För någon helg sedan samlade jag några av mina närmsta vänner för en halloweenmiddag hos mig, fasen vad mysigt det var. Självklar var det obligatoriskt att klä ut sig, och några gick verkligen all in! Så kul. Själv hade jag ganska ont om tid att fixa en vidare spännande outfit, så jag tog vad jag hade och klädde ut mig till Georgie från IT.

Efter middagen blev vi ett gäng som drog till KTH:s årliga halloweenfest. Kan inte släppa hur jäkla billigt det är i deras barer, varför kan det inte alltid vara 10 kr/cl? Kvällen avslutades på bästa sätt, ett glatt humör och pengar kvar på kontot. Här är lite bilder som togs med engångskameran under kvällen:

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu sitter jag på tåget hem mot Stockholm. Känns lite segt att lämna allt då det bara är fredag, men jag måste hem för att jobba. Idag spelar nämligen en vän till mig på Bygget vilket hade varit riktigt kul att se...jaja.

Men min tid i Åre var då himla härlig. Fasen vad jag har saknat att stå på skidor, även om det "bara" var ett år sedan. Bodde iaf mitt i byn med med min pappa och hans familj och spenderade dagarna med vänner! Om jag ska sammanfatta veckan med ord skulle jag säga: puder och opistat, afterski och vin, sol och snöstorm! Lite gott och blandat helt enkelt! Men som tur är dröjer det inte länge förens jag är tillbaka, ska nämligen till Åre med mina grabbvänner i påsk! Längtar!

Likes

Comments

Vaknade 05.43 imorse med tunga ögonlock. 3.5 timmars sömn är ju kanske inte optimalt när man ska kånka på tung packning till centralen. Mamma tyckte (tack å lov) synd om mig och offrade några timmars sömn för att skjutsa mig. Vart ska jag kanske ni undrar? Jo, Åre. Äntligen. Var ett år sedan senast, men det känns som ett bra tag sen jag stod på ett par skidor. Fy faaan vad jag är taggad!! Tåget åkte 07.14 och nu är det bara 2 h kvar av tågresan.

Det har gått bra, bortsett från det faktum att jag har delat kupé och soffa med en kille som har no chill. Sedan start har han hoppat runt som en apa, vilket får mig att känna mig som en surkärring som sitter och muttrar för sig själv.

Tanken var att jag skulle åka med pappa och hans nya familj, men i och med att jag svarade med så kort varsel fick jag inte plats i bilen. Tydligen fick inte ens mina lakan/handduk plats. Happ. Fick alltså packa hela skidutrustningen, späxorna, hjälmen, you name it, i resväskan och trycka ner strumpor och diverse i skidväskan. Ni kan förstå att packningen blev en aning tung. Aja, det ska bli riktigt mysigt att få åka skidor med vänner och bara unna mig efter allt stress med Gymnasiearbete och diverse skolarbete (som äntligen är över).

Ha en fin vecka!

Likes

Comments

Idag hade jag studiedag så jag passade på att lyxa till min frukost med lite hemmagjord granola. Jag hittade detta recept i en gammal kokbok och kan rekommendera att halvera mängden söta ingredienser för en mer nyttig version! Och bär i tanken att detta recept går att justera efter ens egen smak och preferens, jag har exempelvis adderat pistagenötter, kokos och torkade fikon i receptet.

Ingredienser
8 dl havregryn
4 dl pumpafrön, solrosfrön, melonkärnor
2 dl pistagenötter
1 dl linfrön, chiafrön
1 dl riven kokos
2 dl vatten
1 msk honung
1 dl mörk sirap
1 dl farinsocker/muscovadosocker
0.5 tsk vaniljpulver (alt. 1 tsk vaniljsocker)
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
torkad frukt (rekommenderar dadlar, fikon eller russin)

Recept
1. Sätt på ugnen på 175 grader (varmluft).
2. Blanda havregrynen men fröna, nötterna och kokosen i en bunke.
3. Häll vattnet i en kastrull tillsammans med honungen, sirapen, sockret, vaniljen och kryddorna och hetta upp blandningen på spisen under omrörning. (OBS blandningen ska inte kokas!)
4. Häll den varma blandningen över de torra ingredienserna i bunken och rör om väl.
5. Sprid ut granolan på två bakpappers-täckta plåtar och lägg in i ugnen i ca 30 minuter. Var 10:e minut bör granolan röras om för att den ska kunna rostas väl.
7. Låt plåtarna sedan svalna väl och tillsätts sedan torkad frukt för en extra sötma. Avnjut din färdiga granola med naturell yoghurt och färska bär.

Likes

Comments

Efter en super härlig brunch med vänner kan jag säga att jag rullar hem..Alice lyckas alltid slå föregående års brunch, hur det ens är möjligt vet jag inte! Men som vanligt bjöds det på hennes legendariska hallon macarons, de kan vara de godaste och farligaste bakelserna jag ätit. Det är fullkomligt omöjligt att nöja sig med en..

Bestämde även idag att jag ska ta en spontanresa till Åre över sportlovet. Har fått tillgång till liftkort och boende, så behöver endast pröjsa för resan. Kuuul! Hade från början inte planerat något för lovet, vilket hade gett mig lite smått ångest. Ville ju så gärna åka skidor! Nu är jag glad, ska boka biljetterna på en gång!

Likes

Comments

Djurgården // Bergianska Trädgården // Gotland

Likes

Comments

Här är några handplockade bilder från en fotosession jag hade med Axel Nyroos. Riktigt skicklig bakom kameran är han allt!

Bilderna är främst tagna i gamla stan och Slussen och kan säga att jag frös arslet av mig i Stockholms-kylan, men det fick det vara värt. Trevlig fredag på er alla!

Likes

Comments