Header

Försökt mig på att inreda mina begränsade kvadratmeter så gott det går. En hytt är ju ändå ens andra hem när man jobbar till sjöss så varför inte sätta sin personliga touch på det. Kanske har jag till och med lyckats hitta ett ställe Oh kan kalla hem? För att ingen av oss ska känna sig ensamma till natten så har vi självklart Charlie med oss. Om dagarna har jag annat folk som håller mig sällskap. Det går ingen nöd på mig här inte. Nu har jag dessutom rustat upp med mat för att hålla magen lika nöjd. Har allt jag behöver nu när det är 10 dagar är det jag står inför.

Så skepp och hoj landkrabbor! ♡

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Charlie var till en början bara ett ord jag ständigt upprepade under maj månad. Ett resultat av en språkmiss när jag tog det som att någon hälsade på mig med det namnet. Vilket resulterade i ytterligare ett missförstånd när någon trodde jag sett på Charlie the Unicorn . När min nyfikenhet äntligen utforskade denna video vart jag näst intill frälst i denna varelse. Helt plötsligt var det inte längre ett ord utan en värld kring det här namnet. Det är något jag kallar en nära vän och något jag själv blir kallad. Situationen är nog för utomstående för komplicerad att förstå. Namnet har helt enkelt blivit en symbol för något fint. Främst våran vänskap.

Den här helgen har Parkfestivalen vart här i Eskilstuna och vem var där om inte? Ja! Det stämmer. Charlie. Så när jag inte har min andra nära får den här vara med som hennes substitut. Det här uppfyllde inte bara mitt ständiga sällskapsbehov utan också en punkt på min Bucketlist som var att döpa något.

Likes

Comments

Att vara nattmänniska kolliderar med att jag våndas om jag vaknar senare än kl. 9. Jag är som mest kreativ under de senare timmarna men jag trivs jättebra med tidiga mornar. Och vill starta dagen så tidigt som möjligt. Kommer jag inte igång med dagens planer innan lunch känns det som jag lika väl stanna inne hela dagen. Att det känns sent, som man ändå snart ska lägga sig igen. Det är helt klart min hjärna som spelar mig ett spratt. Och det är därför det här levnadssättet passar mig så bra. Jag jobbar sent, börjar tidigt. Och är ledig mitt på dagen. Då har jag alla delar av det min hjärna kräver. Hemma däremot, måste jag lära den ett och annat.

Likes

Comments

"My watch is ended"

Det var verkligen läge för mig att åka hem. Att gå igenom mina semesterbilder var en påminnelse om allt socker jag petat i mig senaste tiden. Har aldrig vart den som fått saft i nappflaskan eller flingor på filen. Vilket har lett till att jag inte är så tjenis med söttma. Egentligen. Sen har jag dock ett yrke där man får så otroliga sockerdippar att man ser en nedkastad muffins i strupen som sin enda lösning. Inte tuggad. Bara svald. När man gör det här regelbundet så får det konsekvenser. Ett mönster jag nu försöker bryta, men det är ingen lätt match. Det här är bara dag 4 och jag känner redan olika reaktioner på detta.

Dag 2 - Kissnödig! Tror jag var på toaletten 10 ggr minst
Dag 3 - Uppsvälld och gasig

Det var ju fysiska symtom. Hanterbart. Idag börjar den riktiga abstinensen göra sig påmind. Och man känner hur humöret sviktar. Så det var bra att jag var klar med barnpassningen såhär till eftermiddagen. Nu drabbar det enbart mig själv om jag inte lyckas hålla känslorna i schack.

Håll ut Felicia. Du fixar det här

Likes

Comments

Att vakna upp med en tvåårings arm i ansiktet kan nog sammanfatta hur jag haft det under det senaste dygnet. Så fantastiskt med de lena små krabaterna. Först igår var man iväg och handlade barnkläder. Och det är väl först då någon slags modersinstinkt smyger sig på. Efter det var det dags att hämta från dagis. Sen hem och styra upp det i köket. Och i mellan det - Lek. Alla dockor och andra leksaker med tillhörande kroppar var fullplåstrade. Då är väl allting ändå i sin ordning. GODKÄNT! Precis som det ska vara.

Verkligen vart 24 timmar som gått i familjens tecken. Får kalla de små för mina draglådebarn. Sådana man tar fram när man är behov av lite aktivering, bebisdoft, och annat dylikt. För att sen återgå till mitt vanliga liv igen.

Får tacka deras föräldrar för lånet!

Likes

Comments

Jag nämnde det röda rummet i föregående inlägg, där fanns en association till denna trilogi. Ett inlägg med en titel som "Fifty Shades of Pink " dessutom. Kanske känns det överspelat när jag även nämner att en av mina mest spelade låtar just nu är Helium - Sia från den andra filmen. Det finns vissa låtar som man inte vet varför man gillar dem. De är egentligen för lugna för ditt egna humör, också alldeles för dyster för ditt eget bästa. Men ändå är det något. En känsla. Som gör att det är den första du vill lyssna på när hörlurarna är inkopplade.

I wanted to play tough. Thought I could do all this on my own.
But even Superwoman Sometimes needed Superman's soul

Mer filmmusik, men den här gången levererat av X-Ambassadors. Och eftersom jag är en av de som fastnar oerhört lätt för texter i musik snarare än melodin så är det udda att jag föll för just den här när den är så pass simpel. Återigen är det något som bara tar tag i varenda hårstå och ställer dem. Jag brukar tänka på de där med palmbladen över din mästare. Ungefär så känns det. Låten är tjänarna och håret dess blad, på mig- kejsaren!

Dad, I know you’re trying to fight when you feel like flying.
If you love me, don’t let go. Hold on to me. 'Cause I’m a little unsteady

Vad vore en Topp 3 om inte Gavin fick plats på den? Han har haft mitt hjärta sedan jag var tio. Nu är det så att jag och mina vänner inte delar denna åsikt så jag har missat alla hans spelningar i Sverige dessvärre. Så jag kompenserar det genom att ge honom många spelningar på Spotify istället. Hans alster är som Madonna. Nytt sound till varje platta. Varför just denna låt vart på denna lista är för att väga upp tempot en aning.

Hey, from the first time that I asked your name. It's like a drug that went straight to the vein
I feel a high coming on, and it's all because of you

Likes

Comments

Är nog som det där barnet som läskigt står och glor på dig i fotändan och ser på andra som sover. Det här att vakna upp när ingen annan har gått upp är inte min grej. För trots att jag växt upp i en familj på två så är jag ändå uppväxt i fulla hus. Så jag har väl under tiden byggt upp en sorts abstinens av ljud omkring mig. Så när jag är den första som slår upp ögonen är det som mitt undermedvetna spola morgonkissen extra högt, stänga dörren till tekoppen lite extra hård och hosta extra mycket. Och det brukar funka, precis som det gjorde denna morgon. För kort därefter hade jag sällskap.

Likes

Comments

Passion / Sweet Heart / Do You Take Lei Away? / Staying Neutral

Det röda rummet är inte riktigt där jag hör hemma, så det är väldigt tillfredsställande att ha gått från det hårda till det mjuka. I den förra lägenheten var nämligen röd den dominanta färgen om man bortser från svart. Nu är väggarna istället klädda i vitt och utan att veta ordet av så har rosa smygit sig in. Främst i garderoben. Ser en gemensam skala när det gäller plaggen som hänger där, och alla nagellack som står under dem. En dag i tvättstugan var det som krävdes för att inse vad smaken kan hänga samman med vart man är i livet. Det här känns bra.

Likes

Comments

➸ Gör något äventyrligt (T.ex. Destination Unknown, Roadtrip osv.)

➸ Umgås med någon jag aldrig trodde

➸ Utmana min höjdrädsla

➸ Säg JA till något annat skrämmande

➸ Genomföra en fysisk utmaning

➸ Gå på bio ensam

➸ Gå på temafest

➸ Gå till en spådam

➸ Besök en nöjespark

➸ Övernatta på oväntad plats

➸ Bli blodgivare

➸ Träffa en hjälte

➸ Tatuera mig

➸ Släktforska

➸ Återta kontakten med en gammal vän

➸ Överraska någon

➸ Utforska andra kulturer

➸ Skapa en visionboard

Döpa något

➸ Lägga ett stort pussel

➸ Testa banan-detox

➸ Skaffa körkort

➸ Äta/dricka något på den plats som produkten är uppkallad från

Likes

Comments

”I f you know me based on who I was a year ago, you don't know me at all. My growth game is strong. Allow me to reintroduce myself”

Bara för något år sedan tog jag livet på förstort allvar och blev tvungen att lära mig att hur tung min ryggsäck än må vara så kan den inte längre vara till last. Så jag klippte hål i säcken och lät mig snubbla över innehållet istället. Då hade andra genast något att skratta åt. Helt plötsligt omringades jag av folk som jag vore en del av en cirkusakt. Jag blev clownen i rummet. Även om jag trivs i den rollen så önskar jag ibland att ta av mig dräkten. Bakom alla skratten finns något ganska naket. Så kanske är det här min scen att låta mig ta den platsen.

Mitt agerande nu är en reaktion på vad som hände då.

Likes

Comments