~ Life begins at the end of your comfort zone ~

Nu har jag äntligen läst boken The Curly Girl Handbook! Jag har velat läsa boken sedan jag upptäckte att den fanns men har inte blivit av att jag beställt den. Men tillslut gjorde jag det! Det var dessutom mycket enklare att hitta den här i USA.

Så i tisdags efter collegelektionen åkte jag till walmart och köpte hårprodukter. Jag ska nämligen börja med "The Curly Girl Method"! I princip balsammetoden skulle jag väl säga, eftersom att boken rekommenderar det. Hag rekommenderar alla lockhåriga personer där ute att läsa den! Även om du bara känner en lockhårig person, läs den! Och ni med "vågigt" läs den, ni passar också in i grupper lockhårig ;)
Jag har lärt mig mycket av boken!:)
Bland annat fick jag lära mig att man ALLTID ska klippa lockigt hår torrt och att man klipper en lock i taget. Eftersom att mitt hår var i desperate need av en klippning då det var väldigt slitet och även ojämt lr hur man nu ska förklarade, bokade jag en klipptid på en frisörsalong där de använder sig av the Curly girl method, alltså klipper håret torrt. Jag bokade en tid på onsdagen.

Salongen var som sagt ca 15 minuter bort och hade bra reviews. Jag visste även att det skulle bli väldigt dyrt då det stod priser på deras hemsida, men jag tänkte att det kunde vara värt det. Om man ska börja med the Curly girl method får man väl göra det på riktigt! $85 gick det på, absolut dyraste klippningen jag varit med om! Men det var värt det :) lockarna ser jätte bra och upplivade ut, det blev klippt så att volymen är på "rätt" ställe osv. Men vi tar det från början!

Jag gick in genom dörrarna och direkt var någon vid min sida och välkomnande mig. Foaljén var mysig och hela salong var fräsch och såg proffsig och lyxig ut. När jag sagt att jag hade en tid bokad kom frisören, presenterade sig, tog min jacka osv. Sedan blev jag hänvisad till stolen, fick berätta lite om vad jag hade mest problem med med håret och hur jag ville ändra osv. Hon frågade också om jag klippt mig med Curly girl metoden i Sverige, men sa att jag inte hade hört talas om det för än jag läst boken. Då sa hon att när hon fick höra talas om metoden blev hon genast intresserad att lära sig den. Hon träffade Lorraine (författaren av boken) och har även jobbat med henne. Så jag kände att jag var i bra händer!

På frågan om problemen med håret sa jag att det blir väldigt torrt och slitet, speciellt på vintern. Men nu vet jag mer hur man kan hantera det, då jah läst boken.
Jag sa även att jag tyckte att håret vara hängde där och att jag ville ha en mer frisyr av det, men samtidigt spara längden lite då jag vill spara ut håret. Men jag vill klippa av allt slitet.
Så hon sa vad hon tyckte hon ville klippa och jag sa att det verkade bra!
Så hon började klippa lock för lock. Det tog faktiskt inte lika lång tid som jag trodde det skulle göra. Hon använde bara sax och händer som redskap. Inget vatten, ingen kam.
När allt var färdigt var håret frissigt eftersom att hon kammat fingrarna igenom det då hon klippt det, men man såg fortfarande hur frisyren var. Men såklart är man ju tvungen att se hur det ser ut när lockarna "är som de ska vara". Så det blev tvättdax!

Inte konstigt att det var en av de dyrare salongerna. Jag fick sätta mig i "tvättstolen". Frisören skjusterade sen stolen så att jag låg ner. Sedan började kulor röra sig. Jaaa, det var en massagestol! Jag fick även en mask over ögonen som var varm. Och med frisören som tvättade håret och masserade hårbotten(använde Curly girl method godkända produkter), var det såklart väldigt skönt och avslappnande!
Hon visade även hur man torkat pch stylar håret bäst, som även beskrivs i boken.
Balsamet sköljde hon inte ut, utan det sugs upp av håret. Överflödet försvinner när håret torkad(huvudet upp och ner, håret kramas med en tshirt). Dax flr gel. Huvudet kvar upp och ner, ganska blött fortfarande, krama in. Kan ev torka lite till.

När huvudet var upprätt igen satte hon i klämmor i håret längs rötterna för att lyfta och ge mer volym på toppen. Därefter fick jag sätta mig i torkmaskinen. Det kändes som att jag var i ett rymdskepp eller något :p
När håret väl var torrt tog frisören bort klämmorna. Håret såg ganska krispigt ut av gelen, men Sedan fick jag lita huvudet upp och ner igen frisören "skakade" lätt håret med fingertopparna längs hårbotten. Hon rörde inte lockarna eller kramade håret. När jag tätare huvudet igen såg håret bra ut, onte krispigt eller något, utan fylligt pch lockarna var inte frissiga.
Frisören klippte några lockar till där hon tyckte det behövdes finskjusteras, sedan var det färdigt!

Understa bilden till vänster är före, översta bilden till höger är efter.

Skillnad eller!? Eeh, jaaa!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Tjenare mittbenare! Här kommer åter igen en liten recap på (halva) veckan. :)
Varför kommer det sig att jag (nästan) alltid skriver blogginlägg om veckan på torsdagar btw?? Makes No sense 😂

Måndag
I måndags var det Clustermeeting på kvällen. Vi var hemma hos en brasiliansk au pair vid namn Larissa. Hennes värdfamilj hade fixat eventet med halloweentema. Helst skulle man vara utklädd(vilket nästan inga var). Jag hade bara en sjal över huvudet typ för jag hade ingen aning om vad jag skulle göra, och ville inte heller vara för utspökad då jag kände på mig att ingen anan skulle vara det.
På eventet åt vi lite mat och efterrätt, sedan karvade vi pumpor. Jag ville göra Musse och Mimmipigg som pussas och så är det ett hjärta(hittade på Pinterest såklart) dock funkade inte vår skrivare så jag kunde inte skriva ut bilden... istället gjorde jag ngt kattliknande. Blev inte så bra 😂

Satt för övrigt en ekorre utanför vårt köksfönster tidigare under dan.

Tisdag
Collegelektion igen som vanligt! Vi gjorde väl inget som är värt att beskriva 😛

På kvällen blev mina värdbarn "booade" av några andra barn i området. Det är något som håller på runt halloween. Barnet i området går till ett hus och lämnar en gåva. Sedan ringer de på dörren och springer därifrån så ingen ser vem det var. Personerna som fått gåvan sätter då upp en lapp som det står "we've been booed" på, så att de inte ska bli booade igen. Därefter är det deras tur att lämna en gåva hos någon och springa därifrån. Och så går turen över till nästa osv...
Så på kvällen gjorde vi det hos två andra hus i området(man skulle göra det för två). Barnen tyckte det var väldigt roligt såklart!
Min värdmamma kom också på Idén att även göra det för de vuxna i husen vi gick till. I stället för att ge en gåva med godis, pennor och annat smått och gott och lappen som förklarade leken, gav de ölflaskor och en lapp som det stod "you've been boozed" på, haha! Det tyckte jag var lite roligt :p

Måste ju skicka med länkarna till vart man kan få tag på pappret man skickar med så ni förstår vad jag menar!
www.beenbooed.com

https://beerwhiskeyandbrotherhood.files.wordpress.com/2010/10/boo-poem2.pdf

Onsdag
I onsdags gjorde jag inte mycket mer än att åka till frisören. Mer om det i ett annat inlägg!

För att fylla ut om dagen lite kan jag ju berätta att jag plogar ljudböcker under dagarna. Jag skaffade en gratismånad på nextory. Normalt är det 14 dagar men jag hade en kod så jag fick 30 istället. Sedan fungerade inte appen gör mig först, så då fick jag ytterligare 14 dagar som kompensation.
Anyway. Jag kör ju ganska mycket bil, till och från skola och aktiviteter med kompisar osv. Jag gillar då att lyssna på ngt och det är perfekt med en ljudbok då jag kan "läsa" samtidigt som jag gör ngt annat. Även när jag tvättar kläder lr vad som helst. Dock finns inte de böckerna jag mest vill läsa där, men det funkat ändå och jag kan lyssna på böcker som jag kanske inte annars hade läst. Vilket kan vara kul.
Om någon vet bra ljudböcker som finns på nextory, kommentera gärna och ge förslag!
Eller ge förslag ändå! Även om boken inte finns där. Vilken/Vilka bok/böcker är er favorit/favoriter som jag bara måste läsa?

Torsdag
Lektion igen, inte heller idag något intressant att berätta om.
Därefter åkte jag hem till Julia. Vi åkte till target då Hon behövde köpa en present till sin värdpappa som fyller år. Sedan åkte vi hem till henne igen. Jag hjälpte henne att färga hennes utväxt och sedan beställde vi pizza för delivery och åt framför the Kardashians som gick på tvn just då. Sedan var det tyvärr dax att åka hem igen pch jobba, men dagen har varit väldigt bra!

Likes

Comments

I'm so excited!!!!!
Jag har nu bestämt var jag ska åka under min semestervecka i november!
Som jag nämnde i ett tidigare inlägg var jag osäker på vart jag ville åka. Jag letade även efter någon att resa med. Dock hittade jag ingen reskamrat då de flesta jobbar och den person som har semester samtidigt har inga pengar att resa någonstans då hon redan planerat weekendresor.
Så jag fick planera en resa själv. Jag funderar på Florida, men var osäker på vad jag ville göra där osv. Om jah inte träffar några där hade det också kanske blivit ganska ensamt. Det hade varit roligare att åka dit med kompisar och jag vet andra som vill dit.
Dit jag vill mest av allt är Kalifornien, men även Las vegas och Grand Canyon. Det finns en tour med Trek america som jag planerat att kanske åka på under min resemånad. Den är under två eller tre veckor (beroende på vilken man väljer) genom Kalifornien och till grand canyon och las vegas osv.
Däremot bestämde jag mig för att göra nästan denna resa under min semestervecka i november istället! Skillnaden är att touren är 1vecka och inte går igenom Kalifornien, men den startat i San Fransico och slutar i Santa Monica, Los Angeles, vilka är de städer jag mest vill se.
Jag bestämde att jag alltid kan åka tillbaka till Kalifornien om det är så. Jag vet en hel del andra som också vill dit så då kanske man kan åka tillsammans.
Eftersom att det är en tour kommer även andra personer vara med såklart så jag kommer ju inte bli ensam heller och så får man se så mycket under veckan!
Jättetaggad!

Jag kommer åka med Au pair adventures då Trek americas tour var fullbokad, men man åker till samma ställen.
Touren är lördag till lördag, så jag åker flyger till San Fransico på fredag och åker hem från LA på måndag. Jag stannar alltså en extradag i LA. Både för att flygen var billigare på måndag men även för att det är roligt att stanna längre!

Här kommer beskrivningen av touren, så som den är beskriven på hemsidan!

Day 1:
8:00am Tour starts in the lobby of our San Francisco Hostel. After making introductions with your tour guide and fellow travelers, you will start your adventure by visiting all the most famous highlights of San Francisco, including: Alamo square, SF City Hall, Union square, China town, Knob Hill, Lumbar st, the Golden Gate Bridge and Fisherman’s Warf and more. After lunch, we head out of the city and across the central valley towards the Sierra Nevada Mountains and Yosemite National Park. Your guide will take the time tonight to cover everything you need to know about Yosemite so you will go to bed with a good idea of how you want to spend your time tomorrow.

*Hotel night, Dinner included
Included Activities
SFO sightseeing tour
Optional Activities
Cable car ride, $7

Day 2:
We get an early start today and spend the majority of our time in Yosemite Valley. There are many amazing hiking trails, short easy hikes and long strenuous ones. Depending on road conditions and weather conditions in the Park, we might also get the chance to see the Giant Sequoia trees…the largest living organism on earth! Your guide will make a plan that work best for the group you are traveling with and for time of year and weather conditions. You will be treated to views of Half Dome and El Cap, a 3,000 ft tall wall of granite! In the late afternoon, you will drive to Bakersfield where we stay the night in a hotel.

*Hotel night, hotel breakfast, lunch included
Included Activities
Yosemite National Park
Optional Activities
Walking, Hiking
Visitor center, museum, art gallery

Day 3 & 4:
Today we continue our journey East and make our way towards the biggest National Park in the lower 48 states, Death Valley. In the summer, Death Valley is the hottest place on earth…so in the winter it is usually a very nice comfortable temperature. In the afternoon we arrive in Las Vegas with plenty of time for a driving tour of the city so that you can get acquainted with the layout. Las Vegas is the gambling capital of the world, but there’s plenty to do along the Strip for gamblers and non-gamblers alike – there’s the casinos and shows, plus tons of shops, outlet malls, amusement rides, dance clubs and great value ‘all you can eat’ buffets. Tonight your guide will organize an optional Vegas Limo Party which is not to be missed! Your second day in Las Vegas is your free day to do what you want. Your guide will help organize any extra activities like skydiving and also an optional group dinner so everyone can enjoy a meal together that fits with your group’s budget.

* 2 Hotel nights, 1 hotel breakfast, 1 lunch included
Included Activities
Las Vegas
Death Valley NP
Optional Activities
shopping on Strip
Sunbathing, Swimming by hotel pool
Casino gambling, clubbing (over 21)
’all you can eat’ buffets, $30+
Limo party ~$30
Las Vegas Shows $60-$180
Skydiving, $229 + extra for photos/video

Day 5:
Leaving Las Vegas behind, we hit the road and start our journey to canyon country. We will arrive at Grand Canyon National Park, known as one of the seven natural wonders of the world in time for a picnic lunch. You will have the whole afternoon to explore the Canyon, visit the information plaza, and take a hike down into the Canyon itself. Tonight we will meet for sunset at a special point along the southrim of the canyon.

*Hotel night, picnic lunch and dinner included
Included Activities
Route 66
Grand Canyon National Park
Optional Activities
Walking, hiking
Sunset with group
IMAX Movie, $12
Helicopter flight $285

Day 6:
Our adventure continues with a drive back into Nevada to the casino town of Laughlin. We will be traveling along one of the most famous stretches of Route 66 today and visit the famous small town of Seligman, AZ, better known as “the birth place of route 66”. Once we arrive at out hotel, you will have the evening free to explore the night life of this Nevada border town, go shopping, or take a walk down to the mighty Colorado River.

*Hotel night, lunch is included
Included Activities
Seligman AZ
Route 66

Day 7:
Today we make a morning drive to Los Angeles in time for lunch. This afternoon your guide will take you on a city tour that will include Hollywood, the walk of stars, Grauman’s Chinese Theater, Dolby Theater, Sunset Blvd, Rodeo drive and more. We will also see the “Pretty Woman” hotel before arriving in famous Santa Monica for dinner. This evening you are staying right in the heart of Santa Monica, allowing you many options from shopping, to bar hopping, walking on the beach, or checking out Santa Monica Pier.

*hostel night, no meals included today
Included Activities
LA City tour
Optional Activities
Santa Monica Pier
Santa Monica Beach
Shopping

Day 8:
Today we have no activities planned. If you are flying out in the afternoon, the hostel can hold your luggage until you are ready for your airport transfer. Because the hostel is so close to the beach, we recommend getting a later flight and spending all day relaxing on the beach. Our friends at the hostel can hold your bags for free until you are ready to leave town 🙂 Many of our travelers choose to take a surfing lesson today. Your guide will tell about what it’s like and help you make a reservation if you are interested.

*no accommodation provided tonight
Optional Activities
Beach time
Santa Monica Pier
Surfing Lessons ~$80

Likes

Comments

Hejsan allesammans!
I fredags kväll kom Julia och Jenny hem till mig. Vi hade filmkväll och eftersom det snart är halloween kollade vi på en skräckfilm. När jag var yngre gillade jag inte skräckfilmer över huvud taget. Jag blev inte rädd, men fick typ panikkänslor och kunde inte sitta still (Carro och Matilda vet 😂), men tycker jag faktiskt att set kan vara ganska roligt att kolla på skräckfilm, även om jag föredrar andra filmer. Jag får inte längre panikkänslor och jag kan sitta still utan problem :p
Filmen vi såg hette the course of Chucky, eller något liknande. Det var typ en själ i en docka som döda folk.
Därefter kollade vi på Corps bride, som var en tecknad halloweenfilm. Ingen skräckfilm denna gång.

I söndags träffade jag Kim B och Lena för brunch. Vi hick till first watch. Som sist åt jag pannkakor. Det gjorde även de andra. Alla var väldigt hungriga så vi beställde två pannkakor var de är stora men vi trodde ändå att vi inte skulle bli mätta på en. Så fel vi hade! Ingen orkade äta upp båda pannkakorna utan bara ena, haha! Tur att man får alla tester med sig hem i USA! Middagen räddad, haha.

Efter brunchen bestämde vi oss för att åka till beachwood mall. Julia joinade oss även, vilket var roligt. Jag köpte tre tjockare tröjor, en klänning, over the knee strumpor och en handväska. Jag behövde verkligen tjockare tröjor nu när det börjat bli kallare ute. Handväskan behövde jag också då den är större än den jag tog med mig från Sverige. Den jag köpte är perfekt att ha till skolan då alla böcker osv får plats. Klänningen köpte jag vara då jag gillade den och over the kneestrumporna då de passar till. Klänningen kan man även vika upp och använda som en tröja om det skulle vara så.

När vi var färdiga med shoppingen åkte kom och Lena hem. Jag och Julia gick till the cheesecake factory och träffade Roos. Däremot åt jag inget då jag fortfarande var mätt efter brunchen! Vi satt kvar ett tag och pratade, men sen gick vi till starbucks och satte oss där ett tag istället innan vi skildes åt.

Disclaimer: det var ett tvåpack med strumpor. Vinröda och svarta. Antingen kan man ha de över knäet, eller så kan man vika ner kanten. Därav de olika färgade och långa strumporna på bilden ;)


Kraaaaam💜

Likes

Comments

Hej!
I söndags var jag bortbjuden till Julia då hon fyllt år för ett tag sedan. Hon hade därför en födelsedagsfest. Det var roligt. Vi var 6st där och satt och pratade. Det var även en kvinna där som gjorde hennatatueringar så alla fick var sin. Det var roligt att få en! Jag har aldrig haft en hennatatuering om man bortser från när jag var 11 pch gjorde en katt på armen då jag var i Kroatien. :p

Därefter träffade jag Jenny pch en ny tysk au pair Lina på beachwood place. Vi kollade några affärer och sedan skildes vi åt och åkte hem.

Likes

Comments

Halli hallå!
I lördags träffade jag Isabella och vi bestämde oss för att åka in till downtown Cleveland och går till Rock and Roll Hall of Fame. Inträdet var dock lite dyrt, ca $24, men det var ändå roligt att gå in. Man måste ju ha gjort det någon gång när man bor här! Så det var väl värt det ändå. Som ni kanske vet/kan gissa är det ett museum över rockens historia. Hur den har utvecklats, vilka städer och artister som varit betydelsefulla osv.

När vi var färdiga där bestämde vi oss för att leta efter en Clevelandskylt som ingen av oss ännu hittat. Sist jag letade efter denna skylt tog GPSen oss bara till yatchklubben, vilket den gjorde även denna gång. Däremot hade jag pratat med en annan Au pair som hittat skylten. Hon sa att vi skulle ta nästa avfart efter yatchklubben, så det gjorde vi, och mycket riktigt, där stod skylten!

Ni kanske kommer igår att när jag var vid en annan skyllt var det två brudpar med brudtärnor och bestman som tog kort med skylten. Denna gång vid denna skylt var det oxå två brudpar som fotade! Vad är oddsen? x) får de om det är två brudpar som fotar vid den tredje skylten oxå när jag kommer dit då, haha :p

Likes

Comments

Hola!
Eftersom att jag inte verkar bli något bättre på det där med att uppdatera bloggen regelbundet, kommer här ännu ett inlägg om flera dagar 😂
Det händer inte alltid så där jättemycket under dagarna, iallafall inget som är värt att skriva om så det kanske inte gör så mycket att jag skriver om flera dagar i ett inlägg? Om jag hade skrivit om en dag per inlägg hade vissa blivit väldigt korta. Vilket är bäst? Fler korta inlägg eller ett lite längre? Kommentera gärna era åsikter!
Anyway, åter till vad detta inlägg egentligen ska innehålla 😉

Onsdag
Idag var barnen lediga från skolan, vilket betyder jobb hela dagen! Det gjorde mig dock inget då jag normalt inte jobbar jättemycket. Dessutom hade barnen en playdate hos några kompisar mellan 9am och 12pm vilket betydde att jag var ledig i 3h(eller typ 2&1/2h då det tog ca 15 min att köra en väg till kompisarna).
När jag hade hämtat dem igen gick C över till några andra kompisar. J och jag stannade hemma och spelade Sorry(ett brädspel), färglade målarböcker och pärlade pärlplattor. Sedan kom C hem igen och det var dax att åka till gymnastik och taekwondo. J's taekwondo har blivit uppflyttat 1h då han fått ett nytt bälte. Hans och C's träning börjar därför inte samtidigt längre, så när vi lämnat av C åkte vi till biblioteket en stund innan vi åkte till träningen.

Torsdag
Inte heller denna torsdag var det någon lektion! Det var nämligen fall break. Härligt härligt! Istället tog jag det lugnt på morgonen innan jag åkte och lunchade på panera bread med Roos, Julia och Marysia. Det var trevligt och vi stannade tills det var dags att åka hem och jobba igen.

Fredag
Idag påbörjade jag min uppsatts om "going green". Dock hade jag idétorka och skrev typ ett stycke på hela dagen, vilket var mindre bra. Det innebär mer jobb en annan dag :3
Jag funderade även mer på vad jag ska göra under min semester i november, och kom upp med en plan! Men den berättar jag om i ett annat inlägg 😉

När barnen kom hem från skolan blev det de vanliga rutinerna, snacks och pianospel innan lek. Dock kunde inte deras kompisar leka idag så de kom hem igen. Jag gav dem förslaget att vi skulle baka kladdkaka, vilket de ville. De ville dock baka något annat men jag sa att jag visste att vi hade alla ingredienser till kladdkaka så vi bakar det idag. Vi kan alltid baka något annat någon annan gång! De blev lite besvikna, men jag sa till dem att de kommer älska kakan! Och vem hade rätt?
C var lite rolig när vi bakade. Jag öppnade paketet med kakao och hon sa att hon ville smaka. Jag svarade att det inte skulle vara gott alls men hon insisterade på att bara smaka på lite, jag ba, aja, ta lite på fingret en gång då så får du se. Jag kollade bort och hjälpte J med att hälla i någon annan ingrediens när C springer till diskhon, spottar, dricker vatten och säger eeeeew! Det visade sig att hon hade tagit en hel tesked med kakao och stoppat i munnen! 😂 jag ba, I told ya it's not good! She was like, it's så disgusting!😂😂

När kakan var klar åt vi middag. Jag jobbade till klockan 9pm då båda värdföräldrarna jobbade. Efter middagen kollade vi på Clifford the big red dog. När kakan hade svalnat smakade vi på den, tillsammans med vaniljglass. J och C älskade den och sa att det var den godaste kaka de smakat!
Och joo, god var den! Jag provade ett nytt recept och det var bra, dock hade jag kunnat ta ut den ut ugnen några minuter tidigare, men den var fortfarande kladdig, vilket var tur.
När värdföräldrarna kom hem smakade de oxå på den och tyckte även de att den var jättegod. Den var inte så söt, vilket jag gillar, sa värdmamma. Och hon har väl rätt, den var inte så söt jämfört med bakverken här i USA. Om man jämför med svenska bakverk var den däremot ganska söt :p eller ah, så söt som en kladdkaka brukar vara :)

Likes

Comments

Söndag
På söndagmorgon träffade jag Kim och Kim för frukost/brunch. Vi åkte till First Watch. De hade en hel del att välja mellan, mycket verkade gott, men jag beställde mig för att prova deras blåbärspannkaka, vilken var väldigt god!
Denna restaurang verkar vara ganska populär, för när vi kom dit vid 10:30 fick vi stå i kö för ett bord. Det var bara 15 minuter så inte farligt, men det var inget jag var beredd på!

Senare på eftermiddagen träffade jag ena Kim igen tillsammans med Jenny och Ronja. Vi gick till bion och såg The girl on the train. Jag hade inte sett trailern innan så visste inte vad som väntade, men min värdmamma sa att boken hade fått väldigt bra kritik. Filmen var udda och lite halvkonstig, men jag tyckte faktiskt att den var ganska bra ändå. Jag tyckte inte att den var långtråkig som filmer kan va ibland, utan jag tyckte den var lite intressant och ville komma vidare i filmen och veta vad som skulle hända.

Måndag
Som alltid på måndagar - tvätt stod på schemat. Jag passade även på att åka på ett zumbapass. Der var längesedan jag dansade zumba så det var roligt att göra det igen!
På kvällen träffade jag Jenny på starbucks innan jag åkte hem och sov!

Tisdag
Idag åkte jag till skolan. Därefter åkte jag till Nordström Rack och köpte jackan från Michael Kors jag kollat på ett tag. Det var tre stycken kvar varav två av dem i min storlek, så det var bra att de inte var slut!
När jag kom hem igen skypeade jag med Carro och sedan Rebecka innan jag började jobba igen.

Ganska dåliga bilder, men jackan är marinblå med guldiga detaljer. (Av någon anledning har jag nu mer 3st marinblåish jackor? Jaa, jag antar att jag gillar marinblå jackor x) )

Likes

Comments

Idag har jag varit i USA i två månader! Craaaaaaazy! Känns snarare som två veckor! Vart har tiden tagit vägen? Jag har haft roligt och jag trivs väldigt bra, så jag antar att det är därför tiden gått så fort!

Vad har jag gjort idag då? Inte mycket x) jag sov länge på morgonen. Vid lunch var det meningen att jag skulle åka med ett gäng brasilianare till en farm där man kan plocka äpplen. Jag hade pratat med en av dem på fredagen, men när jag skrev igen idag var de typ redan där. Så jag valde att stanna hemma istället för jag orkade inte åka dit själv. Dessutom, sist när jag umgicks med dem pratade de nästan bara portugisiska hela tiden, vilket inte var så kul. Jag hade en känsla av att samma sak skulle hända igen.

Lite senare kom värdfamiljen hem igen (de hade varit på fotbollsmatch och födelsedagskalas). Vi började då att karva pumpor. Första gången för mig, vad jag kan minnas. Det var kul! Jag gillar att pyssla osv. Jag valde att göra Tingeling då jag såg en pumpa på Pinterest med henne som jag gillade. Jag visste att se små detaljerna skulle bli svåra att göra, vilket det var. Men när jag puttade ur delen jag skurit ut, var det en tjock och stabil del som gick sönder... såklart. Men jag satte tillbaka den med en tandpetare :p
Jag hade även velat göra prickar typ bakom,jag gjorde några men ville egentligen ha fler. Dock hade jag varken tid eller verktyg för det.

Pinterestbilen jag fick inspiration av. (De prickarna jag menade att jag ville göra)

Min pumpa. Blev inte jättebra, och såg inte så bra ut alls så ser var ljust, men såg bättre ut då det var mörkt och ett ljus var tänt inuti!

Senare på kvällen åkte jag och värdfamiljen till en park i närheten. Där var der clam bake. Så vi åt middag där, musslor såklart, men det fanns även soppa, bröd, coleslav, kyckling, sötpotatis och majskolvar. Vi grillade även lite s'mores innan vi åkte hem igen. 

Likes

Comments

Hejsan!
Igår, fredag, efter ett skypesamtal med Carro, träffade jag Jenny. Vi åkte till Cuyahoga valley national park som ligger ca 30 minuter ifrån oss. Där finns bland annat vattenfall som vi bestämde oss för att hitta. Totalt åkte vi till 4 olika vattenfall. Två stycken var inte så mycket att ha, då de knappt kan kallas för vattenfall, men de andra två var bra!
Efter vi varit där åkte vi hem och jobbade i några timmar. Jag och min värdfamilj åkte till en skola, middle School. Der var en high School amerikans fotbollmatch på kvällen, och innan det var det ett event i middle school lokalerna. Det var väl inte så mycket att ha, men man fick pizza och glass. Vi stannade inte för att se på matchen.
Sedan träffade jag Jenny igen. Vi åkte till downtown Chagrin falls och fick till starbucks. Sedan gick vi runt lite utomhus. Det är väldigt mysigt där på kvällen när det är mörkt. Der var mycket folk där och det körde bland annat runt en häst och vagn. Vi såg även vårat 5e vattenfall för dagen 😂

Brandywine waterfall

Blue Hen waterfall

När kom hit var det även två äldre män där som tog kort osv. De gick ner till "botten" och vi var på toppen. När vi sedan började gå därifrån sa de, stå still lite, och så tog de ett kort på oss vid vattenfallet. De sa att det blev väldigt bra och något om att det var en perfekt bild till ett community eller ngt om vattenfall. Hörde inte riktigt så bra vad de sa. Jag och Jenny tyckte det var lite konstigt att ta kort på främlingar bara sådär, men det verkade inte vata ngt skumt iaf 😂

Bridal veil waterfall

Detta vattenfall var lite svårare att hitta. Ser var ingen skylt som pekade dit så vi blev osäkra på hur vi skulle gå, men vi träffade en äldre kvinna med hennes mamma som berättade vägen för oss. Hon sa att hon kom dit ofta då hon tyckte det var så fint. Speciellt när det regnade då det då var ler vatten i vattenfallet. 

När jag och Jenny vad på väg tillbaka stötte vi på dem igen. Kvinnan frågade hur vi tyckte det var och vi svarade att det var väldigt fint. Hon frågade sedan om vi kunde ta ett kort vid vattenfallet tillsammans med hennes mamma då hon skulle tycka det var väldigt roligt. Jag och Jenny som hörde fel pch tyckte att hon frågade om vi kunde ta kort PÅ henne svarade självklart, men sedan fattade vi att hon sa MED. Vi ba, aja, vi kan väl va med på kort. Mamman såg ju så glad ut när vi sa ja så vi ville inte göra henne ledsen. Så när vi tog kortet stod vi på var sin sida av henne, hon höll sina armar runt oss och sen skojade hon och sa "My daughters" och skrattade lite. 

Haha, jag och Jenny tyckte det var lite underligt att folk ville ta kort med random främlingar! Hade ju aldrig hänt i Sverige eller Tyskland!  Sedan om man visar korten för ngn pch de ba, vem är det? Och man ba, ingen aning! Träffade henne/honom där och vi tog ett kort tsm😂

Var även lite komiskt att det hände två gånger på samma dag, haha!

Great falls of Tinkers Creek

Chagrin falls

Likes

Comments

~ Don't dream your life, live your dreams ~