Vi gjorde en rabarberpaj till efterrätt i helgen. Som hela familjen kan äta, då den även är bebisvänlig. Ja vi försöker hålla på att introducera socker och vitt mjöl så länge vi bara kan. Smuldegen går förstås att ha på vilka frukter eller bär som helst. Det är ingen sötning tillsatt eftersomfrukterna och bären ger naturlig sötma. I en rabarberpaj går det att blanda i lite ananasbitar för att lätta upp rabarberns syrlighet. Det gjorde vi inte denna gång och fick några roliga grimaser från 1-åringen då hon smakade.

Ingredienser;

100 g smör
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
1 dl (ca 60g) finhackade sötmandlar

Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop rumsvarmt smör med mandelmjöl (eller kör i matberedare), blanda ner kokosflingor och finhackade mandlar.

Fyll en ugnsform med frukt/bär och fördela smuldegen över. Grädda ca 15 minuter.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229