100g rummsvarmt smör
0,5dl strösocker
1dl mjukt farinsocker
1stk rummsvarm äggula
2dl vetemjöl
1,5tsk majsstärkelse
0,5tsk bikarbonat
2msk ljus sirap
1dl nonstop

×Vispa smör,socker och farinsocker
×Vispa ner äggulan
×Blanda det torra och vispa
×Blanda i sirapen
×Blanda i nonstopen

Grädda i ca 8min på 175°, kakorna ska bli lätt ljusbruna

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

1 paket röd jäst
200g smör
5dl mjölk
1-1,5g saffran
2dl strösocker
10dl mjöl
125g vit choklad

×Blanda 5dl av mjölet och torrjäst och låt stå i ca 10min
×Mortla socker och saffran
×Rör ned ljummen mjölk i mjölblandningen, tillsätt sedan socker och saffransblandningen.
×Rör ned det rumsvarma smöret och därefter resterandr 5dl mjöl
×Jäs i 30-40min
×Vänd i den grovt hackade chokladen i degen och baka ut lussekatterna
×Jäs i 30min till, pänsla med ägg och pärlsocker och grädda sedan 8-10 min på 175°
Det blir ca 20-25 stycken stora lussek

Likes

Comments

2 ägg
2dl strösocker
1,5dl maizena mjöl
1,5dl mandelmjöl
50g smör
0,5g saffran
75g vit choklad

×Vispa ägg och socker tills det blir vitt
×smält smöret och låt det bli ljummet, vänd ner smör och saffran.
×vänd ner mjöl sorterna i smeten
×häll smeten i en springform, strö över grovt hackad choklad och låt den sjunka ned i smeten
×grädda på 175° i ca 12-15 min

Likes

Comments

75g smör
1 tsk kakao
1,5 tsk Maizena
1,5 msk sirap
3 msk socker
1/2 krm salt

×Släng ner allt i en kastrull, sätt på medelhög värme och vispa i 5-7 minuter tills smeten är jämn och börjar bli seg.
×Gör kulprovet om du är osäker
×Bred ut över smörpapper och njut!
×Man kan smaksätta med nötter eller krossade polkagrisar om man vill :)!

Likes

Comments

200g. smör
5dl mjölk
50g jäst
1,5g saffran
2dl socker
10-11dl mjöl
200g vit choklad

×smält smöret, tillsätt mjölken och Värm till fingerlummet (37°)
×smula jästen i bunken
×häll över vätskan, blanda saffran och socker.
×blanda ner saffran,socker och mjöl

×låt jästa 30min
×vänd ner den hackade chokladen
×baka ut bullarna
×jäs 30 min
×grädda i 8-10 min på 200°

Likes

Comments

100g smör
100g vit choklad
1 påse saffran
2st ägg
2dl socker

×Smält smöret, ta bort kastrullen från plattan häll i saffran och lägg i chokladen och låt den smälta.
×Vispa ägg och socker, häll i smöret och vänd ner mjölet.
×Smörj formen och häll i smeten
×Grädda i 15-20 minuter på 175°

Låt kakan svalna innan servering, severa med en klick glass eller grädde!

Likes

Comments

Lussebullar

50g jäst (röd)
200g smör
5dl mjölk
2dl socker
1,5g saffran
10dl mjöl
150g vit hackad choklad

Strösocker + ägg till pensling

×Smält smöret, mortla saffran och lite utav sockret och häll ner i sockret.
×Häll ner mjölk och värm på tills det är 37°
×Smula jästen och häll över lite av degvätskan tills jästen är upplöst.
×Häll över resten av jästen och sockret, vänd ner mjölet i vätskan.
×Jäs under handduk i 30 min.
×Knåda in den hackade chokladen och baka ut lussebullarna, jäst sedan i ytterligare 30 min.
×Pensla med ägg och strö över pälsocker, grädda i ca 8-10 min på 200°

Likes

Comments

Denna kakan smälter i munnen 😍

100g mjölk choklad 60%ig
100g mörk choklad
150g smör
2,5dl strösocker
3ägg
1msk vaniljsocker
2,5dl vetemjöl

×Smält choklad och smöret över vattenbad, ta av kastrullen när allt smält.
×Rör ner socker och äggen ett åt gången.
×Vänd ner mjölet och vaniljsockret
×Smöra formen och häll i smeten, grädda i 15-20 min på 175°

Jag serverar kakan med vaniljglass och hallon.
Njut!

Likes

Comments

Idag gjorde jag min favorit paj 😍

1 paket.    hallon
1/2 paket blåbär
175g.        rumsvarmt smör
2,5dl.         mjöl
1,5dl.         strösocker
1dl.            mjukt farinsocker
2msk.       ljus sirap
2-3msk.   potatismjöl

×Blanda smör, socker, farinsocker och sirap.
×Häll ner mjölet och vispa med elvisp för att få en jämn deg.
×Häll bären i en ungsform och strö över 2-3 matskedar med potatismjöl.
×Lägg degen över bären.
×Grädda i ca 15-20min på 175° 

Till middag gjorde jag en av mina favorit rätter men fuskade lite och köpte färdiga kebabspett.
×Potatisen lägger jag omlott på en plåt tunt skivade, kryddar sen med vitlök,salt,olivolja och några klickar smör.
×Idag tog jag även och strödde lite riven ost över sista stunden i ugnen.
×Potatisen har jag inne i ca 20-25 min på 220 grader, dem ska bli gyllenbruna.
×Såsen är bara gräddfil,pressad vitlök,salt och örtsalt.

Likes

Comments