2 november
I torsdags gick jag på en NHL-match inne på Amalie Arena i downtown. Det var Tampa Bay Lightning vs. New York Rangers så jag gick dit för att heja på NYR. Det var väldigt kul att se det och speciellt kul när det är en sport man gillar och förstår så man inte behöver stå och smyggoogla regler och så. Rangers vann på övertid så det var kul också.

3 november
På fredagen åkte jag återigen in till downtown, den här gången för att åka på en båttur med delfinskådning. Det var trevligt att åka båt och så men vi såg inga delfiner. Inte ens en vanlig fisk såg man (när guiden sade "titta, här är flera fina fiskar" när vi lade till i hamnen igen). Det var ganska billigt så jag kan åka igen eller prova en annan båttur. Vi åkte förbi en hundstrand så fick se lite hundar iallafall. När vi var tillbaka så gick jag längst Tampa Riverwalk, vilket var fint, och sedan passade jag på att gå till Publix som är typ den populäraste matbutiken i Florida. Det var första gången jag var på ett Publix för det finns ingen butik närmare mig. Men oj vad glatt överraskad jag blev. Tänkte att det skulle vara billigt och därför inte finnas så mycket för mig att äta med mina allergier och så men där hade jag fel! Köpte pulled pork och någon jättegod pork-någonting, har inte sett något av det i mina butiker men borde kanske se om det finns något liknande. Hittade även glutenfri fettuccine. Köpte även lite sallad och så till maten jag köpte. Väldigt roligt att det ändå fanns en del för mig. Efter det så gick jag till busshållsplatsen som låg rätt nära faktiskt, och väntade lite på bussen (det blev ganska bra timeat), och så åkte jag till Marion Transit Center där jag bytte buss till min buss hem. Det hela gick väldigt smidigt så ska kanske åka dit igen, eller ta det när jag är i downtown iallafall.

5 november
På söndagen var det dags för Fall Out Boy-konsert. Jag ville egentligen gå när de kommer till Sverige på Debaser men biljetterna tog slut så snabbt och så råkade jag av en slump se att de kommer till Amalie Arena i Tampa så då bokade jag biljetter. Konserten var väldigt bra. Brukar alltid vilja titta på vad de säljer för tröjor osv på konserter men det var extremt lång kö och massor med folk framför ståndet så orkade inte ens gå och bara titta. Efter konserten var det fortfarande jättemycket folk där. Det blev massor med strul med ubern hem den här kvällen. Första ubern sade åt mig att gå till ett annat ställe istället för att hämta mig där jag var och sedan avbokar han mig när jag är halvvägs där så får fixa en ny och det blev också struligt men kom hem tillslut och så ser jag att de har dragit 27 någonting-dollar istället för 19 någonting-dollar, suck.

Det var en helhelg i downtown, typ. Det har varit smidigt att ta sig till arenan för bussen från mig byter till bussen jag ska ta till arenan så jag kan bara sitta kvar istället för att byta buss, så det är skönt. Blir så nöjd när det går bra med bussarna här haha. De ändrade busslinjerna och sådant i början på oktober och det har fungerat ganska bra faktiskt, förutom att min buss från skolan inte brukar matcha med bussen hem. Men annars. De lade till en buss vid min hållplats och den går förbi matbutikerna så ikväll när jag kom hem efter skolan så tog jag bussen för att handla. Superskönt! Det börjar ju bli mörkt ute tidigare nu och jag vågar inte riktigt gå själv ute i mörkret här för det känns inte supersäkert och många säger att man inte ska göra det här heller. Tog en uber hem dock för ville inte stå och vänta på bussen i det här området vid matbutikerna och hade två tunga vattendunkar också så det var skönast att ta en uber haha. Köpte en billig kabinväska som jag hittade också som jag ska ha imorgon när jag åker till Orlando!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

För ca. en och en halv vecka sedan (lördag 28 oktober) gick jag på en amerikansk fotbollsmatch. USF mötte University of Hudson. Matchen var på arenan som ligger nära här där jag bor så kunde gå dit, vilket var skönt. Det började regna när jag gick dit och det höll i sig hela kvällen och arenan var öppen så fick stå i regnet och frysa i ca. 3,5 timmar haha. Jag visste redan att jag inte var jätteintresserad av amerikansk fotboll men tänkte att jag måste gå på en match när jag ändå är här. Det var dock kul att se stämningen och i halvtid (heter det halvtid i amerikansk fotboll?) så fick man se på ett sådant här marscherarband eller vad det heter. Det var roligare än matchen faktiskt. Men jag stannade hela tiden, vilket jag inte trodde att jag skulle orka, så det var kul.

Likes

Comments

Idag åkte jag från min kriminologilektion till ett fängelse för en tour med min criminal justice-klass. Jag trodde att fängelset hette Hillsborough County Jail men det verkar heta Orient Road Jail. Hur som helst så var det väldigt kul. Vi fick gå runt med en som jobbade där i väldigt hög rang och så fick vi se massa olika delar av fängelset. Först fick vi alla en plast"skylt" som vi hängde runt halsen och så fick vi skriva in oss och sedan fick vi gå igenom en metalldetektor innan vi fick gå längre in.

Väl inne var det två dörrar att gå igenom varje gång man skulle in i ett nytt område liksom. Dörr 2 öppnades inte först alla var inne i det lilla utrymmet mellan dörrarna och dörr 1 var stängd. Vi började med att gå till "booking" där man kommer in och så. Det fanns holding cells, telefoner, och rätt mycket människor som väntade på vad de nu väntade på. Vissa väntade på medical och andra på något annat. Det finns både kvinnor och män i det här fängelset. Vi fick se hur de gjorde med personernas tillhörigheter, de lade allt i en typ påse som ser ut som att man har sugit ut luften ur och så får personen skriva under på att det är alla tillhörigheter och sedan tas det en bild på påsen så ingen kan komma och säga typ att de hade en Rolex. Nästan alla som satt och väntade hade på sig orangea fängelsekläder med antingen svarta foppatofflor eller ett par orangea plasttofflor. Det var flera som använde telefonerna som fanns men man fick inte använda dem först man fått sina orangea fängelsekläder.

Efter det fick vi se när en man "röntgade" inmates i orangea kläder. En av killarna som väntade hade min lärare plockat in imorse. Efter det fick vi gå till fängelset courtroom och så förklarade vår "guide" vad de gjorde där och hur bail bonds fungerar osv. När vi var klara där gick vi till en "avdelning" med cellar, the pod. Det var en kille som gjorde iordning middagen och några som satt i sina cellar och några som var ute i deras rastgård liksom, rastgården var väldigt liten men den hade en basketkorg. Vi fick gå in i en tvåpersonscell som var väldigt liten. Det var en en typ plastgrej på golvet som tydligen var en säng och så en toalett och ett handfat i hörnet och ett skrivbord och sedan en mer riktig säng längst in. Vi fick provsitta i sängen och den var jättehård. Alla cellar såg inte ut såhär, vi tittade in i en annan cell där det var lite större och våningsäng. Det fanns en trapp upp till fler cellar och de hade som stängsel upp till taket från räckena för flera har hoppat från andra våningen. Vi fick också se en cell där någon försökt hänga sig förra veckan och han som var där och räddade den personen jobbade när vi var där så han pratade med oss. Det är för en den delen en vakt för 72 personer.

Vi fick gå in till övervakningsrummet också, vilket även det var intressant. Det sista vi gjorde var att titta på två videos, en från fängelset där vi var, där en inmate hade hoppat på fängelsevakten och hur typ alla andra inmates hoppade på han som hoppade på vakten. De berättade att i det här jobbet är respekt superviktigt och att respekterar man fångarna så respekterar de oftast tillbaka och det spelar ingen roll om man håller de fast inlåsta eller om man tog in dem till fängelset liksom, de kommer ändå inte låta något hända dig. På grund av respekt. Tyckte det var väldigt coolt. Han som visade oss runt gav som exempel han som min lärare hade tagit in idag, han kanske egentligen bara skulle vilja strypa henne men han gör det inte pga respekt för henne, samt att han inte skulle låta någon annan strypa henne heller. Det är som att de blir överbeskyddande över sina vakter liksom. Så det är häftigt.

Fick ta en uber dit från skolan och en uber hem så slösade massor med "onödiga" pengar, men hittade inte några bussar så så fick det bli. Han som hämtade mig sade att han nästan avbokade pga att jag var i fängelset och när jag hoppade in sade han typ "oh good, you don't look horrifying", varpå jag svarade att jag är student och inte har suttit i fängelset.

Man fick lämna in telefon och sådant innan man gick in, av uppenbara skäl, så har inga bilder inifrån men här är lite på byggnaden när jag väntade på min uber.

Googlade fram en bild, denna är från Tampa Bay Times. Så här såg det ut vid cellarna fast med "staket" från räcket.

https://www.youtube.com/watch?v=wQ9Y3LkOUNY

Den här videon fick vi se som var ifrån fängelset vi var i.

https://www.youtube.com/watch?v=CNflMTKI4ks

Den här videon fick vi också se men det var från ett annat fängelse i närheten.

Likes

Comments

Första lektionen idag var English Composition och idag gjorde vi inte så mycket. Vi fick arbeta lite på vår outline till vår essay och så fick man prata med honom och sedan fick man gå. De som inte ville prata med honom fick gå efter 15-20 minuter. Jag fick också gå rätt snabbt eftersom mitt efternamn börjar på B och han gick i alfabetisk ordning. Efter det hade jag ett extra credit quiz på American Government-lektionen. Eftersom vi slutade tidigare så hade jag ungefär en timme tills jag började så jag satt mig och pluggade lite inför testet. Vår lärare sade att det max borde ta 40 minuter men att man borde göra klart det på 10 minuter. Jag var väldigt förbered så tror att jag kunde alla frågor så jag blev klar efter kanske 5 minuter. Det innebar att jag slutade mycket tidigare än vad vi brukar när vi har lektion, så det var skönt.

Igår hade vi self directed study på kriminologin så skulle för första gången ta bussen till skolan en annan tid, vilket gick helt åt helvete. Ställde mig på samma busshållsplats som vanligt och gick på bussen (den enda som går förbi den hållplatsen), sedan börjar den åka någon annan väg så först tänker jag att den kanske bara inte tar samma väg som min vanliga buss gör men när jag kollade på kartan och insåg att vi bara åkte längre och längre uppåt så hoppade jag av och väntade på bussen tillbaka (vilket var samma buss). Gick av hemma igen och skrev till min lärare att jag inte kommer på lektionen. Hade kunnat komma dit men skulle missa typ halva lektionen om inte mer så då kändes det onödigt, speciellt eftersom det tar typ mer än två timmar fram och tillbaka (tre timmar hade det blivit igår) och jag är inte för att restiden ska vara längre lektionstiden.

På en positivare not så har jag beställt biljetter till Tampa Bay Lightning V New York Rangers i november och även Fall Out Boy i november. Har alltid velat se New York Rangers (helst på hemmaplan dock) så det ska bli så roligt! Fall Out Boy kommer ju till Stockholm i januari men jag hann inte få biljetter dit så då köpte jag till när de är här i Tampa istället. Jag håller även på att försöka fixa en budget så jag kan åka till The Wizarding World of Harry Potter i november också men det är lite klurigare. Problemet är att jag kommer behöva betala 2 extra hyror i december för att säga upp hyresavtalet, vilket är mer än 10 000kr. Så totalt måste jag betala typ 15 000kr i hyra i december.

Terminen slutar eventuellt 13 december istället för tolfte pga orkanen Irma.

  • HCC, USA
  • 58 Readers

Likes

Comments

Vi åkte från hotellet i Nashville i tisdags strax efter klockan 6. Fram till lite innan Atlanta var det lugnt men sedan var det rätt mycket trafik överallt. Någon gång på natten stannade vi på en rastplats och sov i bilen i kanske en halvtimme eller 40 minuter eller så. När vi närmade oss Tampa försvann trafiken så det var skönt. Vi kom fram någon gång efter 6 på onsdagsmorgonen (min mobil hade dött så när jag fått liv i den var klockan ca 6:30).

Det var en lång och jobbig resa tillbaka men det var skönt att komma tillbaka till rummet. Förutom att myrorna i mitt rum fortfarande lever, trots myrspray, och möttes av en kackerlacka inne i badrummet. Sedan har det varit skönt att sova i sängar där inte fjädrarna gör ont och ger blåmärken och duscha i duschar som faktiskt har ett tryck och gå på toaletter som inte har dålig spolning.

Men men, "snart" slutar terminen och då slipper jag allt det som är dåligt här haha.

Suddiga bilder på Atlanta

Nashville

Likes

Comments

Som de flesta säkert vet så är det en orkan som är ute och härjar och som är påväg till Florida (den har redan träffat Florida Keys). Man har ju alltid trott att den ska till den högra sidan av Florida och vidare mot North Carolina och där men nu verkar orkanen komma på vänstra sidan och mot Tampa där vi bor. Igårkväll såg vi att den verkar ha ändrar sig från att gå rakt igenom Tampa till att gå på vänstra sidan vid havet, vilket är värre.

Hur som helst så har vi evakuerat. Mina rumskompisar hyrde en bil i onsdags så jag följde med dem. Första resan tog ca. 6h och när vi kollade på kartan så var vi bara typ 1h 45min från där vi började. När vi väl stannade vid ett hotell så var det fullt så vi ringde runt till alla hotell i närheten som också var fulla. Efter en stund så skulle jag bara gå på toa på hotellet innan vi skulle åka till en rastplats för att sova (mamma, pappa, det var det enda valet vi hade och dessa rastplatser har säkerhetsvakter). När jag går ut från toaletten säger de som jobbar på hotellet att det kan finnas ett rum till oss. Det hade varit något fel i datorn så vi lyckades få sista rummet, en svit, och han reducerade även priset för oss.

Dagen efter tog vi oss till Dothan, Alabama. Vi stannade där en natt och tog oss sedan vidare till Birmingham, Alabama. Båda dessa hotellen bokade vi på hotellet i Florida. Eftersom vi åkte i onsdags redan så har vi alltid varit typ en-två dagar före alla andra. I Birmingham bokade vi ett hotell i Nashville till på tisdag och igår kom vi hit. Så just nu är vi i Nashville och inväntar mer information om Irma.

Här är ett klipp från SVT där jag pratar om vår evakuering och så.

Lite blandade bilder från min kamerarulle.

Vi hade bokat en mindre bil än den på första bilden men min rumskompis fick den uppgraderad gratis. När vi är i Alabama får vi en "change engine oil soon"-varning. Så vi ringer till biluthyrningen och pratar med dem, som föreslår att vi åker tillbaka till Tampa (mot stormen) när vi är 8h bort för att de ska fixa det. Istället så fick vi åka till Birmingham flygplatsen och väl där fick vi byta bil till en bättre. Så vi är två gratis uppgraderingar upp, vilket är trevligt.

Hotellet vi är på nu i Nashville råkade också dra alldeles för mycket pengar så vi fick gratis middag och så igår här.

Vi har haft mycket tur i oturen så att säga.

Likes

Comments

Idag är det en månad sedan jag lämnade säkerheten i Sverige och flyttade till Florida. Känns som att jag har varit här i en evighet samtidigt som det känns som att jag precis kom hit.

Tänkte lägga upp en samling tweets från den första månaden som utvandrad från älskade Sverige och ny college-student i USA. Så here you go:

Skillnader från Sverige

Vädret i Florida

Kulinariska upplevelser som student

Studentlivet

Rumskompisar

Kan väl dessutom påpeka att några dagar senare så bajsade hunden IGEN runt omkring i hela lägenheten utöver att han plockat ur en hel stor soppåse med bland annat bajsblöjor, gamla matrester och så vidare. Samma kväll bet han även sönder både sitt gosedjur och sin matskål. Vi vaknade upp till en kaosig soptipp.

Studentbudget
Prioriteringar i studentbudgeten

Hemlängtan

Likes

Comments

Idag efter skolan så kom våra familjekompisars kompis och hämtade upp mig med sina två döttrar. Vi åkte över till St. Petersburg och gick lite vid vattnet och sådär. På vägen tillbaka så åkte vi förbi the Salvador Dali museum och tittade på byggnaden. Väl tillbaka i Tampa så åkte vi till Ybor City och åt på en jättefin kubansk restaurang som hette Columbia. Jag åt grillad fisk (grouper) med gult ris. Det var jättegott!

Det tog extra lång tid att komma hem för de hade stängt av alla vänstersvängar vid Raymond James Stadium pga att det var match ikväll så vi hade problem att komma till min lägenhet. Kom hem vid elva tillslut.

Restaurangen (hela fick inte plats på två bilder ens).

Stranden (treasure island, Gulf of Mexico).

En bit av ett korallrev (eller något sådant) i Florida som jag fick.

Ybor City (som är känt för sitt partyliv typ och förstår vad de menar! Mina lärare har alltid sagt att man ska ta det lugnt i Ybor City på helgerna pga allt festande etc, och idag (torsdag) var det också massa liv. Tänk hur det är på helgerna då haha).

Likes

Comments

Hade min första criminal justice-lektion idag. Skulle haft kriminologi innan också men läraren kunde inte komma så hade massa dötid. Det var bra ändå för då fick jag tid att gå till the bookstore och köpa en tröja. Det började spöregna lite innan jag skulle åka och jag som varken har paraply eller riktig regnjacka blev helt genomblöt. Inte en enda fläck var torr när jag kom fram! Improviserade först med min kofta jag hade i väskan (som också var lite blöt) och sedan gick jag och köpte en tröja i XL som jag hade som klänning. Mitt skrivblock, mina skolböcker och min vanliga bok blev blöta också... min criminal justice bok var så fin när jag först fick den och nu är den vattenskadad och trasig. Tråkigt. Hann inte ens läsa den (hade fortfarande plasten på som den kom i).

Inte nog med att jag var helt blöt. Varenda jävla buss som jag skulle åka med var sen. På vägen hem var det värst dock med förseningarna så hann inte prata med personalen här på boendet om hyran som jag hade planerat.

Likes

Comments

Första skolveckan är nu över. Jag har nyligen kommit hem från matbutikerna (säger matbutikerna i plural för behöver gå till flera stycken för att få med mig allt jag behöver hem).

Måndag
Tog bussen tio i ett för att åka till ett annat campus för kriminologi och criminal justice-kurserna. Första lektion är Criminology klockan två. När läraren kom in i klassrummet sade han något i stil med "don't rise" typ. Som att man borde ställa sig upp när läraren kommer in? Min lärare är gammal militär och om jag inte minns fel så jobbar han inom polisen eller något. Vi fick vår syllabus för kursen men vi började inte kursen på riktigt. Han gick igenom lite hur kursen kommer gå till och att han kommer att använda profanity och att han kommer att förolämpa varenda en av oss på något sätt. Vi fick dock förklarat för oss att han gör det för att förbereda oss för framtiden då vi kommer att utstå mycket sådant om man jobbar inom polisen eller dylikt.

Jag skulle haft Criminal Justice efter men läraren skulle inte vara här på hela veckan av någon anledning. I vilket fall så fick jag och en till tjej gå med honom och hämta en varsin syllabus för den kursen så vi kunde fixa böcker och så till nästa måndag. När vi fick det vi skulle ha så frågade han var i Sverige jag var ifrån, om jag var från Stockholm. Sedan frågade han lite om varför jag är på HCC och lite sådant. Han berättade att han pluggat i New York och när jag sade att jag ville plugga där så frågade "John Jay?" och jag sade ja för det är ju där jag vill plugga sedan. Jag stod ett tag efter det och åt min macka och kollade hur jag kunde ta mig hem med bussen. Efter en stund kom min lärare igen och sade att det fanns ett Ikea i närheten, vilket jag ju visste för jag har varit där två gånger. Det kom en annan som jobbar på campuset och frågade om jag ville titta på solförmörkelsen genom sådana där glasögon så jag tittade. Det var rätt coolt att se månen typ men märkte inte av något annat coolare som att det blir mörkare och svalare liksom.

Tisdag
Började 12:30 med English Composition 1101. Läraren verkar bra men han pratar oerhört mycket vilket kan få en att bli lite trött. Läraren här började inte heller med en riktig lektion på första lektionen.

Slutade tidigare idag men lektionen slutar egentligen 13:45. Nästa lektion börjar 14.00 och var en mattekurs. Jag hade svårt att förstå läraren och det gick väldigt snabbt och jag fattade inte mycket alls. Det var inte sakerna som var på placeringstestet jag gjorde så kände att då spelar det ändå ingen roll med det testet.

Efter matten gick jag och drop:ade den kursen och bytte ut den mot American Government för orkar verkligen inte med den där mattekursen då jag inte vill ha ångest och dåliga betyg första terminen.

Onsdag
Det bar av mot det andra campuset idag igen. Tog dock en annan tur med bussen så kom fram lite senare och vid en busshållsplats närmare så jag inte behövde gå i ca. 10 minuter. Vi pratade lite allmänt på lektionen och sedan började kursen mer på riktigt idag. Vi pratade bland annat om vad man gör om man är missnöjd med något eller dylikt. Vi pratade om en grupp som vill legalisera marijuana och så frågade läraren mig om det var lagligt med marijuana i Sverige. Jag sade nej men en kille bakom mig sade ja så han frågade igen och jag sade nej och killen bakom mig sade ja igen. Då sade läraren ifrågasättande "She's from Sweden" till killen bakom som att han inte borde säga emot mig för jag är från Sverige och kan allt om Sverige då. Killen bakom svarade iallafall med typ att det är lagligt i Danmark och läraren sade då att vi pratar om Sverige, inte Danmark. Än så länge så är det här min favoritkurs. Har bara haft två lektioner men läraren är rolig och jag tycker ju att ämnet är intressant.

Vi fick också se en hemsida där man kunde kolla hur många sexual offenders och predators som bor i ens område. Det var intressant hur många det var på vissa ställen samtidigt som det var lite typ småäckligt på ett sätt liksom.

Torsdag
Hade min engelskakurs idag igen. Vi gick igenom vår syllabus och satt även i grupper och skulle diskutera om något som man trodde var på ett sätt men som sedan visade sig vara på ett annat sätt typ. I min grupp kom ingen på något och sedan säger en kille något om att han trodde att Obama skulle vara bra men att han inte var det. När han sedan förklarade sig sade han att ingen som legaliserar homosexuella äktenskap är bra. Hela min grupp blev helt stum och kollade på varandra och fick bara fram typ "eh wow..". Den här homofoben fortsätter och säger att homosexuella inte borde få ha rättigheter och att de borde fängslas?!?!?! Samt att han inte har något problem med kvinnor. En tjej i min grupp fick sedan fram ett "så du tycker att homosexuella ska fängslas....för att de är homosexuella?" och han bara "yeah". Han sade flera gånger att han är kristen, som att det rättfärdigade hans åsikter. Jag frågade om han inte tyckte att det är lite samma sak som att svarta inte hade rättigheter och så förut, för han var svart, men han verkar inte förstå att man inte väljer sin sexualitet precis på samma sätt som man inte väljer sin hudfärg. Jag var så lättad när det "grupparbetet" var klart iallafall. Tappade all respekt för den här killen och känner att jag avskyr honom.

Vi fick även en kortare läxa att göra, som jag gjorde klart samma dag.

Eftersom jag droppade matten så hade jag första lektionen av American Government klockan två istället. De hade dock börjat redan på deras första lektion så jag har missat en del. När jag kom hem läste jag dock kapitel ett så jag skulle vara i fas men det kapitlet nämnde inte det han pratade om så fattar ingenting. Läraren var ganska rolig me han verkar lite hård liksom, men han verkade också väldigt bra och trevlig. Kommer nog få kämpa extra mycket med den här kursen.

Fredag
Jag hade redan fått ihop ett bra schema när jag valde mina kurser så fick ta SLS-kursen på fredagar. Det är en obligatorisk kurs för internationella studenter som håller på i åtta veckor för att man ska komma in i det amerikanska livet typ. Det är den enda kursen jag stött på som faktiskt har en lektion på en fredag. Ingen annan kurs som jag ska läsa är på en fredag.

Kursen börjar klockan 10 och slutar 11:35. Vilket är konstigt för alla andra lektioner är en timme och en kvart, och mina svenska rumskompisars SLS-kurs (dvs samma kurs fast en annan dag) är också kortare. I vilket fall. Vi pratade lite om stereotyper om amerikaner och sedan blev vi indelade i grupper och så fick vi kort redovisa om en kort text i ett litet häfte vi fick. I slutet av lektionen fick vi göra ett quiz om det vi precis lyssnat på och sedan fick vi en hemläxa. Jag gjorde klart läxan när jag kom hem innan jag åt lunch och gick till matbutikerna.

En bild på mitt schema. Det ser inte ut så här nu dock för jag har skrivit till i vilken byggnad och vilket klassrum jag har. Så det är lite mer fylligt.

Utanför skolan på andra campuset så går det runt fria tuppar, flera stycken. Här är en nära busshållsplatsen. Bilden bredvid är från köket. Det svarta som syns lite dåligt på bilden är myror. De går från papperskorgen i en rad på väggen, ner på den där gula "stolpen" och ner på golvet. Det är jättemånga och de är jätteäckliga.

När jag tog bussen hem i onsdags kom det en liten kille med sin mamma och killen går rakt fram till mig och sträcker fram handen och hälsar. Efter att han frågat vad jag heter, sagt att min namn var fint och sagt vad han heter så började han prata om det han höll i handen som var typ toarullar eller något som han pysslat med. På bussen så valde han platsen framför mig och när vi var framme där vi skulle byta buss så sade "nice to meet you". Han var väldigt söt haha.

Likes

Comments