Det var väldigt längesedan jag uppdaterade sist. Nu är det cirka 10 veckor sedan jag kom hem, men det har varit jätteturbulent för mig. Jag började universitetet 3 dagar efter jag landat i Sverige, och då har jag varit borta i 13 månader. Det har varit mycket i skolan, men nu har jag precis haft min första tentavecka och denna helgen har varit den första lugna helgen för mig. Imorgon drar det igång igen! Nu har jag iallafall skrivit ett inlägg om sista delen på mitt äventyr - när jag och Elin var på Hawaii. 

Mamma lämnade av mig och åkte hem till Sverige medan jag stannade kvar i Los Angeles och väntade in Elin. Dagen efter tog vi flyget till staden Lihue. Hawaii består av 8 öar, och vi valde ön Kauai. Det är ganska ovanligt att man som turist åker dit, det var just därför vi valde den. Vi ville se en ö som var så äkta Hawaiisk som möjligt. Big Island, Oahu och Maui är väldigt mycket arrangerade för turister.

När vi landade på Kauai så hämtade vi direkt ut vår lilla rubin till bil. Att ha en bil var ett måste eftersom det är så pass långa avstånd mellan alla platser trots att ön är så liten.

Här bodde vi!

Vår lilla vrå!

Vi var på Kauai i 10 dagar vilket var helt perfekt. Vi hann med att utforska precis allt som vi ville se och även sola och bada lagom mycket!

Första dagen åkte vi till en av de kända farmers markets. Det var utan tvekan över förväntat. Vi trodde det skulle vara några få stånd med extrema överpriser, nej tvärtom! Det fanns nästan oändligt många stånd med massa olika exotiska frukter. Papaya, minibananer, guanabana, passionsfrukt, avokado....

Att dricka ur en färsk kokosnöt har alltid varit något jag velat testa, och varför inte ta tillfället i akt för första gången på Hawaii?
Helt underbar söt och frisk smak! Det måste vara bland det godaste jag någonsin druckit!

Sedan åkte vi till stranden och frossade i färsk närodlad frukt. Hur underbart som helst!

Kauai är väldigt känt för sitt goda kaffe. De har egna planteringar med kaffebönor där! Trots att varken jag eller Elin tycker om kaffe så åkte vi dit för att besöka stället!

En dag körde vi till Waimea Canyon State Park. Det är som ett mini Grand Canyon som minsann inte var så litet!
Vägen dit var ingen besvikelse, utan halva upplevelsen. Helt fantastiskt. Vägen dit skulle tagit 1 timme, men tog säkert 3 timmar eftersom vi stannade så pass många gånger och njöt av utsikterna!

Väldigt vacker dalgång. Det låg faktiskt ett hus där nere!

Helt förstummade av den vackra utsikten över dalen körde vi vidare, efter någon krök tappade vi hakan och trodde vi befann oss på en annan planet.

Efter fika och någon timmes hike kom vi äntligen fram till Waimea Canyon!

Det är svårt att få en helhetsbild och att uppfatta den rätta storleken från en bild. Det var mycket större och mäktigare än vad det såg ut, ca 1000 m djup och 16 000 m bred. Det var ganska läskigt att gå där uppe eftersom vid kanten var det ett stup rakt ner.

Kan du se det fina urgröpta bergvalvet? Väldigt fascinerande!

På vägen tillbaka från Waimea Canyon såg vi denna skylten som jag tycker är rätt rolig! en vanlig skylt för ett övergångsställe som någon har pimpat!

Wailuā River! I denna paradisflod gjorde vi senare stand-up paddling!

A L O H A   S P I R I T

Hawaiian Shave Cream. Det är typiskt hawaianskt, de tar en rejäl skopa is och häller på hemmagjord fruktsirap. Hur gott som helst!

Vår lilla vän!

Vi körde till en stad som heter Hanapepe. Det är staden som disneyfilmen Lilo & Stitch utspelar sig i.

I Hanapepe fanns en jättefin hängbro!

Det var lite läskigt att gå över den när den svajade!

Även djuren lever upp till de hawaiiska förväntningarna!
Ps, kolla skylten som jag medvetet tog med på bild!

Fräsig bil!

Chilledill under palmerna!

Såhär kunde en av våra standardfrukostar se ut! Papaya, rambutan och avokado från ön.

Vi gjorde många utflykter och upptäckte väldigt många stränder!
Vissa ständer var väldigt lugna och badvänliga medan andra var väldigt stormiga - perfekt för surfare!

Vi fick se den fina fyren på Kauai!

Här är en bild på Wailuā River!

En dag hyrde vi brädor och gjorde stand up paddling. Det var definitivt en av de roligaste aktiviteterna jag har gjort! Kravet är att det ska vara relativt vindstilla och knappt vågor, vilket vi inte hade på tillbakavägen. Då var det stark motvind, och det var jätteläskigt vid vissa passager när vinden var starkare än våra muskler.

Det var jättelätt att hålla balansen. Vi fick låna en drybag där vi la mobiler och fika. Sedan paddlade vi på i ca 1,5 h.

Därefter tog vi i land här. Det var bara vi som hade brädor, alla andra hade kajaker.

Vi fick hikea en relativt svår med. Det tog ungefär 1h. Vi gick dessutom barfota, men det var ganska skönt för det var lera nästan överallt. Sedan fick vi gå över stora klippblock och vada genom starka floder.

Till slut kom vi äntligen fram till The Secret Falls! Vattnet var jättekallt och rent eftersom det kom från bergen.

Såklart gick vi in i fallen, men det gjorde ganska ont för vattnet föll från väldigt hög höjd. Sen var det också rätt läskigt eftersom det fanns varnande skyltar om att det kunde förekomma ras av blocken.

En dag åkte vi för att kolla på Hula dance! Denna lilla flickan var så söt.

Nickis namn på hawaiianska!

En färgglad frukost!

Naturen har skapat ett eget valv!

Såhär ser papayaträd ut.

Definitivt favoritfrukten!

Pineapple-shirt

En morgon gick vi upp klockan 5 för att vara med om soluppgången! Det blev även bra bilder.

En morgon var vi ännu mer extrema och gick upp 3.30 för att vara vid Napalikusten i soluppgången. Det tog ändå 1h att köra dit, sen var det inte till nackdel att vi försökte vända på dygnet och anpassa oss till svensk tid.

Det var en helt fantastisk hike, och vi var nog näst först ut på dagen. För vi såg en som var där samtidigt med oss, och sen när vi vände tillbaka så mötte vi hur många som helst!

För att ta sig till, eller ens se Nā Pali Coast State Park behöver man hikea, åka båt eller åka helikopter. Man kan inte ta sig dit på annat sätt.
Det finns några olika leder att hikea, vi tog en ganska kort på ungefär 4 timmar. Då kom vi till en fin strand där folk hade lagt stenar så fint som på bilden ovan. Vi hikeade inte så långt, men det var ändå en väldigt svår led. Branta backar, grusiga vägar bredvid stup. Vi var tvugna att korsa en väldigt ström flod. Det är tydligen ganska många som har dött på den leden, men då har de inte tagit ansvar, utan gått nära stupen och trillat ner eller badat på stranden vid klipporna där vågorna var meterhöga! Att få hjälp är inte det lättaste heller eftersom det finns ingen täckning för mobilerna där, så man får ju försöka göra sig synlig för helikoptrarna som svishar förbi en gång var 20 minut. Det var iallafall jättehäftigt att få vandra omkring i riktigt tropiskt klimat!
Jag skrev ju nyss att vi valde den korta leden, den långa skulle tagit 2-3 dygn! Man skulle behövt ett intyg också eftersom den leden var extremt farlig. Här hittade jag en video på en galen man som riskerar sitt liv.

Här fanns en landningsplats för helikopter ifall en olycka skulle vara framme.
Här är den strömma floden vi var tvugna att passera. Jag och Elin tog det säkra före det osäkra och vadade över vilket tog väldigt lång tid eftersom floden var jätteström och för att gruset i botten var väldigt kantigt. Det var många som försökte hoppa över på stenarna, men jag skulle säga att ca 80% av dem trillade i för de var så hala och instabila.
Bambu! Jag trodde inte att de var så stora, många var upp emot 25 cm i diameter och de var säkert 25 meter höga!
Underbar vy över Stilla Havet. Man kan inte se det på bilden, men i verkligheten kunde vi se en av de andra öarna väldigt långt bort. Vi såg ön Ni'ihau som är ön som ligger mest västerut. Det är en privat ö, och endast infödingar får vistas där. Det bor bara 170 personer på Ni'ihau, och de flesta har hawaiianska som modersmål med niihauisk dialekt.
Som avslutande bild blir på denna tupp som försökte äta upp vår matsäck!
Det var en helt underbar och oförglömlig resa. Tack Elin för att jag fick uppleva detta med dig!

Mahalo ♥ (det betyder tack på hawaiianska)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Den 21 juli, dagen efter min födelsedag så lämnade jag värdfamiljen och tog flyget till Los Angeles för att möta upp mamma som flugit dit från Sverige.
Det var helt underbart att få krama om mamma igen efter ett helt år ifrån varandra!

Vi började med att bo 6 dagar i Santa Monica. Det var ett väldigt bra läge, andra gatan från stranden. Santa Monica var en väldigt fin stadsdel med ett fint centrum och en jättefin strand med en pir.

Ute på piren fanns ett litet tivoli, och det var väldigt mycket folkliv, restauranger, stånd och uppträdande där ute.

Vissa uppträden var väldigt bra....

....medan andra var väldigt roliga

Ni måste kolla in den här videon. Han dansade nästan varje dag!

Ute på piren fanns också trapetsskola vilket var väldigt roligt att titta på!

Fin dinosaurie längs gågatan i Santa Monica

Så bra!

Vissa palmer var skyhöga

En dag åkte vi in till Hollywood. Vi gick såklart på Walk of Fame!

Den berömda skylten såg vi såklart!

Vi tog en tur genom Beverly Hills och andra kändisområden för att spana in lyxvillor. Kändisar vars hus vi såg var bland annat Leonardo DiCaprio, Katy Perry, Bruno Mars...

Vi åkte längs Rodeo Drive som är en gåta med värsta lyxbutikerna.

En dag hyrde vi rosa cyklar och körde längs kustremsan från Santa Monica till ett grannområde som heter Venice Beach.

Roliga hus låg längs stranden.

Venice Marina

Venice Canals var som Venedig. Massa kanaler i ett område. Husen som låg intill hade båtar och kunde åka ut till sjöss!

Tsunami Hazard Zone

Väldigt packad jord!

Nämen! Jag hittade min egna gata!

Los Angeles skyskrapor

Fina gräsplättar formade som droppar

Walt Disney Concert Hall

Vi gick igenom Little Tokyo som var en liten gränd. Det roliga är att det verkligen lever upp till sitt namn. Inte för att det var stort, men det var jättemånga söta japanska butiker och vi mötte nästan bara japaner.

Ett önsketräd. Man kunde skriva sina önskningar på små läppar och hänga upp!

En rejäl slice vattenmelon till mellanmål.

Efter Santa Monica körde vi upp och sov en natt i Santa Barbara som var ett väldigt fint område.

Vi såg en liten ö med en jättelång brygga!

Här bodde vi i Santa Barbara. Så fint ställe!

Nästa stopp blev en outlet vid Pismo Beach.
Där åt vi jättegoda burgare och sötpotatispommes. Jag tog en burgare med panerad kyckling och mamma tog med portobellosvamp!

Efter Pismo Beach och shoppingen så körde vi till Monterey som är en jättecharmig fiskeby. Tyvärr tog jag inte med mobilen när vi gick ut så jag kunde inte fota, men det var ett jättefint hamnområde och jag såg även sjölejon!

Vi körde även förbi Big Sur som är ett jättefint naturområde. Det var så himla fint att köra längs kustlinjen!

Vi körde på flera broar längs highway 1. Bixby Creek Bridge var fantastiskt fin tycker jag!

Efter Monterey körde vi upp till San Fransisco.

San Fransisco var en mycket fin stad, men det var kallare än vad vi förväntat oss.

Fishermans Wharf

Bussar som körde längs gatorna i San Fransisco!

Vi provade även åka spårvagn. Det var jätteroligt!

Här var ett surdegsbageri. De gjorde bröd som konstverk!

Vi gick såklart ut på Pier 39 som hade massa restauranger och butiker. Det var fullt med folk!

Det fanns en gigantisk godisaffär ute på piren. De sålde Salt Water Taffee i hundratals smaker, den konstigaste var nog chicken and waffles (en typisk amerikansk frukost)!

Ute på piren såg vi väldigt många sjölejon som låg och sov! Fast vissa förde ett väldans ljud, och andra började slåss och knuffa ner varandra i vattnet!

Vi såg en skylt med rapporterade hajattacker. En hade varit 2016 i Pismo Beach, där vi bodde några dagar tidigare!

Fin krabba

Snacka om lutande gata! San Fransisco är uppbyggt på 42 kullar så det är en väldigt kuperad stad.

Vi bodde på Lombard Street, men en bit från denna passagen. Detta är nämligen världens kurvigaste gata!

Kolla som den snirklar sig!

En väldigt färggrann bil körde förbi oss!

Vi gick i Chinatown i San Francisco. Det var faktiskt större än förväntat, inte så stort som i New York, men ändå flera kvarter!

I Chinatown kunde man köpa ALLT! Från levande grodor, alla sorters fisk, gigantiska möbler, träbjörnar, prydnader, te, klockor...

Sen gick vi till Golden Gate bron. Dimman låg vid bron, som den är känd för!

På väg tillbaka från bron såg jag denna fina trappa upp till ett hus!
Den dagen gick vi otroligt mycket, när vi var tillbaka på hotellet så hade jag kommit upp i 29 800 steg. Så jag tog två varv i korridoren för att komma upp i 30 000!

Sista dagen i San Fransisco tog vi båten ut till fängelseön Alcatraz. Det var jätteintressant och spännande att få se det! Tur att mamma hade köpt biljetter flera veckor i förtid, för nästa tur som var ledig var om en månad...

Såhär såg fängelsebyggnaden ut.

Såhär såg det ut i några inredda celler. Det var väldigt trångt och kallt. Fångarna satt inlåsta mellan 16-23h om dygnet.

I filmen "Flykten från Alcatraz" fick man se hur några fångar försökte rymma från sina celler och lyckades. De grävde sig ut med skedar från ventilationsöppningen. Här är hålen som de tog sig ut ifrån.

Flera korridorer med celler. Fängelset rymde mer än 300 fångar!

Det fanns cirka 5 isoleringsceller som fångarna kunde hamna i. Det var bäcksvart, knäpptyst och iskallt när den tjocka plåtdörren stängdes. Vissa stannade där i en hel vecka.

Från ön var det jättefin utsikt över San Fransisco.

Efter Alcatraz körde vi ner till en liten by som heter Gilroy. Där fanns en stor outlet som vi handlade på. Vi sov även i Gilroy i 1 natt.
Det var ett mysigt hotell vi bodde på, såhär såg det ut vid entrén.

Vi kände oss inte riktigt färdiga med shoppingen. Så vi stannade på ett tredje outlet i Camarillo.
Jag köpte bland annat en ny ryggsäck som jag ska ha när jag börjar på universitetet!

Efter shoppingen i Camarillo så körde vi direkt till Santa Barbara igen för att sova där 1 natt. Stranden där var så fin och det var väldigt lugnt där!

Helt blankt hav med massa fina båtar!

Efter 1 natt i Santa Barbara så körde vi till Los Angeles. De 3 sista nätterna bodde vi i Venice Beach.
Vi körde nu själva omkring i Beverly Hills för att titta på lyxvillor. Jag älskar palmallén!

Folk hade citronträd framför sina hus.

Chill vid hotellets pool!

Det var så skönt och mysigt på stranden, väldigt höga vågor!

Tack mamma för en oförglömlig resa som har gett minnen för livet ♡ Jag älskar dig!

Likes

Comments

Det var första gången jag och Nicki har firat vår födelsedag ifrån varandra. Hon fyllde dessutom år 14 timmar före mig så det blev väldigt konstigt. Jag fick skypa med henne kvällen innan för att kunna gratulera henne på hennes födelsedagsmorgon, och sedan ringde vi på min födelsedagsmorgon och hennes födelsedagskväll, och sen på min födelsedagskväll och hennes morgon dagen efter.

När jag gick ner på morgonen så möttes jag av att familjen hade gjort det jättefint. Massa gigantiska heliumballonger och fina presenter!

Jag fick en fin tavla med en familjebild och deras namn, så gulligt. Jag försökte prega ner tavlan men den fick tyvärr inte plats, så jag packade bara bilden så får jag köpa en ram hemma.
Sen fick jag fina teckningar av tjejerna, ett presentkort, spray cheese och coconut oreos som var jättegoda. Så gulligt av dem! Jag hade inga förväntningar alls.

Nicki hade skickat ett paket till mig, så himla gulligt. Det var ett jättefint kort, en bagage tag över Palm Spring och jättegoda chokladkoalor från Australien. Jag har nog haft tur att chokladen varken sprack eller smälte!

På kvällen hämtade Amanda mig. Vi åkte till favoritstället Cheesecake Factory och mötte upp Elin.
Eftersom jag fyllde 21 så bjöd de mig på en drink för de tyckte inte jag kunde vara utan det på min 21 års dag i USA!
Jag tog en jättegod drink med smak av Georgia peach and strawberry.

Till huvudrätt tog jag jättegod kycklinggryta med ris.

Såklart blev det cheesecake till efterrätt. Lemon meringue tog jag. Jättegod!
Jag fick dessutom födelsedagssång av personalen.

Elin och Amanda var så gulliga och gav mig så fina presenter!
Först öppnade jag Amandas present, det var en jättefin bok där hon hade fyllt i massa anledningar till att vi är besties. Det stod så mycket roliga och fina saker i den ♡ Sen fick jag dessutom ett jättefint guldigt halsband med berlocken formad som Virginias karta.

Sedan öppnade jag Elins present, och det var ett superfint silvrigt armband med berlocken formad som Virginias karta! Så himla fint. Det ser nästan ut som på bilden, fast inte hjärtstämpel och ett annat knäppe. (Jag tog tyvärr ingen bild på smyckena, och jag har skickat med de hem med mamma för jag vill inte förstöra/tappa bort de på min resemånad)

Sen gav jag vars ett halsband till Elin och Amanda med berlocken formad som Virginia kartan! Vad är oddsen att alla köper nästan exakt likadan present till varandra?😂
Jag är iallafall jätteglad för presenterna jag fick och jag hade inga som helst förväntningar! Det är fina minnen för livet. Tack så jättemycket ♡

Likes

Comments

Det var längesedan jag bloggade om vardagen. Därför kommer ett långt inlägg nu med bilder om vad som har hänt på sistone.

En av mina favoritsysselsättningar med barnen är att rita med gatukritor. Fast det är mest jag som ritar medan spillevinken springer omkring!

Jag och Claudia har anordnat playdates!

För drygt en månad sedan var det svenskt  midsommarfirande i trakterna. Jag och Elin gick dit. Vi fick klä midsommarstången och sedan restes den. Det var dans och sång. Jättemysigt tyckte jag att det var! Sedan hade alla med något ätbart till buffén. Jag och Elin hade gjort raberber- och jordgubbssmulpajer i muffinsformar. De blev jättegoda och gick åt nästan direkt!

Elena fyllde 13 år i juni så jag gav henne en lysbar bokstav som hon kan ha på sitt rum, lypsyl formade som macarons, en mood ring och en pandanecessär.

Jag tog med Ashlyn till biblioteket där djurparken höll ett föredrag och hade med massa djur. Både Ashlyn och jag tyckte det var jättespännande.

Amanda och jag ordnade en playdate med minigolf och glass. Så bra jobbdag!

En dag drog jag med flickorna för att plocka bär. Tyvärr fanns det inte mycket att plocka, men lite blåbär och svarta hallon fick vi med hem!

Vi kunde såklart inte åka därifrån utan att äta gårdens hemgjorda glass!

Mitt hjärta ♡

En fredag drog Amanda och jag ut på nattklubb i DC.

En heldag spenderade vi i Baltimore. Det är så bra att vi har så många storstäder väldigt nära. Baltimore var bara en timme ifrån oss, men så roligt att få se staden. Hamnen var jättemysig!

Picknick-lunch blev svenska pannkakor!

Till middag åt vi bland annat räkor på Bubba Gump. Jätterolig restaurang med massa inredning från Forest Gump-filmen.

En morgon efter att ha lämnat på flygplatsen så satte jag mig i DC och såg på soluppgången över Potomac River. Otroligt fint och fridfullt var det.

Ännu mer gatukonst. Fick lite hawaii-feeling! Jag och Elin åker dit om ett litet tag, det ska bli så roligt

Jag och Ashlyn bakade cookies med m&m.

4th of July.
Hemma hade vi lite smällare och fina tomtebloss!
På dagen cyklade jag och Elin in till DC. Det var som en stor festival kring monumenten med food trucks och uppträden.

Botaniska trädgården i DC. Ett rum var det enbart Hawaii-växter så vi fick lite försmak!

Ashlyn och jag fixade hennes fairygarden. Det har växt mycket på bara några dagar!

Vi har varit och bowlat två gånger, en gång med Claudia och hennes flickor och en gång med Amanda och hennes flickor. Jätteroligt båda gångerna!

En morgon hämtade jag Amanda tidigt från flygplatsen och fick ett ryck att springa en runda. Eftersom det var så svalt på morgonen så var det så skönt så jag sprang en hel mil.

Amanda och jag var på the National Museum of Buildings en dag.

I ett rum var det meningen att man själv skulle bidra, alla fick färglägga som man ville!

Rolig passage i DC.

Amanda och jag var på Arlington Cemetery. Oändligt många gravar.

Elin och jag åkte en dag till Sky Meadow State Park. Vi hikade och det var riktigt fint där!

Vid en korsning där flera hiking trails möttes så träffade vi på en man som också hikade. Jag frågade om han hade kommit från visitor center (där vi startade - för vi ville tillbaka till samma plats). Nejnejnej, han hade börjat i Georgia för 2,5 månad sedan. Han skulle hika upp till Maine, det skulle ta 2,5 månad till. Så vi pratade lite med honom och det var jätteintressant.
Han hikade ungefär 35 km om dagen.

Min lilla prima ballerina. Hon var på camp förra veckan och hade sedan uppvisning!

Mitt i juli ser man pumpor och höstdekorationer...

Nu den senaste helgen var min sista helg i DC. På lördagen hade jag födelsedagsbrunch för mina 3 närmsta vänner: Amanda, Elin och Claudia.
Det var jättemysigt och min värdfamilj var också med!

Min tårta var en jättegod marängtårta med hemgjorda marängbottnar, hemgjord lemoncurd, jordgubbsgrädde och bär!

I söndags träffade jag Amanda och Elin i Georgetown. Det var en jättemysig dag! Vi strosade omkring i de fina gatorna, åt lunch,  tittade i butiker och sedan paddlade vi kajak i Potomac River. Det var en jättebra sista lediga dag för mig med mina underbara vänner! Vad jag är glad att jag har fått Elin och Amanda som mina vänner, annars hade inte året blivit lika roligt.

Vi fikade även på kända Geortown Cupcakes, bageriet som har en egen show på TLC!
Sedan spelade vi skip-bo och kortspel i 2 timmar. Därefter tog vi metron tillbaka, och jag och Amanda hade inte fått nog så vi satte oss på ett mysigt uteställe och spelade skip-bo i 2 timmar till! Tiden bara swishade förbi och det var absolut den bästa sista lediga dagen jag kunde haft.

Nu är det inte många dagar kvar.

Imorgon (Onsdag) åker jag och Ashlyn till en vattenpark hela dagen med Claudia och hennes flickor.
På torsdag åker Claudia, och det är min födelsedag. Då måste jag även packa det sista. På kvällen ska jag möta upp Elin och Amanda på Cheesecake Factory!
Sedan på fredag så lämnar jag familjen och tar flyget till Los Angeles för att möta upp mamma ♡ Åh vad jag längtar efter att få krama min älskade mami

Likes

Comments

Jag har haft älskade pappsen på besök! Han landade på flygplatsen den 6 juni, 6 timmar sent tyvärr! Men jag följde trackern och var på plats när han ankom. Det var helt overkligt att träffa pappa igen efter 10,5 månad ifrån varandra.

Jag körde honom till hans boende och sen sågs vi på torsdagen. Jag behövde bara jobba några få timmar på morgonen och sen blev jag fri vilket jag var väldigt tacksam över. För då åkte vi in till DC så jag kunde visa staden för honom. Vi hyrde cyklar och tog oss runt överallt!
Det blev ingen bild vid Vita Huset eftersom det var stort pådrag och mycket avstängda områden, antagligen var Trump på ingång.

Vi tog oss runt så fort i DC.
Jag visade pappa Chinatown.

Vi cyklade till Arlington Cemetery men kunde inte gå in för det var stängt.

Monumentet och the infinity pool.

Vi åt goda burgare i Georgetown.

Jag tog såklart pappsen till Great Falls som han älskade!

Jag och pappa åkte upp till New York på fredags kvällen när jag hade jobbat klart. Vi stannade tills tisdagen.
Vi fick nästan allt gjort eftersom även här hyrde vi cyklar och tog oss runt fort!

Vi åkte även turistbuss ibland. 😎

Top of the Rock var en av 3 skyskrapor vi var uppe i! Andra gången för mig.

One World åkte vi också upp i. Den byggdes upp efter 9/11, precis bredvid tvillingtornen.

Detalj: en silhuett av the skyline löpte runt fönsterkarmen runt hela byggnaden.

Vi kunde se frihetsgudinnan på långt avstånd!

Vid fontänerna vid ground zero, där tvillingtornen stod.

Jag tycker nog att One World Building är den vackraste byggnaden på hela Manhattan.

Vi hittade en fin fotobakgrund 😂👌

Det var vid uppgången på en subway station.

Detaljbild över en fin grej (fråga mig inte vad det är) som var placerat på ett tak.

Detta är en bild från Manhattan Bridge, när vi åkte på en kvällstur med turistbuss över till Brooklyn.

Här har vi Brooklyn Bridge som vi också gick på en kväll. Det var fantastiskt fint att se ut över Manhattan när solen precis hade gått ner.

Ellerhur är det otroligt vackert?

En annan kvällsbild.

Vi gick in på Madame Tussaude och såg kändisar i vaxfigurer. Det var roligt när jag kände igen personerna, men det var hundratals jag inte hade någon aning om vem de var!

Vi cyklade till Guggenheim som är ett konstmuseum.

Konsten var inte speciellt rolig men jag älskade byggnaden.

Ett konstverk var även en stor vägg fylld med gångar där myror bodde. Det var rätt häftigt!

En bild på solnedgången i en av de trånga gatorna.

En kväll åt vi middag i Little Italy som är en gata med massa italienska restauranger och butiker. Jättemysigt var det!

På kvällen vid 11-tiden åkte vi upp i Empire State Building. Eftersom vi åkte upp i 3 skyskrapor så ville jag att en skulle vara på kvällen så vi fick se Manhattans nattvy.

Väldigt mäktigt kan jag säga att det var!

En morgon gick vi i en gata och fick syn på den svenska flaggan. Det visade sig vara svenska kyrkan som höll till där!

När jag och pappa cyklade runt överallt så hittade jag ett ställe som jag velat prova. Hade hört att de hade jättegoda kakor, särskilt bacon maple syrup cookie. Ni tycker säkert inte att det låter alls gott, men det kan jag lova er att det var.

Sedan var det dags för Top of the Rock. Måste säga att utsikten är nog bäst därifrån trots att man inte är lika högt upp som i Empire eller One World.

Vi åkte på en mysig båttur utanför Manhattan.

Chinatown är ett av mina favoritställen. Det är så roligt att gå omkring där bland massa roliga restauranger och butiker.

Hittade bland annat denna glassen som var matcha smak, och fiskvåfflan var dessutom varm och nygjord.

Vi hittade även ett ställe som hade Rolled ice cream. Jag tvingade pappa att gå dit trots att han är totalt ointresserad av mat och särskilt efterrätter vilket jag inte kan förstå. Men jag tror att han blev lite imponerad när de gjorde glassen 😍

Helgen därefter så åkte vi på en tur som först tog oss till Niagarafallen!
På vägen dit stannade vi på Hershey's chocolate world. Hershey's är USAs motsvarighet till Marabou.

Där fanns också två nya smaker av Reeses som jag var tvungen att prova!

Först kom vi till Niagarafallen och fick en kvällsvy. Det var otroligt fint med ljusshowen.

Dagen efter tog vi en båttur som var det bästa eftersom vi kom riktigt nära the Horseshoe Fall som är det största. Det var svårt att få fina bilder eftersom man blev så blöt, men att befinna sig där var nästan overkligt!

Jag är glad att vi fick se en regnbåge!

Fin vy över både den kanadensiska sidan och Maid of the Mist - båten vi åkte!

Sen kom vi till Boston och fick se både Harvard University och Massachusetts Institute of Technology.
Här är bild över Boston från när vi åkte båttur.

Jag framför MIT

I denna borg bodde vi en natt!

Tack för att du kom och hälsade på mig pappa. Jag är jätteglad för de två veckorna vi hade här. Det var fullt av massa intryck och det var roligt att jag fick visa dig världen och guida dig runt i "min" stad (trots att pappa hittade bättre än mig, jag har nog inte ärvt hans lokalsinne iallafall 😂)
Puss pappsen. Tack för de fina dagarna som alltid kommer vara minnen för oss. Vi ses snart! ♡

Likes

Comments

Det var ett tag sedan jag bloggade. Jag tänkte nu få iväg ett inlägg om de senaste dagarna (eller veckorna!) innan pappa kommer.
Jag är så EXCITED 😍 Jag har inte träffat pappa på 317 dagar, och idag kommer han äntligen! Det känns helt overkligt att få krama pappsen.

Igårkväll var Elin och jag på en balletshow på Kennedy Center i DC. Ballerinorna var från New York City Ballet och var helt fantastiska. Uppträdandet var väldigt bra och alla var riktigt synkade och väldigt viga! Mycket roliga att se.
Kennedy center är också en väldigt fin byggnad.

Otroligt fin hall med röd ridå!

I söndags åkte jag och Amanda hem till Elin. Därifrån hyrde vi cyklar och cyklade in till DC. Det var helt underbart, eftersom ingen av oss är vana cyklister längre så vi alla uppskattade vår cykelrunda jättemycket!

Cred till Elin som tog alla professionella bilder ned sin kamera! Tack ♡

Vi stannade på massa ställen och hade en fantastisk dag.
Sammanlagt blev det mer än 20 miles (det är mer än 30 km).

Lunch blev en mycket god quinoa sallad som är min och Amandas favorit. Vi äter det jämnt, det finns många ställen som säljer det med olika varianter. Sen ska de helst dränkas i ranchsås 😂 Salladerna blir inte alls nyttiga, men gott är det alltid!

On our way up to Jefferson Memorial to have a fikapaus 😍

Vi var rätt trötta när vi var tillbaka efter 8 timmar. Det var en väldigt bra dag och vi hade mycket tur med vädret!

Elin bor i en jättefint kvarter. Allting är väldigt genuint. Här på gatan fanns ett arrangemang där man ska skriva ner en sak som tynger ner en på en sten, och därefter får man hänga upp en papperssvala för att känna sig lättad. Det var en väldigt fin tanke och det skapar både kreativitet och kärlek i grannskapet.

I lördags var jag med Amanda och tog lite häftiga bilder. Vi vill ta till vara på dagarna nu, för jag har bara 4 helger kvar i DC!!!

Har varit ute och sprungit några gånger. Det är jobbigt att jag knappt vardagsmotionerar, för här tar man bilen överallt och rör knappt på sig.

Finaste bäcken, det är så roligt att hoppa över dessa stenbumlingarna!

Jag upptäckte ett nytt fint ställe att gå vid. Hit ska jag fler gånger!

En dag såg jag en liten tvättbjörn. Han blev väldigt rädd när han såg mig, men vara stirrade! Jättesöt.

För ett bra tag sedan så hikade jag och min LCC grupp i Great Falls.

Efter vi hade rört på oss en timme så blev det storfika! Nyttigt med alla bakverk.... Men jag får ju inte chansen att prova äkta bakverk från andra länder särskilt ofta så klart jag smakade allt... två gånger 😍

Själv gjorde jag nutella stuffed cookies för det var inte krav på att göra något från sitt land.

En dag provade Amanda och jag japanskt (tror jag?) bubbel te. Det var jättegott sötat te med mjölk och små gelebubblor i som inte var särskilt goda.

Nu längtar jag tills om några timmar när jag äntligen får träffa pappa igen 💖

Likes

Comments

Förrförra söndagen åkte jag, Amanda och våra två tyska kompisar Josi och Daria till Six Flags i Maryland. Det finns flera stycken Six Flags runt om i hela USA.

Vi hade verkligen tur att vi valde just den dagen för vädret var helt fantastiskt och det var knappt några köer alls. Vanligtvis var det inte mer än 5 minuters väntetid till vi fick åka!

Jag ska berätta om de olika berg- och dalbanorna och ranka dem:

Roar
Vi började med en berg-och dalbana i trä som var väldigt ryckig och oskön. Det gjorde väldigt ont i nacken eftersom vi bara var fastspända med en stång över låren så det kändes inte så tryggt att åka 80 km/h i kraftiga lutande kurvor. Den var ändå okej men inte den bästa starten på dagen. Därför ger jag den:
3/10 ☆

Shipwreck Falls
Denna vattenkarusell såg precis ut som en variant av Flume Ride. Eftersom det var extremt varmt den dagen då tänkte vi att det kunde vara skönt att få lite skvätt. Vi åkte denna karusell strax innan lunch. Hade vi vetat så skulle vi definitivt avslutat med den. För det var inte lite småskvätt - utan vi blev helt dyngsura allihopa. Precis efter vi var klara så var den bara att krama ur håret och kläderna. Den var extrem, och borde vara i vattenparken istället för karusellparken!
2/10 ☆

Renegade Rapids
Direkt efter "Flume Ride" så tog vi den andra vattenkarusellen för vi kunde ändå inte bli mer dyngsura än vad vi redan var!
Vi satt 8 personer i en stor rund "flotte" och åkte med en snabb ström. Riktigt rolig - fast inte när man precis hamnade i vågskvalpet!
3/10 ☆

Apocalypse
Detta var en av de roligaste karusellerna och det häftiga var att vi fick stå upp i vagnen samtidigt som den gick i lutande kurvor och flera loopar! 90 km/h gick den i.
9/10 ☆

The Wild One
Detta var parkens andra träberg- och dalbana som var mycket bättre än Roar. Den var inte ryckig på samma sätt och såg inte alls farlig ut, men det var minsann en väldans fart på den berg- och dalbanan!
Den byggdes 1917 och är parkens klassiker. Riktigt roligt stup och kraftiga kurvor!

The Joker's Jinx
Denna berg- och dalbana var definitivt också en av de bästa!! Det roliga var att den hade en speed start. När vi satt där i vagnen så retades personalen lite med oss och frågade ca 10 gånger "Are you ready? Are you ready? Are you ready?". Sedan bara swish så gick vi från 0 till 100 km/h på 3 sekunder! Det var en sjukt häftig karusell så jag nästan tappade andan. Sedan var det flera loopar och kraftiga svängar.
9/10 ☆

Mind Eraser
Denna berg- och dalbana var väldigt aggressiv. Lite otäck för den var väldigt ryckig och huvudet hängde inte riktigt med i svängarna så jag fick spänna nacken jättemycket för att inte dunka i huvudet.
Iallafall så var det en hängande variant så benen dinglade och karusellen gick i flera loopar. Man hade ingen aning om när man var upp och ner för allting gick sjukt snabbt!☺🙃
5/10 ☆

Voodoo Drop
Detta var en fritt fall, som föll i 90 km/h. Däremot var den inte så mycket att hurra för. Vanligt vis brukar fritt fall vara min favorit, men denna var bara 2/3 så hög som den på Tivoli i Köpenhamn.
Såklart pirrade det ändå i magen, men den hade fått mer poäng av mig om den varit högre!
7/10 ☆

Superman
Detta var den absolut bästa berg- och dalbanan i hela parken. Det var den enda karusellen jag ångrade mig i på väg upp, men det var bara för att den gick så långsamt upp till toppen för att skrämma oss och sedan falla över stupet. Jag kände mig inte alls trygg som bara var fastspänd med en metallpinne över låren. Fast den var såklart säker!
Resan uppför första backen kändes som en evighet, den var 62 meter hög och gick i 120 km/h. Det kändes som 90° men såklart var det inte det. Absolut bästa berg-och dalbanan för jag fick en sån kick efteråt.
10/10 ☆

Till lunch åt vi världens största Turkey Leg. Efter jag såg Pippi Långstrump när hon, Tommy och Annika gömde sig i en brunn vid Pippis pappas fängelse så har jag alltid velat smaka ett Turkey Leg för det såg så gott ut! Det var också hur gott som helst men alldeles för stor för att orka äta upp.

Mycket bra dag och både jag och Amanda var väldigt stolta att vi överkom våra rädslor. I början var vi båda rätt fega, men not slutet kunde inget stoppa oss! 👏🖒

Likes

Comments

Idag är det Ashlyns födelsedag. Hon fyller 6 år. Min lilla stora prinsessa ♡

Igår bakade jag och Ashlyn Anerican Chocolate Chip cookies som blev jättegoda. Jag och min värdmamma åkte idag till skolan innan hon slutat för att bjuda alla klasskamrater. Så söta alla är!

Jag ordnade en skattjakt till Ashlyn som hon fick gå på efter skolan. Det tyckte hon var jätteroligt, och jag gjorde det lite klurigt för det skulle ju inte vara alldeles för lätt!
Detta var mina presenter till henne.  De rosa walkie talkiesarna har vi lekt med hela eftermiddagen. Hon tycker det är så roligt att leka spion. Även slinkien var en hit, jag visade hur vi lekte med den på den gamla goda tiden genom att låta den slinka ner för trappan.

I söndags hade Ashlyn födelsedagskalas för sina kompisar på ett slags lekland. Huvudsaken är att alla barn får ett påladdat kort med ett visst antal spel. Sedan får de spela på tusen olika slags spelautomater för att vinna tickets. Precis innan de går hem så får barnen "köpa" leksaker för så många tickets de har vunnit.
Barnen tyckte det var jätteroligt och det förstår jag!

Ashlyn är nog den mest chokladfanatiska personen jag har mött😂 Självklart blev hennes födelsedagstårta en chocolate cake with chocolate frosting och med en regnbåge som dekoration!

Likes

Comments

Nu den senaste tiden har det börjat grönska och blomma väldigt mycket. Allt är utslaget nu vilket är väldigt fint tycker jag!

Vi har lekt på lekplatser! Så skönt att kunna vara ute i shorts och kortärmat nu.

Jag och Amanda var bara tvungna att prova Starbucks Unicorn Frappuccino trots att den inte ser så frestande ut.
Det häftiga är att den är magisk, så under tiden man dricker upp den så ändras både smak och färg på frappen.
Det är svårt att säga vad den smakade, men den var en färgexplosion som var extremt söt. Roligt att prova, men jag vill aldrig mer ha den. Tror faktiskt inte att den finns kvar längre ändå för det var en limited edition!

Fint träd i DC!

Jag och Claudia var på en tur i Vita Husets trädgård. Det var dock inte jättefint väder men det gick bra.
Så nu har jag besökt trädgården både när Obama och Trump har bott där. Den var mycket finare när Obama bodde där, för då fanns det fina bilder på honom när han lekte i sin trädgård med sin hund och sina barn. Det fanns även en lekplats i höstas. Allt sånt var bortplockat nu.

Claudias värdfamiljs hund Gwen. Som de har växt, kommer ihåg första gången jag såg dem endast 3 dagar gamla!

Jag köpte en swedish style filmjölk för jag saknar fil väldigt mycket. Tyckte inte direkt att den smakade som svensk fil, så jag får bara vänta.
Jag har faktiskt passerat 9 månader här nu.

I helgen åkte jag och Elin ut på landet i Virginia. Vi kom till en fin by som heter Snickersville, där fanns söta små affärer vid vägen.

Har lekt en hel del med Ash.

Jag har också lärt mig pochera ägg! Det är hur gott som helst.

Sen har jag gjort avokadomilkshake som Nicki har tipsat om. Hur gott som helst. Äter jättemycket avokado nu för det är säsong nu. Varenda avokado är helt prima!

Likes

Comments

Efter dagen i Pennsylvania var jag väldigt trött eftersom jag vaknade klockan 6, och det var många intryck den dagen.
Dagen efter skulle jag och Amanda in till DC för att få biljetter till en konstutställning. Vi ville vara där tidigt för att få bra platser i kön. Därför vaknade vi 4.45 för att vara på plats klockan 6. Det var det lätt värt för vi hamnade på plats tjugo i kön, medan det blev säkert 150 pers efter oss!
Biljettsläppet började klockan 10, så vi väntade i 4 timmar. Det kändes faktiskt inte så länge, för vi fick stolar och hade frisk luft. Sen åt vi frukost och snackade, lyssnade på pod, turades om att sträcka på benen.

Utställningen var av Yayoi Kusama och hette Infinity Mirrors.

Här är kön efter oss!

Häftig fasad!

I ett rum fick man själv bidra med var man skulle sätta sina klistermärken. Från början var hela rummet vitt.

I foajén var det en hel vägg täckt med orkidéer. Så fint!

Efter museumet åkte jag och Amanda till en jättebra utsiktsplats där man står precis under flygplanen som går ner för landing i Washington.

Cafe latte milkshake. Mums fillibabba!

Sen åkte vi till Air Force memorial.

Efter air force memorial tänkte vi åka till 9/11 memorial vid Pentagon. Den 11 september körde ett av planen in i ett hörn på Pentagon, 150 av 5000 personer där inne dog.
Iallafall så skulle vi parkera där, det fanns enorma ytor med parkeringar men de var tomma för ingen jobbar i Pentagon på en söndag. Dock vågade vi inte parkera där eftersom det var reserverat, och vi vill inte riskera att bilen blir bogserad igen... Dessutom körde hur många poliser som helst omkring där så vi kände oss väldigt iaktagna.
Hur som helst så yrande vi omkring med bilen på parkeringsplatsen och läste på all skyltar om det var reserverat vilket det var. Det gick en enkelriktad väg runt om hela parkeringen, som en ram. Sen vips så råkade Amanda svänga ut mot det enkelriktade och jag bara skrek, så hon körde snabbt in på parkeringen igen. Då såg vi genast att polisbilen var på väg mot oss och vi fick lite panik. Det var ju helt dött på hela parkeringen annars. Så vevade han ner fönstret och sa "Did you realize what you just did?". Vi blev helt tagna och bad om ursäkt och förklarade att vi var lite vilse.  Han var ändå helt hjälpsam och det var inte så farligt, det var ju trots allt helt dött på parkeringen så det gjorde inte så mycket att vi körde 5 meter mot enkelriktat, dock var det nog det mest olämpligaste stället att göra det misstaget på - utanför Pentagon! 😂😂😂

Hur som helst så kom vi tillslut till 9/11 memorial.

Det fanns en bänk för varje person, och det var väldigt fint uppbyggt!

Det var så sorgligt att se att 6 barn omkommit. Antagligen var de med sina föräldrar på jobbet just denna dag. Lilla Dana var bara 3 år. Både hennes syster och pappa dog också.
Väldigt sorgligt!

Till middag åt vi pizza. Jag är vanligtvis inte så förtjust i pizza, men denna var hur god som helst. Har aldrig ätit en godare pizza, det var utan tomatsås!
Hit ska jag ta pappa när han kommer.

Likes

Comments