Header

Godmorgon! Idag är det lite extra tidig morgon för min del för jag ska ha min sista lektion på körskolan idag innan skolan. Vi ska ha en "fake-uppkörning" typ så får jag se hur jag ligger till. Imorgon gör jag teoriprovet och om en vecka är det riktig uppkörning!! Sjukt att jag kanske har körkort om en vecka...

Annars då? Efter skolan så ska jag till stallet och rida ut på Nessan har jag tänkt, och annars har jag inget särskilt planerat förutom att övningsköra. Det är all in nu inför körkortet haha, det hinns inte med så mycket annat men det blir det värt. Tänkte skriva ett inlägg lite senare också och visa en grej som jag köpte häromdagen, men jag får inte över bilderna till datorn just nu så jag får försöka igen ikväll. Hoppas ni får en fin torsdag!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej på er! Onsdag idag och halvvägs in i skolveckan. Resten av veckan i skolan är faktiskt ganska lugn vilket känns jätteskönt, det enda jag har är en samhällsinlämning tills på fredag. Idag efter skolan funderar jag på att gå lite på stan och se om jag hittar något kul. Jag är så himla kräsen så jag köper sällan kläder haha, men jag skulle behöva (behöva och behöva, det är väl en tolkningsfråga) lite nya grejer nu. I eftermiddag ska jag bara plugga körkortsteori och övningsköra, kaanske att jag går till gymmet också men troligtvis inte.. Vi hörs!


Likes

Comments

Tänkte att det kanske kunde vara bra att presentera mig själv lite närmare, haha, så här kommer 8 saker ni kanske inte visste om mig!

1. Jag går samhäll på gymnasiet, andra året.

2. Min favoritmat är pizza, alla dagar i veckan. Det skulle jag lätt kunna äta hur mycket som helst!

3. Jag är möjligtvis något beroende av Coca-cola. Jag ä l s k a r cola, och jag dricker ganska mycket av det på en vecka. Hur mycket vill jag inte veta, så jag skippar att räkna ut det..

4, Jag vill inte ha en egen häst. Det var min högsta dröm när jag var liten, och det var det väl fram tills att jag var 13-14 någonting. Nu tycker jag att det är alldeles lagom för mig så som jag har nu, att vara två stycken på en häst så att jag får några dagar i veckan där jag inte behöver åka till stallet. Särskilt nu på gymnasiet, när det är gaanska mycket plugg som måste göras.

5. I min familj finns det inte bara människor, utan även en liten (läs gigantisk) hund som heter Viggo. Han är en 6-årig golden retriever.

6. Jag hade en blogg när jag var yngre, tror det var mellan 2011-2013 som jag är jätteglad att jag hade, för tack vare det har jag så otroligt mycket bilder och filmer som jag sparat genom åren som är jättekul att kolla tillbaks på. Det är jättetråkigt att jag inte har särskilt mycket bilder och filmer på mig och Nessan.

7. Jag tycker det är jättekul med fotografering och såna grejer, men det är inget jag gör särskilt ofta. Jag tycker det är jättekul att fota särskilt hästar, så jag hoppas att jag kan få tummen ur och ta tag i det snart! Det är ju roligare när det blir lite varmt ute och lite roligare färger.

8. När jag var liten provade jag på massor av olika sporter innan jag började rida, för jag fick inte börja på ridskola och då provade jag på ungefär allt annat istället. Fotboll, gymnastik, simning, konståkning, scouterna... Det slutade dock oftast med att jag stod bredvid och grät och ville åka hem, haha, så jag fortsatte inte särskilt länge med något.

Viggo

Likes

Comments

Godmorgon! Idag är det tisdag och den längsta skoldagen på veckan. För att göra det lite extra segt har jag historiaprov efter skolan som jag missat. Det ska bli väldigt skönt att få det gjort i alla fall! Efter skolan har jag eventuellt tänkt försöka reklamera en jacka som jag köpte i lördags som gick sönder vid första användningen, annars gör jag det imorgon. I övrigt är det plugg och övningskörning som vanligt, men har inte jättemycket att plugga på i skolan efter det här historiaprovet utan mest inlämningar så det är jätteskönt! Nu är det bara körkortsteorin som hänger efter mig men det tycker jag ändå är lite intressant. Ni som har körkort, hur mycket pluggade ni inför teorin och hur tyckte ni att provet var?


Likes

Comments

Måste berätta om en sak som hände när jag övningskörde hem från stallet förut. Det höll på att skymma ute så vi pratade om att det var viktigt med extra uppsikt längs sidorna ifall det skulle komma vilt och springa över vägen. Typ en kilometer efter det så springer det ut ett rådjur från ett dike, preciiis framför bilen. Som tur är hann den precis vända och springa längs med ena långsidan på bilen istället för rätt framför, så vi missade den precis.. Tur det!!

Ridpasset idag i alla fall gick bra. Jag red lite dressyr men inget avancerat egentligen utan jag fortsatte jobba med att ha formen jämn och stadig och ha ett jämnt stöd hela tiden. Det gick bra, särskilt galoppen är jättehärlig just nu. Den har verkligen blivit så mycket bättre på sistone och det är jättekul! Insåg även idag att jag behöver börja sitta ner i traven lite oftare, för jag orkar inte ens ett helt varv utan att jag blir lat och börjar rida lätt igen haha. Nästa gång jag har Nessan är på torsdag och då tänkte jag rida ut.


Likes

Comments

Vi har en dressyrsadel till Nessan som jag använder ibland, men som jag verkligen inte trivs i. Den är för stor för mig så jag känner mest att jag skumpar omkring och stör, och jag måste verkligen kämpa för att sitta ner och då blir det svårt för mig att fokusera på själva ridningen. Problemet är bara att när jag tävlar dressyr så vill jag gärna ha dressyrsadeln, eftersom att det ger mig en bättre sits och position vilket kanske ser lite trevligare ut. Men då blir ju problemet att jag får mindre inverkan på Nessan och ridningen blir sämre, och då blir ju poängen lägre ändå... Jag känner att vi hade kunnat få bättre poäng på momenten om jag hade hoppsadeln för då kan jag fokusera mer på själva ridningen än på att sitta stilla, men då lär jag samtidigt få lägre poäng på sitsen och det allmänna intrycket... Det är lite klurigt det där, om jag ser till vad resultatet skulle kunna bli. Om jag bara tänker på poäng och resultat, så vill jag ju ha det som ger bäst poäng på flest moment så att säga, och då vet jag inte om det är hoppsadeln eller dressyrsadeln. Däremot om jag ser till känslan, så är valet självklart = hoppsadeln.

Till Amorino hade vi bara en hoppsadel och då tävlade jag ju alltid med den, men nu när jag har möjlighet att använda en dressyrsadel så vill jag samtidigt göra det... Jag vet ju också om att det är en vanesak, men det är extra jobbigt när sadeln är ganska mycket för stor för mig, och då blir jag lite för lat för att försöka. Vad föredrar ni för typ av sadel, rent allmänt?

Hoppsadel på första bilden, dressyrsadel på andra


Likes

Comments

Godmorgon! Idag är det måndag och ny vecka, och den här veckan är faktiskt lite spännande. På fredag har jag nämligen teoriprov för körkortet! Jag känner mig ganska säker ändå, men samtidigt känner jag att jag borde ha pluggat mer än vad jag har gjort, men jag har ändå pluggat mycket och jag känner att jag kommer komma ihåg mycket även efter provet och det är ju typ huvudsaken i det här fallet. I värsta fall får jag bara göra om det, men det hade varit såå skönt att slippa plugga mer på det! Har liksom tillräckligt med plugg redan i skolan om vi säger så ;)

Idag ska jag i alla fall först till skolan och sen hem och plugga. Ikväll ska jag till stallet och jag tänkte rida dressyr på Nessan, och så har jag även kvällsfodringen. Det ska bli spännande att se om känslan jag haft de senaste dressyrpassen håller i sig, det hade varit väldigt roligt! Sedan borde jag egentligen övningsköra också men får se om det hinns med. Märks det att jag är lite stressad för tillfället? Nu ska jag i alla fall gå till bussen, hoppas ni får en fin vecka!

Likes

Comments

Om det är något jag är proffs på, så är det att anmäla mig till tävlingar som är alldeles för nära inpå så att jag knappt hinner träna någonting. Åtminstone i dressyren, där jag kan få en idé efter ett bra ridpass och vilja tävla dressyr, och då vill jag ju helst göra det samma dag typ. Nästan alla dressyrtävlingar jag anmält mig till, speciellt med Amorino då, har jag kommit på max en månad innan och då har jag inte ridit dressyr på det sättet med program hit och dit på länge. Sen på tävlingsdagen så tänker jag att det gör inte så mycket om det går dåligt, för vi har ju ändå inte hunnit träna så mycket. Då är ju frågan varför jag inte tittar på tävlingar som är lite längre fram i tid istället så att jag faktiskt hinner träna och har möjlighet att genomföra ett bättre program...

Vad jag vill komma till är att jag funderar på att göra precis samma sak den här gången haha. Jag funderar på att åka på en dressyrtävling om tre veckor och rida LC:1 och LB:1, men samtidigt så vill jag gärna hinna träna lite mer innan för jag har inte ridit dressyrdressyr med programdelar osv på hur länge som helst utan mest jobbat allmänt med att det ska bli stabilare med formen och sådär. Problemet är ju bara att det finns inte direkt några passande tävlingar som passar både kalendern och nivån (förutom den helgen i maj) förrän i juli, och dit är det ju ett tag kvar och när jag får lust att tävla så vill jag tävla med en gång helst... ;)

Jag får väl suga lite på den här karamellen ett tag, Nessan har varit väldigt fin den senaste veckan och känts väldigt stabil och med mig, men jag har ju inte heller tränat nedsittning eller gjort några moment från olika dressyrprogram eller liknande så vi skulle ju egentligen behöva träna mycket mer... Jaja, vi får väl se hur det blir helt enkelt!

Två bilder från min och Nessans första dressyrtävling förra sommaren

Likes

Comments

Mycket att göra även idag. Jag är egentligen inte särskilt busy i vanliga fall men förutom skolan och stallet som tar tid så är det mycket med körkortet såhär precis innan prov och uppkörning, så det är det jag pysslar med för tillfället. Så planen för idag är först stallet och skritta ut Nessan, sen hem och plugga en stund innan vi ska ha släktkalas för mig som fyllde år i torsdags och sen är det dags för övningskörning. Funderar på om jag ska åka till gymmet också ikväll men om jag känner mig själv rätt så lär det bli soffhäng istället. Nu måste jag åka till stallet, så vi hörs senare!


Likes

Comments

Idag var det som sagt träning för mig och Nessan, och vi hade ett lydnadspass med ett enkelt kryss och massa volter. Största problemet för mig sitter i huvudet, jag tycker det är kul att hoppa men samtidigt tycker jag inte alls att det är kul, och jag vill hoppa men jag vill verkligen inte hoppa. Rörigt, jag vet, men jag har alltid tyckt att det är kul med hoppning men samtidigt läskigt. Så såna här pass ibland där det inte är några avancerade övningar är väldigt bra för mitt självförtroende framförallt!

Vi jobbade idag mycket med volter som sagt, och att hon skulle vara med mig och forma sig runt innerskänkeln och hon var jättefin! Hon kändes väldigt med mig och lyssnade jättebra. Ibland hittar jag inte distanserna och det är det som jag tycker är jobbigt, men idag kändes det ändå bra och när jag inte löser avstånden så är Nessan schysst ändå och hjälper mig istället. Det är roligt när det går bra! ;)

Har inga bilder från idag, men här är några från en träning för några veckor sedan.


Likes

Comments