Satt och skrev på uppsatsen igår ungefär hela dagen och idag fortsätter samma dagen på samma vis! Men för att pigga upp lite så åkte jag och Elin ner till stan igårkväll för att äta middag hos Frida och Albin och samtidigt kolla in deras nya lägenhet. Så fint de hade fått de och maten och sällskapet var top notch!

I brist på bilder från igår så får ni se på utsikten från mitt fönster. Hälften av min klass bor på området och för någon dag sedan så var huset ni ser till höger på bilden klart för inflyttning. Så har hjälpt två av mina vänner att flytta in den senaste tiden!​

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Verkligen fullt upp den senaste tiden. Besök hem för att fira min 21- års dag med mina vänner, skolarbete på hög, vinkvällar, mera födelsedagsfirande eftersom andra Felicia på klassen fyller en vecka efter mig och vi råkar även vara riktigt bra vänner så de passade bra att fira tillsammans och sedan har jag även hunnit med lite middagar och liknande roligt även om stressen har tagit upp den mesta tiden.

Julmusiken, pepparkakorna, glöggen och julmusten har även arbetat sig in i vardagen och längtar såå efter att få ta jullov och spendera lite kvalitativ tid hemma.


Jag och Lisa hade en trevlig middag hemma i Vasa innan vi drog iväg på förfest med resten av gänget som var hemma och sedan ut i vimlet.

Hade vinkväll med två av mina första svenska vänner förra veckan på Rex. Samtalen bara rullade på och vi hade så mycket att ta ikapp och prata om så det var välbehövt att ses och Rex som är så fint. Kunde sitta och bara njuta av atmosfären på det stället. Under kvällen dök även några andra från klassen upp, så himla kul kväll.

Igår hade vi även vårt sista evenemang före julen med nationen och som en liten julklapp åt våra medlemmar bjöd vi dem på bio. Vi såg "The accountant", sevärd film men efter att snabbt sett trailern trodde jag nog att de skulle hända lite mer eller slutet var väldigt öppet och min åsikt är lite delad på den fronten i.o.m ibland vill man bara veta hur det går. Men kul att få avrunda en extremt stressig skolvecka med något annorlunda.

Likes

Comments

Surprise surprise så går mina dagar åt att plugga. Vem försöker jag övertyga? Mina nätter går åt till plugg också och senast jag sövde en hel natt var nog för nån vecka sedan då jag var hemma i Vasa. Mina veckor är uppbokade för lång tid framåt och att försöka boka in nåt med kompisar lyckas sällan, till exempel så har jag och två klasskompisar försökt boka in en vinkväll sedan vi började i augusti men fortfarande har det inte gått att lösa och då är vi bara 3 personer.

För att pigga upp lite kan ni få se lite roliga bilder från Uppsala där jag och två andra från styrelsen var på networking för någon vecka sedan. Vi träffade andra styrelsemedlemmar från andra liknande föreningar som också är underföreningar till RSN (Sverigefinska ungdomsförbundet)

​Det var mest en blixtvisit. Vi åkte på fredagsmorgon efter att vi haft skola och sedan tillbringade vi hela dagen på stockholmsgator, restauranger och barer. Hann träffa två väldigt saknade vänner som nuförtiden bor i fina stockholm. Runt 23 tiden på kvällen tog vi tåget till Uppsala och dunsade i säng. Resten av helgen hade vi networking och turistande i Uppsala med hann även med lite bowling och fester. Uppsala visade sin charmiga sida och jag drömde mig bort till hur det skulle blivit om jag sökt till Uppsala förra vintern, som jag var så nära på att göra.

Likes

Comments

Helgen har inte varit så händelserik som de senaste veckorna, men otroligt skönt att få verkligen vila ut och försöka bli kvitt min förkylning som vägrar släppa.
I fredags hade vi iaf "halv åtta hos mig" med några av tjejerna i styrelsen. Bästa idén vi haft känns det som. Vi har alla en egen vecka istället för att köra allt på en och samma vecka, så i fredags hade vi första middagen och det var jag som började. Verkligen stressigt att få ihop allt men en av de bättre kvällarna nu i höst.

Annars har jag tillbringat mycket av min tid framför datorn då vi har så mycket skolarbete som ska göras. Man märker att det satts in en ny växel jämfört med förra året då skolan var rätt chill men nu är det knappt nån ledig tid som blir över. Jag gick även och klippte mitt eget hår i lördags, vilket alltid slutar med lite delade känslor angående resultatet.


För fler bilder från fredagen kan ni kika in på Sonjas blogg här->http://sevendays.vasabladet.fi/bloggar/sonjasparv/

Likes

Comments

Fortfarande sjuk så det händer inte så mycket i min vardag. Bara massa serier, tedrickande, allmänt mys och lite skolarbete. Som tur har jag stöttande vänner som höjer upp mitt humör!

Imorgon får jag iallafall se utsidan av lägenheten då det förhoppningsvis är bättre väder ute och jag måste ta mig till skolan för att möta upp min basgrupp för lite mer skolarbete.
Min basgrupp består av 4 andra från klassen och alla är indelade i likadana grupper och med dem gör vi allt skolarbete. Som ni (eftersom det bara är mina vänner som läser detta) säkert redan vet så är min utbildning uppbyggd på PBL (problem baserat lärande). Det betyder att vi har väldigt få föreläsningar men desto mer praktiskt arbete. Vi får ett eller flera "cases" i början av veckan och i slutet av veckan har vi seminarium med en lärare och 4 basgrupper och presenterar vad våran basgrupp kom fram till. Massor av grupparbete alltså, roligt om man har en bra grupp men kan också vara rena mardrömmen.

Denna höst har jag dock haft otrolig tur med mina basgrupper, även om vi precis bytt och jag träffat min endast 2 gånger så har jag en känsla av att den kommer va minst lika bra, stöttande och rolig som den förra.

Jag var borta största delen av våren från skolan förra året vilket gör att jag har en del att ta ikapp så dubbelt med skolarbete står på mitt schema 24h om dygnet 7 dagar i veckan. Det har även gjort att jag fått ha hand om vissa saker själv som man annars gör med sin basgrupp, t.ex. en rådgivning för klienter. Spännande men även skönt att efteråt veta att jag faktiskt vet något och klarar av att föra min sak utan ett "support-system" bakom en.

På tal om att ha ett support-system, har jag kommit fram till att jag verkligen har lyckats få en hel hög av riktigt bra vänner här i Sverige. Väldigt skönt att man på så kort tid ändå fått vänner som man vet att alltid finns där för en och redan bevisat att i regnigt väder så står jag aldrig själv.

Likes

Comments

Har haft en relativt slö dag med uppsatsskrivande och seminarium uppgifter. Är fortfarande sjuk så blev inga föreläsningar för mig som för resten av klassen, men vad gör väl det. Det betyder alltså att jag inte fått gå utanför lägenheten alls idag. Har jag sagt att den bara är ynka 21 kvm? Gillar min nybyggda 1:a ytterst mycket men lite instängd känner man sig om man inte går utanför dörren på en hel dag.

Jag tänkte dela med mig av lite bilder från den senaste veckan för jag har nämligen tillbringat en hel vecka hemma i Finland för inte så länge sedan, förra veckan kom jag tillbaka för att vara mer exakt.


Fina Sandra till vänster som jag lärde känna i gymnasiet och som också flyttat hit till Umeå, hon kan bäst beskrivas som min familj här uppe.

Båda bilderna är tagna förra lördagen när det var medicinska Vasakryssningen från Umeå. Vi mötte vi upp våra svenska polare som kom över med båten för en helfestlig kväll på en av klubbarna i stan.

Likes

Comments

Igår hade vi vår första sitz (eller sittning här i Sverige) med nationen och som styrelsemedlem så var jag toastmaster och försökte göra en så bra sitz för alla som möjligt. Tyvärr blev min förkylning mycket värre efter att ha stått och ropat en hel kväll och försöka få igång alla. Lyckad kväll var det sist och slutligen och verkligen superkul!

Idag blir det återhämtning och bara koppla av med Friends. En uppsats ska också skrivas har jag för mig, men får se hur mycket jag orkar mellan alla hostattacker.

Hann inte ta några bilder från sitsen tyvärr förutom denna från Snapchat som ni får nöja er med!

Likes

Comments

Det känns som en nystart att hitta inspiration till att blogga igen efter en paus på några år. Nog om det för nu iallafall. Jag är alltså en snart 21-årig jurist-student som har hittat över kvarken från Finland och närmare bestämt Vasa, där jag är född och uppvuxen, men som nu bor i fina Umeå. Som ni säkert gissat så är det studierna som fått mig att flytta bort från familjen, släkt och vänner och över till Sverige. Mycket är rätt lika till Vasa förutom att ingenting egentligen är likadant förutom känslan man får från staden. Chockerande för många av mina nyfunna svenska vänner var dock att jag har svenska som modersmål och att jag inte lärde mig svenska på de första dagarna jag bodde här!

Annat än lite kulturskillnader och några identitetskriser senare så trivs jag väldigt bra i min nya hemstad. Här finns även en liten finlandssvensk oas, så helt ensam är man aldrig i sin situation.


Eftersom jag inte är något teknikgeni så får ni här se på två fina men gamla bilder tagna av min vän Emma Buss ute i vårvädret till skillnad från snökaoset som just nu sprider sig utanför fönstret.

Likes

Comments