~ Don't dream your life, live your dreams ~

Postad i: Bucketlist, Livet i USA - år 1, Resor, Östkustsemester

Hejsan!
Fredagen 28/7 vaknade jag upp på hostelet i miami. Jag gjorde då iordning mig och sen gick jag ner för att äta frukost som ingick. Det var inte jättemycket, men jag blev mätt. Man fick en smörgås var, ett flingpaket, och en frukt. Jag tog en apelsin för hallå eller, man måste ju äta en apelsin i Florida!

När jag ätit färdigt gick jag till rummet igen och packade alla mina grejer samt checkade ut, innan jag ställde mig utanför hostelet och väntade på att bli upphämtad för everglades touren.
Jag var lite orolig för att ingen skulle komma, då jag hört en skräckhistoria om att de åkte till fel hotel för att plocka upp någon, så de kom aldrig med på touren utan blev ombokade på en senare istället.
Men, de kom, tur!  Det var en minibuss som åkte och plockade upp personer för många olika tourer, och körde oss till respektive bussar.
Jag och två andra skulle på everglades touren och vi var de sista på plats, så när vi satt där vi skulle, rullade bussen mot parken.

Första delen av ditresan var bra. Tour guiden var rolig och skämtade en massa. Han berättade även lite om olika byggnader vi åkte förbi. Vi körde också förbi en bro som är med i Fast and Furious 2, haha.
Andra delen av ditresan gick däremot inte lika smidigt. Det var någon lampa i bussen som började blinka, så vi fick stanna flera gånger. Den slutade inte, så vi åkte till närmsta mack där alla fick gå ur bussen för att gå på en annan. Denna gång en dubbeldäckare med fler säten så jag kunde sitta för mig själv, vilket var skönt. Vi fick också en gratis flaska vatten för att det blev problem.

Resten av resan gick iallafall problemfritt och tillslut var vi framme i everglades nationalpark!
Vi satt först och fick lite info. Det var jättevarmt så skönt att man fick sitta i skuggan.
Först på schemat var en airboat tour. Innan vi gick på fick vi ta en bild som vi sedan fick gratis. I normala fall hade den kostat $5, så det var bra! Inte för att bilden blev så väldigt charmig eller i bästa kvalité, haha.

Airboat turen var bra iallafall. Det var ju liksom den man kom för. Det var ca 1h vi åkte runt på vattnet mellan massa vass samt andra växter, och vi fick se en hel del alligatorer vilket var väldigt kul! De simmade också jättenära, precis bredvid båten, ibland vilket var häftigt.

Efter airboat turen fick vi se en kanske 15 minuter show med en kille från alligator Boys. Han pratade lite om alligatorer, typ att de oftast springer iväg istället för att attackera, att de alligatorer de har där är räddade från olika platser samt infångade typ från trädgårdar osv(det var en där som de hade hämtat från en persons trädgård dagen innan. Det är lag på att de ska hämtas), samt att de alligatorer som var på showen visste att han inte var farlig eller skulle göra något så de brydde sig inte om att han var där. Så han gick runt i vattnet där alligatorerna låg, men de sket i honom.
Sen tog han upp en alligator och satte hakan på munnen. Han öppnade också munnen och förde händerna igenom. Ingen reaktion från alligatorn.
När han sedan stängde munnen igen small det. Om det varit en hand vägen hade den varit av.

Efter showen åkte vi till baka till miami igen och touren var slut. På vägen ut från parken var det en skylt som det stod "See you later, alligator" på, hehehe.

Väl tillbaka på miami beach låg satt jag på stranden och badade i ca 3h innan jag gick till ett Burger King i närheten för mat, och därefter tog jag bussen till flygplatsen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: Bucketlist, Livet i USA - år 2

I fredags när jag plockat upp barnen från skolan, åkte vi direkt till en 99 cent only affär för att köpa något till dem då det varit en bra vecka.
De fick välja två saker var. Normalt är det bara 1 sak, men vi gjorde aldrig något veckan innan, så då fick de något för den veckan också.
De hade däremot några stjärnor kvar att tjäna innan de kunde få dem. Om de inte kom upp till alla stjärnor, skulle vi spara det tills nästa vecka.

Men efter middagen hade de alla stjärnor så de fick sakerna. De ville att jag skulle göra en skattjakt så de kunde leta efter dem, så det gjorde jag.
Jag lade en i garaget under lite papper som de var tvungna att plocka upp, och ledtråden var då: städa i garaget så hittar ni det. Gjorde de det? Nej, haha. Så jag fick gå med dem ut i garaget och säga till dem att de fick städa upp deras saker och lägga de i deras skåp där de ska vara. Inte bara i en hög. Och då hittade de ju såklart godiset...

Ett annat godis hade jag lagt vid ett fönster på ovanvåningen. Då sa jag att en fågel antagligen kan se den utifrån.
En godis var i en tvättkorg, så jag sa, plocka undan era kläder så hittar ni det.
En godis låg i en säng, så den tog en nap, osv.

Annars har förra veckan och denna varit bra. Barnen lyssnar bättre och bättre så det är skönt. Det är också väldigt lätt att prata med föräldrarna om saker och ting så det är bra. De vill ju veta saker o ting som händer och hur barnen sköter sig.
Jag frågade vad de tycker att jag ska ge dem för konsekvenser när de uppför sig dåligt och berättade att P ibland kan vara lite tyken och så sa jag att hon skrek åt mig tidigare den dagen. När jag sa att hon inte ska skrika åt mig svarade hon med tyken röst: well, get used to it. 😂

Föräldrarna blev ju inte så glada och när de konfronterade P om det blev hon ledsen osv. De blev ganska arga, och sa till mig att det är bra att jag berättar om sådana saker. Vi kom oxå fram till att jag ska skriva upp om barnen sköter sig väldigt bra en dag, eller om de uppför sig dåligt och så ska typ mamman gå igenom det när hon kommet hem och ge dem passande konsekvens typ.
 
 Asså P, ibland kan hon vara riktigt obstinat och tyken, och andra gånger är hon jättegullig och sitter i knät. Typ igår, vi satt och målade i en målarbok hon hade och så ville hon visa mig något och satte sig i knäet på mig istället för bredvid där hon suttit tidigare.

I veckan åt jag dosa till middag och så sa min vp att jag snart kunde få ett gratis indiskt pass, haha. They would be like: omg, She's eating dosa for dinner! Give her a passport!  😂

Igår hade jag haft min andra surflektion. Denna gång var vi faktiskt i vattnet. Först hade vi ett simtest, så då simmade vi en bit och sedan trampade vi vatten i några minuter.
Efteråt fick vi var sin surfingbräda och så gick vi till en liten strand, där det inte finns några vågor eller något. Först fick vi veta the anatomy of the board, och sedan hur man skulle vara placerad på den osv. Vi låg vi på brädorna på stranden och provade armrörelser och att hoppa upp på fötter osv.

Sen gick vi ut i vattnet och började flyta framåt. Det var lite vingligt först men sen när man vant sig blev det lättare. Efter en bit satte vi oss upp på brädorna och fick bla. Lära oss att svänga. Då ska man sitta långt bak på brädan, ha en hand i på den, och den andra ska ro i vattnet.
Sen fick vi veta hur man gör när det kommer vågor. När det är en liten våg ska man lyfta kroppen så man står i plankan. Detta gör då att vågen hamnar över brädan, men uber kroppen.
Vid en stor våg däremot ska man välta över brädan så man hamnar under vattnet, och sedan rulla upp igen. Det var var ganska svårt faktiskt. Jag kom typ upp men sen gled jag av osv.
När vi skulle tillbaka till land igen för att lektion var över, fick vi prova att ställa oss på brädorna i vattnet. Det fick ju inte kam jag säga. Det var skitsvårt, speciellt då armarna redan var som spagetti efter allt paddlande 😂

tanken efteråt: jag måste träna mina armmuskler

ännu en sak på min bucketlist är ju iallafall påbörjad^^

Likes

Comments

Postad i: Bucketlist, Livet i USA - år 1, Resor, Östkustsemester

Hejsan hejsan!
Nu kommer ytterligare ett inlägg om min semster jag gjorde i Juli. Denna gång blir det om Key West, Florida!

Som ni kan läsa här i mitt senaste semserter inlägg, tog jag en buss från miami till Key West på onsdagen 26/7.
Över natten couchsurfade jag, vilket innebär att man sover hos någon, gratis.
Jag bodde hos en man och hans tjej och fick ett helt rum för mig själv.

Nästa morgon, torsdag 27/7,  klev jag upp runt 8 och då följde jag med värdarna ut med deras båt då de bjöd med mig kvällen innan. Det var även andra personer med som de kände genom deras air bnb. De hade tydligen 6 olika båtar och 4 av dem hyrde de ut.
Vi alla åkte iallafall ut och snorklade samt fiskade hummer nästan hela dagen. Det var jättekul!

När jag dagen innan hade blivit frågad om jag ville följa med och fisk hummer, sa jag självklart ja då det lät roligt och jag aldrig gjort det förut. Jag hade förväntat mig att vi skulle vara på en hyfsat stor båt och plocka upp nät med hummer i, men så blev det inte. Vi hade en motorbåt som var ganska stor iaf. Sen snorklade vi runt och letade efter hummer på botten. När vi hittat någon tog vi en håv, placerade den bakom hummern, och sedan tog man en metallpinne som kallade "tickle stick" och så kittlade man hummern på framsidan. Hummern simmade då bakåt, in i håven Och man kunde då håva upp den. Det var kul att prova! Jag och en annan hjälptes åt och vi fångade två stycken! De var båda försmå så vi kunde inte ta dem, men det var ju inte det som räknades för min del.
Jag hittade också ett ställe med massa hummer. Det var runt en sten. Jag till kallade han jag bodde hos och sa att det var en hummer där, men det visade sig vara fem stycken!

Vi var ute och snorklade ett bra tag. Även om vi var långt ut, var det ganska grunt och man kunde se botten. En gång när vi simmade blev vi tillsagda att gå upp i båten igen. Det var några som sett en Bullshark tydligen som var ca 7 feet lång! De var tydligen ganska ovanliga där runtomkring. 

Eftersom min buss tillbaka till miami gick 5:30, sa jag att jag behövde vara tillbaka runt 3 så jag ville ha lite tid för att utforska key West också.
På vägen tillbaka fick jag prova att köra båten. Det var kul! Men det var svårare än vad jag trodde. Man skulle hålla sig inom vissa linjer på kartan osv. Om det kom vågor från andra båtar fick man ju styra på ett annat sätt så det skulle bli jämnare typ. Men man fick använda ganska mycket kraft för att hålla ratten rak, annars ville den styra hit och dit.

Vi var tillbaka runt 2 så jag fick mer tid. Jag hade förväntat mig att promenera till de olika ställena, men värdtjejen körde runt mig i bilen och gav mig en snabb minitour, vilket var snällt. Så vi körde till mallory square, southern most point, Duval street, en populär strand, och andra ställen som var poppis där.
Jag ville såklart också äta key lime pie så då körde hon mig till ett kafé som enligt henne hade de bästa pajerna på key west.

När jag sett i princip allt som gick och se, körde hon mig till busstationen där vi sa Hejdå. 

Väl på busstationen hade jag ca 1h på mig innan bussen gick.  Jag gick då in på en toalett och körde en snabb raggardush  för att få bort lite av saltet på kroppen. Bytte också från bikini och shorts till långbyxor då det oftast är kallt på bussarna.
Jag märkte oxå stt jag bränt mig en hel del på ryggen, såklart. Alltid smörjer jag mig för dåligt, haha. Man säger ju att man lär sig av sina misstag, men det verkar ju inte vara så i det här fallet 😉

På resan hem lyssnade jag på musik, bloggade, läste en bok, och sov en stund. På vägen var det ett ca 30 minuter stopp vid ett Burger King så så köpte jag mat som jag åt också.
Väl framme på busstationen i miami tog jag en annan buss till miami beach och gick sedan till hostelet. Jag använde google Maps för att leta upp det, men när jag kom dit det skulle vara, hittade jag det inte... det fanns ingen skylt vad jag såg för det heller. Så jag gick fram och tillbaka någon gång för att se om det var längre bort, som det ibland är, men nej. Då jag kollade in i en gränd där det stod att Hostelet skulle ligga, och där innan hängde en liten skylt men namnet, haha. Asså kunde varit lite tydligare 😂
Så jag åkte hissen upp till incheckningen. Väl där fick jag reda på att de behövde en $25 deposit och att man behövde exakta pengar då de inte gav någon Change.
Jag hade inga kontanter på mig, så jag fick åka ner till en restaurang/bar och ta ut pengar från automaten där.

Eftersom klockan var runt 11pm var det ju en var just då och eftersom att jag är under 21 kan ju inte jag komma in då. Men jag sa till vakten att jag bara behövde ta ut pengar. Han frågade hur gammal jag var och jag sa 20, men att jag bara behövde använda the ATM. Han frågade igen, är du säker, och jag svarade såklart Ja. Han studerade mitt ansikte lite och tyckte väl att jag såg ut att tala sanning så han släppte in mig och jag kunde ta ut pengar.

Utagningsautomaten tog en $4 dollar fee såklart och man kunde bara ta ut i $20 lappar. Jag valde snabbalternatvet 1 $20 och så stod det att det skulle kosta $24. Okej perfekt tänkte jag. Tills efteråt då jag kom på att jag behövde $25 i deposit...
Jag tänkte ju inte betala $4 till gör en ny transaktion, så istället tänkte jag pröva med hostelet och se ifall jag kunde ge $20. Jag höll tummarna för annars hade det ju blivit väldigt pinsamt att gå förbi vakten igen, haha.

Depositen var för att om man slarvade bort nyckel/lakan/handduk, så fick man inte tillbaka den när man checkade ut, men jag hade ju inte tänkt slösa bort eller sno något.
När jag berättade läget iaf, sa det att egentigen är det inte okej att jag bara har $20 och inte $25, men eftersom att jag bara skulle stanna över 1 natt gjorde de ingen Big deal av det så det gick bra ändå.

Jag hade bokat ett mixed rum, alltså med både tjejer och killar, då det var billigast. När jag checkade in fick välja om jag ville vara i ett rum med flest tjejer och ha sängen överst, eller i ett rum med flest killar och ha sängen underst.
Jag valde rummet med flest tjejer då jag inte brukar ha några större problem att komma upp i sängen överst och jag skulle ju bara sova där en natt.
När jag kom in i rummet visade det sig dock att det var tre sängar på varandra och inte två som jag trott, haha. Men det gick bra endå.

Jag bäddade sängen och sedan tog jag en dusch, innan jag gick och la mig för stt sova.

Likes

Comments

Postad i: Bucketlist, Livet i USA - år 1

Hejsan!
I lördags åkte jag till LA med Maria och Maja för att Hikea till Hollywoodskylten. Det var även två andra tjejer som följde med, Vanessa och Noor.
När jag Hikea till skylten I november förra året, utgick jag ifrån the observatory och då var det en ganska lång hike,  ca 5h med alla fotostopp. Denna gång däremot började vi igen en park där man såg skylten bra ifrån. Det var mycket kortare att gå denna gång och allt som allt tog det 3h ganska exakt.

När vi promenerade nämnde jag att vi har ett program i Sverige som heter Svenska Hollywoodfruar och att skylten alltid visas i början. Noor hade tidigare pratat om att hon vart hemma hos en kille som bodde i ett mansion  närheten. Det var skitstort och hade jacuzzi och grejer. När jag nämnde programmet sa hon att denna kille bodde hos en av fruarna. Han var kompis tilm hennes man eller något. Det visade sig vara Elena hon varit hemma hos.

När vi var färdiga med hiken var vi ganska trötta men vi åkte till Hollywood boulevard, en av de målade vingarna, och beverly hills -skylten, då Maria aldrig varit där. Maria kom ju 1 vecka efter mig till San Diego för sitt andra år, men hon har faktiskt bestämt sig för att åka hem då hon har hemlängtan och är trött på au Pair-jobbet. Synd tycker jag! Verkar som att jag typ bara umgås med personer som åker hem, haha.

Vi gick runt lite på walk of fame som sagt var. Vi såg Donald Trump's stjärna, och jag ville ta ett kort med den när jag visade mittenfingret, men det satt massa personer precis president stjärnan och fick mycket folk förbi, så jag sket i det. Man vill ju inte göra någon sur, haha. Kanske startar bråk mitt i alltihopa.

Senare gick vi förbi en kille och precis när jag gick förbi honom sträckte han ut en tänd joint för att ge till sin kompis. Såklart tog jag ett andetag just i det ögonblicket... blääää, hostattack och äcklig lukt, hahaha.

Igår, söndag, var jag faktiskt bara hemma hela dagen. Jag skypeade med mamma, pappa, och Lena, städade mitt rum, och började packa smått inför min hawaii-resa. Nästa söndag bär det av, yay!

Just nu (måndag, 2:54pm) sitter jag i bilen och väntar på att barnen ska sluta skolan. De slutar 3:10 så snart får jag gå till grinden och vänta.
Idag har jag iallafall varit i ett köpcenter och shoppat lite saker jag behöver. Mest inför resan, men också annat.

Ha det!

Likes

Comments

Postad i: Livet i USA - år 2

I förra lördagen träffade jag Maria och en annan tyska, Viola, som var här på sin resemånad. Vi åkte till balboa park och hade picknick. Det var mysigt. Det vsr mycket folk I parken och på något ställe spelades musik så det var härlig stämning.
Vi satt där i lite mer än 2h och sedan gick vi och kollade i konstmuseet som låg där, och även i den botaniska trädgården.
Sedan behövde Maria åka hem för hon skulle jobba, men jag och Viola åkte till La Jolla.

La jolla var jättefint. Det fanns en gata med affärer och sen var det nära till vattnet där det låg en park och stränder. På ett ställe fanns också sälar. De var söta, men det luktade ganska illa, haha.
Vi hade parkering på 1&1/2h så vi gick runt där ett tag och tog massa kort och kände på vattnet. Det var också en man som  började prata med oss. Han frågade vart vi var ifrån och hur länge vi skulle stanna.
Vi trodde att han skulle försöka sälja på oss tröjor som han stod och sålde, men istället började han prata om massa annat, haha. Vi frågade vart man kunde se sälar någonstans och då började han prata om att han tidigare under dagen varit med och räddat en säl. Den hade fått  en trekrokig fiskekrok i munnen så de försökte få ut den. Tillsist slutade det med att någon från seaworld fick skjuta sälen med en sövningsspruta för att de skulle då den bara rörde på sig hela tiden och de inte kunde få loss kroken annars.
 När har var färdig med detta började han prata om massa annat, typ en hemsida han hade om klassisk musik osv. Han ville också att vi skulle skriva upp våra emailadresser så vi kunde få info eller vad det var. Vi gjorde gjorde det iallafall, man kan ju alltid blocka, haha. När han såg vad Viola hette började han prata ännu mer om musik... han ba, samma namn som detta instrument! Och sen tog han upp en bild på cello och ba, man kan tro att detta är en viola, men den är faktiskt en större fiol, och bla bla bla. Det tog typ ca 10 minuter innan vi kom där ifrån, haha.


Sen var det iallafall dax att gå tillbaka till bilen då parkeringstiden snart gick ut. På vägen tillbaka gick vi förbi en glassbutik så vi stannade där först, innan jag körde Viola till hennes hostel och sedan fortsatte till en restaurang för att gå på Elins hejdåmiddag.

När jag var framme vid restaurangen var det ca 25 minuter kvar tills vi skulle träffas så jag bytte om till en romper jag hade med mig samt sminkade mig lite snabbt.

Restaurangen var Mexicansk. Jag åt en fisk taco, vilken var helt ok. Sällskapet var trevligt oxå. Det var jag, Elin, heidi, amanda & Celine (de två svenskorna jag träffade en annan gång), samt två andra som jag inte träffat förut.
När alla ätit upp, satt vi kvar ett bra tag till och bara pratade, innan det var dax att åka hem igen.

På söndagen träffade jag Elin för sista gången innan hon åker till Hawaii och sen vidare till sverige igen. Vi åkte till Pacific beach och gjorde pedikyr. Det var första gången för oss båda, så det var kul att prova på. Elin gjorde även manikyr men jag kände att jag behövde spara lite på pengarna, samt att jag snart ska till Hawaii och inte vill att naglarna då ska förstöras, så jag sket i det.


När vi var färdiga åkte vi till Coronado som är en ö och ligger nära downtown. Den var väldigt gullig. Vi var där ett tag, tog kort med San diego's skyline, tog en gratis trolly en bit där det fanns en gata med restauranger och affärer.  Det slutade däremot upp med att vi köpte chicken nuggets från burger King och satte oss och lutade oss mot ett träd vid kanalen, haha.
Därefter åkte vi till golden spoon och åt frozen yoghurt och sen körde vi in i downtown och körde då längs kanalen. Vi körde bla förbi USS midway, dit jag måste gå någon gång.

Efteråt körde jag hem Elin igen och fortsatte sedan hem till mig.

Likes

Comments

Postad i: Livet i USA - år 2

Hejsan!
Denna vecka har varit bra än så länge. Barnen har varit lättare att ha med och göra, haha. Min vm sa att den första veckan brukar alltid vara värst, vilket jag hoppas på :p men det märks lite iallafall då de lyssnar bättre osv.

P är the drama Queen och den mest obstinata av barnen. Hon vill inte gärna göra som man säger utan försöker typ alltid komma undan. Om man säger typ "du måste dusha", (som de ska göra varje dag) säger hon "nä det måste jag inte" och så tar det ett bra tag innan hon äntligen lyssnar.
Hon hänger även på mycket vad S säger och gör. Typ om han säger ngt så instämmer hon. Jag har märkt att dessa två teamar ihop sig ganska ofta.

S är väl retstaken. Han lyssnar oftast på vad man säger, men han gnäller även en hel del. Det är oftadt han som försöker komma upp med saker, tex. som att de inte behöver göra ngt osv. Som jag sa tidigare hänger P på typ allt vad han säger.

D är väl med den lilla oskyldiga haha(mest iaf). Hon hänger på syskonen när de retas och håller på, men ibland är det hon som blir retad. T.ex. har hon börjat gilla Belle och därför säger syskona att hon dör, osv.  D känns lite som tredje hjulet ibland.
Men hon kan också vara väldigt obstinat, speciellt vid matbordet. Hon äter gärna inte och hon vill att mamma ska mata. Det kan ta väldigt lång tid innan hon blir färdig.

Ibland har jag svårt för att uttala "th" och säger typ ett f-ljud istället, vilket barnen har märkt. Så de säger typ "säg bla bla bla (så kan det antingen vara ngt sådant ord lr ngt helt påhittat). Om du inte kan säga ordet gör vi inte det du säger" vilket jag självklart inte går med på. Även om jag skulle uttala ordet rätt hade de saft att det var fel haha. Såklart var det S som började med detta.
De gjorde det lite när mamman var hemma igår och hon ba "sluta reta miss Felicia, Jag kan be er att uttala indiska ord för det tycker ni är ganska svårt."
Inte för att det hjälpte, haha. Men I morse när de klagade över att vi skulle promenera till skolan och sa: om du inte kan säga detta ord åker vi bil, sa jag "säg sju så tar vi bilen" det gick ju inte så bra så då var det inte lika roligt längre, haha. Får se om de fortsätter.

I måndags hade jag en bokad tid för teoritest till körkort. Jag hade först bokat för idag(torsdag) men sen trodde jag att jag skulle ha min första surflektion så så jag fick boka om. Det fanns tydligen bara drop in tider på några ställen.

Jag skulle ha med mig 2 dokument med proof of address. APIA hade skickat ett papper där min adress står, och sen kunde man oxå använda kuvertet som andra dokument. Det hade dock inte kommit än så jag hade bara ett papper på det. Jag tänkte prova med mitt au pair IDkort med det funkade inte. Så jag kunde därför inte göra provet....

Jag åkte dit dagen efter igen för en dropp in tid. Så fort jag släppt av barnen åkte jag och var där ca 45 minuter efter öppning. Jag fick ändå vänta i 2&1/2h på min tur!
Denna gång kunde jag göra provet då jag hade rotat upp ett papper från banken som jag slängt. Det funkade iallafall så jag fick ta kort och sen skriva provet. Det tog nog inte mer än 5 minuter om ens det. Jag klarade det såklart. Fick ett provisoriskt "körkort" tills det andra kommer i posten om ngn månad. De gjorde ett hål i mitt ohio körkort men jag kan använda det som ID tills mitt california körkort kommer.

Idag var trodde jag att det var första lektionen av min surfing class då det stod att den började 31/8. Däremot stod det i ett mejl jag fick att det var bara studenter i ett college som har första lektionen idag. De andra börjar nästa vecka. Så jag ringde dit och de bekräftade det.

Så istället spenderade jag dagen med att tvätta mina samt barnens kläder. Jag åkte också till walmart för att köpa lite grejer inför hawaii-resan. Jag köpte en ryggsäck, myggspray, vattenflaska, osv. Ett regnöverdrag till ryggsäcken också eftersom att det under min förra semster blev katastrof när det regna, haha...
Jag hade också tänkt köpa en billig sovsäck då min vf inte hade någon. Hade sett en på hemsidan för ett billigt pris, men när jag kom dit var den slut.

Jag frågade en om det som sa att det står att det ska finnas 8 men i själva verket ska det vara -4. Så jag beställde den från hemsidan istället och det stod att det skulle vara upphämtning samma dag. Jag tänkte att antingen skulet jag väl få pengarna tillbaka, eller en dyrare. Rätt hade jag, för senare ringde de upp mig och sa att de inte hade den på lager men att de kunde uppgradera den gratis. Awesome, haha. Jag får väl hämta upp den imorgon. 

Annars har veckan varit bra med barnen som jag sa innan. Jag pratade en hel del med min vm om regler osv så jag vet lite mer.
Varje fredag gör vi nämligen ngt kul om veckan varit bra. Om barnen inte skött sig, blir det inget med det  detta funkar för dem. T.ex kan vi åka till en $1 store och de kan få ngt, vi kan köpa godis, eller glass, eller vi kan hyra film. Jag förslog också bakning vilken värdmamman tyckte var en jättebra idé.
Sen är det ju inte alltid att barnen lyssnar utan att man får säga till dem massa gånger. Så vi/jag satte upp ett system så att de lyssnar första gången eller att jag inte ens behöver säga till dem att göra det de ska, eller om de är snälla och hjälper varandra osv, får de en stjärna. Om de inte lyssnar, gör som de ska, och jag behöver räkna till 5, får de en prick.
Systemet är inte riktigt "färdigt" en utan det är lite jag får prata med mamman om. Tanken är iallafall att om de har en viss del punkter får de inte det på fredagen. Får kolla med min vm om hur många osv och om fler stjärnor kan "ta bort" en punkt typ.
Det verkar iallafall funka ganska bra. Räkning funkar har jag märkt iallafall. Även om de ibland säger "jag vet att du kan räkna", har de iallafall gjort sakerna.

Tjejerna stylade mig förut idag btw, väldigt snygg blev jag, haha. Hade läppglans på ögonlock och ögonbryn och läppar så det var ganska kladdigt 😂 men det påminde mig om när jag brukade styla farmor, hahaha. Har en väldigt fin video ifrån det också :p man trodde ju att man var världsbäst...

Likes

Comments

Postad i: Bucketlist, Livet i USA - år 2, Resor, Hawaii Big Island tour - APA

 Hejsan!
För er som läst mitt inlägg jag skrev då jag varit här i exakt 1 år (kan läsas här), ve ni att jag i september ska på semester till Hawaii! Jag tänkte berätta lite mer om denna resa i detta inlägg.

Precis som i november förra året, ska jag på en tour med Au Pair Adventures. Denna gång till Hawaii(obviously) istället för Cali och grand canyon osv. (Ni kan läsa om denna resa här).

Jag hade ju planerat att eventuellt åka till Hawaii och göra denna tour på min resemånad, men det fick bli nu istället. Hade ju samma tanke förra året, haha!
Men iallafall, innan jag kom till familjen här i San Diego, fick jag ett mejl av värdmamman om att de ska på en Cruise utanför USA nu i september och därför ville att jag skulle ta semster. Så jag började planera inför detta och såg då att APA hade en tour på hawaii under denna vecka. Så jag tänkte: varför inte ta den då? Det är ca 1 & 1/2h månad in i nya familjen och jag kommer säkerligen inte hinna hitta ngn kompis att reda med tills dess. Dessutom, om de skulle vara så att ngn är ledig samtidigt, har väl de antaglien redan gjort upp planer.

Så jag pratade med min vm, och bokade resan! Det ska bli jättekul och jag ser framemot det! Min kompis Jenny från Cleveland, gjorde samma tour för 1 eller två veckor sedan and she had a blast!

Jag bokade flyg oxå, vilket var mycket billigare härifrån än de är igen Cleveland. Typ halva priset, awesome! Dock är jag liiite stressad över flyget hem, haha. Planer är att bli avdroppad på flygplatsen klockan 11am så jag hoppas verkligen på att ingenting går fel. APA rekommenderade att boka ett plan tillbala runt 2pm. Mitt plan går 12:25am. Vissa tycker väl detta är jättemycket tid, speciellt eftersom att man inte behöver checka in bagage för än 40 minuter innan, men jag är ändå nervös, haha. Fast försöker intala mig att allt ska gå bra och att jag inte kommer missa flyget :p jag måste jobba morgonen efter så om jag missar det planet är jag inte hemma i tid.

Här kommer Au Pair Adventures beskrivning över resan. OBS! Bild och all text är rakt kopierat ifrån deras hemsida: https://aupairadventures.com/apa-tours/hawaii-big-island/hawaii-big-island-itinerary/


Hawaii Big Island
Itinerary

Day 1:
10a.m. Our traveling starts today! First we will have a brief welcome meeting where we can all get to know each other at the hotel where the tour starts. Then it is off to a big grocery store to get our food shopping out of the way. This is also an opportunity to buy yourself any extra things you might need for the trip. For lunch we will stop in Kona so you can try some local food. In the afternoon, we will continue to our camp where you can swim and learn to snorkel. All your snorkeling equipment is provided by us. Dinner tonight will be right at camp, under the stars!

*Dinner included

Activities today: Swimming, Snorkeling

Camp: County Beach Park

Day 2:
We start today early with a visit to Pu’uhonua o Hōnaunau National Historical Park. This is one of the most amazing snorkeling and swimming spots on the Island. We might even get to swim with wild dolphins and see a few sea turtles. In the afternoon we make our way to another beautiful and famous Black Sand Beach. One of the cool things about this beach is the abundance of green sea turtles that live in the bay. We will often arrive here and find an interesting mix of people and sea turtles sunbathing on the beach! In the evening we will head up the mountain to Volcanoes National Park and set up our next camp. Sleeping on a very active volcano is nothing short of spectacular. We will be at a higher elevation so the nights cool down and require a warm sweater or jacket.

*Breakfast, Lunch and Dinner included

Activities today: Swimming, snorkeling, hiking, sunbathing

Camp: Volcano National Park

Day 3:
Today we drive to Ka Lae (“the point” in Hawaiian), also known as South Point. This is the Southern most point on the Big Island and in the state of Hawaii. It is also the southernmost point of the 50 United States. We will take a beautiful 1.5 hr walk across grassy bluffs with panoramic views of the ocean to Papakolea Beach (also known as Green Sand Beach). This beach gets its distinctive coloring from olivine crystals found in a nearby cinder cone. This is really a special spot… there are not many places like this on the planet! This is a good place for lunch and swimming if the waves are not too big. Before heading back to camp this evening, we will also have time to visit a authentic Big Island coffee farm. Tonight we camp at a higher elevation, and long pants and a coat will be important to stay warm so remember to pack some warm clothes.

*Breakfast Lunch and Dinner included

Activities today: Hiking, South Point, Green Sand Beach, Coffee Farm

Camp: Volcano National Park

Day 4:
After waking up we will have a short drive to Hawaii Volcanoes National Park. This morning we get to experience the results of hundreds of thousands of years of volcanism. The park offers insights on the birth of the Hawaiian Islands and views of dramatic volcanic landscapes. Depending on weather, we usually go for a nice 2 hour hike that isn’t too difficult. We get to explore a lava tube, trek through the Hawaiian jungle, and walk right through the middle of a crater. In the afternoon, we will visit a geothermal hot pond. Surrounded by towering coconut trees and jungle foliage, the remote pool we will visit is heated by underlying volcanic activity to a comfortable 90 degrees Fahrenheit! Here you can swim, snorkel and catch some serious Hawaiian sunshine. After a picnic Lunch, we make our way to Hilo, the largest settlement on the island. Located on the “wet” side of the island, Hilo is famous for its surrounding waterfalls. We will see the impressive Rainbow Falls, which is virtually in downtown Hilo. In the evening if we have clear sky’s we like to catch sunset from Coconut Island.

*Breakfast Lunch and Dinner included

Activities today: Volcano Park, Lava Tube, Jungle Hike, GeoThermal Hot Ponds, Swimming, snorkeling, Hilo

Camp: Volcano National Park

Day 5:
Today we make the drive North, up the Hamakua Coast taking us to the north part of Hawaii. Our first stop brings us to Kahuna Falls and the majestic Akaka Falls, both dropping over 400 ft! The short hike to see these impressive waterfalls is a shady path abundant with fragrant tropical flowers, colorful vines and bamboo. Continuing on up the coast, you will be treated to open views of the vast Pacific Ocean. Lunch today will be a picnic near the Waipio Valley, also known as the “Valley of the Kings.” In the afternoon we will continue to another beautiful beach side camping spot for an evening swim/snorkel while we watch the sun set into the Pacific Ocean.

*Breakfast Lunch and dinner included

Activities today: Akaka Falls, Hamakua Coast

Camp: Beach Park and/or hotel depending on weather

Day 6:
This morning you can either get in more beach time, or working on your tan…or join in an optional hike. We can hike down a steep rugged trail into the the beautiful Pololu Valley. Once in the valley, we enjoy an Ironwood forest that can only be described as magical and another black sand beach. After lunch, we join any of the non-hikers at a beach that has frequently been voted as the best beach in the US, Hapuna Beach State Park. Here you can learn to catch some waves on one of our boogie boards. White sand 1/2 mile long and almost 200 feet wide makes this beach worth spending the whole afternoon at. Swimming and snorkeling conditions here are also usually excellent, and the coconut trees provide a shady escape from the Hawaii sun. Tonight is our last night so we usually like to go out to Dinner and experience some of the local flavors.

*Breakfast Lunch included

Activities today: Hiking, Beach day!

Camp: Beach Park and/or hotel depending on weather

Day 7:
Today is our day to depart from Hawaii. We will be packing up and heading to the airport in the morning. We will be arriving at the airport by 11 am. If you would like a ride into Kona town, we can drop you off at the hotel where the trip started. Many of our travelers like to stay an extra night in Kona on their own.

*Breakfast only today

Likes

Comments

Postad i: Bucketlist, Livet i USA - år 1, Resor, Östkustsemester

Miami, Florida. Nice place!
Jag var på flygplatsen runt 9am onsdagen 26/7 och det första jag gjorde då var att ta en buss till Miami Beach, och south Pointe park, vilket tog ca 1h.
När jag kom fram gick jag längs vattnet tills jag kom till stranden. Då fick jag längs strandkanten på South beach i ca 1h. Vattnet var jättevarmt! Det var många familjer där osv. Det kom också en pelikan och flög jättenära mig och sedan landade i vattnet nära där folk badade.

Jag bestämde mig därefter för att gå till en gata med affärer och restauranger. De var mysig! Jag kollade lite i någon butik och sen satte jag mig på Starbucks och åt lunch.

När jag var färdig gick jag till stranden där jag satt en stund och även badade. Vattnet var jättehärligt, men jag kunde bara stanna en liten stund då jag hade en buss att passa.

Så när jag bytt om tog jag en buss till flygplatsen och därefter en shuttle till ett ställe där greyhound-busststion var. Där klev jag sedan på bussen som skulle ta mig till Key West!
Bussen var typ världens mista och såg ut som en lastbil haha. Det tog ca 4h att åka dit, under vilka jag mest satt och lyssnade på musik.
När jag kom fram till Key West tog jag en taxi till mitt air bnb där jag spenderade natten.

Likes

Comments

Postad i: Bucketlist, Livet i USA - år 1, Resor, Östkustsemester

Tisdagen 25/7 anlände jag till Philadelphia, Pennsylvania, runt 6:30am. Jag satt då till klockan 9 och laddade telefonen då jag inte kunnat göra det på bussen. Någon hade sagt att Megabus var mycket bättre än greyhound, så jag provade den då biljetten var billigare denna tur. Bullshit säger jag, haha. Sätena var som i en vanlig svensk buss, ganska obekväma att åka långt i och man kan inte riktig sova bra. De hade heller inget wifi eller laddaruttag fast det stod att det skulle finnas.
Greyhound däremot, har detta, samt mycket skönare säten.

Iallafall, jag gick ju ladda telefonen så jag hade batteri. Sen laddade jag också upp bilder på Google drive för att göra plats för nya.

Runt 9 åt jag frukost och sen begav jag mig mot downtown. Jag gick först runt en stund själv och kollade, bla. Runt city hall och i reading terminal market. Det fanns en trolly som gick runt och hade olika stopp med sevärdigheter, så jag köpte en biljett då den bara kostade $5! Jag stod vid ett busstopp och läste lite om det. Det stod en kvinna där som frågade om jag tagit den förut, varpå jag svarade nej. Hon berättade på om hur det funkar. Hon visade vart man kunde köpabiljetter, och sa också att man kunde få en gratis biljett för att få in I the independence hall. Det fanns dock inte hur många som helst, så jag gick dit först och skaffade en.

Sedan tog jag trollyn runt. Jag stannade vid ett ställe där de hade en gata med flaggor. Det var fint! Jag tog kort såklart. Jag vet dock inte om det fanns ngn ordning på flaggorna, men norge, finland, Danmark, och Tyskland var bredvid varandra. Jag tänkte att Sverige skulle vara där oxå, would have made sense, men nejdå. Den var ganska långt ifrån, bredvid Sweicsh och massa andra länder som inte ligger i närheten av Svealand 😂

Jag stannade också vid museum of art. Där gick jag runt i en trädgård typ med statyer. Sedan. Såg jag även rocky-statyn. Det var en lång kö för stt ta kort med den, så jag ställde mig bara på sidan och tog ett kort.

Sen var det iallafall dax för att åka till independence hall. Det var fint där inne! Guiden berättade lite om vad som hänt där.
När det var färdigt gick jag till the liberty bell, och därefter åkte jag med trollyn till Penn's Landing. Jag hade blivit tillagd att jag var tvungen att gå dit. Dock var det väl inte mycket att ha, iallafall den tid jag var där. Det var vara småbarn där som lekte och det fanns ett pariserhjul. Kandke roligare på helgkvällar då det antagligen är fler ungdomar där.
Men det låg iallafall vid vattnet och det var fint.

Sedan åkte jag till ett observation deck. Det hade varit ganska mulet så jag var rädd för stt man inte skulle se så mycket, men det gjorde man ändå!
Därefter var gick jag och åt en Philly Cheesesteak sandwich. Ett måste när man är i philadelphia, haha! Den var okej, men väldigt flottig och dyr. Men jag blev väldigt mätt. Typ 1h senare blev jag illamående, tror det kan ha berott på den, haha...


Efter middagen gick jag iallafall runt I China Town en stund innan jag bestämde mig för att gå mot busstationen. Jag promenerade tills jag såg city hall, vilket jag gjort när jag kom. Sedan gick jag ner på gatan jag trodde var mot stationen. 20 minuter senare kände jag inte igen mig och jag skulle typ ha varit där. Så jag tog upp google maps och det visade sig att jag promenerat åt fel håll..... typiskt mig, inget lokalsinne 😂

Jag satte mig och laddade telefonen igen och även förde över bilder till Google drive. Runt 9pm tog jag tåget till flygplatsen då jag tidigt nästa morgon skulle till miami!
Väl där gick jag dock vänta tills 12am då jag inte kunde gå igenom security förrän samma dag... konstigt då man kan checka in 24h innan?
Så jag fortsatte att ladda batteriet, och bilder. Jag läste även en bok och tillslut kunde jag checka in.

Likes

Comments

Postad i: Bucketlist, Livet i USA - år 1, Resor, Östkustsemester

Bostongurka du å ja... vi föddes samma år å samma da...

Nämen, Boston, Massachusetts, var det ja. Jag till anlände busstationen  runt 9 på måndagen 24/7, och satte mig då och åt en stabil frukost på Donken som fanns där, haha.

Runt 10 gick jag ut för att börja explora. Det duggade lite. Jag gick runt i China Town en stund och sen gick jag förbi museet med Boston teaparty, och sen till Quincy market.  Det hade nu börjat spöregna och höll tyvärr på hela dagen.
Jag fick iallafall runt i quincy market en stund och sedan bestämde jag mig för att ta en hop on and off buss typ. Jag hittade en för halva priset på groupon. Dock var det en kortare tur typ än den jag ville ha, men det var iallafall något.

Jag fick på så sätt se en hel del saker i skydd mot regnet, haha.
Efter ca 1h då touren var slut tog jag tunnelbanan till Harvard. Runt universitetet var det jättegulligt. Jag gick in på en av gårdarna. Hade velat gå där längre och strosa runt, men det var inte kul alls då regnet öste ner, så jag åkte tillbaka till Quincy market där jag åt en Boston creme pie. Den var god!
Efteråt tog jag touren en gång till, bara för att, innan jag gick till busstationen.

Där bytte jag kläder till de som var någorlunda torra, haha... jag hade inte lyckats få tag på en plastpåse lr ngt att ha över väskan, så allt var i princip blött... sedan upptäckte jag också att något, antagligen väskan och mina packing cubes, färgat av sig på några av mina kläder och alla mina underkläder... h*lvete.

De kläder jag hade på mig innan ville jag ha på bussen då de oftast är kalla. Så jag hängde upp de på tork, haha. Efter kanske 2h bytta jag kläder igen för att låta de andra torka lite mer med kroppstemperatu. Efter 1h butte jag igen till de torra kläderna. Så gjorde jag så kanske 2ggr till tills kläderna var ganska torra och jag kunde ha dem på mig 😂

12am avgick bussen till Philadelphia!

Likes

Comments

~ Life begins at the end of your comfort zone ~