Header

Halloj!

Under dem senaste veckorna har jag haft en hel del intervjuer och har äntligen bestämt mig för värdfamilj nummer tre, (som jag tidigare berättat kort om). Efter en andra intervju med den här familjen kändes dem som en perfekt matchning och jag blev otroligt lättad när jag tre dagar senare fick ett jobberbjudande av dem. Den här familjen bor i Wellington och det är tre barn jag ska se efter. Barnen är kring samma åldrar som mina syskon, vilket känns bra eftersom jag har mycket erfarenhet av barn mellan 3-8 år.

Efter att jag hade accepterat familjens erbjudande så hade jag 48 h på mig att fylla i försäkringspapper, flygbolags uppgifter och söka efter arbetsvisum (annars kunde kostnaden öka). Jag har märkt att pappersarbete är alldeles för rörigt för min hjärna, men jag kämpade mig igenom det. Häromdagen fick jag mejl om att min flygbiljett är bokad och idag fick jag hem visumet. Jag är verkligen förvånad över att matchingsprocessen har gått så smidig och att jag efter två veckors letande har hittat en passande värdfamilj. Det känns jättebra och nu ser jag fram emot att komma bort från den här lilla byn i Sverige och få uppleva en helt ny vardag i Nya Zeeland!

För er släkt och vänner som undrar, flyget är bokat den 22 januari. Så jag blir hemma några veckor till :)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

John Blund och jag var inte bästa vänner natten till idag. Jag kunde inte somna igår efter intervjun med den andra värdfamiljen, tankarna snurrade utan stopp och jag tror jag tillslut somnade på grund av utmattning... Under natten vaknade jag flera gånger, fortfarande i tankar kring värdfamiljer och vilket beslut som är det rätta. Jag drömde till och med om familjerna inatt. Haha, min hjärna har inte vilat dem senaste tjugofyra timmarna.

Anledningen till att jag har haft så mycket att tänka på efter den andra familjens intervju är att familjerna skiljer sig väldigt mycket i från varandra. Bor jag hos den första familjen (de på en farm) så får jag inte något direkt utbyte av språket, eftersom barnen är för små för att kunna prata och jag kommer inte heller lära känna många ungdomar i min ålder eftersom familjen bor ute i ingenmansland. Det jag skulle få med mig från den här familjen är de delade intressena jag har med värdmamman. Hon jobbar som sångcoach och inom media (det är två framtida yrken jag skulle kunna tänka mig att jobba inom). Om jag väljer den familjen kommer jag vid två tillfällen i veckan få vara med mamman och bebisen in till hennes arbete i Auckland och på så sätt få en inblick inom den branschen, vilket skulle vara en fantastisk möjlighet.

I värdfamilj nummer två (som jag pratade med i går kväll) så skulle jag bo mitt i smeten av Auckland. Jag skulle ha lätt till att träffa andra au pairer, gå på bio, konserter, shopping, besöka stränder och leva ett storstadsliv till fullo. Jag skulle också få en utbyte av en förbättrad engelska eftersom barnen är i den åldern då de pratar väldigt mycket. Det negativa med den familjen är att dem har haft flera au pairer tidigare och jag är livrädd för tanken på att bli jämförd med någon annan (även om dem kanske inte skulle göra så)... Jag vill också ha möjligheten att kliva utanför dörren och kunna ta en promenad bland träd och känna av naturen lite närmare, utan att behöva ta mig till en annan stad/område.

I dag, tisdag hade jag ytterligare en intervju med en tredje värdfamilj. Dem bor i Wellington och har tre barn mellan åldrarna 2-7 år. Föräldrarna hade bra värderingar, dem kändes lugna och de var väldigt trevliga. Jag fick en väldigt bra känsla av att prata med en här familjen och när mamma och jag började googla på området där de bor och vi fick fram bilder över Wellington så blev jag störtförälskad i staden. Den har allt jag har fantiserat om. Stränder, parker, berg,aktiviteter, naturreservat och ett flertal yogacenter. Jag har bett om en till intervju med den här familjen och förhoppningsvis är dem fortsatt intresserad av mig och sen får vi se vad som händer.


Bilden ovanför är en vy över Auckland och bilden nedanför är en vy över Wellington.

Likes

Comments

Hej på er!

Som ni säkert förstår på rubriken så är jag inne i matchningssprocessen. Det innebär alltså att min ansökan om att få åka till Nya Zeeland som au pair är godkänd och att värd-familjerna numera kan kontakta mig om de tycker att min profil intresserar dem. 

Den 1 november blev min ansökan godkänd och redan fem dagar senare har jag hunnit prata med en familj två gånger och jag är fullkomligt såld på dem. De har redan erbjudit mig jobbet och vill ha svar inom 48 h. Familjen bor på en farm, cirka 30 min från Nya Zeelands största stad, Auckland. Jag ska ta hand om en flicka på 1 år och i april väntar familjen sitt andra barn. Jag och mamman i familjen har så sjukt mycket gemensamt och hon är en fantastiskt positiv och glad person. Det enda jag är tveksam till är att jag inte har hunnit prata med någon annan familj än och att jag därför tar fel beslut om jag väljer den här familjen. Samtidigt trodde jag aldrig att det skulle kännas så här bra efter två samtal med en familj heller, så tid kanske inte har någon betydelse i det här beslutet? Jag är också en av världens mest tankspridda människa som aldrig kan ta ett beslut. Beslutsångest är en pain in the ass at most times. 

Jag har en intervju med en annan familj i kväll, två flickor i 8 och 11 års ålder och även den här familjen bor i Auckland. Jag får helt enkelt förbereda frågor till dem och se vad jag får för känsla under intervjun, innan jag kan ta ett ärligt beslut. 

Läskigt vad fort allting går! Snart är det januari och dags för avfärd, såååå spännande!

Likes

Comments

Hej!

Det här med att blogga känns väldigt främmande. Jag har valt att starta en blogg eftersom jag ska flytta till andra sidan jordklotet ett år och vill att vänner och familj ska kunna följa mitt livs resa här. Jag ska som sagt jobba som Au Pair i Nya Zeeland och det här är en dröm jag har haft i några år nu och att min dröm snart slår in känns ofattbart. Jag ser fram emot den här upplevelsen med skräckblandad förtjusning. Att lämna nära och kära i 12 månader kommer bli den tuffa delen, då jag är väldigt mån om att spendera tid med familj och vänner. Jag har en väldigt stor familj, sex yngre syskon och det kommer bli extremt jobbigt att lämna dem här hemma. Jag får gråten i halsen när jag tänker på den dagen då jag faktiskt behöver säga "hejdå, vi ses om ett år". En annan sak som känns tufft är tidsskillnaden mellan Sverige och Nya Zeeland. När jag flyttar kommer jag vara ca.10 h före i tiden och det kommer göra det svårt att ha kontakt med familj och vänner hemma i Sverige. Jag får schemalägga samtal för att få ihop det, haha. Det är sånt som löser sig.

Några av mina intressen utöver familj och vänner är att läsa, skriva, yoga och att spendera tid utomhus. Hösten är min absoluta favoritmånad, även fast jag föredrar värmen som sommaren har att erbjuda.

Jag tror inte jag kommer använda den här bloggen speciellt mycket förrän jag faktiskt har hittat min värdfamilj och är på resande fot. Det kommer blogginlägg lite hipp som happ när det händer nånting intressant angående planering inför resan. Som idag blev jag faktiskt 100% färdig med ansökan och skickade in den till STS (bolaget jag reser genom), så nu är det bara att vänta på svar från dem innan jag kan gå vidare i processen.

Hoppas ni får en fantastisk vecka!


Likes

Comments