Header

Ett av mina mål för 2017 är att bli mer medveten om vad jag äter. Att minska på onödiga tillsatser framförallt. Men att ha en dag i veckan där jag kan unna mitt huvud något mer än min kropp. Och när animaliska produkter är även det är något jag drastiskt vill minska intaget av blev denna choklad perfekt för sitt ändamål.

Lördagskvällen spenderades kring spelbordet och två rundor chicago. Sådant borde man göra mer av. Sällskapsspel skapar sådan gemenskap! Nöjd med denna helg minsann

Likes

Comments

Har precis stigit ombord och reser över till Finland idag, så har hela kvällen att strosa omkring med uppdrag att försöka hitta en klocka. Är inte mycket för internetshopping, om det inte kommer till film. Då är jag en sucker! Andra prylar vill jag hellre se i fysisk butik då det ger mycket mer ärligt intryck. Än sålänge ser faller de vita mer i min smak, men det kan hända att de är för lika dem jag redan äger, dessutom hade Elina en i svart och det såg så elegant ut! Vilket fick mig att tänka i de banorna..

Två alternativ på guldklockor med svart urtavla

Två alternativ på guldklockor med vit urtavla

Vad ser bäst ut tycker ni?

Likes

Comments

Att vara nattmänniska kolliderar med att jag våndas om jag vaknar senare än kl. 9. Jag är som mest kreativ under de senare timmarna men jag trivs jättebra med tidiga mornar. Och vill starta dagen så tidigt som möjligt. Kommer jag inte igång med dagens planer innan lunch känns det som jag lika väl stanna inne hela dagen. Att det känns sent, som man ändå snart ska lägga sig igen. Det är helt klart min hjärna som spelar mig ett spratt. Och det är av denna anledning jag packar min väska samma morgon som jag ska åka på jobb. Då håller man sig sysselsatt ända till dess att tåget går. Superbra!

Likes

Comments

Frisören observerade självklart mitt utväxt under mitt besök igår, då blev jag rekommenderad att smälla i en toning i hårbotten istället för att betala dem dyrt för en bottenfärg. En förpackning skulle räcka till fyra omgångar och kostade mig 209:-. Varje gång ca femtio spänn (!!) istället för som på salong för 600:-. På så vis kan jag hålla håret fräscht allt oftare utan bekostnad av plånboken. Superlätt var det också.

Var inte ens två månader sen jag färgade sist och såg redan ut såhär... När man har en så pass mycket mörkare färg än ens naturliga upplevs nästan utväxten som grå och skallen ser nästan kal ut.

Det anses nog naivt ta emot en kartong från frisören och applicera utan att först kontrollera numret.
Den morotsröda färgen fick först mitt hjärta att slå några extra slag.

Eftersom konsekvenserna av att min bottenfärg är så pass mycket mer än 2 nyanser mörkare var fördrövande. Så valde vi ut en någon ljusare toning så kontrasterna inte blir desamma.

Superskönt att få ordning på barret.

Vardagsglädje!

Likes

Comments

Kan endast koncentrera mig på en film om jag är i sällskap av andra, så bio är optimalt för mig. Även om jag ett fåtal gånger har somnat under visningarna så är sannolikheten att jag ser hela ändå större där. Är jag ensam framför skärmen distraherar jag mig med allt annat än att faktiskt kolla på filmen så missar handlingen och känslan i filmen. Och i år kommer det ut så många jag sett framemot under en längre tid så de måste jag ta mig till en biograf för att se de ordentligt.

🎬🎥

Biopremiär finns nedan

1 mars

17 mars

7 april

26 april

2 juni

7 juli

3 november

17 november

15 december

Likes

Comments


Att skriva har alltid vart mitt sätt att uttrycka min kreativitet. Vilket är något alla behöver ge utlopp för. Har tidigare alltid vart något jag behärskat det. Fast den senaste tiden har fantasin sinat. Det är som bävrarna har täppt igen tankeforsen. Skulle behöva er hjälp att öppna dammen igen så berätta gärna vad ni tycker skulle vara intressant att läsa om. Eller vad ni själv gör när idétorkan infinner sig.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Snapchat: feliciaaulen

Instagram : aulenfelicia

Facebook : Felicia Aulén

Kik: feleriaul

Likes

Comments

”Lägg en hand på bröstet och känn fullt ut. Var stolt över dig själv. Det tog många år men nu är du där.
Och så fällde även hon en tår.
”Jag har vart med dig under din resa”

Mamma ❤

Det var något i den stilen av kloka ord jag fick höra efter att jag konstaterat att jag pratat alldeles för fort och dansat för mig själv när allt jag egentligen behövde göra var att trycka in lösenordet till datorn. Känns som livet går i rätt riktning. Och det känns äntligen som att isen jag legat under börjar smälta och jag börjar göra mig själv rättvisa. Så starka känslor de här dagarna. Vi befinner oss fortfarande i vintertid. Men lite snö har väl aldrig stört mig och mot ljusare tider går vi. Minst sagt.

Likes

Comments


Blev uppvaktad med just det som jag tycker man ska utesluta från alla hjärtans dag. En timma efter jag skrivit om blommor och choklad knackar det på dörren och in stiger hon. Mamma kommer med en kombination av de båda, en chokladros! Givetvis blev min reaktion betydligt mer positiv än man räknat med. Ett skratt som jag sent kommer glömma. Hade en dejt gett mig en sådan klyscha, hade jag nog knäckt stjälken på mitten och bett vederbörande komma tillbaka när han kommit på en mer personlig uppvaktning. Som en kollega gjorde, la i örhängen i en ask med geisha för att överraska sin flickvän! Där hade han tänkt till! Bra.

❤❤❤

Mamma hade dessutom skrivit kort som till och med gav mig en tår i ögat, och så blev jag bjuden på lunch som följdes av lakritsbiskvi, jordgubbar, och glass. Så det blev ändå en 14 februari som jag blev mätt under. Lyckat!

❤❤❤

Speciellt fint blev det bara för att jag fick spendera den här dagen just med henne.

Likes

Comments


❤❤❤

Skippa blommor och choklad, jag föredrar sådant man blir mätt av… Och det var vad jag fick den där dagen för två år sedan. Det närmaste jag någonsin hade kommit en uppvaktning var åren innan var när en jag precis slutat träffat skulle sätta rosor på den bro vi alltid brukade ses och den där tårtan min mamma köpte till mig det år jag kände mig extra ensam. Men det där året, 2015, då fick jag det där jag alltid velat ha. 

Det var inga romantiska klichéer, utan välgenomtänkt. Hotellövernattning och sexrätters meny med show på Magic Bar. Ändå agerade jag otacksamt. Minns att jag var sänkt av någon anledning som jag förträngt, för det som är relevant är att det smittade av sig på den fina stämning som försökts byggas upp. Vilket för tankarna vidare hur mitt agerade var under den tiden vi var tillsammans. Han förtjänade inte det. Och när det väl kommit till min insikt, så var det försent. Jag har lärt mig mycket. Och i det finner jag ändå en tröst. Du måste vara tacksam för det du har framför dig. Liksom kroppen behöver d-vitamin från solen så behöver vi ta emot det ljus, det positiva, som kommer emot oss.

❤❤❤

Var mottaglig!

Likes

Comments

Det roliga med att ge och få är att bli överraskad. Så just den känslan uppnår jag inte riktigt när jag varje år köper något till mig själv. Däremot tycker jag det är väldigt roligt att unna mig någonting. Så för varje år, när det börjar vankas födelsedag köper jag en klocka. Råkade två år på rad köpa sådana som var väldigt snarlika varandra, har alltså en tydlig smak gällande tidvisande accessoarer. För att inte göra om samma misstag är jag ute nästan ett halvår i förväg för att garantera mig om att valet blir rätt den här gången.

Vad plånboken också prioriterar just nu är en fjärrutlösare till kameran så jag kan ta fler bilder utan att göra det till ett heldagsprojekt, utöka garderoben är en annan tanke jag har. Och det som nästan är ett måste och inte endast för att stilla konsumtionsbehovet är en liten väska till jobbet där jag kan hålla ordning på hytt och kassanyckel, ID-kort, namnskylt m.m

Men något jag måste erkänna är att jag nästan tycker att planera inköpslistor är roligare än själva shoppingen i sig.
Nöjd blir jag när det är gjort i alla fall!

Likes

Comments