Header

Juli

Månadens första dag är ju min födelsedag och det var som att firandet höll i sig hela månaden. Hela månaden omringades jag av människor som gav mig mer än någon annan present kan ge, glädje. Vilket jag och Linn rundande av med att fira på tumanhand. Det blev en resa till Kroatien med start & slutpunkt i Dubrovnik, för att sedan åka mot Ultra Europe i Split, ta två fikapauser i Bosnien-Hercegovina och få vår dos av shopping i vackra Montenegro.


Augusti
Det var festival i stan, Charlie och mina andra bananer hittade hit och mat blev en sådan viktig del. Oh mat. Så
lika mycket kärlek fick jag av mina vänner och familj denna månaden. Sommaren som vart på topp rakt igenom fortsatte helt enkelt.

September

När hösten började falla sig på fick jag ett större behov av utlopp för min kreativitet. Besöka hobbybutiker i jakt av pennor blev vad jag sysselsatte mig med. Vilket krävde mer egentid såklart. Men vi avslutade månaden med några dagar i Amsterdam.


Oktober
Låt oss sammanfatta denna månad som en i kostym. Inte bara med att det var bal, och jag fick äntligen genomgå alla de där askungedrömmarna som många av oss har men färre kan erkänna. Förberedelser som naglar, hår och klänning byttes sedan ut mot tarmar, blod och rock när det då var dags för halloween. Men nu började varje dag bli som att ta på sig en kostym. Ett sätt att ta sig igenom dagarna.

November

Under hösten hade allting slagit om helt! Sommaren som hade gett mig så mycket lust & energi. Nu var allt det borta. Och jag började väl inse att väl när jag endast mådde bra när jag omringades av människor. Men när musiken tystnade hade jag svårt att glädjas åt någonting. Hamnade i en riktig dipp och såg väl livet mer som en process i väntan på döden. Men sedan kom du..

December
Året började närma sig sitt slut. Att du kom in i mitt liv är allt man kunde önska sig, med det behövde listan till tomten inte bli lång. Vad jag kommer minnas bäst av detta år är just det. Dig. Och vilken inverkan det kommer ha på mitt liv långt framöver. 2017 kanske inte var så illa ändå.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Visst har fler tagit mig till sängkammaren än vad jag låtit ta min hand? I tider av nyårskyssar har tanken kring detta slagit mig. Tanken om intimitet. Vart mina gränser går för vem som tar på mig och på vilket sätt dem gör det. Inser att min kropp är relativt tillgänglig för människor i min omgivning. Som att radarn för kroppskontakt ständigt påslagen och söker mig till miljöer där jag kan få det. Ett finger innanför blusen, en något för utdragen kram, eller att någon pillar mig i håret är inget jag reagerar på. Tycker om när folk vågar ta i mig helt enkelt! Fast sedan kommer man till den delen av min kropp som inte är tillgänglig - mina händer. Det känns så intimt. Så att äntligen ha det där - någon som jag låter hålla mig på det sättet. Den närheten får en helt annan betydelse för en. Det är så fint.

Likes

Comments

"Vi ska vara trötta" - det var så hon sa, den där kvinnan som ledde meditationen. Det var som hon bad oss följa med naturen istället för att jobba emot den. Se till vårt behov, snarare än vår vilja. Och visst var det väl så. Helt plötsligt kändes det inte allt lika motigt med att de ljusa timmarna var så få och himlen ständigt grå. Som att allt med vintern ber oss vila. Inte bara att mörkret faller sig på. Faller gör även löven från träden. För att sedan komma åter till våren. Det är då de har sin stund att blomstra. Vi borde göra likadant. Ladda för att senare nå får fulla kapacitet. Vilans tid är nu.Vår tid är då.

Likes

Comments

Januari

Många använder det nya året som en nystart. Inte bara yttre förändringar så som att låta håret gå från mörkt till en något ljusare nyans och från långt till kort. Jag hade också satt upp som mål att se 365 filmer under 2017, där varje månad hade sin egen genre. Biografier gällde i januari, och ju mer jag genom skärmen fick uppleva vad livet kunde vara så började jag ta tag i mitt egna. I hopp om att hitta ett sammanhang. Började höra av mig mer till vänner, hänga med på after works, och satte upp totalt 52 mål för det kommande året.

Februari
Lagom till årets andra månad hade tågat in hade jag blivit besatt av numret 27, min vän Linn och jag var vid det här laget oskiljaktiga och jag fick för första gången känna vad riktig attraktion var när vi under en vecka hängde med ett gäng nyfunna vänner från bulgarien. Något jag offrade all sömn och tid för att få mer av. I samma veva fick jag beskedet om att jag fått den fasta tjänst jag sökt. Med alla dessa känslor i kroppen sa kroppen slutligen från, näsblod var något som tittade fram ur borren flera gånger om dagen. Jag fick lov att stanna upp.

Mars

Här började jag göra mer hälsosamma val. Blev mer medveten om vad jag stoppade i mig, tog mig råd att boka tid för microblading (tatuera ögonbrynen), något jag velat göra en längre tid. Elina och jag hängde mycket i hennes soffa, men bröt vardagen med bland annat slagstaglass iklädd vinterjacka och en weekend i Stockholm.

April
I månadsstarten hade saker börjat falla på plats. Skrivit på papper för jobbet, återupptagit kontakt med mina tjejer från gymnasiet och jag tog ordentligt hand om mig själv. Till jag vaknade den där morgonen. Tiger hade somnat in efter sviterna av cancer. Vi hann precis lämna av honom hos veterinären när vi får nyheten om attentatet på Drottninggatan. Allting skakades om. Och resten av april är något blurrig.

Maj

Familjen hade blivit mer betydande för mig under våren som varit, under de perioder jag tvingades vara hemifrån omringades jag av andra fantastiska människor. Så tacksam för alla jag träffade under årets första halva. De är just det som så fascinerande med den livsstilen jag har. Båten är en plats för människor från så många olika platser av världen att mötas.

Juni
Började landa i tanken att jag bor i tre olika städer, och tyckte det var dags att inreda mitt andra hem, mina 12 kvadrat. Med midsommar från försommarens höjdpunkt så följdes första utlandsresan på många år tillsammans med mamma, och på jobbet började alla sommarvikarier ljusa upp dagarna.

Likes

Comments

Antalet datorer jag på ett eller annat vis fått att sluta fungera har ökat, att den är uppe i siffran tre kan nog stämma. Den sista skrotades lägligt innan jul precis, så med is i magen kunde jag vänta till mellandagarna på att införskaffa mig en ny. Som en försenad julklapp. För det är väl just det som är knepet? Ens nhöriga får köpa sina, för ordinarie peng, innan jul. Så det inte är helt tomt under granen när aftonen väl är här. Och sen ser man vad man själv måste komplettera med. För en lägre summa.

Och januari som sägs vara årets fattigaste månad. Kanske är det fallet för vissa. Inte här inte..

Likes

Comments

Personliga mål:
□ Dokumentera året i text och bild

□ Spara 100.000

□ Ta bättre vara på tiden

Relationsmål:
□ Återuppta kontakten med en gammal vän

□ Hitta vårt eget boende

□ Uppmärksamma de i min omgivning mer


Hälsomål:

□ Testa ny träningsform

□ Verktyg att hantera min ångest

□ Ta hand om det yttre såväl som det inre

Resmål:
□ Besök minst 3 nya platser

□ Ät rätter där de har sitt ursprung

□ Gör en resa ensam

Likes

Comments

Det finns en sägen om att det som händer vid tolvslaget speglar hur resten av året kommer bli. När vi gick in i 2017 så hängde nyårsblåsan kvar på galgen vid midnatt, och hade redan krupit till sängs. Det var ett år jag gick in i relativt tom. Det var ett år jag gick ur betydligt rikare. För denna nyårsafton spenderade jag tillsammans med en bingolott och min pojkvän. Han som gjorde att det här året som vart en emotionell bergochdalbana avslutades i en stadigt uppåt gående riktning. Pirr i magen. Minst sagt.

Målet var att hitta något som gjorde livet värt att leva. Värt att dö för. Och jag tror jag är på god väg. Innan tog jag livet på för stort allvar och blev tvungen att lära mig att hur tung min ryggsäck än må vara så kan den inte längre vara till last. Så jag klippte hål i säcken och lät mig snubbla över innehållet istället. Då hade andra genast något att skratta åt. Helt plötsligt omringades jag av folk som jag vore en del av en cirkusakt. Jag blev clownen i rummet året. Vilket öppnade dörren till så många ny möjligheter. Så tar tillvara på dem och blickar in mot 2018.

Gott nytt år! 💫🎉

Likes

Comments