~ Don't dream your life, live your dreams ~

Postad i: Familjebesök, Livet i USA, år 1, Bucketlist

Hejsan hejsan!
Idag var det onsdag (12/7) och CedarPoint stod på schemat. Jag jobbade lite på morgonen och familjen plockade sedan upp mig runt 8:50. Då åkte vi och hämtade Lena som skulle följa med och sedan bar det av mot nöjesparken!

Vi hade köpt biljetter via internet då det var lite billigare. Vi fick också fri påtår av dricka för vara $4 vilket var jättebra. Dock, här, så köper man bara inträde och inget åkpass som man gör i Sverige. Alltså att inträdet kostar typ 90kr och åkandet 360kr. Om man inte åker något kan man ju bara köpa inträde då lixom. Här däremot kostade bara inträdet typ $60 pch man fick inget åkband, utan väl inne kan man åka hur mkt som helst. Detta innebar ju att för farmor t.ex. som i princip inte åkte någonting, blev det ju väldigt dyrt och onödiga pengar.

Jag, Lena, Wille, och pappa, åkte iallafall en hel del, vilket var väldigt roligt! Bergodalbanorna var grymma! -Släng dig i väggen, Liseberg.
Dock var köerna långa, minst 1h. Så vi hann ju inte åka jättemycket och inte heller alla.

Min favorit var nog den första vi åkte. Den var grön och heter Raptor. Den hade iallafall många lopar och twistar, vilket är awesome!
Vi åkte också en som heter millennium som var No.1 i världen lr ngt av bergodalbanor i stål lr vad det var. Första backen på den var iallafall hur hög och brant som helst, haha.
En annan vi åkte som också var jätterolig, går upp i 110mph på 3s och går rakt upp i luften pch sen rakt ner igen. Här kommer några bilder från den:

Det fanns också en gunga i gummiband typ, som skjuts rakt upp i luften. Den verkar skitkul och jag och Wille ville åka den, men tyvärr kostade den $20 extra så vi sket i det.

När vi kände oss färdiga för dagen körde vi hem Lena och sedan blev jag hemkörd.

Tordagen 13/7 blev det mera sightseeing i Cleveland. Först åkte vi till en Harley Davidson affär i Bedford. Där spenderade vi år och dar kändes det som, men tillslut drog vi vidare.

Vi åkte mallet och stannade för starbucks och sedan gick vi till Hollister där Wille shoppade en del. Vi kollade också i en skobutik men hittade väll inget speciellt. Vi åkte iallafall vidare. Körde igenom Legacy Village, och körde sedan förbi colleget jag studerade på. Sedan åkte vi vidare till The Flats i downtown Cleveland. Vi tog en väg dit som Google maps visade, och det var en upplevelse. En bit åkte vi genom värsta gettot haha! Husen var sönderfallna och igenväxta. Det var la typ den lägsta underklassen som bodde där lr ngt... men det var "kul" att se iallafall, haha. I jämförelse med husen i mitt område. Familjen tyckte iallafall att de husen var jättefina, stora, och antagligen skitdyra.

The Flats är faktiskt ett ställe jag aldrig varit på innan. Mina vf har pratat om det och jag har tänkt åka dit, men det har aldrig blivit av och sedan har jag glömt bort det. Så vi passade på att åka dit nu.
Det fanns en restaurang där som vi tänkte äta på, men när vi parkerat ($10!!) såg vi att den låg på andra sidan vattnet och det fanns ingen gångväg dit... båttaxin som är gratis och går fram och tillbaka mellan "bryggorna" gick tydligen bara på helger... så vi åt någon annan stans. Tror det hette Margaritaville och låg bredvid Punch Bowl Social som är en bar/uteställe jag hört mkt om.
Inredningen i restaurangen var cool, men det var jättehög musik. Svårt att höra varandra när man pratade. Maten var också väldigt dyr och faktiskt inte så jättegott heller. Min pasta var okej, men Nina som beställt en finare köttbit i medium lr ngt, fick en sönderstekt bit som var hur torr som helst.

Klockan 6pm behövde jag jobba så efter maten blev jag hemkörd. Eller ah, vi åkte till hotellet där jag tog min bil hem.
Det blev iallafall ganska lugnt. Barnen var hos kompisar först, men J kom hem ganska snart. Min vm var fortfarande hemma då och hon tillät J spela på ipaden en stund. Så jag läste en bok under tiden. Efter kanske 15 minuter kom C och hennes kompisar så då hängde J på dem istället. De leker ju själva med kompisar utan att jag är med så jag läste lite till. Jag förslog att jag kunde lära barnen spela kubb vilket de ville, men de fick fullt upp med annat istället. Efter en stund kom de inspringande och hämta is. Jag frågade vad de skulle göra och fick svaret att se gjorde the Ice bucket challenge, haha. De kom in flera gånger och var blötare och blötare för varje gång, haha. De hade jättekul, men det var väl mindre roligt för mig som fick torna upp allt vatten de droppat på golvet :p

Sedan fick det dock vara slut på det roliga. C hade inte ätit middag än, så det var hon ju tvungen att göra. Kompisarna åt där också innan deras mamma efterlyste dem. C var uppe lite till och läste medan jag nattade J. Han vill alltid ha en bok på kvällen. Denna gången ville han läsa själv, men han vill ändå att man ska sitta med. Även när läsningen är slut och det är sovdax vill han ha någon där, så jag satt kvar en stund innan jag gick ner igen och såg till att C gick och la sig.
Min vp kom hem runt 10:30pm och jag var då off. Jag packade min väska inför morgondagen då det skulle bära av för nya äventyr, slog in presenter till J(han fyllde 6 år på lördagen efter) i aluminiumfolie få jag inte hittade inslagningspapper😂, och sedan gick jag till sängs.

*Tog fler bilder på pappas kamera. Kanske kan lägga upp några från den när jag fått de.*

Kramisar💜

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Postad i: Livet i USA, år 1, Familjebesök

måndagen 10/7 anlände pappa, William, farmor, & Nina i Cleveland! Allt gick bra, förutom att deras flyg från London till Chicago blev försenat så de missade flyget därifrån till Cleveland. Nästa flyg de skulle ta blev försenat, kanske för att det regnade sjukt mycket i Cleveland, men tillslut kom de iallafall fram. Ca 8:30pm fick jag sms om att de landat. Sedan tog det en väldans tid innan de kom fram till hotellet. Typ 2h!? De skulle ju hämta bagage och hyrbil, men det tar väl inte så lång tid tänkte jag. Tydligen hade de åkt fel en hel del gånger haha...

Jag åkte iallafall till deras hotell som ligger vid solons bio, ca 5-10 minuter från mig. Det var väldigt kul att träffa alla igen efter sådan lång tid! Det var annorlunda att se Wille då han förändrats mycket på ett år! När åkte var han ett huvud kortare än mig, hade ett litet baby-ansikte, och ljus röst. Nu är han lika lång som mig(om inte ett par cm längre), ser äldre ut, och har mörkare röst.
Jag hade ju förväntat mig detta, men det kändes fortfarande konstigt haha! Har ju inte varit hemma och vant mig vid förändringarna utan det var ju liksom baby till äldre, haha!

(Skrivet 24 Juli)
Det blev iallafall kramkalas när jag kom fram, och när de checkat in åkte vi upp till deras rum och droppade sakerna. Wille och farmor delade på ett, och pappa och Nina, ett annat. Senare körde jag, Wille, och pappa till Walgreens i Solon då pappa ville ha öl pch snacks och tydligen pratat om det ett tag, haha.
När vi kom tillbaka igen satt vi och pratade innan jag åkte hem igen. Jag fick även med mig massa marabou-choklad, böcker till min nästa värdfamilj, ett kubbspel till C & J, samt mina Urban project stövlar som jag vill ha med mig till San Diego. Morfar och Birgitta hade skickat med ett fint halsband med tillhörande örhängen då jag fyllt 20år i april. Dessa tog jag såklart också med mig hem.

Tisdag 11/7
Idag jobbade jag på morgonen men behövde inte köra barnen till camp då min vm gjorde det. Campet denna vecka är bara mellan 8am - 1pm, men min vm har löst det så att hon jobbar natt vilket betyder att hon hämtar barnen och tar hand om dem under dagen så att jag kan spendera mer tid med min familj.

Jag var på hotellet 8:30am då vi bestämt det. Jag mötte dem på hotellrummet och sedan gick vi ner och åt frukost. Ja, jag åt också hotellfrukost haha. Det var ingen som märkte det :p frukosten var okej, men inget märkvärdigt.

När vi ätit och de andra gjort sig iordning lite mer, blev det dax för äventyr! Vi styrde bilen mot downtown och körde igenom public square, Playhouse square, och Ohio city. Vi körde också till en av Cleveland-skyltarna, samt vykortet som vi tog kort med.

Senare åkte vi tillbaka hemåt. Vi körde runt lite i Solon och satte oss på Starbucks. Efter det gick vi till giant eagle och köpte lite vatten och snacks till oss då det är bra att ha (de gillade inte kranvattnet heller då de tycker det smakar jättemycket klor. Jag har väl vant mig, haha). Vi köpte också en blombukett och en flaska vin till mina värdföräldrar då vi bestämt att vi skulle äta middag med dem på kvällen. Det bestämdes att vi skulle äta hos dem och de skulle beställa hem chinamat. Så då hör det ju till att ge en "gå-bort-present".
Sedan var klockan runt två och då åkte vi till KFC och åt lite lunch då YWille ville ha det(och har tjatat om det jättelänge). Dock blev han nog lite besviken, men han har ju jag provat det nu.
Ca 2:30 åkte jag hem igen då jag skulle börja jobba 4:15 och min familj skulle till Rock and roll hall of fame. Det var bara öppet till 5:30pm pch enligt Google spenderade de flesta upp till 3h där. Eftersom att jag redan vart där, behöver jag ju inte gå dit igen så det passade ju bra att de åkte dit då jag jobbade.

När jag började jobba åkte jag med barnen direkt till deras pianolektion. Det är typ en 25 minuter körning, men vid denna tid är det äre rusningstid, så varje vecka, under samma sträcka på motorvägen är det typ stopp/man kör väldigt sakta. Så resan tar ca 40 minuter istället.
Hemresan däremot tar normallång tid, vilket är skönt!

När vi kom hem var maten för kvällen hämtad. Min vm hade dock behövt åka in till jobbet så det blev bara barnen och min vp vi hade middag med.
Min vp och min familj kom i princip samtidigt, bra tajming, haha! J och C blev lite blyga men de pratade iallafall lite. De satt vid barbordet och åt och sedan såg på tv, medan vi andra satt vid köksbordet och pratade. Det var trevligt iallafall.

Efter middagen åkte jag och familjen till Chagrin Falls en stund så de fick se det. De tyckte det var väldigt mysigt.
Sen skjutsade de hem mig innan de åkte till hotellet.

*Tog fler bilder på pappas kamera. Kanske kan lägga upp några från den när jag fått de.*

Kram 💜

Likes

Comments

Postad i: Livet i USA, år 1, Bucketlist

Hejsan!
I lördags åkte jag och Lena till Amish town i Berlin Ohio. Det finns vara amish towns i Ohio och Pennsylvania, vad jag hört, så vi fick ju passa på att åka dit när vi bor så nära!

Det var iallafall väldigt gulligt och lantligt. Lite gammalmodigt sådär såklart och jag tänkte typ hela tiden på Emil i Lönneberga då de åker häst och vagn på landet(även om inte det är en buggy eller på en landsbygd med bilar.)

På vägen dit åkte vi förbi många amish-personer med häst och vagn, som cyklade, eller promenerade längs vägen. Såklart hade de speciella kläder på sig och även frisyrer. Barnen framför allt ser så gulliga ut, haha.
Vi åkte även förbi fält med höbalar som inte var inplastade, och människor och hästar som arbetade på fälten.

Väl framme i "staden" gick vi in i souvenirbutiker. Vi köpte varsin magnet i trä där det står amish county Ohio, som vi tänkte ha i vår scrapbook. Vi köpte även godis. Jag köpte en pralin, det var kola doppad i choklad typ. Lena köpte typ en Peanutbutter cup. De var gjorda i Coblentz Ohio(har också kört igenom där på vägen), som Lena tyckte var kul då hon bor i Koblenz Tyskland. Det var lite roligt, för vi åkte igenom Coblentz, var i Berlin, och var ganska nära Strasburg. I Ohio, USA istället för inTyskland, haha! Men sen så kommer ju amish ursprungligen från Tyskland. De pratar också Low German sa Lena, vilket är det de pratar i hennes stad.

Jag tyckte amish folket är ganska fascinerande. De har ju en sådan annan livssil än vad vi har. Jag har tänkt göra lite mer research om det då jag tycker det är intressant. Det hade även varit roligt att leva som en amish för en vecka, haha. Bara prova på det, se hur det är, och deras kultur osv.

Iallafall, vi gick sedan in i en antikaffär och kollade. Vi hittade massa limited edition Barbiedockor vilket var coolt. Vi hittade också en LP skiva med ABBA, Waterloo. Väldigt antikt, haha! 😂

Vi kollade också i andra butiker som var där, köpte cupcakes, jag köpte också toffy som var god, och Lena popcorn. Vi fick också ek buggy ride, vilket var väldigt kul! Det kostade inget utan chaffören tog bara donationer. Vi gav $5 var då vi ville vara snälla och då vi gissade att han kanske inte får så jättemycket donationer. Men vem vet!

Sedan gick vi och åt middag. Vi gick till en restaurang med amish mat typ. Husmanskost-aktigt. Lena åt potatismos med gavy, korv och äppelmos. Tydligen äter de äppelmos till korv i Tyskland, vilket jag inte visste om. Det lät konstigt först, haha, men jag fick smaka och det var faktiskt ganska gott. Lena tyckte det var jättegott och att det smakade precis som hemma.
Jag tänkte iallafall att det är väl som att vi svenskar äter lingonsylt till köttbullar. Det är normalt för oss, men låter säkert väldigt konstigt för många.

Jag åt kyckling och pommes med coleslaw, vilket var jättegott. Till efterrätt åt vi paj. Lena åt äpplepaj med vaniljglass och jag åt blåbär&krämpaj. Båda var supergoda! De kostade vara $3 styck. Vi hade egentligen tänkt ta med dem hem och äta senare då vi var väldigt mätta, men vi fick de på ett fat ändå. Så vi kände att det var lika bra att äta de där och då, haha.
Det slutade med att vi typ rullade ut från restaurangen, haha!

På hemvägen gjorde vi även ett stopp på Micheals i Akron & Walgreens i Solon, samt it mitt hem då vi bestämt oss för att scrapbooka hos Lena. Jag köpte då lite klistermärken, skrev ut kort, och hämtade mina scrapbook-prylar innan vi åkte till henne. Jag stannade till ca 12:50am innan det var dax att åka hen igen för att sova.

Likes

Comments

Postad i: Livet i USA, år 1, Bucketlist

Hejsan!
I veckan var det 4th of July, alltså Independence day här i USA, och självklart måste det firas!

Min värdfamilj firade lite på söndagen någonstans då min vm skulle jobba på tisdagen(4e juli). Jag vet inte vad barnen och min vp gjorde på tisdagen, men de kanske firade lite mer.

Jag å andra sidan träffade kompisar och grillade i en park. Det var jättemysigt! Jag Linda och Lena hade snackat om att ev. Grilla eller så under dagen/kvällen, men den var det Linda som tog initiativet och skapade en gruppchatt med oss och Maria, samt några andra av deras vänner.
Vi bestämde att vi ville grilla någonstans, antagligen i en park då ingen visste om vi kunde vara hos någon. På söndagen föreslog jag att vi kunde vara i edgewater park då det är en mysig och fin park, vilket det bestämdes för!

På morgonen sov jag till 10:30am kanske, och sedan duschade jag, klädde på mig, och allt det där andra man gör, samt chillade och kollade på youtube.
Runt 2/2:30 åkte jag till Lena då vi bestämt att vi skulle sminka oss tillsammans.

Vi åkte runt 3:30 pch plockade upp en ny Au Pair, Marie, då Lena bjudit in henne. Hon är i Julias gamla familj.
Därefter åkte vi till parken. Vi hade väl först tänkt att vara på stranden/precis bredvid stranden men när vi kom dit var avfarten dit avstängd. Vi tog då nästa avfart, vilken man tar om man vill komma till Cleveland-skylten, och tänkte att vi kunde promenera ner istället. Däremot bestämde vi oss för att vara där i parken på gräset istället då det var fint och mycket lättare. Ingen sand och andra bökigheter.

Det var massa bilar iallafall och kön var lång, så Lena och Marie hoppade ur bilen och tog med sakerna för att gå och hitta en ledig plats i parken (Det var massa personer som firade här) medan jag åkte runt och letade parkering. Det tog ett bra tag att hitta en och jag cirkulerade runt ett tag innan jag tillslut parkerade olagligt som alla andra gjorde. Jag tänkte att det skulle gå bra då alla parkerade olagligt pch det är svårt att hitta parkering. (Det gick bra)
Det var iallafall vid sidan av en väg det det klart och tydligt skyltade om förbjuden parkering, haha. Men det stod redan bilar parkerade där så jag parkerade bakom. När jag klev ur bilen parkerade andra bakom mig oxå så det kändes lugnt. Och vem bryr sig en dag som denna när alla vill till samma ställe?det är ju omöjligt att böta alla bilar så istället bötar man ingen.

När jag tillslut parkerat och kommit fram, hade även Svenja och Ans hunnit dit, så vi satt och prata och åt chips medan vi väntade på de andra.

Linda och Maria ringde efter ett tag och sa att det anlänt, samt undrade vart vi var såklart. Vi försökte beskriva så gott det gick. Dock tog det ett bra tag innan de kom och de hittade inte, även fast vi gjort platsdelning(delar platsen vi är på i whatsapp då att de man pratar med kan se exakt vart vi är). Det visade sig iallafall att de var nere på stranden, så jag bestämde mig för att hämta dem så de kommer rätt.

De hade massa saker med sig, förstod inte hur de fått med sig allt själva haha! Det var mycket att bära på med tre personer. Sedan visade det sig att de typ gått förbi oss, haha, stackarna.
Men vi kom tillbaka till platsen iallafall pch strax därefter kom även några andra kompisar till dem.

Jag och Lena satte upp grillen pch sedan började vi vår BBQ. Det fanns korv, hamburgare, & pastasallad. Till efterrätt blev det s'mores, kakor, cupcakes, frukt, och chips, vilket var mumsigt.

Vi hade jättetrevligt iallafall. Vi satt mest och prata och åt. Jag pch Lena gick även till Cleveland-skylten som finns i parken och tillbaka, bara för att röra på oss lite, men även för att kolla på en som gjorde paragliding.
Lena och Svenja spelade även lite fotboll med några barn. Lena råkade skjuta en unge i magen, haha, det såg roligt ut 😂 som tur gick det bra och han fick inte ont.

När det började mörkna gick vi och lämnade sakerna Linda och Maria hade med sig i deras bil som var väldigt nära. Därefter Clevelandskylten och tog gruppbilder och singelbilder för de som inte gjort det redan. Sedan åkte de flesta hem, men jag, Lena, Marie, Linda, Anna, och ngn kille jag glömt namnet på men som var med oss under kvällen, satte oss på en kulle i gräset och väntade på fyrverkerierna. De skulle börja 9:45pm men började inte förrän 10pm.
Jag Marie och Lena gick 10:15, innan fyrverkerierna var slut, då Maries vm ville att hon skulle vara hemma 10:30(vi sa att vi skulle bli sena då vi ville kolla på början av fyrverkerierna iaf, vilket gick bra), pch min bil ska vara hemma 11pm på vardagar(visste att jag skulle bli sen men antog att det inte skulle göra då mkt då det var 4th of July).

Vi körde iaf därifrån 10:20 ungefär då vi nått bilen. Det var jättemycket bilar påväg ut, även fast fyverkerierna fortfarande höll på. Det tog typ 30 minuter att komma ut på motorvägen.
Vi släppte iaf av Marie ca 11:15pm. Sedan körde jag hem Lena, pch jag själv var hemma runt 12am då jag gick och la mig för att sova.

Jag tyckte att denna dag blev mycket lyckad och jag hade jätteroligt! Jag tyckte att vi firade på ett amerikanskt vis, då det var hur många sällskap i parken som helst som gjorde samma sak. Det var kul att vi faktist bestämde detta och satte idén i verk, istället för att bara sitta hemma och inte göra ngt.

Enjoy some pictures!

Kram 💜

Likes

Comments

Postad i: Livet i USA, år 1

Tjenare mittbenare!
Såååå, en del har hänt sedan sist jag skrev hehe... jag får bli bättre på att blogga känner jag, glömmer ju bort allting annars 😅

Vad fasen var det jag gjorde nu då? 😂 (just det här jag menar)

Skriver lite random saker som hänt som är oviktigt när det hände:

- Charlie the dog var på lekhumör. Kom rusande genom andra änden av huset och gjorde världens hopp över C som låg på golvet. Hahah, det var roligt, alla blev chockade! (Speciellt C som blev överhoppad.) Charlie verkade iallafall tycka det var roligt. 😂 Chockerade var det då hunden är ganska lat och i princip bara ligger på golvetoch vilar hela tiden. (När jag tagit honom till metroparken brukar vi hoppa över en lutande "bänk" typ som är väldigt låg, vilket han tycker är super kul. Dock har han aldrig hoppat över människor inomhus förut 😂)

- Jag körde hem från J's taekwondo och lyssnade på radion, det var just då reklam. J sa från ingenstans "I don't like the radio" jag "why?" J "cause they just talk about nothing and you don't get to know anything about life." Asså hur gulligt? Skrattade lite inombords då det var så sött och helt Random haha. Har jag nämnt att han snart fyller 6 år?Jag sa iaf "true, but they play music too, don't you like that?" J "yes, I guess I like that, but not the commercials they are boring." Jag "I totally agree!"

- Lena var hemma hos mig och vi scrapbookade samt såg på Young & hungry. Vi hade även ätit väldigt mycket sötsaker under dagen och på kvällen, en hel pint med Ben & Jerry glass var. Blodsockret låg på max. Vi skojade omkring iaf och var värsta weirdos. Jag skulle hämta ngt på mitt rum så jag hoppade typ dit på ngt sätt som såg kul ut. Det slutade med att vi låg ihopvikta på golvet och inte kunde sluta skratta förrän typ 5 minuter.

- Jag utlöste brandlarmet i huset. 😅 Stekte nämligen pannkakor (svenska såklart, av barnens önskemål), spillde lite, och det började ryka en väldigt massa. Fläkten fungerar inte alltid så den gick inte på. Det började iallafall tjuta en jädra massa. 😂 stod med en tröja och vifta bort röken så larmet slutade tjuta. Däremot var det larmet kopplat till ett annat som fortfarande tjöt som var kopplat till brandcentralen 😂klickade på avaktivera men behövde en kod. Ringde min vm, hon visste inte koden och sa att jag skulle ringa min vp. Han hann före och ringde mig. Frågade om jag var hemma och om allt var okej då brandcentralen ringt honom. 😅 jag berättade iallafall läget och fick koden så jag kunde stänga av larmet.

- Jag hämtade barnen från deras camp. C frågade om jag kunde släppa av henne hos en kompis varpå jag svarade att hon fick gå hem först och packa upp hennes saker (det hade varit övernattning och hon hade tält osv, men jag menade bara hennes ryggsäck.) hon svarade att hennes mamma gör det(menade antagligen tältet) varpå jag svarade att hon kunde göra det då det tar 2 minuter(fortfarande menade jag bara ryggsäcken, som hon för övrigt packar upp varje dag). Jag fick då svaret "you have been here for only a year and I've been here all my life so I know better how it works" haha, okej då. 😂 Hon packade iallafall upp sin ryggsäck och kudde då hon brukade göra det annars. (Vilket bara var det jag förväntat mig 😂) haha, gillade kommentaren dock 😂

- har sett massa röda "angry bird"-fåglar men lyckas aldrig ta en bild...(det är Ohio state's fågel)

- skulle träffa Lena på starbucks och vi åkte till två olika 😂

- barnen lekte med Siri på min telefon. Så här såg en liten del av den konversationen ut:

Annars har jag umgåtts med Lena i princip hela sista veckan av Juni. Vi har varit på scrapbooking-humör så vi har suttit under många kvällar och scrapbookat samt kollat Netflix. Några gånger åkte vi til walgreens och beställde bilder där i stället för via internet. Det betyder att vi måste vänta där tills de blir utskrivna. Vi var där typ 3 kvällar i rad och gick då runt där inne under tiden. Vi skrattade och pratade osv. Tror arbetarna blev irriterade, de såg inte så glada ut iaf 😂

En kväll, tror det var fredagen den 30onde Juni, Joinade även Svenja oss. Hon scrapbookade inte, men pratade pch kollade på Netflix med oss.

På lördagen 1a Juli träffade jag Lena. Vi gjorde crepes. En med skinka, ost, & champinjoner, & en annan med choklad, banan, jordgubb, jordgubbar, marshmallows, grädde, & kolasås. 😂

Hon sov hos mig under natten och på söndagen åkte vi till edgewater beach. Det var jättefint väder så det var härligt. Stranden var fullsmockad!
Vi var där under några timmar, solade och badade. Vi hade tagit solkräm innan vi åkte, bara på ställena där vi inte hade kläder dock det blev väldigt spontant att vi åkte till stranden - efter att vi smörjt in oss). Såklart glömde vi solkrämen, haha. Med det fick bra ändå, tyckte vi, tills vi kom hem.
Jag tog en dusch för att få bort all sand och salt. När jag drog handduken över ryggen gjorde det lite ont och jag upptäckte att jag var ganska röd 😅
Det visade sig att Lena var lika röd som jag på sin rygg haha.

Vi hade inte känt av att vi bränt oss över huvud taget. Och det var oxå konstigt för annars brukar man lätt se på andra om de börjar bränna sig, men ingen av oss hade sett att den andra börjat bränna oss.
Vi hade oxå mestadels legat på ryggen och inte på mage(då vi inte suttit upp, vilket inte heller var jättelång tid). Antagligen var väl solen som starkast då vi legat på magen kanske.

På måndagen 3/7 träffade jag Lena och Linda. Vi åkte först till en Walmart, dollar store, & Giant eagle för att köpa saker till en BBQ vi planerat att ha dagen efter (4th of July). Därefter åkte vi till en tatueringsstudio och kollade in den. Linda ville nämligen skaffa en tatuering av en fiskmås som står för bl.a. Au pair året, kärleken för resa, och massa andra saker.
Studion verkade iallafall väldig bra och de som jobbade där var trevliga och duktiga.
Efteråt vi på chipotle innan vi drog hemåt igen.

Kraaaaamisar 💜

Likes

Comments

Postad i: Bucketlist, Livet i USA, år 1

Hejsan!
Sedan jag kom hem från Florida för två veckor sedan har jag inte gjort så jättemycket. Hela förra veckan och helgerna var Lena och Linda, vilka är de kompisar jag har kvar här, på semester. Samma vecka såklart!
Men jag kan berätta om lite som hänt iallafall!

Söndag 11/6
Idag kom jag hem ifrån Florida runt 9am (om min Floridaresa kan ni läsa här.)
Jag tog det då lugnt en stund tills 11am ungefär då Lena kom. Runt 11:45 åkte vi sedan tillsammans till vår counsler då vi skulle åka med henne och hennes man upp till downtown. Det var nämligen clusterevent och vi skulle se baseball! Det är toppen att åka med counslern då hon bara bor 10-15 minuter från mig. Jag sparar ju dessutom pengar för bensin och parkering samt en hel del stress av att köra i downtown under före och efter en match, haha! 😂
Men det var också bra då vi kunde prata med henne och få lite råd. Jag frågade bl.a. om min matchning med SD-familjen och varför det inte hänt ngt på min sida, varpå hon svarade att det antagligen var för att det är helg och att det säkerligen skulle komma upp dagen efter. Så det kändes skönt.

När vi kom dit gick vi till våra platser. Vi satt på i högsta sektionen precis bakom de som slår bollen. Vi såg jättebra! Vi satt med Svenja, Anna, Linda, & och Maria(en kompis till Linda), vilket var väldigt kul.

Matchen var okej. Vi, Cleveland Indians, vann vilket var tur! Go Tribe! Dock är baseball ganska segt och det händer inte så mycket. Jag kan heller inte reglerna så man förstod ju inte riktigt vad som hände, men det var kul att se iallafall.

Linda hade också med sig ett halsband med Ohio som jag bad henne köpa åt mig. Jag såg det när jag, hon och Lena var i Medina senast men köpte det inte då. Detta inlägg hittar ni här.

När matchen var slut åkte jag och Lena till Chagrin falls och åt glass, sedan åkte vi hem till mig och såg på film.

Torsdag 15/6
På kvällen efter att jag slutat jobba, åkte jag hem till Lena. Hennes mamma, syster, & kusin hade nämligen kommit och hon ville att jag skulle träffa dem, vilket var kul att göra.
När jag kom bakade jag först kladdkaka då hon ville bjuda på det. Sen hjälpte jag till att göra quesadillas som vi sedan åt med guacamole (ett recept jag gav henne, bästa!) och grönsaker som var väldigt gott.
Kladdkakan blev perfekt och vi åt den med vaniljglass. Mumma!
Hennes familj verkade snälla iallafall. De pratade mest tyska dock men Lena översatte lite. De gav mig också kinder-Choklad. Så gott! Haha.
———————————————————
Annars har barnen har sommarlov nu, men de är på Camp hela dagarna så det är inte så mycket skillnad från när de gick i skolan. Jag har spelat väldigt mycket piano i veckan, men också scrapbookat. Det var ganska skönt att vara själv ett tag och bars chilla, men tillslut blev det ju lite långtråkigt, haha!

I lördags åkte jag därför och förnyade mitt körkort. Det skulle gå ut samma dag som mitt visum, dvs 8/8-17, men jag måste ju kunna köra innan jag får/tar ett körkort i Kalifornien, så jag fick förnya det. Bilderna blir ju inte charmiga då de dessutom tas lite underifrån, men jag ser iallafall inte (lika mycket) ut som en yxmördare som jag gjorde i förra 😂

Därefter åkte jag till en metropark typ. Det ligger vid ett ställe där man kan bada och kliffhoppa. Jag oxh Lena var där veckan innan och ville bada, men de hade stängt när vi kom tyvärr. Vi gick lite igenom metroparken iallafall pch det var fint.
Denna gång tog jag ett annat spår. Det var väldigt fint där faktiskt. Mycket klättring, vilket var kul och som tur var, var det inte svårt eller läskigt.

Igår, söndags, sov jag till typ 10. Sedan gjorde jag hårinpackning och ansiktsmask. Såklart ringde pappa just då, som fick en chock när jag svarade, haha!
Efteråt tog jag iallafall en lång dusch och sedan läste jag en bok tills jag började jobba 3:30pm. C's kompisar kom så hon lekte med dem. När J kom hem från en annan kompis, hänkade han på C. Så det blev lite mer dötid och läsning för mig, vilket jag inte klagar på haha.
Jag stekte korv och bröd till barnen som de åt innan de sprang ut och lekte igen. J ville däremot inte leka med dem längre, så vi spelade en omgång dam, eller Queen som jag döpte det till här, och även skitgubbe vilket jag kallar old man(nej, jag kallar det inte old shit man då jag inte tyckte att det var a appropriate 😂)
Därefter gick vi ut och åkte lite kickbike innan jag var off vid 7:15pm.

Jag läste en stund till medan jag väntade på att klockan skulle snurra. Jag hade nämligen lovat att hämta Lena från flygplatsen 9:30pm. Dock blev hennes plan försenat ca 45 minuter, men det blev ju mer tid för mig att läsa ett annat kapitel haha. 9:20pm åkte jag iallafall hemifrån. Jag gjorde ett stopp på starbucks då jah ville ha en frappuccino och också köpa en stor frappiccino med mycket socker och fett i till Lena, haha. Hennes dag hade tyvärr inte varit den bästa.

Jag kom fram till flygplatsen klockan 10pm. Jag parkerade och gick till bagageupphämtningen där jag träffade Lena. Tillslut kom hennes bagage och vi rullade hemåt 10:30pm. Min "Carfew" (🚘+ curfew 😉) är klockan 11pm på dagar jag jobbar. Jag var hemma 11:30pm men jag tror inte att det gjorde inte så mycket. Jag är ju alltid i tid annars. De nämnde ingenting om det heller.

Idag, måndag, tvättade jag, scrapbookade, och träffade Lena. Vi skulle mötas på Chagrin starbucks. Så jag åkte till Chagrin falls. Jag fick sedan ett sms av Lena som undrade var jag var, varpå hon svarade att hon inte såg mig. Det visade sig att hon var på ett helt annat starbucks. På Chagrin boulevard 😂

Jag åkte iallafall till henne. Sedan åkte vi till mallet för att gå till Sephora. Vi ville se om den nya Urban Decay Naked Heat paletten fanns där nu så vi kunde swatcha den. Dock var den inte där än.
Istället satte vi oss uppe i food courten och pratade medan Lena åt lite mat. Jag hade ätit precis innan jag kom.

In skrivande stund(6:40pm) sitter jag och kollar på J's taekwondo. Den är snart slut så då ska vi hem och äta middag. Sedan blir det väll att hämta upp C innan jag är off.

Idag är det för övrigt exakt två veckor kvar tills pappa, Wille, farmor, och Nina kommer. YAY!

Likes

Comments

Postad i: Bucketlist, Livet i USA, år 1, Resor

Hejsan!
Förbered er för världens längsta inlägg, haha!

Mellan 6-11 Juni var jag i Sanibel Island Florida med min värdmamma och mina värdbarn. Det var en fin liten ö.

tisdagen åkte vi till flygplatsen runt 2:30pm. Vi var där runt 3/3:15 och planet gick 4:15. Vi var däremot väldigt tidiga tyckt min värdmamma, haha. Men vi gick faktiskt igenom snabb-säkerhetskontrollen istället för den vanliga, så det gick mycket fortare än normalt.

När vi satt och väntade på flyget visste vi inte om det skulle avgå i tid (eller överhuvudtaget) då det regnade, men det blev i tid ändå, vilket var skönt. När vi väntade på avgång mejlade jag till värdfamiljerna jag fått under dagen. Jag läste deras brev, kollade på deras bilder, och skrev till dem att jag var intresserad av att prata. En av dem är familjen jag sedan matchade med (ni kan läsa om familjen här). Hon uppskattade att jag svarade fort på frågorna hon skickat och tyckte att vi hade liknande värderingar. Hon skrev att jag kunde ringa henne närsomhelst under dagen för att prata.

Under flygturen läste jag en bok så tiden fick ganska snabbt, även om det bara tog ca 2&1/2 timma.
När vi anlände regnade det. Det hade vi däremot räknat med då det enligt väderrapporten skulle regna varje dag under eftermiddagarna.
För att saker och ting skulle gå lite snabbare, gick min VM och hämtade ut hyrbilen, medan jag och barnen väntade på våra barnbilstolsväskor. Vi hade inga incheckade väskor eller carry-ons då det kostar extra. Bara ryggsäckar som personal items och barnbilstolsväskor då de var gratis att ta med. Och ja, de var stoppade med lite mer än bilbarnstolar haha!

När vi tillslut fått våra saker (tog ett bra tag, det är ju en väldigt stor och upptagen flygplats i Punta Gorda, Hahaha(supereliten och vi var det enda flyget som anlänt denna tid.)) visade min vm oss till bilen(hon kom tillbaka och väntade med oss då det tog en sådan lång tid) och sedan åkte vi till Walmart för att handla mat att äta under veckan. Det blev också två brädspel (Life & Clue) som vi kunde spela under tiden det regnade.

Vi kom fram till vårt air bnb runt 10pm. Då lastade vi in alla saker från bilen såklart och sedan blev det läggdags med en gång för barnen. 10:30pm kunde jag tillslut ringa till värdmamman i San Diego och prata. Som tur var, är det 3h tidsskillnad så klockan var bara 7:30 där, vilket inte är allt försent. Vi pratade i ca 35 minuter och därefter gick jag direkt till sängs.

Onsdag
Barnen vaknade runt 8:30 och då gick upp runt 9. Strax därefter gick vi till stranden som var en 5 minuters promenad från lägenheten. Det var en privatstrand och den var ganska fin. Det var en fin väg dit också, typ en grusväg mellan träd och buskar. Dock, eftersom att det regnat, var det värdens vattenpöl på vägen som man var tvungen att gå igenom då det inte fanns någon väg runtom. Men det var ju bara varmt regnvatten så det gjorde väl inte så mycket.

På stranden plockade vi snäckskal. Det fanns hur många som helst där! Har inte sett så många förut. Vi fick en hel del kan jag säga!
Vi vadade även ut i vattnet och vågorna. Just då var det en skylt där det stod att vågorna var för stora för att bada. Så vi stod bara i havet ett tag. Vattnet var hur varmt som helst! Det hade jag verkligen inte förväntat mig. Jag höll på att tappa hakan när jag hörde min vm säga: "It's pretty cold" jag ba "What!? It's super warm!" Hon sa då: jo det är ju ganska varmt, men jag trodde det skulle vara varmare. Gulfen är alltid varm och jag har hört att temperaturen kan bli som badkarsvatten.
Hon berättade också att hon är världen badkruka och kan typ inte gå i vattnet om det är mycket kallare än var det var nu. En av orsakerna till att vi åkte till den sidan av Florida som ligger vid The Gulf of Mexico, haha!

Efter ett tag gick vi tillbaka och lämnade alla snäckor vi plockat. Sedan tog vi cyklar som tillhörde vårt air bnb och var fria för gäster att använda. Vi cyklade omkring på ön ett tag och åkte till en ände. Där fanns en fyr och en pier. När vi var där såg vi delfiner som simmade förbi. De simmade ganska nära, och alla som var där stannade upp med det de höll på med och kollade på dem.

Sedan åkte vi tillbaka. Vi bestämde att vi skulle äta glass på ett lokalt ställe som heter Pinocchio, dock var det en bit dit och barnen blev trötta så vi gick till DQ istället. När glassen var slut åkte vi hem igen, åt lunch och tog det lite lugnt. Regnet kom så vi stannade inne såklart.
Min vm körde barnen till camp runt 1:15pm pch plockade upp dem igen runt 4:40pm. Det fortsatte att regna hela dagen så vi stannade inne och spelade spel.
Senare på kvällen skypeade jag en stund med mina nästa värdbarn, innan jag gick till sängs.

Torsdag
Idag blev det stranden på morgonen igen. Denna gång gick vi lite längre ut i vågorna då det var ok, men de var fortfarande ganska stora. J var lite försiktig i början men blev modigare ju längre han var i vattnet.

Efter ett tag gick vi hem igen för lite lunch osv. Det var meningen att vi skulle åka ut med en båt och fiska runt 1pm, men eftersom att det regnat så mycket dagarna innan och varit lite storm, blev det inställt då vågorna fortfarande var för stora. Istället bokade min vm en Dolphin & wildlife cruise som började klockan 4pm.

Eftersom vi hade ett tag kvar tills dess körde vi till ett vildlivs refuge. Vi tog bilen igenom där. Var väl inte jättemycket att de där, men fåglar och några träd som växte i saltvatten. Dock brukar det vara fler fåglar som sitter på sanddyner i vattnet, men eftersom det regnat mycket var dessa täckta. Men några fåglar fick vi se ändå.
Därefter åkte vi till en publik strand som tydligen var känd för Sanibel Island. Vi var bara där i ca 30 minuter då vi var tvungna att åka till Cruisen. Alla kom iallafall överens om att vi gillade vår privatstrand bättre. Det var finare sand och inte lika höga vågor.

Cruisen avgick från Camano Island, en ö som ligger bredvid Sanibel. För att komma dit åkte vi igenom en skitstor resort där alla åkte runt i golfbilar. Det tog typ 5 minuter att åka från början till hamnen vi skulle till. Och det var en väldig random hastighetsgräns; 19mph... hallå? Varför inte 20? Haha. Det var samma när jag och Lena var i Nashville och vi åkte på en gata där det var 24mph.

Cruisen var iallafall bra! Det var väldigt varm, typ 30 grader, så det var skönt att åka båt som fläktade. Vi såg en hel del delfiner och också några pelikaner. Delfinerna följde båten några gångerna, men det verkade som att de höll på att äta så de var mer intresserade av det än att leka.

Efteråt åt vi middag på en känd restaurang som heter bubbleroom. Där är det jul hela tiden tydligen. Namnet hade de fått eftersom att de hade "bubbellampor" överallt.
Maten var god, men inget märkvärdigt. Jag tog en meny då man fick deras bubblebröd(som var typ bröd med ost och vitlök osv på) en typ kanelbulle, en sallad, en förrätt till huvudrätt, och en av deras kända desserter. Det låter mycket och det var det också, haha. Dyrt också, men kan ju säga att det var den billigaste menyn på deras meny. Min vm tog samma meny, vilket innebar att vi fick desserter(SKITSTORA). Vi alla delade på dem dagen efter men ärligt talat hade jag förväntat mig mer. De var inte jättegoda, men de funkade. Vi tog iallafall en chokladtårta med jordgubbar och grädde(som såklart innehöll 1 ton av socker), och en choklad cheesecake med ngn körsbärskompott på toppen.

När vi kom hem gick vi till stranden en stund igen och hade tänkt kolla på solnedgången, men såklart var vi på fel sida, så vi planerade att göra det på fredagen istället.
När vi var på stranden var iallafall himlen lite rosa och jag sa till C att det skulle bli coolt om hon gjorde en handstående eller hjulning i ett kort. Så vi prova massa gånger och fick några som var ganska bra.

Fredag
Idag blev det stranden på morgonen igen såklart. Senare gick vi hem igen och min vm cyklade med barnen till deras camp som var 9:30-12:30. Under tiden läste jag en bok och skypeade i 10 minuter med en potentiell värdfamilj för att ha lite backup ifall San Diego-familjen valde en annan Au pair.
Efteråt cyklade jag och min vm och plockade upp barnen. Därefter åkte vi till Pinocchio's och åt glass då det låg i princip bredvid deras sea School.

Efter glassen åkte vi till en strand barnen var på med deras sea School. Det var en bra strand också så vi stannade ett tag.
Det var långgrunt så vi gick ut en vid. Jag stod typ på knä så att vattnet skulle komma upp till axlarna. Jag hade mina solglasögon på mig då det var väldigt starkt ljus. Under typ 30 sekunder stod jag med ansiktet mot stranden. Såklart, just då, kom världens våg som sköljde över mig och tog även mina solglasögon med sig... vi hittade inte dem sedan 😂

Men vi skulle ändå till en affär och köpa myggspray så då kunde jag köpa nya där haha! Vi cyklade dit efter att vi varit hemma en stund pch bytt till torra kläder osv. Jag hittade ett par jag gillade iallafall. Samma form som på de andra, vilket jag gillar. De är bruna med ett leopardmönster typ, och en gulddetalj på sidorna. Glaset är brunt. De andra jag hade var svarta så att allt bara blev mörkare, nu blir allt gulare istället vilket jag var lite osäker på först, men det är faktiskt ett ganska behagligt ljus.

Efteråt åkte vi hem igen och åt lite. Sedan stannade vi inne ett tag för att komma ut ur solen lite då den var väldigt stark. Idag var enda dagen det inte regnade, vilket var skönt. Jag låg utomhus i en hammock i skuggan och läste. Supermysigt!

Senare åkte vi till en annan strand för att se på solnedgången. Vi åt också våra desserter från middagen dagen innan. Vi plockade lite snäckor också. Det var stora högar med bara snäckor!

J blev lite grumpy och han ville inte säga vad det var. Så vi försökte komma på något att göra och få han på bättre humör. Min vm föreslog att vi kunde gå och kolla på några traktorer som fanns längre bort, vilket han ville. Dock, halvvägs dit, tvärvände han pch gick gick och surade igen. Min vm pch C var upptagna med att plocka snäckor, så jag följde efter J. Jag försökte göra han gladare pch fråga varför han var på dåligt humör, utan lycka. Jag föreslog då att vi kunde bygga sandslott, vilket han tyckte var en väldigt bra idé. Han frågade hur vi skulle göra det utan hinkar osv, men jag svarade att vi fick använda våra händer och bygga med istället.
Detta höll honom ockuperad och på bra humör under resten av tiden, vilket var bra. C joinade också och byggde ett eget sandslott. Min vm tyckte det var en jättebra idé också och undrade varför vi inte kommit på att bygga sandslott tidigare under veckan. Bra fråga, haha!

Vi stannade iallafall pch kollade på solnedgången tillsammans med många andra. När vi skulle gå ville barnen inte det, utan de skulle fortsätta att bygga på dina sandslott, men vi fick gå till bilen ändå och skynda oss innan det blev bäcksvart.

Lördag
Idag sov barnen lite längre, till 8:30am typ då de varit uppe längre kvällen innan. Det var utcheckningen klockan 10 men vi hade alla saker packade redan så vi kunde ta det lugnt.

Jag fick ett sms av min vm om att de var utomhus och kollade på två manatees(sjökor?) som simmade i viken utanför lägenheten. Så jag tog på mig flip-flops och regnjacka och fick ut i regnet och kollade jag också.

När vi checkat ut funderade vi på vad vi skulle göra då det regnade så mycket. Jag kom på att vi kunde åka till ett snäckmuseum då vi åkt förbi det på torsdagen och pratat om att det kunde vara något att göra om det regnade mycket under en dag. Så vi åkte dit. Det regnade sjukt mycket! Tror ärligt talat att jag aldrig sett så mycket regn haha! Det hjälpte ju inte heller att bilens vindrutetorkare inte gick snabbt överhuvud taget. När vi gick från bilen in till museet (typ 20 meter) blev vi blötare än om vi badat i havet, haha!

Museet var bra iallafall. Det var väldigt litet men det fanns en hel del olika snäckskal. Vi lyssnade också på en snubbe som pratade lite om olika snäckor. T.ex. att de äter varandra. Om man hittar snäckor med hål i t.ex. (som jag hittat massor av och undrat varför det är ett hål typ i mitten av skalet) är det för att en annan snäcka borrat ett hål i skalet, sprutat in ett gift så att djuret dör, sedan brutit förseglingen mellan de två snäckskalen, och ätit djuret.

När presentationen eller var man ska kalla det var färdig, gick vi till ett annat rum där man kunde pyssla med snäckor och göra egna djur osv. Det var lite kul faktiskt och barnen hade roligt. Jag tyckte min blev söt iallafall, haha.

När vi var färdiga på museet åkte vi och åt lunch och därefter drog vi oss mot fastlandet igen. Det tar ca 1h att köra till Punta Gorda och hotellet vi skulle bo på under natten. Dock regnade det där också såklart. Så vi stannade inne på hotellet ett tag. Jag fick ett eget rum och barnen sprang fram och tillbaka mellan mitt och deras, haha.
På vägen ringde mamman i San Diego och ville prata med min vm, men eftersom att hon körde bil kunde hon inte prata just då. Så hon ringde upp San Diego-mamman nu istället medan barnen var på mitt rum och lekte. När de var färdiga kom min vm också. Hon sa att de pratade i typ 35 minuter och att den andra mamman bara prata och prata, haha! Hon sa också att hon trodde hon sålt mig, vilket kändes bra.

Det hade slutat regna så vi tog bilen till en hamn där det fanns lite butiker osv. Vi kollade lite på båtarna och även i några souvenirbutiker. Barnen ville gärna ha någonting med en sjöko, så det letade vi för fullt över. Dock hittade vi ingen som var liten nog att ta med i planet.
Vi åt också glass innan åkte förbi subway och sen vidare till hotellet igen.

På hotellet fick jag sedan ett samtal från mamman i San Diego som sa att hon ville matcha med mig. YAY! Mer om detta kan ni läsa i detta inlägg.

Nu hade hotellpoolen äntligen öppnat så vi gick dit i ca 30 minuter innan det var läggdags. Däremot var det bara J som badade då C tyckte det var för kallt.

Väl på hotellrummet igen åt jag min smörgås pch kollade på 2&1/2 men innan jag försökte sova. Dock var det någon som spelade skithög musik. Som tur var kunde jag koppla bort det, men det tog sin tid att somna pga detta. Hörde även min vm ringa flera gånger till receptionen pch klaga, dock blev det inte mycket bättre. De sänkte ljudet liiiiite ibland, men sen höjde dem igen.... herregud, de är på ett hotell!

Söndag
Klockan ringde 3:30am så då borstade jag tänderna, bytte om, packade det sista, och 3:55am var det ut igenom dörren.
Det tog ca 15 minuter att åka till flygplatsen. Denna gång var vi där i god tid innan.
Vi lämnade hyrbilen och den checkade vi in. Allt gick smooth. Vi hade packat ännu mer saker i bilbarnsstolsväskorna denna gång men vi kom undan ändå. Dock var det nära att hon som checkade väskorna öppnade dem, haha!

Vi köpte lite snacks och frukost i affären på flygplatsen och barnen hittade (äntligen) sjökor. Det blev ett sjöko-gossedjur var. Nu när vi var incheckade osv går det ju bra att ha dem.
Planet gick tillslut och vi var hemma runt 9am.

Likes

Comments

Postad i: Förlägning, Matchningsprocessen 2.0, Livet i USA, år 1

Som rubriken lyder: jag har matchat!
Äntligen! Jag har varit så nervös och haft ångest haha...
Jag hade två månader i matchningsprocessen (27e april till 26e Juni) och som jag berättade i ett tidigare ​inlägg , hade jag is i magen under första månaden. Jag väntade på en familj i Californien då det är dit jag helst vill komma. Det har alltid varit en dröm att bo där. Dock fick jag bara två matchningar från Californien, en nära San Fransico, och en i Los Angeles. Dock valde båda familjer en annan Au pair.

Efter en månad började jag prata med alla familjer jag fick. Det låg dock lite still med matchningar just då så jag blev nervös över att jag kanske sagt nej till alla som finns. Dagen efter fick jag iallafall två till matchningar så då kändes det bättre. Det var en från Washington state som jag gillade och även en från connecticut. Jag jämförde båda två. Jag ville ju gärna till västra delen av landet, dock skulle det antagligen vara svårt att hitta personer i min ålder nära då familjen bodde på en ö. Så jag bestämde att jag gillade connecticut familjen mer. Jag pratade ändå med båda familjer. Jag fick senare höra att Washington familjen valt en annan Au pair. Jag mejlade connecticut familjen och sa att jag verkligen trodde vi skulle bli en bra match och undrade om de ville matcha med mig. Dock sa de att de valt en annan väg för barnpassning.

Det var nu måndagkväll och jag hade nu ganska mycket ångest. Jag ville ju verkligen inte åka hem! Jag messade med mamma och pappa och de försökte lugna mig, haha.

Dagen efter däremot vaknade jag upp till en ny matchning. Yay! Det kändes plötsligt mycket bättre. Lite senare fick jag en matchning till. Jag blev jätteglad när jag såg att det var en familj ifrån San Diego California! Detta är familjen jag senare matchade med. ​Familj #30 .
Senare under dagen fick jag ytterligare två matchningar, så jag fick fyra matchningar under den dagen, haha. Och jag som trodde alla familjer var slut?

Jag fick ett mejl från San Diego familjen ned frågor som jag snabbt svarade på. Senare fick jag ett mejl om att de tyckte mina värderingar var bra och att det var ganska likt deras egna. Hon sa att jag kunde ringa när som helst under dagen och prata. Så jag ringde runt 10:30pm då jag kommit fram till mitt och värdfamiljen air b&b i Florida. Vi pratade i ca 35 minuter och bestämde att jag skulle Skypea med barnen kvällen efter då mamma verkligen gillade mig(!).

Jag messade värdmamman i familjen dagen efter runt 9am och sa att jag hade tid att prata fram till 12pm om de hade tid. Jag menade med barnen istället för på kvällen, men jah tror hon trodde att jag hade andra frågor eller något. Vi pratade iallafall i typ 10 minuter ändå.

Jag skypeade med barnen i ca 30 minuter på kvällen och det kändes bra. Jag gav också numret till min VM då mamman ville prata med henne(och så gav jag ju en heads up till min VM såklart), och jag fick en emailadress till deras förra Au pair. Jag hade inte tänkt att mejla men jag gjorde det ändå för det kändes som att mamman ville att jag skulle göra det.

Jag smsade mamman nästa dag och sa att jag gillade samtalet med barnen och hoppades att de också gjorde det. Hon svarade inte så jag blev lite orolig, men dagen efter fick jag ett svar om att barnen också gillade samtalet.

På lördagen pratade min VM med mamman och senare på kvällen fick jag ett samtal. Det var mamman i San Diego familjen som sa att hon verkligen gillade mig och ville matcha om jag också ville det(!!!!!!). Hon sa också att de pratade med en annan tjej som de kunde matcha med om jah inte ville, men hon sa att både hon pch barnen gillade mig mer så jag var förstavalet.
Hon frågade om jah pratat med hennes förra au pair varpå jag svarade att jag skulle göra det på måndag. Hon sa då att hon hoppats på att matcha under helgen men att vi kunde vänta om jag ville prata med au pairen först.
Jag svarade att jag kände mig väldigt säker i mitt beslut om att matcha med dem och att jag inte skulle ändra mig om jag pratade med au pairen, bara göra beslutet starkare.

Så hon pratade med organisationen med en gång. På min Au pair sida hände dock inget, men klockan var ju runt 8pm. På söndagen kollade jag igen. Alla andra familjer hade försvunnit, men det fanns fortfarande inget jag skulle skriva under(för att färdigställa matchningen.)
Jag fick ett sms från mamman att jag skulle skriva under, varpå jag svarade att jag inte kunde det än.
Jag blev orolig över att familjen av misstag matchat med den andra tjejen istället. Det är ju lite förvirrande med mina namn då jag i min ansökab heter Hanna, men de känner mig som Felicia. (Jag fick även tre andra matchningar så det gjorde ju inte saken bättre, haha!)
Jag pratade sedan med lin counsler som sa att det var för att det var söndag och ingen på kontoret hade fixat det än. Hon sa att det har gått in i systemet, men att en person måste göra något. Det skulle komma på måndagen.

Så på måndagen gick jag in igen och där var det! Jag skrev under och var äntligen matchad!

Så himla kul! Speciellt att jag fick min California-familj! Jag hade gett upp hoppet om Cali och ställt in mig på att komma till östkusten. Men så fick jag en Cali-familj! Dessutom i San Diego! Södra delen av staten som jag mest ut av allt ville till. Det hade jag aldrig trott!

Likes

Comments

Postad i: Förlägning, Matchningsprocessen 2.0

På söndagen förra veckan mejlade jag Connecticut familjen jag pratat med och verkligen gillade. Jag skrev att jag trodde att vi skulle bli en bra matchning och undrade om de också tyckte så. Jag fick ett svar om att de verkligen gillade mig men bestämt sig för att gå en annan väg med barnpassning.
Samma dag fick jag också ett mejl från Seattle-familjen om att de valt en annan au pair.

Men på måndagen, just som jag fått panik och ångest över att jag inte skulle hitta någon familj då det säkert inte fanns några kvar och jag hade lite tid på mig, fick jag fyra nya matchningar Haha! Så de kommer jag skriva om i detta inlägg (samt några andra jag fick under veckan)

Match #29
Riverside Connecticut. Familjen har fyra barn, två tjejer 8 & 3 år, samt två killar 6 & 5 år. De har också en hund.

Match #30 - MIN FAMILJ
San Marcos, California(!)
San Marcos är en förort till San Diego och från där familjen bor är det ca 30-60 minuter till downtown San Diego (Ungefär som från Solon till Cleveland downtown) beroende på trafiken.

Familjen har tre barn. Två tvillingtjejer P & D på 7 år, samt en kille S som är 9. Familjen har indiskt påbrå och är vegetarianer. De är inte jättereligiösa, men lär barnen om hinduism osv.

Jag kommer att hjälpa till på morgonen med frukost osv och sedan köra barnen till skolan. Därefter är jag ledig fram till eftermiddagen då jag plockar upp barnen från skolan och kör till aktiviteter eller hem och leker med osv. Jag ska också hjälpa till med barnens tvätt och att hålla i ordning efter barnen samt laga middag till dem ibland. Verkar ganska likt hur jag jobbar just nu.

Jag kommer ha tillgång till bil under jobbtid, men även under fritiden, vilket är bra såklart då det annars är omöjligt att ta sig någonstans.

Match #31
En familj från Scarsdale New York.
Familjen har en kille på 8 år och en tjej på 6.

Match #32
Dobbs Ferry New York. Hund, kille 5år, tjej 2år

Match #33
En annan familj från Scarsdale New York. Denna gång fyra barn, två tjejer 14 & 12, samt två killar 8 & 5. Hund.

Match #34
Ellicott City, Maryland.
Tjej 13, kille 11 & 5. Fågel

Dessa matchningar fick jag efter att jag matchat med min familj, så jag varken mejlade eller pratade med dem, men skriver de här ändå. (De räknas faktiskt 😉)

Match #35
Commack New York. Kille 9år, tjej 3 år. Hund, katt, samt något annat djur.

Match #36
Morgan Hill California.
Ännu en Cali-familj! Blev faktiskt förvånad, haha! Dessa bodde i norra delen av staten, men ändå ganska mycket mitten tycker jag.
De har iallafall tre killar, 7, 4, & 2 år samt en hund.

Match #37
Millstone, New Jersey. Tjej 6, & 4 år samt en kille som också är 4. Hund.

Likes

Comments

Postad i: Livet i USA, år 1

Hejsan!
I tisdags förra veckan körde jag barnen till pianolektion i Parma efter skolan. Deras vanliga torsdagslektioner på musikskolan är nämligen slut för sommaren. Däremot vill min VM att de tar lektioner under sommaren också, så istället kommer vi åka hem till läraren och har lektioner.
På vägen dit åkte vi förbi massa hur med typ guldfärgade droppar på taket, eller hur jag nu ska beskriva det. Jag såg först ett hos och tänkte att det kunde vara en moské eller något, men sedan såg jag fler och då visste jag inte vad det var. På hemvägen däremot såg jag en skylt där det stod "Ukrainian village" så det förklarar väl saken. Husen var fina iallafall!
På vägen hem satte jag också på Spotify istället för att lyssna på radion. Under en låt utbrast J "they Said a swear word!!!" Ooops... haha! C förklarade då för honom att i radion byter de ut ordet eller bara tar bort det. Jag spelade helt enkelt med och låtsades att det var radion som spelade, haha!

onsdagen hade J "poetry party" i skolan. Jag åkt självklart dit och kollade på! De hela klassen läste upp dikter som de läst och övat på under sista delen av skolåret. Några läste de som grupp, och så läste varje barn en dikt själva. J's dikt hette "Vegetable soup" och handlade om hur man hackade grönsaker och sen gjorde soppa på det. Han hade även en plastkniv som han hackade med. Haha, gulligt!
När allt var färdigt hade de lite fika för barnen och vi vuxna fick ta hem några av barnens saker som de inte längre behövde under skolåret. Sedan var det recess. J ville att jag skulle stanna under rasten så jag stannade en stund innan jag åkte hem igen.
När jag var hemma spelade jag lite piano. Jag lyssnade nämligen på "Midnight sun" (twilight från Edwards perspektiv. Rekommenderas om ni gillar twilight!) så jag blev sugen på att spela "the river flows in you" då Edward spelar den låten i en av filmerna.
Iallafall, jag skrev ut noter på låten iallafall. Jag trodde den skulle vara jättesvårspelad, men än så länge går det fanatiskt väldigt bra och det låter fint.

fredagen åkte jag till barnens skola igen. Denna gång var det C som skulle besökas. De hade ju, som jag skrev i förra inlägget, mini society i skolan under veckan där de säljer och köper saker. C sålde ju chokladbollar. De hade sålt under hela veckan till andra klasser och idag var det föräldrars tur att komma och köpa. När vi kom fick vi låtsaspengar av läraren och sedan var det bara att gå runt i klassrummet och handla. Såklart köpte jag chokladbollar av C, en chocolate chip cookie av någon då C sa att de var jättegoda och jag var tvungen att prova, och en hel del annan skit, haha! T.ex, slime, en sten, & "hitta-ordet" korsord. Men jag köpte också ett bokmärke(gem med dekorativt band) som kan komma till användning haha, samt ett tic-tac-toe som någon gjort. Det var en nätpåse typ med en målad spelplan, samt små stenar som var målade som X eller O. Det kan också komma till användning under resor och så för att hålla barnen underhållna.
C har förresten för ett tag sedan börjat kalla mig för Feline (fee+line), don't ask me why, haha! Men det är lite gulligt.

Efter mini society tog jag med barnen hem igen då skolan var över. De lekte då med sina kompisarna. När jag blev ledig åkte jag till Lena ett tag.

I lördags åkte jag och Lena till Medina där vi mötte Linda. Det var "farmers market" där som vi gick till. Det var en marknad som sagt och folk sålde mat och sådant. Det var också polis och brandbilar där och även en skolbuss(som vi såklart gick in i!)
När vi kände oss färdiga åt vi glass och gick in i affärer. Linda har ett halsband som är i form av Ohio som jag också vill ha. Så vi gick till butiken där hon köpte det. Dock kunde jag inte bestämma mig om jag ville ha Ohio graverat eller ett hjärta där Cleveland är, så jag köpte inget. Men nu har jag bestämt mig för hjärtat, haha! Så Linda ska köpa det åt mig och ta med det på söndag få det är cluster event så får jag ge henne pengar då.

Efteråt satte vi oss på en bänk ett tag och pratade tills marknaden tog slut och sedan var det dax för Linda att åka hem och jobba. Jag och Lena drog oss också hemåt då.
Vi åkte till tj maxx först då Lena ville kolla på något, och sedan åkte vi till Bahama breeze för lunch. Det var jättegott så blir kanske fler gånger som vi går dit.
Sedan åkte vi hem till mig under 1h eller så och bara satt och vilade, innan vi åkte till starbucks för att träffa en killkompis till Lena som hon smsat med. Han var jättetrevlig!
Jag hade stjärnor att använda(starbucks app som man samlar stjärnor med och får något gratis) så jag tänkte ta en matlåda, men tyvärr var den jag ville ha slut. Jag funderade på att ta en annan som också såg god ut, men jag tog en dricka istället. Däremot, eftersom vi satt där till stängning, gav de som jobbade där, oss de tre sista matlådor som var kvar då de annars var tvungna att slänga dem. Så jag fick den låda som jag funderat på att ta istället ändå, haha!

I söndag skypeade jag med mamma och sen gjorde jag inte jättemycket. Jag ville ut ut huset så jag åkte till mallet en stund och kollade runt. Sedan träffade jag Lena på caféet vi gick till en annan gång. Vi gick också förbi en vägg där det står Joy, och därefter åkte vi hem till henne några timmar innan jag åkte hem igen.

Likes

Comments

~ Life begins at the end of your comfort zone ~