A day in my life, Shopping

Hej læsere!

I fredags bestilte jeg min allerførste kogebog. Jeg har ejet kogebøger før, men jeg har aldrig selv "taget pengene op af lommen" og købt en.

Jeg har siden januar måned 2017, hvor jeg valgte ikke at spise kød mere, haft øjnene på denne kogebog af Mia Sommer

Så da jeg imorges fik en besked, at nu var den til at hente i kiosken, som ligger lige overfor min arbejdsplads, så måtte jeg lige skynde mig derover og have fat i den.

Jeg var sådan lidt i tvivl om jeg skulle købe den, fordi jeg kunne jo bare gå ind på hendes hjemmeside og printe opskrifterne ud eller bare se dem fra min computer/mobil, men for det første er jeg bare mega dårlig til at gemme ting jeg udskriver, og det med at bladre på en skærm eller på tastaturet når man har mad på fingerne er bare ikke helt optimalt.

Jeg glæder mig så meget til at gennemtærske bogen og prøve alle opskrifterne.

Er der nogle af jer der har bogen? Og har i en yndlings opskrift i den?

God dag til jer

-Hosannah

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - klik hér!

Likes

Comments

shopping inspo, A day in my life

Hej læsere!

Kl 17:00 skulle min datter til Acro. Hun træner fra 17-19, og vi bor lige et stykke vej derfra, så jeg tænkte at jeg ville benytte ventetiden på at gå i nogle af de dagligevare butikker, som jeg ellers næsten aldrig får besøgt.

Jeg nåede i Meny og i Kvickly og jeg gav mig rigtig god tid til at gå hylderne igennem😆
Jeg synes det er så sjovt at gå på opdagelse efter nye og spændende dagligvarer. Jeg har nemlig hørt så meget om at Meny og Kvickly har fået en masse vegetar og veganske madvarer. Forleden dag var jeg endda i Lidl fordi, der langt om længe var kommet vegetar og vegansk mad. Der er så meget mere udvalg indenfor vegetarer/vegansk mad i lande som Sverige og Tyskland og derfor glæder det mig vildt meget at det også er nået hertil, det gør det lidt nemmere at springe ud i den nye livsstil.

Første butik var Menu, Her var et godt udvalg, men tingene var dog lidt dyrere synes jeg. Det er så også grunden til at jeg har valgt at bruge lidt flere timer i køkkenet og lærer at lave tingene fra bunden af, da det både er sundere og billigere. Men som ny vegetar/veganer er det fedt med alle de færdige retter/køderstatning man kan købe, til de dage hvor det bare skal være nemt og gå stærkt. Jeg kiggede efter 2 bestemte ting i Meny. Begge ting var jeg så heldig at finde.

1. Piccalilly
Jeg har aldrig hørt om det før.. Men da jeg lavede en vegansk mayonnaise opskrift, som jeg fandt på Maria's blog, stod der sidst i opskriften at man kunne tilføje noget Piccalilly også vupti, så havde man vegansk remoulade, så det tænkte jeg at jeg ville prøve. Det er en super nem opskrift og hvis i er nysgerrige kan i finde opskriften her

2. Alpro natural
Det er så mening at den skal bruges som cremefraiche . Jeg har ikke prøvede at købe denne før, så det tænkte jeg lige at jeg ville prøve. Det er ikke noget, som skal være fast i vores, køleskab med mindre det kommer på tilbud, for den er lidt dyr synes jeg. Jeg har læst i en veganere gruppe på Facebook at man kan bruge den alm. Natural Alpro yoghurt, som cremefraiche også, og den er trods alt lidt billigere ellers er der en opskrift på vegansk cremefraiche her . Jeg ved bare ikke om jeg tør kaste mig ud i den 😂

Så gik turen til Kvickly! De havde et noget større udvalg, hold da op jeg blev overrasket og glad! Jeg skulle ikke have så meget her. Jeg vidste at jeg gerne ville finde min yndlings ost og noget som hedder liquid smoke. Jeg gik bare rundt og kiggede i håb om at blive inspireret, eller opdage noget nyt og det gjorde jeg😁

Hov inden jeg går videre, så fandt jeg forresten også disse lækre katjes slik i Meny på tilbud for blot 10 kr. Jeg er jo en slik mund, så et par poser blev det til 🙈😂

1. Liquid smoke
Jeg var på udkig efter noget som hedder liquid smoke, til en opskrift, som jeg faldt over på youtube. Jeg savner ikke bacon overhovedet, men jeg blev alligevel nysgerrig, da jeg så at man kunne lave, noget der ligner bacon der bliver kaldt lækon 👌🏾

2. Ris papir
Ris papir, skal også bruges til opskriften. Det er nemlig dem man krydrer og steger på panden. Opskriften til lækon kan findes her

3. Violife
Ost!!!! Ej det er ikke ost, men en vegansk erstatning for ost🤤 det er så lækkert og jeg elsker smagen. Jeg var så heldig at der var tilbud på den i Kvickly, så jeg købte 2 pakker med hjem.

4. Fishy sticks
Det er ikke noget jeg har set før, jeg synes bare de så lækre ud og jeg er ret spændt på hvad de smager af..

Det var så min lille mad haul. Har i nogensinde prøvet nogle af disse ting?

God aften til jer

- Hosannah

Likes

Comments

shopping inspo, What I wear

Hej læsere!

Se lige hvad jeg modtog med posten idag😍 de fineste håndlavede øreringe fra ac.unique

Jeg bestilte disse øreringe sidste mandag, og undrede mig over hvor de blev af. Det viste sig at postmanden var kommet til at lægge dem i naboens postkasse 😂😂

Kender i ac.unique på Instagram?

Hvis ikke så kommer der lige lidt info her om ejeren af denne fine smykkebutik. Det er nemlig sådan at jeg ved hvem hun er og jeg støtter selvfølgelig dem jeg kender. Jeg vil så lige sige at jeg er ikke blevet betalt for at skrive om hende og jeg har selv betalt for mine øreringe😍 Jeg kender hende ikke personligt, andet end fra insta og fra dengang jeg havde min egen webshop, så var hendes søster promoter for min webshop og begge søstre handlede hos mig af og til.

Jeg havde virkelig svært ved at vælge et par øreringe, da jeg synes at der var så mange flotte farver at vælge imellem. Jeg valgte så til sidst de røde, da de passer bedst til resten af min garderobe og denne sommer har jeg været vild med rød.

Jeg kontaktede AC. Unique på Instagram for at høre om hun ville fortælle lidt om sig selv og sin insta butik, og det ville hun selvfølglig gerne. Jeg synes nemlig altid det er fedt at få historien bag de små opstartede "virksomheder" hvis jeg kan kalde det det. Det bliver det forhåbenligt til en dag. Jeg ønsker hende ihvertfald det bedste.

Det var lidt om ac.unique. jeg håber at i vil kigge forbi hendes Instagram og støtte hende. Jeg synes hun gør det så godt, og hvor er det sejt gået! Jeg er mega tilfreds med mine fine øreringe og jeg kan gå med dem med god samvittighed da de er håndlavede her i DK og ikke af underbetalt arbejdskraft i feks. Bangladesh.

Rigtig god dag til jer derude..

-Hosannah

Likes

Comments

Hej læsere!!

Jeg har hørt at det er en super god ting at lære nogle veganske opskrifter uden ad, når man gerne vil være veganere, så det har jeg altså gjort 😂?! Det skulle gøre det nemmere for dig at find på noget mad, når du ikke lige ved hvad du skal lave af vegansk mad.

En af de opskrifter som jeg har lært er kikærter salat, da den minder utrolig meget om tunsalat. Jeg fik smagt en fake tun salat dengang jeg var i Århus, hos Mikuna ( Se vloggen her) og min mand og jeg var bare helt vildt overraskede over hvor meget det faktisk smagte af tun, så jeg gik op og spurgte hvad det var lavet af og om hun nu var sikker på at det ikke var tun, hun sagde at det var lavet af soja. Jeg har dog endnu ikke fundet en opskrift som er lavede på soja, men jeg har fundet flere udgaverne af den lavet af kikærter og udefra de forskellige har jeg lavede min sådan her. Den er nem lækker og selv ungerne elsker den. Super ide til madpakken og det bedste af det hele er den lugter ikke af fisk når ungerne lukker deres madpakker op 😂😂😂. 🌎🌱❤️

Ingredienser:
1 dåse drænede kikærter
1 lille hakket rød løg
1 hakkede forårsløg
1 bunde frisk dild
2 hakkede drueagurker
Salt og peber
1 tsk hvidløgspulver
3-4 spsk vegansk mayonnaise

Hak grønsagerne ud, kom dem ind i en skål sammen med krydderierne.

Dræn kikærterne for vand og kom den ned i en foodprocessor sammen med dild. Derfor blander du kikærterne sammen med de resterende ingredienser. Og vupti, så har du en lækker frisk salat.

P.s du kan gemme vandet fra kikærterne, som også kaldes agaufaba, den kan du nemlig brug til at lave vegansk mayonnaise , hvis du ikke lige har noget. Den opskrift kan du finde på søde Maria's blog

Jeg elsker virkelig denne opskrift og jeg er glad for alle de skønne piger og drenge derude, som deler deres opskrifter med os nybegynder.

Rigtig god dag til jer

-Hosannah

Likes

Comments

Talks

Hej læsere!

Mit sidste indlæg, var skrevet lige fra hjertet. Normalt har jeg ikke ret meget tekst i mine indlægs, fordi jeg ikke er typen med meget at sige og det, som har været min passion, har ikke krævet ret meget tekst, men blot skønne billeder.

Jeg har længe gået og ville finde en ny retning for mig blog, Well ! Ikke en komplet helt ny retning, men jeg ville gerne have noget med lidt mere indhold at blogge om.

Nytårsaften 2017, tog jeg en beslutning om aldrig mere at røre kød og jeg har ikke spist det siden. Jeg har lært utrolig meget af denne ny livsstil, som jeg vil lave en indlæg i sig selv om på et andet tidspunkt. Jeg vil dog dele den ene ting med jer i dette indlæg, hvilket er at når man begynder at interessere sig for veganisme, så ser man verden med helt nye øjnene. (Jeg er ikke blevet 100% veganer endnu, men mit næste nytårsforsæt bliver at blive 100% veganer fra 01.01.18). Jeg er nok 91% veganer and loading.... lad os nu se om ikke jeg når 100% inden nytår😉

At lave et blog indlæg om kun mit Outfit virker bare lige pludseligt så overfladesket. At jeg gik så meget op i trends og at jeg kunne bruge flere timer på at glo på outfits og tøj var/er bare for meget. Der er bare så mange flere ting i verden nu, som er vigtigere at bruge tid på end at bruge tid og penge på tøj, som kun giver lykke følelser i 5 min.

Nu nyder jeg at kigge på sunde og lækre mad på nettet, samt læse om ting der sker i verden og undersøge om hvad jeg som individ kan gøre ved det. Hvad kan jeg gør for at min families sundhed bliver bedre og hvad kan jeg gøre for vores planet, mennesker og dyrene på sigt kan få det bedre?. Det for mig giver et liv med mening. Ja det hele går stærkt for mig for tiden. Der skal ikke mere end en dokumentar til eller en youtuber der deler sin viden før at jeg er klar til at "omvende mig" 😂😂

Som i kan se igen er jeg ved at skrive alt for meget om min nye passion, men det er det jeg mener med at skrive om noget, som fylder en op og som giver mening for en selv ihvertfald 😄.

I dette indlæg vil jeg også dele nogle super piger, som jeg finder lækre og inspirerende opskrifter og inspiration til minimalisme og miljøvenlige valg i hverdagen fra på instagram. De kæmper for en god sag og det for mig er det sejt!🌎💪🏾🌱

1. Mia sommer

Billedresultat for mia sommer opskrifter

2. Planteæderen

NO Chicken Nuggets lavet på blomkål og kikærter

3. Sofie Birkelyng

4. Gitte Mary

Billedresultat for gittemary johansen


5. Signe Hansen


Der er mange, mange flere som jeg følgere, men disse 4 er nok dem jeg holder tættest øje med.

Jeg er taknemlig for min familie herhjemme at de er så åbne omkring at prøve nye retter når jeg laver dem. Jeg er glad for at min mand ikke bare skubber tallerken væk og siger de der får du mig ikke til at æde 😂😂 Jeg er så glad for min Ronja, som var med til at give mig skubbet i den rigtig retning om at skippe kødet igen ( jeg forsøgte tilbage i 2014, holdt kun i 4 mdr) jeg er også lidt stolt over at jeg en lille smule nok var med til at få hende til at skippe fisk fra menuen😉 Jeg er glad for at vi to (Ronja og jeg) kan sidde og se dokumentarer og græde over hvor forfærdelige samfundet er skruet sammen og om hvordan så mange mennesker ikke kan se det vi ser. Jeg er så glad for at min 3 unger siger det smager godt mor, når jeg vover mig ud i nye opskrifter ❤️❤️❤️

Nu er der så alt det med tøjet, som vi så skal have styr på herhjemme. Ikke flere made in Bangladesh i vores tøj skabe ( vi bruger selvfølgelig det vi allerede har købt indtil det bliver slidt) . Genbrug, made in Europe og Fairtrade er vejen frem og så er det slut med at rave l*rt til sig, som man ikke behøver. Det er en god forløb og meget udfordrende med we do it for the people, for the planet and for the animals.
Jeg håber at jeg med mine indlægs ikke provokere nogen, men at jeg måske kan vække lidt nysgerrighed omkring de emner jeg beskriver, sådan at i selv undersøger tingene og tager et valg om hvad i kunne gøre anderledes i jeres hverdag.

Husk at alle kan gøre en lille bitte forskel og selv den mindste forskel tæller
❤️😍🌎🌱

God dag til jer
-Hosannah

Ronja viste os denne rørende video her til morgen, den er lavet af Leonardo Dicaprio. Den er så sandt og smukt lavet.

Likes

Comments

Talks

Hey Læsere

Jeg er lige blevet færdig med at se en dokumentar ved navn "The true cost" . En dokumentar, som jeg tilfældigvis faldt over i en kommentar felt på youtube, da jeg så en youtuber, som snakkede om hvorfor hun ikke shopper i H&M og Zara.

Jeg har altid elskede mode. Jeg har altid elskede at gå ud og shoppe eller bare shoppe fra min mobil på mine yndlings apps, som er H&M, Zara, Mango o.s.v. Jeg kan bruge timer på at glo på tøj fra min mobil. Jeg arbejder endda i en tøj butik. Mine øjne er blevet åbnet og det sket lyn hurtigt efter at jeg så denne dokumentar.

Vi lever i forfærdlig verden på mange måder. Hvor tit tænker vi over hvor vores tøj og sko kommer fra? eller hvem der laver det? Jeg skænkede det aldrig en tanke, jeg købte det bare. Vi lever i en tid, hvor vi ikke endgang går i vores tøj indtil det bliver slidt, vi kassere det, så snart vi tror vi ikke kan lide det mere, fordi det måske ikke lige er på mode efter en uge. Jeg er skyldig! Jeg har begået denne fejl fordi jeg ikke vidste bedre, men der er en citat der siger, When you know better, you do better.

Billedresultat for know better do better

Jeg håber så meget at i vil finde den her dokumentar på Netflix og se den, fordi den forklar, så mange ting, som jeg ikke vil kunne forklar jeg på samme måde, som den kan. jeg er sikker på at i vil tænke lidt mere over, hvad og hvor og hvor meget i køber.

Jeg har det nu på samme måde, som da jeg valgte at stoppe med at spise dyr for 7 måneder siden. At der må gøres noget! Jeg ser mode på en helt anden måde nu. 1000 vis af mennesker dør for at producere det tøj jeg går rundt i. ligesom alle de dyr, der bliver slagtet til mad. En anden dokumentar som omhandler det at spise dyr og hvad det endelig gør ved vores sundhed er "What the health" .

Billedresultat for bangladesh dead fashion


Vi er nødt til at vågne op. Vi er nødt til at gør en forskel i den her verden vi og vores familier lever i. Vi kan ikke blive ved med at leve i blinde, vi er nødt til at undervise os selv om den virkelig verden. jeg siger ikke at i skal gøre det hele på en gang, hvis i kan så er det fint, men de små skridt tæller også. Hvis man bare gøre en ting anderledes, så som at man måske har en kødfri dag om ugen, eller at man kun køber tøj, når det er højest nødvendigt. Det er svært og jeg taler der også imod den branche jeg arbejder i.


Jeg kan huske engang jeg havde en kunde, som var meget optaget af om det tøj hun ville købe var lavet i Kina. Hun kunne ikke se det i tøjet og hun vil have jeg skulle fortælle hende, hvor det var blevet lavet. Jeg rullede nærmest øjne af hende da hun var gået, fordi jeg ikke forstået, hvorfor hun gik så meget op i det.

Så hvad vil jeg gøre og hvad kan jeg gøre, nu hvor ved det jeg ved bedre?

1. Det tøj i mit skab bliver der, indtil jeg ikke kan passe det eller det er ødelagt.

2. Jeg køber kun tøj til ungerne, hvis det mangler det.

3. Genbrug bliver det sted jeg kigger først.

4. Jeg sletter mine shopping apps. hvor jeg bruger timer på at glo på nyt tøj.

5. Jeg laver aldrig mere en haul/ newin video på youtube, med mindre det er genbrug fund.

6. Jeg vil finde flere information om emnet og følg andre mennesker, som også har fået øjne åbnet for mode branchen.

7. Jeg vil altid kigge på hvor mit tøj er lavet og aldrig købe noget fra Bangladesh, før de mennesker får ordenligt arbejdsforhold.

Billedresultat for fast fashion infographic

Det bliver ikke let at tage de her skridt, men jeg vil prøve ihærdigt. Vi må tænke på andre end os selv og lad ikke medierne og reklamer behandle os som dukker, de skal ikke bestemme, hvad er bedst for os, ligesom jeg ikke skal bestemme hvad er bedst for jer. Derfor skal i selv lave jeres research, se videoer og tage stilling til hvad i synes om det.


Jeg forstå det ikke hvordan kan Firma, som Zara og H&M være det bekendt? De tjener så mange penge! Giv dog forhelvede de mennesker ordenlig arbejdsforhold. Ja det har brug for arbejde for at kunne klare sig, men det kan ikke klar sig med det de får og de små penge de får skal som ofte bruges på at købe medicin til deres børn eller dem selv, fordi der bliver brugt så mange farlige og giftige kemikalier på deres arbejdsplads. Alt sammen bare så vi kan få billigt tøj og se godt ud! Det er sgu ikke det værd.

Er der nogle af jer, der har set The true cost?

super dag til jer

-Hosannah

Likes

Comments

Travel

Hey Hey!

Så er der en ny video på min kanal, hvor i kan se nogle af de ting vi lavede, mens vi var på ferie i Ungarn😘🌻☀️ Håber i kan lide video..

Rigtig god aften til jer..
-Hosannah

Likes

Comments

Contains affiliate links Travel, What I wear

Hey hey!

Nyder i sommeren? :-) Det håber jeg i gør. Idag har jeg fri fra jobbet, og jeg har ingen planer overhovedet end at jeg skal hente min bror og hans piger, så vi kan lave noget hyggeligt sammen og måske endda fået trænet idag. Har stadig ikke så meget energi, men jeg skal tage mig sammen!

Dette outfit var det første jeg tog på i Ungarn, det var dagen efter vi ankom og på denne dag havde min mands datter fødselsdag.

Jeg er ret glad for min nederdel fra H&M og min Zara taske. I det hele taget er jeg bare glad for hele dette look.. Jeg har ikke fået brugt nederdelen siden, så jeg håber at der kommer noget mere varme, så jeg kan iføre mig sommer tøj igen. Der skal nemlig meget varme til før, jeg går med bare ben 😂😂

Rigtig god dag til jer derude..
-Hosannah

Likes

Comments

Talks, What I wear, Travel

Hey på bloggen!
Det er snart længe siden jeg har givet lyd fra mig her på bloggen. Jeg skulle lige komme mig efter vores ferie, som har været god, men gik ikke helt, som jeg havde forestillet mig det i mit hovedet!

Jeg har valgt ikke at gå i detaljer om vores ferie, men måske vise et par outfits billeder, så i kan se hvad jeg havde på. Jeg vil istedet lave en video på et tidspunkt, så i lige kan se de mest spændende ting vi lavet.
Hvis i følgere mig på Instagram, så ved i at jeg havde fødselsdag her den 15.07.16 hvor jeg blev 31 år... Jeg går altid i tænke boksen, når jeg fylder år og tænker over alt i mit liv! Det kan godt blive lidt deprimerende og denne gang havde jeg PMS, så jeg har været lidt nede her på de sidste og derfor vender jeg også først tilbage nu.

Jeg har rigtig mange gode ting i mit liv, men når først PMS rammer, så er intet godt nok! Jeg er så træt af det! Det var ellers blevet bedre, men det føltes som om det vender tilbage igen.

Jeg har følt/føler mig tyk og grim, og mit ansigt er fyldt med akne lige nu.. min vægt går op af og det går mig virkelig på. Jeg kan heller ikke finde styrken til at tage mig sammen og gør noget ved det, og der bliver kørt en masse usunde ting ned fordi jeg føler mig sulten hele tiden..

Men når så alt det er sagt, så kan jeg mærke at det er ved at vende, at humøret er ved at vende tilbage, og det er så også derfor jeg er tilbage på bloggen med dette indlæg. Disse billeder blev taget af min datter da vi var i Ungarn. Jeg synes nu de blev ret gode og jeg følte mig, som en eller anden boho/afrikansk prinsesse haha..


Hvordan går det med jeres sommer indtil videre?

-Hosannah

Likes

Comments

Travel

Hej Læsere!

Tirsdag den 27.06.17 kl 12:30 nået vi sikkert frem til vores ferie destination 👏🏾👏🏾 Gud hvor er det skønt at være tilbage i Ungarn!

Her er mega varmt og vi hygger og slapper af på campingpladsen. Jeg vil bare lige, fortælle at vi er nået sikkert frem i den bil vi har lejet og den kørte fik hele vejen herned fra Tyskland.

Jeg tror ikke at jeg vil kom til at blogge så meget herned, men i får nogle indlægs om vores ferie, når jeg vender hjem igen, med nogle lidt bedre billeder end, dem der er taget med mobilen 🙈

Ønsker jeg en god aften og vi snakkes i det næste indlæg

P.s i kan følg lidt mere med på min Instagram som er @fashandtalks

-Hosannah

Likes

Comments