~ Don't dream your life, live your dreams ~

Postad i: Livet i USA - år 2

Hejsan hejsan!
lördagen 4/11 var jag på bal. Killen jag träffat några gånger bjöd nämligen med mig. Han är med i marinkåren och balen var för att fira kårens 242a födelsedag.

Han hade frågat några veckor innan, så jag visste om det, dock var det inte säkert att han skulle få biljetter. Jag trodde att han inte fått några då sista dagen hade varit och jag inte hört något igen. Däremot, måndagen innan balen skrev han och sa att han hittat biljetter först då, så om jag fortfarande ville gå så kunde jag komma.

Jag sa att jag ville gå såklart. Det är ju inte alltid man går på bal, haha. Däremot blev jag lite nervös och stressad 😂 ärligt talat var jag lite lättad när jag trodde att han inte fått biljetter, haha 😂 vet inte varför egentligen.... men det är ju nervöst att gå på bal 😂 många man inte känner osv 😅
Stressad blev jag då jag hade varken skor eller klänning, samt mindre än 1 vecka att hitta något. Jag gick i affärer både onsdagen och torsdagen innan jag tillslut hittade något som var okej. Allt annat jag provat var inte bra. För små, för stora, eller som de flesta, för korta.
Klänningen blev marinblå, men skorna tog jag svarta då det var lättast att hitta. Jag ville inte ja för hög klack heller så jag skulle bli jättemycket längre än min dejt (vi är ungefär lika långa).
När jag hittat allting var det iallafall en relief! Även om jag var osäker på klänningen, så hade jag iallafall något att ha på mig :p

Så på lördagen gjorde jag mig iordning såklart. L hade sagt att han skulle komma  runt 4:30/5pm, men sedan fick jag ett sms om att han skulle vara här redan klockan 4, så jag fick liten lätt panik, haha. Men jag hann iallafall klart med allt.
Några minuter innan 4 gick jag ned till nedervåningen för att vänta.  Min vm var där och hon tyckte jag var jättefin och ville ta ett kort. Inte alls pinsamt 😅
När L kom öppnade jag bara dörren och sa Hejdå till min vm och gick, hahaha. Jag tror hon hade velat ha en bild utomhus med oss båda, men nej... så roligt fick hon inte ha 😂 skulle varit jättepinsamt ju..😅 tror hon blev lite paff, men hon sa iallafall inget 😂😂😂

Anyway. Väl i bilen hälsade jag på en av Ls arbetskompisar som åkte med oss dit. Väl framme vid howtellet (hyatt ngt) där balen var, parkerade vi och sedan gick vi in. Innan vi kunde gå in till salen, stod vi utanför och pratade med andra av Ls arbetskamrater och personer de kände.
Jag har ju en tendens att vara ganska tyst bland personer jag inte känner så bra, speciellt I större grupp, så jag pratade inte så jättemycket under kvällen 😅 men å andra sidan var det inte så många konversationer riktade mot mig heller. De pratade mest om militären och annat jag inte visste något om, haha. Men jag fick in några frågor här och där iaf och folk frågade mig om vad jag gjorde i USA och hur länge jag varit här osv. De vanliga frågorna typ.
Jag sa förlåt till L för att jag var så tyst men han sa att det inte var någon fara och att han förstod. Hoppas han menade det 😅

En av tjejerna som också var i militären frågade vart min blomma var. Hon menade en blomma man har runt handleden och som man tydligen brukar få av sin dejt. Det visste jag ju inget om så jag brydde mig inte riktigt om det, haha. Men jag hade ju ingen och jag tror jag såg lite confused ut av frågan haha, men L var snabb med att svara "she is the flower", Haha, good save.

Tillslut fick vi allafall gå in till balrummet och ta våra platser. Sedan började en lång rad av tal och vi fick resa oss många gånger för olika personer, innan maten tillslut kom.
Det var först en sallad och bröd, sedan potatis med kyckling och stek, och till efterätt, tårta. Allt var okej-gott men det var väl inget att hurra över, haha.

Efter maten minglade vi runt lite och de pratade med sina "chefer" och sa happy birthday till alla, haha.
Det var också en DJ som spelade och han började spela en shuffle dance låt som vi så dansade till. Texten var alltså de olika dansstegen, typ höger, höger vänster, vänster, fram, bak, hoppa, osv.

Efter ett tag började folk dra sig hemåt så det gjorde vi också. Två andra åkte med oss och i bilen lyssnade vi på musik och sjöng med lite. Det var inte jättemånga låtar jag hade hört innan dock. När vi snart var hemma hos mig fick jg aux sladden och de sa att jag kunde spela något, så jag gick igenom min spellista.
Jag satte på breaking free med high school musical, bara på skoj och frågade om de visste om låten. Min plan var att vara lyssna på början och sedan byta, men alla tre började toksjunga, haha, love it. Så vi lyssnade på hela låten iallafall och alla sjöng med i princip hela tiden 😂

Sedan var jag iallafall hemma och jag hade fått ännu en minnesrik upplevelse från dagen. Alla gäster gick också två souvenirer, en kapsylöppnare som var gjord av en kula och hylsan, samt en bucket typ. Antar att man kan dricka ut den eller något haha. Marinkåren skapades tydligen i en pub och alla som joinade fick en gratis öl. Kanske har något sådant budskap, haha.
Vad sjutton jag ska göra med dessa saker har jag ingen aning om, men det kan väll vara kul att spara som ett minne iaf, haha.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: Bucketlist, Hawaii Big Island tour - APA, Livet i USA - år 2, Resor

Hejsan!
Nu är det äntligen dax för det första Hawaii-inlägget, hehe.

söndagen 17/9 bor det av mot Kona, Big island, Hawaii!
Min värdfamilj skulle på en Disney Cruise så vi alla tog en uber ned till hamnen först där färjan(som var jättestor) var, och sedan fortsatte jag vidare till flygplatsen som låg typ 5 minuter bort.

Jag hade typ 2h på mig vilket man ska ha helst. Dock var kön till säkerhetskontrollen  jättelång, och då menar jag verkligen JÄTTELÅNG! Den gick runt flera gånger i en sådan där labyrint typ, och sedan gick den låååångt bak förbi entrén och runt en fontän typ. Jag fick lite smått panik 😂
Däremot såg jag att det var en "öppning" på andra sidan bandet där ingen stod. Jag vågade först inte gå dit då det skulle betyda att jag skulle gå före mer än halva kön, men sen kom en annan familj och gjorde det så jag smet med dem 😂 Så ja, I cut the line. Största brottet man kan begå i Sverige, men ingen sa ju till 😜 och jag var glad att jag tog det beslutet för i kön stod jag ett bra tag. När jag äntligen var igenom, fick jag skynda mig till min gate och precis när jag kom fram började påstigningen 😅 tänk få om jag bara skull kommit halvvägs i säkerhetskontrollkön... Hejdå flyg.

Första flyget tog mig iallafall till San Fransisco där jag sedan fick gå på ett annat flyg med avgång mot Kona, Hawaii. Det går nämligen inga flyg till Hawaii från San Diego utan man måste flyga 1h till LAX  eller SFO först.... Liiiiiiite onödigt och mycket förlorad tid. I mean, San Diego är väl ändå närmre Hawaii än vad San Fransisco är? 😅

Anyway, jag flög med united airline och om man har deras app kan man se på filmer osv under flygresan. Toppen tänkte jag då det är en ca 5h resa. Men nejdå... appen stödde inte filmer för min telefon... Så istället skrev jag blogginlägg, läste en bok, och lyssnade på musik, samt bestämde mig för att ladda ned appen på min iPhone innan resan hem, haha(hade inget wifi så kunde inte göra det där och då.)

Jag var iallafall framme på Kona runt 8pm. Jag hade bestämt med en annan tjej som skulle med touren, att vi skulle ta en taxi eller något tillsammans då det skulle bli billigare. Dock hade hennes plan landat ca 2h tidigare än planerat så hon hade redan åkt. Däremot hade hon tydligen väntat i ca 1h innan hon var tvungen att åka då hennes air bnb värd skulle iväg. Snällt av henne, men det hade hon ju verkligen inte behövt.
När jag väntade på en taxi däremot var det en kvinna där som skulle nästan lika långt som jag så vi två delade taxin istället.

Väl framme på mitt hostel hamnade jag liggandes på golvet ett tag(?😂) och kollade sociala medier innan jag bestämde mig för att bädda en säng och sitta där istället haha. Sedan kollade jag på en serie. Jag var ganska trött men tvingade mig själv att vara uppe lite till då det är 3h tidsskillnad. Jag vaknade ändå före klockan på morgonen haha.

Måndagen 18/9 började touren - Hawaii Big Island, men Au Pair Adventures! 
Jag gick till hotellet där vi skulle träffas, vilket tog mig ca 3 minuter. Väl där mötte jag andra tjejer som skulle med samma tour, och när tiden var inne kom även tourledaren(Mitchel) och vi alla satte oss ner och fick information. Det var också en annan tourledare (Preston) med som var med oss i princip hela veckan. Han hade semster men han följde ändå med oss.

Informationsdelen missade jag ju när jag gjorde förra touren (länkar Här) hehe, då jag missade mitt flygbyte och där av också de första timmarna av touren...
Så det var nytt för mig, men vi fick lite info om vad som skulle hända under veckan, samt lite papper att skriva under. Vi fick också veta att det eventuellt på lördagen skulet finnas möjlighet att hoppa fallskärm. Vi skulle dock inte ha för höga förhoppningar då flygplanet hos de som har fallskärmshoppningen, varit sönder under 2 veckor. Jag hoppades verkligen på att vi skulle kunna göra det då det är på min bucketlist att hoppa fallskärm, samt för att jag sett fina bilder från fallskärmshoppning i hawaii. Dock, spoilers alert, vars flygplanet såklart trasigt även på lördagen, så vi kunde inte göra det... 😢

När allting var färdigt, satte vi oss alla i vanen och stannade sedan på Target. Där kunde vi köpa lite grejer som kunde vara bra att ha under veckan. Jag hade tänkt att köpa en handduk då det inte fanns plats för någon i min ryggsäck, men det behövde jag inte då jag hade snott med mig en filt vi fick på flygplanet 😂 så jag använde den istället :p den sög inte upp vatten så bra, men det fastnade inte mycket sand på den, vilket var toppen. Bra strandfilt 😜

Men jag köpte några nötbarer iallafall vilket jag tänkte kunde vara bra att ha, sen bidrog jag också med lite pengar för dricka som vi alla i gruppen delade på, hehe.

När vi alla var färdiga på target, åkte vi förbi ett förvaringsutrymme där vi lämnade allting som vi inte skulle behöva under resan, typ stora resväskor osv för de som skulle vidare hemmåt efter touren. Jag hade däremot inget jag behövde lämna, då jag bara hade min ryggsäck.

Efteråt blev i avsläppta vid en strand som låg vid en gammal flygplats. Där var vi i kanske 1&1/2 - 2h medan Mitchel och Preston åkte och handlade maten för veckan. Under tiden vi väntade satt vi alla och pratade och bekantade oss med varandra innan ledaren äntligen kom tillbaka och vi åkte mot vår campingplats för natten.


På vägen dit stannade vi först för lunch på ett lokalt ställe där de sålde Poke bowls, vilket jag åt. De var faktiskt väldigt gott. Det var ris sen fick man välja fisk typ som man ville ha till, så jag valde rökt lax som var i ngn sås/dressing, samt räkor som var i ngn limedressing. Hade aldrig hört om poke bowl innan men tydligen kommer det ifrån Hawaii. Nu har jag däremot sätt flera ställen här i San Diego där det säljs.

Vägen till campingplatsen var smal och slingrig, men väldigt fin. Vi campade nämligen på en strand som såklart var kul. Det var däremot bra att jag hade öronproppar för även om det var mysigt att somna till ljudet av vågornas brus, blev det väldigt högt på natten när allt annat var så tyst.
Sanden på stranden var nästan helst svart. Det fanns vita sandkorn också och därför kallades det tydligen för pepparsand.

Väl framme på stranden lastade vi ur trailern på alla boxar med mat och diverse saker i, samt tälten som vi också satte upp. Det blev tre tält, två med tre personer, och tältet jag sov i var det bara två i. Det var jag och den enda killen som var med på touren, som delade tält och vi hade gått om plats, till skillnad från de andra, haha.  Tydligen hade han haft en killkompis som övertalat honom att följa med på denna tour, men sen slutade med att hans kompis inte följde med. Asså va?

När allting var uppsatt och färdigt, fick vi göra vad vi ville. De flesta av oss snorklade och simmade. Vattnet var jättehärligt!
Sedan satt vi bara på stranden ett tag och pratade och några spelade beach ball. När det började mörkna gick jag och tog en dusch, innan det skulle bli allt för mörkt så man inte såg något. Det fanns dock bara två uteduschar, så man fick köa och duscha i bikini. Man kände väll sig aldrig riktigt ren, men man campade ju ändå på en strand! Sand överallt.  Och sen sprayade man på sig en halv flaska myggspray också så då blev man ju lite kladdig igen haha. Och stank gjorde den oxå så man kunde inte andas när man sprayade 😅


Varje dag hade vi två personer som var ansvariga för middagen och två personer som var ansvariga för disken. Maten lagades med stormkök. Denna dag blev det kyckling och sallad, vilket var gott.


Efter maten satt vi alla och pratade osv tills det blev sent och vi alla gick och la oss för att sova.

Likes

Comments

Postad i: Livet i USA - år 2, Resor

I lördags, 28/10, åkte jag och Rose på Roadtrip till Long beach. Vi hade pratat om att vi båda ville åka dit och eftersom att jag inte hade något planerat på lördagen frågade jag om hon ville åka då.
Det börjar bli kallare här i San Diego nu och vi tänkte att det antagligen skulle vara samma väder i Long beach. Planerna var därför inte att bara ligga på stranden, utan att utforska området. Vi har hört mycket om stället och alla vi pratat med har sagt att det är jättefint och mysigt där.

Vi var där runt 10/10:30. Vi åkte först till ett ställe i downtown och gick till starbucks. När vi skulle parkera fick vi dock problem med parkeringsautomaten, hehe. De första 5 minuterna var gratis och vi tryckte på en knapp som det stod att man skulle. Då började den räkna ner 5 minuter, men det gick inte att lägga till mer minuter... så vi åkte till en annan parkering istället och där var det faktiskt billigare, vilket var bra. Dock hade vi samma problem där... men jag testade att sätta i mitt kort och då funkade det! Skönt.

Sedan gick vi omkring lite i området. Det var väldigt folktomt vilket vi var förvånade över då det var lördag. Däremot var det en del äldre vuxna som stod och köade för att komma in till e restaurang/bar.
Vi hade betalt parkering för 2h, och när vi kom fram till bilen igen hade vi tydligen 1h kvar så vi gick runt lite till.
Vi gick in i en butik som sålde skivor, böcker, och vinylskivor, samt spelade yoga-musik. Ganska härlig stämning där inne faktiskt.
Vi gick också in i en liten klädbutik som sålde fina/häftiga kläder. Dock var det såklart väldigt dyrt så jag köpte inget.

När parkeringstiden var slut bestämde vi oss för att åka till stranden. Även där var det väldigt folktomt. Det kanske är därför folk gillar stället så mycket? För att det är lugnt och fridfullt? Eller så kanske det finns bra fester och klubbar så att alla äg och sov, haha.
Men ifall. Stranden var fin men det kändes inte som att det var något speciellt med den. Husen som låg runt omkring var fina också och ganska stora. Många hade stora kameror uppsatta såklart.

När vi var färdiga med stranden letade vi efter något att göra. Vi såg att det fanns en japansk trädgård så vi tänkte att vi kunde åka till den, dock var den stängd på lördagar. Istället åkte vi förbi en marknad så vi stannade där. Den var jätteliten och de såldes bara mat i princip så vi stannade bara i ca 5 minuter innan vi bestämde oss för att luncha någonstans.
Det blev thaimat och vi hamnade på en restaurang som verkade ganska nyöppnad.
Maten var jättegod. Jag tog lång gryta med bambu och röd curry som jag brukar äta hemma i Sverige. Har saknat denna typ av thaimat! Här går man till panda express för att äta asiatiskt och då blir det typ orange chicken, haha.

När vi var aldelles för mätta och väldigt belåtna, kände vi oss färdiga med long beach och åkte därför istället till Huntington beach(stranden bara). Det låg längre söder ut, alltså på hemvägen, vilket var toppen.

Min bil gör ibland skapande ljud när jag bromsar och kör sakta. Jag har kollat under bilen men inte sett något.
När jag däremot stoppade vid ett övergångsställe var det en man som kom upp till mig och sa att det var en stor plastbit som hängde ifrån bilen 😅 whops... så när vi parkerat och jag kollade under i bilen igen, såg jag först inget då jag kollade från sidan. När jag kollade framifrån däremot såg jag en enorm plastbit hänga där 😅 de förklarar ju då det skapande ljudet 😂 jag har pratat med mina vf och de har sagt att de får ta det till en verkstad någon dag. När nu det händer.

Huntington Beach var iallafall jättefint. Mycket finare än long beach! (Iallafall delen vi såg). De var också ett bröllop som hölls där. Fast de hade ingen musik eller något, vilket jag kommenterade, Rose skojade då och sa att vi kunde sjunga. En person som var med i bröllopet gick just då förbi och skojjade att vi kunde passa skorna (som låg i en hög längre bort på stranden).
Men ah, det var ett litet annorlunda bröllop. Mannen hade typ en hawaii skjorta, gästerna var i princip vardagsklädda, och alla stod upp i en klunga då det inte fanns stolar.

Vi stannade iallafall en kort stund och tog lite bilder osv innan vi fortsatte till Newport Beach.

Väl där gick vi förbi en donutaffär så då köpte vi var sin donut såklart, hehe. Sedan gick vi till stranden och tog kort även där. Vi gick också ut en bit på piren. Efter solnedgång gick vi tillbaka till bilen och styrde hemåt.

Likes

Comments

Postad i: Livet i USA - år 2

Hejsan!
Jag har ju blivit ganska dålig på att uppdatera bloggen hehe... så, lite saker som hänt har jag ju inte skrivit om än (t.ex . min Hawaii-resa, men det kommer, det kommer ;) ) Skärpning!
I förra veckan och helgen innan det, hände iallafall några som kan vara värda att ta upp så det tänkte jag göra i detta inlägg.

På söndagen 15/10 var det cluster event. Denna gång gick jag faktiskt, hehe. Det var tredje eventet som varit under tiden jag varit här, och det första jag gått på. Men jag har faktiskt inte varit hemma när de andra eventen varit. Så det så!

Vi träffades iallafall på en pumpafarm, årstiden till ära. Detta eventet kunde man ta med värdfamiljen på, men min vf kom inte då de inte var så intresserade tror jag, men också för att de alltid är på indisk skola lr ngt på söndagar. Tror de ha ngt med religionen att göra, så barnen går lära sig, lr ngt.

Jag gick iallafall dit själv. Där träffade jag några tjejer jag träffat innan, bla Aum och Karolina, men också nya ansikten. Det var trevligt iallafall. Vi satt och pratade och år smörgåsar och cupcakes som Paulette (vår lcc) hade med sig. Det var väldigt varmt så det vsr skönt att sitta i skuggan.
Jag och Aum tog också ett varv runt farmen och tog lite kort. Hon var nämligen tvungen att åka hem samma kväll pga personliga skäl.

Efter eventet åkte jag till westfield mall tillsammans med Alexandra, en tjej från England som kom samma vecka. Hon var snäll. Vi gick runt och kollade lite i affärerna och sen åkte vi till goodwill (en second hand affär) då hon ville kolla där lite.
Sedan sa vi hejdå och jag åkte hem.

På måndagen 16/10 var barnen lediga hela dagen. Vi åkte då till walmart för att köpa pumpor att karva. Väl på walmart kollade vi först lite på leksaksavdelningen då barnen ville det. Vi gick också förbi ett Nitendo Switch som de fick spela en match super Mario på, innan det var dax att åka. Dock var det nog ett misstag för de har inte slutat tjata om att de vill åka till walmart igen 😅

När vi kom tillbaka hem igen karva de vi ur pumporna, men det var inte förrän dagen efter som vi faktisk karva de figurer. Jag gjorde Musse och Mimmi pigg.
Fröna rostade jag i ugnen. Jag testade några olika smaker men gillar nog de tråkiga salta mest :p

Jag och barnen gick också på bio. Det var någon Legofilm och de var hjältar typ. Tillslut var den slut iallafall 😂 Barnen tyckte dock inte den var så jättebra. Waste if those 2h I guess 😅

Förresten så tror barnen att jag är snällare/strängare beroende på vilken frisyr jag har 😅 typ om jag har en bulle så är jag strängare än om jag har en tofs eller utsläppt hår, haha. Så typ ibland pratar barnen med varandra och ba: vad har hon för frisyr idag? Is she wearing a bun? Nooooo 😂 och typ senast I morse (fredag 27/10) sa de, yay, She's wearing a ponytail today! 😂😂😂
Jag har sagt till dem flera gånger att hur jag är, beror på hur de beter sig och inte på vilken frisyr jag har, men de tror inte på mig. 😅
En hemlis, lyssna på mig med en gång så är jag snällare, istället för när jag får tjata på dem 10 gånger och sedan börja räkna till 5 innan något händer 😂

Jag förstår nu mina föräldrar hahaha. Gud vad de tjatat på mig.... men de sa ju typ bara till mig 2 gånger innan jag gjorde det, eller hur? 😜
Samma sak med maten. Jag tog åratal på mig att äta. Tillslut satte mamma en timer och och jag inte ätit upp innan dess fick jag inte äta mer haha.
Samma strategi kör jag med barnen här då de utan timern sitter i minst 1h och äter.  Skillnaden är dock att de samlar stjärnor. Om de inte ätit upp inom 30 min får de ingen stjärna. De måste däremot äta upp maten även om tiden är ute. Vilket ibland, iallafall för D, kan ta ytterligare 30 min.... men ah, hon gillar inte att äta så om hon inte skulle vara tvungen att äta upp all mat ändå, skulle hon säkerligen vänta ut klockan varje dag för att slippa att äta.

Anyway, vad mer har hänt? 

På onsdagen samma vecka var det Diwali; Indiens julafton typ.
I Indien är det jättekalas, men eftersom att vi är i USA, blev det inte mycket av det. Föräldrarna jobbade och barnen var i skolan. De enda vi gjorde för att fira var att vi åkte till Olive Garden (Italiensk restaurang) middag. Min vp hade hellre åkt till en indisk restaurang då det säkerligen skulle vara andra Indier där och Då också ett större firsnde, men barnen ville till Olive Garden. Det var faktiskt gott med något annat än indisk mat för ovanlighetens skull, haha.

På fredagskväll, 20/10 träffade jag Rose som bor i samma område som mig. Vi gick på bio och såg kingsman. Den var bra tyckte jag.
Rose är väldigt snäll och jag trivs med henne, men tyvärr stannar hon bara i tre månader till och efter henne kommer familjen inte ha någon annan au pair. Synd, då vi bor så nära varandra!

På lördagen 21/10 träffade jag en annan au pair, Sabrina.
Jag hade träffat henne en gång innan tillsammans med Aum och efter det har vi smsat lite.
Jag åkte iallafall till henne och vi gick promenad längs med vattnet. Vi tänkte först gå längs stranden men vattnet var så högt så vi kunde inte det utan gick gå på trottoaren utmed vägen istället. Vi promenerade i kanske 30-40 minuter ändå till Encinitas, nästan till moonlight beach.
Vi gick iallafall förbi en park typ som är typ en yogapark lr ngt. Det står något med yogananda på dörren. Vi gick aldrig in så från väl göra det en annan gång.
Men vi gick förbi lite affärer och restauranger också och sen bestämde vi oss för att luncha, innan vi gick tillbaka till henne.
Jag stannade ca 5 minuter och kollade in hur hon bodde och sen åkte jag vidare då hon skulle göra annat.

Det var några andra tjejer som skulle träffad för frozen yoghurt ca 10 minuter bort så jag bestämde mig för att åka dit då jag ändå var i närheten. De var snälla men känns inte som att jag kommer träffa dem igen.

Efteråt åkte jag hem då jag inte hade något batteri kvar på mobilen och laddarsladden jag hade inte funkar.
Det var meningen att jag skulle gå på amerikansk fotbollsmatch med några. Vi tar det från början.

På fredagkvällen skrev jag i en au pair grupp om att det var match på lördagskvällen och undrade om någon ville gå med mig. Det var två stycken som svarade och vi bestämde oss för att köpa biljetter tillsammans på morgonen. (Jag frågade om vi skulle köpa på kvällen eller på morgonen och de sa att de antagligen fanns kvar till morgonen så vi kan köpa då.)

Jag vaknade vi 10 på morgonen och kollade chatten. 8:30 hade en av personerna skrivit och undrade om jag ville köpa dem eller om alla skulle köpa var för sig. Jag svarade att vi kunde köpa dem tillsammans så vi får platser bredvid varandra.
De svarade då att de redan hade köpt biljetter.... tillsammans bara de två. De hade alltså inte väntat på mig? Även om det var jag som frågat om någon ville följa med MIG på matchen... Dålig stil.

Jag tänkte då köpa biljetter i samma sektion som dem. Då satt man ju iallafall nära och det kanske var någon snäll som kunde byta plats. Men nej, det fanns ju såklart inga biljetter kvar i den sektionen.
Jag frågade massa andra personer om de ville gå, men ingen kunde. Så då slutade det med att jag aldrig gick på matchen då jag inte ville gå dit själv. Det var ju lixom hela anledningen till att jag skrev i gruppen!

Så det slutade med att jag satt hemma för mig själv hela lördagskvällen och hade tråkigt... åkte till panda express och köpte mat då jag blev sugen på det samt för att mikron inte fungerade och jag inte orkade laga mat haha. Sen kollade jag på tv serier resten av kvällen och tyckte lite synd om mig själv 😜

På söndagen 22/10 träffade jag Alexandra, den engelska au pairen, på eftermiddagen. Vi åkte till Encinitas och längs med stranden och sedan längs en gata med restauranger och affärer(samma gata jag promenerade på med Sabrina), tillbaka till bilen.
När vi var tillbaka åkte vi till westfield mall då hon ville köpa en tröja hon sett då vi var där veckan innan. Sedan bestämde vi oss för att äta middag på Cheesecake factory. Som vanligt blev jag alldeles för mätt men köpte Cheesecake ändå, haha. Man kan ju inte åka till Cheesecake factory och inte äta Cheesecake 😜

På måndagen 23/10 bakade jag, S, & P, brownies men saltkola De tjänar ju stjärnor varje vecka och så får de göra något kul på fredagen om de tjänat tillräckligt med stjärnor.  Veckan innan ville de baka brownies med saltkola så vi bestämde oss för att göra det denna dagen då vi inte hade alla ingredienser hemma.
D hade tyvärr inte tjänat alla sina stjärnor så hon fick inte vara med att baka, men hon gick ju iallafall smaka. ;)

Så mycket mer hände inte denna vecka vad jag kan komma på. Det var väldigt varmt så en av dagarna åkte och Rose till stranden under dagen. Vattnet var dock iskallt så vi badade inte (även om det var 35 grader celcius i luften ;) ) Jag tog en bild och skickade till mamma och pappa då jag såg att det var regnigt och kallt hemma, haha. Man får ju retas lite!

Lördag, 28/10 åkte jag och Rose till Long Beach. Mer om detta i nästa inlägg.

Söndag 29/10 sov jag länge och sedan var jag hemma och kollade på en tv serie tills det var dax att åka till D's dansföreställning. Det var indiskt dans. Både den och musiken var annorlunda men det var coolt att se. D dansade inte så många danser men det var kul att se vad hon övat på. Sedan var set äldre dansare också med, som var duktiga.

nu har det blivit ett väldigt lång inlägg av jag avslutar det här. slänger in ett par bilder från när jag, P & D lekte med shopkins under veckan. De verkade aldrig att tröttna 😅  tydligen var spelade jag karaktärerna väldigt bra och roligt? 😅

see you later, alligator 🐊

Likes

Comments

Postad i: Bucketlist, Livet i USA - år 2

Hejsan!
Lördagen 30/9 träffade jag Maria för sista gången innan hon åkte hem till Tyskland igen.
Vi gick då till USS Midway då hon ville gå dit innan hon åkte, och de var även på min bucketlist.

Jag plockade upp Maria runt ca 9:45 am och sedan åkte vi mot downtown. När vi kom dit var det lite av en kö, men Maria hade köpt en biljett på groupon så hon behövde därför inte stå i biljettkön. Jag gjorde då samma sak.

När vi var inne i museet, som var båten såklart, fick vi son förslag att först se en film som snart skulle börja. Filmen handlade om USS Midway och vad som hände den dagen då de vann över Japans skepp, samt lite om det crewet som stred.

Efter filmen gick vi runt muséet och lyssnade på fakta om det vi såg (det var en audio tour). Jag tyckte det var intressant och man fick veta mycket om hur det var att jobba/bo där samt vad som skedde på de olika platserna osv.
Högst upp på toppen av båten fanns massa flygplan och info om dem, men vi lyssnade inte på alla då det var jättemånga och skulle då ta väldigt lång tid. Vi var inte heller så jätteintresserade av flygplanen.

Jag tror vi var på muséet i ca 3h eller något, kanske lite mer. Vi bestämde oss iallafall för att åka och äta någonstans och valde panera bread. Adressen vi valde var i liberty station som var ett ställe med en market och lite affärer osv. Gulligt tyckte jag. Jag hade aldrig varit där innan, men Maria hade det. Hon berättade att någon sagt till henne att byggnaderna tidigare hade tillhört militären och varit boende eller något för the marine corps.

När vi var påväg till panera bread gick vi förbi ett hamburgarställe som heter five guys. Vi båda nämnde att vi ville prova det stället någon gång, så vi bestämde oss för att vi lik gärna kunde gå dit istället för till panera bread. Det var gott, men lite pricey för en burgare. Det tog också väldigt lång tid innan vi fick vår mat, men det var antagligen för att de som beställt innan oss var ett gäng på 12 personer.

Efter vi ätit gick vi till Liberty market place. De var olika personer där som sålde saker, mest mat, men även smycken osv.
Det var ett ställe som sålde crêpes. Maria ville prova en med kinder choklad i. Dock var vi båda aldelles för mätta just då, så vi bestämde oss för att åka till en "greetings from San Diego" -postcard målning och ta lite kort, för att sedan komma tillbaka och äta crêpes.

När vi varit vid målningen åkte tillbaka till Liberty station och åt crêpes. De var väldigt goda då det vsr Nutella och kinder choklad i :p med också väldigt sött och världens kaloribomb. Kul att testa iaf.

Efter crêpes var uppätna bestämde vi oss för att åka till sunset cliffs. Det ligger väldigt nära Maria och vi hade tänkt åka dit några gånger men det har aldrig blivit av. Det är en bit att åka för mig, men vi passade på nu då jag ändå behövde köra hem Maria såklart.

När vi kom dit var det ett brudpar som tog foton eller något, och ett annat brudpar som skulle gifta sig. Det var svårt att hitta parkering, men vi såg en plats och åkte dit. Då ställde sig några personer mitt i den rutan och flyttade sig inte... så det var bara att vända och hitta en annan plats. De höll väl platsen för brölloppet, men det kändes ju ändå fult gjort.

När vi tillslut hittat en parkeringsplats gick vi iallafall ut och tog kort samt gick längs med klipporna. Det var ett perfekt ställe för att se solnedgången på, men klockan var inte så mycket och vi ville inte vänta allt för länge samt att Maria behövde vara hemma tidigare än så.
Men det var fint iallafall. Vi fick ju också se ett bröllop och det är väl alltid kul.

När vi kände oss färdiga med stället åkte vi till ett starbucks då vi hade tid över. Jag kommer inte ihåg vad ställe hette, men gatan påminde mig om pacifc beach. Det kändes väldigt hipp och jag tror det var ett gaykvarter. Varför? Jo, alla människor där hade sin egna stil och det fanns ett hostel där som var målat i regnbågafärger. Såg coolt ut!
Efteråt körde jag iallafall hem Maria igen och önskade henne en bra resa hem till Tyskland.

söndagen 1/10 träffade jag en kille jag träffat en gång innan. Första gången gick vi på bio och såg IT, det var lördagen innan jag åkte till Hawaii.
Denna gång gick vi till Sea world. Jag blev upphämtad hos mig och väl på Sea world gick vi omkring och såg på de olika djuren, vad annars? Det va kul iaf, men tyckte lite synd om djuren då det är väldigt litet för dem.
Vi åkte också två av attraktionerna fanns där. En var en bergodalbana som var rolig och den andra var tydligen en vattenattraktion, som Colorado på liseberg. Vi blev pisseblöta, haha, men vi torkade ganska snabbt i solen.
Vi såg också en delfinshow som var roligt. Det såg häftigt upp när delfinerna plaskade och hoppade haha.

Efter det hade vi sett allting så vi gick därifrån och åkte för att se på bio istället. Vi stå american made, den bar helt okej.

Jag har träffat honom en gång till efter det då vi gjorde en Hike till the potato chip rock. Hiken var jobbig med det var fin utsikt! Däremot gick jag inte upp på stenen då det var världens kö och vi orkade inte vänta haha.

Han är väldigt snäll, men jag tror tyvärr inte att vi kommer att träffas igen.

Ha det så bra så länge!

Likes

Comments

Postad i: Livet i USA - år 2

Hejsan hejsan!

Onsdagen 26/9 träffade jag Maria under dagen. Vi åkte först till Starbucks och satt där ett tag och pratade. Hon hade då en vecka kvar här innan hon åkte hem till Tyskland igen.

Efter ett tag bestämde vi oss för att åka till Old town som låg i närheten. Jag hade aldrig varit där, så det var kul att se. Det var väldigt gulligt och väldigt "western-aktigt", haha. Vi gick runt där ett tag iallafall och kollade i några av affärerna. Vi åt sedan en sen lunch på en Mexicansk restaurang innan det var dax för Maria att åka hem och jobba.

Jag själv skulle ju normalt också jobba vis denna tid, men idag hade jag tid på det svenska konsulatet i San Diego för passförnyelse. Mitt pass går nämligen ut i juli nästa år, men jag kommer ju inte åka hem förrän i augusti eller september.
Det hade ju varit bäst och billigast att förnya passet förra året innan jag åkte till USA, men problemet var att det inte var säkert att jag skulle hinna få det nya passet i tid, innan jag skulle till Stockholm och den amerikanska ambassaden där för att skaffa mitt visum.
Sedan var det ju inte heller säkert att jag skulle stanna två år. Om jag bara stannat 1 år hade jag ju inte behövt förnya passet.  Men jag blev tillsagd att jag kund förnya det gör i USA, så då bestämde jag mig för att göra det, för stt vara på den säkra sidan.

Jag bokade tid för förnyelse av pass i maj/Juni någon gång. Tydligen kan man bara göra det på svenska ambassaden i Washington DC och alla tiden var fullbokade så jag fick lite halvpanik, haha. Sen såg jag däremot att det fanns en "passmobil". Den skulle vara i san digeo i september. Perfekt! Dock stod det att det var fullbokat men att det fanns kölista... så jag mejlade dem och satte upp mig på den. Även till den i san Fransisco och LA. De var däremot också fullbokade.

Men jag fick svar att jag hade en stand by tid klockan 3pm på onsdagen 26/10 i San digeo. Skönt! Jag pratade med min nuvarande vm och sa att detta måste göras så de såg till att någon var hemma och kunde ta hand om barnen.

När jag sagt hejdå till Maria var klockan ca 1:30 pm så jag åkte först till Fashion valley som låg typ 10 minuter från det svenska konsulatet.
Jag gick i några affärer och det slutade med att jag köpte en bikini från Hollister då jag behövde en. Den var på rea och jag tänkte att det skulle kosta ca $25-30 då det stod så på prislappen, men när jag kom till kassan kostade dem bara $11. Sen hade jag $5 i bonus, så jag betalade inte mer än $6, haha. Toppen!

Sen var det iallafall dax för att åka till konsulatet. När jag var framme och gick in genom dörren i byggnaden fanns bara hissar där. Jag såg nog ganska lost ut för det var någon som jobbade där som frågade om jag behövde hjälp med att veta vart jag skulle. Utan att jag ens hunnit svara, sa frågade hon om jag skulle till det svenska konsulatet, haha.

När jag kom till rätt ställe frågade dem om jag var där för pass, vilket jag var. Jag sa mitt namn och så fick jag sitta och vänta. Jag trodde det skulle ta ett bra tag då det i ett mejl jag fick stod att jag skulle vara där kl 3pm men att de skulle hjälpa mig när de hade tid. Däremot blev det mim tur ca 3:10 om haha. Fort gick det också då jag gick därifrån typ 3:20pm.

På vägen hem stannade jag vid Ikea då det låg nära, haha. Jag köpte godis och mjukglass 😂 sen fick jag tankat bilen också innan jag kom hem och jobbade ett par timmar.

Likes

Comments

Postad i: Livet i USA - år 2, Resor

Hejsan hejsan!

7e & 8e oktober var jag på Roadtrip till Big bear.
Det hela började med att en tjej skrev i en stor whatsapp grupp för au pairer i San Diego. Hon sa att hon och hennes kompis planerade att åka till Big bear och tälta över helgen och undrade om fler ville hänga på. Jag sa såklart ja.

På lördagsmorgonen runt 7:30 tog jag en uber till ett park & ride där jag skulle bli upphämtad. Sedan plockade vi upp en till tjej på ett annat ställe, innan vi fortsatte vår Roadtrip. Det var första gången jag träffade dessa tjejer(Ines, Maria, Karolina, & Belinda), men de var väldigt snälla och vi hade kul ihop.

På vägen stannade vi vid en affär för toapaus samt för att någon ville köpa något äta. Vi gick också till en mack över gatan för att två tjejer ville köpa kaffe, och då såg vi en kvinna bli arresterad. Det var typ tre polisbilar där och några andra personer runt omkring. Vi frågade dem i macken vad som hänt, och fick reda på att det varit en bilstöld.
En kvinnas bil hade nämligen blivit stulen i förra veckan, och hon såg bilen tidigare under dagen och ringde därför polisen. De kom då dit och arresterade en annan kvinna, som körde bilen. Hon hade massa hundar och burar i bilen och grejer.
Bra att bilen kom tillbaka till ägaren iaf.

Sista biten till Big bear var väldigt fin. Vi åkte högt upp på ett berg och vägen var väldigt kringelikrokig. Vi tänkte inte på det, men vi var väldigt högt över havet. Kanske därför vi kände oss väldigt torra i huden.

När vi väl var framme, ganska sent, runt 12 typ, åkte vi till en campingplats. Google Maps visade oss in på en väldigt smal grusväg, bra för vår minivan, haha. Det kändes iallafall skumt och det stod att vi skulle fortsätta i ca 20 minuter innan vi var framme. Men vi hann inte så långt in innan vi mötte en bil på vägen. Vi frågade då för nmIaren pm det fanns en campingplats åt detta håll, vilket han sa att det gjorde, men att det skulle ta minst 1h dit. Va?
Så vi valde då att vända och åka till en annan campingplats.
 
När vi kollat på nätet stod det att alla campingplatser var fullbokade, men det fanns några som hade drop in typ. Försten dit lixom, så vi hoppades på det. Dock, fanns det inget ledigt, haha. Vi hade planerat väldigt bra 😜

Vi åkte iallafall till två olika campingplatser i närheten men båda var fulla och sa att vi kunde prova med den andra osv. På en av dem var det däremot tre stycken platser som skulle bli lediga på kvällen. De var bokade längre, men hade sagt till camingvärden att de skulle åka tidigare. Värden sa dock att om vi kommer tillbaka senare ikväll, kan vi få en plats om de som är där nu har åkt.

Men vi tog saken i egna händer och gick ut på tinder, haha. Vi högerswipeade (nästan) alla höger inom typ 10 miles radius (förutom de som såg creepy ut eller hade en creepy beskrivning). De vi matchade med skrev vi till och frågade om de möjligtvis hade en bakgård eller campingplats vi kunde tälta på under natten, hahaha. Vi fick en hel del svar faktiskt och de flesta var hjälpsamma. Det slutade däremot med att vi stannade med den första som svarade samt hans 6 kompisar från marinkåren. De hade hyrt en stuga så vi sov i våra sovsäckar inomhus på golvet istället för i tält (vilket var skönt för det var väldigt kallt utomhus). Men vi tar det från början!

När en av tjejerna matchat med denna kille svarade han att de först ville se en bild och träffa oss(för att se så att vi inte var yxmördare eller mentalt skadade) innan de kunde svara på om vi kunde sova där eller inte. Så vi skickade en gruppbild och fick en gruppbild tillbaka och sen sa de att de skulle äta lunch och att vi kunde komma om vi ville. Vi var inte hungriga utan ville utforska stället istället, så vi bestämde oss för att träffas efteråt.

Vi fem tjejer åkte först till en park där det skulle vara en strand. Dock var det typ ingen strand överhuvudtaget och det som var var väldigt sunkigt osv så vi åkte där ifrån.
Vi åkte förbi en annan "park" där vi stannade och tog kort då det var väldigt fint där. Det fanns också en björn där som vi tog kort med.

Ines var väldigt sugen på att bada så vi åkte till ett annat ställe där det skulle vara en strand. När vi var påväg fick vi ett sms av killarna som sa att de var klara, så vi skulle mötas vid badstället.
Vi hade googlat på något som hette China Island (tror jag). Det var ingen strand men typ ett berg med hus. Stranden låg på andra sidan, men vi bestämde oss för att gå hit ändå.

Efter en tag kom killarna så då hälsade vi såklart och kallprata lite, haha. Alla var 19-21 år då jag blev flrvpnaf över då dd såg mycket äldre ut. 19 åringarna trodde jag var minst 21, och de som var 21 trodde jag var typ 23 eller 25 haha.

 Det kom också ett annat gäng killar så vi frågade om det gick att bada där vi tänkt gå, varpå de svarade att de inte visste men att de hoppades på det.

Så vi gick dit iallafall och det verkade funka bra att bada där. Man kunde simma ut till China Island och hoppa därifrån vilket de andra killarna gjorde.
Jag och alla tjejer förutom Ines, satt uppe på land hela tiden då vi inte kände för att bada. Luften var ju inte jättevarm och dessutom var vattnet iskallt haha.
Men vi stannade ett bra tag iallafall innan vi bestämde oss för att äta middag eller något.

Vi frågade om det var okej att vi tältade på deras tomt och att vi i sådanna fall helst skulle åka dit först och sätta upp tälten innan det blev mörkt. De sa att det gick bra, men att vi kunde sova inomhus i stugan då det fanns plats. Toppen!

Så vi åkte för middag. Vi hamnade i The Village och åt där på en Mexicansk restaurang. Det var 25 minuters väntetid så vi gick runt till några andra restauranger och frågade där oxå. Dock var det ungefär samma väntetid. Blir väl längre när man ska ha ett bord för 12 personer.
Jag åt en burito, vilket var gott.

Efter middagen gick några till en liquor store som låg bredvid då de givetvis ville dricka. En av 19 åringarna så att han ville bli full och så började han säga "get schwiftey". Ingen hade hört det förut, haha.

Sen åkte vi iallafall till deras stuga där vi hade kul. Vissa berättade några historier och därefter satte vi ett par ground rules:
1. Don't pee in the fridge
2. Don't shit on the floor (förutom i garderoben för där syns det inte)

En liten föklaring dåra:
1. Det var någon som någon kände som varit så full så han inte visste vart han var. Han skulle då kissa och öppnade kylskåpsdörren och kissade där... han trodde att han öppnat ytterdörren då det blev kallt 😅
2. Det var någon som kände någon som kände en asiat. Asiatens uttal var inte så bra. Han ville iallafall säga "don't sit on the floor" men istället sa han "don't shit on the floor".

Kvällen var iallafall bra. Några drack öl de köpt, och dansade lite 😂 sedan satt vi mestadels och lyssnade på musik och pratade. Vi spelade också cards against humanity i typ 20 minuter innan vi tröttna, haha.

Nu kommer jag inte ihåg vart alla kom ifrån, men det var en som var ifrån Texas(vilket var väldigt svårt att missa då han hade staten av Texas tatuerad på bröstet) och en annan kom ifrån någon annan stat. Dessa två pratade iallafall om att de saknar sina stater lite. De var de som skötte musiken så vi lyssnade på mycket country musik. De kunde ju varenda låt såklart så de sjöng med.
Han som inte var från texas, sa också att han älskar att gå runt i cowboyboots och hatt samt typ plädtröja. Och att de går ut så i barer typ och över allt. Asså va? Jag trodde det vara var i filmer 😂 Texas killen sa att han brukade dansa 4 step eller vad det hette (country-dans), så det började han göra 😂

Längre in mot natten började folk gå och lägga sig för att sova. Två av tjejerna hade lagt sig i en av sängarna på övervåningen där egentligen killarna skulle sova, så de fick hitta ett annat ställe.
Resten av oss gick och la oss runt 4am.

De tre killar som var kvar, sa till oss tre tjejer att vi kunde sova i den lilla bäddsoffan och att de kunde sova på golvet. De sa att de kände sig bättre och mer gästvänliga om vi fick soffan då vi var deras gäster. Vi insisterade däremot att vi skulle sova på golvet i våra sovsäckar så vi bara crashade deras stuga som de betalat.
Så, så blev det. Killarna verkade ha det mysigt på den lilla soffan 😂 och vi tjejer sov bra på golvet bredvid. Det var en heltäckningsmatta där vi låg, så det var inte allt för hårt underlag.

Vi vaknade 6:30 av alarm två personer hade på sina telefoner... jag stängde av dem då jag var närmast och sedan vaknade vi alla runt 8 då vi bestämd epss för stt gå upp.

Vi packade då våra väskor och städade stugan innan vi åkte för frukost.
Vi hamnade på Denny's. Det var 30 minuters väntetid eller något så vi gick till en affär som låg mittemot. När det var typ 5 minuter kvar tills vår tur, bestämde sig tre av tjejerna för stt gå någon annanstans till ett lokalt ställe som var en ca 15 minuters promenad bort.
Jag och Ines stanna dock med killarna och åt på Denny's. Jag hade aldrig provat det innan så det ville jag göra, samt att jag var hungrig och att det skulle gå snabbare att få mat där.

Det var som Ihop tyckte jag. Alla rätter var dock väldigt stora haha. Det slutade däremot med att jag tog en pick 4 breakfast eller något. Jag valde två pannkakor, ägg, bacon, och havregrynsgröt. Jag åt bara hälften 😂

Efter frukost gjorde vi en mini Hike. Vi parkerade på samma ställe som när vi badade dagen innan. Denna gång klättrade vi däremot upp på berget istället för nedåt. Utsikten var jättefin!
Där stannade vi ett bra tag och vi tog massor med kort och några gruppbilder.


Efter hiken sa vi hejdå till killarna. De åkte tillbaka till basen där de bor, men vi tjejer stannade ett tag till i big bear. Vi åkte först till ett ställe där vi såg att de hade en "rutschkana" ner för berget och där man sitter på något med hjul. Det verkade kul så vi stannade för att få veta mer om det. Dock var banan väldigt kort och det kostade $6 så vi kände inte att det var värt det.

Istället åkte vi till the village och strosade runt där ett tag. Vi gick in i några affärer osv. Vi satte oss också på en restaurang då två av tjejerna var lite hungriga.
Det var ca 1h till solnedgång och vi tänkte att det kunde vara kul att se den. Dock trodde vi inte att vi skulle se den så bra vid sjön, så jag förslog att vi skulle börja åka tillbaka och så kunde vi se solnedgången från vägen där vi åkt dagen innan. Det var nämligen väldigt fint där med alla dalar osv. De andra tyckte det var en bra idé, så det gjorde vi.


Vi stannade däremot vid en affär först och kollade där ett tag, samt provade mössor, haha. Men sen bor det av hemåt och vi stannade på vägen för att ta kort med solnedgången.

Resan hem var bra och vi snackade om vad som hänt under helgen osv. Vi gjorde ett stopp på in n out för en sista middag på Roadtripen, typ, haha. Sen blev vi alla hemkörda och roadtripen var slut för denna gång.

Jag hade iallafall en väldigt kul och spontan resa som jag definitivt skulle göra om! 😊

Likes

Comments

Postad i: Livet i USA - år 1

Hejsan!
Jag tänkte nu skriva ett inlägg om min sista vecka i Cleveland, vilket jag tydligen inte gjort, hehe... *OBS långt inlägg*

Dagen efter jag kom hem från min semester började iallafall min sista arbetsvecka. Barnen hade denna vecka, som alla andra veckor, camp under dagarna, men nu var det bara 3h per dag vilket gav mig mer tid med barnen.
Min vm bad typ först om ursäkt för att det därför blev så många arbetstimmar, men jag svarade att det inte gjorde något utan att det bara var kul att spendera lite extra tid med barnen innan jag åker. Min vm sa att hon var glad att jag kände så.

Det blev ganska mycket tid jag spenderade med barnen då de hade kortare tid på camp, men också för att de flesta dagar var det ingen av kompisarna som kunde leka. Så då var de ju hemma såklart och jag lekte med dem istället. Vi spelade kort och brädspel bla, som vanligt. Jag lärde dem också att spela kubb, vilket de tyckte var kul, när det inte tog för lång tid det vill säga, haha.

En av dagarna, jag tror det var onsdag, var C och J med kompisar. Jag sa åt dem att vara hemma en viss tid då de hade sina aktiviteter. C sa att hon inte kunde hålla reda på tiden då de skulle leka utomhus så jag sa att hon kunde ta med en klocka, men den hittade hon inte. Hon ville gärna ut och leka såklart så jag sa att antigen kommer kompisarna över hit och de kan leka tills det är dax att åka, eller så går hon ut med dem med ser till att hitta ett sätt att hålla koll på tiden på, t.ex. komma tillbaka ibland för att se vad klockan var. Hon valde sista alterativet.
Höll hon reda på tiden då? Nej...

J var iallafall hemma i tid. Han var snäll och cyklade runt kvarteret 2 gånger och letade efter C, men hittade henne inte. Hon och kompisarna var heller inte hemma hos någon av dem....
Jag följde med en gång ner till the pond där de sa att de skulle leka. Detta var då tredje gången vi kollade där. Men nej, inga tjejer där inte.
Jag började ju då bli lite orolig lixom. Har de drunknat? Blivit kidnappade? Osv. Jag hade messat kompisarnas mamma innan, men inte fått något svar.

Jag visste att barnen ibland brukar leka i skogen bakom vårt hus. De har någon koja där, och ibland tar barnen den vögen till dammen. Jag tänkte att de kunde vara där, så jag tog med med J och han visade vägen genom skogen. Jag hade på mig flip flops, vilket inte var de bästa skor för en skogspromenad haha. Det var väldigt snårigt osv.
Tillslut kom vi iallafall ut ur skogen till dammen och då hörde vi röster. Det var då C och kompisarna som var där. Skönt!
De sa att de suttit i ett träd typ hela tiden, men vi hade ju varken sett eller hört dem....

Det hade iallafall gått 40 minuter efter tiden C skulle vara hemma, och vi var därför sena till hennes gymnastik som skulle börja om ca 10 minuter.
Jag sa det till C såklart så hon skyndade hem. Jag hade packat hennes kläder hon har på sig så hon fick byta om när hon kom dit.
Jag tror hon hade dåligt samvete för stt hon inte var hemma i tid för hon bad om förlåt en hel del gånger och bad mig att inte vara arg på henne. Jag sa att jag inte var arg(längre 😅), men att hon måste vara i tid nästa gång och att jag blir orolig när jag inte hittar dem.

När jag och J lämnat C på gymnastiken, åkte vi till biblioteket innan hans taekwondo. Vi återlämnade böcker samt lämnade nya. Vi satt och en stund och läste i en fotölj som vi brukar göra för att få tiden att gå.

Sen var det iallafall dax att åka till J's träning. På vägen dit finns ett dunkin donuts i närheten och han frågade om vi inte kunde åka dit och köpa en donut. Jag sa först nej, för vi var ju påväg till taekwondo och de brukar inte få Donuts i vanliga fall. Däremot åkte jag dit ändå för vi hade tiden och jag ville ge J en belöning typ för att han varit snäll och hjälpt mig leta efter C. Så han fick en att äta i bilen om han lovade att inte säga något till C, haha, vilket han gjorde.

Under veckan ville jag ju spendera så mycket tid med familjen som möjligt, men också med mina kompisar. Eller ah, Lena haha. Det var ju bara henne och Linda jag hade kvar. (Linda och jag bodde ju långt ifrån varandra så det var svårt att ses bara sådär, medan jag och Lena träffades nästan varje dag då hon bodde 20 minuter bort)
Jag hade planerat att kan gå ut och äta med dem båda, som typ en goodbye dinner, men ingen kunde ju samtidigt. Så istället träffade jag Linda för middag en kväll. Vi åt sushi vilket var gott, och sedan gick vi till starbucks. Det var synd att det var sista gången vi träffades, men hoppas  på att vi kommer ses någon annan gång igen.

Under veckan ville jag ju spendera så mycket tid med familjen som möjligt, men också med mina kompisar. Eller ah, Lena haha. Det var ju bara henne och Linda jag hade kvar. (Linda och jag bodde ju långt ifrån varandra så det var svårt att ses bara sådär, medan jag och Lena träffades nästan varje dag då hon bodde 20 minuter bort)
Jag hade planerat att kan gå ut och äta med dem båda, som typ en goodbye dinner, men ingen kunde ju samtidigt. Så istället träffade jag Linda för middag en kväll. Vi åt sushi vilket var gott, och sedan gick vi till starbucks. Det var synd att det var sista gången vi träffades, men hoppas  på att vi kommer ses någon annan gång igen.

Jag och Lena hade ju övernattningar också. Två stycken, fredag till söndag.

På fredagen var vi inne, scrapbookade, och kollade på de sista avsnitten av young & hungry. Vi kände också att vi blev  sugna på glass, så vi åkte till närmsta affär 😜
Vi tänkte köpa ben och Jerry's och såg då att det var 3 st för ngt pris. Vi tänkte då att nej, det bli för mycket. Så mycket glass kan vi inte äta. Det slutade upp med att vi köpte fyra stycken glassar istället 😂😂😂
Vi hittade nämligen tre smaker vi ville ha, men sen ville Lena även ha cookie dough, vilket var slut så då provade vi en annan glassor, haha. Kan iallafall säga att vi inte åt all glass utan sparade typ hälften till dagen efter 😅 och oh, förutom 4 pints glass, hade vi också chips och salsa 😂 och spetsad juice 😜

Dagen efter var då vi åkte till mallet och åt orange chicken och köpte en aldelles för dyr ögonskuggspallet, men det vsr så värt det då det var limited edition ;)


På kvällen åt vi upp den sista glassen haha och drack lite mer juice, innan. I sponatant bestämde oss för att åka en till hookah bar en sista gång. Så vi sminkade oss med den nya paletten såklart, haha. Sen åkte vi dit och satt vid baren då borden är till för de som köper hookah, vilket vi inte kände för att göra. Lena kunde ju dricka iaf :p

När vi kom hem igen smög vi ner till nedervåningen för att inte väcka någon och där lade sig Lena på golvet, vilket vi skrattade mycket åt. Hon försökte också kräla sig fram, haha, lol... det var lika roligt dagen efter 😁
Men sen var det ju iallafall dax att tvätta av sig sminket och gå och lägga sig.

På söndagen behövde jag packa det sista och efter det såg jag och Lena på Camp rock innan hon behövde åka hem.
En stund efter det grillade jag smore's med värdfamiljen. Jag fick också en hejdåpresent som var ett kort på mig, barnen, och hunden men en "ram" från chagrin falls. Det var gulligt!
Till dem gav jag en fotobok.

Måndagen, sista dagen i Ceveland, spenderade jag med att packa det sista samt städa mitt rum. Lena kom också över en stund och vi åkte till Mitchells en snabbis då jag ville äta glass därifrån en sista gång, haha. Sedan fick vi säga våra hejdå, vilket var väldigt sad.
Hon hade födelsedag senare under augusti så jag hade gjort en fotobok med bilder av oss, till henne som både födelsedags- och hejdåpresent. Hon blev jätteglad och började gråta 💜
Av henne fick jag en film med bilder från vår sista vecka. Det var jättegulligt!
Sen var ser dock dax för Lena att åka hem.

På eftermiddagen/kvällen städade jag mitt rum och badrummet jag använde. Jag frågade min värdmamma om hon hade någon svamp eller så jag kunde använda för att damma. Hon gav mig det och ba: are you cleaning down there? När jag sa ja, hon ba: tack! Jag hade tänkt spendera morgondagen åt att städa och visste inte riktigt hur jag skulle få ihop det... tack att du gör det, det är verkligen hjälpsamt!
Jag ba: jo, det är väl ganska självklart att det är jag som ska städa. Det är ju mitt stök.
Vm: jo, jag vet, men det har ingen annan brytt sig om...

Så, tydligen har inte deras två tidigare au pairer städat efter sig innan de åkt? Det tyckte ju jag var självklart att man skulle göra 😅
Det tog iallafall ett bra tag att städa då jag dammade allt, flyttade alla möbler och var jättenoga. Sen var det ju inte det lättaste att damsuga en heltäckningsmatta, så det blev nästan ett riktigt träningspass, haha. Men jag var ju nöjd när jag var färdig!

Efter middagen åt vi glasstårta då det var min sista dag. Min värdmamma sa: vi tänkte att vi slutar som vi startade: med glasstårta. (Åt glasstårta första dagen jag kom).


På tisdagsmorgonen packade jag det jag använt kvällen innan samt under natten, i resväskorna. Jag hade två stora resväskor, haha. Jag fick nämligen inte ha med mig handbagage på planet, utan vsr tvungen att checka in det. Istället köpte jag en till stor resväska då jag lika gärna kunde checka in en stor väska istället för en liten(den lilla var också sönder).
Jag trodde att jag kanske skulle fylla 1 &1/2 väska då jag inte hade "jättemycket" saker. Dessutom hade jag skickat hem ett 8kg paket till Sverige med saker jag inte behöver med ändå ville spara.
Men vem.försökte jag lura? Jag hade maxvikt - 23kg, i båda väskor (plus en väldigt full handväska)😅
Hur ska jag få med mig allt hem nästa år?...


Sen var det ju iallafall tisdag morgon och jag skulle åka...
Barnen var ju uppe och skulle till camp samtidigt som min vp körde mig till flygplatsen.
Innan vi åkte fick jag då säga och krama hejdå till mig vm och barnen. När jag sa Hejdå till J sa han, hejdå och typ gick iväg. Jag ba; can I at least get a hug? Han ba, ja, och så gav han mig en kram, haha.

När alla hejdå var sagda, åkte vi iallafall iväg. Framme på flygplatsen sa jag sedan hejdå till min vp som kört mig, innan jag fortsatte ut på nya äventyr.

Likes

Comments

Postad i: Livet i USA - år 1, Resor, Östkustsemester

Hejsan hejsan.
Idag var det söndag, 30/7 och sista dagen på semester. Denna dag spenderade jag obviously i Atlanta, Georgia.

När jag vaknade på morgonen gjorde jag iordning mig och sedan gick jag ut i köket där min värd satt. Jag pratade lite med henne och hon erbjöd sig att köra mig till downtown, vilket var snällt.

Jag hoppade av vid the Olympic Park som var fin. Jag gick runt där en stund och sen gick jag till ett hotell för att åka upp i deras Restaurant där man kan se utsikten av Atlanta.
Det finns ett pariserhjul man kan åka upp i för att se en del, men det var ganska dyrt och inte jättehögt. Hon jag bott hos nämnde däremot att man kan åka upp i detta hotell gratis och se utsikten bra, så det var toppen.


Efteråt gick jag till ett CVS för stt köpa en persika. Man måste ju äta en i Georgia då det är typ the state fruit haha. Dock hade de ingen... men jag satte mig utanför vid ett bord och åt godis istället haha. När jag satt där gick en man förbi i jeans röda cowboyboots. Det fick mig att tänka på Ted Mosby i How I met your mother, haha. (Karaktären var ju för övrigt uppväxt 20 minuter från mig i Cleveland, haha. Var bara tvungen att nämna det 😋)

Efteråt hade jag inte mycket att göra så då gick jag en 40 minuters promenad till en affär där jag äntligen fick köpt mim persika, hahaha. Jag gick sedan tillbaka till the Olympic Park och åt den.

När jag vilat ett tag gick jag till the underground där det fanns lite affärer. Dock inget intressant, så jag gick tillbaka till parken igen. Det var massa american football players I parken och även cheerleaders. Vet inte vad det var för något event, men jag kollade iallafall lite på det. Det var också en vattenshow jag såg.
Jag funderade på att gå till the museum of coca cola, men eftersom att jag inte gillar läsken tyckte jag inte att det var värt $17 eller vad det nu var, haha.

Efter ca 2h åkte jag till flygplatsen och väntade på att mitt flyg skulle avgå.
När jag väntade ville jag köpa en glass från en vending machin men de tog bara jämna pengar...

Istället köpte jag en nötbar ifrån en annan maskin. Det satt fast en påse med Pretzels på den nötbarens "plats" så jag fick både nötbar och påsen med Pretzels. Toppen, haha! Gratis är alltid gott :p

Tillsut avgick iallafalll flyget och när jag landade i Cleveland kom bästa Lena och plockade upp mig. Det var kul att se henne igen efter ca 2 veckor!

Likes

Comments

Postad i: Bucketlist, Livet i USA - år 1, Resor, Östkustsemester

Hejsan!
Lördagen 29/7 anlände mitt flygplan i Atlanta runt 8am. Det första jag gjorde var då att åka till Covington, AKA mystic falls!!! Asså detta var ju verkligen höjdpunkten.
För er som inte vet vad mystic falls är, så är det en stad i en tvserie som heter The Vampire Diaries. Lite av en spin off till den serien, The Originals, har också spelats in där. Båda dessa serier tycker jag är jättebra, och det var jättecoolt att se platser från där måååånga scener spelats in!
Jag tog iallafall ett tåg, och sen en buss, för att Sedan ta en uber. Det tog sin tid, haha, men att åka direkt dit med uber hade varit skitdyrt så jag valde att göra på detta sätt istället.

I Covington finns ett företag eller vad man ska säga, som anordnar tourer för där TVD och TO spelats in. Jag hade varit inne på företagets hemsida för att boka en tour, men då hade de bara tourer klockan 9am och jag visste att jag inte skulle hinna dit tills då. Synd!
Däremot, när jag satt på flygplatsen kvällen innan, kollade jag upp touren igen och då hade de en specialkväll på lördagen! Touren började då 5pm, vilket den aldrig brukar göra annars.
Under touren åker man runt i bilar så det fanns många platser för dem med egen bil. De hade också plaster för de utan bil och man kunde då åka med i deras van. Dock var alla platser där slut... buhu!

När jag kom till Covington däremot, gick jag in i deras affär där de säljer massa saker med TVD och TO, tillexempel deras daylight ringar. Hade varit coolt att ha en, men de var tyvärr ganska dyra.
Där inne iallafall, fanns en planch med info om touren på eftermiddagen, så jag sa att jag ville vara med men att jag inte hade bil. Som tur var, var deras van 7-sätig och de hade en plats över som jag då fick så det var jättekul!

Jag hörde också när butiksbiträdet(och även guiden) pratade med några andra kunder (dialekten asså, så sydlig haha) och fick då veta att hon sett och träffat många av skådespelarna då hon varit och kollat på när de spelar in osv. Jättecoolt!
En gång hade hon suttit och lekt med fake-glas för att de sprängt ett "fönster" vid inspelningen av the originals. Joseph Morgan (AKA Klaus Mikealson) hade då kommit fram till henne och frågat om hon blivit skadad.(!) När hon sa att hon bara samlade glas för deras affär och fans, sa Joseph att hon skulle få något ännu bättre, och så gav han henne en flaska med Klaus blod!
Hon berättade också att the originals castet hade varit där igår och spelat in På ett TVD-set!

Jag fick även veta att de hade ett museum där de hade massa saker som de använt under inspelningen av the vampire diaries. Såklart gick jag dit! Så värt $5.
De hade bland annat mystic falls-skylten, kläder från karaktärerna, möbler de använt, en matta med Stefans och Catherine's blod på från när de "bråkade", källardörren, kassaskåpet Stefan var inlåst i, skolkalogen från high school, manusutdrag, osv. Man fick också prova en graduation-dräkt & Damon's tröja(!).


Oh, and did I mention; I got married to Damon Salvatore 😂

Alla dekorationer och möbler är de som användes för Stefan's och Caroline's bröllop!

Efter museet gick jag i The square och tog kort. Jag var också inne i the mystic grill och fotade, dock såg det inte likadant ut som i serien, förutom baren.
Utanpå var det sig iallafall likt. Även Kyrkan och parken.
Jag gick sedan runt ett tag i området ett tag innan jag satte mig på en parkbänk(en av parkbänkarna karaktärer sitter på i showen) och läste en bok. När jag satt där var det två limousiner som åkte förbi och jag funderade på om det kunde ha varit skådespelarna ifrån the originals. Jag frågade om detta på touren senare, men guiden trodde inte att det var dem då de oftast åker runt i sina egna bilar. Hade varit coolt dock!

Efter ett tag åt jag lunch på The mystic grill såklart. Jag satt i baren.
Därefter läste jag lite till, sittandes på parkbänken, innan det äntligen var dags för touren!

 *OBS* SPOILERS FRÅN TVD*
Vi började med att åka till några hus som är med I showen. Bland annat Caroline's, Elena's och bonnie's mormors hus. IRL ligger Caroline's och Elena's hus precis bredvid varandra, men i showen är det en bit ifrån.

Guiden berättade om några scener som spelats in där osv. T.ex. en scen där Matt och Caroline sitter i Stefans bil som matt lånat. Det utspelar sig i the driveway till the Salvatore mansion, men i själva verket är det inspelat på uppfarten till bonnie's mormors hus.

En höjdpunkt med touren var nog när vi fick se the Lockwood mansion. Man kan de det utanför grindarna(dock inte så bra), men touren har tillåtelse att gå in på deras tomt så man får se baksidan osv också.
Det har spelats in jättemånga scener där, så det var väldigt häftigt! T.ex. tror jag det var Taylor's mamma som blev dränkt i fontänen på framsidan, det var också där alla Miss Mystic falls pageants hållits.

Baksidan fick vi ju också se. Där har vi bla the pond. I första säsongen var det en bro över som t.ex. Elena promenerat över. Dock var den inte kvar.
Men det var också där som Stefan's och Caroline's bröllop hölls, samt hur många andra scener som helst.


Efter vi varit där åkte vi till kyrkogården. Där har några scener gjort, t.ex. en scen där Damon går iväg typ. Så vi fick ta kort där med Damon's pathway som guiden kallade det. Scenerna i kyrkogården i de första epioderna var dock inspelade i Kanada, men denna kyrkogård användes ibland senare om de ville ha någon sådan scen.


Sedan åkte vi vidare till the square. På vägen åkte vi förbi kyrkan där Caroline's mamma blev begravd. Dock hade de inte tillstånd för att ta touren dit.
I the square hade jag ju tillbringat mycket tid redan, men nu fick man ju reda på vart saker blivit inspelat och om scener man glömt, och om andra saker man inte vetat annars. T.ex. allén bredvid kyrkotornet och the mystic grill är den farligaste allén i staden. Där har massa mord skett av vampyrer. Vägg i vägg med polisstationen till och med. Samma byggnad som kyrkotornet var nämligen polishuset och ena dörren ledde till sheriff Forbs's kontor.

En byggnad hade också varit kontoret till Elena's pappas företag och texten stod fortfarande kvar.
Det fanns också stjärnor på marken med skådespelarnas namn. Typ walk of fame.


I parken hade karaktärerna också suttit på bänkarna många gånger. Det är också där många tal hållits osv.

Med detta var touren dock
 slut och jag åkte till mitt couchsurfing där jag spenderade natten.
Jag hade en toppendag och är så glad att jag fick en plats i touren. Allting var jättehäftigt att se! Det var kul att "återuppleva" scener från showen som man glömt av osv.

Ha det bra!

Likes

Comments

~ Life begins at the end of your comfort zone ~