Idag är det exakt 14 dagar kvar tills jag och Linn sitter på flyget till USA och ett stort äventyr!
Jag är supertaggad! Det ska bli så otroligt spännande, roligt och intressant att se hur skolsystemet ser ut där borta men även uppleva den amerikanska kulturen! 😃

Jag ska försöka skriva ett inlägg om dagen och ta upp hur processen går till och allt sånt :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Då har även denna helg lidit mot sitt slut och jag laddar om inför en ny jobbvecka!
Min helg har varit så sjukt bra och den har bestått av många skratt och mycket kärlek ❤️
Men var spenderade jag min helg? Jo, mitt i skogen i Rejmyre på festivalen Skogsröjet! Detta är en hårdrocksfestival och trots att jag inte är ett stort fan av musiken så är denna festival så himla härlig! Härliga människor, fantastisk stämning och bra väder 😃 bästa banden enligt mig var: Freedom Call, Helloween och Lillasyster 👍🏻
Detta var den andra gången jag besökte Skogsröjet men det är definitivt inte den sista! Så på återseende Skogsröjet!

Likes

Comments

Jag har nu varit i Sverige i en vecka och det går inte beskriva hur skönt det är att vara hemma! Att få umgås med vänner, familjen men framförallt min Lars!
Vardagen har inte helt gått tillbaka till det normala eftersom jag är hemma i Småland och jobbar i 2v till och då endast åker hem till Norrköping på helgerna men det funkar än så länge :)

Annars fortsätter jag att rocka mina 139 rastaflätor några dagar till men på onsdag åker dem ut!
Tack och hej!

Likes

Comments

Efter fem veckors tid i Kenya sitter vi nu på flygplatsen i Nairobi och väntar att få boarda flyget som ska ta oss till Linköping!
Denna resa har varit fantastisk rolig, händelserik och så värt allting! Jag har fått se så mycket och varit med om så mycket som jag aldrig trodde att jag skulle få uppleva!

Tack till alla er som stöttat mig under resan och uppmuntrat mig till att åka! Det var varit ett enda stort äventyr!

Until next time Kenya!

Likes

Comments

Idag har jag sett 6st barnagor inom loppet av 4h!
Det är så sjukt att lärarna har sån syn på uppfostran i skolan att dem inte ser någon annan utväg än att slå barnen! Första agan jag såg imorse kände jag hur magen vred sig ut och in och jag ville bara ställa mig och skrika åt läraren! Jag pratade med läraren efteråt men dem tar allt med klackspark, precis som att det är helt okej att slå barn, eftersom de anser att de gör det med kärlek så är det inte farligt.. Detta får mig att förlora hoppet om en bra kenyansk skola och det gör mig så lycklig att vi inte har det såhär i Sverige! Att vi är betydligt mer kompetenta och att vi förstår barnen!

Vid ett annat tillfälle när en vuxen hade slagit TRE barn konfronterade jag henne och frågade rätt ut: varför slår du barnen? Fattar du inte att det är fel och mot lagen?
Denna kvinna skrattar mig rakt upp i ansiktet och säger sorry sorry utan att som helst mena det! Äckliga f****!

Jag blir så ledsen, irriterad och äcklad av såna här människor! Som tror att dem är så mycket bättre!
Men vet ni vad? Ni är så fruktansvärt inkompetenta, fega och svaga människor!

Likes

Comments

Jag ska alldeles strax förklara titeln på inlägget men först tänkte jag skriva om vad som hände innan detta :)

Idag fick vi följa med våra hushusbands David och David till deras vfu- Sosiani school. Detta är en statlig skola och det var intressant att se likheter och skillnader mot vår privata skola som vi har vfu på- Potters house academy heter den!
Något som var roligt att se under en science-lektion var att läraren använde sig av exempel i vår omgivning, i barnens närhet och att läraren fick barnen att våga svara fel på frågor och ställa sig framför tavlan utan att skämmas om de gjorde fel! There is hope for mankind! Haha

Efter lunch på stan bokade jag och Paulina in oss på 1h massage, superhärligt tänkte vi! Men! Det var både skönt men samtidigt var det lite i hårdaste taget enligt mig och det fanns stunder det blev lite väl intimt! De masserade rumpan rätt så ordentligt och jag trodde först att dem var så fascinerade av att se en mzungo(vit) rumpa så att dem tog extra men det vet man ju inte! Vidare i massagen fick vi ändra sida och lägga oss på rygg, dags för massage på framsidan! Superskönt men också här blev det väldans intimt! Kanterna på fiffi nuddades och tuttarna fick sig en omgång massage dem med! Det var nog det som kände konstigast!

Kvällen mynnade ut i gemensam middag och filmtittande på Skönheten och Odjuret! Sjukt bra film!

Här nedan är två bilder från skolan vi besökte idag :) en bild på innergården och en klass i förskolan :)

Likes

Comments

Idag blir det en riktig slappardag! Vi gick till ett hotell i närheten och eftersom dagen ska erbjuda sol så passar vi på att få lite färg på våra bleka kroppar! Haha!

De två senaste dagarna har varit intensiva och många telefonsamtal! (Berättar för dem som vill) :)

Hemresan börjar närma sig med stormsteg och jag längtar verkligen hem till Sverige! Dagarna räknas ner och för varje dag som går känns det som att tiden springer iväg!

Likes

Comments

Som rubriken lyder så börjar hemlängtan komma mer och mer, jag har jättekul här och alla är underbara men borta bra, men hemma bäst ändå!
Bara komma hem till allt man känner till, alla vänner och familjen..

Men iallafall så är praktiken i full gång och barnen är hur gulliga som helst! Så fascinerade över ens hudfärg och hår och de ska alltid hålla ens hand, hälsa med handen eller göra en high-five! 😃 supergulliga!

Det finns så mycket jag kan berätta som har hänt men det är så svårt att veta vad alla vill veta också! Så om ni har någon fråga eller fundering så bara skicka iväg en kommentar eller en fråga :)

Här kommer lite bilder på hela gänget och skolbarnen :)

Likes

Comments

Ja, då var vi studenter lämnade ensamma i Eldoret från våra handledare. Det känns både skönt men ändå tråkigt, vi slipper äta ute varje kväll som oftast blir indisk mat.. haha! Men det tråkiga är att jag kommer sakna alla skratt, skämt och historier samt att dem var ett enormt stöd till alla oss när vi behövde hjälp med något. Så tack, P-O, Patrick och Kicki!
Jag har iallafall haft det jättebra här i Kenya och jag har fått vara med om saker jag aldrig trodde att jag skulle få uppleva i mitt liv, detta är ett livs äventyr och det är inte slut än!
Men trots detta underbara finns det också en stor hemlängtan till alla där hemma och att bara få vara hemma och inte göra någonting, bara vara.. Igår kände jag hemlängtan på riktigt och ville bara sätta mig på ett plan hem till det säkra, hem till dem jag älskar! Denna hemlängtan hade aldrig varit så stor om det inte hade varit så struligt med vårt boende här nere, boendet ändrades i sista minuten, priset har varit alldeles för högt, förhandlingarna är inte slut än så vi vet faktiskt inte var priset kommer landa på eller vad som kommer ingå (wifi, tvätt, lån av kök), så detta blir ett stort orosmoment!
Men trots detta kaos så har vi ändå det jättebra! Min förskola är superbra, härlig personal, underbara barn men skolsystemet är sååååå annorlunda jämfört med Sveriges. I Kenya sitter barn från 3 års åldern vid en skolbänk och ska lära sig skriva, läsa, kunna alfbetet, kunna räkna osv. Det ställs sådana krav på barnen så det inte är sant! Men barnen är så gulliga, när jag presenterar mig i klassen vad jag heter så säger barnen: good morning teacher Felicia. Sen vill dem ha blont hår som mig och bli en Muzungo (stavning?) som betyder ungefär utböling, vit person, annorlunda person. Så varje gång jag och de andra är i skolan eller på stan så hör man folk säga Muzungo åt en, men det tar inte jag som något negativt :)

Jag lovar att lägga upp fler bilder snart!

Likes

Comments

Gårdagen bestod av besök på en blomsterodling, rosor. Jättefina rosor men känns sjukt att 30-40% av alla snittblommor som säljs kommer från Kenya! Jag har faktiskt aldrig tänkt på det innan eftersom det står t.ex. Holland på rosorna så tror man att dem kommer därifrån men dem fraktas 12timmar med flyg för att vi ska få blommor på borden! Helt sjukt!

Efter lunchen blev det cykling genom nationalparken Hell's gate! Det var regnigt och kallt men vi tog oss 8km fram till platsen där vi sedan skulle vandra i en timme. Superfint var det! Jag kommer lägga upp bilder senare :) som rubriken lyder så var detta som att vara i himlen! Fint landskap, djur och härliga människor!
Men idag var kroppen öm efter 16km på cykel!

Idag blev det ytterligare en nationalpark, Naivasha national park tror jag den hette. Här fick vi åka i våra bilar och vi fick se giraffer, apor, zebror, lejon, noshörning, hyena och mycket mer!
Det var superhäftigt! Att vara så nära ett lejon var så otroligt häftigt och mäktigt!

Vi åkte också på en båttur där vi fick se en del flodhästar i Naivashasjön :)

Likes

Comments