Det var ett tag sedan jag bloggade. Jag tänkte nu få iväg ett inlägg om de senaste dagarna (eller veckorna!) innan pappa kommer.
Jag är så EXCITED 😍 Jag har inte träffat pappa på 317 dagar, och idag kommer han äntligen! Det känns helt overkligt att få krama pappsen.

Igårkväll var Elin och jag på en balletshow på Kennedy Center i DC. Ballerinorna var från New York City Ballet och var helt fantastiska. Uppträdandet var väldigt bra och alla var riktigt synkade och väldigt viga! Mycket roliga att se.
Kennedy center är också en väldigt fin byggnad.

Otroligt fin hall med röd ridå!

I söndags åkte jag och Amanda hem till Elin. Därifrån hyrde vi cyklar och cyklade in till DC. Det var helt underbart, eftersom ingen av oss är vana cyklister längre så vi alla uppskattade vår cykelrunda jättemycket!

Cred till Elin som tog alla professionella bilder ned sin kamera! Tack ♡

Vi stannade på massa ställen och hade en fantastisk dag.
Sammanlagt blev det mer än 20 miles (det är mer än 30 km).

Lunch blev en mycket god quinoa sallad som är min och Amandas favorit. Vi äter det jämnt, det finns många ställen som säljer det med olika varianter. Sen ska de helst dränkas i ranchsås 😂 Salladerna blir inte alls nyttiga, men gott är det alltid!

On our way up to Jefferson Memorial to have a fikapaus 😍

Vi var rätt trötta när vi var tillbaka efter 8 timmar. Det var en väldigt bra dag och vi hade mycket tur med vädret!

Elin bor i en jättefint kvarter. Allting är väldigt genuint. Här på gatan fanns ett arrangemang där man ska skriva ner en sak som tynger ner en på en sten, och därefter får man hänga upp en papperssvala för att känna sig lättad. Det var en väldigt fin tanke och det skapar både kreativitet och kärlek i grannskapet.

I lördags var jag med Amanda och tog lite häftiga bilder. Vi vill ta till vara på dagarna nu, för jag har bara 4 helger kvar i DC!!!

Har varit ute och sprungit några gånger. Det är jobbigt att jag knappt vardagsmotionerar, för här tar man bilen överallt och rör knappt på sig.

Finaste bäcken, det är så roligt att hoppa över dessa stenbumlingarna!

Jag upptäckte ett nytt fint ställe att gå vid. Hit ska jag fler gånger!

En dag såg jag en liten tvättbjörn. Han blev väldigt rädd när han såg mig, men vara stirrade! Jättesöt.

För ett bra tag sedan så hikade jag och min LCC grupp i Great Falls.

Efter vi hade rört på oss en timme så blev det storfika! Nyttigt med alla bakverk.... Men jag får ju inte chansen att prova äkta bakverk från andra länder särskilt ofta så klart jag smakade allt... två gånger 😍

Själv gjorde jag nutella stuffed cookies för det var inte krav på att göra något från sitt land.

En dag provade Amanda och jag japanskt (tror jag?) bubbel te. Det var jättegott sötat te med mjölk och små gelebubblor i som inte var särskilt goda.

Nu längtar jag tills om några timmar när jag äntligen får träffa pappa igen 💖

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Förrförra söndagen åkte jag, Amanda och våra två tyska kompisar Josi och Daria till Six Flags i Maryland. Det finns flera stycken Six Flags runt om i hela USA.

Vi hade verkligen tur att vi valde just den dagen för vädret var helt fantastiskt och det var knappt några köer alls. Vanligtvis var det inte mer än 5 minuters väntetid till vi fick åka!

Jag ska berätta om de olika berg- och dalbanorna och ranka dem:

Roar
Vi började med en berg-och dalbana i trä som var väldigt ryckig och oskön. Det gjorde väldigt ont i nacken eftersom vi bara var fastspända med en stång över låren så det kändes inte så tryggt att åka 80 km/h i kraftiga lutande kurvor. Den var ändå okej men inte den bästa starten på dagen. Därför ger jag den:
3/10 ☆

Shipwreck Falls
Denna vattenkarusell såg precis ut som en variant av Flume Ride. Eftersom det var extremt varmt den dagen då tänkte vi att det kunde vara skönt att få lite skvätt. Vi åkte denna karusell strax innan lunch. Hade vi vetat så skulle vi definitivt avslutat med den. För det var inte lite småskvätt - utan vi blev helt dyngsura allihopa. Precis efter vi var klara så var den bara att krama ur håret och kläderna. Den var extrem, och borde vara i vattenparken istället för karusellparken!
2/10 ☆

Renegade Rapids
Direkt efter "Flume Ride" så tog vi den andra vattenkarusellen för vi kunde ändå inte bli mer dyngsura än vad vi redan var!
Vi satt 8 personer i en stor rund "flotte" och åkte med en snabb ström. Riktigt rolig - fast inte när man precis hamnade i vågskvalpet!
3/10 ☆

Apocalypse
Detta var en av de roligaste karusellerna och det häftiga var att vi fick stå upp i vagnen samtidigt som den gick i lutande kurvor och flera loopar! 90 km/h gick den i.
9/10 ☆

The Wild One
Detta var parkens andra träberg- och dalbana som var mycket bättre än Roar. Den var inte ryckig på samma sätt och såg inte alls farlig ut, men det var minsann en väldans fart på den berg- och dalbanan!
Den byggdes 1917 och är parkens klassiker. Riktigt roligt stup och kraftiga kurvor!

The Joker's Jinx
Denna berg- och dalbana var definitivt också en av de bästa!! Det roliga var att den hade en speed start. När vi satt där i vagnen så retades personalen lite med oss och frågade ca 10 gånger "Are you ready? Are you ready? Are you ready?". Sedan bara swish så gick vi från 0 till 100 km/h på 3 sekunder! Det var en sjukt häftig karusell så jag nästan tappade andan. Sedan var det flera loopar och kraftiga svängar.
9/10 ☆

Mind Eraser
Denna berg- och dalbana var väldigt aggressiv. Lite otäck för den var väldigt ryckig och huvudet hängde inte riktigt med i svängarna så jag fick spänna nacken jättemycket för att inte dunka i huvudet.
Iallafall så var det en hängande variant så benen dinglade och karusellen gick i flera loopar. Man hade ingen aning om när man var upp och ner för allting gick sjukt snabbt!☺🙃
5/10 ☆

Voodoo Drop
Detta var en fritt fall, som föll i 90 km/h. Däremot var den inte så mycket att hurra för. Vanligt vis brukar fritt fall vara min favorit, men denna var bara 2/3 så hög som den på Tivoli i Köpenhamn.
Såklart pirrade det ändå i magen, men den hade fått mer poäng av mig om den varit högre!
7/10 ☆

Superman
Detta var den absolut bästa berg- och dalbanan i hela parken. Det var den enda karusellen jag ångrade mig i på väg upp, men det var bara för att den gick så långsamt upp till toppen för att skrämma oss och sedan falla över stupet. Jag kände mig inte alls trygg som bara var fastspänd med en metallpinne över låren. Fast den var såklart säker!
Resan uppför första backen kändes som en evighet, den var 62 meter hög och gick i 120 km/h. Det kändes som 90° men såklart var det inte det. Absolut bästa berg-och dalbanan för jag fick en sån kick efteråt.
10/10 ☆

Till lunch åt vi världens största Turkey Leg. Efter jag såg Pippi Långstrump när hon, Tommy och Annika gömde sig i en brunn vid Pippis pappas fängelse så har jag alltid velat smaka ett Turkey Leg för det såg så gott ut! Det var också hur gott som helst men alldeles för stor för att orka äta upp.

Mycket bra dag och både jag och Amanda var väldigt stolta att vi överkom våra rädslor. I början var vi båda rätt fega, men not slutet kunde inget stoppa oss! 👏🖒

Likes

Comments

Idag är det Ashlyns födelsedag. Hon fyller 6 år. Min lilla stora prinsessa ♡

Igår bakade jag och Ashlyn Anerican Chocolate Chip cookies som blev jättegoda. Jag och min värdmamma åkte idag till skolan innan hon slutat för att bjuda alla klasskamrater. Så söta alla är!

Jag ordnade en skattjakt till Ashlyn som hon fick gå på efter skolan. Det tyckte hon var jätteroligt, och jag gjorde det lite klurigt för det skulle ju inte vara alldeles för lätt!
Detta var mina presenter till henne.  De rosa walkie talkiesarna har vi lekt med hela eftermiddagen. Hon tycker det är så roligt att leka spion. Även slinkien var en hit, jag visade hur vi lekte med den på den gamla goda tiden genom att låta den slinka ner för trappan.

I söndags hade Ashlyn födelsedagskalas för sina kompisar på ett slags lekland. Huvudsaken är att alla barn får ett påladdat kort med ett visst antal spel. Sedan får de spela på tusen olika slags spelautomater för att vinna tickets. Precis innan de går hem så får barnen "köpa" leksaker för så många tickets de har vunnit.
Barnen tyckte det var jätteroligt och det förstår jag!

Ashlyn är nog den mest chokladfanatiska personen jag har mött😂 Självklart blev hennes födelsedagstårta en chocolate cake with chocolate frosting och med en regnbåge som dekoration!

Likes

Comments

Nu den senaste tiden har det börjat grönska och blomma väldigt mycket. Allt är utslaget nu vilket är väldigt fint tycker jag!

Vi har lekt på lekplatser! Så skönt att kunna vara ute i shorts och kortärmat nu.

Jag och Amanda var bara tvungna att prova Starbucks Unicorn Frappuccino trots att den inte ser så frestande ut.
Det häftiga är att den är magisk, så under tiden man dricker upp den så ändras både smak och färg på frappen.
Det är svårt att säga vad den smakade, men den var en färgexplosion som var extremt söt. Roligt att prova, men jag vill aldrig mer ha den. Tror faktiskt inte att den finns kvar längre ändå för det var en limited edition!

Fint träd i DC!

Jag och Claudia var på en tur i Vita Husets trädgård. Det var dock inte jättefint väder men det gick bra.
Så nu har jag besökt trädgården både när Obama och Trump har bott där. Den var mycket finare när Obama bodde där, för då fanns det fina bilder på honom när han lekte i sin trädgård med sin hund och sina barn. Det fanns även en lekplats i höstas. Allt sånt var bortplockat nu.

Claudias värdfamiljs hund Gwen. Som de har växt, kommer ihåg första gången jag såg dem endast 3 dagar gamla!

Jag köpte en swedish style filmjölk för jag saknar fil väldigt mycket. Tyckte inte direkt att den smakade som svensk fil, så jag får bara vänta.
Jag har faktiskt passerat 9 månader här nu.

I helgen åkte jag och Elin ut på landet i Virginia. Vi kom till en fin by som heter Snickersville, där fanns söta små affärer vid vägen.

Har lekt en hel del med Ash.

Jag har också lärt mig pochera ägg! Det är hur gott som helst.

Sen har jag gjort avokadomilkshake som Nicki har tipsat om. Hur gott som helst. Äter jättemycket avokado nu för det är säsong nu. Varenda avokado är helt prima!

Likes

Comments

Efter dagen i Pennsylvania var jag väldigt trött eftersom jag vaknade klockan 6, och det var många intryck den dagen.
Dagen efter skulle jag och Amanda in till DC för att få biljetter till en konstutställning. Vi ville vara där tidigt för att få bra platser i kön. Därför vaknade vi 4.45 för att vara på plats klockan 6. Det var det lätt värt för vi hamnade på plats tjugo i kön, medan det blev säkert 150 pers efter oss!
Biljettsläppet började klockan 10, så vi väntade i 4 timmar. Det kändes faktiskt inte så länge, för vi fick stolar och hade frisk luft. Sen åt vi frukost och snackade, lyssnade på pod, turades om att sträcka på benen.

Utställningen var av Yayoi Kusama och hette Infinity Mirrors.

Här är kön efter oss!

Häftig fasad!

I ett rum fick man själv bidra med var man skulle sätta sina klistermärken. Från början var hela rummet vitt.

I foajén var det en hel vägg täckt med orkidéer. Så fint!

Efter museumet åkte jag och Amanda till en jättebra utsiktsplats där man står precis under flygplanen som går ner för landing i Washington.

Cafe latte milkshake. Mums fillibabba!

Sen åkte vi till Air Force memorial.

Efter air force memorial tänkte vi åka till 9/11 memorial vid Pentagon. Den 11 september körde ett av planen in i ett hörn på Pentagon, 150 av 5000 personer där inne dog.
Iallafall så skulle vi parkera där, det fanns enorma ytor med parkeringar men de var tomma för ingen jobbar i Pentagon på en söndag. Dock vågade vi inte parkera där eftersom det var reserverat, och vi vill inte riskera att bilen blir bogserad igen... Dessutom körde hur många poliser som helst omkring där så vi kände oss väldigt iaktagna.
Hur som helst så yrande vi omkring med bilen på parkeringsplatsen och läste på all skyltar om det var reserverat vilket det var. Det gick en enkelriktad väg runt om hela parkeringen, som en ram. Sen vips så råkade Amanda svänga ut mot det enkelriktade och jag bara skrek, så hon körde snabbt in på parkeringen igen. Då såg vi genast att polisbilen var på väg mot oss och vi fick lite panik. Det var ju helt dött på hela parkeringen annars. Så vevade han ner fönstret och sa "Did you realize what you just did?". Vi blev helt tagna och bad om ursäkt och förklarade att vi var lite vilse.  Han var ändå helt hjälpsam och det var inte så farligt, det var ju trots allt helt dött på parkeringen så det gjorde inte så mycket att vi körde 5 meter mot enkelriktat, dock var det nog det mest olämpligaste stället att göra det misstaget på - utanför Pentagon! 😂😂😂

Hur som helst så kom vi tillslut till 9/11 memorial.

Det fanns en bänk för varje person, och det var väldigt fint uppbyggt!

Det var så sorgligt att se att 6 barn omkommit. Antagligen var de med sina föräldrar på jobbet just denna dag. Lilla Dana var bara 3 år. Både hennes syster och pappa dog också.
Väldigt sorgligt!

Till middag åt vi pizza. Jag är vanligtvis inte så förtjust i pizza, men denna var hur god som helst. Har aldrig ätit en godare pizza, det var utan tomatsås!
Hit ska jag ta pappa när han kommer.

Likes

Comments

I helgen var jag på turen till en amishby i Pennsylvania. Vi var 52 au pairer från 27 länder som tog denna turen.
Det tog 3 timmar att åka dit med buss.

Första stoppet var på en marknad, där vissa var amishfolk.

Sen när vi började närma oss byn så såg vi allt fler och fler buggies. Första häst och vagnen vi såg blev vi alla i bussen helt till oss, det var konstigt att de verkligen använder sig av hästar som transportmedel.

Andra stoppet var i en amish affär. Där sålde de massa handgjorda grejer och lapptäcken.

En del amish folk använder inte elektronik, men här var de inte så strikta. Kassaapparat  och kortläsare användes! Flickan på bilden är 11 år och dotter till affärens ägare.

Dessa stjärnor är ett typiskt mönster som förekommer hos amishfolket. Jag ångrar lite att jag inte köpte den fina lila handgjorda grytlappen!

Vid alla hus hängde de tvätten utomhus (som visserligen inte är en ovanlig syn i Sverige - fast kanske inte på detta sätt). Det såg väldigt pittoreskt ut!

Bra bild där man ser de olika kulturerna möts. Amishflickorna som tar sig fram på sparkcykel möter bilar och cyklister på moderna cyklar.

Det var faktiskt här i Lancaster som sparkcykeln uppfanns av amish folk. De får nämligen inte använda vanliga cyklar, men sparkcyklar var okej.

Rachel här var vår guide. Hon själv hade 54 barnbarn. Alla familjer får väldigt många barn, 7-15 barn per familj är inte konstigt.

Familjen vi kom till hade 7 barn och en jättesöt hund som nyss fått valpar som var 5 dagar!

Kayla, 12 år.

Hon pratade en del med de tyska au pairerna. Amishfolket är nämligen invandrare från Tyskland från början, så de pratar  lite tyska. Fast nuförtiden är det deras egen variant, Pennsylvanian Dutsch kallas den.

Vi åkte förbi en amish gravplats. Stenarna var väldigt små och det stod på tyska.

Även åsnor används som draghjälp.

Avslutningsvis fick vi smaka massa amish mat. Det var hur mycket som helst. Amishfolket äter väldigt mäktig och fet mat och desserter, men de är inte alls tjocka för de arbetar stenhårt.

Vi fick smaka på friterad kyckling, bröd, potatismos, cole slaw, chicken pot pie, korv, kött, pasta...

Till efterrätt var det äpple dumpling med vaniljglass!

Efter måltiden var det dags att åka tillbaka till DC.
När vi kom fram så var klockan 20.30 och då var det 30°C! Det kan man inte klaga på!

Likes

Comments

Kvällen när Thea hade åkt så bjöd Claudias värdmamma med mig på en klubb där Clean Bandit och Zara Larsson spelade. Det var hur bra som helst.

Det var bästa kvällen på länge och jag är så tacksam att jag fick möjlighet att gå. Denna chansen hade jag aldrig fått i Sverige. Vi var hur nära som helst!

Likes

Comments

Den 12 april åkte jag och Thea till Miami. Jag trodde först att Florida blev min tionde delstat, men faktiskt blev det min elfte!

Längs stranden fanns jättefina färgglada hytter. Vi bodde ca 5 min promenad från stranden och då hamnade vi mellan de finaste hytterna, den lila och den rosa! 💜💖

Första middagen tog vi på ett riktigt hamburgarställe runt husknuten. När jag skulle gå in och beställa så flög jag nästan ut av förskräckelse när jag såg vad som stod framför mig.
En man med en livs levande ödla på axeln!

Inte så fin bild, men jag ville köra på deras specialare: hamburgare med jättegod dressing, bacon och stekt ägg!
Jag och Thea var överens om att detta var definitivt det bästa hamburgarbrödet vi någonsin har ätit. Oslagbart!

Morgonen efter gick vi upp och åt frukost ute. Dagarna därpå fixade vi i vår lägenhet!

Fina palmer överallt!

Såhär såg strandpromenaden ut precis där vi bodde.

Ett häftigt konstverk när vi åkte mellan North Beach till South Beach.

Detta fina vakttorn låg beläget på South Beach! 💙💚💙💚

Jag provade en god smoothie med kokosmjölk, guava, papaya och mango!

Detta ser väl skönt ut?

Hur många som helst cyklade längs strandvägen. Kolla dessa däck! Den måste kunna cykla i sanden tror jag.

Fina Thea

Kolla vad duktig hon är!

På kvällen mötte vi Claudia och hennes vän från Danmark. De hade kört till Miami (17 timmar!!!).
Vi åt middag och gick på Lincoln Road som är Miamis shoppinggata.

Det fanns polisbilar ÖVERALLT! Så vi kände oss trygga.

Här väntade vi på skjuts från hotellets ena byggnad till vår lägenhet. Med våra underbara solstolar i bagaget, eller vad säger du Thea?! 😂

En kväll såg vi en konstnär som skapade en Pegasus av cent! Riktigt häftigt.

Denna affären var väldigt rolig att kolla i.

Lite vighet på stranden!

Miami 2017

Key West var det absolut bästa med hela veckan! Vi köpte en busstur dit som tog 5 timmar, men vägen dit var helt underbar. Vi körde över 42 broar och åkte genom massa öar.

För att komma från Miami till Key West så håller man sig till Route 1 south hela tiden.

När vi kom fram åt jag den godaste lunchen jag någonsin ätit. Eggs benedict med crab cakes på bröd med key lime hollandaise!

Vi hyrde cyklar vilket vi är så glada att vi gjorde. Då kunde vi ta oss runt på ön väldigt fort och samtidigt fläktade det. Annars hade vi behövt bära runt på packning överallt vilket hade varit väldigt varmt och jobbigt.

Ett häftigt träd!

Här börjar Route 1 north som går längs östkusten ända upp till norra Florida.

Det var roligt att cykla runt och se en massa roliga hus. Många var rena rama slott medan andra såg ut som villa villerkulla och andra var riktiga ruckel.

Vi cyklade ner till USAs allra södraste punkt. 90 miles till Kuba!

Färgglada övergångsställen

Längs med cykelturen stannade vi på ett av alla hundra glasställen som såg bra ut. jag och Thea pratade lite om de olika smakerna när en kille i disken frågade var vi kom ifrån. Det visade sig att han var norsk! Så vi la våra beställningar på svenska och han ville nog imponera på sina kollegor att vi kunde kommunicera på annat än engelska 😂 Däremot hade vi lite svårt att förstå varandra när vi skulle be om vatten, man säger ju vann på norska så det har vi lärt oss nu, ellerhur Thea?!
Vi tog båda glass med smak av kokos och key lime, underbart gott!

Jättekända barer som Ernest Hemingway var stamgäst på.

Skylt på mexikansk restaurang som visade avståndet till massa mexikanska städer!

Sen kunde vi såklart inte åka till Key West utan att prova deras berömda Key Lime Pie. Det är definitivt den godaste desserten jag någonsin har smakat.

Det fanns ställen överallt som sålde Key Lime Pie, men för oss var det inte så svårt att välja. Detta café tyckte både jag och Thea stack ut ur mängden, kolla vilken Key Lime grön färg. Inte konstigt att deras Pie var helt amazing!

Tuppar och hönor sprang omkring och kacklade och gal lite överallt!

Greetings from Key West!

Rejäl vägvisare!

Vägen tillbaka var minst lika underbar. Jättebra utsikt från vår dubbeldäckare. Vi var rätt trötta när vi kom tillbaka klockan 23 efter många intensiva timmar. Det var inte så roligt då att vårt nyckelkort hade avmagnetiserats under dagen. Där satt jag och Thea trötta och kissnödiga helt utelåsta från vår lägenhet. Receptionen låg i en byggnad flera gator bort... Men det löste sig till slut.

Jag är jätteglad för denna resan med bästa Thea ♡ Key West var oslagbart och jag kommer bära fina minnen med mig därifrån! Mer uppdatering om resten av Theas tid här hos mig kommer en annan dag!

Likes

Comments

Vilken lycka det var att få ses igen!

Thea tog med sig maaaaassa svenskt godis till mig (mer än på bilden) som var så gott.

Första frukosten tog vi på Ihop. Där åt vi amerikanska pannkakor och french toast!

Thea vid hennes efterlängtade PB hylla!

En fredagkväll träffade vi Amanda och åt på taco bell och hade filmkväll hemma hos henne. Så mysigt! Med massa snacks.

Amandas värdpappa har typ storlek 53 i sina skor!

En fin morgon satt jag och Thea och tog det lugnt och njöt av våren.

Sen tog vi oss till skott och jag visade henne Great Falls. På grund av att det var en tornado dagen innan med ösregn så var vattnet jättehögt och lerigt. Det var verkligen typiskt att det inte var så fint just dagen som jag visar Thea Great falls. Jag har varit där hur många gånger som helst och det är alltid klart vatten och jättefint, men inte den dagen tyvärr...

Belgiska våfflor. Detta var Theas portion. Själv har man blivit amerikaniserad och gillar våfflor med spraycheese och kalkon. Hur gott som helst! Men det blev inte så fint på bild...

Jag visade såklart DC för Thea!

Sen gick vi till Air and Space museet som är det mest besökta museet i världen. Thea älskar flygplan så jag har sparat mig hela året för jag ville såklart få hit med Thea!

Middag på cheesecake factory.

Såklart slog vi till på cheesecakes också. Tiramisu och en med caramel.

Jag tog Thea till National Harbour som är så fint!

Och här såg vi denna söta bilen. Hemma i Sverige finns inte peeps men här i USA är det väldigt känt, och alla äter det vid påsk. Det är marshmallows som är extremt färgade, det känns nästan giftigt så mycket färgämnen det är. Och gott var det knappast!

Jag och Thea var på outlets och det var 30°C så vi svalkade oss med vars en starbucks dricka!

Sen ville jag visa Thea de underbara fåtöljerna på bio. Vi såg Beauty and the beast, andra gången för mig.

Efter en vecka hos mig så bar det av till MIAMI!

Likes

Comments

Ber om ursäkt men har varken haft lust eller tid att blogga på länge. Men här kommer iallafall ett inlägg!

En dag hade min lilla cowboy prinsessa hat day på skolan. Det var inget svårt val för henne att välja!

Någon enstaka dag efter Ariana Grande konserten hade jag och Claudia godfrukost, jag fixade nybakade bullar. Mumsigt!

Och så bokade vi biljetter till LADY GAGA i Köpenhamn i Oktober till hösten! Vi tänkte att det skulle vara jätteroligt att ha ett datum som vi återförenas och såklart vi vill se Lady Gaga!

En eftermiddag tog jag med Ashlyn för att åka karusell på shoppingcentret!

En lördag spenderade jag och bästa Amanda i DC från morgon till kväll.

Vi fick biljetter till Capitol Building och blev guidade på en tur! Riktigt häftigt

Under tunnlarna och vidare till Kongressbiblioteket!

Min värdmamma fyllde år i början på mars så jag hjälpte Ashlyn att ordna lite konstverk. De blev faktiskt riktigt fina, med Ashlyns hand och fotavtryck! Roligt (och kladdigt) att fixa också!

Min present var fina grytvantar och handduk med dalahäst motiv!

Såhär gick vi klädda i februari, det var konstigt väder!

Som sagt har vi haft väldigt omväxlande väder....

En hel vinter utan snö är väldigt ovanligt här, men så blev det i år... trodde vi! Plötsligt en dag i mars såg det ut såhär när vi vaknade. Självklart kunde inte barnen gå till skolan för det var "för mycket snö" så hela stadens skolor var stängda.

Vi hade en mysig dag med pulkaåkning, varm choklad och filmmys.

Några dagar senare var det varmt igen! jag och Amanda tog oss till en liten by i närheten som var väldigt pittoresk.

Sen lunch på ikea!

Och oslagbar daimtårta!

Jag och Amanda hade mellomys. Vi slog på stort på finalen och det var inte lite snacks. Till och med fake semlor gjorde vi (med nutella istället för mandelmassa). Jag kan ju säga att vi höll på att sprängas efteråt. Och btw, glassen kom inte med på bild😂

En god smoothie bowl jag gjorde någon morgon!

Den 17 mars firas st patricks day! Om man inte har något grönt på sig så får folk nypa en. Så jag tog med Ash till party shoppen för att köpa något till mig.

Hon ville så gärna att jag skulle köpa dessa jumbo glasögonen men jag var ganska tveksam haha 😂💚

Jag hade st patricks strumpor

Och finfina hattar dagen till ära

Den så kallade Leprechaun kommer tydligen på natten och gör massa bus i huset. Toavattnet hade blivit grönt!

Barnens rum var hur stökiga som helst!

Mjölken var grön!

En lördag åkte jag, Amanda och två tyskar till en stad i närheten som heter Alexandria. Staden är så mysig, vi gick runt på den söta gågatan och tog lite glass i solen.

En annan helg åkte jag och Amanda och min tyska kompis Lisann till Annapolis för att gå på en amish market. Och för att kolla in staden annapolis. Det var hur mysigt som helst och roligt att vi har så "nära " till helt andra samhällen. Det tog 1 h att köra dit.

På amish marketen fanns hur mycket mat och sötsaker som helst. Kolla denna gigantiska chokladkaninen!

Lemonad och oreo filled donut!

Annapolis som har en så fin hamn är känd för sina crab cakes så det var jag såklart tvungen att prova. Hur gott som helst!

Jag fick brev från mina älskade fastrar ♡ Det blev jag mycket glad för!

En dag åkte jag in till Dc för att möta upp mina klasskompisar, vi behövde skriva en pjäs till vår engelskklass. Där provade jag även mina vänners favoritställe, mexikanskt. Det var spännande men jag måste säga att jag är inget stort fan av mexikansk mat. Roligt att prova iallafall, för det var verkligen riktiga mexikanare som ägde stället!

En morgon åt jag mitt livs största jordgubbe 🍓

I veckan följde jag med när Elena hade konsert på skolan. Hon är med i kören där. De sjöng fantastiskt fint, riktigt professionellt. Jag njöt under hela konserten!

I fredags åkte jag hem till Amanda och åt lyxfrukost. Bagels och smootie. Sen bakade vi.
Jag är så glad att jag har Amanda, vi har alltid så mycket att prata om och har kommit varandra så nära. Det är guld värt!

Nu i fredags kom flickornas mormor från delstaten Illinois. Jag och Ashlyn hade knåpat ihop en fin skylt så det var trevligt att möta henne. Hon är så gullig!

Igår kom Elin hem till mig och vi försökte planera resemånaden. Inte för att vi kom fram till någonting, men vi har öppnat upp våra ögon för massa olika möjligheter vilket känns som en bra början.
Jag har också gjort en request om mitt flyg hem till Sverige! Är tvungen att göra det 100 dagar innan året är slut, och jag har 113 dagar kvar. Så det var lite snävt. Ville bara få det avklarat! Så det är skönt att den belastningen är borta.

Finfin krit målning va? 😂

Några av frisyrerna på sistone!

Nu den sista veckan har jag känt mig väldigt stressad, och är fortfarande lite.
Idag (söndag) hade jag min sista amish klass, och vi hade ett stort projekt vi skulle redovisa idag. Det har tagit mig jättemånga timmar i veckan.
Sen har jag redovisning imorgon på Georgetown University, slutprojekt. För imorgon är näst sista lektionen.
Tills sista lektionen på onsdag måste jag baka kanellängd.
Sen måste jag planera alla resor: Miami med Thea, när pappa kommer, när mamma kommer och min resemånad. Jag har så mycket att tänka på och ta ställning till nu men det går bra.

Och det bästa av allt är såklart att THEA KOMMER PÅ ONSDAG!!!!! 💖💖💖💖 Kan knappt bärga mig. Och jag måste ju städa mitt rum till dess, och så har jag dessutom LCC grupp på tisdag. Åhh, vet inte hur jag ska hinna. Menmen. Det löser sig.
Nu hann jag åtminstone skriva detta blogginlägget.

Pusspuss

Likes

Comments