Header

Herregud, det var ett bra tag sedan jag såg denna sida. Hejsan på er. Normalt sett när jag inte bloggat så brukar det vara för att inget spännande och nämnvärt hänt. Men jävlar i min låda vad det har hänt grejer sedan sist.

Jag festivalat x2, jobbat x∞, varit på resande fot, pendlat mycket, jag har flyttat till min nya lägenhet och framförallt, jag har bytt utbildning?! I våras (kring mars) började tankarna snurra rätt ordentligt om ekonomi verkligen var rätt utbildning, och tankarna har snurrat, snurrat mycket. Det var nog inte förens jag fick antagningsbeskedet som jag "spontant" bestämde mig för att byta. Jag har bytt till civilingenjör, öppen ingång, här i Luleå och det känns jättebra.

Och äntligen (!!!) har jag fått min alldeles egna lägis. En nyproducerad liten pärla som jag just nu håller på att prägla. Helt ärligt så är det kaos nästintill överallt just nu, i min hjärna och på mina 24,3 kvadrat. Ikväll ska en soffa monteras, jag förväntar mig inget mindre än svordomar och tårar, men efter det ska jag minsann dricka ett glas vin.

Wah, luddigaste inlägget jag skrivit på länge. Att få med allt kaos på några rader är inte enkelt. Ska förhoppningsvis efter jag tagit tag i mitt liv (och min soffa) kanske få en vardag igen, woho. Puss och kram.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det är ju fruktansvärt vad jag är dålig på detta. Tänker verkligen att jag ska blogga varje dag men då slutar det typ med att jag istället somnar i soffan. Förutom att ta powernaps så jobbar jag rätt mycket, hängt på stadsfesten och en hel del i Piteå. På tal om jobb, åh vad jag älskar mitt jobb, har fantastiska kollegor och gäster och det är så otroligt roligt att gå till jobbet, precis som det ska vara.

Annars försöker jag att äta lite mer vegetariskt än jag gjort tidigare, förut har verkligen varenda måltid innehållit kött. Hittills är jag nöjd, har dock bara hunnit med att äta sojaburgare och kikärtsgryta, men det har smakat riktigt bra faktiskt. Nu ska vi se om jag kanske kan hänga på här att fortsätta blogga lite, men jag har inga förhoppningar direkt.

Likes

Comments

Har skrivit min sista tenta för år ett på universitet (?!), sjukt vad fort tiden går. Min mest besökta hemsida på internet är nog förmodligen ltu:s preliminära resultat, som inte visar mycket för stunden. Hoppas verkligen att jag klarat första året utan omtenta, skulle kännas bra, speciellt då jag jobbar 106 timmar i maj.

Hade sommarlov i ungefär 12 timmar, sedan började jag jobba igen. Känns ändå skönt att ha något att göra, hade förmodligen klättrat på väggen värre än en spindel annars. Ledighet är rätt drygt, speciellt när sommaren inte längre vill visa sig. Tänkte mest bara kika in här snabbt, så hej och hejdå.

Likes

Comments

Igår var det en jättefin svensk sommarkväll, solen värmde till de riktigt sena timmarna och sedan var det lite kallt såklart. Igår var en jättefin kväll, men inte för alla. Igår skedde det en båtolycka med ett mycket tragiskt slut. Igår förlorade någon sin familjemedlem, sin vän och kanske sin livskamrat. Igår fick jag tyvärr bevittna hur någon förlorade sin familjemedlem, sin vän och sin livskamrat. Igår fick jag se hur någons värld stannade upp och hur allt omkring fortsatte i ultrarapid. Och det gör ont. Det gör så förbannat jävla ont. Att förlora någon för tidigt, att förlora någon överhuvudtaget, det är helt obeskrivligt.

Sedan finns det också dessa fantastiska, nämnvärda medmänniskor i vårt samhälle som gjorde allt. Allt och lite till för att hjälpa, för att försöka bespara nära och kära en oerhörd, obeskrivlig sorg. Som försökte allt, men som tyvärr inte lyckades. Jag varken kände eller vet vilka de inblandade är, men för dem var den fina sommarkvällen igår inte lika fin. Igår var den fina sommarkvällen förmodligen en av de värsta dagarna i deras liv, för igår stannade tiden. Och det gör bara så förbannat jävla ont. Så obeskrivligt, förbannat ont. 

Likes

Comments

Borde egentligen hålla i en kurs i enkla knep för hur man minimerar diskandet. Eller jag antar att blanda dipp direkt i burken kanske är allmänt känt, men om ni inte tidigare tänkt på det så, now you know. Holidaydipp är min favorit till vanliga saltade chips och eftersom jag inte är vegan tänker jag att jag åtminstone kan köpa ekologiskt (haha okej, var minst i dessa påsar och vill inte äta så mycket chips).

Tentaångesten börjar sakta med säkert krypa sig på. Har inte riktigt hängt med som jag borde denna läsperiod, dels för att en kurs är åt helvete tråkig men har inte haft någon direkt ork eller motivation. Tänker mig att jag sakta med säkert ska ta tag i tentaplugget eftersom jag ligger så mycket efter.

Men jag har ju som tur min tentapenna. Jag är heeelt övertygad om att det är tentapennan som gjort att jag klarat alla mina hittills skrivna tentor, skulle nog nästintill ge upp om den valde att försvinna.

Likes

Comments

När andningen äntligen börjar ge med sig i löpspåret ska såklart benhinnorna börja krångla med mig. Baserat på min gångstil skulle jag nog som utomstående dra slutsatsen att jag inte hunnit till toaletten, för att fy vad ont det gör att bara promenera.

Var även hos tandis idag och bytte lite trådar i munnen, jag som efter flera tidigare besök tyckt det varit så lättsamt, det får äta upp idag minsann. Haha dumt att formulerar det så eftersom att efter dagens besök gör det så ont att äta jag, så undviker fast föda. Men nu ni, nu tror jag inte det är länge kvar (eller så önsketänker jag bara)

Annars har dagen spenderats på utbildning omfattande ansvarsfull alkoholservering. Oj vad min dag låter tråkig, smärta och utbildning men mitt lilla lyckopiller till syskonbarn lyfte upp dagen mycket. Sedan förnyas ju veckans tips på Spotify idag, och denna vecka var musiken där ändå helt okej. Jag vet inte riktigt vad som händer, men fan jag har börjat tycka om måndagar.

Likes

Comments

Jag har gått och blivit med förstahandskontrakt. Jajamensan, det är faktiskt sant, ett stycke förstahandskontrakt i mitt namn. Det är en nyproducerad (okej, man säger kanske nybyggd) liten studentlägenhet på 24,3 kvadratmeter, och jag är sååå glad. Blev minsann mycket överraskad då erbjudanet trillade in i mejlen eftersom jag inte stått i bostadskö ens ett år.

Jag hoppas att byggföretaget är kloka nog och inreder i vitt så att jag kan få inreda enligt mina planer. Planen är vitt, smutsbrunrosaaktigt och koppar/rosé, allmänt ljust och fint. Glasen i kollaget från Orrefors ska jag beställa hem lagom tills dess, har dricksglas men tycker att dessa är så fina och behagliga att dricka ur. Längtar så till i september när jag äntligen får flytta in.

Likes

Comments

Hejdär, det var någon dag sedan. Jag har haft fullt upp faktiskt, varit i skolan under förmiddagarna för att sedan springa iväg och jobba eftermiddagar. Nu är jag däremot ledig några dagar så idag bestämde jag mig för att sova ut och inte ställa larm. Hatar verkligen väckarklockan och får panik varje morgon innan jag inser vad det är som tjuter. Kan liksom typ försöka stänga av tv:n (som redan är avstängd) för att jag tror att det är den som låter, haha. 

Pappa kom hit idag så vi har haft en dag med lite shopping, fika och middag. Så mysigt och så uppskattat. Både han och jag älskar grekisk mat så vi åt en tidig middag på Kafelino här i Luleå. Jättehärlig restaurang med fin inredning, god mat och helt okej priser. Enda negativa var nog att kaffet efteråt var ljummet.

Ikväll ska jag ha mellomys med härliga vänner, var så längesedan vi sågs allihop så det ska bli roligt att äntligen få hitta på något. Hoppas alla haft en fin lördag, puss.

Likes

Comments

Vet ni? Jag är verkligen i behov utav fler timmar på dygnen. Trots att jag steg upp klockan fem imorse har jag inte ens hunnit med en bråkdel av det som jag skulle vilja. För stunden både jobbar jag och har skola vilket gör dagarna mer eller mindre fullspäckad. Nu ligger jag här, klockan 21, med ögon som går i kors, ett huvud som är helt slut och en mage som bokstavligt talat skriker på grund av all mängd koffein, haha.

Men vet ni? Jag älskar det, att ha fullt upp, att ha mycket bollar i luften, att vara helt slut i huvudet efter en full arbetsdag. Jag tycker nog att det är så det ska vara i arbetslivet, eller livet överhuvudtaget, att liksom omge sig med mål (stora som små), arbetsuppgifter samt vänner och familj för att liksom ta sig någonstans, och att ha något att göra. Och det bästa av allt med mycket att göra: jag blir motiverad och peppad istället för att känna mig pressad och stressad. Jag tänker mig att stunden jag, eller vem som helst för den delen, känner att ett arbete eller utbildning (eller båda kombinerat) blir jobbigt och tärande är det nog dags att tänka om eller rent utav lägga av.

Jag vet inte om det beror på att min vårdepp lagt sig eller om det är för att jag trivs på min nya arbetsplats, eller av vad som helst, men jag känner mig så inspirerad och motiverad, och framförallt: lycklig, skulle nästan vilja springa runt på stan och sjunga med Maggio: allt är för braaaa nu. 

Jag vill bara göra mer, träffa nya människor, se nya platser, lära mig nya saker, stöta på hinder och utmaningar, ta mig över hinder och klara av utmaningar. Men precis som jag inledde detta inlägg med: jag behöver fler timmar för att hinna med allt, alternativt att jag kanske får öka min produktivitet. Men just nu, just i denna stund, är allting så bra. 

Likes

Comments

Mycket väl tog jag mig ut för en löprunda igårkväll. Jag tänker inte ljuga och berätta om hur underbart det var, för det var rent utav förjävligt. Jag har fått min envishet utav morfar och det är jag tacksam över, däremot igår gav den mig tung andning och blodsmak i munnen. Måste nog ta och ringa Hasse Aro och Efterlyst för min kondition är uppenbarligen försvunnen.

Idag har jag både hunnit med ett förmiddagspass på hotellet och lite skolarbete efter jobbet. Är riktigt trött och hade faktiskt tänkt gå och lägga mig redan klockan nu, har trots allt varit vaken i 15 timmar redan. Sedan tänker jag att när man tagit på nattkräm är det natti, och det gjorde jag redan för 30 minuter sedan. Puss på er.

Likes

Comments