Livsstil

Ville bara önska alla en bra start på det nya året.

Glöm inte bort att du har ett helt år med 365 ogjorda dagar framför dig.

Det är bara du med kanske lite hjälp av nära och kära  som kan göra 2016 till ett bra år.

Försöka att lämna allt det dåliga, gamla bakom dig och börja om på ny kula.

Gott nytt år på dig och lycka till med att göra just ditt år till det bästa året någonsin!

♡Kram♡

Likes

Comments

Livsstil

Vet att alla människor inklusive mig har en dålig dag ibland. Tänkte därför börja med att lägga ut glada pepp och motivations quotes en gång om dagen. Kanske kan göra någons Bad Day lite bättre iallafall. Om inte så blir man ännu gladare än vad man redan va. Vem gillar inte Quotes lixom!

♡Kram♡

Likes

Comments

Makeup

Hejsan!

Idag tänkte jag göra ett inlägg om Mac cosmetics populära läppstift.

Mac har 6 olika finishes på sina läppstift och de är Matte, satin, emplified creme, cremesheen, frost och luster. Tänkte berätta lite om varje finish, några populära färger och vart man kan köpa dessa läppstift.

Matte: Är en finish på läppstiftet som är matt alltså har ingen glans, shimmer eller glitter i sig. De är tyvärr inte lika krämiga på läpparna som de flesta andra läppstift är, så det kan upplevas lite torra på läpparna. Men en positiv sak med att läppstiftet inte är så krämigt är att det sitter mycket bättre. De matta läppstiften är också heltäckande så du kan inte se din egen läppfärg alls och du får verkligen den här skarpa färgen utan en läppenna under.

Satin: Är nästa finish. Satin är väldigt lik matte. Det som skiljer från matte är att de är lite lite glansigare än matte fast man märker knappt av det, och det gör då att de blir lite krämigare på läpparna. Satin har fortfarande en väldigt bra hållbarhet trots att de är lite krämigare och är lika täckande som matte.

emplified/ emplified creme: Här har jag slagit ihop två finishes då det inprincip är likadana. Emplified är inte lika matta som satin och matte alltså har de  betydligt mer glans. De är också väldigt krämiga på läpparna både på gott och ont då det inte har lika bra hållbarhet, eller är jättetäckande. De har mediumtäckning kan man säga så man ser igenom till sin egen läppfärg lite lite grann.

Glaze/luster: Är den finishen som har mest glans. Det är väldigt väldigt krämiga och känns nästan lite återfuktande på läpparna. Det har tyvärr sämre hållbarhet på grund av krämigheten. Det har väldigt lite täckning så du kan se igenom till din läppfärg väldigt mycket.

Cremesheen: Är mitt imellan Emplified och Glaze. De har en hel del glans i sig, medium täckning och väldigt krämiga. På grund av krämigheten så har de inte lika bra hållbarhet. Men de är väldigt behagliga att ha på läpparna.

Frost: Är en finish som inte har glans i sig utan de är skimmriga, alltså de har små små glitterkorn i sig. Frost är medium täckande så du ser bara igenom färgen lite grann. Tyvärr är de väldigt krämiga så de sitter inte på läpparna mer än  1-2h.

Några populära färger som Mac har på sina läppstift är:

Angel (Frost)
Brave (satin)
Créme in your Coffee (cremesheen)
Double shot
Heroine  (Matte)
Syrup  (luster)

Mac tar ibland fram limited idition kollektioner med olika kända ikoner. Då görs nästan alltid minst ett läppstift. Bland annat har Mac tagit fram en kollektion med Rihanna och en Kollektion med Disney filmen Malificent.

Ni kan köpa era läppstift på lite olika ställen både på nätet och i butik. Jag har köpt mina Mac läppstift på Kicks webbshop då de inte finns Mac i butik i min stad, Åhléns city Stockholm och sephora Stockholm.  Priset är ungefär samma i butiker. Kan skilja lite om du väljer att frakta det. ca 195kr utan frakt och ca  250kr med frakt.

Det va lite information om Mac cosmetics läppstift. Hoppas ni vart något klokare och kommer hitta de läppstift som ni letar efter.

♡Kram♡

Likes

Comments