Nu var det länge sen jag skrev något här. Men det är på grund utav att jag jobbat så intensivt under sommaren. I stort sett inte hunnit gjort mycket annat. Känns riktigt skönt gör det. Och att jag fått fortsatt jobb i taxi växeln även under hösten känns ännu bättre.

Även kmmit en bra bit påväg med flera utav affärsplanerna jag håller på att skapa som är både inom smyckesdesign, vitvaror, samhällsuppbyggnad och ekonomi. Skall på ett möte här i dagarna med en investerare, skall bli spännande.

Nygift sedan 5 augusti med nyblivna fru Söderström.

Ritsch ratsch filibom

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Just nu känns det som att det inte finns något värre än att bli behandlad som en utböling utav samhället. Vi med funktionsnedsättning har ju lika mycket rätt till jobb som någon annan. Ändå blir många av oss särbehandlade på olika sätt. Hemskt att komma till en arbetsplats där man inte blir respekterad pga sin diagnos. Hemskt att inte bli bemött med värdighet och respekt utav myndigheter.

Blir så less på samhällets behandling av personer med funktionsnedsättning. Det finns dom av oss som inget hellre vill än att få komma ut i jobb. Men får vi det? Nej! För att någon anser att vi inte klarar det pga diagnosen.

Jag har jobbat inom 30 olika brancher och varit på dubbelt så många arbetsplatser. Jag är less på att bli särbehandlad på arbetsplatser både utav chefer och kollegor och utav myndigheter.

Att söka jobb efter jobb och kanske lyckas komma på en intervju på var 15e intresseanmälan är inte så kul. Ändå är det inget ovanligt. Så förbaskat jäkla trisst att arbetsgivare inte ser den potential vi med funktionsnedsättning besitter.

Det är en sån frustration över att inte bli bemött som en medmänniska. Inte ens inom vården. Fruktansvärt att så många av oss med funktionsnedsättning är utsatta för just detta 2016. Jag har god lust att starta en demonstration och hjälpfond för "Funktionsnedsattas revansch i samhället".

Likes

Comments

Anser att vi borde ha blivit kontantlösa för länge sen med tanke på hur våran miljö har utvecklats.


Inte bara baserat på de nya pengarna då utan även på kontorsmaterial som skrivarpapper, kuvert m.m som många anser är viktigare att ha än att ta hand om personal, kunder etc. Pengar har ganska tydligt ett högre värde än vad människoliv har.


Tycker det är väldigt tråkigt att samhället och världen har byggt upp våran värld baserat på pengar i tron att finns det inga pengar så slutar vi människor att leva! Men levde vi inte helt utan pengar en gång i tiden och det var ett påfund av handelsfarare världen över!


Men vad gör människan när alla jordens resurser är slut, skall vi äta sedlar och mynt då? Det är ju inte pengarna i sig som gör att vi överlever. Jag själv anser att pengar är endast ett medel för att häva sin makt. Men bor vi inte alla på denna jord under samma villkor! Moder naturs villkor!


Så länge det finns mat så överlever vi oavsett om det finns pengar med i bilden eller inte. Finns det inga naturtillgångar och mat på planeten så kommer allt liv på jorden att dö ut oavsett om vi har pengar eller inte.


Pengar är inget annat än några siffror på en metall eller pappersbit eller digitala siffror i cyberrymden. Finns betydligt bättre saker att lägga sin tid på än att eftersträva pengamässiga rikedomar.

Likes

Comments

Hittade ett gammalt inlägg från ett par år tillbaka. Konstigt att fler inte är medvetna om detta.

Att vara rik och ha gott om pengar är inte makt. Att vara rik på pengar är bara ett betal medel för att överleva. Makt syns inte, den finns inom oss i form av kunskap och erfarenhet. Och det är beroende på hur vi vårdar den som vi kan lära oss att möta människor oavsett hur dem ser ut, hur fattigt/rikt dem har det på saker/materiella ting. För jag lovar, pengar gör en inte lyckligare. Det är människorna runt dem som gör. Lycka är en strävan till att få någonting till det bättre, men varför sträva så mycket mot lycka istället för att se det du har precis framför dig. Låt lyckan komma till dig med tiden, inte tvärt om. För lyckan kommer du aldrig finna om du hela tiden strävar efter att få det bättre och vill ha det ouppnåeliga. Jämlikhet finns inget som heter, annars hade barnen i afrika inte behövt slita som dem gör för att nätt kunna överleva medan politikerna i landet kan sitta och håva in pengar bara av att sitta och se på. Och det här är liksom ett globalt problem som drabbar hela vår jord. Varje land var för sig. Hur kan så många bara sitta och titta på när det händer? Att skicka pengar är ingen lösning. Det är bara att sjuta över problemen på någon annan. Det funkar uppenbarligen inte. För att lösa detta problem krävs ett ställningstagande. Antingen fortlöper det som nu, men det kommer sluta i att regeringarna sakta kommer ha död på hela jordens befolkning. Eller så gör vi (folket) en motion för att själva göra förändring. "Bättre vardag global" skulle man kunna kalla det. Så sluta va så hungriga gott folk och spar på maten till oss andra :-P.

Likes

Comments

Jag har länge funderat över vart världen och mänskligheten är påväg och något jag gärna kan sitta och diskutera då det är något som verkligen intresserar mig.

Den största frågan är dock fortfarande hur kan vi sätta ett pengamässigt värde i levande ting så som oss själva, vars liv egentligen borde vara lika mycket värt som vem som helst utav oss!

Varför finns pengar? Pengar för mig är världens dumhet för att försöka framhäva makt, girighet och ännu mer pengar. Men pengar i sig borde inte vara värda ett dugg i förhållande till ett liv.

Vi betalar för att kunna leva. Men lever vi egentligen? Jag skulle svara nej på den frågan. Vi låter oss styras utav egentligen helt värdelösa saker som inte kommer ha något egentligt värde när vi dör. Ändå så är samhället och världen uppbyggd på att just pengar skall finnas.

Men det är makthavare, pengar, girighet, oförståelse för andra, egoism som styr när det egentligen borde handla om att vi skall ta hand om oss och våran jord utan att det har en koppling till makt, pengar, girighet etc. Men sen också att det inte blir till bekostnad utav att vi tappar våran mänskliga värdighet vilket jag själv tycker makthavarna lyckas väldigt bra med.

Pengar är endast ett par siffror på ett papper, världens befolkning skulle ju gå under i tron de har att det är pengarna som håller dom vid liv. Medan det i själva verket är naturens resurser.

Pengar är bara ett medel för att framhäva makt medan makt i sig självt borde handla om människans överlevnad som art och där man inte sätter ett pengamässigt värde på ett liv när vi alla lever på denna jord tillsammans.

Så mycket skit det finns i världen som orsakat folksjukdomar, cancer etc. Läsk, konserveringsmedel, godis, konstgödsel, ja listan kan göras hur lång som helst. Ändå så fortsätter dumheterna.

På Positiva Linjen på Facebook finns mycket bra material att kolla på som rör dessa ämnen.

Det är sjukt vilken utveckling vi går emot bara för pengar, makt/inflytande.

Likes

Comments

Att ha asperger i arbetslivet är inte alltid enkelt.

Under mitt 28 åriga liv har jag säkert haft jobb i närmare 20 olika brancher och mer än dubbelt så många positioner.

En sak har jag dock lärt mig om mig själv i förhållande till min diagnos. När jag väl lärt mig en sak så kan jag den saken till 110% tack vare mitt detaljrika analytiska sinne.

Jag kan ha svårare för t ex det sociala medan jag har lättare för t ex problemlösning. Men varför gör arbetsgivare en så stor grej utav att man har en diagnos?

Jag skulle säga att det beror på okunskap. Asperger är en relativt ny diagnos i dsm, den har funnits sedan början på 1990 talet och diagnosen är efterkallad Hans Asperger.

Mer om själva diagnosen i kommande inlägg.

"Jag har asperger men är inte dum i huvudet för det!"

Likes

Comments

Inte bara vården här på Gotland som känns som den går i fel spår. Även resten utav landets vårdinrättningar blir drabbade pga tuffare arbetstider, pressade arbetstider, personalnedskärningar trots behovet utav fler pga bristande ekonomi etc.

Det finns så mycket man skulle kunnat tänka på men som få verkar göra. Och nämner man att något bör göras så skall man se till att ha back up utifall att det uppstår konflikter.

Varför har Gotlands ekonomi gått åt pipsvängen och varför finns inga egna pengar kvar att hämta! Varför måste kommunen och Sverige låna för att få landet att gå runt över huvud taget? Vart började det gå utför med landets ekonomi? Jag tror jag vet, men skriver jag det kommer det väl bli ramaskri om det här når ut till "drabbade" personer. Vilket också jag tycker är förbannat tråkigt i dagens samhälle. Man kan inte säga någonting utan att någon skall ta illa vid sig. Alla verkar vara såna drama queens. Men varför, gör saker klokt från början eller gör det inte alls om du inte tål höra sanningens ord!

Trots att det lämnats in flertalet klagomål till regionen och regionsfullmäktige om hur läget är så fortsätter alltså kommunen att bygga nya bostäder medan arbetslösheten ökar, samtidigt som ekonomin rasar.

Hur tänker dom när det saknas resurser och de blir belånade upp över öronen?

Äldreomsorgen har tagit rejält med skada. De äldre får inte längre den vård de förtjänar pga personalbrist, okunskap bland den generellt outbildade personalen som gör att de äldre snarare tar skada av vården än vad de får nytta. Kommunen har börjat dra in på maten så att de äldre nu måste köpa hem färdigrätter som inte innehåller den näring, energi, protein etc som de behöver då större mängden av de ämnena försvunnit i tillverknings- och tillagningsprocessen.

Det är skam att de som varit med och byggt upp samhället inte får den vård de förtjänar och att de ses som en börda. Får en klump i magen när jag tänker på hur det som skall vara vård idag snarare är vanvård. Något jag iaf är villig att bidra till förändring men som chefer och högre uppsatta personer inte verkar se allvaret i.

Lånade bilden från en tidigare artikel från helsingland. Men den speglar utåt hur vården ser ut idag. Hemskt att se denna utveckling.

Likes

Comments

Kom att fundera på vilken typ utav aktiviteter som kommunen tillhandahåller för ungdomar som är bilintresserade.

Det är inte så mycket vad jag vet. Vi som vuxit ifrån det där stadiet då man burnar, sladdar, slår sönder och misshandlar bilarna. Vi som tycker om våra bilar och vill göra seriösa byggen och vi som kan bete oss på ett moget sätt. Vad har vi? Nej vi är inget problem för kommunen, så vill vi ha ett ställe själva så får vi skaffa det på egen hand. Tycker det bara är så förbannat tråkigt att de som inte kan bete sig saboterar för alla andra som kan.

Varför skall vi bli lidande för något som andra ställer till med? Har kommunen inte lärt sig att man inte skall dra alla över en kam.

Lite funderingar för dagen!

Likes

Comments

Lite tankar kring trafikfrågor och hur tänker folk egentligen!

Åker ofta med på passagerarsidan medan min sambo kör och hinner ofta se en hel del under den tiden. Och jag undrar är det Gotlänningarna det slagit slint i huvudet på under senaste åren eller är det bara vi som märker av det?

Du kommer till en rödljuskorning med en pil som lyser grönt medan övriga lyser rött. Du ska åt hållet som pilen pekar åt....ÄNDÅ så kör du inte?

Du kommer till en annan rödljuskorsning i T-korsningsutförande. Du skall svänga vänster från tvärgatan. Du får grönt och du kör. Sen mitt i korsningen så märker du att det är rött på andra stolpen. Så du stannar! Och hur fan tänkte man där liksom? Blockera HELA korsningen så ingen bil kommer fram! Har du börjat köra så kör då för fan! Eller ska hela staden behöva bli grön först?

Likadant med personer som kommer till ett rödljus där de har grönt och de står och väntar, folk tutar bakom för att människan skall börja köra någon gång. Det slår om till gult och människan står kvar, det slår om till rött och människan gasar helt plötsligt iväg i en jävla fart och orsakar nästan trafikolycka. Hänt flera gånger! 

Dessutom väljer polisen att stoppa en personbil där dom vill förtydliga att en olämplig text förekommer snarare än att stoppa bilisten som körde mot rött och nästan orsakade en trafikolycka. Prioriteringar polisen!

Lite av vad jag hade i tankarna just nu.

Likes

Comments

Har ni någon gång känt att ni lever i en galen värld och att människor inte förstår er?

Att leva med asperger är inte alla gånger enkelt. Så mina blogginlägg kommer handla mycket om hur jag upplever samhället, tolkar och tyder olika saker utifrån min diagnos.

Jag vill att männikor skall veta att personer med asperger inte är dumma i huvudet, vi har känslor precis som vilken annan människa som helst. Jag vill också kunna göra andra medvetna om hur det påverkar mitt liv att leva med asperger.

Men mer om detta i kommande inlägg.

Likes

Comments