Header

Everyday Life

Såhär kan det se ut när jag sitter och försöker komponera ett personal statement som måste vara perfektion...

Godkväll från landet! Helvete vilket höstväder det varit idag, jag som trodde våren var på g! Var lite löjligt glad när jag fick hoppa in i min bil när jag skulle hem istället för att cykla i stormen. Dock var det ingen piece of cake att ta sig hem i vädret heller. Skyfall + hårda vindar + rusningstrafik = lååångsamt framåt.

Hursomhelst, denna veckan har jag satt deadline på att färdigställa mitt ansökningsbrev. Jag har tjatat om det här på bloggen i flera månader. I början gjorde jag mest research och skrev notes, men de senaste veckorna har jag fått ihop hela fyra(!) drafts och jag blir inte nöjd. Blir galen! Vissa meningar och stycken är bra men helheten blir inte som jag tänkt. Så frustrerande. För er som missat det ska jag söka in till Copenhagen Business School till hösten och där kan man söka in med motivational letter om betygen inte räcker till, lite som på amerikanska universitet. Självklart är min största förhoppning att jag ska komma in där, dels för att få det att gå ihop med pojkvännen, och för att jag väldigt gärna vill bo i Köpenhamn, men mest för att utbildningen är PRECIS det jag söker efter i en utbildning; utmanande, internationell och inspirerande. Fokus på att eleverna ska lyckas!

Dock, har jag landat i att det kanske inte kommer bli som jag önskat. Konkurrensen är hård och egentligen har jag inget konkret att skryta med om mig själv. Plan B kommer bli en treårig kandidatexamen i International Business som ska börja på Lunds Universitet nu i höst, eller Global Management på Stockholms Universitet. Fördelen med Lund och Stockholm är att jag har boende där, vilket jag inte har i Köpenhamn. Men sen är ju kärleken i Köpenhamn ;) Hursomhelst känns det skönt att jag nu är säker på vad jag vill plugga, tidigare har jag inte haft en aning. Blir det svenskt universitet ska jag försöka läsa fortsatta kurser i företagsjuridik vid sidan om (det som jag läser nu) för jag tycker det är så himla intressant och framförallt användbart!

Nej, nu ska jag sluta babbla och istället lägga energin på att få mig själv att framstå som en fantastisk elev (vilket jag är!!). Haha.

Xx, Felicia

Likes

Comments

Och så fyra fina bilder från när det var Novischfest Masquerade Ball i Gasquesalen i lördags, galet kul! Det var fotograf på plats så jag hoppas någon fick bättre bilder än mig haha...

Flytta hemifrån --> flytta hem. Japp, för aldrig någonsin kan man få ha flyt med något eller att något någonsin går som planerat. På fredag måste jag lämna lägenheten som jag bott i i Lund den senaste månaden, och tanken var att jag skulle flytta in direkt i den nya lägenheten. MEN renoveringen är SÅKLART försenad och det kommer ta ett par veckor till, vilket innebär att jag måste flytta hem så länge. Hem till landet. Hem till mamma och pappa. Är inte jättesugen på det om jag ska vara helt ärlig. Man vänjer sig snabbt vid att ha nära till allt och att vara själv. Får försöka göra det bästa av situationen och njuta av fördelarna med att bo hemma; dvs slippa laga mat (och komma på vad man ska äta haha) varje dag, slippa handla, ha sällskap, kunna ta ett varmt bad, få vara lat och ta bilen överallt istället för att cykla, kunna spara pengar genom att leva på föräldrarna hehe, och få massa kärlek varje dag såklart. Ett par veckor till bara, det kommer gå bra.

I övrigt med lägenheten går det framåt. Vi har lagt mer jobb, eller snarare gjort renoveringen mer grundlig, än vad vi först hade tänkt. Tex istället för att måla på den gamla tapeten har vi dragit ner alla tapeter och insett att det var 5 gamla lager med tapeter under, så det var verkligen skönt och bra att vi gjorde det. Slipat ner alla golv till betongen, dragit bort alla gamla dörrkarmar och dörrlister, dragit ner väggar och byggt upp nya. Nu börjar väggarna ÄNTLIGEN bli klara och jag tror att vi kan börja bygga kök i helgen. Det som ligger efter är badrummet för där hittades en fuktskada som nu håller på att torkas ut. Alltid är det något.

PS. saknar att blogga varje dag så mycket, speciellt att ta bilder och dokumentera, men tiden räcker helt enkelt inte till.

Nu ska jag återgå till plugg och ansökningsbrev.

Xx, Felicia

Likes

Comments

Everyday Life, My words

För ganska exakt två veckor sedan var jag hos min läkare för typ 10 gången det senaste halvåret. Har äntligen lyckats få mig ett frikort också så nu är alla fortsätta hälsobesök finansierade redan, skönt nu när man är student haha.

Efter oändligt många prover och undersökningar kom min läkare fram till att jag med största sannolikhet har den diffusa "diagnosen" IBS. IBS är förkortning för Irritable Bowel Syndrome och på svenska brukar man kalla det för "känslig tarm". Egentligen är det ingen diagnos utan mer ett samlingsord för när något är fel men läkarna vet inte exakt vad. IBS är rätt vanligt också, men det är väldigt individuellt hur mycket problem man har och hur länge. Jag har ju haft problem från och till sen april 2016, och det blev värre i slutet av 2016. Tydligen kan man "trigga" magproblem som dessa när man bosätter sig i ett annat land (trots i-land som australien) och tarmfloran hamnar i obalans, och enligt läkaren kan det ta väldigt lång tid innan den återställs helt. Hon misstänker att det är det som hänt för mig, samt att jag förmodligen hade någon form av infektion på Bali som gjorde det hela värre.

Det finns inget som botar IBS utan det man får göra är att se över levnadsvanor och matintag, sen finns det några läkemedel som kan lindra besvär men i första hand är det mat och vardag som ses över. Vad man kan äta och inte är olika för alla så det är bara att prova sig fram.

I snart en månad har jag ätit glutenfritt. Min läkare sa att det egentligen bara är vete som borde undvikas men jag känner verkligen att det har blivit bättre och jag har hittat många bra substitut till vete så känner knappt att jag behöver det längre. Det finns pasta, bröd, godis, mjöl och bakelser för oss som väljer bort gluten. Funkar finfint! Sen undviker jag även laktos i de stora mängderna, tex när jag köper mjölk, smör och fil köper jag Valio för känsliga magar som är laktosfritt. Men jag äter grädde i mat, gräddfil, glass, ost osv som vanligt eftersom det inte är lika stora mängder lika ofta.

Utöver det har jag märkt att fet mat är svårt för lille magen, tex att trycka en kebabtallrik leder till koliksmärta i magen. Men i små mängder går det bra. Samma med godis och chips, stora mängder - katastrof, små mängder - ok. Vad jag inte har testat än är stora mängder grönsaker och frukt. Fick nämligen ont i flera dygn sist jag åt en hel sallad så jag har inte vågat mig på det än.

Det viktiga med det här är att jag inte är allvarligt sjuk som jag länge trott. Jag har haft lite dödsångest och varit rädd att mina organ ska explodera. Att det har växt något inom mig som ska vara farligt. Men i själva verket har jag "bara" en irriterad tarmflora. Självklart jättejobbigt och det har påverkat både mig och min vardag fruktansvärt mycket, men nu känner jag bara att jag ska försöka göra det bästa av situationen och hoppas att det blir bra snart igen.

Xx, Felicia

Likes

Comments

Everyday Life

min nuvarande morgonutsikt i hyris!

Godkväll från Lund! Känns verkligen så himla skumt att inte blogga varenda dag som jag har gjort i sex hela år innan. Men det känns också skönt att inte ha den pressen. Mitt problem var att jag lätt kunde sitta i flera timmar varenda dag och skriva blogginlägg och leta inspiration. Eller jag tycker ju det är superkul, men när man har skola också så är det mycket värdefull plugg/umgängestid som försvinner. Och eftersom jag i nuläget inte får så mycket ut av det heller så är inte det en prioritet just nu. Men när jag får feeling så lovar jag att kika in.

Nu har jag i alla fall flyttat till Lund och trivs som fisken i vattnet! ÄLSKAR att bo i städer. Så bekvämt att ha allt runt hörnan. Jag har äntligen kunnat ställa bilen och inte röra den på flera dagar. Har nog rört på mig mer de senaste 5 dagarna än vad jag gjort på flera månader. Cyklar och går överallt. Känns i kroppen att det var längesen men oj vad skönt det är att få upp flåset lite igen.

Och plugget har verkligen dragit igång på riktigt. 1,5 vecka in och jag har redan plugg upp över öronen. Vänder och vrider på min tid och undrar hur jag ska få ihop allt. Förhoppningsvis blir det lite lättare när jag har kommit in i juridik-tänket och lärt mig alla lag-termer som man aldrig hört innan haha. Idag började jag även kursen i projektledning som jag läser utöver affärsjuridiken och den verkar helt fantastiskt givande. Utbildad projektledare HERE I COME!

Utöver det är vi även i full gång med att renovera lägenheten! Allt gammalt är borta och allt nya börjar äntligen dyka upp. nya väggar, nytt golv, nytt kök, nytt badrum. Kommer bli en fantastisk liten oas som man aldrig vill lämna hihi. Lovar att visa före- och efterbilder!

Wow wow wow kommer bli intensiv vår! Talk to you when I can!

Xx, Felicia

Likes

Comments

Everyday Life

Första och andra skoldagen avklarad! Känns otroligt skumt men roligt och skönt. Vad som också känns skönt är att bara blogga när jag känner för det. Att inte ha en press att komma på något nytt varje dag, speciellt när det mest är jag själv som sätter den pressen och ingen annan som egentligen bryr sig. Och ska jag vara helt ärlig så känns denna personliga blogg lite som ett avslutat kapitel...

Anyhow, första dagen i skolan! 1,5 år ledigt var verkligen mer än tillräckligt och jag är mer redo än någonsin att hoppa tillbaka till skolbänken och påbörja det sista utbildningssteget innan det riktiga vuxenlivet kan börja. Kompetens är både kul och bra! Jag känner dock att det kommer bli en tuff termin! Juridik är ju inte något jag brinner för(än så länge) och det är minst sagt ett komplicerat ämne, men som sagt tror jag att det kommer vara mycket användbart och förhoppningsvis ett bra komplement till mina fortsatta studier! Jag ser verkligen universitetstiden som ett stort kapitel i livet och jag ska försöka njuta så mycket jag bara kan. Lär dock ta tillbaka allt när tentaperioden drar igång....

Nu ska jag göra det jag gör bäst; organisera mina mappar, kalendrar och börja bläddra i berget av juridikböcker jag köpte med mig hem av en tjej idag. Sen har jag även börjat tvätta och packa för på torsdag flyttar jag till Lund! Hur mycket ska man egentligen ta med sig? Sen när jag flyttar till lägenheten som renoveras kommer jag ju försöka ta med mig så mycket som möjligt. Jag har bara så svårt att förstå att jag inte kommer träffa familjen varje dag längre? :( Oh well, dem bor ju ändå hyfsat nära!

Xx, Felicia

Likes

Comments

Everyday Life, Loving Life

Herregud vilken vecka det har varit! Känner mig verkligen välkommen till universitet i Lund nu! Den senaste veckan han varit en insparksvecka, en nollningsvecka - eller som man säger i Lund - en novischvecka för oss som är en del av Lundaekonomerna. Ett par hundra pers, alla uppdelade i lag med fyra faddrar som tagit hand om oss.

Alla grupper var en del av en musikgenre. Jag var en del av gruppen EC-Teenz, dvs POP! Har verkligen haft en fantastiskt härlig grupp med världens bästa faddrar. Jag har lärt känna så många människor och haft så kul. Vi har dansat till fötterna ramlat av, skrikit ramsor och sjungit oss hesa, sovit alldeles för lite och haft det alldeles för bra. Det har varit aktiviteter 24/7 hela veckan (jag har dock inte varit med på allt...) och det har varit tävlingar, förfester, mellanfester, frukostar, nationshäng, lekar, efterfester, middagshäng, fulsittning, finsittning och ja, det har varit mycket och det har varit SJUKT kul!!

Jag hade hört mycket om denna vecka redan innan jag började, men det var verkligen långt över allt jag någonsin förväntat mig. Alla är så snälla och hjälpsamma, och gemenskapen är den bästa jag någonsin varit med om. Universitetslivet har bara börjat men herregud vad bra det känns redan!

Nu har jag haft helgen att "vila upp mig", men i själva verket har jag, pappa och brorsan varit i lägenheten och fixat hela helgen. Målat, dragit ner gamla tapeter, slipat golv och dragit oss i håret över hur vi ska göra med allt. Men det blir säkert bra. Vill bara flytta NU NU NU!! Nästa vecka hoppas vi på att kunna lägga lite golv!

Imorgon drar skolan igång på riktigt med en introduktionsföreläsning kl 08 på morgonen. Är lite nervig men samtidigt taggad på att lära mig. För er som missat det läser jag Affärsjuridik som är i två delar; juridisk översiktkurs och företagsjuridik. Sen ska jag även läsa projektledning vid sidan av (så gott jag hinner!).

2017 har börjat jävligt bra och jag känner på mig att det bara kommer bli bättre... STAY TUNED!!

FATTAR INTE VARFÖR BILDERNA ÄR SÅ SUDDIGA?!

Xx, Felicia

Likes

Comments

Kläder & Shopping, Tips

Och med dessa bilderna tar jag en liten paus från bloggen! Denna vecka kommer bli intensiv med nollning, lägenhetsfix, flytt till Lund och sen börjar skolan nästa vecka. Jag har länge känt att jag lagt ner mer tid på bloggen än vad jag fått tillbaka. Lägger mycket energi och tid på att skriva intressanta inlägg, ta och leta upp bilder, redigering och liknande men ändå har jag inte lika mycket läsare som jag en gång hade. Jag bloggar mest för min egen skull, och därför kommer jag inte heller sluta. Jag tänkte väl bara blogga mer när jag känner för det och när jag har tagit fina bilder som jag vill redigera och lägga upp. Vi får se, det kanske blir varje dag ändå. Men vi börjar med en paus, and then time will tell what happens next.
//
Ögonskuggorna ovan fick jag i julklapp av farmor. En stor palett med massa färger och jag är redan frälst. Gillar de jordnära färgerna mest, och jag känner på mig att den kommer användas flitigt.

Vi hörs väl när jag har fått min inspiration och motivation till bloggen tillbaka. Vem vet jag kanske kommer tillbaka med en nylansering? Ta hand om er <3

Xx, Felicia

Likes

Comments

Everyday Life

åh utsikten från lägenheten! ser ni turning torso långt där bak?

Pjuuh vilken dag det har varit idag! Jag som tagit det så lugnt på sista tiden tycker att dagen blir så otroligt händelserik för minsta lilla. Undra hur det blir nästa vecka när introduktionvseckan på LU och allt drar igång...

Först tidigt i förmiddags var jag, pappa och lillebror i Lund och skrev på det slutliga kontraktet för lägenheten, så nu har vi nycklar och den är på riktigt VÅR. Känns så sjukt. Tror inte riktigt jag tagit in det än. Sen så var vi och kollade på en hyreslägenhet i Lund, bara så jag har någonstans att ta vägen undertiden den andra renoveras. Och det slutade med att jag skrev kontrakt för det. Så om en vecka ungefär får jag tillgång till den lägenheten i ungefär en månad. Känns riktigt skönt att ha en fast punkt i Lund att sova, duscha, slappa och byta om på så jag slipper köra fram och tillbaka varenda dag.

Efter det tog vi oss till lägenheten för att kolla läget. Det är verkligen mycket som behöver göras men jag är taggad och spänd på resultatet. Jag tog även massa före-bilder som jag kan visa er sen när det är klart. Och idag har det varit strålande sol och klart (och KALLT så in i helvete, inte känt så många minusgrader på två år) så från fönstret såg man hela vägen bort till Malmö och Turning Torso (som ni ser på bilden ovan). När vi var klara där tog vi en omväg hem för att hämta upp lite möbler som pappa köpt begagnat. En jättefin spegel, en byrå och ett soffbord i mässing och guld. Mycket fint!

Sen nu har jag kämpat med att få iväg min gamla macbook via post till en kille som köpt den. Det blev massa strul, men har jag tur får jag iväg den på måndag istället. PJUHH! Tänkte egentligen köpa en ny väska för pengarna men tror jag sparar dem tills vidare ändå.

Well well, men lite lunch i magen och invirad i massa filtar och myskläder ska jag nu försöka göra något vettigt resten av dagen. Eller kanske bara kolla på serier... Hehe. Och så ska jag göra mig en kopp med varm choklad och grädde!

Xx, FeliciaLikes

Comments

Everyday Life

God jul Felicia från H&M! För någon vecka sedan slank det ner ett presentkort i min brevlåda från H&M som julklapp efter årets hårda jobb (alla anställda får det). Så då gav jag mig själv en julklapp och fyndade lite fina saker på H&M Homes julrea online. Fick faktiskt en hel del saker då det var helt sjukt billigt. Kvalitén är ju därefter men tyckte dem kunde bli fina i nya lägenheten som små detaljer. Så behöver man inte må dåligt om man skulle tröttna hehe. Och så köpte jag med mig nya Elle med coola Zara på omslaget när jag var och handlade innan. Älskar det omslaget, så fint och kaxigt på något sätt.

Som vanligt när jag inte har något planerat på dagen så snurrar tankarna runt i huvudet på mig. Jag har så svårt att bestämma vad jag vill fokusera på i bloggen. Ärliga texter om känslor och vardag eller mer inspirerande och kortare texter? Tror det lutar åt en blandning. Svårt det där.

Nej, nu ska jag återgå till att försöka sälja in mig själv genom ett brev........... Wish me luck!

Xx, Felicia

Likes

Comments

Everyday Life

Hello januari! Har så mycket kul att se fram emot den här månaden så jag kan knappt bärga mig!

Niko åkte hem imorse så nu ska jag ta tag i några av mina mål, bland annat försöka skriva mitt application letter, det är verkligen inte lätt... Sen på torsdag får vi tillgång till lägenheten så i helgen ska allt det gamla rivas ut. Och så spanar jag på möbler varje dag. Har fått tag på matbord och stolar so far, nästa mission är en soffa, stor spegel och tv-bänk. Och på måndag nästa vecka är det introduktionsvecka till universitetet. Känns helt sjukt att jag faktiskt ska bli student nu. Så nu sitter jag och scrollar mellan lagböcker och kurslitteratur istället för kläder som jag brukar... Ska faktiskt bli väldigt roligt att få börja plugga igen! Utöver det väntar jag även på resultatet på ett blodprov jag tog igår som skulle kunna vara livsomväldande för mig, får svar först nästa vecka. Lagom nervöst! Ska hålla er uppdaterade!

Nu passar jag på att ta vara på ledigheten, så nu ligger jag i ett bubbelbad med en ny bra bok och kopplar av. Vardagslyx när den är som bäst.

Xx, Felicia

Likes

Comments