Hej alla!

Nu när det råkat bli en paus igen tänkte jag bara göra en liten uppdatering på vad det är som händer i mitt liv just nu. Jag och Bamse börjar verkligen bli ett riktigt bra team nu och jag känner att jag inte skulle kunna få en bättre häst, visst han är lite nervös och sånt men det försvinner med tiden! Jag har äntligen börjat rida och det går super bra, vi hade ett så jäkla bra pass för några dagar sen han va verkligen så fin! Tänkte när vi köpte han att vi hade köpt en riktig skogsmulle som inte kan gå i form osv men det blev helt tvärt om, han går så fint i form och höjer upp ryggen och jobbar jätte fint med bakbenen! Jag har även lärt Bamse att le eller flema som det heter och han är så söt när han gör det!

Hejdå! :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej alla!

Nu har det råkat bli en paus igen och jag måste verkligen bli bättre på det här haha. Jag va i Falsterbo den 13 juli och kollade på tävlingarna och shoppade lite och det var så kul att vara där och få se så många duktiga ryttare både inom dressyr, hoppning och körning. Tänkte lägga upp lite bilder jag tog där ifrån.

Likes

Comments

Hej alla!

Idag står det backar på schemat för Bamse då jag känner att han verkligen behöver bygga muskler då vi snart ska börja galoppera (han kan inte de) och de kommer bli kul & Bamse är lyckligt ovetande än så länge ;). Nu tar jag hand om två hästar i stallet eller ja mockar, fixa vatten och hö till en annan då ägaren är iväg så nu blir de extra jobb i stallet vilket bara är mysigt tycker jag. Senare idag ska jag och mamma åka till fåglasång och köpa nytt magic pulver, för er som inte vet vad det är så är det som magnesium för hästar ungefär (man ger ofta magnesium till nervösa hästar) men jag tycker att magic är lite bättre då det ger hästarna bättre självförtroende med!

Likes

Comments

Hej alla!

Nu har de råkat bli en paus igen med bloggandet och jag vet faktiskt inte varför. Men det som hänt medans jag varit borta är att vi har fått den nya sadeln och min kompis rider Bamse just nu då jag inte är i form för att rida ännu men planen är att jag sitter på hästryggen igen inom 1 månad. Bamse är under igångsättning just nu och det går bra, vi har verkligen fått starta ifrån 0 för han har stått ett tag hos mig innan vi fick sadeln och ett bra tag hos den förra ägaren så han har ingen kondition och knappt inga muskler. Han verkar tycka att det är kul med att bli riden och jobbar på glatt vilket är jätte roligt! Längtar så mycket till det är jag som sitter i sadeln!!

Likes

Comments

Hej alla!

Idag har jag opererat mig, äntligen! Så skönt att få de gjort så nu är det bara läkningen och att ta bort stygnen kvar sen är jag äntligen uppe i sadeln igen! Operationen gick bra men bedövningen gör så fruktansvärt ont att ta men jag fixade det, så nu hoppar jag runt på kryckor och kommer antagligen göra det på skolavslutningen med tyvärr.

Så ser min tå ut nu med allt bandage om och nej min tå är inte så stor under allt bandage haha. Men nog pratat om det. Inatt gick hästarna ute för första gången under detta året vilket känns skönt, dom går in vid 10.00 på morgonen och ut vid 16.00 för att dom ska få sitt kraftfoder och för att dom inte har några träd i hagen så det blir för varmt för dom när det inte finns någon skugga.

Likes

Comments

Hej alla


Idag ska jag ha en riktig mysdag med Bamse då jag ska opereras igen på tisdag vilket innebär att jag kommer ha skitont och hoppa på kryckor i ca 5 dagar.. Om ni vill veta vad för operation kan ni bläddra ner lite då jag skrivit ett annat inlägg om det. Så planerna för stallet idag är att först göra alla stallsysslor så som mocka, fixa hö osv sen ska jag mocka upp i hagen då jag inte orkade det igår för att jag och mamma mockade upp allt gammalt hö i hagen som hästarna inte ätit upp och det tog typ 2 timmar att göra det för de va väldigt mycket hö dom inte ätit upp. När jag har gjort det så ska jag ta in Bamse och mysa med han och efter det ska jag antingen gå ut och gå eller gå bort i paddocken och göra lite ledarskapsövningar.


vi hörs!!

​Min favorit häst Ferarri ifrån ridskoletiden!

Likes

Comments

Hej alla!


Om ca en vecka får jag äntligen hem mina nya glasögon! Gjorde en synundersökning för några dagar sen för jag har sån otrolig huvudvärk och det visade sig att jag var översynt på båda ögonen och att jag har ett brytningsfel på höger öga och det är därför jag har så ont i mitt huvud för jag spänner mina ögon mycket för annars ser jag inte och det leder till spänningshuvudvärk., så skönt att jag förhoppningsvis slipper min huvudvärk!

Mina tankar för framtiden med Bamse är att börja träna dressyr för tro det eller ej så har han väldigt bra kapacitet och rör sig otroligt fint trots att han är ett kallblod! Så min plan för den närmaste framtiden blir att rida in den nya sadeln och lära känna Bamse mer i ridningen och även miljöträna mer så han fattar att det är jag som är hans ledare och jag vet vad som är farligt och inte, när jag börjar känna mig trygg med det ska jag börja lära han skolorna (öppna och sluta) och börja flytta han för skänkeln och öva mer på skänkelvikningar och lära han gå mer i form så han verkligen jobbar ordentligt med bakbenen då han inte är så stark i höger bak. För att han ska bygga mera muskler så ska jag börja klättra lite med honom och rida/gå över cavaletti för att han ska bygga mer muskler!


Vi hörs!


Likes

Comments

Hej alla!

Idag står de på schemat att jag ska till en arbetsterapeut vid 14.00 och prata om mina sömnsvårigheter och hur jag ska varva ner och komma till ro på kvällen då min hjärna oftast går på högvarv när jag ska gå och lägga mig, speciellt inatt, somnade inte förens 07.00 imorse så är helt slut nu! Hoppas verkligen mötet kan ge mig tips på hur jag ska göra för att detta håller inte längre, äter sömntabletter som knappt funkar och testat andra än de jag har nu men inget har liksom funkat på mig. Mina sömnproblem går ut över skolan och gör att jag får mer frånvaro en vad jag redan har och de ger mig ångest som kan leda till att de med är en anledning till att ja stannar hemma (är bara hemma när jag har grov ångest och panikattacker) så de blir en ond cirkel tyvärr. Nog pratat om de!

Efter mötet idag ska vi åka och beställa den nya sadeln samt köpa andra saker som t.ex en ny sadelgjord och padd så sadeln inte glider. Är otroligt glad över att vi hittade en sadel som passade Bamse då det är jätte svårt att hitta sadel till kallblod men vi hittade en som knappt gled över huvud taget så det känns jätte skönt!

Hovslagaren va här i fredags (idag är det måndag) och verkade Bamse och de gick jätte bra, han fick stå på verkstol för första gången och han brydde sig inte så mycket om det vilket är skönt.

Vi hörs!

Likes

Comments

Hej alla!

Igår red min tränare Bamse för att jag har blivit väldigt osäker i ridningen och kan ibland tycka att det är läskigt men jag tror de beror på att jag och Bamse inte känner varandra ordentligt så förhoppningsvis blir det bättre när vi känner varandra bättre. Han skötte sig bra igår även fast de var folk i ridhuset som hoppade och att folk körde med röjsåg utanför, det var en duva han blev rädd för och han testade min tränare lite genom att vägra gå framåt eller inte vilja gå på spåret utan mer i mitten. Jag tyckte han skötte sig bra och kämpade på även fast han inte är igång så han var lagom trött när vi kom tillbaka i stallet ;)

På fredag kommer hovslagaren och ska verka Bamse då han har stora hovsprickor :/ och på lördag kommer sadelprovaren vilket jag är väldigt nervös över då jag aldrig har suttit på Bamse med sadel och han vill alltid gå iväg när man sitter upp, sen blir jag också väldigt stressad när folk kollar på mig när jag rider för jag är så rädd att göra fel.. Så jag tror att jag ska be min tränare att rida han på lördag när sadelprovaren är där så kan jag rida med sadel nån annan gång i lugn och ro.

Vi hörs!

Likes

Comments

Hej alla!

Jag kom av mig med bloggandet men nu kommer jag att försöka att bli mer aktiv! Det som gjort att jag inte bloggat är pga mitt mående, har haft mycket ångest pga skola och betyg då det snart är sommarlov och jag slutar 8an. Ska bli otroligt skönt att få vara ledig och lägga all min tid och energi på mig och Bamse så vi kan bli ett bra team då jag känner nu att vi inte riktigt litar på varandra, det beror ju på att vi inte känner varandra så bra för jag har bara haft han i 5 veckor. Jag känner att jag inte riktigt litar på han i ridningen för han är så otroligt nervös hela tiden och då blir jag osäker och det smittar av sig på Bamse så han blir också osäker haha. Men vi har börjat ge han magnesium nu för jag har hört att det är bra för nervösa hästar så vi får se om det funkar. Planerna idag med Bamse är att gå bort till paddocken och släppa han där så han får springa av sig och kolla runt lite så han märker att det inte är så farligt att vara där. Sadelprovaren kommer nästa vecka och då måste han vara helt trygg i paddocken för båda hans och min skull, har bara ridit han barbacka förut så lite pinsamt om man fegar ur pga ångest när hon är där.

Vi hörs!

Likes

Comments