Har försökt att ta lite fler bilder på området här då jag nästan alltid bara tar bilder på om himlen är mörk eller typ kylbilar och kylmaskiner från pappas gamla jobb. Provåkte bussen till campuset där jag ska ha mina criminal justice-lektioner och gick in och tittade var mitt klassrum var så tog lite bilder då. Det regnade dock större delar av vägen så ville inte alltid ta fram telefonen. Från campuset var det ca. 20 minuter att gå till IKEA (hade gått snabbare om stan var byggd för människor och inte bilar) så gick dit efter att jag kikat in i mitt klassrum. Då hade ju förstås solen kommit fram så istället för en behaglig värme som det varit under hela dagen innan det så var det hett och minimalt med skugga. Hade sett framemot att gå när det var så behagligt väder. Men men. Efter mycket fram och tillbaka (GPSen ville att jag tog en väg där gångvägen tog slut och sedan var det bara en stor bilväg och ingenstans att gå typ (detta hände flera gånger), så kom jag fram!

Fick med mig hem allt jag ville ha och behövde (förutom batterier till min nya lilla klocka då det var ytterst oklart vilka batterier som behövdes och jag hade redan ett paket med AAA-batterier till min köksvåg) så jag är glad att jag gick dit trots att det inte var en så rolig väg.

I vilket fall, här är några bilder:

I väntan på bussen och väl på bussen. De här typ "snörena" som syns på andra bilden över fönstren är "stoppknappen". Jag lyckades totalt lokalisera en riktig stoppknapp. När det var dags för mig att gå av så gick jag ner till den knappen, tryckte på den och satte mig vid ett säte bredvid den. Var inte helt säker på hur man stoppade bussen liksom.

I väntan på andra bussen.

Kom fram senare än planerat då det var en gubbe som, på min andra buss, blev nekad att gå på pga för stor påse. Han hade en fullproppad stor svart soppsäck. Den här gubben tänkte inte acceptera ett nej och han var så pass envis så han ställde sig FRAMFÖR bussen så vi inte kunde åka. Efter ett tag satte han sig ner också, fortfarande framför bussen.

Det var lite underhållande, kan man ju säga. Personer på andra sidan gatan började ta bild eller filma eller något och alla i bussen blev kompisar typ. En av passagerarna fick gå ut ur bussen för att få bilarna bakom att backa så bussen kunde backa för att kunna köra om gubben, men han ställde sig bara närmare bussen med typ ansiktet mot rutan.

Ett li

Efter kanske 10 minuter så kom typ buss-security eller dylikt och fick mannen att kliva bort från vägen.

Ett smalt hus och (möjligtvis) en bild på downtown Tampa.

Köpte hem två paket rösti, dalahäst-godis och lite svenskt lösgodis. Godis i USA är verkligen ingen höjdare. För att vara ett så mäktigt land så har de seriöst ingenting att skryta om när det kommer till godis. Det enda godiset jag köper här är Swedish Fish (de små, inte de stora). Nu fanns det inte särskilt mycket att välja på bland lösgodiset här på IKEA men det var ändå en del som hemma. Typ cola flaskor, sockerbitar och svampar. Några av sorterna som fanns äter jag nödvändigtvis inte hemma heller men köpte lite som var bekant och som jag vet är rätt okej ändå. Bättre än amerikanskt godis iallafall.

Stekte rösti och ett ägg till middag idag, vilket var väldigt gott (om man bortser från det som jag råkade bränna när jag glömde sänka värmen och bara följde hur länge varje sida skulle stekas - tog lite ketchup till de bitarna som var brända så det blev bra ändå).

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

 • USA
 • 13 readers

Likes

Comments

Igår på eftermiddagen åkte jag och mina svenska rumskamrater till Tampa Premium Outlets som ligger borta i Lutz. Det ligger en bit bort (ungefär en halvtimme, kan också ta längre tid beroende på trafiken - tror att det tog ca 40 minuter för oss) så vi tog en uber dit. Det regnade när vi åkte dit men när vi gick ut från första butiken så hade det slutat.

I första butiken vi gick in i så hittade jag två par jättefina skor som jag fortfarande inte har släppt riktigt men jag vet att jag inte kommer använda dem så ofta, så tog ett förnuftigt (och ekonomiskt) beslut. Jag köpte dock ett lila linne istället.

Jag hittade flera par skor från Skechers som jag gillade. Jag valde att köpa två par (man fick andra paret för halva priset) och skorna tillsammans kostade mindre än vad ett par sådana skor kostar normalt i Sverige. Jag skulle köpa ett par innan jag åkte men valde att vänta tills USA, vilket jag gjorde rätt i.

Det fanns rätt många butiker och priserna var ofta rätt så bra. Det var typ som outleten hemma i Barkarby men det är lättare att missa butiker här för även om det gick runt så kunde man gå åt olika håll liksom. Det var rätt så fuktigt igår och det var väldigt svalt inne i butikerna så varje gång jag gick ut från en butik så immade mina glasögon igen.

På väg till outleten. Vi åkte förbi ett Volvo också och det såg ut som hemma, vilket var trevligt :-)

Inne på outleten. Första bilden är egentligen utanför men den hör till iallafall.

Mina nya skor :-) Valde mellan ett par gråa och ett likadant par som det till vänster fast i navy-blå men valde två svarta i slutändan. Man tröttnar aldrig på svarta skor. Tyckte att den gråa färgen blev lite fulare efter ett tag trots att jag ville ha grått också och han i butiken hittade inte de blåa i min storlek direkt så orkade inte vänta (fast hade redan bestämt mig för de svarta).

 • USA
 • 13 readers

Likes

Comments

Så här bor jag:

De här bilderna är från i tisdags kanske så nu ser det inte helt likadant ut (två minidetaljer). Jag har satt fast ett foto på en av pennhållarna och så har jag ställt dit en klocka som jag köpte på IKEA. Var nära på att köpa två klockor så jag kunde ha en på Florida-tid och en på Sverige-tid men insåg att det inte skulle vara så kul om jag inte lyckades ställa klockorna lika på sekunden (ifall de låter).

Jag har även två hyllor till över det som syns på bilden men den översta använder jag inte pga att den är extra äcklig även efter att jag gjorde rent den, och den understa är inte helt i ordning.

Jag fick Snape-figuren som en av mina "avskedspresenter".

Ända sedan jag köpte handduk från IKEA (den som hänger i vänstra hörnet på vänstra bilden) så har den lila handduken bara legat på bänken for show. Fast använde den minimalt även när jag inte hade IKEA-handduk för det var bättre att torka av sig på den stora handduken som jag hade hängandes över toaletten.

Köpte först bara den lilla badrumsmattan men sedan insåg jag att jag ville ha en till större på resterande golv för golven här känns äckliga och orkar inte alltid ta på mig mina tofflor för att gå på toa.

Hade ett par matchande duschkrokar till duschdraperiet (köpte ett set) men de var oerhört dåliga på att glida när man drog de över stången så köpte ett par billiga i plast som har fungerat utmärkt.

Garderob och mitt fönster. Bilderna är från första dagen här. Nu har jag åtta galgar, en present (som också är en anledning till varför jag inte tar en ny bild - vill inte att den ska komma med på bilden och orkar samtidigt inte ta bort den snabbt för att ta en bild hehe), skokartonger, ett par skor som jag inte vill använda, en klädtorkarhängargrej med knipsgrejer som man kan hänga underkläder i och en tvättställning (eller ja, tvättställningen står just nu mellan sängen och badrummet med två helt torra handdukar som har varit helt torra i några dagar och som jag bara inte har orkat ta bort).

Mina kläder ligger i lådorna som finns inbyggda under sängen för hade inga galgar först och nu ligger de bra där.

Har även en ny lampa i fönstret som jag köpte på min andra vända på IKEA. Det är en likadan som vi har hemma i arbetsrummet så jag är nöjd haha. Sängen står dock väldigt dåligt framför eluttaget så trots att det finns två uttag bakom sängen så kan jag bara ha något i den undre. Hittills har jag haft en adapter och sedan min förlängningssladd och så telefonladdaren där i sedan när jag laddar men nu måste jag antingen byta fram och tillbaka eller ha förlängningssladden på väggen vid garderoben och tvärs över till sängen. Jag provade att dra bak sängen men det gick inte (ena sidan som inte har lådor gick lite typ men inte den sidan jag behövde flytta).

Vardagsrum och kök. Längst ner i korridoren på mittenbilden och sedan till höger ligger mitt rum. Dörren inne i köket på sista bilden är vårt lilla tvättrum.

Det var väl det. Har inte valt några bilder där man ser mer hur rummet hänger ihop mest för att det är rätt dåliga bilder. Men när man kommer in i mitt rum så har man skrivbordet direkt till höger (är den megatunga stolen inte indragen så slår dörren i den), till vänster har jag garderoben, på samma vägg som dörren och sedan fönstret mittemot skrivbordet och sängen är mot samma vägg som fönstret och badrummet ligger bredvid skrivbordet och mittemot sängen.

Likes

Comments

Det spöregnar och åskar här igen. Jag har inget emot det egentligen. Det är rätt mysigt ändå. Jag har varit ute och gjort mina ärenden idag redan så kan sitta inne och bara se på serier i regnet. Det började regna lite smått när jag gick ur hissen från Target på väg till Whole Foods dock, men det var bara lite och så hade det slutat när jag kom ut från Whole Foods.

Idag gick jag till Walmart och fixade ett amerikanskt nummer! Det är skönt att ha internet hela tiden haha. Jag köpte ett aktiveringskit med simkort och så från Straight Talk. Hela kitet kostade lite över 58 dollar + tax. Sedan kommer det bli 55 dollar/månaden och så får man 12GB surf. Det är 12GB på den här också även fast det står 10 på bilden nedan. Skönt att få det fixat nu. En sak mindre att tänka på.

 • USA
 • 43 readers

Likes

Comments

Jag var på IKEA idag! Skolan hade en shuttle som skulle dit så har väntat på det här sedan förra veckan. Det är vissa saker som jag valt att inte köpa för att sedan köpa på IKEA och vissa saker som jag inte sett på andra ställen. Som typ en vanlig disktrasa.

Det var väldigt likt som hemma, vilket jag trodde det skulle vara. Det till och med luktade likadant, så det var kul haha. De hade dock inga vanliga papperskassar så fick köpa en blå Ikea-påse (den kostade 99 cent tror jag).

Köpte en badrumsmatta och badrumspall som är likadana som vi har hemma, så nu känns toaletten mer hemtrevlig.

Det finns kastruller och sådant här som tillhör den amerikanska tjejen, men det känns mer bekvämt att ha sitt egna så köpte en kastrull med lock (ett 3-pack för det var billigast och rätt storlek lol) och en stekpanna.

Fick med mig en del andra saker hem också, mest tråkiga vardagssaker som svampar, tvättställning och kökshandduk etc. Hittade iallafall allt på min lista och lite till så är jättenöjd med dagen.

​Tycker att det har varit svårt hittills att komma till rätta och känna sig hemma här. Jag har inte ens varit här i två hela veckor än så det är inte så konstigt att jag inte känner mig hemma än, men har haft mycket hemlängtan så IKEA var perfekt att gå och strosa runt på iallafall. 

 • USA
 • 88 readers

Likes

Comments

På kvällen igår fixade jag och mina svenska rumskamrater wi-fi till lägenheten. Det ingår wi-fi i hyran men vi behövde köpa en router. Det har varit struligt med wi-fi för oss och vår amerikanska rumskompis sade att vi bara behövde köpa en sladd (för det fanns en router) men så gick inte det. Till slut valde vi iallafall att fixa det själva.

Det är väl största anledningen till att jag inte skrivit något här. Så nu blir det väl ett litet catching up-inlägg.

Well. Inflyttningen till Hawk's Landing gick bra. Jag flyttade hit i måndags men det känns som evigheter sedan. Jag blev lite besviken över boendet faktiskt. Allt är smutsigt och allmänt sämre än jag trodde. Det är dock helt ok.
Min madrass var trasig och äcklig så bad om en ny och fick det samma dag. Duschen sprutade vatten åt alla möjliga håll och det blev fixat idag. Mina rumskompisar har också haft några problem i sina rum men minns inte exakt vad.
Lägenheten är med fyra sovrum med en toalett i varje rum. Vi är tre svenskar och en amerikan (och hennes hund).

Den första madrassen.

I tisdags gjorde jag skolans placement test. Det var tre delar. Reading, writing och matte. Engelskan gick bra och matten var bara några poäng ifrån att slippa läsa en extra kurs så jag gjorde om det testet (på torsdagen) för $10 och då klarade jag mig, som tur var.

På onsdagen var det orientation. Det var inget speciellt, vi var i skolans auditorium först och sedan var vi i ett klassrum och vi åt lunch och var i auditoriumet igen. Inget speciellt som sagt.

Torsdagen var lång. På morgonen gjorde jag matten igen och efter det skulle jag registrera mig för kurser, vilket var en låååång process. Det gick bra tillslut så kommer läsa engelska, matte, en obligatorisk kurs för internationella studenter (den är 8 veckor), och introduktionskurser till kriminologi och criminal justice. Dock kommer criminal justice kurserna vara på ett annat campus (40 minuter-1h bort med buss), vilket så inte var idén men det finns inget att göra åt det.

Idag skulle vi få våra student id men så kommer vi dit och så "finns vi inte med i systemet". Bara ännu en grej som varit krångligt här.
Resten av dagen idag har jag varit på International Plaza och köpt underkläder, body butter och två gosedjur hehe. Såg på serier i sängen när jag kom hem och när mina svenska rumskompisar kom hem från stranden så gick vi alla ner till butikerna närmast oss. Vi var på Walmart, Nordstrom rack och Target.
När vi kom hem var vår amerikanska rumskompis hund i sin bur fast i vardagsrummet med en lapp om att hon var på sjukhuset och att vi skulle gå ut med hunden.
Fick även mitt första brev här idag.

Kunde inte motstå dessa. Har inte sett dem i Sverige och jag älskar Lilo & Stitch så dessa kommer passa perfekt hemma i Sverige med mina stitch-gosedjur där haha.

Alla tre av oss svenskar här i lägenheten har även köpt en varsin Dramaten-vagn från Target för $10. Supersmidigt och bekvämt, speciellt eftersom det typ bara finns megastora påsar eller relativt små här i butikerna. Sedan om man köper rätt mycket blir det ju tungt. Eftersom vi också lever på student-budget så är det inte rimligt att hela tiden ta en taxi eller uber när man ska åka någonstans så vi går till matbutikerna och så här. De ligger ungefär en halvtimme bort (när man går), tror jag, har inte tagit tid på det men det är en chansning. I värmen kan det dock kännas som längre tid. Det märks iallafall att man mest kör bil här. Dels för att alla blir så chockade när man säger att man går dit. Det är även många som reagerar på våra vagnar. Många har aldrig sett sådana förut och många tittar och skrattar bara. Flera tycker även att de är jättesmarta, vilket de är.

En liten smådålig bild på min Dramaten.

Nu går jag på övertid. Klockan har redan hunnit bli tjugo över tolv här.

Likes

Comments

I söndags hade vi lite fika för familj och vänner för att säga hejdå en sista gång. Skrev inte om det för kände inte för det. Så vi tar det nu.

Det finns egentligen inte så mycket att säga men får fylla ut inlägget med lite bilder.

Farmor, farfar och min faster kom på lördagen från Norrköping och resten av Norrköpingsgänget (kusiner etc) kom på söndagen lite senare. De hade sagt samma dag att de inte skulle komma så det blev en överraskning för mig när de väl kom. Det var kul. Mamma hade bakat och gjort en hel kakbuffé och vi hade köpt muggar och tallrikar som passade till temat. Fick lite presenter och blommor.

Bilden med Matteo och pusslet är inte från avskedsfesten men han fick pusslet då så den får vara med ändå :-)

Likes

Comments

Hade tänkt att skriva något här flera gånger, typ dagarna innan jag åkte, på flygplatsen osv osv. Men jag hade ingen lust whatsoever. Känner just nu att det kanske är dags att skriva något.

Vi var på Arlanda i onsdags runt 5 tror jag. Moa och hennes familj kom efter oss eftersom de inte behövde vara med nr vi checkade in väskan. Matteo kom springandes med en teckning i handen som han hade gjort till mig. Innan jag gick igenom säkerhetskontrollen var det mycket kramar och tårar.


Flyget till London gick bra. Tjejen snett framför mig kräktes vid landningen så jag fokuserade på att titta ut över London för att inte själv bli illamående.

Flyget var sent, vilket gjorde att mitt nästa plan gav bort min plats. Kom till gaten runt tjugo-kvart i 11 (planet skulle lyfta 11) och det kändes så jobbigt att missa mitt plan, speciellt när det inte ens hade lämnat flygplatsen och de visste att jag skulle komma och att mitt plan var sent.

Fick en matkupong på 10 pund från British Airways som kompensation för att de var sena så jag missade min connection. Nästa plan gick klockan två och istället för fönsterplats som jag bokat så fick jag en plats vid gången. Vilket också kändes tråkigt i och med att jag verkligen ville ha fönsterplats på den långa resan (och också skulle haft det). Kände mig så arg på British Airways, American Airlines och Ticket.se.

Istället för en teknisk mellanlandning i Charlotte så blev det en riktig mellanlandning, så jag stod i lång kö och stressade genom allt för att checka om mitt bagage (som skulle gå direkt till Tampa), fick knappt av väskan för den var fast mellan två väskor, min nya fina bagagetag från Djurgårdsbutiken försvann och jag hittade inte mitt plan på tavlan. Efter säkerhetskontrollen sprang jag nästan till tavlan hittade mitt plan och fick springa till gaten som var längst bort typ (Gaten för planet jag missade i London var också längst bort). Kom fram precis i tid, helt svettig och andfådd och tjejen vid gaten sade "you did good" och så gick jag på planet, sist av alla.

Väl på sista planet så gick allt smidigt och snabbt och jag kunde äntligen slappna av lite. Satt vid fönstret, bredvid en tom plats och längst ut satt en man som hette Dave.

Det regnade i Tampa när jag landade och dagen efter så var det lite smådåligt väder och på eftermiddagen/kvällen började det spöregna, åska och blixtra när jag var borta vid Amscot och T-mobile. Stod ute och väntade på hotellets bil som skulle hämta mig och det var fuktigt men det flög massa flygplan förbi och man såg blixten väldigt bra så det var lugnt.

Flygplan utanför Amscot och mina fem(!!) flybiljetter (varav tre använda)

På morgonen/förmiddagen innan jag åkte till Amscot så gick jag till Whole Foods för att köpa vatten och mat. Kommer inte ihåg hur lång tid det tog men enligt google maps skulle det ta ca. 37 minuter, enkel väg. Väl inne hittade jag lite bröd, kokosyoghurt, jordgubbar, vatten och lite andra drickor. Betalade för allt och fick dubbla påsar som gick sönder typ direkt efter att jag hade gått. Det var en jobbig och lång promenad tillbaka till hotellet med min trasiga och tunga påse. Resten av dagen låg jag bara i soffan och kollade på tv och serier och åt lite bröd och yoghurt med jordgubbar till lunch. Tog mig sedan som sagt till Amscot för att få det ur vägen, vilket inte gick helt smidigt det heller. Var så nervös med mina pengar där men blev så lättad när jag väl gick ut.


Planen var att gå till Chipotle på kvällen för middag men orkade inte för det regnade fortfarande så gick ner till lobbyn och köpte en sallad som jag åt framför Sweet Home Alabama som gick på tv.

 • USA
 • 181 readers

Likes

Comments

Idag är det exakt 25 dagar kvar tills jag åker! Tre veckor och några dagar. Det innebär också att det är 16 arbetsdagar kvar bara! Jobbar till sista juli och sedan är det en dag ledigt första augusti och sedan är det dags. Det är nära nu. De senaste dagarna har jag beställt ganska mycket saker på nätet. Mest har det varit pennor och presenter. Pappa fyller år på tisdag och sedan har jag tänkt köpa presenter till mamma, Moa, Calle, Matteo och Liam också eftersom de fyller år när jag är borta. Har även beställt en typ going away/snart 3 år tillsammans-present till Calle. Har en sak kvar att köpa till mamma och en sak att köpa till Liam och sedan är jag all set. Eller, jag måste fixa en sista sak till pappa också.

En liten att göra lista innan jag åker:

 • Eventuellt köpa en kabinväska
 • Köpa ett datorfodral
 • Försöka laga datorn
 • Försäkring
 • Skatteverket
 • Köpa lite annat smått som behövs
 • Hämta alla paket som borde komma nästa och nästnästa vecka 😋

Imorse skulle jag sova ut men vaknade kvart i sju och gick upp då. Går upp halv sju på vardagarna eftersom jag jobbar så värdesätter mina lördagsmorgnar när jag kan sova till åtta-halv nio. Men idag så gick jag ut och satte mig med kaninerna rätt länge, vilket också var värdefullt. De är mest aktiva på morgonen och kvällen. Jag kommer sakna dem så mycket när jag åker så det är bra att spendera så mycket tid som möjligt med dessa små krabater.

Likes

Comments

Min resa till USA är bokad! Eller ja, flyget bokade jag för någon månad sedan men idag bokade jag hotellet! Har dragit ut på att boka hotell så länge nu men nu är det klart! Ville skriva om både hotell och flyg i samma inlägg och därför blev det så långt efter att jag redan bokade flyget. Hittade ett hotell igår som verkade bättre än det jag nästan hade valt och idag så har jag suttit och jämfört. Det andra hotellet var lite dyrare, kunde inte tillämpa studentrabatt, men det hade både kylskåp och mikro och låg liiiite närmare skolan och även närmare till Whole Foods. Hotellet jag valde var billigare, såg finare ut, hade i och för sig bara kylskåp och låg liiite längre ifrån skolan (alltså ca. 1 minut med bil längre), men det är nära till Chipotle och magkänslan sade det hotellet. Dessutom så kunde jag få 10% studentrabatt, vilket alltid är ett plus.

Jag kommer att åka med American Airlines (från Arlanda till London är det British Airways flygplan men det är fortfarande American Airlines). Åker från Arlanda tidigt på morgonen och mellanlandar i London för att sedan åka vidare till USA, med en teknisk mellanlandning i Charlotte. Landar i Tampa strax innan halv sju på kvällen den andra augusti och kommer bo på ett hotell som ligger ungefär 7 minuters bilavstånd från skolan. Den sjunde augusti får jag flytta in på Hawk's Landing där jag kommer bo under mitt första läsår.

Idag är det exakt en månad tills jag åker! Jag är nervös, taggad och har lite smått ångest. Jag menar, jag ska flyga själv till USA, ta mig från flygplatsen till hotellet själv, för att sedan ta mig till skolan själv, köpa nya mobil där själv och fixa mobilabonnemang eller något sådant själv, öppna ett bankkonto och betala in hyra och skolavgift själv?! Och allt detta med 6 timmars tidskillnad till mina föräldrar. Längtar tills jag har kommit in i det hela och allt inte verkar så svårt och läskigt.


Bildkälla: http://www.usa.se/resa-inom-usa/inrikesflyg/

(​Har problem med länkdelningen just nu)

Likes

Comments