Stress har jag alltid levt med, men det blev värre under min gymnasietid. Jag satte alltid stor press på mig själv, att försöka passa in och att göra bra ifrån mig på prov och uppgifter t.ex. Jag brydde mig hela tiden om vad folk tyckte och tänkte om mig och jag tänkte alltid det värsta. Det gör jag även idag. Idag har min stress kommit till en punkt att när jag väl blir stressad så strejkar hela min kropp. Den bara lägger av. helt. Jag kan inte åka eller gå någonstans, jag tappar lusten till allting, ingenting känns roligt längre, jag vill inte göra något. Det enda jag vill göra är att ligga i sängen och kanske titta på en serie eller titta på Youtube, för det är det enda min kropp och hjärna klarar av när jag blir så stressad och det kan räcka med att jag försover mig eller när någonting bestäms väldigt plötsligt.

Jag klarar inte av att vara spontan längre. Jag klarar inte av att någon säger samma dag "Nu åker vi till Åland" t.ex. Jag måste veta det åtminstone 2 dagar i förväg. Jag blir även stressad av för mycket folk, jag behöver bara titta på en stressad människa så blir jag stressad själv. Denna stress + min dåliga självkänsla på det gjorde att jag var hemma väldigt mycket från skolan, speciellt det sista året. Vilket inte är bra, det vet jag såklart. Men jag kunde inte hjälpa det, blev jag stressad på morgonen så strejkade min kropp och jag kunde inte åka iväg någonstans. Detta är någonting som jag lever med dagligen. Jag blir nu mera stressad av nästan allt, tjat, bråk och tjafs, mycket människor, förseningar, t.o.m viss musik blir jag stressad av. Jag har läst och provat alla tips och råd angående stress och hur man kan undvika att bli stressad men INGET hjälper.

På senaste tiden har jag också börjat inbilla mig och förutsätta att ingen gillar mig förutom min familj och min pojkvän. Jag vet att det inte är såhär men det känns som att ALLA undviker mig. Det har hänt att jag bara legat på sängen och gråtit och tänkt "Vad gör jag för fel hela tiden?" Det är som att mitt psyke säger till mig "Ingen gillar dig. Det är bara att inse". Jag vet inte varför jag inbillar mig detta, Det är bara är så och jag hoppas verkligen att det går över snart. Stressen lär jag inte bli av med på ett långt tag.

Jag har i alla fall börjat få bättre självkänsla och bryr mig inte lika mycket om vad folk tycker och tänker om mig. Jag tänker att jag är bra som jag är och så länge jag är nöjd med mig själv så är det bra.

Lite rörigt inlägg kanske men det jag ville säga är att jag inte alltid mår så himla bra och jag vet också att jag inte är ensam om detta. Alla kan känna sig stressade absolut men att leva med daglig stress och bli stressad av minsta lilla så mycket att hela kroppen strejkar tror jag inte att lika många upplever varje dag. Det sitter liksom i psyket, det går inte över efter 10 minuter. Vaknar jag upp och inser att jag försovit mig 45 minuter så förstörs hela dagen, då ringer jag hellre och sjukanmäler mig och ibland bryter jag även ihop helt och bara gråter. Om det är någon mer som känner igen sig i detta så kommentera gärna!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments


1. Nämn en tv-serie där du sett alla avsnitt minst två gånger: One Tree Hill

2. Nämn en tv-serie som du aldrig skulle kunna missa ett avsnitt av: Teen Wolf

 3. Nämn en skådespelare som skulle kunna få dig att vilja titta på en tv-serie: Liam Payne (Nu är väl kanske inte han en skådespelare men hade han varit det och gjort en tv-serie så hade jag definitivt sett den)

4. Nämn en skådespelare som skulle kunna få dig att INTE vilja titta på en tv-serie: Ozzy Osbourne

5. Nämn en tv-serie som du kan citera från: "Someone once said; ‘It’s the good girls who keep diaries. The bad girls never have the time. Me… I just wanna live a life I’m gonna remember. Even if I don’t write it down…"

6. Nämn en tv-serie som du gillar men som ingen annan tycker om: Vet faktiskt inte men kan säga en som jag typ inte hört någon annan prata om, Young & Hungry.

7. Nämn en tv-serie som du brukar nynna introsången till: One Tree Hill

8. Nämn en tv-serie som du tycker att alla ska titta på: One Tree Hill, den är så himla djup, fin, lärorik, den har typ ALLT.

9. Nämn en tv-serie som du äger på dvd: One Tree Hill

10. Nämn en skådespelare som startade sin karriär i ett annat forum och senare överraskade dig med sitt skådespeleri i en tv-serie: Ingen aning

11. Nämn en tv-serie som du gärna vill börja titta på i framtiden: Stranger Things

12. Nämn en tv-serie som du fick sluta titta på för att det var så dåligt: Kommer inte på någon.

13. Nämn en tv-serie som har fått dig att gråta flertalet gånger: One Tree Hill

14. Nämn den senaste tv-serien som du tittade på: Young & Hungry

15. Nämn din favoritgenre när det gäller tv: drama/komedi.

16. Nämn den första tv-serien som du blev besatt av: Hannah Montana, haha.. för det är väl en serie?

17. Nämn en tv-serie som du önskar att du aldrig tittat på: kan inte komma på någon.

18. Nämn den konstigaste tv-serien som du tyckt om: jag har nog inte kollat på någon konstig tv-serie.

19. Nämn den roligaste tv-serien som du tittat på: Young & Hungry.

20. Nämn den tv-serie som kan skrämma dig mest: Tycker att The Dread Doctors i Teen Wolf var ganska läskiga, haha och sen The Berserkers i Teen Wolf ser också ganska otäcka ut... ingenting som jag hade velat möta ute på stan en kväll.

Likes

Comments


Hej på er allesammans! Hur mår ni idag? Själv känner jag mig på en väldigt låg nivå idag, kan bero på vädret som bara är grått, regnigt och kallt. Men funderar på att kanske städa killens rum lite för det behövs verkligen, ser ut som en bomb slagit ner här inne. Sen ska jag väl titta på några avsnitt av Young & Hungry och äta clementiner för det är det bästa som finns! Men nu ska jag slå på en skön låt och börja med städningen. 


Likes

Comments


Godmorgon alla fina! Uppdateringen har stått stilla p.g.a driftstörningar på bredbandet, det blev så igår 00.30 på natten och det skulle vara klart samma dag kl 14 vilket dom ändrade till kl 20.00 och nu har dom återigen ändrat till IDAG kl 14 så jag hoppas verkligen att de har löst problemet då för det jobbiga är att tvn inte funkar heller, bara alla de där vanliga tråkiga kanalerna som 1an 2an o.s.v men men det löser sig nog, en gång var det så en hel helg. Hoppas ni har haft en bra start på veckan!

Likes

Comments


Godmorgon på er! Nu är vi hemma från kryssningen. Det blev en lugn kryssning med bara massa mys, god mat och trevligt sällskap. Vi gjorde inte så mycket i Helsingfors heller eftersom det var så kallt och regnade så vi gick till ett högt torn med utsikt över hela stan och tog en fika där sen gick vi tillbaka till båten igen. Men det har varit roligt i alla fall trots att vi inte var lika många denna gång.

Likes

Comments


Hej på er alla! Idag jobbade jag 9 - 16.30 och när jag slutade mötte Kevin upp mig och så åkte vi till Solna Centrum där jag sitter just nu och väntar på Kevin som klipper sig. När han är klar ska vi handla lite dricka och godis till kryssningen eftersom det är så himla dyrt på taxfree och man får inte ens mycket för pengarna tycker jag och sen ska vi hem och förbereda lite för morgondagen med att duscha, tvätta, äta middag och packa eftersom det blev ändrade planer imorgon så jag måste jobba över till 13.00 fast jag egentligen skulle sluta kl 12.00 men det gör inte så mycket så länge jag hinner med båten bara.

Likes

Comments


Gooodmorgon! Nu har halva veckan gått ​och jag tycker att veckorna går så himla snabbt nu, för att inte tala om helgerna då för dom hinner bara svischa förbi och så är det måndag igen. Stannade hemma idag också, hade tänkt att gå till jobbet idag men när jag vaknade så var hela min hals helt igensvullen och jag kunde knappt svälja. Det gör inte jätte ont men det är bara obehagligt och irriterande. På fredag ska jag i alla fall försöka jobba, har bara ett kort pass då 9 - 12 eftersom att jag måste hem tidigt för vi ska på kryssning. 

Så jag ska väl bara ligga här med mitt te och mina halstabletter, titta på Young & Hungry och senare i eftermiddag försöka ta mig till Solna Centrum och möta upp Kevin och hans pappa för vi ska handla middag tills ikväll, det vankas kött och potatis. mumma! 


Likes

Comments

​Igår när jag var hemma så myste jag till det lite extra genom att tända min ljusslinga som inte har varit tänd sedan förra vintern Jag älskar ljusslingor, det är så himla mysigt och en väldigt fin detalj i rummet. 

Likes

Comments

Godmorgon alla fina! Hoppas det är bra med er. Jag fick ringa och sjukanmäla mig till jobbet idag, vaknade upp med en öm och irriterad hals samt tandvärk vilket jag hade i Lördags också, Jätte konstigt då jag är extremt noga med att borsta tänderna. Jag hoppas verkligen att det går över snart, tycker det är så tråkigt att bara sitta hemma och jag vill verkligen inte vara sjuk på kryssningen.

Jag mår inte bra överlag just nu heller, jag vet inte vad det är men det är någonting som tynger ner mina axlar och så har jag känt sedan i Lördags. Men det blir nog bättre snart, förhoppningsvis! Nu ska jag se ett par avsnitt av Young & Hungry och fixa lite te. 


Likes

Comments


1. När du ska Powerwalka är det viktigt att hålla tempot. På en skala 1 - 10 ska din ansträngning och fart ligga på omkring 8, du ska alltså gå väldigt snabbt - men utan att springa. Om du kan föra ett samtal på mer än 3 - 4 ord åt gången, går du inte tillräckligt snabbt. Fokusera alltid på din andning så att du kan hålla tempot i 30 minuter, se också till att röra armarna medan du går. Om du kan hålla tempot och samtidigt ser till att aktivera armarna medan du går, kan du faktiskt förbränna nästan 300 kalorier på 30 minuter.


2. Sätt Realistiska mål, både vad gäller antal träningspass per vecka och svårighetsgrad så att det är lätt att klara av och du känner dig duktig efteråt.


3. Prioritera din träning, Alla har tid att träna. Det handlar bara att prioritera. Det behöver inte heller ta massor med tid, t.ex. jag har en app på min telefon som heter 7 minutes workout och där kan man välja vad man vill träna, det finns övningar för mage, ben, rumpa.. Allt! och det tar endast 7 minuter. Kom ihåg att den viktigaste träningen är den som blir av.


4. Svårt att komma igång? Det blir bättre med tiden! Dels när man kommer in i rutiner och dels när man blir mer vältränad så blir många övningar mindre jobbiga, de är så klart fortfarande jobbiga (om man anstränger sig) men inte på ett lika sinnessjukt jobbigt sätt som innan.5. Vila efter träning är sjukt viktigt! För att få resultat av träningen så krävs det även vila, då musklerna återhämtas och byggs upp. För det är ju faktiskt först under vilan som utvecklingen och framstegen sker.

Vila alltid när du känner att kroppen behöver det.

Vila ett helt dygn efter tuffa träningspass.

Ta det väldigt försiktigt med träningen om du precis varit sjuk. Du vill ju inte bli sjuk igen, eller hur?

Ha minst EN total vilodag i veckan, då du inte tränar alls.


Likes

Comments