia Gateau där de snackar om allt möjligt och inget speciellt. Ärligt talat, vissa avsnitt är bättre än andra och ibland får de till riktigt bra samtalsämnen. Det kan va allt från aktuella ämnen till Stockholmslivet eller Zaras karriär som är relativt kul att följa. Men jag har lyssnat på Zaras förra podd sedan år tillbaka och här är jag nu och har som vana att lyssna varje torsdag! Det jag älskar med denna podd är främst deras härliga personligheter men också deras humor. Jag vet inte, jag gillar den bara 🤗


#2

2. Therese & Zäta


Denna podd är har i princip samma tema som Sanningens Mammor, men jag skulle vilja påstå att deras samtalsämnen är mer varierade och intressanta. De pratar om ALLT mellan himmel och jord och då menar jag verkligen ALLT!! De pratar öppet om sex, mens, godis, nyheter, Youtube, övernaturligt, förhållanden/relationer, feminist, veganism... ja allt!! Ibland får man höra en och en annan historia från back in the days i deras vänskap. Sjukt rolig och inspirerande podd!


#3

3. kära barn

Pris för världens mysigaste podd måste vara Kära Barn. De som känner mig vet att jag aldrig skulle kunna få för mig att skaffa barn på grund av många anledningar, men denna podcasten är så fruktansvärt lärorik! Den går ut på föräldrar skickar in frågor till legitimerade barnmorskan Louice Hallin om hur de ska hantera problem med deras barn och svaren är så fruktansvärt kloka. Jag känner att jag utvecklar mitt sätt att hantera människor genom att lyssna, då man kan ta väldigt mycket till vardagen. Sen att hon har den mysigaste rösten också gör det hela mycket bättre!

Där har ni mina favorit podcasts som jag lyssnar på för det mesta. Men nu till ni som läser, vilka poddar lyssnar du på?? ge mig tips!!! 😍

Likes

Comments

Så.. detta är jag.
Jag har aldrig riktigt varit som alla andra. Jag kommer ihåg redan i grundskolan hur mina såkallade vänner sa åt mig att göra olika saker bara för att jag vågade och inte dem. Det var allt från att äta eller slicka på något som kanske inte var så hygieniskt eller hälsosamt, eller springa till en främling och hävda att jag sett dem på idol och ville ha en autograf.

Hela min uppväxt har jag gjort saker som ingen annan har gjort. Motstått saker som alla andra velat ha. Jag har helt enkelt varit utanför normen, tänkt i en helt annan färgskala.

Idag är jag 21 år gammal, inte vuxen. Inte barn. Jag står just nu helt på mina egna ben, utan en mamma eller pappa, en lärare, en bästa vän/andra halva. Det är bara jag, formad av mig själv. Och än idag upplever jag exakt samma problem som resterande dagar i mitt liv. Jag tänker inte som alla andra.

Jag vet inte om det är bra eller dåligt, eller om jag bara inte har hittat rätt klick ännu. För oftast upplever människor mig i första anblick som väldigt annorlunda och attraheras av mitt unika beteende. De blir min vän, tycker jag är skön. Men jag är annorlunda. Vare sig du nyss träffat mig eller om du lär känna mig under en längre period så kommer jag alltid att vara annorlunda. Och tro det eller ej, men jag har förstått att folk inte gillar annorlunda. De är inte bekväma. Så de drar sig undan.

Jag har alltid varit bra på att skaffa vänner men värdelös på att ha dem kvar. Blivit bekant med väldigt många, men aldrig kommit nära. För ingen gillar annorlunda i långa loppet. De är för obekväma med att hantera det.

Jag har inget motiverande slutkläm på detta  inlägg, tyvärr. Jag fightas med denna tanken om mig själv varje dag. Och missförstå mig inte, Att vara mig själv utan att behöva spela någon annan är det vackraste jag vet med mig själv. Men om priset för att vara sig själv är oacceptans, är det verkligen värt då?

#trött, ber om ursäkt för osammanhängande innehåll och mest troligt värdelös grammatik, men ska upp om 4h och är halvsovande redan. Jag ville bara prata ut ❤

Likes

Comments