Header

Nya inlägg

Everyday things, Travel, Tips

https://www.ryanair.com/se/sv/billiga-flygresor/?from=NYO&out-from-date=2017-03-28&out-to-date=2018-03-28&budget=459

Hej allihopa! Det var ett tag sedan jag var aktiv på bloggen och det är för att jag har lagt all min tid på ett hemligt projekt vilket jag kommer att berätta om lite längre fram! Och tro mig, det kommer bli riktigt grymt!!


I alla fall! Jag var som vanligt inne på nätet igår och kollade flygbiljetter (känns som att det är det enda jag gör haha) och då hittade jag detta! Flygbiljetter från 30 kr!!! Hur sjukt är inte det? Flaska Loka från Pressbyrån eller en flygbiljett? 3 cheesburgare eller flygbiljett? Hmmm... Svårt val ;))


Tänkte bara tipsa er lite! Jag är i alla fall sjukt sugen på en till resa snart men kan inte bestämma mig för vart :// Velar mellan Paris igen, Venedig, Rom eller Milano. Har bara varit i Paris av de ställena så om ni har varit där själva och har lite tips eller något ni vill dela med er av så är jag intresserad!


Ha en solig tisdsag! Kramisar <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Travel, Everyday things

Bilden är från Svd

http://www.svensktflyg.se/i-fokus/flygskatt/

Jag brukar vanligtvis inte bli inblandad i politik eller lägga allt för mycket tid och energi på det. Inte ens på sociala medier. Med andra ord håller jag mitt avstånd från det. MEN när jag fick se det nya förslaget från regeringen som de vill ska införas redan 2018 blev jag arg. Deras förslag är nämligen att införa en fast flygskatt med syfte att minska utsläppen. En inrikes resa eller en resa inom Europa skulle kosta 85 kr, resa utanför Europa 280-430kr (beroende på avstånd från Arlanda). Detta skulle innebära att om jag skulle hitta en flygbiljett till London för 58 kr som jag gjorde förra året skulle jag OCKSÅ få betala en flygskatt på 85 kr. Alltså skulle själva flygskatten vara dyrare än min flygbiljett. Hur löjligt är inte det? Ett annat exempel är om en familj på 4 personer åker på semester till Thailand. Deras flygskatt skulle landa på minst 2.000 kr...

Jag förstår deras tanke med att minska utsläppen osv. men det där är bara löjligt. Och det finns andra både bättre och effektivare sätt att minska på utsläppen utan så stora konsekvenser.

Tänkte bara ge er en liten heads up så ni är beredda på det. Om förslaget går igenom kommer i alla fall jag att passa på att resa så mycket som möjligt innan 2017 går mot sitt slut.

I länken jag tog med högst upp finns mer information!


Hoppas ni har en bra tisdag! Kram! <3

Likes

Comments

Inspiration, Travel

Tänkte tipsa om en liten rolig grej man kan göra! Det finns en hemsida som heter traveltip.org där man kan bocka för vilka länder man har besökt runt om i världen. Sedan räknar den ut hur stor andel av världens länder som man har besökt! Jag fick exempelvis 8,33 % vilket innebär att jag har besökt drygt 8 % av världen. Riktigt intressant tycker jag för man inser hur stor världen är och hur mycket man har kvar att besöka!

Det kan man nästan ha som mål, att få upp den siffran så högt som möjligt genom att besöka så många länder man kan. Eftersom jag är en sjukt tävlingsinriktad människa finner jag detta som en tillräckigt stor motivation för att gå ut och resa ännu mer!


In och testa!

https://traveltip.org/countries_visited.php

Likes

Comments

Food, Travel, Interior/architecture

Ett besök på Laduree är ett måste för alla er macarons-älskare där ute! Det finns några styckna runt om i Paris och just det här mysiga cafeet låg på Champs Elysee. Värt ett eller två besök! Om inte för att för att köpa macarons så för de gulliga rosa lådorna man får. 

Likes

Comments

Instagram@fatmasabic