Vardag

Familj, pojkvän, tre olika kompisgäng och jag blir stressad bara av tanken på att räcka till åt alla jag vill räcka till åt. Jag gör upp planer för att träffa mina kompisar men måste avboka för att jag är så stressad exakt hela tiden. Stressad för att mitt i allt sociala ska jag hinna jobba, träna och få vara mig själv. Hur hinner man räcka till?

Jag beundrar verkligen folk som har en perfekt balans i livet med vänner, familj och fritidsintressen men för mig hinner jag knappt planera in att jag ska träna för att jag är så stressad. Att kompisarna blir bittra när jag bokar av i sista sekund ger mig ångest, men vad gör jag när stressen är så nära att hela magen svider och tårarna rinner? Vad gör jag när jag inte ens hinner träffa min familj en gång i veckan? Det är ett under att jag hinner andas.

Jag känner mig otillräcklig varenda sekund av mitt liv då jag vill så mycket. Jag vill klara av att jobba heltid, träna och träffa vänner flera gånger i veckan men någon gång kanske jag måste backa tillbaka och andas för att se hur jag ska kunna lösa det. Det svider i hela min kropp att jag inte har tid till allt i mitt liv. Det svider så jävla hårt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Inspiration

En termin har jag nu varit sjuksköterskestudent och jag har verkligen varit så orolig att det inte alls skulle kännas som en bra utbildning och att jag inte skulle trivas. Men redan efter en termin så känner jag mig som hemma, både med utformningen på utbildningen, klasskompisarna och allt. Det känns otroligt skönt och jag ser nästan fram emot termin två redan nu.

Termin ett har innehållit sammanlagt fyra olika kurser, varav jag har klarat exakt alla tentor (vet ej om jag klarade den sista då resultatet kommer om cirka två veckor) och jag är så himla stolt över mig själv då jag vet hur prestationsbenägen jag kan vara och hur dåligt jag kan må när det inte går bra. Jag har verkligen trivits med att plugga då det är på ett helt annat sätt än på gymnasiet, mycket mer engagerade lärare och bättre material att jobba med. Förutom att gilla själva pluggandet har jag hittat fantastiska klasskamrater som jag gillar att umgås med, fantastiskt bra då jag spenderar nästan fem dagar i skolan i veckan. Dessutom har jag och en klasskompis valt att engagera oss i sjuksköterskornas studentförening VIPS till hösten då vi kommer välkomna de som börjar termin ett, kul kommer det bli då man skapar jättemycket nya kontakter och vänner på det sättet. Jag ser verkligen fram emot termin två som kommer innehålla VFU (praktik), spännande och intressant men först väntar ett välförtjänt sommarlov utan några studier.

Likes

Comments

Fredagsstoryn

''Godmorgon, ska vi åka och bada?'' skriver jag till min bästa kompis Anna.
Solen skiner och jag hoppas verkligen jag får svar snart för jag orkar inte vara själv hela den här helgen också. Mobilen plingar till och jag kollar vad Anna har svarat.
''Kan tyvärr inte idag, måste hjälpa pappa med en grej'' svarar hon.
Jaha tänker jag ledsamt, samma visa denna helgen också. Precis som det varit de fem senaste helgerna, jag frågar om vi ska hitta på något och hon svarar att hon inte kan. Hennes ursäkter har ändå varit bra, det har varit allt ifrån släktkalas till att hon ska jobba men nu börjar jag ta åt mig. Jag förstår verkligen inte om jag har gjort något som inte är okej enligt henne.

Timmarna går och det enda jag gör är att ligga ute på altanen och sola i sommarvärmen, när kvällen närmar sig kikar jag in lite snabbt på snapchat och ser att Anna har lagt ut på mystory. Jag klickar på bilden lite för ivrigt, den föreställer en massa spritflaskor på ett bord och i bakgrunden poserar Ebba som är skolans coolaste tjej.
Utan att jag ens märker det börjar tårarna rinna, för jag vet att vår vänskap är över och aldrig mer kommer bli som den var förut. Det gör verkligen ont i varenda del av mitt hjärta då jag varit vän med henne sedan jag var två år gammal. Känslan av att bli bortvald och förnedrad infinner sig. Fan också.Likes

Comments

Vardag

Godmorgon, idag är det sista pluggdagen för sommaren då jag imorgon efter att ha skrivit tenta får sommarlov!! Ska bli väldigt skönt trots att jag inte har några direkta planer för sommaren mer än att jag ska jobba från och med måndag fram till vecka 33 i augusti vilket betyder att jag inte kommer vara ledig så jättemycket förutom 2 veckor innan skolan börjar igen. Så planer för sommaren är inte gjorda förutom att försöka komma i ordning och fixa i radhuset såklart, kommer bli så bra att ha hela sommaren där och boa in sig. Men förutom det skulle jag så gärna vilja åka på någon minisemester de där två veckorna jag är ledig innan skolan börjar, skulle kunna tänka mig att flyga någonstans, till exempel Tyskland eller England. Det tåls att tänka på.

Troligtvis kommer det bli en hel del spontana saker i sommar också, jag skulle gärna vilja åka iväg och tälta någonstans, sedan vill jag också åka och hälsa på min mamma och hennes sambo som har flyttat till Falun. Finns så himla mycket saker jag vill göra men lite tid därav kommer det bli mycket spontana grejer men är säker på att den här sommaren kommer bli en av de bästa (tillsammans med sommaren för två år sedan) då vi kommer bo i radhuset och förhoppningsvis ha mycket sol.

Likes

Comments

Träning

Veckans träning kommer bli intensiv men rolig!!

Måndag: powerwalk 1 timme

Tisdag: 30 min morgonpromenad + 3 kilometer jogg

Onsdag: 30 min morgonpromenad + step/styrkepass

Torsdag: 30 min morgonpromenad + 3 kilometer jogg

Fredag: 30 min morgonpromenad + zumba fitness

Lördag: 30 min morgonpromenad + 3 kilometer jogg

Söndag: vilodag

Likes

Comments

Vardag

Nu har jag precis kommit hem efter fadderutbildningen som ägde rum ikväll och tänkte kika in för att visa resultatet efter dagens frisörbesök, jag blev verkligen så himla nöjd! Fräsch, kall färg med perfekt längd.

Likes

Comments

Vardag

Äntligen måndag, jag har spenderat min helg i Göteborg hos min faster vilket har varit trevligt och mysigt. Veckans planer är relativt lugna men tänkte dra de lite snabbt då det är min sista vecka innan jag går på ''sommarlov'' från sjuksköterskeprogrammet och börjar jobba heltid nästa vecka på Mercato (café där jag jobbar).

Måndag: klipp och färgningstid är inbokat samt att jag ska försöka få in lite pluggtid innan jag vid klockan 17 ska på fadderutbildning i skolan inför hösten där jag kommer ansvara för de kommande nollorna (de som börjar termin 1).

Tisdag: pluggtid är inplanerad större delen av dagen men jag ska också försöka fixa klart i trädgården i radhuset.

Onsdag: skola hela dagen från 10-15, efter det har jag prioriterat pluggtid.

Torsdag: pluggtid all day long.

Fredag: sista tentan för terminen och efter det ska jag försöka hinna baka lite småkakor inför helgen då jag fyller 21 år.

Lördag och söndag: firande av mig samt njuta av min sista lediga helg innan heltidsjobb drar igång på måndagen.

Likes

Comments

Fredagsstoryn

Där står jag i kylan som omringar dig och mig. Jag undrar vad du tänker på, tänker du på oss?
Du tänder en cigarett och blåser ut mot mig, jag hostar och du skrattar.
Är vi ett vi eller är vi enskilda individer, ingen vet och jag vill inte berätta vad jag vill för jag är rädd för att bli sårad. Sårad av han som är min bästa vän och kärlek.

Varför ska jag behöva stå här i ditt rökmoln och vänta på vad du vill säga om oss, jag vill bara hem och krypa ner under täcket med dig. Varför förstår du inte det tänker jag förtvivlat.
Du harklar dig, jag fryser till is.

Du säger att du älskar mig och att jag är den finaste tjejen på hela jorden, men du säger att det inte funkar just nu. Jag måste få tid till mig själv säger du. Jag nickar och säger att jag förstår men innerst inne så skriker hela jag av ilska och sorg. Fan ta dig och din jävla tid för dig själv.

sex månader senare ser jag dig på stan, hålla hand med en tjej med blont hår, snygg rumpa och fina kläder. Så gick det med tiden till dig själv och jag undrar om du sagt till henne att hon är den finaste tjejen på jorden, precis som du sa till mig. Fan ta dig.

Likes

Comments

Fredagsstoryn

Där står jag i min svettiga partyklänning och med klackskorna i handen efter att ha dansat en hel natt i alkoholens dimma på klubben där sliskiga killar har tafsat på min rumpa och på mina bröst. Ibland undrar jag varför de gör det, hur svårt kan det vara att låta mig vara!? Jag fattar verkligen inte hur de sedan kan gå och lägga sig med ett gott samvete när de har tafsat på en tjej trots ett nej. Dessutom har det inte bara hänt en gång ikväll utan två. En gång när jag skulle beställa en shot i baren där en helt okänd kille tog på min rumpa och en annan gång på dansgolvet när en bekant kramade mitt bröst med sin hand samtidigt som han viskade i mitt öra och frågade om jag ville ha sex. Jag fattar verkligen inte.

''Vad ska du beställa?'' frågar min killkompis.
''Oj, en kebabrulle med mellansås'' svarar jag.
''Ska du verkligen ha en kebabrulle?'' frågar samma bekanta som tafsade på mitt bröst tidigare under kvällen.
Jag suckar och försöker samla kraft till att ryta ifrån men att behöva göra det varje gång någon sliskig kille ofredar mig sexuellt är psykiskt och fysiskt jobbigt. Man orkar till slut inte kämpa för sina rättigheter för de verkar inte alltid förstå.

''Ja, såklart jag ska ha en kebabrulle för det är min kropp och det är bara jag som ska bry mig om den. Jag är jävligt hungrig och vill ha en kebabrulle'' svarar jag spydigt.
''Okej, men du vet att det är typ bara fett i en kebabrulle'' kontrar han tillbaka med.
Nu rinner bägaren över, nu orkar jag inte vara trevlig längre.

''Som sagt är det min jävla kropp och den behöver en kebabrulle och dessutom är det bara jag som kommer se min kropp naken ikväll så du kan dra åt helvete'' småskriker jag innan jag tar mina klackskor och går ut från pizzerian.
Ibland undrar jag vem som uppfostrar dessa sliskliga och äckliga snubbar. Det är så synd att alla snälla killar kommer i skymundan. Det är så jävla synd att man som tjej ska behöva säga nej flera gånger. Att ett nej inte räcker tänker jag medan jag går hem i min svettiga partyklänning och med klackskorna i handen.

Likes

Comments

Vardag

Tänkte svara på en enkel men ganska rolig blogglista så ni får en liten mer helhetssyn vem jag egentligen är.

Vid matbordet?
Oj, har verkligen sämst bordsskick och sämst hållning. Spiller alltid på mina kläder tyvärr, har alltid velat haft ett bra bordsskick men tyvärr misslyckades man där också haha

På nattklubben?
Jag är den som dansar tills fötterna värker och den som shottar tills alkoholen är slut. Jag dansar ALLTID och älskar att gå ut om jag är på partyhumör, om jag däremot är för nykter och trött tycker jag det suger haha.

På stranden?
Den som ligger i skuggan, har 50+ solkräm och läser böcker som en riktig pensionär haha

På efterfest?
Brukar alltid vara för trött eller för full för att gå på efterfest..

I klädbutiker?
När jag var mindre älskade jag att gå i klädbutiker men idag avskyr jag det och beställer mer än gärna från nätet

Hemma hos andra?
Beror på hos vem, men om det är mina bästa vänner så är jag väldigt bekväm av mig

I sängen?
Vill ha mycket plats och sover helst med halva täcket bara för att jag tycker det blir så otroligt varmt annars

På flygplanet?
Läser böcker, lyssnar på musik, sover och är allmänt lugn och njuter även fast jag lätt kan bli rastlös

Hemma en chill dag?
Parkerar mig i sängen och kollar serier, förösker samtidigt göra vettiga saker som t.ex. att tvätta eller baka något gott

I ett förhållande?
Vill tro att jag är ganska gullig och snäll men är nog ganska dryg haha. Väldigt tofflig också, vill så gärna att min partner ska må bra så städar gärna rummet och ger frukost på sängen osv.

På morgonen/kvällen?
Morgonmänniska deluxe, älskar att gå upp lagom tidigt typ mellan sju och åtta. Men på kvällen somnar jag ofta i soffan strax innan klockan tio haha

Likes

Comments