Jag har länge velat testa göra grötpinnar till bebisen! Såg ett recept i någon barnmatsgrupp som blev inspirationen till dessa. Sjukt goda blev dom (ja jag var tvungen att provsmaka), och både pumpakärnor och aprikoser innehåller järn.

Ingredienser;

1/2 dl krossade pumpakärnor (mixa till mjöl)
1 dl havregryn (ren havre för glutenfritt)
1 dl kokosmjölk
1 ägg
1 banan
1 msk kokosolja
1 msk nyponskalspulver
4 sr torkade aprikoser
Ceylonkanel och kardemumma

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa pumpakärnorna till mjöl. Finhacka aprikoserna. Blanda ihop alla ingredienserna och bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite kanel och kardemumma. Grädda i ugnen ca 15 minuter.
Skär till plockvänliga bebisbitar när det hunnit svalna lite.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229