~ Don't dream your life, live your dreams ~

Postad i: Resor, Livet i USA, Bucketlist

lördagen 24/3 vaknade jag med stora förväntningar av vad dagen hade att erbjuda! Det var ju såklart mycket jag ville se och utforska.

Det första jag gjorde var att kolla vädret. Under veckan då jag packade och kollade upp vädret stod det att det skulle regna och blåsa varje dag i alla städer jag skulle va i. Jag skulle i princip ta med mig det dåliga vädret då det i alla städer skulle vara fint och soligt innan jag kom, blåsigt och regnigt när jag skulle vara där, och fint och soligt när jag lämnade. Hahahahaha, OFC!
MEN när jag kollat upp vädret igen ser det bättre ut. YAY!

Denna dag skulle det dock regna medan de nästkommande två dagarna skulle vara fint. Men jag låter såklart inte vädret stoppa mig! (Även om jag ibland skämtar om att jag är som en häxa och smälter av regn).

Jag tog på mig jeans och t-shirt och knöt regnjackan runt midjan då det på morgonen inte regnade. Första stoppet blev såklart Lafayette Cemetery No.1 där många scener i The originals(och även någon i the vampire diaries) har spelats in!

Kyrkogården ligger i Garden District och eftersom jag bodde i lower garden District var det bara ca 10 minuters promenad. På vägen dit jag gick ju såklart runt i garden District och kollade på husen ocj arkitekturen som husen där är kända för. Hela området och husen var väldigt fina och det var alléer med ekträd.

I/på kyrkogården spenderade jag sedan ca 1h. Tiden gick väldigt fort! Kyrkogårdarna(de äldre iaf) i New Orleans är speciella då människorna är begravda ovanför marken i så kallade tombs, och inte i jorden.

När jag var färdig där bestämde jag mig för att gå till The French Quarter då det fortfarande var fint väder. På vägen dit gick jag förbi gatan jag bodde på och bestämde mig för att byta till shorts då det var väldigt varmt och regnet antagligen inte skulle vara så kyligt.
Precis när jag kommer fram till "min" gata börjar det regna, haha! Några minuter efter att jag kommit inomhus började det regna ganska mycket, så jag bestämde mig för att stanna inne ett tag och ladda telefonen osv tills regnet lugnat sig lite iaf. Jag tror jag spenderade ca 1h "hemma" och laddade upp bilder på Google drive för att få mer plats på telefonen, osv, innan jag jag ut igen.

När jag gick ut var det uppehåll men när jag kom till slutet av gatan kom det en liten regnskur. Sedan var det uppehåll ett bra tag. Promenaden är ca 45 minuter och eftersom jag stannade överallt för att ta bilder tog det ju såklart längre tid.

Coliseum Park

Central Business District

Lafayette square

Jag gick förbi The National WW2 Museum dit jag var intresserad av att gå, men tänkte att jag kanske kunde göra det sista dagen ifall jag hade tid. Så jag fortsatte gå i kanske 15 minuter(säkert 30 med alla stopp). Det kom några små slutar då och då och då bestämde jag mig för att gå tillbaka och gå på museet idag då det ändå regnade och spendera de andra dagarna då det skulle vara soligt, utomhus.

Jag skyndade mig dit då folk enligt Google spenderar upp till 4h där och jag hade ca 3h till stängning kl.5pm. Det var dessutom mycket folk.

Museet var ganska stort och de hade inspelade intervjuer med överlevande osv vilket var intressant. Jag var faktiskt klar ca 45 minuter innan stängning och när jag kom ut var det jätteblött. Det hade regnat massor, vilket man även såg ifrån fönster. Lite småkyligt hade det blivit oxå. Jag bestämde mig då för att gå hem igen och byta byxor och jacka, samt bestämma vad jag ville göra här näst.

Resten av kvällen var det uppehåll, vilket var skönt! Jag gick hela vägen till French Quarter då jag inte kunde vänta till nästa dag för att gå dit, haha. Jag ville ju såklart också promenera längs Bourbon street på en lördagkväll och många är ute på barerna!
När jag kom dit var klockan kanske 6:30 och fortfarande ljust ute, men det stoppade ju ingen fest. Det var hur mycket folk som helst på bourbon street och nästan alla var ju inte i det nyktraste laget, haha. Förutom jag då eftersom att jag är under 21. En liten disclaimer bara. Men det hade ju såklart varit ännu roligare att vara med i festerna!

Jag gick också runt på de andra gatorna bredvid där det också fanns lite affärer osv. Många affärer med Mardi Gras saker så som pärlhalsband och masker, t-shirts, shotglas, och andra souvenirer. Det fanns även en hel del voodoo-butiker och vampyrbutiker med voodoo-dockor, rökelse, och andra saker i den stilen.
Det fanns även en hel del ställen där de sålde praliner och annat godis där jag såklart gick in och provsmakade, haha!

Sedan kom jag fram till Jackson Square där jag tog kort. Jag gick in i parken och ut igen efter ca 2 minuter då jag bara tog kort på statyn. När jag var påväg mot grinden kom vaktmästaren för att låsa då parken tydligen stängde.

Mitt emot parken finns St. Louis Cathedral som också är med i många scener i The originals. Dock var det ju såklart stängt så jah kunde inte gå in.

Efter det tyckte jag att mat lät gått då jag inte ätit mkt under dan. Jag ville äta ngt lokalt och bestämde mig för att prova Gumbo då stod överallt i restaurangmenyer. När jag googlade stod det att det var från Louisiana så det skulle jag ju såklart prova!
Den bästa gumbon fanns tydligen på Gumbo Shop så då ville jag ju prova den där. Dock var kön sjukt lång och jag orkade inte vänta, så jag gick till Mc Donalds istället, haha!🤣 Donken=snabbt&billigt. Bra i nödlägen 😉

Efteråt var det mörkt så jag tog en till runda längs bourbon street och då var det ännu mer livat! Dock värkte fötterna och eftersom jag ändå inte kunde göra någon annat än att gå runt, bestämde jag mig för att gå hem och kanske kolla någon serie eller läsa.

Jag kollade upp en Uber, men den kostade ca $13 vilket jag inte ville betala(snåljåp?) så istället tog jag en streetcar😎. Den kostade $1.25 och tog mig nästan hel vägen till huset. Behövde bara gå 4 minuter enligt Google, vilket jag tyckte var ok(vad kan hända? Ganska mkt men ändå). Promenaden från streetcarstationen var däremot typ 2 minuter och det var bara att gå rakt hela vägen.

När jag kom hem fyllde jag badkaret då det fanns ett sådant i mitt badrum. Har ju inte badat badkar på år så jag tänkte att man får ju passa på! Haha. Hade dessutom varit inne på LUSH innan jag åkte tillbaka och köpt mig en badbomb. Den var bra antar jag, man blev mjuk och tydligen hade den glitter i sig också för hela jag var glittrig när jag torkat mig till och med(även dagen efter), haha.

Efter badet lade jag mig i sängen och surfade lite innan jag sov gott.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Postad i: Bucketlist, Livet i USA, Resor

Hejsan allihopa!
I skrivande stund sitter jag på en buss påväg till Houston, Texas(där jag sedan ska byta buss till San Antonio.) Avgången var ifrån New Orleans, Louisiana för jag har spenderat tre dagar. I detta inlägg kommer jag berätta om min första dag i The Mikealsons hemstad!(Hej alla The Originals fans 😉)

Runt 2:10 PM på fredagen 24/3, plockade bästa Jenny upp mig och skjutsade mig till flygplatsen. Jag behövde vara där runt 3 men vi åkte lite tidigare för att vara säkra på att Jenny skulle hinna hem igen innan hon började jobba(pga trafik osv).
Väl på flygplatsen laddade jag ned appen till flygbolaget och checkade in där då det inte fanns en apparat där man kan skriva ut biljetterna(vilket det vanligtvis gör för alla andra flygbolag) och att skriva ut dem mha en assistent kostade extra.
Jag har, när jag flugit tidigare, funderat på om man kanske ska prova att checka in och få boarding passet på telefonen då det är ganska smidigt och det går fortare, men jag har alltid nojat över att batteriet ska ta slut eller att telefonen vara ska lägga ner helt plötsligt(då den krånglar lite ibland) och att jag då inte ska få tillgång till boarding passet, så jag har aldrig provat, haha. Men denna gång hade jag ju typ inget val(då jag inte ville betala extra) och batteriet var fullt. Och det gick ju bra för till New Orleans kom jag!

Jag var framme ca 6:45 CDT(New Orleans är 1h efter Cleveland, EDT) och smsade då min värdpappas syster som jag bodde hos. Jag hade först bokat ett hostel, men min VP ringde systern som sa att jag självklart kunde bo där ist, framförallt eftersom att området hostelet låg i inte var det säkraste(systern kan New Orleans i princip utan och innan.) Dessutom blev det ju mkt billigare!

Jag kollade upp hur jag skulle komma till henne och såg då att jag kunde ta en buss och sedan gå 20 minuter. Däremot var det kväll och mörkt och systern ville såklart inte att jag skulle promenera då av säkerhetsskäl. New Orleans är ibland kallat för USAs farligaste stad, men enligt systern beror det ju helt och hållet på vart i staden man är, vilket såklart är sant!
Iallafall, jag kollade upp en Uber vilket skulle kosta ca $35... Nej tack. Så jag bestämde mig för att ta bussen till hållplatsen Google maps ville att jag skulle gå av på, och sedan därifrån ta en Uber(ist för att promenera de 20 minuterna.) Detta blev mycket billigare då bussen endast kostade $1.50 och ubern $6.30.

När jag kom fram till systern som bor i Lower Garden District, visade hon mig till rummet jag skulle sova i och toaletten med dusch jag kunde använda. Några minuter efter kom hennes man hem och vi åkte då till en bar och åt Po' Boys då de sa att jag var tvungen att prova det. Många städer i USA har deras egna sandwich som är speciell för staden. T.ex. Philadelphia har philly steak cheese sandwich, och Chicago har Italian Beef sandwich. New Orleans har då alltså Po' Boy. Vilket är en smörgås, sandwich med antingen ostron eller friterade räkor, lite sallad, inlagd gurka, och en klick majonäs. Brödet är dessutom väldigt speciellt då det är ngt franskt och är väldigt svårt att få tag på i andra städer i USA.

Så vad tyckte jag om smörgåsen? Helt ok. Smakade inte jättemycket men det var gott ändå.

Dessutom köpte systern pommes i gravy och ost. Enligt hennes man var det de bästa pommesen(i gravy med ost) som de någonsin ätit på den restaurangen. Jag föredrar väl vanliga pommes med lite salt och pepprig ketchup, men det var väl ok ändå, haha. Smakade väldigt mkt pepprar dock.

När vi kom hem igen kollade vi lite på tv innan jag gick och la mig för att sova.

Likes

Comments

Postad i: Livet i USA

Ja.... gjorde ju lite internetshopping i förra veckan 😂
Har fått hem allt nu iallafall så tänkte visa de 😜

Ni vet ju redan att jag handlade från Hollister's hemsida då det var rea...

...det ni inte vet är att jag även handlade från american Eagle dagen efter 🤣 hade ju tänkt göra det samma dag om det var rabatt även där, vilket det inte var. Men däremot var det rabatt dagen efter, så då passade jag ju på såklart!

Likes

Comments

Postad i: Livet i USA

Hejsan!
I tisdags och onsdags hade barnen snow days och var då lediga från skolan. Båda dagarna hade de play dates med kompisar, så klart. På tisdagen var C och hennes kompisar hos oss och lekte. Jag lagade svenska pannkakor till lunch då det uppskattas av alla så då vet jag att de äter.
På onsdagen var både C och J hos kompisarna istället så då var jag hemma med dötid ett tag. Under lunch däremot kom J hem innan han gick över till kompisen igen.
Jag hämtade sedan upp barnen då det var dax för att åka på deras träningar. Runt 5:30 kom min värdmamma hem och då slutade jag.

I fredags var det st patrick's day. Jag, Lena, och Jenny möttes då på IHOP då jag hade en kupong på gratis pannkakor som snart skulle gå ut och var ju då tvungen att använda den haha. Sedan tog vi en Uber därifrån till downtown där det var en parad. Enligt Lenas värdmamma skulle det vara ett väldigt ståhej med massa folk, men det var det inte. Kanske blev det det senare på kvällen, men inte nät vi var där i alla fall.

Weed man 😂

Igår, lördag, jobbade jag lite. Jag körde J fram och tillbaka till ett födelsedagskalas medan min värdpappa var hemma med C. När jag var hemma med dem såg vi i princip på film hela tiden haha! Min vp satte på en film som heter good will hunting som vi såg ca halva av. Den är bra iaf så kmr antagligen se färdigt den snart.

Senare träffade jag Jenny. Hon kom över hit och vi scrapbookade. Sedan bestämde vi oss gör att så och se den nya beauty and the beast. Den började 8:30 och typ 7:55 bestämde vi oss för att åka till Walmart och köpa choklad.
Det slutade med att vi köpte varsin chokladkaka, sour Patch, och 2 paket oreos att dela på. Det var ju inga små kakpaket heller då det inte finns, utan blev de med typ 3 rullar i haha!

Vi åkte från Walmart ca 8:20 och kom dit ca 8:35. Det gjorde ju inte då mkt eftersom att det alltid är reklam innan, men vi skyndade oss ändå till salongen samt med toalettbesök för att inte missa början. Men sen började inte filmen förrän typ 8:55 ändå haha så ingen stress hade ju behövts.

Idag., söndag, träffade jag Imbi för antagligen sista gången innan hon åker hem. Hon åker hem 4 april. Jag åker ju på semester kvällen 24/3 pch kommer hem kvällen 2/4. På min födelsedag, 3/4 jobbar båda. Hon jobbar även denna vecka så om det blir att vi träffas på tisdag då hon är ledig var detta sista gången som sagt. Men självklart ska vi försöka träffa varandra i framtiden oxå!


Det var vissa saker som Imbi inte sett än hör i Cleveland som hon ville se, vilket vi därför gjorde. Hon hade bara sett en Cleveland skylt så vi åkte till de andra två oxå samt även målningen som ser ut som ett vykort. När vi ändå var där gick vi till west side Market och åkte igenom Ohio city.

Därefter åkte vi till Cultural gardens där det är typ flaggor från olika land och ngt mer. Estland, där Imbi är ifrån fanns, däremot inte Sverige.

Sedan åkte vi också till Little italy men åkte bara igenom innan vi bestämde oss för att äta sushi. Därefter åkte vi till Menchies innan hon körde hem mig pch vi kramades hejdå.

Sa förresten i inlägget om tornadon att man hörn i USA kan få emergency och amber alerts men att jag haft tur jag inte fått ett enda amber alerts än.

I veckan fick jag två stycken. En på morgonen på tisdagen och en när jag och Jenny satt på bion.

Jag frågade på tisdagen om min värdpappa oxå fått det vilket han hade. Jag sa att Lena läst att det var barnens pappa tydligen. Min VP sa att ofta när det är amber alerts är det en förälder som har "kidnappat" barnet. Typ om de är skilda och det är ena förälderns vecka men att den andra föräldern tagit barnet. Så typ att det egentligen inte är någon kidnappning men de kallar det amber alert ändå.

Likes

Comments

Postad i: Livet i USA, Resor

Hejsan!
Hoppad allt är bra med er! Jag har fått en förkylning igen men utöver det är det bra med mig. Det känns ju inte som att det var så längesedan jag var förkyld senast haha! Det började igår men då var jag ändå ute, & träffade Jenny och Lena. Vi åkte till Micheals och sen till mallet innan vi träffades hos mig och scrapbooka.
Idag däremot är förkylningen värre, slemhosta, ont i halsen samt kroppen, och snuva, så jag har bara varit hemma, sovit lite extra, tvättat kläder, och onlineshoppat, haha! Igår i mallet såg jag nämligen några Hoodies och även mjukisshorts jag ville ha. Dessvärre kostade hoodisarna $50 så jag köpte dem aldrig utan tänkte vänta till senare. De matchande shortsen kostade $20 så de hade jag kunnat köpa, men tänkte att jag väntar med dem oxå.
Idag däremot gick jag in på webshoppen & såg att alla hoodisar kostade bara $29, så då tänkte jag att jag passar på. Sedan visade det sig även att det var ytterligare 25% på hela köptet och fri frakt om man handlade över $50, vilket jag gjorde så då fick jag hoodisarna för bara ca $22 och shortsen $15. Toppen! Sparade då hela $75! :)

Annars så verkar universum vara emot mig och min träning, haha!
Hade inte varit på gymmet på ett tag och tänkte att jag skulle ta upp det igen. Jag gick till gymmet en gång och det gick bra dock veckan efter när jag skulle gå igen, blev jag förkyld... det brukar ta ca 2 veckor för mig oftast att bli helt fri från förkylning, utan halsont osv. Där av två veckor utan träning.
I onsdags hade J lång taekwondo-träning då han även börjat gå 15 min innan den vanliga lektionen och ca 30-40 minuter efteråt på onsdagar. Vilket betyder taekwondo i 1h&45min. Istället för att sitta där och vänta som jag gjort förut kan jag åka hem då det är mer värt. Jag tänkte då passa på och åka till gymmet. Kan här tillägga att denna dag var vääälidigt blåsig.
Så när jag kom till gymmet kände jag mig väl inte riktigt peppad då det antagligen skulle vara jobbigare än vanligt eftersom jag inte varit där på ett tag. Men jag tog mig dit och kände mig bra för att jag skulle träna trots mina tankar. DOCK när jah kom dit var gymmet STÄNGT pga att elektriciteten gått, hahahah. Så det blev ju ingen träning då...

Torsdags och fredags samt helgen blev det ingen träning pga olika orsaker och tänkte därför att jag skulle gå till gymmet idag. Men, som ni redan vet, blev jag ju sjuk igen. Hahahaha!
Får la antagligen vänta med träning till efter min semester 24/3-2/4.

Så hur ser då mina semesterplaner ut?
Jag flyger till New Orleans' på fredagskvällen 24/3 och kommer dit ca runt 6:30. I New Orleans' stannar jag antagligen till kvällen 27/3 och tar en nattbuss till San Antonio. Det finns även ett ställe som heter Bandera ca 1h där ifrån och kallas "the capital of cowboys". Det vore väldigt kul att åka dit och ksk till och med göra lite västernridning. Jag har mejlat en dude ranch där och frågat lite om det osv men har inte fått ngt svar än. DOCK kommer det väl antagligen vara omöjligt att ta sig dit då det inte går någon kollektivtrafik. En Uber dit skulle loss minst $60. Tillbakavägen skulle sedan vara ett stort problem då det inte går några uberar i Bandera och skulle därför inte kunna bli upplockad. Så om inte ranchen svarar med ngn lösning, kommer det antagligen inte bli av.
Kvällen 29/3 (antagligen) kommer jag ta bussen till Austin och antagligen 31/3 tar jag bussen till Dallas.

Hem från Dallas kommer jag ta bussen på kvällen 1/3. Det kommer vara en lång bussresa men kommer nog gå bra då jag har massa böcker att både läsa och lyssna på. Sedan är också halva resan under natten då jag kommer att sova.
Att ta bussen skulle vara mycket billigare än att flyga, vilket är därför jag tar det resealternativet. Flygen skulle kosta på lördagen, 2/3 minst $400 och på fredagen 1/3 minst $300 beroende på tider. Skulle såklart välja flyget på fredagen då eftersom att den var billigare och tänkte då att jag lika gärna kan åka med bussen som kostade ca $100, eftersom att det ändå skulle bli samma hemresedatum.
Sedan får jag förhoppningsvis se lite mer av Texas med bussen då man åker på land, även om det säkerligen mestadels kommer vara motorväg.

I lördags btw, träffade jag Imbi på cheesecake factory då hon fyllde 21 år! Gott såklart men plånboken gillar det ju inte... men nu var det ju hennes födelsedag så då fick man ju fira! Samt att jag fyller år om ca 3 veckor så då blev det ju lite firning för mig oxå med henne. Hon åker nämligen hem till Estland igen 4/4 då hennes Au pair år är avslutat.

Nu blev det ett väldigt långt inlägg utan bilder, då om ni tog er igenom hela, cred till er!
Ha det så bra så länge!
Kram 💜

Likes

Comments

Postad i: Livet i USA

Hejsan!
I veckan har jag varit i USA i 7 månader!! Helt sjukt. Varken jag eller Jenny, som kom samma dag, kan inte fatta det!

Anyway, i tisdags var det tydligen internationella pannkaksdagen och på IHOP fick man då gratis pannkakor! Jag och Lena åkte dit ihop för Jenny blev tvungen att jobba hela dagen. Man skulle få 2 plain pannkakor stod det, men vi gick 3, hihi. Vi donerade oxå till sjukhus lr ngt istället för att betala för pannkakorna. Så det var dagens goda gärning!

Efteråt åkte vi hem till Lena och scrapbookade lite, vilket var kul!

Idag fredag träffade jag Jenny och vi åkte in till downtown. Det finns en stämpel där som säger FREE vilken vi både ville ta kort på. Den låg jättenära rock n roll hall of fame, vilket vi inte hade ngn aning om haha! Så såklart gick vi även till Cleveland-skylten som finns där oxå.

Vi gick också till tower city och kollade runt. Promenaden dit från rock and Roll hall of fame, där vi parkerat, var ca 20 minuter. Inte mkt, men det var skitkallt plus att det snöade. När vi kom tillbaka till bilen på parkeringstiden gått ut, åkte vi till tower city igen och åkte också till Playhouse square. Mitt emellan (ca) finns en cupcake affär som heter Colossal cupcake. Jag har varit inne där typ 3 gånger, men idag var det första gången jag faktiskt köpte en. Alla cupcakes är jättestora och ser supergod ut så det var svårt att välja, men tillslut valde jag en som heter Samoa. Det var en chokladmuffins med kolasås inuti. Glasyren var typ vanilj och sedan var den toppad med choklad och kolasås samt kokos. Underbart god! En riktig kaloribomb men det fick det va värt, haha!

Nu ikväll kommer snart Jenny och Lena för filmkväll vilket ska bli mysigt. Passar bra i detta väder också!
Kram 💜

Likes

Comments

Postad i: Livet i USA

Hejsan!
Förra veckan var bara bra!
måndagen var barnen lediga. Dessvärre var det, till deras besvikelse, ingen som kunde ha en play date så jag fick underhålla de här hemma hela dagen. Det blev en hel del kort- och brädspel vilket de tycker är roligt.

onsdagen vaknade jag ca 6:45 av att ett larm utbröts och att någon/några sprang. Jag trodde det var huslarmet som någon utlöst av misstag och att de då sprang för att stänga av det(vilket det sedan visade sig att det faktiskt var). Efter ca 5 minuter dock lät ett alarm igen, denna gång utifrån. Sedan mer springande från typ hela värdfamiljen. Jag trodde då att huslarmet som lät innan var samma alarm och började fundera på om jag skulle gå upp, kanske brann det eller något. Men just då fick jah ett sms av min värdmamma som sa att jag skulle ta det försiktigt om jag gick ut eftersom att barnen låg på golvet pga varning för tornado!! Har ju aldrig varit med om en tornado förut, så jag messade och frågade om jag skulle komma upp till förstavåningen, men fick spm svar att jag skulle stanna i källaren då man under tornado helst ska befinna sig på lägsta våningen i huset. Barnen var i källaren oxå utanför mitt rum.

Ca 5 minuter efter det fick jag ett Emergency allert i telefonen om att det var tornado i mitt område. Typ lite sent lr? Haha! Men ja, det finns en inställning i telefonen om "Government alerts". Det finns emergency alerts som jag fick, som varnar för tornados osv, och även Amber alerts som varnar för kidnappningar av barn och informerar om vart barnen blev bortförd och vilken bil osv så folk kan hålla utkik. Tur nog har jag inte fått ett amber alert ngn gång.

Jag var vaken därefter och kunde inte somna om, så jag gick ut till barnen vilka var uppe redan. Vi satt och pratade lite innan vi satte på tv:n. De kollade på Clifford, the big red dog, och Oscar's oasis som vanligt medan jag läste en bok.
Jag funderade även på om barnen hade skola idag eftersom det varit tornado, så jag smsade min VM som svarade att hon precis fick ett samtal om att strömmen i barnens skola gått så skolan var inställd. Vi fortsatte därför att läsa och se på tv ett bra tag innan vi startade dagen.

På söndagen efter Ariana Grande konserten glömde Imbi sin plånbok i min bil. Vi träffades därför på fredagen så hon kunde få tillbaka den. Vi träffades på IHOP. Det var första gången jag var där, men jag har velat gå dit länge. Däremot har jag aldrig sett en IHOP restaurang i närheten då jag kört bil, förutom typ 45 minuter bort, så jag trodde inte det fanns någon nära här, förrän Imbi skickade adressen och det visade sig att restaurangen ligger ca 15 minuter ifrån mig xD

De hade massa att välja mellan och allt såg väldigt gott ut! Jag tog en meny med ägg, bacon, hashbrowns och pannkakor. Pannkakorna valde jag med vit choklad och hallon vilket var jättegott! Men ganska sött.

När barnen kom hem från skolan jobbade jag såklart, men hade även hjälp av min värdpappas syster som flygigt in från New Orleans'. Min värdpappa har nämligen en disk i ryggraden som hoppat ur led vilket innebar att han knappt kunde gå och skulle opereras. Hans syster kom därför och tog hand om barnen lite under helgen.

På kvällen träffade jag Julia och vi bestämde oss för att bowla. Vi hittade först en bowlinghall i Mayfield som vi åkte till då den var billigast. Dock när vi kom dit såg det lite sketchy ut. Skylten var gammal och sliten och hela området var lite av det sämre laget. När vi skulle gå in var det även två äldre män som stod vid ingången och rökte. Det kändes inte riktigt tryggt, så vi bestämde oss för att åka till bowlinghallen här i solon istället, även om det var mkt dyrare. När vi åkte förbi den i mayfield ocj kollade in igenom fönstret såg det dock bra ut, och den hade typ 4 stjärnor på Google.

lördagen tog jag hand om barnen lite medan min VP's syster var ute och handlade. Efteråt bakade vi chokladbollar då barnen önskat det. Alltid uppskattat av alla såklart!

Runt 5 åkte jag och träffade Jenny och Lena. På IHOP xD jag berättade nämligen för dem om att restaurangen var så nära och då ville de såklart gå dit, vilket inte gjorde mig något om jag var där dagen innan. Jag fick till och med fyra gratis pannkakor med jordgubbar eftersom att jag gått med i deras e-mail lista. Då får man fyra gratis pannkakor när man signat upp, på sin födelsedag, och på sin anniversary av registreringen.

Efteråt åkte vi hem till Lena ett tag innan vi åkte till biografen och kollade på fifty shades darker. Den var bra!

söndagen träffade jag Lena igen. Vi åkte till Micheals och sedan scrapbookade vi lite.
Runt 5 träffade jag Julia och vi åkte till Fun n Stuff för att åka roller skates(ni vet sådana med fyra hjul, ett i varje hörn) då ingen av oss gjort det förut och det känns väldigt amerikanskt. Vi trodde det skulle vara lätt, som att åka inlines eller skridskor, om inte lättare så man inte behöver balansera lika mkt. Men Gud vad fel vi hade! Det var skitsvårt haha! Absolut inte vad vi förväntat oss. Fötterna ville bara åka utåt hela tiden och det var svårt att hålla balansen samt att få fart. Man kunde inte riktigt kicka som man kan på inlines och skridskor för då "välte" rullskridskon framåt eller hur man nu ska förklara det. Man kunde inte heller luta sig för mycket bakåt för då välte man åt det hållet istället, haha! Men det var kul att prova på :)

Btw, detta har inget med veckan att göra men vid flygplatsen här i Cleveland finns det ett NASA research Center. Jag såg det från planet när jag landat i Cleveland första gången men kunde tyvärr inte ta kort. När jag och Lena skulle lämna tillbaka hyrbilen efter vår roadtrip åkte vi till en bensinstation först och åkte därför förbi NASA. Vi stannade så klart för att ta kort :)

Likes

Comments

Postad i: Livet i USA

Hejsan!
Förra vecka var bra. På måndagen var jag ju på väg hem från road trippen med Lena vilket ni kan läsa mer om i förra inlägget.
tisdagen var det skola och efter det tog jag det lunch och chillade samt packade upp min ryggsäck från resan.

torsdagen efter min collegelektion åkte jag till Julia. Jag färgade hennes utväxt, sedan åt vi lite, och gick även en promenad med hennes hund innan det var dax för mig att åka hem.
Senare på kvällen var det cluster meeting. Denna månaden bowlade vi i bowlinghallen här i Solon. Bowling är ju alltid roligt! Det gick väl inte superbra men så kan det ju va, haha!

fredagen hör och häpna hade vi 22 grader celsius! Asså va??? Det är februari! Självklart passade jag ju på att vara utomhus! Jag bestämde mig för att ta Charlie på en promenad i metroparken och smsade även Lena och fråga om hon ville följa med med hennes värdfamilj hund, vilket hon gjorde. Båda hundarna är snälla och funkar bra ihop med andra hundar, vilket är bra. De tyckte det var väldigt roligt att träffas!

Lördagen, tror ni inte att det snöade då lr? Haha! Självklart. Från at kunna gång t-shirt utomhus till vinterjacka. Dessa väderförändringar asså...
Runt 1:30 träffade jag Lena. Jag mötte henne i metroparken igen då hon promenerade hunden. Denna gång blev det inte en sådan lång promenad då det var kallt och kom värsta hagelskuren, haha.

Efteråt åkte vi till mallet en stund och fönstershoppade. Vi gick även igenom the food court där vi fick några smakbitar. Det fanns även smoothies vi smakade på som var väldigt goda. Jaa, vi gick runt typ två gånger för art få smaka på fler smoothies 😂

Efteråt åkte vi hem till mig för filmkväll. Jenny kom oxå vilket var kul! Fick för övrigt reda på att Jenny bara är ett smeknamn och att hennes roliga namn egentligen är Jennifer! Hade ingen aning om. Alltid lär man sig ngt nytt! Men hon vill bli kallad Jenny istället för Jenny :)

Vi gjorde var sin smoothie och sen såg vi på tre filmer: The starving games(parodi på the hunger games), vampires suck(parodi på twilight) och sausage party(tecknad film, mycket olämplig för barn). Alla var väldigt roliga och rekommenderas! Hade sätt vampires suck innan men kom knappt ihåg ngt av den. De andra två var första gången.

söndagen plockade jag upp Imbi runt 4pm och sedan åkte vi till en kinesisk restaurang för middag innan vi fick på konsert! Det var Ariana Grande som framträdde och hon var väldigt duktig live faktist! Det var min första stora konsert, vilket var roligt.

Jag och Imbi hade pratat ganska länge om att gå, men vi köpte inte biljetterna förrän i torsdags då vi typ glömde av samt att hon inte var säker på om hon var ledig eller inte. Som tur var fanns det fortfarande billiga biljetter! Vi fick dem för ca $30 vilket blev typ $43 efter alla andra avgifter. Platserna var ändå väldigt bra! Vi satt högst upp i arenan. Det var bara en rad över oss, men vi såg hela scenen och allt som hände där superbra. Man fick dock inte så bra bilder och videor men det är ju inte det viktigaste!
Vi hade inte hört alla låtar förut men jag tyckte alla var bra. Det bästa var ju däremot när Ariana sjöng låtarna vi kunde!

Innan Ariana framträdde Little mix vilka var väldigt duktiga! Hade bara hört "Shoutout to my ex" förut men de andra låtarna gillade jag också.
Det var även en artist som heter Victoria ngt som sjöng. Hade dock aldrig hört talas om henne förut.


Såå, konserten var väldigt bra och jag vill absolut gå på fler!

Kram💜

Likes

Comments

Postad i: Livet i USA, Resor, Bucketlist

Hejsan!
Nu är det tredje gången jag skriver detta inlägg... gångerna innan har appen stängs ner och allting har försvunnit när jag försökt ladda upp det... arghh!!!!

Anyway. Från fredags till måndags var jag och Lena på en road trip i Memphis och Nashville! Det har varit superkul och jättefint väder! Känns verkligen inte som februari när det är 20 ° och man kan gå i t-shirt! Vi hade det som sagt jättebra och jag längtar redan till nästa roadtrip / resa!

Fredag
På fredagen jobbade jag mellan 7&10am innan min värld mamma kom hem från ärenden och tog över. Ca 10:15 plockade Lena upp mig med en Uber och vi åkte till flygplatsen för att hämta vår hyrbil.

Väl vid bilen la vi våra väskor i bagaget, satte den stora boxen med snacks i baksätet, satte i mobilladdaren, kopplade upp telefonen till bilen så vi kunde lyssna på musik, satte på GPSen, och körde iväg mot Memphis! En bil resa dit har ca 11 timmar. Tyvärr fick Lena köra hela vägen för med bolaget vi hyrde bilen av måste man vara 21 för att få köra. Men vi tänkte att om Lena blir alltför trött kan jag köra lite ändå. Det är emot kämpade hon på och höll i hela vägen!

Första stoppet blev i Kentucky för att äta KFC. Asså det är väl life goals att äta Kentucky fried chicken i Kentucky!? 😂😂😂 Meningen med livet lixom! Mitt liv är fullbordat! 😂 Nämen, det var ju ett måste.

Vid 23 kom vi fram till vårt är en air n b. Då gick vi och la oss nästan med en gång.

Lördag
Klockan ringde 08:00 på lördagen. Vi tog och tid på stock och var ute ur huset runt 09:45. Första stället vi åkte till var en vägg där det stod I❤️Memphis. Såklart tog vi massa bilder och självklart gick vi runt till låten "Walking in Memphis"! 😂

Där efter åkte vi till downtown och beale Street. Ni gick runt där ett tag och tog bilder. Sedan gick vi även till Memphis rock n soul museumet, men tyvärr blev vi lite besvikna då det var väldigt litet. Vi hade förväntat oss att det skulle vara mycket större då det hade bra reviews och var på "must do" listan på tripadvisor.

När vi kände oss färdiga åkte vi till Graceland. Vi hade förväntat oss att bara se Elvis hus utifrån men det har byggts en hel park runt det så vi fick även se första våningen inmuta huset, hans bilar samt hans privata flygplan. Bättre än förväntat!

Sedan styrde vi bilen mot Nashville, the home of Hannah Montana! Bilresan till från Graceland till vårt air n b tog ca 3&1/2h. Vi planerade att åka dit först lämna våra väskor och ta det lite lugnt för att sedan åka in till downtown men vi blev ganska trötta så vi bestämde oss för att ha en tidig kväll istället.

Söndag
Även denna dag ringde väckarklockan 8:00. Idag var vi snabbare än på lördagen och var ute redan runt nio. Det första vi gjorde var att åka till ett ställe för att ta kort på Nashville skylinen. Eftersom att det var ganska tidigt var himlen fortfarande lite grå men bilderna blev fin ändå. Senare ljusnade det upp och blev varmt och skönt!

Där efter åkte vi till ett ställe där det var vingar målade på väggen så klart tog många kort!

Efteråt gick vi till country music Hall of fame. Vi köpte ett paketpris då vi fick inträde till museet och även en tour till RCA studio B.

Vi gick igenom museet ganska fort dock för det var inte super intressant tyvärr... detta eftersom att vi knappt visste vilka artisterna var och så vidare. Vi hade hört talas om typ tre stycken haha.

När vi var färdiga på museet hade vi ca 2 timmar kvar tills RCA studio B touren började. Då passade vi på att ta lunch och vi tog även lite kort på broadway street.

Touren var mycket bättre än museet! Denna studio är en av det mest kända och framgångsrika i världen på grund av antalet låtar och hits som spelats in där. Massa kända artister har varit där och spelat in låtar bland annat Elvis. Vi fick reda på att pianot som var där var Elvis absoluta favoritpiano. Det är färgade lamporna som var i taket i studion hade även satts upp enbart för Elvis skull då han ville ha olika ljus då han spelade in olika låtar för att komma in i rätt mood. Det var även en skåps dörr som var trasig och det saknades en bräda där på grund av att Elvis en gång gjort en karatespark in i den.

När touren var slut gick vi runt och letade efter en graffitimålning där det står greetings from Nashville. Dock hittade vi den aldrig...
när vi tröttnat på att leta åkte vi till the parthenon. Där fanns även personer som spelade musik och dansade.

Efteråt åkte vi till en staty som är en man som spelar piano och därefter till stället där vi såg ska skylinen igen och tog kort på den i mörkret innan vi åkte tillbaka till vårt air n b.

Måndag
Idag vaknade vid samma tid som vanligt och runt nio åkte vi mot Cleveland igen. Vi gjorde ett stopp i Cincinnati för lunch men sedan var det körning igen.


När vi lämnat bilen på flygplatsen tog vi ett tåg typ till tower city för att där byta till ett annat tåg och gå av där Lenas värdmamma skulle hämta oss. Dock var det väldigt svårt att höra vad tågvärden sa så vi missade vår hållplats haha xD

Men hursomhelst var helgen väldigt bra, och jag längtar såklart till nästa resa!
Kram 💜

Likes

Comments

Postad i: Livet i USA

¡Hola!
Hur är det? Bara bra hoppas jag!
Veckan som gått har varit bra, förutom att jag varit hes HELA veckan... det började i lördagskväll då jag var påväg hem från Columbus och har fortsatt ända till, jaa, idag. Antagligen imorgon oxå.
söndagen var jag rösten okej, jag kunde prata och det var bättre än kvällen innan, men ändå inte bra. Jag Lena och Jenny åkte till First Watch för brunch. Tog pannkakor som vanligt, haha. Därefter åkte vi hem till Lena en stund innan vi åkte till starbucks och träffade Svenja och en av hennes kompisar samt en ny Au pair, Tina(tysk såklart). Vi fick ett mail av vår LCC om att hon hade kommit så jag hörde av mig till henne och vi bestämde att vi skulle mötas på starbucks. Jag frågade även Lena och Jenny om de ville följa med så de gjorde de och sen så skrev Svenja till Lena. Därför blev vi så många, haha.

Tisdagen var min röst i det sämst laget, haha. Det var nääästan så att jag inte hade någon röst. Jag stannade därför hemma och tog det lugnt hela dagen. Skolan behövde jag inte åka till som tur var då de skulle ha ett prov, men eftersom att jag inte får ett betyg i kursen behöver jag inte göra proven.

Igår, onsdag, efter jag slutat Morgonpasset, gick jag ner till mitt rum en stund. När jag sedan gick upp till mellanvåningen igen såg jag hunden med ett snöre och en plastbit dinglande från munnen... sedan såg jag att det låg en sönderriven plastpåse, tandkrämstub, och tandtråd på golvet.... det förklarar ju snöret.... jag skrev med en gång till mina värdföräldrar då jag tänkte att tandkräm kan vara giftigt för hunden, vilket jag även fick bekräftat när jag googla...
så jag messade lite fram och tillbaka med värdföräldrarna. Det såg inte ut som Charlie ätit så mycket tandkräm för det var fortfarande mycket kvar i tuben, och eftersom att han är en stor hund, trodde de inte att det skulle vara någon fara.
Dock skrev värdmamman också att det fanns två par tandkrämstuber och tandtråd i samma påse.... efter lite letande hittade jag även de också som tur var. Sönderrivna såklart... och om det inte vore nog med det hittade jag även en totalt söndertuggad tandborste... hahaha, den hunden är ju självmordsbenägen!

Senare kom Lena. Vi satt och pratade lite och kom som vanligt in på ämnet om resor och att vi vill göra en Road till Nashville och Memphis. Vi har tänkt länge på det men visste inte när. Vi två och Jenny vill resa tillsammans men typ omöjligt att hitta en helg då alla tre kan!
Iallafall, jag och Lena pratade om road trip dit och det visar sig att båda är lediga i helgen. Så vi bestämde oss för att åka! Vi dubbelcheckade med våra värdföräldrar och det visade sig att båda även hade fredag och måndag off. Perfekt! Vi frågade såklart Jenny också, men vi visste redan att hon eventuellt ska till Chicago. Hon visste inte om hon har ledigt än och om hon får ledigt åker hon dit, så det blir bara jag och Lena. Sååå, imorgon åkte vi!!! YAY!!!!

På kvällen jobbade jag igen. När min värdmamma kom hem och skulle laga middag visste hon inte vad hon kunde göra. Hon frågade om det gick bra med typ frukostmat, tex pannkakor eller ägg. J svarade då att han ville ha svenska pannkakor. Min värdmamma sa att hon inte visste hur man gjorde så han fick fråga mig i sådana fall, vilket han gjorde. Jag ställde såklart upp och lagade dem! Min värdmamma kollade på och antecknade under tiden receptet samt hur jag gjorde, medan jag också förklarade, för att kunna göra dem själv.

Idag, Torsdag, åkte jag till skolan och därefter träffade jag Lena på Walmart. Vi köpte massa (jaaa, MASSA)snacks till road trippen imorgon. Därefter skulle hon till skolan. Vi bestämd att vi skulle träffas efteråt och boka bil och air bnb osv. Så eftersom att jag skulle till henne efteråt och skulle vara hinna vara hemma en stund Innan jag skulle vara tvungen att åka igen, sa Lena att jag kunde åka hem till henne direkt istället och vänta där, vilket jag gjorde.

När hon kom hem behövde hon städa upp i barnens lekrum så jag hjälpte lite med det, och så bokade vi även air bnb. Sen var det dax för mig att åka hem för att jobba.

Nu har jag packat och sitter och kollar på Orange is the New black. Längtar tills imorgon då road trippen börjar!! Ska snart gå och lägga mig så det går fortare, haha.

Kram💜

Likes

Comments

~ Life begins at the end of your comfort zone ~