När man är en fattig student tar man alla chanser man kan att tjäna lite extra pengar. Ett enkelt och faktiskt även roligt sätt att göra det är att använda "mystery shoppingappen" Roamler. Det bästa med Roamler är att du själv väljer om och när du utför uppdragen. Ersättningen för uppdragen varierar beroende på tidsåtgång och svårighetsgrad men exempelvis har jag tjänat allt från 50 kr - 250 kr per uppdrag. I de fall jag endast tjänat 50 kr per uppdrag har tidsåtgången varit max 10 min vilket ger en ok timlön :) Uppdragen kan vara alltifrån att dokumentera varors exponering eller butikens skyltning till att bedöma butikspersonalens varurekommendation.

Utöver betaluppdragen kan man även göra kreativa uppdrag. Dessa uppdrag ger endast poäng men gör så man får högre ranking och på så vis kan man ta sig till högre nivåer. Ju högre nivå desto mer fördelar! Exempelvis har man förtur till betaluppdragen och man kan även reservera fler uppdrag samtidigt, Utöver dessa fördelar så är uppdragen även roliga att göra vilket inte heller är så dumt :).

Ovan syns några exempel på kreativa uppdrag i appen. De bruna ikonerna med fotsteg visar att man måste ta sig någonstans för att utföra dem (brukar göra dem om jag ända är på stan). De blå ikonerna med soffa kan man göra hemma.


Jag har använt Roamler i ca 2 år (undantaget somrarna då jag bott på liten ort) och har tjänat ca 5000 kr, vilket inte alls är dumt med tanke på den lilla tid jag lagt ner. Det senaste året har jag varit lat och endast gjort några få uppdrag men har ändå tjänat ca 700 kr. För att summera det hela kan jag varmt rekommendera Roamler som ett sätt att enkelt (och roligt) dryga ut kassan lite. Vill ni bli värvade så lämna gärna en kommentar! :)

Min senaste utbetalning. Inte helt fel! :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Jag har på senare tid försökt äta mer vegetariskt då jag inbillar mig att kroppen mår bättre av att inte behöva bearbeta för "tung" mat. Detta har lett till att jag provat massa nya spännande recept på sistone där vissa har varit succé och vissa har varit... ja mindre lyckade :) En rätt jag fastnat ordentligt för är grön ärtsoppa och jag har konsumerat rätt stora mängder av den utan att bli less än! Jag var lite tveksam till den först om jag ska vara ärlig då jag har dåliga barndomsminnen från ärtsoppa, men jag hade inte behövt vara orolig! Den gröna ärtsopppan är fräsch i smaken med lite sting från sambal oelek och den passar lika bra som lunch/middag som förrätt. Soppan är snabb och enkel att tillaga samt att den dessutom är billig, kan det bli bättre!?


GRÖN ÄRTSOPPA

4 portioner


Ingredienser

250 g djupfrysta ärtor

en liten bit ingefära

4 dl vatten + 1 grönsaksbuljongtärning

1-1,5 dl kokosmjölk

ca 0,5 tsk sambal oelek

saft och zest från citron efter behagGör såhär:

Koka upp vattnet och buljongtärningen (man behöver inte ta hela buljongtärningen). Tillsätt ärtorna och ingefäran. Låt sjuda under lock i några minuter. Tillsätt kokosmjölk, sambal oelekoch citron och mixa därefter slät med stavmixer. Värm upp igen, klart! Servera gärna soppan med en klick creme fraiche i samt ett gott bröd till. Supermumsigt och beroendeframkallande! :)


Likes

Comments