Header

Det finns en sägen om att det som händer vid tolvslaget speglar hur resten av ditt år kommer bli. Och där stod jag med trasan i handen vid bord 108 medan jag såg mina kollegor omfamna varandra och välkomna det nya året. Som ny på arbetsplatsen kände jag ingen, ingen kände mig. Omringad av en stor mängd människor, samtidigt så ensam. Och det är just den känslan som har följt med genom året. Med det har mycket egentid följt, som gett mig möjlighet att läka på ett sätt som gör att jag inte längre känner mig trasig. Men att vara hel i ett liv utan innehåll. Vad är det för något? Så när vi går in i 2017 ska jag försöka finna stoff till det som gör ett liv värt att leva. Ett liv värt att dö för. Jag börjar på hemmaplan. Hemma med en bingolott inväntar jag nu det nya året tillsammans med familjen. I Gemenskap. Där nyårsblåsan är kvar på galgen, utbytt mot något mer bekväm. Med ro.

Härifrån soffan önskar jag oss alla ett gott nytt år!

Likes

Comments

Det var längesedan jag gav upp hoppet om en pappa. Hoppet övergick till en önskan att inte ha någon alls. Jag tvingades inse att den dagen jag hoppats på så länge aldrig skulle komma. Jag har alltid haft en komplicerad relation till min pappa. Har tampats med sorg i många år över det. För fastän han lever så finns han inte. Det betyder inte att han som för många andra inte finns närvarande. Tro mig, det gör han. Ingen utav oss valde inte det här. Utan livet har bara inte gett oss rätt förutsättningar. Och det tar mer av mig, än vad det ger mig. Här nedan har jag valt att publicera en inspelad konversation från förmiddagen när han kom oinbjuden för att lämna en försenad födelsedagspresent.

Idag var första gången jag träffade honom sedan jag tog avstånd efter juldagen hos min faster. Och det här är vad jag fick. Vad jag fick var en repris på hur våra konversationer sett ut under åren. Det här påminde mig om hur mycket han lagt grunden för. Han är anledningen misstro. Han är anledningen till att aldrig känna sig tillräcklig. Han är till och med anledningen till varför jag tänder till när jag behöver återupprepa mig. Och mer därtill. Har så mycket att klandra honom för. Att det står mig upp till halsen.

Aldrig har någon stått mig tillräckligt nära för att förstå hur mycket vår historia tär på mig. För det han gör och det han säger är inte av den värsta sort. Det är den eviga påminnelsen av det som inte finns. Och hans oförståelse för hur mitt hjärta tar det. Jag önskar att jag fann de rätta orden, om inte honom, få andra att förstå. För då kanske de skulle förstå mig. En dag kanske. 

Likes

Comments

Prada 30x40 | & Black Marble 13x18 | Wonderful World 30x40 | Life Is 21x30 | Feather Gold 30x40 | Hakuna Matata 13x18

Inredning är vad jag spenderar pengar på, och film men det hör inte hit. Har förmodligen svårt att räkna antalet gånger förändringar har skett inom dessa fyra väggar de senaste månaderna. Väggarna i sig har vart kala och saknat något men att sprida ut tavlor på varje tom yta har känts för rörigt. Men så kom lösningen till mig. Tavellisterna! Har ändå under en lång period funderat hur jag ska fluffa till mina tavellister. Så varför inte slå ihop två flugor i en smäll? När jag konstaterade detta skickades en beställning till Desenio.

Tack att ni gjort mitt rum ännu mer trivsamt

Likes

Comments

Innan tofflor med hålen i hälarna åker på, så sätt på din rustning det första du gör på morgonen. För vi får inte bortse från hindren du kommer tvingas möta innan du kan lägga dig ner igen. Det handlar inte om att endast stå stark för dagens prövningar utan att göra sig själv nästintill oförstörbar

The most versatile substance on the planet and I used it to make breakfast!


Likes

Comments

 Dags för mig att dra upp gardinen igen, för det är väl just så att bloggar kan liknas vid fönster. Ett fönster rakt in i människors liv. Vissa dagar är man mer beklädd och andra blottar man sig allt mer. Det är min fristad, det är inom dessa väggar som jag får ta min plats. Å andra sidan är jag rätt bekväm med att vara naken. För vem är perfekt? Fast samtidigt som jag vill visa de jag bryr mig om att jag dagligen strävar framåt förväntar jag mig inte någon att iakttar. Utan att jag främst gör det här för att ge mig själv en åskådarplats till mitt liv

Likes

Comments