Okej nu har det verkligen blommat ut denna #metoo kampanjen. Men kan det bli mer skrämmande 😱 Jag vaknar varje morgon och det första jag ser på min skärm är hur nästan alla nyhets appar skriver om allt fler och fler anmälningar som kommer in angående sexuella trakasserier som kvinnor har blivit utsatta för.

Detta är helt enkelt något vanligt vilket det absolut inte bör vara. Det är sjukt hur ingenting görs heller. Att polis anmäla gör ingeting annat än att man vet hur brett problemet är. Men frågan är kommer det ens att bli något förändring och om det ska bli något förändring när kommer det att ske ? Vad jag menar med förändring är att tex. att dem som utför dessa angrepp ska få en högre straff. Att det ska finnas något bra förebyggande strategi m.m.. 

Helt ärligt så tror jag inte att det kommer att ske något förändring omedelbart eftersom detta handlar om kvinnor och av dem som samhället är uppbygd av är men. Vi kan helt enkelt säga att detta är något som många politiker kommer att säga att detta är viktigt att göra något åt men det är ju alltid lättare sagt än gjort. och som vi vet så kommer detta förändring att ske väldigt långsamt eftersom att detta inte är något viktigt på grund av att det är något som rör kvinnor. Det är otroligt sorgligt att utvecklingen går väldigt långsamt trots att vi inte befinner oss i stenålderstiden så gör vi det i teorin men inte i praktiken. Tyvärr !

All cred till er kvinnor som delar med sig sin historia, ni är verkligen riktigt starka kvinnor och jag beundrar verkligen hur modiga ni är.

Xoxo Fatty !

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Söndagar = organiserar för kommande vecka !

Jag tycker om söndagar för att hela söndagen gör jag fullt med saker som jag behöver ha färdigt för veckan som mat, planera min tränings tid, städa, tvätta och träna.

Jag börjar alltid dagen med att tvätta kläder om jag har tvätt tid, om inte annars så ger jag mig in på min garderob. Min garderob blir alltid en stor kaos. jag jobbar för det mesta på dagen så ni kan nog tänka er hur det blir på morgonen när jag vaknar 30 min innan jag tar bussen till jobbet 💁🏽 sedan brukar jag ta mig frukost och börjar städa med omgående för att hinna med allt.

Ekonomiskt som jag är så vecka handlar jag varje vecka och planerar mina måltider för hela veckan. Jag tycker att det ganska stressande att tänka på varje dag vad man ska laga och när man ska laga. Att tänka på det gör mig bara orolig och stressad. jag tränar 6 gånger i veckan o ni kan nog förstå hur hungrig jag är typ hela tiden👅 Lösningen på mitt hunger är att göra matlådor innan jag går på gymet för att avsluta veckan med sista träningspasset för veckan.

Det finns ingen känsla som slår känslan efter att man har gymet en söndag kväll. Jag ogillar verkligen att sitta hemma en dag utan att ha tränat överhuvudtaget men värst av allt tycker jag är att sitta hemma en söndag kväll. Ångest är på topp för att undvika den känslan avslutar jag med en härlig bodypump. 😘

Dem senaste veckorna har jag kollat på Bachelorette varje söndag och skriver på min bok så det är mitt avslut för kvällen. Hoppas ni har en fin söndag kväll🤗💕


Xoxo Fatty !

Likes

Comments

Psykisk ohälsa är något som jag tycker är vanligt och kan acceptera att andra människor har det. Psykisk ohälsa blir allt mer vanligt också på grund av samhället men även från sådan traumatiska upplevelse som man har vart med om.

Vi som kommer från mellan öster och Afrika betyder psykisk ohälsa att man är galen eller att man är sjuk. Det är så man ser på psykisk ohälsa och det är skamligt att gå till en psykolog. samhället kommer inte kunna se dig på samma sätt som innan. I många kulturer har man en negativ uppfattning om psykisk ohälsa, det är även sådan som man tystar ner och inte pratas så mycket om. Det är jätte vanligt med stigmatisering av personer med psykisk ohälsa därför undviker många att gå till en psykolog eller specialistvården.

jag kan tex tycka att det är skämmigt att prata om min psykiska ohälsa med vissa personer därför att det är inte "ok" att ha psykisk ohälsa, det är som att säga att det inte är ok att må psykiskt dåligt. Men det är tillåtet att vara fysiskt sjuk men inte psykiskt sjuk vilket är sjukt tycker jag. För att man tillåter en del av kroppen att få vara sjuk medan en del av kroppen inte får alls. vilket inte låter rimligt alls.

Jag fått bekräftelse på att jag har psykisk ohälsa men känner inte som att jag har det dock kan inte förstå varför jag har det fast gång på gång så har jag fått det bekräftad för mig. Som jag skrev ovan så har det nog med det att göra och att jag har blivit uppfostrat till det här tänkandet.

jag berättade en gång för en vän något som jag upplever och tycker är obehagligt som kallas för dissociation ( tex, overklighetskänslor, inte känna sin kropp, kan inte förstå att man är en människa, frånvaroattacker och minnesförlust). Vilket jag inte visste om då att det är något vanligt som man kan uppleva om man har gått igenom våld. Men hon tyckte bara att jag var väldigt konstigt och känner sådan som inte är normalt. jag har länge sedan dess trott att jag bara är konstig och inte vågat prata om det mer. Men när jag började gå hos min psykolog så har många sådana frågetecken som jag har haft länge fått svar på.

jag går idag på en behandling för PTSD (posttraumatiskt stress syndrom) jag är i början av behandlingen och så här långt kan jag säga att det är en ganska jobbigt och känner mig helt slut efter den timmen jag är hos min psykolog. Det tar på all kraft man har i kroppen.

När jag läser de papper jag har fått från min psykolog så känner jag igen mig i 98% av de flesta beskrivningar och jag tror att många kan känna igen sig också i dem flesta beskrivningarna. psykiskt ohälsa drabbar barn och vuxna. Jag vet att många föräldrar som har barn med psykiskt ohälsa inte ger deras barn den hjälp som dem behöver. Det finns många anledningar om varför de inte gör det och den främsta anledningen är att föräldern har brist på kunskap och därför har dem en negativ uppfattning om vad det är. Den främsta anledningen bland invandrar föräldrar är att dem tror att deras barn kommer att klassas som ett sjukt barn och att det kan hindra dem i framtiden om jobb och skola. Det diagnoser som barnet får tror dem att det kommer att följa med dem i skolans system och framtida jobb. Därför undviker föräldern att ge sitt barn den hjälp som dem behöver. Jag hoppas att det blir bättre med info så barn slipper lida.

Det blev en lång text men tack för att du läser 🤗💕


Xoxo Fatty !

Likes

Comments

Glad Halloween 🎃

Hoppas att ni har haft det en trevligt helg🤗 själv har jag jobbat hela helgen och ska förtsätta jobba fram tills på fredag sedan tar jag en riktigt skön helg.

Vad tycker ni om måndagar? många tycker inte om måndagar men det gör jag speciellt måndags kvällar. måndag kvällar har jag och mina grannar som en liten tradition att träffas. Det är början på en ny vecka och tidigt på kvällen efter en lång arbetsdag. jag tycker att det är super mysigt när alla samlar sig och fikar. jag gillar gemenskapen som vi har och det är riktigt härligt att kunna avrunda börja av veckan med en sån härlig känsla.

Dessutom fyllde granens barn år som blir 14 år gammal, en fin och underbar tjej som är lätt att tycka om. men vi kommer att fira henne mer på helgen. 🎉🎉

Kolla vilken fint och god tårta vi hade idag till fikat 😝👅👅

Önskar er en lika härlig kväll som jag har. 💛💛

Xoxo Fatty !

Likes

Comments

Hej alla mina fina ❤️

Hoppas att det är bra med er🤗 med mig är det bättre än vad det var tidigare idag.

Idag jobbade jag en lång pass men som tur slutade jag kl 16 så jag han gå ut i solen ☀️😁 efter jobbet kom jag hem och åt mat. Först tänkte jag sitta hemma och villa för jag kände mig helt slut (psykiskt) men sen bästemde jag mig för att gå ut och ta en promenad och rensa tankarna för det gör jag som bäst när jag tar promenad. Först tänkte jag ta en lång promenad men sen så kände jag inte för det, för när jag tar långa promenad så tränger jag bort jobbiga tankar och känslor så jag gick till sjön som ligger ungefär 5 min bort från där jag bor.

Jag satte mig vid sjön och efter en stund kom alla tankar och känslor och försökte hålla igen mina tårar för det var andra som satt där också. Medan jag försökte hålla igen tårarna kom det en man bakifrån och började prata med mig. Till och början trodde jag att manen ville ha hjälp eftersom att han pratade med mig på engelska och frågade.

- Do you speak English.

När jag svarade honom ja! trodde jag att han skulle fråga om nån affär eller resturang, men då forsätter han berätta för mig att han och hans fru är på besök här i Sverige och att det är första gången dem är här. Jag kommer inte ihåg vad han hette men hans fru som stog lite längre bort hette Ina. De var väldit unga, runt 25+ skulle ja kunna tänka att dem var.

När manen kom fram till mig och presenterade sig torkade jag bort tårarna. Han berättade för mig om att gud älskar mig, att gud ser den börda jag bär på och att han ska vägleda mig och att jag är stark person. Han frågade mig om vi ska be tillsammans och jag kunde inte svara honom för jag kunde inte få stop på mina känslor och började gråta mer och mer och jag bad om ursäkt. istället bad han själv åt mig men först gjorde han det på sitt hemspråk och det va tydligt att han var från balkan. men men så bad han igen men det var på engelska denna gång och det va fint av han och tårarna bara fortsate rinna och kunde inte få stop. Efter att han bad så sa han till mig "ge inte up för gud ser vad som finns i ditt hjärta"och gav mig en kram. 💙

Innan denna manen kom fram till mig så satt jag försökte bara tränga bort två av dem jobbigaste känslorna som ständigt gnaggar i själen på mig och det är ensamheten och hopplösheten. När dem här känslorna är som starkast så får jag en jobbig ångest och är verkligen så låg som man kan känna sig.

Vad jag vill säga är att inte ge upp! gud ser när du tappar hoppet, när du känner dig som låg kommer gud att skicka dig någon för vart du än är så finns det någon runt hörnet som ser dig. så ge inte upp mina fina läsare oavsett vad du går igenom för det kommer att komma bättre tider och bättre tider är på väg mot dig 😉.

Just nu så känner jag mig bättre och det tackar jag gud för och denna manen som också gjorde min kväll bättre.

Ta hand om varandra och stötta dina med människor för du förlorar ingen ting på det.


Xoxo Fatty !

Likes

Comments

Godkväll mina fina underbara läsare😘

Det är tisdag kväll och det regnar ute, kan det bli bättre? jag älskar att sova när det regnar och har alltid fönstret öppet lite på glänt 🤗. Sitter just nu med en kopp te i handen och bara uppskattar stunden 🌧 alltså regnet och det friska luften som blåser in. Om vissa utav mina vänner hade hört mig säga detta hade dem blivit förvånad 😂. Tidigare uppskattade jag inte små saker som detta tex.

Men bäst av allt med hösten förutom dem fina färgen och med de underbara kvälls vädrena, så är det morgonen. Det bästa med morgonen är självklart att det är forfarande mörkt ute. Jag har svårt med när det är ljust på morgonen, är man som mig som har lite svårt med sömnen och har svårt att sova och sover som bäst tidigt på morgonen så är det sist man vill på morgonen ljus som försöker trängas sig igenom persienen för att väcka en och ba goodmorning sunshine☀️

Jag ska lägga mig nu för på morgonen ska jag passa granens barn så måste tanka på denna kropp med full av energi för ni vet hur energi krävande barn är.

Sov så gott och godnatt 💕

Xoxo Fatty !

Likes

Comments

Godeftermiddag och glad lördag på er 🤗!

Jag har inte över en vecka skrivit något eftersom jag har haft ganska mycket med jobbet och livet. men som ni ser så skriver jag om mitt livs största dröm och det är frihet.

Nästan hela mitt liv har jag viljat ha bara en sak och det är frihet det är det ända jag har drömt om sedan jag vara 9 år gammal. Våldet i mitt liv började tidigt och det var när jag var 5 år gammal. Allt jag ville vara en dag utan misshandel och förtryck. frihet från släkten och frihet från folket var min önskan.

När jag var barn så lekte jag med mig själv när jag var hemma och städade ensamt, jag hade en låtsas kompis som var osynlig. jag pratade tyst med min kompis och den var villig att leka med mig utan att skada mig eller ville mig nåt ont. jag var lyckligaste i i dem stunderna som jag lekte med min "kompis". eftersom att jag inte blev klar med de uppgift som jag fick så bruka min foster mamma skicka någon av hennes barn för att kontrollera vad jag gjorde. dem flesta fallen som dem kom på mig lekte jag och de sprang snabbt tillbaka och berättade för mamma om vad jag gjorde. många gånger åkte jag på stryk för det va det ända sättet att bli tilltalad om att jag ska skynda på mig och inte leka.

Varje dag var en jobbig kamp i mitt liv och samma för många andra. som barn gällde det fysiks våld och som vuxen är det psykiskt våld men även fysiskt våld och det tär på en. vad frihet ger dig är rätten att tala, tänka och agera som man vill. för många är det en självklarhet men för många är det inte en självklarhet det är som att någon håller igen dina vingar. Men det man har rätt till att göra utan att någon vet är att drömma och utan mina drömmar hade jag nog inte kunnat överleva. det var nyckel 🔑 för min överlevnad i dem jobbigaste stunderna i mitt liv.

Vad är din nyckel?

Xoxo Fatty !

Likes

Comments

Jag har enda sedan jag var 7 år känt mig så ensam. Det är en känsla som slår till i hjärtat och ger mig en sån jobbig ångest som sträcker sig upp till halsen så jag vill kräkas. Som att ensamhets känslan inte var tillräcklig nog så medföljer tomheten också. Många gånger i livet känner jag att jag inte har något att leva för direkt och allt bleknar till. Våldet i mitt liv har förgiftat mitt själ med ensamheten och tomheten som jag dagligen än idag i 17 år kämpar emot. Det är en ständigt kamp att hålla själen vid liv. Att få den att orka kämpa emot så drömmer jag mig bort, om hur jag önskade att mitt liv såg ut. Genom drömmarna glömmer jag dessa jobbiga känslor och situationen jag befinner mig i och allt annat bleknar bort.

Trots att det känns jobbigt måste man hitta nyckeln för sin överlevnad utan den kommer du tyvärr inte ut för dörren. För att förtydliga det ska jag berätta för er exempel som du kan nog relatera till.

Du kastas i en hav. För att överleva först och främst måste du kunna andas ovanför vattnet så du får syre så du inte drunknar. Men för att kunna simma måste dina muskler och lungor ha syre, så vad är det första du vill göra Om du vill ta dig till land, det är att andas. Syran är nyckeln till att överleva.

livet är inte lätt men bara dem starkaste tilldelas dem jobbigaste striderna, ge inte upp och håll huvudet högt för du är en kämpe och kommer alltid att förbli det.


Xoxo Fatty !

Likes

Comments

Godmorgon 🤗
Vad har ni för er så här på fredag morgon?
Själv sitter jag med en massa papper som ska fyllas i in för jobbet och skriver på min bok. Sedan blir det bodypump 45 min
😢 vilket jag inte ser framemot. Min fredag kväll består av jobb och måste lägga mig tidigt för imorgon blir det dubbelpass på jobbet. En icke så rolig kväll helt enkelt. Nån mer som har lika tråkig fredag kväll ?

Xoxo Fatty !

Likes

Comments

Hallå där!

välkommen till min blogg och som du kanske ser så är detta mitt första inlägg. Jag heter Fadime men kalla mig Fatty och är 22 år gammal. Jag är en ganska sprallig person och en drömmare och har många olika intressen. På min blogg kommer ni att ta del av mina intressen och min vardag.

Det jag tänkte rikta in mig mest mot är den intressanta ämen även ett ämne som man gärna tystar (inte pratar så mycket om i samhället) ner och det är hederskulturen. Jag är själv en av dem som drabbats av hederskulturen, därför brinner jag för detta. Hederskulturen är ett stort och brett ämne som jag vill dela med mig. Annat som jag har tänkt dela av med mig är träning och hälsa, mode och skönhet.

Hoppas att du kommer att vilja fortsätta komma tillbaka och ta en titt i min blogg.

Xoxo Fatty!

Xoxo Fatty !

Likes

Comments